Zoeken in de muziekgeschiedenis

9 mei 2013

Muziekgeschiedenis van 10 Mei

U2 geeft op 10 Mei 1993 het derde van in totaal vier concerten in het Feijenoord Stadion in Rotterdam. Het voorprogramma Einsturzende Neubaten wordt van het podium weggefloten, en na hun optreden ook uit het tourschema verwijderd nadat een van de bandleden als reaktie op het fluiten een metalen buis het publiek ingooit. Speciaal voor Bono's 33ste verjaardag zingt gitarist The Edge het nummer Party Girl. Tijdens de show belt Bono met een plaatselijk reisbureau voor een reis de stad uit "anywhere as long as it's sunny." aldus Bono. Na het optreden neemt het management van U2 kontakt op met het reisbureau om het telefoontje uit te leggen en biedt de medewerkster twee gratis kaartjes aan voor het concert op 11 Mei in de Rotterdamse Kuip. De nummers die U2 speelt op 10 Mei 1993 zijn: Zoo Station, The Fly, Even Better Than The Real Thing, Mysterious Ways, One / Unchained Melody (stukje), Until The End Of The World, New Year's Day, Party Girl, Tryin' To Throw Your Arms Around The World, Angel Of Harlem / My Girl (stukje), I Will Follow, Satellite Of Love, Sunday Bloody Sunday, Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still, Where The Streets Have No Name en Pride (In The Name Of Love). Toegiften: Desire, Ultra Violet (Light My Way) / My Way (stukje), With Or Without You / Shine Like Stars (stukje), Love Is Blindness, en Are You Lonesome Tonight.


De Rolling Stones nemen op 10 Mei 1963 onder productionele leiding van manager Andrew Loog Oldham, hun allereerste single op. In de Olympic Studio in Carlton Street, Londen worden Come On van Chuck Berry en de B-kant I Want To Be Loved van Willie Dixon opgenomen. Naast Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Brian Jones en Charlie Watts is hun goede vriend Ian Stewart op piano te horen. Come On wordt op 7 juni 1963 uitgebracht, en haalt de 21ste plaats in de Engelse hitparade.


Marti Pellow, de zanger van de Schotse groep Wet Wet Wet, maakt op 10 Mei 1999 bekend dat hij uit de band stapt. Pellow heeft een contrakt getekend voor een solo carriere met voormalig Elton John manager John Reid. Niet veel later stopt Wet Wet Wet. In de jaren tachtig en negentig heeft de groep in totaal zesentwintig keer een hitnotering in de Britse Top 20 gehaald. Nadat Marti Pellow van zijn drugsverslaving af is, verschijnt in mei 2001 zijn eerste solo-CD Smile. In December 2004 komen Marti Pellow, Graeme Clark, Tommy Cunningham en Neil Mitchell weer als Wet Wet Wet bij elkaar voor een Greatest Hits -album en -tournee.


Vanwege het plotseling overlijden van de moeder van Phil Selway, de drummer van Radiohead, gaat het concert van Radiohead op 10 Mei 2006 in de Heineken Music Hall in Amsterdam niet door. De leden van Radiohead vinden het "jammer" dat zij hun fans moeten teleurstellen De gekochte kaartjes blijven geldig voor het concert dat Radiohead op 28 Augustus 2006 in de Heineken Music Hall zal geven. In een verklaring op de website van Radiohead laat Selway het volgende weten: "Just wanted to say sorry to the people who were due to come to our show in Amsterdam last night, particularly those who made wasted journeys. My mum died suddenly in the early hours of yesterday morning and so I just wanted to be at home with my family. Mum was a big Radiohead fan, and was very proud of all we've done as a band. I love and miss her very much."


Op 10 Mei 1968 treden The Doors op in het Coliseum in Chicago. Zanger Jim Morrison heeft er duidelijk zin in, en zweept het publiek zodanig op dat er rellen in de zaal ontstaan. Terwijl het 4000 koppen tellende publiek het podium afbreekt, vlucht de groep door een achterdeur. De politie heeft de handen vol om de menigte weer te kalmeren. The Doors spelen die avond ondermeer de volgende nummers: Soul Kitchen/Runnin' Blue, Break On Through, There You Sit, Alabama Song, Back Door Man, Five To One, When The Music's Over, The Crystal Ship, Wake Up en Light My Fire.


Bob Dylan komt op 10 Mei 1964 aan op de luchthaven van Londen voor zijn eerste optreden in Groot-Brittannie op 17 Mei 1964 in de Royal Festival Hall in Londen. Dylan speelt tijdens dit optreden ondermeer de volgende nummers: The Times They Are A-Changin', Girl From The North Country, Talking John Birch Paranoid Blues, It Ain't Me, Babe, Mr. Tambourine Man, A Hard Rain's A-Gonna Fall, Talking World War III Blues, Don't Think Twice It's All Right, With God On Our Side, Restless Farewell en When The Ship Comes In.


Op 10 Mei 2007 wordt in de Hartwall Areena in Helsinki, Finland de halve finale van het 52ste Eurovisie Songfestival gehouden. Het door de Finse omroep YLE uitgezonden evenement wordt gepresenteerd door Jaana Pelkonen en Mikka Leppilampi. Voor Nederland doet Edsilia Rombley mee met het door Tjeerd Oosterhuis (haar man) en Martin Gijzemijter geschreven On Top Of The World. Edsilia Rombley, die eerder in 1998 een 4e plaats wist te halen op het Eurovisiesongfestival, eindigt op een teleurstellende 21ste plaats. De Belgische inzending, Love Power door The KMG's, eindigt als 26ste. Volgens Edsilia Rombley heeft het niet aan haar act gelegen. "Nadat de zevende naam van de finalist bekend was gemaakt, geloofde ik er niet meer in. Iedereen die ik goed vond, ging niet door. We keken elkaar aan en konden eigenlijk alleen maar lachen", aldus de zangeres. Van de 28 deelnemende landen aan deze halve finale gaan Servie, Macedonie, Hongarije, Slovenie, Turkije, Letland, Moldavie, Wit-Rusland en Georgie door naar de finale op 12 Mei 2007.


Vanaf 10 Mei 1988 ligt het album Lovesexy van Prince in de platenwinkel. Sommige winkels in de Amerikaanse staat Minnesota weigeren dit album te verkopen, omdat de zanger naakt op de hoes staat afgebeeld. De foto is gemaakt door Jean-Baptiste Mondino. Prince heeft dit album in December 1987 en Januari 1988 opgenomen in de Paisley Park Studio's in Chanhassen in Minnesota. Lovesexy van Prince komt op 28 Mei 1988 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de elfde plaats als hoogste notering. In Nederland staat Lovesexy vanaf 4 Juni 1988 twee weken op de eerste plaats van de LP Top 75. Op Lovesexy staan de volgende nummers: Eye No, Alphabet St, Glam Slam, Anna Stesia, Dance On, Lovesexy, When 2 R In Love, I Wish U Heaven en Positivity.


Op 10 Mei 2005 treedt Seal (Seal Henry Olusegun Olumide Adeola Samuel) in het huwelijk met Heidi Klum. De Britse zanger en het DUitse fotomodel hebben inmiddels twee zoons. Henry Guenther Ademola Dashtu is geboren op 12 September 2005 en Johan Riley Fyodor Taiwo op 22 November 2006. Tijdens haar relatie met Flavio Briatore, de baas van de Formule-1-renstal van Renault, heeft Heidi Klum op 4 Mei 2004 het leven geschonken aan hun dochter Helene ("Leni"). Van September 1997 tot November 2002 is Heidi Klum getrouwd geweest met de kapper Ric Pipino.


Led Zeppelin viert op 10 Mei 1974, in Hotel Bel Air in Los Angeles, de lancering van hun eigen platenlabel Swan Song met een zeer uitgebreid feest. Led Zeppelin is na The Beatles en The Rolling Stones de derde grote Engelse groep die een eigen label begint. Ondanks het verzoek van het manager van het hotel om het feest beschaafd en netjes te houden, loopt het al snel uit de hand. Balend van de bemoeizuchtige manager begint een aantal van de gasten hun servetten naar hem te gooien, al gauw wordt hij bekogeld met brood en vlucht hij de zaal uit. Daar onstaat een complete chaos, met alles van fruit en cake tot aan servies toe wordt naar elkaar gegooid. Het gegooi met eten levert Led Zeppelin een extra rekening op van 3000 dollar, bovenop de normale rekening van 10.000 dollar.


Op 10 Mei 1986 treedt de drummer van Motley Crue, Tommy Lee, in het huwelijk met de actrice Heather Locklear. Na zeven jaar heeft Heather echter genoeg van Tommy's gedrag en vraagt ze echtscheiding aan. Ze trouwt later met Richie Sanbora, de gitarist van Bon Jovi, terwijl Tommy in 1995 met Pamela Anderson in het huwelijksbootje stapt.


Madonna haalt zich de woede op de hals van luisteraars en kijkers van de BBC nadat ze tijdens een optreden tijdens een gratis festival in Mote Park in Maidstone, Kent in Engeland op 10 Mei 2008 twee keer het woord 'fuck' roept. Het concert in Maidstone is live te volgen op BBC3, BBC HD en Radio 1. Tijdens het introduceren van het nummer Hung Up zegt Madonna het volgende: "You guys are going to have to start fucking it up out there cos I need to feel some love. Im going to do an old song. But not too old. Fuck the present. Lets live in the past." De BBC heeft van tevoren gewaarschuwd dat Madonna's taalgebruik als grof kan worden beschouwd. BBC DJ Zane Lowe probeert na afloop de boel alvast te kalmeren. "An incredible performance . . . that said, a quick apology for those people who might have felt the content offensive". De BBC maakt later bekend naar aanleiding van het taalgebruik van Madonna een niet nader bekend gemaakt aantal klachten te hebben ontvangen.


Vanaf 10 Mei 1989 ligt de single My Brave Face van Paul McCartney in de platenwinkel. My Brave Face is één van de nummers van het nieuwe album Flowers In The Dirt dat een maand later wordt uitgebracht. My Brave Face komt op 27 Mei 1989 binnen in de Nederlandse Top 40, en bereikt de twaalfde plaats


The Rolling Stones maken op 10 Mei 2005 bekend dat zij weer aan een wereldtournee gaan beginnen. Het eerste optreden in een lange reeks is op 21 Augustus 2005 in Fenway Park, Boston. Om de nieuwe tournee alvast luister bij te zetten geven Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood in New York bij de officiele bekendmaking een voorproefje. Ze spelen een aantal oude en nieuwe nummers voor de duizenden annwezige fans. De tour heeft de naam Rolling Stones Onstage meegekregen. Naast de VS zullen de Stones ook optredens geven in Canada, Mexico, Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Op 30 Juli en 1 Augustus 2006 staan The Rolling Stones in de Amsterdam Arena voor twee concerten.


Op 10 Mei 1977 maken Adam & The Ants met een optreden in ICA in Londen hun live-debuut. Adam & The Ants ontstaan eind 1976 uit de resten van het Londense pubrockbandje B-Sides. Belangrijkste man is Adam Ant (Stuart Goddard) die er met zijn sado-masochistische podiumact, dubbelzinnige teksten en opwindende muziek voor zorgt dat de Ants binnen korte tijd uitgroeien tot één van de meest geliefde en beruchte punkgroepen. Een optreden in Derek Jarman's geruchtmakende film Jubilee trekt de aandacht van de platenbusiness. In het najaar van 1978 verschijnt op Decca de eerste single, Young Parisians. De groep bestaat dan naast Adam Ant uit Matthew Ashman (gitaar), Andrew Warren (bas) en David Barbe (drums).


Stevie Nicks begint op 10 Mei 2005 aan een serie van vier speciale solo-optredens in het Colosseum in Caesar's Palace in Las Vegas. "For me, as an almost 57-year-old woman, this looks very good, because it means you can put all of your energy into the show as opposed to traveling all over the United States. It would be a nice thing for me to be able to do until I'm a very old, little old lady." , aldus de Fleetwood Mac zangeres. De shows in Las Vegas bestaan hoofdzakelijk uit persoonlijke favorieten van Nicks. "This is a chance for me to go back through all those many, many years and pick out a few songs I haven't always done. It's always exciting to do some new music."


Na het succes van de singles Get Down And Get With It, Coz I Luv You en Look Wot You Dun begint Slade op 10 Mei 1972 in Bradford aan hun eerste officiele tour door Engeland als hoofd-act. In het voorprogramma staat Status Quo.


De Engelse rockmuzikant en -componist Clive Scott overlijdt op 10 Mei 2009 in het Finley Hospital in Radford, Coventry aan de gevolgen van een herseninfarct, nadat hij eerder van een trap is gevallen. Clive Scott wordt op 24 Februari 1945 in Coventry geboren en is het meest bekend als toetsenist/componist van de Engelse pop-rockgroep Jig Saw. Clive Scott is bandlid van Scott & The Antarctics, twanneer hij in 1966 door gitarist Tony Campbell wordt gevraagd om mee te doen met The Jigsaw Club. Deze naam wordt later ingekort tot Jigsaw. De andere bandleden van Jigsaw zijn: de saxofonisten Tony Britnell en Kevin 'Beppy' Mahon, bassist Barrie Bernard en drummer Dave 'Biffo' Beech. Deze laatste wordt na een jaar vervangen door Des Dyer die dan tevens de leadzang voor zijn rekening neemt. Jigsaw, vooral bexc3xafnvloed door The Beatles, wordt een professionele band wanneer de bandleden gevraagd worden als backingband voor Arthur Conley tijdens zijn Europese toernee. Jigsaw verliest dan een paar leden wanneer blijkt dat niet iedereen beroepsmatig met muziek bezig wil zijn. Tony Britnell vertrekt naar Shakin' Stevens & The Sunsets en maakt later de overstap naar Long Tall Ernie & The Shakers. Clive Scott en Des Dyer zijn de songschrijvers van de band, maar zijn ook ondermeer verantwoordelijk voor de hit Who Do You Think You Are van Candlewick Green en Bo Donaldson & The Heywoods. In 1975 verschijnt van Jigsaw op het Splash-label het nummer Sky High, oorspronkelijk bedoeld voor de film The Man From Hong Kong. Sky High groeit uit tot een mega-hit (3# in USA, #9 in UK en #22 in NL). Na diverse snel opeenvolgende bezettingswisselingen valt Jigsaw in begin jaren tachtig uiteen. Het songschrijversduo Scott en Dyer gaat samenwerken met Ian Levine en neemt ondermeer platen op met Nicki French, Bad Boys Inc, Boyzone en Jon Otis. Clive Scott's laatste muzikale wapenfeiten zijn de albums Northern Soul 2007 en Disco 2008, beide opgenomen in zijn Racetrack Studios in Ascot, Berkshire. Clive Scott is 64 jaar geworden.


Bassist Peter Hook maakt op 10 Mei 2007 op zijn website op internet bekend dat New Order niet meer bestaat. Het management en de andere bandleden (zanger/gitarist Bernard Sumner en drummer Stephen Morris) ontkennen de split echter. Sumner en Morris zeggen verder te gaan met New Order zonder Peter Hook. In een reaktie hierop laat Hook aan zijn twee vroegere collega's weten: "This group (New Order) has split up! You are no more New Order than I am! You may have two thirds, but don't assume you have the rights to do anything 'New Order-ey', because you don't. I've still got a third! But I'm open to negotiation." Op 17 Mei 2007 is de volledige band, inclusief Gillian Gilbert, samen in Cannes voor de premiere van de Anton Corbijn film Control over het leven van Ian Curtis. New Order is in 1980 door de leden van Joy Division, na de dood van hun zanger Ian Curtis, opgericht. Met Blue Monday bereikt New Order in 1983 de derde plaats in de Nederlandse Top 40.


Op 10 Mei 1975 komt Love Is All van Roger Clover & Guests op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. In 1974 maakt Roger Clover, in het dagelijks leven bassist bij Deep Purple, het album The Butterfly Ball & The Grasshopper's Feast, wat gebaseerd is op het boek The Butterfly Ball, van William Plomer. Op het album wordt Glover geholpen door toetsenist Eddie Hardin (Spencer Davis Group). Het was de bedoeling dat er ook een tekenfilm van het album gemaakt zou worden, maar verder dan het filmpje van Love Is All is het nooit gekomen, en de film is nooit gemaakt. Roger Clover is op het album niet te horen als zanger. Voor de zangpartijen zijn een hoop collega's en vrienden uitgenodigd, zoals David Coverdale (Opvolger van Ian Gillian bij Deep Purple), Glenn Hughes (Deep Purple) en Ronnie James Dio van Black Sabbath. Dio is degene die Love Is All zingt. Beroemder dan Ronnie James Dio is echter de kikker geworden die in het tekenfilmpje Love Is All zingt.


Belinda Carlisle maakt op 10 Mei 1985 bekend dat de groep The Go-Go's er na precies 7 jaar mee op houdt. Zangeres Belinda Carlisle en gitariste Jane Wiedlin beginnen met succes aan een solo carriere. The Go-Go's worden op 10 Mei 1978 opgericht als The Misfits. De groep bestaat dan uit zangeres Belinda Carlisle, de gitaristen Jane Wiedlin, Charlotte Caffey en Margot Olaverra en drumster Elissa Bello. Eind negentiger jaren komt de groep weer bij elkaar en geeft incidentele optredens.


Op 10 Mei 1969 wordt in Nottingham op Nottingham County Football Ground een openlucht festival gehouden. Optredende artiesten zijn: The Tremeloes, Jethro Tull, Status Quo, The Marmalade, The Move en Georgie Fame.


Frank Sinatra komt met zijn versie van My Way op 10 Mei 1969 binnen in de Top 10 van de Engelse Top 50. Het is de eerste keer dat My Way een hit wordt. In de komende jaren wordt My Way nog acht keer, in acht verschillence uitvoeringen, een hit.


Op 10 Mei 1989 overlijdt de 44 jarige Jazz trompettist Woody Shaw in een ziekenhuis in New York. Hij is daar twee maanden eerder opgenomen, na een bizar ongeval in het Dekalb Avenue metro station in Brooklyn. Het is nooit helemaal duidelijk geworden wat er in de nacht van 26 op 27 Februari 1989 precies gebeurd is. Shaw, die hele slechte ogen heeft, is waarschijnlijk van een trap in het metro station gevallen en terecht gekomen op de rails, waar hij wordt aangereden door een trein, die zijn linker arm afrukt. Het grootste raadsel is echter hoe hij op het metro station terecht is gekomen terwijl hij aan de andere kant van de stad woont. Zijn ouders houden het er op dat hij verdwaald is. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis gaat zijn gezondheid steeds verder achteruit. Hij overlijdt wanneer zijn nieren het begeven. Shaw wordt door veel muzikanten genoemd als één van de beste trompettisten die de jazz wereld ooit gehad heeft.


Op 10 Mei 1967 worden Mick Jagger en Keith Richards in Engeland bij de Chichester Crown Court, in Chichester, West Sussex voorgeleid en formeel aangeklaagd wegens drugs overtredingen. De aanklacht is voortgekomen uit een politie inval in de woning van Keith Richards op 12 Februari 1967. Jagger en Richards beweren onschuldig te zijn. Na het betalen van duizend pond sterling borg worden zij voorlopig op vrije voeten gesteld. Terwijl zijn vrienden voor de rechter staan, wordt in zijn flat in Londen, ook Brian Jones opgepakt wegens drugsbezit.


Sun Of Jamaica van de Duitse groep Goombay Dance Band komt op 10 Mei 1980 op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. De Goombay Dance Band bestaat uit zanger Oliver Bendt, achtergrondzangeressen Alicia Bendt (Oliver's vrouw), Dorothy Hellings en Wendy Doorsen en limbo-danser Mario Slijngaard. Oliver Bendt (geboren als Jurgen Koch) speelt begin jaren 70 in de Duitse versie van de Musical Hair. Eind jaren 70 vertrekt hij naar het eiland St. Lucia in het Caribisch gebied, waar hij zijn vrouw leert kennen. Hier onstaat ook het begin van The Goombay Dance Band. Terug in Duitsland wordt Sun Of Jamaica uitgebracht en wordt het nummer een grote hit. Een paar weken later volgt Nederland, en daarna de rest van Europa. Later in 1980 heeft de groep nog een hit met het nummer Aloha-He.


Op 10 Mei 1994 gaan Paula Abdul en Emilio Estevez uit elkaar. Hun geluk heeft twee jaar geduurd. De zangeres en de acteur zijn op 29 April 1992 in Santa Monica in Californie getrouwd. Paula Abdul hertrouwt op 24 Oktober 1996 met Brad Beckerman. Dit huwelijk houdt drie jaar stand.


The Turtles en The Temptations geven op 10 Mei 1969 een speciale voorstelling in het Witte Huis in Washington. De groepen zijn daar op uitnodiging van de docher van President Richard Nixon, de 23-jarige Trica Nixon. Turtles-zanger Mark Volman valt tot vijf keer toe van het podium. Naar verluidt hebben Mark Volman en Howard Kaylan op het bureau van de vroegere president Abraham Lincoln een lijntje cocaine zitten snuiven.


Op 10 Mei 1974 wordt voor de verfilming van de rock opera Tommy van The Who, de Pinball Wizard scene, met Elton John, opgenomen in het King' s Theatre aan Albert Road in Portsmouth. Voor de figuratie zijn 1500 studenten van de Portsmouth Polytechnic ingehuurd. Als blijkt dat de zaal s'avonds aan een amateur gezelschap is verhuurd, zit er voor de crew niets anders op dan de set om 18.00 weer af te breken, en de volgende dag om 05.00 weer op te bouwen. Na de eerste opname gaat het mis, als de gitaar van Pete Townshend waarmee hij, aan het eind van de scene de apperatuur kort en klein slaat, het hoofd raakt van een figurante. Het meisje wordt afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is een paar uur later, compleet met hechtingen weer terug. Pete Townshend bied zijn excuses aan, maar het meisje zegt dat zij zeer vereerd is met het feit dat is ze is geraakt door zijn gitaar. Pete Townshend geeft haar daarop zijn gitaar.


Dusty Springfield maakt op 10 Mei 1964 in The Ed Sullivan Show haar Amerikaanse televisie-debuut. Dusty Springfield zingt Stay Awhile en I Only Want To Be With You. De Liverpoolse groep Gerry & The Pacemakers zijn al voor de tweede keer te gast. Zij zingen I Like It en Don't Let The Sun Catch You Crying. Laatste muzikale gast is Bobby Rydell, die een cover van de Peter & Gordon-hit A World Without Love zingt.


Op 10 Mei 1975 begint Earth Wind & Fire in de Civic Arena in Pittsburgh, Pennsylvania aan een Amerikaanse tournee. Alle concerten worden opgenomen voor het later uit te brengen dubbel album Gratitude. Op 24 Mei 1975 worden de laatste opnamen gemaakt tijdens een optreden in het Civic Centre in Baltiomore. Gratitude komt op 6 December 1975 binnen in de albumlijst van Billboard, en staat vanaf 17 januari 1976 drie weken aan de top.


Eric Clapton neemt op 10 Mei 1974 een cover op van de Bob Marley-compositie I Shot The Sheriff. I Shot The Sheriff is één van de tien nummers op het album 461 Ocean Boulevard dat in Juli 1974 uitkomt. De LP is vernoemd naar een huis aan de Ocean Boulevard in Miami in Florida dat Eric Clapton in April en Mei 1974, op aanraden van Maurice Gibb van The Bee Gees, heeft gehuurd. Hier wordt het album ook opgenomen. 461 Ocean Boulevard komt op 24 Augustus 1974 de Nederlandse LP Top 20 binnen, en haalt de vijfde plaats. I Shot The Sheriff wordt als single uitgebracht en komt op 31 Augustus 1974 de Nederlandse Top 40 binnen. Ook I Shot The Sheriff haalt de vijfde plaats.


Op 10 Mei 1991 raakt Richard Shaw, alias Bushwick Bill zijn rechteroog kwijt. De vriendin van Shaw schiet hem in zijn gezicht. De rapper van The Geto Boys, niet langer dan 1 meter 35, heeft haar zoontje van drie maanden bedreigd. Daarna geeft Shaw zijn vriendin een doorgeladen pistool met de mededeling dat hij graag dood wil.


Metallica begint op 10 Mei 1983 in New York aan de opnamen van hun debuutalbum Kill 'Em All. Binnen zeventien dagen hebben zanger/gitarist James Hetfield, bassist Cliff Burton, gitarist Kirk Hammett en drummer Lars Ulrich de opnamen afgerond. Drie jaar later, op 5 April 1986, komt Kill 'Em All de Billboard-albumlijst binnen, maar komt niet hoger dan de 155ste plaats. Op Kill 'Em All staan de volgende nummers: Hit The Lights, The Four Horsemen, Motorbreath, Jump In The Fire, (Anesthesia) - Pulling Teeth, Whiplash, Phantom Lord, No Remorse, Seek And Destroy en Metal Militia.


Op 10 Mei 1996 dient La Toya Jackson in Las Vegas een verzoek tot echtscheiding in. Jackson's huwelijk met Jack Gordon staat al jaren onder druk. Op 21 April 1993 moet de zangeres in een ziekenhuis in New York worden behandeld, nadat haar man haar in elkaar heeft geslagen. Ook zou Jack Gordon een stoel naar haar hebben gegooid. Volgens Gordon heeft hij dit gedaan omdat La Toya hem met een mes heeft bedreigd. Ondanks haar verwondingen besluit La Toya Jackson geen aangifte te doen van het voorval. La Toya Jackson en Jack Gordon zijn in September 1989 getrouwd. Hetzelfde jaar staat La Toya Jackson, op aandringen van haar man, naakt in de Playboy. In Juni 1997 wordt hun echtscheiding door een rechter bekrachtigd.


The Rolling Stones beginnen op 10 Mei 1965 aan de opnamen van het album Out Of Our Heads. In de Chess Studio in Chicago is That's How Strong My Love Is van Otis Redding het eerste dat wordt opgenomen.


Op 10 Mei 1975 wordt er in de Amerikaanse hoofdstad Washington de Human Kindness Day gehouden. Tijdens dit door 125.000 mensen bezochte evenement is er bij het Washington-monument een optreden van Stevie Wonder met zijn groep Wonderlove.


Bob Dylan begint op 10 Mei 1966, met een optreden in de Colston Hall in Bristol, aan een tournee door Engeland, die op 27 Mei 1966 in de Royal Albert Hall in Londen afgesloten wordt. Op 24 Mei 1966 maakt Bob Dylan even een uitstapje naar het vaste land van Europa voor een concert in L'Olympia in Parijs. Tijdens de tour speelt Dylan ondermeer de volgende nummers: She Belongs To Me, Fourth Time Around, Visions Of Johanna, It's All Over Now Baby Blue, Just Like A Woman, Mr. Tambourine Man, I Don't Believe You (She Acts Like We Never Have Met), Baby Let Me Follow You Down, Just Like Tom Thumb's Blues, Leopard-Skin Pill-Box Hat, One Too Many Mornings, Ballad Of A Thin Man en Like A Rolling Stone.


Barbra Streisand begint op 10 Mei 1994 met een optreden in New York aan een tournee door de Verenigde Staten. Het is voor de Streisand dan 28 jaar geleden dat zij voor het laatst getourd heeft door Amerika. De tournee is het gevolg van de lovende kritieken voor haar twee concerten op Oudejaarsavond 1993 in Las Vegas.


Nadat hij is veroordeeld voor het molesteren van regisseur Allen Hughes tijdens de opnamen van een nieuwe videoclip moet Tupac Shakur op 10 Mei 1995 vijftien dagen de cel in.


Op 10 Mei 1957 ziet John Simon Ritchie het levenslicht. Ritchie wordt in de jaren zeventig beter bekend onder de naam Sid Vicious , de geruchtmakende bassist van de punkgroep The Sex Pistols. Sid Vicious overlijdt op 2 Februari 1979 aan een overdosis heroine in het Chelsea Hotel in New York. In hetzelfde hotel heeft Vicious vier maanden eerder zijn vriendin Nancy Spungen vermoord. Hun levens worden in 1986 verfilmd door Alex Cox in Sid And Nancy - Love Kills! met Gary Oldham en Chloe Webb in de hoofdrollen. "Undermine their pompous authority, reject their moral standards, make Anarchy and disorder your trademarks, cause as much chaos and disruption as possible but don't let them take you alive." (Sid Vicious, 1977)


In het Prince Of Wales Theatre in Londen speelt op 10 Mei 2003 de laatste voorstelling van Cliff The Musical. Hierna trekt de door Mike Read, Trevor Payne en Colin Rozee geschreven musical over het leven van Cliff Richard door theaters in Engeland. Cliff The Musical is op 12 Maart 2003 in het Prince Of Wales Theatre in premiere gegaan.


Op 10 Mei 2000 zijn The Backstreet Boys de grote winnaars bij de uitreiking van de twaalfde World Music Awards in de Sporting Club in Monaco. Maar liefst vier keer vallen The Backstreet Boys in de prijzen. De Boyband wordt onderscheiden als bestverkopende popgroep, als beste R&B-groep, als beste dansgroep en als populairste Amerikaanse groep ter wereld.


De Puerto Ricaan-Amerikaanse zanger en songwriter Marc Anthony treedt op 10 Mei 2000 in het huwelijk met de voormalige Miss Universe van 1993, Dayanara Torres. In 2002 gaan zij voor korte tijd uit elkaar, maar op 7 December 2002 geven zij elkaar in een kathedraal op het eiland Puerto Rico opnieuw het jawoord. Marc Anthony en Dayanara Torres krijgen samen twee zoons (Cristian, 5 Februari 2001 en Ryan, 16 Augustus 2003). Uit een eerdere relatie heeft Marc Anthony een 10-jarige dochter, Arianna. Dayanara Torres vraagt op 20 Januari 2004 formeel ontbinding van het huwelijk aan bij een rechtbank in Miami. De echtscheiding wordt op 1 juni 2004 door een rechter bekrachtigd. Op 5 Juni 2004 trouwt Marc Anthony met zangeres/actrice Jennifer Lopez.


Muziek Jarige Op 10 Mei

1935: Larry Williams - Zanger USA († 21 Jan. 1980)
1938: Henry Fambrough - The Detroit Spinners Zanger
1941: Danny Rapp - Danny & The Juniors († 5 April 1983)
1944: Jackie Lomax - Zanger Engeland
1944: Dave Mason - Traffic Gitaar
1946: Donovan (Donovan Philips Leitch) - Zanger Schotland
1946: Graham Gouldman - 10CC Zanger / Bas
1947: Vic Elmes - Christie Gitaar
1947: Jay Ferguson - Jo Jo Gunne Zanger / Toetsen
1950: Roland Kaiser - Zanger Duitsland
1951: Ron Banks - The Dramatics Zanger
1952: Lee Brilleaux - Dr Feelgood Zanger (†7 April 1994)
1952: Lowell "Sly" Dunbar - Sly & Robbie Drums
1957: Sid Vicious (John Ritchie) - The Sex Pistols Bas († 2 Feb. 1979)
1957: Karl Hyde - Underworld Zanger / Gitaar
1960: Bono (Paul Hewson) - U2 Zanger
1967: Young MC (Marvin Young) - Rapper USA
1969: Dave Rensmaag - Van Dik Hout Gitaar
1985: Ashley Poole - Dream Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten