Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 mei 2013

Muziekgeschiedenis van 8 Mei

Op 8 Mei 1962 opent een kleine platenmaatschappij uit Jamaica haar kantoor in Londen. Het label is in 1959 opgericht door Chris Blackwell met een budget van 100 dollar en heeft de naam Island Records meegekregen, vernoemd naar het boek Island In The Sun van Alec Waugh. Na een aantal bescheiden regionale hitjes te hebben uitgebracht, dient de grote doorbraak voor het label zich aan in 1964, wanneer Millie Small een wereldhit heeft met My Boy Lollipop. Het nummer, dat door Chris Blackwell wordt geproduceerd, wordt op licentie uitgebracht door Fontana Records. Er gaan ruim 7 miljoen exemplaren van over de toonbank. Island Records zou later, dank zij Bob Marley, uitgroeien tot de grootste distributeur van reggae muziek ter wereld.


The Who speelt op 8 mei 1965 in de New Palladium Ballroom in Greenock, Strathclyde in Schotland. In het voorprogramma staan de locale groepen Studio Six en The Jaygars. In The Jaygars speelt de 12 jarige Jimmy McCulloch gitaar en zijn oudere broer Jack drumt. Pete Townshend zou later in 1969 het debuut (en enig) album voor Thunderclap Newman produceren met daarop de door hem geschreven hit Something In The Air. Jimmy en Jack McCulloch spelen dan allebei in Thunderclap Newman. Jimmy McCulloch speelt jaren later bij Wings van Paul McCartney.


Gerry & The Pacemakers maken op 8 Mei 1967 bekend dat zij er mee op gaan houden. Gerry Marsden, de zanger van de groep, laat weten dat de snel veranderende rockscene in Engeland de oorzaak is. Gerry & The Pacemakers kunnen niet langer het tempo van de grillige Britse popwereld bijbenen.


De allerlaatste officiele LP van The Beatles het album Let It Be wordt op 8 Mei 1970 uitgebracht. uitgebracht. De opnamen voor Let It Be zijn begin 1969 gemaakt. De nummers zijn begin 1970 door Phil Spector op verzoek van John Lennon opnieuw onder handen genomen. Vooral Paul McCartney is niet te spreken over de behandeling die Phil Spector aan de nummers meegeeft. McCartney vind dat zijn nummer, The Long And Winding Road, verkracht is omdat Phil Spector een Mantovani-achtig arrangement onder zijn zang heeft gezet. Let It Be komt op 6 Juni 1970 de Nederlandse LP Top 20 binnen, en haalt een 3de plek.


Nadat Keith Richards op 27 April 2006 uit een palmboom op het eiland Fiji gevallen is wordt hij op 8 Mei 2006 succesvol geopereerd. De gitarist van The Rolling Stones hield na zijn val last van hoofdpijn hebben. Artsen verminderen tijdens de operatie met een kleine ingreep de druk op de hersenen van Keith Richards.


In een rusthuis nabij Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee overlijdt op 8 Mei 2008 de legendarische Amerikaanse countryster Eddy Arnold. Richard Edward Arnold wordt op 15 Mei 1918 in Henderson, Tennessee geboren. Arnold is één van de succesvolste countryzangers van de VS. Hij is een pionier van de zogenoemde Nashville-sound, een mix van country, pop en folk. Zijn eerste hit-single Each Minute Seems A Million Years komt in 1945 uit. In 1947 bereikt Eddy Arnold met het nummer What Is Life Without Love? voor de eerste keer de eerste plaats in de countryhitlijsten. Er volgen dan nog 27 (!) nummer 1-hits, de meeste daarvan opgenomen met gitarist-producer Chet Atkins. Voordat Colonel Parker zich geheel gaat wijden aan Elvis Presley is hij ook manager van Arnold. Songs als I Really Don't Want To Know, Make The World Go Away, It's A Sin, How's The World Treating You, You Don't Know Me, Just Call Me Lonesome en I'll Hold You In My Heart, zijn daardoor ook door Elvis gecoverd. Eddy Arnold heeft de moed gehad om Parker te ontslaan omdat deze te vaak in het huis van de zanger verbleef en daarbij ook nog de koelkast plunderde. In 1953 wordt dat Arnold teveel en gaan ze uitéén. Mede dankzij Arnold groeit Nashville uit tot hét centrum van de country-industrie. In totaal verkoopt, The Tennessee Plowboy, zoals zijn bijnaam is ruim 85 miljoen platen en heeft 147 hitnoteringen. In 1966 word Arnold opgenomen in de Country Music Hall Of Fame. Hij ziet zichzelf altijd als een country- en popster. "Ik heb mezelf nooit louter als een country- of westernzanger gezien. Ik zou het liefste willen dat alle mensen mijn nummers verstaan." Het laatste succes Let's Get It While The Gettin's Good is uit 1980. De countrylegende neemt pas op de respectabele leeftijd van 81 afscheid van de bxc3xbchne. In 2005 verschijnt zijn laatste album, After All These Years. Eddy Arnold is 89 jaar geworden.


Op 8 Mei 1974 berooft de Engelse rhythm & blues pioneer Graham Bond zichzelf van het leven, door voor een trein van de Londense metro te springen op het Finsbury Park Station. Na korte tijd lid te zijn geweest van Alexis Korner's Blues Incorporated, richt hij, in 1963, samen met Ginger Baker en Jack Bruce het Graham Bond Trio op, dat later zou worden omgedoopd tot The Graham Bond Organisation. In 1966 komt er een einde aan de groep, wanneer Jack Bruce en Ginger Baker overstappen naar Cream. Daarna gaat het snel bergafwaards met Bond, die zijn toevlucht zoekt in drugs en alcohol. Graham Bond is 36 Jaar geworden.


Genesis begint op 8 Mei 1992 in Irving, Texas aan hun eerste tournee in vijf jaar door de Verenigde Staten. Hoogtepunt van de show is voor velen de beelden op een groot videoscherm waarbij de Spitting Image-figuur van Phil Collins de hit Jesus He Knows Me zingt.


Op Zondag 8 Mei 2005 brengt Celine Dion haar allerlaatste A New Day show in Las Vegas. Dit optreden wordt volledig opgedragen aan de slachtoffers van de tsunami in Azie. Alle opbrengsten van de dag worden afgestaan aan het Unicef Tsunami fonds, dat helpt bij de wederopbouw van de getroffen regio. "Net als vele anderen was ik geschokt over de ramp. Niets doen bij het zien van al dat leed leek me onmenselijk. Er moet aandacht blijven voor deze streek en hulp bieden is een must. Mijn doel is om een miljoen dollar in te zamelen", aldus Celine Dion. Ook Dion organiseert de Canadese zangeres op 8 Mei 2005 een veiling voor het goede doel. Een diner met Celine Dion, bereidt en geserveerd door haar prive-chefkok, behoort tot één van de prijzen.


Een rechter in Los Angeles wijst op 8 Mei 1996 het verzoek van Tommy Lee en Pamela Anderson, om het blad Penthouse te verbieden fotoos van hen te plaatsen af. De fotoos komen van de eigengemaakte sexfilm van Tommy en Pamela, die eerder uit hun huis is gestolen.


Op 8 Mei 1973 komt er een einde aan een tien weken durende bezetting van de Indiaanse nederzetting Wounded Knee in Zuid-Dakota door jonge Sioux-indianen. Zij protesteren tegen de sociale en economische achterstand van Indianen in de Verenigde Staten. De actievoerders hebben juist voor Wounded Knee gekozen, omdat het een historische plek is in de Amerikaanse geschiedenis. Op 29 December 1890 richt het Amerikaanse leger, olv Generaal Custers er een ware slachting onder de indianen aan, een gebeurtneis die nooit door de Indianen is vergeten. Naar aanleiding van de actie van de Sioux-indianen neemt Redbone de single We Were All Wounded At Wounded Knee op. In scherpe bewoordingen wordt kritiek geleverd op het beleid van de Amerikaanse regering. We Were All Wounded At Wounded Knee komt op 19 Mei 1973 de Nederlandse Top 40 binnen, en staat vanaf 9 Juni 1973 vijf weken op de eerste plaats. In Amerika wordt de single niet uitgebracht. De tekst is te kritisch voor de Amerikaanse regering. Redbone blijft na We Were All Wounded At Wounded Knee met de volgende single, Wovoka, doorgaan de geschiedenis onder de aandacht te


Donny Osmond trouwt op 8 Mei 1978 met Debra Glenn. Donny en Debra krijgen vijf zoons, Donald (1979), Jeremy (1981), Brandon (1985), Christopher (1990) en Joshua (1998). Donny en Debra zijn nog stees samen.


Op 8 Mei 1990 wint Tom Waits in Los Angeles de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen het bedrijf Frito-Lay Inc en haar reklameburo Tracy-Locke Inc. Volgens Waits, die altijd heeft gezegd dat hij nooit aan een commercial zou meewerken, heeft Frito-Lay bij een reklamecampagne voor een nieuw produkt, zonder zijn toestemming of medeweten, gebruikt gemaakt van zijn nummer Step Right Up. Bovendien heeft het bedrijf het nummer opnieuw laten inzingen door Waits imitator Stephen Carter, waardoor de schijn ontstaat dat de zanger het nummer zelf heeft gezongen. Omdat zijn goede naam en geloofwaardigheid in het geding zouden zijn, eist Waits een schadevergoeding. "It embarrassed me. I had to call all my friends, that if they hear this thing, please be informed this is not me. I was on the phone for days. I also had people calling me saying, Gee Tom, i heard the new dorito's ad", aldus Tom Waits. Ook is de zanger niet blij te horen welke tekst er wordt gezongen: "It's buffo, boffo, bravo, gung ho, tallyho, but never mellow. Try 'em, buy'em, get 'em, got 'em". De jury geeft Waits gelijk en veroordeeld Frito-Lay tot het betalen van 2,5 miljoen dollar. Na het vonnis sleept de zaak zich in hoger beroep nog drie jaar voort, maar ook die strijd wordt door Tom Waits gewonnen.


Johnny Walker, discjockey bij BBC Radio 1 neemt op 8 Mei 1976 zijn ontslag. Na zeven jaar heeft hij er schoon genoeg van platen te moeten draaien waar hij niets mee heeft. De bekende druppel is dat hij van zijn bazen moet doen alsof hij de muziek van The Bay City Rollers goed vind.


Neil Bogart overlijdt op 8 Mei 1982 aan de gevolgen van kanker. Bogart wordt geboren 3 Februari 1941 in Brooklyn, New York, als Neil Bogartz. Nadat hij de film Casablanca heeft gezien, verandert hij zijn achternaam in Bogart, naar de hoofdrolspeler Humphrey Bogart. Neil Bogart begint zijn carriere in de jaren zestig als zanger onder de naam Neil Scott. In 1965 werkt hij als promotor bij platenmaatschappij Cameo Parkway. Twee jaar later is hij algemeen directeur van Buddah Records. In 1971 richt hij, met geleend geld van Warner Brothers de platenmaatschappij Casablanca Records op. Eerder wilde hij de naam Emerald City gebruiken naar de stad uit de film The Wizard Of Oz, maar aangezien Warner de rechten van de film niet bezat, was het makkelijker om een naam te nemen uit een film waarvan Warner Brothers wel de rechten bezat, Casablanca dus. De eerste grote act die Neil binnen haalt is Kiss. Maar Casablanca Records is vooral beroemd geworden als disco label uit de jaren zeventig. Donna Summer, The Village People, Georgio Moroder, Patrick Juver, The Ritchie Family, Meco met het Star Wars succes, en films zoals Thank God It's Friday en Mignight Express maakten het label tot het succesvolste uit de jaren zeventig. In 1980 verkoopt Bogart zijn platenmaatschappij aan Polygram. Neil Bogart is 39 jaar geworden


Op 8 Mei 1998 verbiedt een Engelse rechter op verzoek van Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en de weduwe van John Lennon, Yoko Ono, de release van een CD met opnames van een optreden van The Beatles die gemaakt zijn in de Hamburgse Star Club in 1962.


Billy Ray Cyrus en zijn danspartner Karina Smirnoff moeten op 8 Mei 2007 de Amerikaanse versie van Dancing With The Stars verlaten. De countryzanger en de 5-voudige 'US National Champion' zijn de zevende afvallers in het door ABC uitgezonden programma. "I do want to say thanks to all the fans, you've been awesome. This has been a great experience," aldus Billy Ray Cyrus. Op 22 Mei 2007 wordt in de finale van Dancing With The Stars door Apolo Anton Ohno (Amerikaanse shorttracker) en zijn danspartner Julianne Hough gewonnen van Joey Fatone (voormalig *NSYNC) en zijn danspartner Kym Johnson.


Nadat de Afghaanse zanger Nasrat Parsa op 8 Mei 2005 voor zijn hotel mishandeld is door drie mannen overlijdt hij later in het zieknhuis van Vancouver aan de gevolgen hiervan. Nasrat Parsa is in Vancouver, Canada voor zijn wereldtournee. Een politiewoordvoerder in Vancouver laat weten dat Parsa door één van de drie mannen werd geslagen. Daarop viel hij van de trap, waarbij hij zijn hoofd stootte. De politie houdt twee verdachten aan, onder wie een 19-jarige man. De in Kabul geboren zanger begint zijn carriere in 1989, en heeft inmiddels tien albums uitgebracht, waarvan Dil de laatste is. Nasrat Parsa is 36 jaar geworden.


Voor het programma Thank You Lucky Stars worden op 8 Mei 1966 opnamen gemaakt. De presentatie van dit muziekprogramma van de Britse commerciele zender ABC is in handen van Jim Dale. Optredende artiesten zijn ondermeer: The Rolling Stones met Lady Jane en Paint It Black. Tom Jones met Responsible en Once There Was A Time. Andere gasten zijn The Koobas, Deano, The Morgan-James Duo, The Kentuckians, Lorne Lesley, Ronnie Carroll en The Londonaires. Thank You Lucky Stars wordt op 14 Mei 1966 op televisie uitgezonden.


Op 8 Mei 1965 komen The Beatles voor de derde keer, in het korte bestaan van de Nederlandse Top 40, op de eerste plaats met de single Ticket To Ride. Het nummer is afkomstig uit de film Help. die zomer 1965 in premiere gaat. Terwijl Ticket To Ride op nummer 1 staat, krijgen John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr en George Harrison te horen dat ze de hoge Britse onderscheiding Members Of The Order Of The British Empire krijgen. De onderscheiding wordt op 12 Juni door Koningin Elizabeth van Groot-Brittannie uitgereikt. In Engeland veroorzaakt dit een storm van kritiek, waarbij sommigen zelfs hun MBE's terugsturen.


Het titelnummer uit de TV serie Baretta komt op 8 Mei 1976 op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Op 25 September 1975 wordt de serie over een politie man in New York voor het eerst in Nederland vertoont. Hoofdrolspeler Baretta (Robert Blake) trekt samen met zijn onafscheidelijke witte Kakatoe miljoenen kijkers. Op 24 April 1976 wordt het titelnummer als Baretta's Theme, gezongen door Sammy Davis Jr. uitgebracht in Nederland. In Amerika is, Keep Your Eye On The Sparrow zoals het nummer oorspronkelijk heet, dan al een hit geweest voor zangeres Merry Clayton (1975), en voor de groep Rhytm Heritage (1976) die het wel heeft uitgebracht als Baretta's Theme.


Willie Nelson staat op 8 Mei 1976 op het podium in Houston, Texas. Tijdens een benefietconcert van Bob Dylans Rolling Thunder Revue voor de bokser Rubin 'Hurricane' Carter verzorgt de zanger een verassingsoptreden. Samen met Bob Dylan zingt Willie Nelson Will The Circle Be Unbroken.


Op 8 Mei 1982 komt Stars On (A Tribute To Stevie Wonder) van Stars On 45 tot een 28ste plaats in de Billlboard Hot 100. De single is op 27 Maart 1982 binnengekomen. Stars On 45 is een project van de Nederlandse producers Jaap Eggermont en Martin Duiser. Voor deze medley heeft hij de hulp van Tony Sherman ingeroepen om de stem van Stevie Wonder te imiteren. Op Stars On Stevie (A Tribute To Stevie Wonder) zijn de volgende nummers aan elkaar gemixt: Uptight, My Cherie Amour, Yester-Me Yester-You Yesterday, Master Blaster, You Are The Sunshine Of My Life, Isn't She Lovely, Sir Duke, I Wish, I Was Made To Love Her, For Once In My Life, Superstition, Sir Duke (Reprise), Don't You Worry 'Bout A Thing, A Place In The Sun en Fingertips. Op 2 Januari 1983 tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit De Rietschans in Loosdrecht bij de TROS op Hilversum 3 wordt aan Tony Sherman de Exportprijs 1982 van de Stichting Conamus uitgereikt. Ook Jaap Eggermont en Martin Duiser krijgen deze prijs voor hun Stars On 45-single Stars On Stevie.


De rechter in Los Angles wijst op 8 Mei 1998 een claim af van het bedrijf Mattel, de producent van de Barbie pop. De fabrikant is van mening dat MCA Records inbreuk heeft gemaakt op hun handelsmerk, door de single Barbie Girl van Aqua uit te brengen. Het is het begin van een grimmige, vijf jaar durende, juridische strijd, waarin Mattel keer op keer nul op request krijgt. Uiteindelijk wordt de zaak in Januari 2003 definitief beslist door de U.S. Supreme Court, die het met de lagere rechtbanken eens is en de vordering van Mattel ongegrond verklaart.


Op 8 Mei 1967 overlijdt LaVerne Andrews (onder) aan de gevolgen van kanker. LaVerne Andrews vormt samen met haar zusjes Patty (midden) en Maxene (boven) het trio The Andrew Sisters. Sinds 1937 hebben zij miljoenen platen verkocht. Veel succes hebben The Andrew Sisters met de nummers Bei Mir Bist Du Schon, Ti-Pi-Pin, The Woodpecker Song, Boogie Woogie Bugle Boy, Shoo-Shoo Baby en Rum And Coca Cola. LaVerne Andrews is 51 jaar geworden. The Star Sisters (Patricia en Yvonne Keeley (Paay) en Sylvana Ter Veen) staan vanaf 25 Juni 1983 vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse Top 40, met het nummer Stars On 45: Proudly Presents The Star Sisters, waarin een medley wordt gezongen van The Andrew Sisters.


The Smashing Pumpkins klagen op 8 Mei 1998 de Amerikaanse omroep Westwood One aan. Volgens de groep heeft Westwood One zich niet aan een mondelinge afspraak gehouden. Een interview uit 1991 zou, tegen de afspraak in, zijn doorverkocht aan andere radiostations.


Op 8 Mei 1886 wordt in Jacob's Pharmacy in Atlanta, Georgia voor de allereerste keer een Coca Cola verkocht. Het drankje is uitgevonden door de apotheker John Styth Pemberton. Tot de dag van vandaag is het recept een groot geheim. Reclame is buitengewoon belangrijk voor Coca Cola. Sinds de jaren zestig worden veel artiesten ingehuurd om commercials te zingen, zoals Tom Jones, Petula Clark, Ray Charles, The Drifters, Sandy Posey, The Moody Blues, Tommy Boyce & Bobby Hart en B.J. Thomas. De Nederlandse Golden Earrings hebben in 1966 een reclame-single voor Coca Cola opgenomen. Op de A-kant staat Things Go Better, een liedje waarvan het intro opvallend veel op hun hit That Day lijkt. Op de B-kant staat Rum And Coca Cola. De single is in 1966 gratis bijgevoegd bij de Oktober editie van het jeugdmaandblad Teenbeat. The Golden Earrings, die dan bestaat uit Frans Krassenburg, Jaap Eggermont, George Kooymans, Peter De Ronde en Rinus Gerritsen (zie foto) heeft de single opgenomen in ruil voor een busje, die overigens enkele tijd later total-loss wordt gereden bij een ongeluk. Things Go Better is terug te vinden op de 4CD Box The Devil Made Us Do It (Golden Earring 35 Years). Rum & Coca Cola is terug te vinden op de CD Sampler Dutch Treat. Schrijver van Things Go Better is Bill Backer, die ook verantwoordelijk is voor de jingle voor The Real Thing campagne.


BBC Radio besluit op 8 Mei 1954 om het nummer Such A Night van Johnnie Ray niet op de radio uit te zenden. De programmaleiding van de BBC vindt de tekst en de uitvoering 'te aanstootgevend'. Ondanks de radio-boycot wordt Such A Night in Mei 1954 een nummer 1-hit in de Britse hitparade.


Brian Matthew is op 8 Mei 1965 de presentator van een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. Shirley Bassey, The Searchers, Chubby Checker, Marianne Faithfull, The Escorts, Guy Hamilton en The Birds zijn de gasten in dit televisieprogramma van de Britse commerciele
omroep ABC.

Op 8 Mei 2006 overlijdt Iain MacMillan in Schotland aan de gevolgen van longkanker. Iain MacMillan wordt geboren op 20 Oktober 1938 en is vooral bekend als de fotograaf van de hoesfoto van het album Abbey Road van The Beatles. De beroemde foto wordt om tien uur 's morgens op 8 Augustus 1969 op het zebrapad voor de EMI-studio's aan Abbey Road in Londen gemaakt. Iain MacMillan over de foto: "I remember we hired a policeman to hold up traffic while I was up on the ladder taking the pictures. The whole idea, I must say, was Paul McCartney's. A few days before the shoot, he drew a sketch of how he imagined the cover, which we executed almost exactly that day. I took a couple of shots of the Beatles crossing Abbey Road one way. We let some of the traffic go by and then they walked across the road the other way, and I took a few more shots. The one eventually chosen for the cover was number five of six. It was the only one that had their legs in a perfect 'V' formation, which is what I wanted stylistically." Later werkt MacMillan nog twee keer met Beatles leden. Voor de single Happy Xmas (War Is Over) van John Lennon en Yoko Ono helpt hij met het ontwerpen van het artwork, en voor Paul McCartney maakt hij de foto voor het live album Paul Is Live, waarvoor hij ook de originele Abbey Road foto gebruikt. Iain MacMillan is 67 jaar geworden.


Doe Maar komt op 8 Mei 1982 met het album Doris Day En Andere Stukken op de eerste plaats in de Nederlandese LP Top 50. Voor de groep van Henny Vrienten, Ernst Jansz, Jan Hendriks en nieuwe drummer Rene Van Collum, betekent Doris Day En Andere Stukken de definitieve doorbraak naar het grote publiek, terwijl ook de tienerbladen en de 'serieuze' pers laaiend enthiousiast zijn. Henny en Ernst worden zelfs de idolen van honderduizende tieners terwijl beide, dan, toch al 34 jaar oud zijn. Van het album komen twee singles, Doris Day en Is Dit Alles, die allebei slechts de negende plaats halen in de Top 40.


Op 8 Mei 1972 is Billy Preston de eerste popartiest die als hoofd-act een concert geeft in de Radio City Music Hall in New York.


Vanaf 8 Mei 2001 ligt het verzamelalbum Wingspan (Hits And History) van Paul McCartney in de platenwinkel. Op het dubbel-album staan zowel nummers van Paul McCartney solo als met zijn band Wings, waaronder Another Day, Jet, My Love, Hi Hi Hi, Take It Away, Tug Of War en No More Lonely Nights. Wingspan (Hits And History) komt op 26 Mei 2001 op de 99ste plaats de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt op 7 Juli 2001 een 32ste plaats als hoogste notering.


Muziek Jarige Op 8 Mei

1911: Robert Johnson - Blues Zanger / Gitarist († 16 Aug. 1936)
1940: Gary Glitter (Paul Gadd) - Zanger Engeland
1940: Ricky Nelson - Zanger USA († 31 Dec. 1985)
1941: John Fred (Gourrier) - John Fred & His Playboy Band Zanger († 14 April 2005)
1943: Paul Samwell-Smith - The Yardbirds Bas
1943: Toni Tennille (Cathryn Antoinette Tennille) - The Captain & Tennille Zangeres
1944: Bill Legend - T. Rex Drums
1947: Rick Derringer (Richard Zehringer) - Zanger / Gitarist USA
1951: Chris Frantz - Talking Heads Drums
1951: Philip Bailey - Earth Wind & Fire Zanger
1953: Billy Burnette (William Beau Burnetee III) - Zanger USA
1955: Herman Grimme - De Jazz Politie Toetsen
1955: Alex Van Halen - Van Halen Drums
1964: Dave Rowntree - Blur Drums
1972: Darren Hayes - Savage Garden Zanger
1975: Enrique Iglesias - Zanger Spanje
1976: Ian Watkins - Steps Zanger
1978: Ana Maria Lombo - Eden's Crush Zangeres
1985: Matt Jay - Busted Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten