Zoeken in de muziekgeschiedenis

24 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 25 April

Op de Amerikaanse televisiezender ABC, wordt op 25 April 1975 de film The Nightmare van Alice Cooper uitgezonden. The Nighmare, beter bekend onder de naam Welcome To The Nightmare wordt uitgezonden als onderdeel van de serie Wide World In Concert serie van ABC. De film is in Maart 1975, vlak nadat de opnamen voor het album Welcome To My Nightmare zijn afgerond, opgenomen onder productionele leiding van Shep Gordon, de manager van Alice Cooper. The Nightmare gaat over een jongentje Steven (Alice Cooper) die door The Spirit Of The Nightmare (Vincent Price) de kans wordt geboden om een ultieme nachtmerrie te beleven, op voorwaarde dat hij niet probeert te ontsnappen. Steven gaat hiermee accoord, maar uiteindelijk wordt het hem allemaal te veel en moet hij ontsnappen. Wanneer Steven wakker wordt nlijkt dat er aan deze nachtmerrie echter niet te ontsnappen valt. Het verhaal wordt dmv alle nummers van het album Welcome To My Nightmare, aangevuld met een remake van Ballad Of Dwight Fry (van het album Love It To Death) aan elkaar gepraat door Vincent Price, die jaren later ook te horen is op het nummer Thriller van Michael Jackson. Het album Welcome To My Nightmare is op 22 Maart 1975 de Billboard-albumlijst binnengekomen, en bereikt de vijfde plaats.


Na een concert in Raleigh in North Carolina op 25 April 1970 wordt de multiraciale groep Pacific Gas & Electric belaagd door racisten. Aanvankelijk is er alleen maar sprake van verbaal geweld, maar wanneer de groep het pand wil verlaten worden er vier kogels afgevuurd op hun autobus. De inzittenden blijven evenwel ongedeerd.


De Britse jazzmusicus en radiomaker Humphrey Lyttelton overlijdt op 25 April 2008 in het Barnet General Hospital in Londen aan de gevolgen van een gezwel aan de aorta. Humphrey Richard Adeane Lyttelton wordt op 23 Mei 1921 in Eton, Berkshire in Engeland geboren. Humphrey Lyttelton is een afstammeling van de burggraaf van Cobham en een verre neef van politicus en sporter Alfred Lyttelton (De eerste man die Engeland vertegenwoordigde bij zowel voetbal als cricket). Lyttelton komt via de Sunningdale Preparatory School terecht op het Eton College, waar hij werkzaamheden verricht voor Lord Carrington en een voorliefde voor jazz ontwikkelt. Vanuit Port Talbot in South Wales wordt Humphrey Lyttelton opgeroepen voor militaire dienst. Bij het onderdeel Grenadier Guards brengt hij het tot tweede luitenant en neemt actief deel aan de Tweede Wereldoorlog. In Salerno tijdens Operatie Avalanche land hij met zijn troepen met in de ene hand zijn wapen en in de andere hand zijn trompet. Op 8 Mei 1945 neemt Lyttelton als musicus deel aan de feestelijkheden rond de overwinning van Engeland op Duitsland. Doordat de BBC opnames maakt, is het zijn radiodebuut. Naast jazzmusicus is Lyttelton ook een bekende cartoonist. Bij de Daily Mail maakt hij van 1949 tot 1956 strips. Samen met Wally Fawkes is hij de geestelijke vader van Flook. Maar bovenal is hij trompettist en profileert zich als dxc3xa9 Britse vertolker van traditionele jazz-vormen uit New Orleans. Lyttelton maakt platen met Sidney Bechet en met Joe Meek als producer brengt hij in 1956 zijn enige hit, Bad Penny Blues, uit. Bad Penny Blues staat later aan de basis van Lady Madonna van The Beatles. Met zijn The Humphrey Lyttelton Band trekt de trompettist jarenlang volle en uitverkochte zalen. De band bestaat naast Humphrey Lyttelton uit: Ray Wordsworth (trombone), Jimmy Hastings (altsax, klarinet, fluit), Jo Fooks (tenorsax, fluit), Rob Fowler (tenorsax, baritonsax, klarinet), Ted Beament (piano) John Rees-Jones (double bass) en Adrian Macintosh (drums). Gastvocalisten zijn ondermeern Helen Shapiro en Elkie Brooks. Als musicus is Humhrey Lyttelton erg veelzijdig. Zo neemt hij op verzoek van de NASA in 1968 een aantal nummers op speciaal voor de bemanning van de Apollo VIII. En in 2001 voegt hij jazz-elementen toe aan het nummer Life In A Glasshouse van Radiohead. Minstens zo bekend is Lyttelton als presentator van het bekende programma I'm sorry I haven't A Clue' op BBC Radio 4 dat hij vanf 1972 presenteerd en waarvoor hij in 1993 een Sony Gold Award voor wint. De show is een tegenhanger van de traditionele spelletjes, die als saai en voorgeprogrammeerd worden ervaren. Op 18 April 2008 kondigt producer John Naismith aan dat Humphrey Lyttelton in het ziekenhuis is opgenomen en dat alle geplande opnames voor I'm Sorry I Haven't A Clue worden gecancelled. Humphrey Lyttelton is 86 jaar geworden.


Op 25 April 2004 raakt Billy Joel licht gewond bij een auto ongeluk waarbij hij op een nat wegdek in Bayville, New York de macht over het stuur verliest en een huis ramt. Een deel van het wrak van zijn klassieke, in 1967 gebouwde, Citroxc3xabn wordt een maand later openbaar verkocht tijdens een liefdadigheidsveiling. Billy Joel is niet echt fortuinlijk als weggebruiker. In 1982 wordt hij rijdend op een Harley Davidson door een onoplettende automobiliste in Long Island van de weg gereden. In Juni 2002 rijdt Billy Joel in East Hampton tegen een brandkraan en in Januari 2003 belandt hij, voor een nacht, in het ziekenhuis nadat hij met zijn Mercedes in Sag Hardor tegen een boom is gereden.


Madonna is de eerste vrouwelijke artiest die vier Nr. 1 hits scoort in Engeland. Na Into The Groove, Papa Don't Preach en True Blue is het op 25 April 1987 de beurt aan La Isla Bonita. Het blijft niet bij deze vier nummer 1 noteringen. Na La Isla Bonita volgen nog: Who's That Girl (Juli 1987),Like A Prayer (Maart 1989), Vogue (April 1990), Frozen (Maart 1998), American Pie (Maart 2000), Music (September 2000), Hung Up (November 2005) en Sorry (Maart 2006)


Op 25 April 1979 gaat in Los Angeles de film Rock'n'Roll Highschool in premiere. In deze bioscoopfilm vormen Ramones het muzikale middelpunt. De hoofdrollen in Rock'n'Roll Highschool zijn voor P.J. Soles, Dey Young, Vincent van Patten en Mary Woronow. Het script en de regie zijn in handen van Allan Arkush.


The Beatles laten op 25 April 1968 weten dat zij weigeren op te treden tijdens een show die wordt bijgewoond door de Britse koningin Elizabeth en deelnemers aan de Olympische Zomerspelen van 1968. Dit internationale sportevenement vindt in Oktober 1968 plaats in Mexico. In een verklaring laat Ringo Starr weten: "Wij doen geen liefdadigheidsvoorstellingen".


Op 25 April 1988 wordt Doc McGee, de manager van de rockgroep Bon Jovi, veroordeeld voor het smokkelen van marihuana. In 1982 probeert Doc McGee 20.000 kilo marihuana vanuit Colombia naar North Carolina te smokkelen. McGee wordt veroordeeld tot 5 jaar voorwaardelijk en moet een boete van $15.000 betalen.


Op 25 April 1973 wordt de single Little Willy van The Sweet goud in Amerika. Het door het duo Chinn/Chapmann geschreven Little Willy is op 20 Januari 1973 de Billboard Hot 100 binnengekomen, en haalt uiteindelijk een derde plaats. Het is voor zanger Brian Connolly, gitarist Andy Scott, bassist Steve Priest en en drummer Mick Tucker hun grootste hit in de Verenigde Staten. In Engeland weet Little Willy, met op de B-kant het nummer Man From Mecca, het tot een vierde plaats te brengen. In Nederland bereikt Little Willy op 24 Juni 1972 een zevende plaats als hoogste notering.


The Who neemt op 25 April 1967 in de Ryemuse Sound Studio twee mono versies op van het nummer Pictures Of Lily. Eén met de Franse hoorn van John Entwhistle en éénzonder de hoorn. De opname's worden de volgende dag, 26 April, gebruikt voor playback opname's voor het programma Top Of The Pops. De uitzending van Top Of The Pops is op vrijdag 27 April 1967. Pictures Of Lily, met op de B-kant Doctor Doctor is op 21 April 1967 uitgebracht en haalt de vierde plaats in de Engelse hitlijst.


Het management van Rob De Nijs laat op 25 April 2006 weten dat alle optredens gewoon doorgaan, ondanks dat de zanger met zijn enkel in het gips zit. Tijdens de soundcheck voor één van zijn concerten is Rob de Nijs van het podium gesprongen, waarbij zijn achillespees gescheurd is. De Nijs moet zes weken in het gips. Aldus geeft Rod De Nijs op 25 April 2006 zittend een concert in Delft. Een dag later is hij echter vergeten dat zijn enkel in het gips zit. Wanneer hij uit bed stapt, valt hij en breekt drie ribben. Rob De Nijs moet alsnog enkele concerten afzeggen.


Pamela Courson wordt op 25 April 1974 dood aangetroffen in haar appartement in Hollywood. Volgens de officiele lezing is een overdosis heroine is haar fataal geworden. Pamela Susan Courson wordt geboren op 22 December 1946 in Weed, Californie en is het meest bekend als de vriendin van Doors zanger Jim Morrison. Pamela Courson ontmoet Jim Morrison voor het eerst wanneer zij 19 jaar is, en studente aan het Los Angeles City College. Pamela Courson is het ook die Jim Morrison op 3 Juli 1971 dood aantreft in hun gezamelijke woning in Parijs. In zijn testament wijst Morrison haar aan als zijn enige erfgenaam. Het overlijden van Pamela Courson is een paar dagen voordat een rechter in haar voordeel zou beslissen over het erfgoed van Jim. Pamela haar overdosis is een beetje vreemd, omdat zij altijd iemand anders haar shot laat zetten. Na haar dood zijn haar ouders aanvankelijk van plan om haar lichaam naar Parijs te transporteren, om naast Morrison te worden begraven op het fameuze Pere Lachaise kerkhof. Haar vader heeft dit ook ingevuld op de overliojdingsakte van zijn dochter. Door allerlei bureaucratische problemen gaat dat uiteindelijk niet door. Fairhaven Memorial Park in Santa Ana, Californie wordt uiteindelijk de laatste rustplaats van Pamela Courson, die 27 jaar geworden.


Adam Horovitz (King Adrock), een van The Beastie Boys, wordt op 25 April 1994 veroordeeld tot 200 uur dienstverlening. Tijdens de herdenkingsdienst voor de aan een overdosis drugs omgekomen acteur River Phoenix in November 1993, mishandeld de rapper een daar aanwezige cameraman.


Op 25 April 1975 worden de onderhandelingen tussen Barbra Streisand en Elvis Presley afgebroken. De twee zouden samen in een bewerking van de bioscoopfilm A Star Is Born uit 1937 gaan spelen, maar de manager van Elvis Presley, Colonel Tom Parket besluit hiervoor uiteindelijk geen toestemming te verlenen. Barbra Streisand heeft de rol al op 19 Augustus 1974 aan Elvis Presley aangeboden. Elvis begint zijn buik vol te krijgen van zijn live-optredens, en is wel toe aan een nieuwe uitdaging. In 1976 draait A Star Is Born in de bioscoop met Barbra Streisand en, in plaats van Elvis Presley, Kris Kristofferson in de hoofdrollen.


Kris Kross komt op 25 April 1992 met het nummer Jump op Nr. 1 in de Billboard Hot 100. De plaat blijft 8 weken op de hoogste positie staan. De twee leden van Kriss Kross, Chris "Mack Daddy" Kelly en Chris "Daddy Mack" Smith zijn ten tijde van de opname van het nummer respectievelijk 12 en 13 jaar.


Vanaf 25 April 2006 ligt het album We Shall Overcome (The Seeger Sessions) van Bruce Springsteen in de platenwinkel. Op We Shall Overcome zingt Springsteen uitsluitend nummers van de dan inmiddels 86-jarige folkzanger Pete Seeger, zoals Jesse James, John Henry, Jacob's Ladder en We Shall Overcome. Volgens Springsteen is het niet vreemd dat hij voor zijn eerste cover-album voor folkmuziek heeft gekozen. "Veel van mijn liedjes komen voort uit de folktraditie", aldus Bruce Springsteen. Met begeleiding van The Seeger Sessions Band begint Bruce Springsteen op 5 Mei 2006 in Dublin in Ierland aan een Europese tournee. Op 16 Mei 2006 staat Bruce Springsteen hij in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. De tournee wordt op 21 Mei 2006 met een concert in Stockholm in Zweden afgesloten. We Shall Overcome (The Seeger Sessions) van Bruce Springsteen komt op 29 April 2006 op een tweede plaats van de Mega Album Top 100 binnen. Een week later zakt het album alweer naar de vierde plaats.


Denny Laine (rechts) besluit op 25 April 1981 om uit Wings te stappen. Sinds de moord op John Lennon, in December 1980, wordt Paul McCartney voortdurend met de dood bedreigd en treedt de groep eigenlijk niet meer op. De als Brian Hines geboren Laine heeft eerder gespeeld in The Moody Blues en Ginger Baker's Airforce. Paul McCartney besluit later om Wings helemaal op te heffen en solo verder te gaan. Denny Laine blijft actief met muziek bezig en bezoekt daarnaast veelvuldig Beatles en Wings confenties over de hele wereld. Zo geeft hij op 24 Maart 1989 een interview aan Kees Baars en Alfred Lagarde in het Veronica-radioprogramma Countdown Cafe. Denny Laine is dan in Nederland voor de jaarlijkse Beatlesdag van Beatles Unlimited die gehouden wordt op 24 en 25 Maart 1989.


Op 25 April 1990 komt bij het veilingshuis Sotheby's in Londen de Fender Stratocaster gitaar onder de hamer, die Jimi Hendrix in 1968 heeft gebruikt tijdens zijn legendarische optreden op het Woodstock festival. Een Italiaanse verzamelaar gaat er uiteindelijk mee naar huis. Het kost hem het record bedrag van £174,000. Het instrument wordt daardoor in één klap de duurste gitaar ter wereld.


De Pop Mart World Tour van U2 gaat op 25 April 1997 van start in het Sam Boyd Stadium in Las Vegas, Nevada. In het voorprogramma staat Rage Against The Machine. U2 begint de show zoals boxers dat normaal doen: lopend door het publiek, beschermd door een groot aantal bodyguards en terwijl het nummer Pop Muzik van M over het PA systeem wordt gespeeld lopen Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen naar het podium. Tijdens het concert worden er maar liefst acht nummers gespeeld van Pop, het nieuwe album van U2 dit zijn: Mofo, Do You Feel Loved?, Last Night On Earth, Gone, If God Will Send His Angels, Staring At The Sun, Miami, Please, Discotheque en If You Wear That Velvet Dress. Gedurende 11 maanden worden in 80 steden op 6 continenten 94 shows gegeven. Op 18 en 19 Juli staat U2 in een uitverkocht Feyenoord stadion De Kuip. Tijdens de shows wordt het grootste videoscherm ter wereld gebruikt. Wanneer U2 terugkomt om de toegiften te spelen, komen de bandleden tevoorschijn uit een citroenvormige spiegelbol die boven het toneel is gespannen. Manager Paul McGuinness hierover: "I don't think audiences can be expected to go to football stadiums for concerts if they are not going to see something that is very spectacular as well as hearing something great." Op 21 Maart 1998 wordt de tour afgesloten met een concert in het Johannesburgh Stadium in Johannesburg, Zuid Afrika.


Op 25 April 1986 staat Robert Long voor de eerste keer, en tevens laatste keer, in AVRO's TopPop in zijn hoedanigheid van solo-zanger. Robert Long zingt zijn single Iedereen Doet 't. Met de groep Unit Gloria heeft Robert Long eerder op 11 Mei 1971 in dit televisieprogramma gestaan. De single Iedereen Doet 't, met op de B-kant het nummer Honderd Keer, komt op 3 Mei 1986 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt op 31 Mei 1986 de 9e plaats als hoogste notering. Het is voor Robert Long zijn grootste hit in de Nederlandse Top 40.


Woman Is The Nigger Of The World, de nieuwe single van John Lennon ligt vanaf 25 April 1972 in de platenwinkel. Ondanks het feit dat de tekst van Woman Is The Nigger Of The World door sommigen mogelijk aanstootgevend gevonden kan worden is er besloten om de single gewoon uit te brengen. Het controversixc3xable nummer, dat Lennon samen met Yoko Ono heeft geschreven valt niet in goede aarde bij de Amerikaanse radio stations die massaal weigeren om de plaat te draaien. Woman Is The Nigger Of The World komt op 20 Mei 1972 de Billboard Hot 100 binnen, en komt tot een 57ste plaats. In Nederland wordt Woman Is The Nigger Of The World in Oktober 1972 uitgebracht, en haalt de 24ste plaats.


Hugh Cornwell, zanger en gitarist van The Stranglers, wordt op 25 April 1980 weer vrijgelaten uit de Londense gevangenis. Hij heeft daar zes weken vast gezeten, nadat hij was veroordeeld wegens het in bezit hebben van drugs.


In de Sunday Times van 25 April 2003 wordt de lijst van de rijkste muziek artiesten der aarde afgedrukt. Bovenaan staat Paul McCartney met een vermogen van meer dan 1465 miljoen dollar. Madonna staat op nummer 4 met 434 miljoen dollar, Mick Jagger op nummer 6 met 335 miljoen dollar, en Elton John op nummer 7 met een geschat vermogen van 325 miljoen dollar. Ozzy Osbourne stijgt naar de 24ste plaats. Hij heeft in het afgelopen jaar ruim 80 miljoen dollar verdiend met zijn TV show, The Osbournes. Ook Simon Fuller heeft aardig verdiend, met zijn idee voor de TV show Pop Idol verdiend hij ruim 95 miljoen dollar.


In Dayton in Ohio speelt zich op 25 April 1999 een familiedrama af. Producer Roger Troutman wordt door zijn broer Larry neergeschoten in een steegje achter hun opnamestudio. Roger Troutman overlijdt tijdens de operatie in het Good Samaritan Hospital And Health Center aan zijn verwondingen. Larry Troutman wordt een paar straten verop gevonden, zittend in zijn auto heeft hij zichzelf door zijn hoofd geschoten. Roger en Larry Troutman richten in 1975 de groep Zapp op, samen met hun andere broers: Lester en Terry Troutman. Zapp groeit uit tot een belangrijke band in de Funk scene begin jaren 80 met hits als: I Can Make You Dance, More Bounce To The Ounce, Dance Floor en Doo Wa Ditty. Roger Troutman produceert later platen van ondermeer Dr. Dre en Tupac Shakur, waaronder het Grammy winnende album California Love uit 1996. Roger Troutman heeft in 1987 zelf een hit met I Want To Be Your Man. Roger Troutman is 47 jaar geworden. Larry Troutman is 54 jaar geworden.


Bobby Whitlock en Eric Clapton staan op 25 April 2000 voor het eerst sinds 29 jaar weer samen op het podium. De reunie heeft plaats tijdens de opnamen voor het BBC-televisieprogramma Later With Jools Holland in Londen. pianist Bobby Whitlock en gitarist Eric Clapton zijn beide te horen op het album Layla & Assorted Love Songs van Derek & The Dominos uit 1971. Tijdens het programma wordt ondermeer het nummer Bell Bottum BLues gespeeld.


Op 25 April 2007 wordt er tijdens een liefdadigheidsuitzending van American Idol ruim $30 miljoen opgehaald voor minder bedeelde kinderen in Afrika en de Verenigde Staten. In de televisie-uitzending zijn videoboodschappen te zien van ondermeer Madonna, Gwen Stefani en Bono. De zanger van U2 zegt ondermeer: "People say you can't be the generation that ends brutal, stupid poverty, but we can and we will. I have been in front of 70,000 people here in L.A. and its a pretty amazing feeling. I can't think of any feeling better except perhaps the feeling that you can save somebody's life and there is not one person watching this program tonight who cannot save a life." Gedurende de uitzending wordt er geschakeld tussen de studio en een locatie in Los Angeles waar een concert wordt gegeven door ondermeer Kelly Clarkson, Il Divo en Annie Lennox.


Paul McCartney staat op 25 April 2003 in een uitverkocht Gelredome in Nijmegen in het kader van de Back In The World Tour 2003. Met de woorden "Goedeavond Nederland! Alles goed?". begint McCartney zijn twee en een half uur, 36 nummers lang, durende show die al voor een gekkenhuis heeft gezorgd in Amerika, Mexico en Japan waar het al snel geroemd wordt als The Greatest Hits Show On Earth en van Billboard Magazine al de prijs van Tour Of The Year heeft gewonnen. De show bevat 22 Beatles nummers en meer dan 12 Wings nummers. Een aantal van The Beatles songs die McCartney speelt zijn nog nooit in Nederland live te horen geweest. Paul McCartney: "I'm having a lot of fun touring this show around the planet but as I always like to play to fresh faces in new places, I'm glad to get out to gigs I've never done before. I think people are going to like this gig - when I was thinking of what songs to play I just imagined myself as one of the audience and thought "What would I like to hear him play? ". So that means we'll be playing some of my Beatles stuff - rather a lot of Beatles stuff, actually - some Wings stuff and some more recent stuff; so basically the show pretty much spans my whole career. And I'm really getting off on playing it all with my new band, their energy and musicianship is phenomenal". Omdat een groot deel van de bezoekers nog in de file staat, begint het concert een half uur later dan gepland.


In het boek Bono In Conversation, dat verschijnt op 25 April 2005 , geeft Bono te kennen dat er muziek van Bob Dylan en Luciano Pavarotti moet worden gedraaid op zijn begrafenis. De zanger van U2 is voor het boek geinterviewd door Michka Assayas. "Ik wil graag een hoop gejank en gejammer horen. Er moet wel goede muziek zijn. Bob Dylan die Death Is Not The End doet en Luciano Pavarotti die La Traviata zingt", aldus Bono. Ook onthult hij in het boek zijn prive-gesprekken met wereldleiders als Tony Blair, George Bush en Bill Clinton.


Op 25 April 1970 overlijdt blues-pianist en -zanger Otis Spann in een ziekenhuis in Chicago aan de gevolgen van leverkanker. Otis Spann wordt geboren op 21 Maart 1930 in Jackson, Mississippi en is vooral bekend vanwege zijn opvallende pianostijl. Van 1950 tot 1960 is Spann de vaste pianist van Muddy Waters, waarna hij zijn eigen band opricht. In de jaren 60 werkt Otis Spann ondermeer met Buddy Guy, Peter Green en Fleetwood Mac. Vlak voor zijn dood heeft hij nog meegewerkt aan een album van Fleetwood Mac. Otis Spann is veertig jaar geworden.


The Beatles beginnen op 25 April 1967 in studio 3 van de Abbey Road Studios in Londen aan de opname van het nummer The Magical Mystery Tour. De eerste sessie is van 7 uur 's morgens tot kwart voor 4 s' middags. Een hoop tijd gaat verloren met het uitleggen van Paul McCartney aan de andere drie Beatles wat zijn bedoeling is met het nummer. Uiteindelijk worden er drie takes opgenomen, en wordt take 3 gebruikt als uitgangspunt voor de basis track. Take 3 bevat twee gitaren, een piano en Ringo's drums. De verkeersgeluiden die te horen zijn in Magical Mystery Tour zijn opgenomen door technicus Stuart Eltman vanaf een brug over de M1 snelweg op een rustige zondagmorgen. Op 3 Mei 1967 wordt het nummer met de opnames van de orkest backingtrack afgerond.


Op 25 April 1988 verlaat Mick Jagger de rechtbank van White Plains, New York, als winnaar van een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door Patrick Alley. Volgens Alley zou Jagger zonder toestemming een nummer van hem hebben gebruikt als basis voor zijn solo-hit Just Another Night, maar de jury denkt daar ander over. en stelt Jagger in het gelijk.


In Bloomfield Hills in Michigan overlijdt op 25 April 1988 de Soul zangeres Carolyn Franklin aan de gevolgen van kanker. Carolyn Ann Franklin wordt op 13 Mei 1944 in Memphis, Tennessee geboren. Carolyn Franklin is de jongeres zus van Aretha Franklin en van Erma Franklin. Ondanks dat Carolyn Franklin een goede zangeres is, kent ze geen commercieel succes en echte erkenning evenmin. Hiervoor werpt haar zus Aretha, zonder opzet, een te sterke schaduw over de verdiensten van haar jongste zusje. Carolyn Franklin maakt in de periode 1969-1976 vier albums en diverse singles voor RCA Victor. De beste opnamen uit die periode verschijnen in 2006 op een compilatie onder de naam Sister Soul. Carolyn Franklin is 43 jaar geworden. 14 jaar later overlijdt ook haar zus, Erma Franklin aan de gevolgen van kanker.


Op 25 April 1977 wordt tijdens het concert van Elvis Presley in het Civic Centre in Saginaw, Michigan het nummer If You Love Me (Let Me Know) opgenomen. Het blijkt achteraf de allerlaatste opname te zijn die Elvis Presley voor RCA Records maakt. De song wordt opgenomen tijdens het concert in het Civic Centre in Saginaw in Michigan. If You Love Me (Let Me Know) is één van de vier live-tracks op het album Moody Blue van Elvis Presley dat in Juli 1977 uitkomt


Onder de titel The Music Of Buddy Holly & The Crickets wordt op 25 April 2005 een box met een DVD en een CD uitgebracht. OP de DVD staat het verhaal van Buddy Holly & The Crickets met unieke filmbeelden en foto's plus opnamen van de Ed Sullivan Show nummers: Oh Boy, Peggy Sue en That'll be the day. Op de CD zijn twintig tracks te horen. In het bijbehorende 24 pagina's tellende boekje staan zeldzame foto's en de verhalen van ondermeer: Jerry Allison, Joe B. Mauldin, Sonny Curtis, Sonny West, Peggy Sue Geron, Gary en Ramona Tollett, Norman Petty, Jack Davis, Tommy Allsup, Niki Sullivan en Des O'Connor.


Op 25 April 2002 komt Lisa "Left Eye" Lopes om het leven tijdens een auto ongeluk, in La Ceiba, Honduras, waar ze op dat moment op vakantie is. De zeven andere inzittenden van het busje komen met de schrik vrij. Lisa Lopez die de auto bestuurt schrikt van een tegemoetkomende auto wanneer zij aan het inhalen is, en verliest de macht over het stuur waarna de wagen enkele malen over de kop slaat. Lisa Lopes wordt geboren op 27 Mei 1971 in Philadelphia, en is xc3xa9xc3xa9n van de zangeressen van het succesvolle Amerikaanse r&b-trio TLC bekend van hits als No Scrubs en Waterfalls. Het meeste recente album van TLC, FanMail (1999) staat vijf weken op de eerste plek in de Amerikaanse hitparades en krijgt in 2000 een Grammy Award voor beste R&B-album. In 2001 besluit Lisa Lopez om solo verder te gaan en brengt ze (opvallend genoeg alleen buiten Amerika) een soloalbum uit, Supernova. Daarnaast werkt ze mee aan de hit Never Be The Same Again van Spice Girl Mel C. Lisa Lopes is niet alleen vanwege haar zangkunsten bekend. Zo komt ze in 1994 in het nieuws omdat ze is gearresteerd nadat ze het huis van haar vriend in brand heeft gestoken. Haar voormalige collega's van TLC, Tionne "T-Boz" Watkins en Rozonda "Chilli" Thomas laten hun medeleven via een persbericht naar buiten brengen. President Antonio Reid van Arista Record, de platenmaatschappij van Lopez laat weten: "No words can possibly express the sorrow and sadness i feel for this most devastating loss. Lisa was not only a gifted and talented musical inspiration, but more importantly, she was like a daughter to me. My thoughts and prayers are with Lisa's family and friends. Her legacy will be remembered forever." Lisa Lopez is 30 jaar geworden.


Sinead O'Connor laat via haar website op 25 April 2003 weten dat zij stopt met platen maken en optredens. In 2005 verschijnen desondanks de albums Throw Down Your Arms en Collaborations van de Ierse zangeres.


Op 25 april 1978 krijgt Queen platina voor de single We Are The Champions. Het door Freddy Mercury geschreven nummer is afkomstig van het album News of the World, en wordt als dubbele A-kant uitgebracht samen met We Will Rock You. Deze single komt op 29 Oktober 1977 biinen in de Nederlandse Top 40, en staat vanaf 19 November 1977 vier weken op de tweede plaats. De single wordt van de eerste plaats afgehouden door Het Smurfenlied (!) van Vader Abraham. Bij het EK voetbal in 1992 en het WK voetbal in 1994 wordt in Nederland een live-versie van We Will Rock You/We Are The Champions uitgebracht. In 1992 wordt hiermee nog een twaalfde plaats in de Top 40 bereikt, in 1994 de 32e. In 1998 wordt in Frankrijk een speciale versie (foto) uitgebracht vanwege het feit dat Frankrijk wereldkampoien voetbal is geworden.


Door de Britse commerciele omroep ABC wordt op 25 April 1964 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars uitgezonden. Presentator Brian Matthew ontvangt Cliff Richard & The Shadows, Susan Maughan, Mike Sarne, The Fourmost, Mike Berry, Bobby Shafto, The Mojos en Helen Shapiro.


Op 25 April 2007 overlijdt Bobby "Boris" Pickett in het West Los Angeles Veterans Hospital in Los Angeles aan de gevolgen van leukemie. Robert George Pickett wordt op 11 Februari 1938 in Somerville, Massachusetts geboren en is bekend van het nummer Monster Mash. Deze single bereikt op 20 Oktober 1962 de eerste plaats van de Billboard Hot 100. In 1973 is Monster Mash goed voor een tiende plaats. Beide keren wordt de single goud. Bobby "Boris" Pickett is 69 jaar geworden.


Na de eerste keer, in April 1978, geflopt te zijn wordt Roxanne, van The Police in April 1979 opnieuw uitgebracht. Op 25 April 1979 staan Sting, Stewart Copeland en Andy Summers, met een playback versie van het nummer voor de eerste keer in het bestaan van de groep in het BBC programma Top Of The Pops. Roxanne, met op de B-kant het nummer Peanuts, behaalt uiteindelijk de 12e plaats in Engeland.


Muziek Jarige Op 25 April

1918: Ella Fitzgerald - Jazz Zangeres USA († 15 Juni 1996)
1923: Albert King (Albert Nelson) - Blues Gitarist USA († 20 Dec. 1992)
1933: Jerry Leiber - Producer, Songwriter USA
1943: Tony Christie (Antony Fitzgerald) - Zanger Engeland
1944: Charlie Harper - UK Subs Zanger
1945: Bjorn Ulvaeus - Abba Toetsen
1945: Dave Lawson - Greenslade Drums
1945: Stu Cook - Creedence Clearwater Revival Bas
1945: Michael Kogel - Los Bravos Zanger
1946: Ronnie Gilbert - The Blue Magoos Bas
1949: Michael Brown - The Stories Toetsen
1950: Steve Ferrone - Average White Band Drummer
1958: Fish (Derek Dick) - Marillion Zanger
1964: Andy Bell - Erasure Zanger
1964: Maya Gilder - Furniture Toetsen
1965: Eric Avery - Janes Addiction Bas
1965: Simon Fowler - Ocean Colour Scene Zanger
1980: Jacob Underwood - O-Town Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten