Zoeken in de muziekgeschiedenis

8 mei 2013

Muziekgeschiedenis van 9 Mei

Paul McCartney ontmoet op 9 Mei 1963 voor een concert in de Royal Albert Hall in Londen, zijn toekomstige vriendin, de dan 17-jarige actrice Jane Asher voor de eerste keer. Zij maakt een afspraak met hem voor een interview in The Radio Times. Na het concert gaat Jane Asher met The Beatles naar de flat van Chris Hutchins op Kings Road in Londen voor het interview. Jane Asher wordt geboren op 5 April 1946, haar vader Richard is psychiater, en haar moeder Margaret Augusta Eliot is een Oboe speler en geeft les in klassieke muziek op The Guildhall School Of Drama And Music. Onder haar leerlingen bevindt zich ook ene George Martin, de producer van The Beatles. Jane Asher is van 1963 tot 20 Juli 1968 Paul's vriendin.


Gene Vincent staat op 9 Mei 1964 in The Rodes Centre in Bishop's Gate in Engeland. Het voorprogramma wordt verzorgd door de groep The Shouts. Volgens de aankondigings affiches worden de eerste 50 meisjes gratis toegelaten. Kaartjes kosten voor de overige fans 6 shilling.


Op 9 Mei 1963 tekenen The Rolling Stones hun eerste platencontract bij Decca Records. De volgende dag neemt de groep, in de Olympic Studio, hun eerste single op. Het nummer, een cover van de oude Chuck Berry hit Come On, wordt gekozen door Andrew Loog Oldham, die een week eerder het management van de groep op zich heeft genomen. De groep blijft bij Decca Records tot hun contract in de zomer van 1970 afloopt. Ze verlengen de overeenkomst daarna niet meer en richten hun eigen label op.


Shel Silverstein overlijdt in zijn huis in Key West in Florida op 9 Mei 1999 aan de gevolgen van een zware hartaanval. Zijn ontzielde lichaam wordt een dag later, op 10 Mei gevonden door twee schoonmaaksters. Sheldon Allan Silverstein wordt op 25 September 1930 geboren inChicago, Illinois. Shel Silverstein begint zijn carriere in 1950 waar hij als soldaat in Zuid-Korea cartoons maakt voor het militaire dagblad Stars And Stripes. In de jaren zestig wordt hij beroemd als illustrator voor Playboy en schrijft hij kinderboeken. In 1969 heeft Johnny Cash een grote hit met A Boy Named Sue, een liedje van Shel Silverstein. Ook schrijft hij voor andere artiesten zoals: The Irish Rovers, Brothers Four en Loretta Lynn. Het meest succesvol op dit gebied is zijn samenwerking met Dr. Hook & The Medicine Show. Voor het eerste album Dr. Hook & The Medicine Show levert Silverstein alle nummers. De single Sylvia's Mother van Dr. Hook & The Medicine Show bereikt begin 1972 de vijfde plaats in de Billboard Hot 100. Shel Silverstein is 68 jaar geworden.


Op 9 Mei 1964 begint in het Astoria Theatre in Finsbury, Londen de allereerste tour van Chuck Berry door Engeland. Andere optredende groepen zijn, The Nashville Teens, Karl Denver, The Swinging Blue Jeans, Carl Perkins en The Animals. Voor deze support groepen is het de kans om voor een groter publiek te kunnen spelen. The Animals brengen tijdens deze tour voor het eerst hun latere millionseller The House Of The Rising Sun ten gehore.


De Canadese groep The Guess Who komt op 9 Mei 1970 op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 met American Woman. Voor The Guess Who is het nummer hun doorbraak in America. In de negentiger jaren is het nummer veel gebruikt in commercials, oa in voor Tommy Hilfiger, Castrol Motor Oil en Nike. Lenny Kravitz heeft American Woman gecoverd in 1999. zijn versie wordt gebruikt in de film Austin Powers 2 (The Spy Who Shagged Me).


De Amerikaanse gitarist, songwriter, producent en acteur Stephen Bruton overlijdt op 9 Mei 2009 in Los Angeles, Californie aan de gevolgen van kanker. Turner Stephen Bruton wordt op 7 November 1948 in Wilmington, Delaware geboren en groeit op in Fort Worth, Texas waar zijn vader een platenhandel heeft. Bruton wordt, nadat hij is afgestudeerd aan de Texas Christian University, in 1971 gitarist bij Kris Kristofferson en blijft dit voor 17 jaar. De vriendschap tussen de twee houd meer dan veertig jaar stand. In de jaren '80 vestigd hij zich in Austin en wordt muziekproducent en songwriter. Zijn nummers worden opgenomen door artiesten als Kris Kristofferson, Bonnie Raitt, Hal Ketchum,The Highwaymen, Willie Nelson, Waylon Jennings, Johnny Cash, Little Feat, Jimmy Buffett, Patty Loveless, Lee Roy Parnell en Martina McBride. Bruton is ook platenproducent (ondermeer Alejandro Escovedo, Marcia Ball, Jimmie Dale Gilmore, Hal Ketchum, Storyville en Chris Smither). Ook is acteur en speelt in die hoedanigheid mee in een aantal speelfilms en tv-producties, o.m. in A Star Is Born met Kris Kristofferson en in The Alamo. Stephen Bruton is 60 jaar geworden.


Op 9 Mei 2007 wordt Stijn Felix de Groot geboren als zoon van Jim de Groot en zijn vrouw Susan. De zoon van Boudewijn de Groot en zijn jeugdliefde, de juriste Susan, zijn in Juni 2006 in Amsterdam door Burgemeester Job Cohen met elkaar in de echt verbonden. Cohen die een rol heeft gespeeld in hoe de twee elkaar hebben leren kennen trouwt hen in Felix Meritis. Vandaar de tweede naam, Felix. Felix Meritis (Gelukkig Door Verdiensten) is de naam van een voormalig genootschap en het bijbehorende gebouw aan de Keizersgracht in Amsterdam.


Jimmie Davis wordt op 9 Mei 1944 benoemd tot gouverneur van Louisiana, en is tot nu toe de enige gouverneur ooit die een hit heeft geschreven. Samen met Charles Mitchell is Davis verantwoordelijk voor het nummer You Are My Sunshine die door Bing Crosby en Gene Austin in 1941 de Amerikaanse hitparade wordt ingezongen.


Op 9 Mei 1987 komt Jan Hammer met het instrumentale Crockett's Theme, afkomstig uit de populaire TV serie Miami Vice, op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. In 1984 krijgt, de uit Tsechoslowakije afkomstige, Jan Hammer opdracht om de muziek te maken bij een nieuwe politie serie. De makers willen echter dat Jan Hammer pop-achtige muziek maakt in plaats van de gebruikelijke achtergrond muziek. Een van de eerste nummers die Hammer maakt is het thema voor de serie. In Januari staat Miami Vice Theme, zoals het nummer toepasselijk heet op nummer 23 in de Top 40. Anderhalf jaar later bereikt Crockett's Theme de hoogste plaats. Op de B-kant van de single staat Miami Vice New York Theme.


Madonna komt op 9 Mei 1998 voor de tweede keer op nummer 1 in de Album Top 100 met Ray Of Light. Eerder heeft Madonna op 28 Maart al een week op nummer 1 gestaan. Ray Of Light wordt voor een groot gedeelte geproduceerd door de Britse dance-producer William Orbit. Madonna heeft met Orbit al in 1990 gewerkt, toen hij een paar remixen heeft gemaakt voor het verzamelalbum The Immaculate Collection. Na 1 week zakt Ray Of Light weer, maar op 6 Juni 1998 klimt het opnieuw naar de hoogste positie in de Album Top 100. Ray Of Light is Madonna's succesvolste album in jaren. May 09, 2001 in Tampa, Florida.


Gitarist Harry Sacksioni wordt op 9 Mei 2009 koninklijk onderscheiden. De gitarist uit Lienden mag zich Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Sacksioni krijgt de onderscheiding na zijn veertigjarig jubileumconcert in Tiel. De geboren Amsterdammer ontvangt de onderscheiding niet alleen voor zijn jubileum. Ook zijn unieke fingerstyle gitaarmethode, waarbij hij meerdere partijen tegelijk speelt, is aanleiding voor het lintje. Sacksioni brengt gedurende zijn carriere vijfentwintig cd's en lp's uit en schrijft nummers voor onder meer Herman van Veen en Frank Boeijen. Daarnaast verbind de gitarist zijn naam aan verschillende projecten als The Five Great Guitars en het City!-project. In 1994 wordt hij onderscheiden met een Edison voor zijn cd Who's Pulling The Strings.


James Myers overlijdt op 9 Mei 2001 in Tampa, Florida aan de gevolgen van leukemie. James E. Myers wordt geboren op 26 Oktober 1919 in Philadelphia, Pennsylvania. Onder de schuilnaam Jimmy DeKnight schrijft hij samen met Max Freedman in 1953 het nummer (We're Gonna) Rock Around The Clock. Zij kunnen dit nummer echter aan niemand kwijt. Sonny Dae & His Knights zijn de eersten die het opnemen als Rock The Clock. Deze versie wordt geen hit. Als (We're Gonna) Rock Around The Clock wordt de song op 12 April 1954 in de Pythian Temple Studio in New York door Bill Haley & His Comets opgenomen. (We're Gonna) Rock Around The Clock van Bill Haley & His Comets komt op 29 mei 1954 de Amerikaanse hitparade binnen. De 78-toerenplaat blijft op de 23ste plaats steken. In 1955 wordt het liedje gebruikt als muzikaal thema bij de aftiteling van de bioscoopfilm Blackboard Jungle. (We're Gonna) Rock Around The Clock komt op 14 Mei 1955 opnieuw de Billboard Top 40 binnen. Hij staat vanaf 9 Juli 1955 acht weken op de eerste plaats. (We're Gonna) Rock Around The Clock is in de loop der jaren door meer dan 500 artiesten gecoverd, van Mae West tot The Sex Pistols. Het nuumer is ook gebruikt in meer dan 40 film en TV-series. Myers schrijft tijdens zijn carierre meer dan driehonderd liedjes. James Myers is 81 jaar geworden.


Op 9 Mei 1974 staat Bruce Springsteen op het podium van het Harvard Square Theatre in Boston. Het is tijdens dit optreden dat Rolling Stone criticus John Landau aanwezig is, en tot zijn beroemde uitspraak komt. "I have seen rock & roll's future and his name is Bruce Springsteen'. Bruce Springsteen en Jon Landau worden hierna grote vrienden, later wordt Jon Landau zelfs de manager en producer van Bruce Springsteen.


De Amerikaanse zanger en gitarist Travis Edmonson overlijdt op 9 Mei 2009 in een ziekenhuis in Mesa, Arizona aan de gevolgen van kanker. Travis Jerome Edmonson wordt op 23 September 1932 in Long Beach, Californie geboren.Nadat hij eerder deel heeft uitgemaakt van The Gateway Singers ontmoet Edmonson via Colin Edmonson (een familielid) de folkmusicus Oliver "Bud" Dashiell waarmee het duo Bud & Travis een feit is. Bud & Travis maken hun platendebuut in 1958 en groeien door de jaren heen (het duo houdt in 1965 op te bestaan) uit tot vooraanstaande musici in het Amerikaanse folk-circuit. Optredens in het hele land bevestigen hun populariteit. Het gehele oeuvre van Bud & Travis is vastgelegd op tien albums. Hieronder klassiekers als Naturally (1960), Spotlight On Bud & Travis (1960), In Concert (1963), Perspective On Bud & Travis (1963) en In Person (1964). Bud Dashiell wordt na de opheffing van het duo lid van The Kinsmen. Hij overlijdt in 1989 aan de gevolgen van een hersentumor. Travis Edmonson vervolgd zijn muzikale carriere als solist en maakt als solo artiest nog een aantal albums. Travis Edmonson is 76 jaar geworden.Rick Allen wordt op 9 Mei 1996 in Los Angeles aangeklaagd voor huisvredebreuk. De drummer van Def Leppard zou op de internationale luchthaven van Los Angeles zijn vrouw met haar hoofd tegen een muur van de dames-w.c. hebben gesmeten.


Op 9 Mei 1989 opent Bill Wyman zijn eigen restaurant, Sticky Fingers, aan 1A Phillmore Gardens in de Londense wijk Kensington. Sticky Fingers is ook de titel van een LP van The Rolling Stones uit 1971. In het restaurant van de voormalige Rolling Stones bassist zijn o.a. een grote 3-D-foto van de hoes van de LP Their Satanic Majesties Request en een basgitaar van Bill Wyman uit 1960 te zien.


John Benson, manager van All Saints ontvangt op 9 Mei 2000 een bedrag van 1 miljoen pond. Nadat hij in Februari 1999 ontslagen is als manager, besluit hij All Saints voor de rechter te slepen. Met het betalen van de 1 miljoen pond voorkomt All Saint een rechtzaak.


Op 9 Mei 1973 schenkt Mick Jagger een bedrag van 150.000 dollar aan de slachtoffers van een aardbeving in Nicaragua van 23 December 1972. Daarnaast gaat er nog eens 350.000 dollar naar gedupeerden. Dit geld is de opbrengst van een benefietconcert van The Rolling Stones op 18 Januari 1973 in Los Angeles. Mick Jagger is erg betrokken bij deze natuurramp, omdat zijn vrouw Bianca uit Nicaragua komt.


Het Engelse muziekmagazine Melody Maker introduceert op 9 Mei 1959 voor het eerst de Juke Box Top 20. De lijst is samengesteld door alle gegevens van ruim 200 Juxeboxen in Engeland bij elkaar op te tellen.


Op 9 Mei 1962 stuurt Beatle-manager Brian Epstein een telegram naar The Beatles in West-Duitsland met de mededeling: "Gefeliciteerd, jongens. EMI biedt een opname-sessie aan. Studeer s.v.p. nieuw repertoire in." The Beatles zijn sinds 13 April 1962 in Hamburg waar zij een contract hebben om op te treden in de Star Club in Hamburg. Terug in Engeland doen The Beatles op 6 Juni 1962 een auditie bij George Martin van Parlophone in de Abbey Road Studio in Londen.


Bob Neil overlijdt op 9 Mei 1983 in Nashville in Tennessee. In de jaren vijftig is Neil, nog voor dat Colonel Tom Parker ten tonele verschijnt, enige tijd de manager van Elvis Presley. Bob Neil is 65 jaar geworden.


Op 9 Mei 1981 komt Stars On Longplay het album van Stars On 45 binnen in de albumlijst van Billboard. Stars On Longplay staat uiteindelijk 24 weken genoteerd, en komt tot de negende plaats. Op Stars On Longplay staan medleys met nummers van ondermeer The Beatles, Danny & The Juniors, The Newbeats, The Archies en Lipps Inc. Stars On 45 is een project van Willem van Kooten, Jaap Eggermont en Martin Duiser. Bas Muys imiteert de stem van John Lennon. Hans Vermeulen doet George Harrison na. Okkie Huysdens is te horen als Paul McCartney. Ook Albert West en Jody Pijper werken mee aan Stars On 45.


Geri Halliwell van The Spice Girls geeft tijdens het Prince's Trust Concert in Manchester, op 9 Mei 1997, een kus op de wang van de Britse kroonprins Charles. Desgevraagd zegt Ginger Spice dat zij de 48-jarige prins "too sexy" vindt.


Op 9 Mei 1970 komt If You Do Believe In Love van de Tee Set de Billboard Hot 100 binnen. If You Do Believe In Love, met op de B-kant het nummer Charmaine, is de opvolger van de Top 10-hit Ma Belle Amie. De single komt echter niet hoger dan de 81ste plaats, en na vier weken is If You Do Believe In Love alweer uit de lijst verdwenen.


Radio Atlanta begint vanaf het zendschip de MV Mi Amigo op 9 Mei 1964, via de 197 meter middengolf met testuitzendingen. De MV Mi Amigo is op 27 April 1964 in internationale wateren, voor de kust bij Frinton-On-Sea, voor anker gegaan. Op 12 Mei 1964 beginnen de reguliere uitzendingen van Radio Atlanta. Discjockeys zijn ondermeer Keith Martin, Richard Harris, Bob Scott, Tony Withers (Tony Windsor) en Mike Raven. Tegenvallende inkomsten dwingen eigenaar Allan Crawford de zeezender aan Ronan O'Rahilly van Radio Caroline te verkopen. Op 2 Juli 1964 verdwijnt Radio Atlanta uit de ether. Vanaf de MV Mi Amigo komen sindsdien de uitzendingen van Radio Caroline South. De MV Frederika gaat bij het eiland Man voor anker en zendt de programma's van Radio Caroline North uit.


Harry Wayne Casey valt tijdens een optreden in Phoenix, Arizona op 9 Mei 2005 tijdens het zingen van Boogie Shoes van het bijna twee meter hoge podium. De zanger van KC & The Sunshine Band gaat echter gewoon door met de show. Na afloop besluit Casey tocch maar even naar het ziekenhuis te gaan. Hier blijkt dat hij zijn knie heeft verdraaid. Een snee boven zijn rechteroog moet worden gehecht. Thuis in Miami in Florida verklaart Harry Wayne Casey dat hij een paar verkeerde boogie-schoenen heeft aangetrokken waardoor hij is uitgegleden en van het toneel is gevallen.


Op 9 Mei 1958 neemt discjockey Alan Freed ontslag bij radiostation WINS. Freed is kwaad omdat de zender hem niet steunt na de rellen in Boston op 3 Mei 1958. Tijdens de rellen gaan teenagers na zijn Rock'n'Roll Show met elkaar op de vuist. In de pers wordt Alan Freed schuld verweten. Freed zou de jeugd hebben opgestookt.


Vanuit de National Indoor Arena in Birmingham, Engeland wordt op 9 Mei 1998 het door Terry Wogan en Ulrika Jonsson gepresenteerde Eurovisie Songfestival uitgezonden. De voor Israel uitkomende transseksueel Dana International wint met het nummer Diva. Imaani met Where Are You wordt voor Groot-Brittannie, terwijl Chiara voor Malta met het nummer The One I Love derde wordt. Edsilia Rombley wordt voor Nederland met Hemel En Aarde vierde. Het is voor Nederland de beste prestatie sinds in 1975 het festival wordt gewonnen door Teach-In met Ding-A-Dong. Ook Belgixc3xab doet het goed met een zesde plaats voor Melanie Cohl met Dis Oui. Italie trekt zich voor dit Eurovsie Songfestival als deelnemer van het eerste uur terug. Tot op de dag van vandaag heeft Italie ook niet meer aan het festival deelgenomen. In 1998 wordt voor het laatst met een orkest gewerkt, maar het is tevens de eerste keer dat er gebruik gemaakt wordt van televoting.


Op 9 Mei 1992 komt het album Under The Waterline van het Nederlandse duo Ten Sharp binnen in de Britse albumlijst. Under The Waterline bereikt de 46ste plaats als hoogste notering, en staat slechts twee weken in de Engelse albumllijst genoteerd steken. Naast de hit You staan op dit album de volgende nummers: When The Spirit Slips Away, Rich Man, Ain't My Beating Heart, Lonely Beat, Who Needs Women, Some Sails, Ray, When The Snow Falls en Closing Hour. Ten Sharp bestaat uit zanger Marcel Kaptijn en toetsenist Niels Hermes.


Vanaf 9 Mei 1969 ligt Love Me Tonight van Tom Jones in de platenwinkel. Tom Jones heeft het nummer op 18 Maart 1969 in Londen opgenomen. Love Me Tonight, met op de B-kant het nummer Hide And Seek, komt op 14 Mei 1969 binnen in de Britse hitparade en haalt de negende plaats. Love Me Tonight is de 15e hit voor Tom Jones.


In Provo in de Amerikaanse staat Utah overlijdt Olive Osmond op 9 Mei 2004 aan de gevolgen van een beroerte die zij twee jaar eerder heeft gekregen. Olive Osmond is de moeder vann de muzikale Osmonds-familie. Samen met haar echtgenoot George Osmond heeft zij negen kinderen, 55 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen. Olive Osmond is 79 jaar geworden.


Op 9 Mei 2005 wordt door de advocaten van de van seksueel misbruik verdachte Michael Jackson de aanval ingezet. Met een reeks getuigen gaan de advocaten proberen om Jackson neer te zetten als een respectabel artiest die niet met zijn handen aan jonge jongens zit. De advocaten schuwen de persoonlijke aanval op getuigen van het Openbaar Ministerie niet. Op deze dag verschijnt Francine Contreras, een voormalige hulp in de huishouding van Michael Jackson, voor de rechtbank in Santa Maria in Californie. In het verhoor noemt zij een ex-collega uit de staf van Michael Jackson "een leugenaar", omdat die eerder voor de rechtbank heeft verklaard dat de zanger ondermeer Macaulay Culkin "onzedelijk" zou hebben betast. Francine Contreras zegt dat haar ex-collega zich nimmer negatief over Michael Jackson heeft uitgelaten. Bovendien zou de getuige van de aanklagers een dievegge zijn geweest, en zou zij kleding, horloges en andere bezittingen van Michael Jackson mee naar huis hebben genomen.


Rene Zellweger treedt op 9 Mei 2005 in het huwelijk Kenny Chesney. De korte ceremonie vindt plaats op een strand van de Amerikaanse Maagdeneilanden. De actrice en de country-zanger hebben elkaar pas een paar maanden eerder in Januari 2005, leren kennen tijdens een benefietconcert voor slachtoffers van de tsunami van 26 December 2004. De 36-jarige Rene Zellweger, die in 2004 een Oscar heeft gekregen voor haar rol in Cold Mountain, heeft eerder relaties gehad met Jack White, de gitarist van The White Stripes, en met acteur/komiek Jim Carrey. Na vier maanden, op 15 September 2005, laat Rene Zellweger weten dat zij wil scheiden van Kenny Chesney. Op 20 December 2005 wordt dit verzoek door een rechter bekrachtigd.


Sean Stewart moet zich op 9 Mei 2007 voor het County Superior Court in Los Angeles verantwoorden voor het gooien van stenen naar een echtpaar. De 26-jarige zoon van zanger Rod Stewart en twee van zijn vrienden worden in April 2007 geweigerd bij een nachtclub. Wanneer de drie daarop worden uitgelachen, ontsteekt Sean Stewart in woede en begint met stenen te gooien. Tolabus en Ericka Stein die toevallig langskomen vrezen voor hun leven wanneer zij bekogeld worden. Stewart wordt aangeklaagd op vier gronden, waaronder mishandeling met een dodelijk wapen en vandalisme. In April 2008 wordt hij vrijgesproken.


Op 9 Mei 1986 geeft Belinda Carlisle een concert in Sacramento in Californie. Het is voor Carlisle haar solo-eerste optreden na het uiteenvallen van The Go-Go's. Mad About You , de eerste solosingle van Belinda Carlisle, komt op 17 Mei 1986 binnen in de Billboard Hot 100. Op deze single, die de derde plaats bereikt, is Andy Taylor van Duran Duran te horen op sologitaar. Sinds 1990 treden zangeres Belinda Carlisle, de gitaristen Jane Wiedlin, Charlotte Caffey en Margot Olaverra en drumster Elissa Bello weer geregeld als The Go-Go's op.


Omdat Sandra Kim in 1986 voor Belgie het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen met J'aime La Vie wordt de 32e editie op 9 Mei 1987 vanuit het Eeuwfeestpaleis in Brussel uitgezonden. De presentatie is in handen van Viktor Lazlo. Voor de tweede keer wordt door Johnny Logan met het nummer Hold Me Now voor Ierland de finale gewonnen. Eerder is Johnny Logan met het nummer What's Another Year in 1980 ook al de winnaar. West-Duitsland wordt tweede met Lass Die Sonne In Dein Herz door de groep Wind. Nederland wordt vijfde met Rechtop In De Wind, geschreven door Peter Koelewijn en gezongen door Marga Bult, die zich tijdens dit internationaal uitgezonden programma voor de gelegenheid Marcha noemt. Belgie eindigt op de elfde plaats met Soldiers Of Love, gezongen door Lilian Saint Pierre.


Jimmy Page, gitarist van Led Zeppelin, is op 9 Mei 1998, zonder vaste muzikale partner Robert Plant, te gast in het NBC programma Saturday Night Live. Ook te gast is rapper Puff Daddy. Voor het eerst krijgt men hun samenwerking te horen in het nummer Come With Me. De riff van Led Zeppelin's nummer Kashmir wordt vermengd met de raps van Puff Daddy. Come With Me wordt gebruikt in de film Godzilla, ondanks het floppen van de film, wordt Come With Me een grote hit in Amerika. Uiteindelijk haalt Come With Me de 4e plek in de Billboard Hot 100.


Vanaf 9 Mei 1988 ligt het album Lovesexy van Prince in de platenwinkel. Sommige winkels in Minnesota weigeren het album echter te verkopen omdat de zanger naakt op de hoes staat afgebeeld. Lovesexy komt op 28 Mei 1988 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt de elfde plaats. In Nederland staat Lovesexy vanaf 4 Juni 1988 twee weken aan de top van de LP Top 75.


Op 9 Mei 1964 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars uitgezonden. Presentator Brian Matthew ontvangt naast Gerry & The Pacemakers ook nog Jim Reeves, Cilla Black, The Bachelors, Tommy Quickly, Wayne Fontana & The Mindbenders, The Rebounds en Vandyke & The Bambies.


Vanuit het Isstadion in Malmo, Zweden wordt op 9 Mei 1992 het door Harald Treutiger en Lydia Cappolichio gepresenteerde Eurovisie Songfestival uitgezonden. Winnares is de voor Ieland uitkomende Linda Martin met het nummer Why Me. Het is voor de vierde keer dat Ierland de internationale finale van het Eurovisie Songfestival op haar naam schrijft. Why Me is geschreven door Johnny Logan, de zanger de winnaar in 1980 en 1987. Musical ster Michael Ball wordt tweede voor Groot-Brittannie met One Step Out Of Time. De Nederlandse inzending Wijs Me De Weg, gezongen door Humphrey Campbell, eindigt op de negende plaats. Nous On Veut Des Violons van de Belgische Morgane eindigt op de twintigste plaats. Joegoslavie is voor de laatste keer als land vertegenwoordigt. In 1989 is Joegoslavie nog de winnaar met Rock Me van Riva. Vanaf 1993 doen de verschillende voormalige Joegoslavische republieken als zelfstandige naties mee aan het Eurovisie Songfestival.


Op 9 Mei 2006 wordt door het management van Kane bevestigd dat gitarist Dennis van Leeuwen in Augustus 2006 in Denemarken in het huwelijk gaat treden met de fotografe Karen Rosetzky."Dennis en Karen zijn al een tijd samen. Zij hebben besloten in het huwelijksbootje te stappen", aldus het management.


Fee Waybill, zanger van The Tubes, valt tijdens een show in The Hammersmith Odeon in Londen op 9 Mei 1978 van het podium en breekt zijn been. Tijdens het nummer Mondo Bondage loopt hij wat te enthiousiast met een kettingzaag te zwaaien en ziet daardoor de rand van het podium te laat.


Muziek Jarige Op 9 Mei

1914: Hank Snow - Country Zanger Canada († 20 Dec 1999)
1937: Dave Prater - Sam & Dave Zanger († 9 April 1988)
1937: Sonny Curtis - The Crickets Gitaar / Zang
1939: Nokie Edwards (Nole Floyd Edwards) - The Ventures Gitaar
1941: Pete Birrell - Freddie & The Dreamers Bas
1942: Tommy Roe - Zanger USA
1942: Mike Millward - The Fourmost Ritme Gitaar / Zang († 7 Maart 1966)
1944: Richie Furay - Poco Zanger / Gitaar
1944: Don Dannemann - Cyrkle Gitaar
1945: Steve Katz - Blood Sweat & Tears Gitaar/ Zanger
1948: Richard Hudson - The Strawbs Drums
1949: Billy Joel (William Martin Joel) - Zanger / Pianist USA
1950: Tom Petersson - Cheap Trick Bas / Zang
1953: John Edwards - Status Quo Bas
1960: Marc Duncan - The Vibrators Bas
1962: Dave Gahan - Depeche Mode Zanger
1962: Paul Heaton - The Beautiful South Zanger
1969: Peter Wilkinson - Cast Bas
1971: Paul "Guigsy" McGuigan - Oasis Bas
1975: Ryan Vikedal - Nickelback Drums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten