Zoeken in de muziekgeschiedenis

12 mei 2013

Muziekgeschiedenis van 13 Mei

De Franse muziekproducent Eddie Barclay overlijdt op vrijdag 13 Mei 2005 in zijn woonplaats Boulogne-Billancourt, Frankrijk. Eddie Barclay wordt als Edouard Ruault geboren op 26 Januari 1921 in Parijs, en begint zijn muzikale carieer als barpianist. Op het hoogtepunt van de naoorlogse jazz sticht Barclay in het Parijse Saint-Germain-des-Prix de club Barclay's. In 1949 richt hij zijn eerste platenlabel op, Blue Star. De daaropvolgende twintig jaar is Blue Star dé platenmaatschappij van de populairste Franse chansonniers. Barclay heeft tal van artiesten ontdekt en bekendgemaakt, zoals Dalida, Charles Aznavour, Leo Ferrare, Mireille Mathieu, Claude Nougaro en Eddy Mitchell. Ook weet hij Jacques Brel voor zijn platenmaatschappij Barclay te contracteren. Een typisch voorbeeld van de werkwijze van Barclay is de stunt die hij bedenkt wanneer Jacques Brel in 1977 na tien jaar stilte een nieuw album aankondigd. De plaat gaat in een kistje met cijferslot naar alle belangrijke Franse radiozenders. Op de officiele releasedatum geeft Barclay het geheime nummer prijs en wordt de plaat massaal gedraaid. Eddie Barclay is 84 jaar geworden.

Op 13 Mei 1974 komt het tot hevige rellen bij het RFK Stadium in Washington als blijkt dat de tickets voor een Jackson 5 concert zijn uitverkocht. Een aantal ontevreden jongeren beginnen met flessen te gooien. Er vallen meer dan 50 gewonden en 43 mensen worden gearresteerd.

Adam Curry debuteert op 13 Mei 1984 als presentator van het Veronica tv-programma Countdown. Curry heeft jarenlang voor Radio Decibel in Amsterdam gewerkt, waar hij als John Holden programma's maakt. Van Jeroen van Inkel hoort hij dat Lex Harding met spoed een opvolger zoekt voor Erik de Zwart die per 1 Mei 1984 bij de TROS is begonnen. Binnen drie jaar wordt Adam razend populair. Hij presenteert naast Countdown op TV, ook het programma Curry & Van Inkel op Hilversum 3, samen met Jeroen van Inkel. Na drie jaar besluit hij, samen met zijn vriendin Patriocia Paay, naar Amerika te vertrekken om daar bij MTV America te gaan werken. Adam presenteert op 21 Oktober 1987 zijn laatste Countdown. Voor de uitzending mag hij enkele gasten uitnodigen. Eén van hen is de, dan nog, onbekende Amsterdamse zanger René Froger die voor Adam het nummer Winter In America, van Doug Ashdown zingt. Adam is zeer ontroerd en René Froger zal later een grote hit scoren met het nummer Een Eigen Huis, wat geschreven is door Henk Temming en Henk Westbroek van Het Goede Doel.

Op 13 Mei 1964 staan The Everly Brothers in de studio in Nashville. Don en Phil Everly nemen drie nummers op: You're The One I Love, The Ferris Wheel en Gone Gone Gone. The Ferris Wheel, met op de B-kant Don't Forget To Cry, bereikt op 25 Juli 1964 een 72ste plaats in de Billboard Hot 100. Gone Gone Gone komt op 12 December 1964 tot de 31ste plaats als hoogste notering.

Wanneer Elvis Presley op 13 Mei 1955 een concert geeft in Jacksonville in de Amerikaanse staat Florida breken er na afloop voor het eerst rellen uit. In een verklaring laat de burgemeester van Jacksonville weten dat dit wellicht te wijten is aan het opzwepende optreden en de heupwiegende bewegingen van Elvis Presely.

Op 13 Mei 1966 wordt Paint It Black, de nieuwe single van The Rolling Stones uitgebracht, met op de B-Kant het nummer Long Long While. Beide nummers zijn van 6 tot 9 maart 1966 in de RCA Studio in Hollywood opgenomen. Het intro van Paint It Black wordt door Brian Jones gespeeld op een sitar, een Indisch snaarinstrument, dat Brian Jones en George Harrison hebben geintroduceerd in de popmuziek. In Nederland bereikt Paint It Black tot twee keer toe de eerste plaats in de Top 40: op 11 Juni 1966 en 26 Mei 1990. De tweede keer omdat het nummer als opningstune wordt gebruikt van de dan populaire Veronica TV-serie Tour Of Duty. Met deze prestatie schrijven The Rolling Stones hitparade-geschiedenis. Na A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, in 1967 en 1972, is Paint It Back de enige andere single die twee keer op nummer 1 in de Top 40 komt.

Let It Be, de bioscoopfilm van The Beatles, gaat op 13 Mei 1970 in New York in premiere. Géén van The Beatles heeft de moeite genomen om bij deze premiere aanwezig te zijn. Let It Be is bedoeld als documentaire die The Beatles laat zien bij het opnemen van een nieuw album. Achteraf blijkt de film een pijnlijk maar onthullend beeldverslag van de breuk in de meest succesvolle groep uit de popgeschiedenis. Let It Be is in Januari 1969 in Londen opgenomen. De Europese premiere is op 20 Mei 1970 in Liverpool. Ook dan komt er geen één Beatle opdraven.

De Volendamse palingroker Jan Smit opent op 13 Mei 2005 in Volendam de deuren van het Palingsoundmuseum. Het museum biedt een historisch overzicht van de ontwikkeling van de typische palingsound van 1905 tot en met 2005. Volgens Smit is de palingsound ontstaan doordat Volendamse muzikanten in de jaren zestig en zeventig tijdens het opnemen van een plaat paling meenamen naar de studio. "Volendam is tenslotte een vissersdorp, en zelfs de deejays van Radio Veronica vinden onze paling verschrikkelijk lekker", vertelt Smit. die door het hele dorp gesteund wordt. Op de feestelijke opening zijn dan ook veel bekende Volendammers aanwezig zoals zanger en naamgenot Jan Smit, Piet Veerman (foto) en de leden van BZN. Vooral BZN-drummer Jan Veerman heeft Smit goed geholpen bij de oprichting van het museum. "Jan zit al vanaf zijn veertiende in bandjes en weet er alles van", verklaart Smit. Het museum herbergt foto's, video-opnamen, gouden en platina platen en muziekinstrumenten. Smit heeft die 'gewoon gekregen' van de Volendamse muzikanten. "Ze zijn allemaal heel enthousiast en vinden het alleen maar leuk dat hun spullen hier hangen. Bovendien is het echt hun geschiedenis. Van sommige artiesten hangen zelf foto's van hun ouders en grootouders die al in de business zaten. Wat is er nou leuker dan dat?"

Vanaf 13 Mei 1977 ligt het live-album The Beatles At The Hollywood Bowl in de platenwinkels in Europa. In Amerika is het album al op 6 Mei 1977 verschenen. The Beatles At The Hollywood Bowl is op 23 Augustus 1964 en, een jaar later, op 29 en 30 Augustus 1965 in Hollywood opgenomen. De dertien live nummers zijn speciaal door George Martin nabewerkt in de studio. The Beatles At The Hollywood Bowl komt op 21 Mei 1977 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt de tweede plaats. In Engeland staat staat vanaf 18 Juni 1977 twee weken op de eerste plaats van de albumlijst.

Wanneer Jefferson Airplane-zangeres Grace Slick op 13 Mei 1971 op weg is naar een plaatopname, ramt zij met haar Mercedes een betonnen muur in de buurt van het Golden Gate Park in San Francisco. Grace Slick raakt bij het ongeluk ernstig gewond, en de opnamen van het nieuwe Jefferson Airplane-album Bark moeten enige tijd uitgesteld worden.

Op 13 Mei 1985 treedt Bruce Springsteen in het diepst van de nacht in het huwelijk met actrice Julianne Phillips, die op die dag ook haar vijfentwintigste verjaardag viert. Het huwelijk wordt een paar minuten na middernacht voltrokken in Lake Oswego, Oregon, de geboorteplaats van de bruid, om te ontkomen aan de horde journalisten en fans die het huis van Julianne al enkele dagen belegerden. Julianne Phillips is bekend van de televisie-serie Sisters. Het huwelijk is overigens van korte duur. In 1987 vraagt Julianne echtscheiding aan nadat in diverse kranten amoureuze foto's waren verschenen van Bruce en zijn achtergrondzangeres Patti Scialfa. Op 26 juni 1988 wordt de scheiding tussen Julianne Phillips en Bruce Springsteen bekrachtigd door de rechter. Veel nummers op het album Tunnel Of Love, dat op 9 oktober 1987 uitkomt, gaan over de huwelijksproblemen tussen Julianne Phillips en Bruce Springsteen.

Bridge Over Troubled Water, in de uitvoering van Aretha Franklin, bereikt op 13 Mei 1971 de gouden status in Amerika. Bridge Over Troubled Water, met op de B-kant het nummer A Brand New Me, is op 17 April 1971 de Billboard Hot 100 binnengekomen, en haalt de zesde plaats. De originele versie van Simon & Garfunkel staat vanaf 28 Februari 1970 in totaal zes weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.

David Garrick brengt op 13 Mei 1966 zijn versie van Lady Jane op single uit. Lady Jane is geschreven door Mick Jagger en Keith Richards voor het Rolling Stones album Aftermath. Van dit album worden nog meer nummers door andere artiesten gecoverd: Take It Or Leave It door The Searchers en Out Of Time door Chris Farlowe. Lady Jane in de uitvoering van David Garrick komt op 16 Juli 1966 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt een vijfde plaats.

Op 13 Mei 1993 wordt in Amerika door FOX de Simpsons aflevering Krusty Gets Kancelled uitgezonden. Het is de laatste uitzending van het seizoen en daarom hebben de makers iets speciaals bedacht. In deze aflevering hebben The Red Hot Chili Peppers, Bette Midler en Barry White hun stemmen geleend aan enkele tekenfilm-figuren van The Simpsons.

Na het nemen van een overdosis valt trompettist Chet Baker op 13 Mei 1988 uit het raam van een kamer op de derde verdieping van een hotel aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, en overlijdt aan zijn verwondingen. Chet Baker wordt als Chesney Henry Baker Jr. geboren op 23 December 1929 in Yale, Oklahoma. Begin jaren vijftig wordt hij één van de sterren van het Gerry Mulligan Quartet in Californixc3xab en trekt hij de aandacht van het jazzlabel Pacific Jazz Records. Met het Chet Baker Quartet maakte hij platen, die hem de faam als de 'Great White Hope' onder de jazztrompettisten geven. Chet Baker zijn carierre wordt echter getekend door zijn langdurige heroxc3xafneverslaving. Chet Baker is 58 jaar geworden. Op de plek waar Baker is overleden wordt later een herdenkingsmonument neergezet. (zie foto)

Op 13 Mei 1958 wordt de echtscheiding bekrachtigd tussen Jerry Lee Lewis en Jane Mitcham. Jerry Lee Lewis is op dat moment dan al vijf maanden getrouwd met zijn dertienjarige achternichtje Myra Gale Brown. Voor Lewis is het de tweede keer dat dit hem overkomt. Wanneer hij op 15 September 1953 met Jane Mitcham trouwt, wordt de scheiding met zijn eerste vrouw Dorothy Barton pas 23 dagen later uitgesproken.

Het door zanger/gitarist Peter Ham geschreven nummer No Matter What wordt door Badfinger op 13 Mei 1970 opgenomen. No Matter What komt op 19 December 1970 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt op 2 Januari 1971 de 25ste plaats als hoogste notering. In Engeland bereikt de uit Wales afkomstige groep met deze single een vijfde plaats. Peter Ham pleegt op 24 April 1975 zefmoord, door zichzelf in zijn huis in London op te hangen.

Michael Jackson sleept op 13 Mei 2003 zijn oude platenmaatschappij Motown Records in Los Angeles voor de rechter. Jackson beweert dat hij nog royalties tegoed heeft voor plaatopnamen van The Jackson Five uit de jaren zestig en zeventig. Ook eist de zanger een schadevergoeding van Motown voor de muziek die, zonder zijn toestemming, is gebruikt in televisiespots.

The Nitty Gritty Dirt Band verzorgt op 13 Mei 1966 hun eerste professionele live-optreden in de Paradox Club in Orange County in Californie. The Nitty Gritty Dirt Band ontstaat in McCabe's Guitar Store in Long Beach, nabij Los Angeles, wanneer Jimmie Fadden de door McCabe net aangestelde Jeff Hanna ontmoet Dit mondt met nog een andere bezoeker, Ralph Barr, uit in spontaan gemusiceer. In het huis van William McEuen komen ze 's avonds wederom bij elkaar. McEuen besluit die zelfde nacht nog manager, producer en adviseur van het kersverse folktrio te worden. Tijdens het concert in de Paradox Club in Orange City sluit een bezoeker, Jackson Browne, zich bij het drietal aan, later volgen nog Bruce Kunkel (gitaar, zang) en Les Thompson (bas, zang, mandoline). In vrij korte tijd wordt het accent van folk naar jugbandmuziek verlegd. Hun repertoire omvat getransformeerde folksongs en jugbandstandards uit de jaren twintig, die voornamelijk akoestisch worden uitgevoerd met o.m. klarinetten en banjo's. De stemmen worden door middel van megafoons versterkt. Eind 1966 trekt Browne zich terug en komt John McEuen, een jongere broer van manager William, de formatie versterken. De groep wordt gecontracteerd door Liberty, voor welke maatschappij men in januari 1967 de single Buy For Me The Rain opneemt, die een hit wordt. De groep gaat toeren met Buffalo Springfield, Jefferson Airplane en Doors. Dat jaar verschijnen de twee albums The Nitty Gritty Dirt Band en Richochet, die aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten te krijgen zijn. Kunkel stapt in Februari 1968 op. Chris Darrow (viool, gitaar, bas, zang) wordt zijn vervanger. William bezorgt de groep een belangrijke rol in de verfilming van de musical Paint Your Wagon. Bij de montage echter wordt het grootste gedeelte van hun arbeidsintensieve bijdrage (drie maanden draaien in Baker, Oregon) weggeknipt. Barr verlaat de groep in Januari 1969 om met zijn vrouw een folkduo te beginnen. Twee maanden later gaat The Dirt Band uit elkaar. Hanna en Darrow komen terecht bij de begeleidingsgroep van Linda Ronstadt, Darrow wordt sessiemusicus en Fadden de chauffeur van Captain Beefheart. Thompson gaat zwerven en McEuen treedt toe tot het orkest van Andy Williams.

Op 13 Mei 1988 zijn Alan Freed en Benny Goodman twee van achttien radiomakers die in New York worden geintroduceerd in de eerste Radio Hall Of Fame. Klarinettist Benny Goodman heeft in de jaren veertig veel programma's voor het Amerikaanse leger gemaakt om soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog een hart onder de riem te steken. Alan Freed is een pionier op het gebied van Rock 'n Roll radio.

Joan Weber overlijdt op 13 Mei 1981 in haar huis in Pasadena, Californie aan de gevolgen van een hartaanval. Joan Weber wordt geboren op 12 December 1935 in Paulsboro, New Jersey en is het meest bekend van haar nummer 1 hit uit 1955: Let Me Go Lover. Op het moment dat de single een grote hit aan het worden is , bevalt Weber van een dochter en is daardoor niet in staat om met een opvolger te komen voor Let Me Go Lover. Al snel wordt ze door platenmaatschappij Columbia aan de kant gezet. Joan Weber is 45 jaar geworden.

Christina Aguilera begint op 13 Mei 2004, met een concert in Seattle, aan het vervolg van haar Stripped-wereldtournee. Er staan 29 live-data op het programma. De Amerikaanse tournee duurt tot en met 3 Juli 2004. In 2003 heeft Christina Aguilera uitgebreid getoerd door de Verenigde Staten met Justin Timberlake. Christina Aguilera belooft dat haar fans prettig verrast zullen zijn. De shows worden rauw en totaal anders dan eerdere live-optredens. "I'm so excited to be touring again and to be on stage performing for my fans. Get ready. this is something you don't want to miss." aldus Christina Aguilera.

Na een dag eerder in Helsinki, Finland de 52ste editie van het Eurovisie Songfestival te hebben gewonnen wordt Marija Šerifović op 13 Mei 2007 door 30.000 landgenoten als een heldin binnengehaald in Belgrado, de hoofdstad van Servie. Rond het stadhuis in Belgrado verzamelt zich een menigte enthousiaste Serviers. Op het balkon van het stadhuis zingt Šerifović nogmaals haar winnende nummer; Molitva ofwel Het Gebed. President Boris Tadic feliciteert de 22-jarige zangeres, en zegt ondermeer dat zij iedereen in Servie van vreugde heeft vervuld.

Vanuit het Point Theater in Dublin, Ierland wordt op 13 Mei 1995 de veertigste editie van het door Mary Kennedy gepresenteerde Eurovisie Songfestival uitgezonden. Omdat Willeke Alberti in 1994 slechts vier punten heeft gehaald voor Waar is De Zon is Nederland in Ierland niet van de partij. De voor Noorwegen uitkomende groep Secret Garden wint met het nummer Nocturne. Dit door Rolf Løvland geschreven liedje roept nogal wat weerstand op omdat in het drie minuten durende Nocturne alleen aan het begin en aan het slot een paar regels worden gezongen. Rolf Løvland is als componist eerder ook verantwoordelijk voor de eerste overwinning van Noorwegen. In 1985 winnen de Boobysocks met het door Løvland geschreven Let It Swing. Spanje wordt in Dublin tweede met Vuelve Conmigo door Anabel Conde. De Belgische Frederic Etherlinck eindigt als 14e met La Voix Est Libre. Paul de Leeuw die voor Nederland het commentaar verzorgd, zorgt voor enige commotie tijdens de uitzending. Wanneer de Israelische inzending op het toneel verschijnt, begint Paul de Leeuw aan een verbale tirade gericht aan Israel. Op een gegeven moment bedreigd hij zelfs de Israelische artiesten om vervolgens een paar minuten niets van zich te laten horen, alsof hij werkelijk iets van plan is. Veel kijkers zijn verontwaardigd en er stromen telefoontjes binnen bij de NOS, van zowel mensen die denken dat Paul de Leeuw werkelijk iets zou doen, als van mensen die hun verontwaardiging uitten.

Shakin' Stevens begint op 13 Mei 1981, met een optreden in het Odeon Theatre in Birmingham aan een 23 dagen durende tournee door Groot-Brittannie. De uit Wales afkomstige als Michael Barrett geboren zanger heeft op dat moment net twee grote hits in Engeland. This Ole House staat in Februari 1981 op de eerste plaats en You Drive Me Crazy bereikt in Mei 1981 een tweede plaats in de UK Hitlist. In Juli 1981 scoort Shakin' Stevens zijn tweede nummer 1 hit met Green Door. Shakin' Stevens bereikt in Engeland nog twee keer de eerste plaats. In Januari 1982 met Oh Julie en in December 1985 met de kerstsingle Merry Christmas Everyone.

In Amerika wordt op 13 Mei 1979 door de omroep ABC het programma A Little Bit Of Country - A Little Bit Of Rock'n'Roll uitgezonden. Optredende artiesten zijn ondermeer Donny & Marie Osmond, Chuck Berry en Chubby Checker.

Op 13 Mei 1966 staan The Kinks in de studio voor de opname van de single Sunny Afternoon. Sunny Afternoon komt op 2 Juni 1966 de Nederlandse Top 40 binnen en staat vanaf 16 Juni 1966 vier weken op de eerste plaats. Het is voor The Kinks de tweede achteropeenvolgende nummer 1 hit in Nederland. Eerder staat Dedicated Follower Of Fashion vanaf 23 April 1966 drie weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. The KInks bereiken in Nederland nog drie keer de nummer 1 postie in Nederland. Op 10 Juni 1967 staat Waterloo Sunset een week op de eerste plaats, vanaf 26 September 1970 staat Lola drie weken op nummer 1, en vanaf 10 Januari 1981 staat opnieuw Lola (nu in een live uitvoering) vier weken op de hoogste plaats in Nederland.

Mandla Kadjaly Carl wordt op 13 Mei 2005 geboren als zoon van Stevie Wonder en Kai Miljard Morris. Voor Stevie Wonder die op deze dag zijn 55ste verjaardag viert is het voor de zevende keer dat hij vader wordt. Mandla Kadjaly Carl is wel het eerste kind dat Stevie Wonder samen met zijn vrouw, de modeontwerpster Morris krijgt. Mandla betekent in het Zulu "krachtig en uitdagend", terwijl Kadjaly Swahili is voor "Geboren Van God".

Vanuit de Stockholm Globen Arena in Stockholm, Zweden wordt op 13 Mei 2000 het door Anders Lundin en Kattis Ahlstrxc3xb6m gepresenteerde Eurovisie Songfestival uitgezonden. Vanwege de vuurwerkkramp die 's middags in Enschede plaatsvindt, besluit de NOS om tien uur 's avonds de rechtstreekse televisie-uitzending van het Eurovisie Songfestival te staken. Ook Radio 2 stopt met de uitzending van deze internationale finale. Andre van Duin en Ferry de Groot, die op 3FM het Songfestival als het Dikvoormekaar-team van commentaar willen voorzien, zien hier meteen van af. De finale wordt door de Deense Olsen Brothers gewonnen met Fly On The Wings Of Love. The Olsen Brothers, Jurgen (1950) en Noller (1954), hebben om voor Denemarken te mogen uitkomen al vier keer eerder meegedaan aan de Deense preselectie, terwijl Jurgen Olsen het ook al twee keer solo heeft geprobeerd. De Nederlandse Linda Wagenmakers eindigt met No Goodbyes op de dertiende plaats. De Belgische Nathalie Sorce eindigt als laatste in het Zweedse Stockholm. Nieuw voor deze 45ste editie van het Eurovisie Songfestival is de introductie van een cd waarop alle nummers van de deelnemende landen staan, die overal in Europa te koop moet zijn.

De Britse commercixc3xable omroep ABC zend op 13 Mei 1961 weer een nieuwe aflevering uit van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Presentator Pete Murray ontbvangt als gasten ondermeer Alma Cogan, Emile Ford & The Checkmates, Ian Menzies & The Clyde Valley Stompers, Patti Brooks, Jimmy Justice, Gary Marshal en Gene Vincent.

Onder leiding van Tony Vos wordt op 13 Mei 1968 in studio 1 van Phonogram in Hilversum door een studio-orkest het nummer Love In Copenhagen opgenomen. Het door Hans van Hemert gecomponeerde Love In Copenhagen is het thema van de televisieserie De Glazen Stad. Deze door Willy van Hemert geregisseerde serie wordt uitgezonden door de NCRV. Hans van Hemert is de zoon van Willy van Hemert uit zijn huwelijk met Miep Kronenburg. Love In Copenhagen komt op 26 Oktober 1968 binnen in de Nederlandse Top 40 en staat vanaf 9 November twee weken op een zestiende plaats als hoogste notering.

Op 13 Mei 1989 bereikt Donny Osmond met zijn single Soldier Of Love, voor het eerst sinds 1972, de Top 5 van de Billboard Hot 100. Soldier Of Love bereikt op 3 Juni 1989 zelfs de derde plaats als hoogste notering. In Engeland bereikt Soldier In Love, met op de B-kant het nummer My Sectret Touch, een 29ste plaats In Nederland haalt het nummer niet eens een notering in de Tipparade.

Oasis vestigt op 13 Mei 1996 een nieuw Brits record, wanneer binnen negen uur alle 330.000 kaartjes in de voorverkoop voor hun zomerconcerten uitverkocht zijn.

Op 13 Mei 1967 wordt door de BBC in Engeland een nieuwe aflevering uitgezonden van het populaire televisieprogramma Juke Box Jury. Anita Harris, Roy Hudd, Leila Tasha en Cliff Richard zijn in deze aflevering de juryleden die hun oordeel moeten vellen over nieuwe single releases.


Muziek Jarige Op 13 Mei

1933: Mike Stoller -Leiber & Stoller (Producer)
1938: Lucille Starr (Lucille Marie Raymonde Savoie) - Zangeres USA
1941: Joe Brown - Zanger Engeland
1941: Ritchie Valens - Zanger USA (xe2x80xa0 3 Feb. 1959)
1943: Mary Wells - Zangeres USA (xe2x80xa0 26 Juni 1992)
1944: Imca Marina (Hendrikje Imca Bijl) - Zangeres Nederland
1945: "Magic" Dick Salwitz- J Geils Band Harmonica
1947: Overend Watts - Mott The Hoople Bas
1949: Marlon Hargis - Exile Toetsen
1950: Danny Kirwan - Fleetwood Mac Gitaar
1950: Stevie Wonder (Steveland Morris Judkins Hardaway) - Zanger USA
1951: Paul Thompson - Roxy Music Drums
1954: Johnny Logan - Zanger Ierland
1959: Kim McAuliffe - Girlschool Gitaar
1963: Julian Brookhouse - Curiosity Killed The Cat Gitaar
1964: Lorraine McIntosh - Deacon Blue Zangeres
1966: Darius Rucker - Hootie & The Blowfish Zanger
1971: Espen Lind - Zanger Noorwegen
1979: Michael Madden - Maroon 5 Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten