Zoeken in de muziekgeschiedenis

23 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 24 April

Tristram Cary, pionier van de elektronische muziek, overlijdt op 24 April 2008 aan de gevolgen van complicaties tijdens een operatie in een ziekenhuis in de Australische stad Adelaide. Tristram Ogilvie Cary wordt op 14 Mei 1925 geboren in Oxford, Engeland. Gedurende WOII is hij radar officier bij de marine en ontdekt zo al snel de mogelijkheden van de Duitse technologie die het mogelijk maakt om geluid op magnetische band op te nemen. Na de oorlog hebben de Amerikanen, de Britten en de Duitsers heel wat elektronisch materiaal dat op de markt terecht komt en heel goedkoop is. Op dat moment begint Cary te knutselen met die dingen. Hij werkt mee aan de filmmuziek van The Ladykillers (1955) en Quatermass And The Pit (1967). In 1960 produceerd hij de muziek voor de Britse SF-reeks Dr Who. Ook is hij verantwoordelijk voor de muziek van de series Jane Eyre en Madame Bovary. In 1974 emigreert hij naar Australie en start met een studio voor elektronische muziek en wordt leraar aan het conservatorium van Adelaide. "Cary's bijdrage aan de muziek is onmogelijk te beschrijven. Rockgroepen als Pink Floyd, The Who en Roxy Music werden door hem geinspireerd," aldus Stephen Wittington, hoofd van de studie muziektechnologie aan het conservatorium in Adelaide. Tristan Cary helpt ook de VCS draagbare synthesizer te ontwikkelen die Pink Floyd gebruikt voor hun album Dark Side Of The Moon uit 1973. "Hij heeft de funderingen gelegd. Zonder hem zou er geen techno, hip-hop of elk andere muzieksoort die door technologie wordt gedragen, bestaan," aldus Whittington. Uit de handen van de Australische regering krijgt Cary in 1991 de Medal Of The Order Of Australia voor zijn bijdrage aan de Australische muziek. Tristram Cary is 82 jaar geworden.


Op 24 April 1957 komt op Verve Records de eerste single uit van Ricky Nelson. Het is A Teenage Romance, met op de B-kant een coverversie van I'm Walking, waarmee Fats Domino op dat moment hoog in de hitparade staat. Omdat de zestien jarige Ricky op dat moment al nationale bekendheid geniet door zijn regelmatige optredens in de populaire televisieshow van zijn ouders, vliegt zijn versie de winkels uit. Binnen één maand zijn er een miljoen exemplaren van verkocht. De single doet het zo goed, dat A Teenager's Romance, op 13 Mei 1957 de Billboard hitparade binnenkomt, en de tweede plaats bereikt. I'm Walking komt op 6 Mei 1957 binnen, en komt tot de vierde plaats. Het enorme succes is een grote verrassing voor Nelson, die eigenlijk helemaal geen plannen heeft om een zang carriere te beginnen en de single alleen maar heeft opgenomen om indruk te maken op een toenmalige vriendinnetje.


In Engeland wordt op 24 April 2003 de eerste officiele Download hitlijst gepresenteerd. Dit nadat de vijf grootste platen maatschappijen; EMI, Warner Brothers, Sony, BMG en Universal samenwerken om een Digital Download dag te organiseren. Meer dan 150.000 computergebruikers downloaden ruim 1.1 miljoen nummers. De top 3 van de Net Parade, zoals de lijst gedoopt is, Nr. 3; TaTu met All The Things She Said, Nr 2; Coldplay met Clocks en op Nr 1; Beautiful van Christina Aquilera.


Op 24 April 1984 overlijdt in Malibu, Californie componist/arrangeur/dirigent Gordon Jenkins aan Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), een spier- en zenuwaandoening die leidt tot het progressief uitvallen van de spieren. Gordon Hill Jenkins wordt op 12 Mei 1910 in Webster Groves, Missouri geboren en is in 1950 verantwoordelijk voor het succes van de folk-groep The Weavers. Tegen de wens van Decca-baas Dave Kapp neemt Gordon Jenkins met The Weavers (met ondermeer Pete Seeger) de song Tzena Tzena Tzena op. Deze 78-toerenplaat bereikt de tweede plaats in de hitparade van Billboard. Gordon Jenkins is 73 jaar geworden.


Na een vriendschap van bijna tien jaar treedt drummer Mick Fleetwood van Fleetwood Mac op 24 April 1988 in Malibu, Californie in het huwelijk met Sara Recor. Recor is een goede vriendin van Stevie Nicks, de zangeres van Fleetwood Mac. Bassist van de groep, John McVie is getuige. De plechtigheid wordt bijgewoond door ondermeer Christine McVie, Bob Dylan, George Harrison, Ali McGraw, Dick Clark, Dave Mason, Billy Burnette, Jeff Lynne, Chubby Checker, Rick Vito en Lindsey Buckingham. Het huwelijk houdt zeven jaar lang stand, maar in 1995 is ook dit tweede huwelijk van de drummer van Fleetwood Mac weer voorbij. Mick Fleetwood is eerder bijna acht jaar getrouwd geweest met Jenny Boyd. Uit dit huwelijk dat in 1970 gesloten is, worden twee dochters, Amy en Lucy, geboren.


Op 24 April 1961 is Bob Dylan in de studio voor sessie werk op The Midnight Special, het nieuwe album van Harry Belafonte. Op het nummer Calypso King speelt Bob mondharmonica. Het is voor Bob Dylan de allereerste keer dat een muzikale bijdrage van hem wordt vastgelegd op plaat. Voor zijn bijdrage krijgt hij $50.00 uitbetaald.


Via het landelijk te ontvangen Westwood Radio One Network maakt Robert DeLeo, de bassist van The Stone Temple Pilots, op 24 April 1996 bekend dat zanger Scott Weiland een ontwenningskuur volgt in een afkickcentrum voor druggebruikers. Weiland is daardoor niet in staat op te treden. The Stone Temple Pilots zouden meewerken aan een aantal benefietconcerten, maar moeten hier na van afzien.


Op 24 April 1984 treedt Jerry Lee Lewis in het huwelijk met de 22 jarige Kerrie McCarver. De relatie staat al snel onder druk, met als gevolg dat Kerrie in 1986 echtscheiding aanvraagt. Ze trekt het verzoek korte tijd later echter weer in en het paar blijft alsnog bij elkaar. In 1988 wordt hun zoon, Jerry Lee Lewis III, geboren. Op 16 April 2003 blijkt dat Jerry Lee's zesde huwelijk alsnog op de klippen is gelopen, als de zanger in DeSoto County echtscheiding aanvraagt. Een paar weken later begint Kerrie op haar beurt een rechtszaak tegen Lewis. Op 19 Juni 1998 gaat het paar uit elkaar. Maar pas op 2 Februari 2004 wordt de scheiding officieel uitgesproken.


In de Melody Maker van 24 April 1965 staat een ingezonden brief van de Beatles manager Brian Epstein te lezen. In zijn brief laat hij weten dat Paul McCartney de gitaarsolo in Ticket To Ride speelt. De publicatie levert hem een door het Engelse weekblad uitgeloofde LP op. Ticket To Ride van The Beatles komt op 15 April 1965 binnen in de Britse hitparade en staat vanaf 22 April 1965 drie weken lang bovenaan. xefxbbxbf


Op 24 April 1959 wordt door NBC de allerlaatste aflevering van Your Hit Parade op televisie uitgezonden. Het populaire programma is dan zes jaar te zien geweest. Your Hit Parade is begonnen op de radio. De eerste aflevering wordt op 20 April 1935 uitgezonden. In Your Hit Parade zingt een vaste groep van zangers en zangeressen de hits van het moment. Meer dan 50 zangers hebben aan de radio uitzendingen deelgenomen, waaronder: Frank Sinatra (1943-1945) en (1947-49), Joan Edwards (1941-46), Dick Haymes, Dinah Shore, Buddy Clark, Bea Wain, Andy Russell, Gisele MacKenzie en de Metropolitan Opera ster Lawrence Tibbett. In de laatste televisie uitzending zijn ondermeer Dorothy Collins, Snooky Lanson en Gisele MacKenzie te zien, die een top 5 allertijden zingen, met op 5: I Need Your Love Tonight, op 4: It's Just A Matter Of Time, op 3: Never Be Anyone Else But You, op 2: Pink Shoelaces en op 1: Come Softly To Me. Your Hit Parade wordt in 1995 opgenomen in The Radio Hall Of Fame.


Wayne Fontana & The Mindbenders komen op 24 April 1965 op de eerste plaats in de Billboard hitlijst met het nummer Game Of Love. Het nummer komt tot een nr 2 positie in Engeland. Wayne Fontana heeft zijn naam afgeleid aan DJ Fontana, de drummer van Elvis Presley. Eric Stewart, de gitarist van The Mindbenders komt in 1970 bij de Hotlegs, en veranderd hun naam in 10CC. Met de eerste plaats van Wayne Fontana & The Mindbenders worden op 24 April 1965 de bovenste drie plaatsen in de Billboard Hot 100 bezet door groepen uit het Engelse Manchester. De tweede plaats is voor Herman's Hermits met Mrs. Brown You've Got A Lovely Daughter, gevolgd door Freddie & The Dreamers met I'm Telling You Now. De vierde plaats is voor Petula Clark, ook uit Engeland maar uit Epsom in het graafschap Surrey, met het nummer I Know A Place.


Op 24 April 1968 wijst Apple Records het aanbod af om een beginnend artiest een contract aan te bieden. David Bowie, wiens contract bij Deram Records niet is verlengd moet nog even verder zoeken naar een maatschappij die hem wel wil hebben. Uiteindelijk tekent David Bowie bij Philips.


Tijdens een interview op 24 April 2006, op MTV Amerika, maakt Sean Garrett bekend dat hij samen met Beyonce werkt aan haar tweede solo-album, de opvolger van Dangerously In Love uit 2004. De Amerikaanse producer verwacht dat het nieuwe album van Beyonce "great" gaat worden. Garreet laat verder weten dat er al drie nummers zijn opgenomen.


Op 24 April 2007 moet Heather Mills de Amerikaanse versie van de televisieshow Dancing With The Stars verlaten. De jury is onder de indruk van haar dansprestaties, maar de ex-vrouw van Paul McCartney en haar danspartner Jonathan Roberts worden door het publiek weggestemd. "We knew we were going home this week. I knew from the scores last night. I knew there was no way we could get out of this unless the judges gave us nines last night, and they didn't give us nines. But the best part is that we raise hundreds of thousands of dollars for the animals." aldus Heather Mills. De opbrengst van de telefonische reacties gaat naar Viva!, een organisatie die strijdt tegen de bio-industrie. De finale van Dancing With The Stars wordt op 22 Mei 2007 gewonnen door de Amerikaanse shorttracker Apolo Anton Ohno en zijn danspartner Julianne Hough. Zij verslaan Joey Fatone, de ex-zanger van *NSYNC, en zijn danspartner Kym Johnson.


Tijdens voorbereidende werkzaamheden aan de set voor de uitvoering van The Wall in Berlijn stuiten de arbeiders op 24 April 1990 op een niet ontplofte bom uit de 2e Wereld Oorlog. De bom wordt onschadelijk gemaakt en het werk op de Potsdamer Platz kan verder. Op zaterdag 21 Juli 1990 kan Roger Waters, samen met ondermeer Bryan Adams, Paul Carrack, Joni Mitchell, Van Morrison en The Band, The Wall zonder problemen uitvoeren.


Op 24 April 1969 bereikt de single Hair (van de gelijknamige Musical) in de uitvoering van The Cowsills de gouden status in Amerika. Dit door Gerome Ragni, James Rado en Galt MacDermot geschreven nummer is voor het eerst vastgelegd door Walker Daniels, auteur Ragni en Cie tijdens de off-Broadway versie van deze musical. Hair heeft dan al in de uitvoering van de Nederlandse band Zen vanaf 4 Januari 1969 drie weken op de eerste plaats van de Top 40 gestaan. Hair in de uitvoering van The Cowsills (De zingende moeder en haar zes kinderen uit Newport, Rhode Island) is op 15 maart 1969 binnengekomen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 10 Mei 1969 twee weken op de tweede plaats.


Vanaf 24 April 1958 ligt I Wonder Why van Dion & The Belmonts in de Amerikaanse platenwinkels . Op de B-kant staat Teen Angel. De debuutsingle van de groep uit The Bronx in New York komt op 19 Mei 1958 de Billboard Top 100 binnen, en haalt een 22ste plaats.


Op 24 April 1992 wordt soul zanger Wilson Pickett gearresteerd, nadat hij een 86- jarige man heeft aangereden. Wilson Pickett wordt onder meer veroordeeld wegens het rijden onder invloed en voor het rijden met open flessen alcohol op de passagiersstoel. Rondrijden met geopende flessen alcohol is strafbaar in de Verenigde Staten.


R.E.M begint op 24 April 1984 aan hun eerste tournee door Engeland. Het eerste concert heeft plaats in de Tin Can Club in Birmingham. De tournee van de groep rond zanger Michael Stipe uit Athens in Georgia gaat zeven dagen duren.


Op 24 April 1971 maakt Mick Fleetwood bekend dat de Amerikaanse zanger/gitarist Bob Welch (foto) de plaats van de vertrokken Jeremy Spencer bij Fleetwood Mac heeft ingenomen. Kerstmis 1974 verlaat Bob Welch op zijn beurt Fleetwood Mac, om het powertrio Paris op te richten en later een niet onsuccesvolle solocarriere te beginnen. Zijn vervangers zijn gitarist/zanger Lindsey Buckingham en vocaliste Stevie Nicks., die als het duo Buckingham Nicks In 1975 maakt Fleetwood Mac in de nieuwe bezetting namelijk het album Fleetwood Mac waarmee de groep gigantisch doorbreekt in de Verenigde Staten. Het album met de singles Over My Head, Say You Love Me en Rhiannon is vrijwel direct platina. Bob Welch heeft in 1977 een Top 10-hit in Amerika met Sentimental Lady. Op deze single verzorgen Christine McVie en Lindsey Buckingham de achtergrondvocalen.


Louis Armstrong komt op 24 April 1968 met het nummer What A Wonderful World / Cabaret op Nr. 1 in Engeland. Armstrong is op dat moment 69 jaar en is hiermeer de oudste artiest ooit, die een nummer 1 scoort.


Op 24 April 2007 wordt Willie Nelson door een rechter in Louisiana veroordeeld tot een boete van $1100 en zes maanden voorwaardelijk. De rechter komt tot deze straf, omdat de Amerikaanse countryzanger Willie Nelson schuld heeft bekent. Bij een politiecontrole in September 2006 worden er in de Tourbus van Nelson softdrugs en paddo's gevonden.


Oasis brengt op 24 April 1995 het nummer Some Might Say uit. De single is afkomstig van het tweede album van Oasis, (What's The Story) Morning Glory?. Some Might Say komt op 6 Mei 1995 binnen op de eerste plaats van de Engelse hitparade, en is de eerste nummer 1-hit voor de groep rond de broertjes Liam en Noel Gallagher uit Manchester. Het album (What's The Story) Morning Glory? staat vanaf 14 Oktober 1995 een week op de eerste plaats van de Engelse albumlijst. Op dit album is ondermeer Paul Weller te horen, die meespeelt op het nummer Champagne Supernova,


Op 24 April 1977 beginnen The Ramones aan een uitgebreide tournee door Europa. In het voorprogramma staan The Talking Heads. Het is de eerste Europese tournee van de groep rond zanger David Byrne.


Elvis Presley staat op 24 April 1977 in de Chrysler Arena in Ann Arbor, Michigan. Tijdens dit concert worden ondermeer de nummers Unchained Melody en Little Darlin' op de band vastgelegd. Unchained Melody en Little Darlin worden op 9 Mei en 9 Juni 1977 in de Sound Master Studio in Nashville afgemixed. De beide nummers zijn te vinden op het album Moody Blue, het laatste album dat voor de dood van Elvis, op 16 Augustus 1977, is uitgebracht. Moody Blue komt op 23 juli 1977 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt de derde plaats.


Vanuit de AVRO-studio aan de 's-Gravelandseweg in Hilversum wordt op 24 April 1956 de door Karin Kraaykamp gepresenteerde allereerste editie van het Nationaal Songfestival uitgezonden. Hieraan doen drie kandidaten mee die ieder twee nummer zingen. Dit zijn achtereenvolgens Jetty Paerl (foto) met De Vogels Van Holland en De Telefoon, Bert Visser met Gina Mia en Meisje en Corry Brokken die de nummers Ik Zie en Voorgoed Voorbij brengt. De kijkers kunnen door een briefkaart in te sturen hun twee favoriete nummers kiezen. Corry Brokken en Jetty Paerl worden uiteindelijk beiden aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de eerste internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Deze wordt op 24 Mei 1956 in de Teatro Kursaal in het Zwitserse Lugano gehouden. Jetty Paerl opent met De Vogels Van Holland, wat hiermee het allereerste liedje is op het Eurovisiesongfestival. Corry Brokken zingt Voorgoed Voorbij. De eerste editie wordt onmiddellijk door het gastland, Zwitserland gewonnen door Lys Assia met het nummer Refrain. De noteringen van de andere landen krijgt men verder niet te horen.


Michael Jackson wordt op 24 April 1992 aangeklaagd door het Cleveland Orchestra. Het uit Cleveland, Ohio afkomstige orkest eist van de zanger $7 miljoen voor het zonder hun toestemming gebruiken van 67 seconden van hun uitvoering van de Beethoven: Symphony No. 9 in D Minor. Michael Jackson heeft dit gebruikt als intro voor het nummer Will You Be There van het album Dangerous (1991).


Vanuit het Harrogate Conference Centre in Harrogate, Engeland wordt op 24 April 1982 de door Jan Leeming 27ste editie van het Eurovisie Songfestival uitgezonden. Winnares is de voor Duitsland uitkomende Nicole met het nummer Ein Bisschen Frieden. Israel eindigt op de tweede plaats met Hora door Avi Toledano. De Nederlandse Stella, eens zingend in The Hearts Of Soul, wordt voor Belgie vierde met Si Tu Aimes Ma Musique. Bill van Dijk die Nederland vertegenwoordigt met het door Dick Bakker en Liselore Gerritsen geschreven Jij En Ik eindigt op de zestiende plaats. Frankrijk is verrassend genoeg niet aanwezig, TF1 vindt het songfestival te ouderwets en wenst niet meer deel te nemen. Een jaar later is de Franse televisiezender al op hun besluit teruggekomen en doen zij weer mee. Opvallend verder is de inzending van Spanje. Nota bene tijdens de Falklandoorlog komt Spanje met een Tango het Britse toneel op. Het nummer, gezongen door Lucia wordt tiende, maar krijgt van de Engelse jury nul punten.


Op 24 April 1992 treedt David Bowie in het huwelijk met Iman. De korte eenvoudige plechtigheid tussen de zanger en het Afrikaanse fotomodel vindt plaats in het Zwitserse Lausanne, vlakbij het dorp waar Bowie een huis heeft. David Bowie is van 20 Maart 1970 tot 8 Februari 1980 getrouwd met Angie Barnett. Uit dat huwelijk is in 1971 zoon Zowie geboren. David's tweede vrouw Iman komt uit Somalie. Op 15 Augustus 2000 wordt hun dochter Alexandria Zahra geboren.


Marianne Weber wordt op 24 April 2006 door haar platenmaatschappij Sony/BMG onderscheiden voor de verkoop van meer dan één miljoen geluidsdragers in vijftien jaar. In het Pim Jacobs Theater in Maarssen ontvangt de zangeres uit handen van haar producer Emile Hartkamp een Lifetime Achievement Award. Op haar beurt overhandigt Marianne Weber aan Emile Hartkamp en Norus Padidar een onderscheiding voor haar album Hartje Van Geluk, waarvan er dan vijftigduizend exemplaren van verkocht zijn. Emile Hartkamp en Norus Padidar hebben alle nummers voor dit album geschreven.


Aminta Alice Townshend wordt op 24 April 1971 in het Queen Charlotte's Maternity Hospital in de Londense wijk Hammersmith geboren als tweede dochter van Pete Townshend en zijn vrouw Karen. De gitarist van The Who en de dochter van de Englese componist Ted Astley (oa componist van het thema van de TV serie The Saint) zijn op 20 Mei 1968 met elkaar getrouwd. In Maart 1969 is hun oudste dochter Emma (foto) geboren. In 1989 volgt nog hun zoon Joseph. Emma Townshend is de enigste die ook in muziek ingaat, en is ondermeer te horen op het nummer Face The Face van Townhend's album White City uit 1985. In 1994 gaan Pete Townshend en zijn vrouw uit elkaar. In 2000 wordt de echtscheiding officieel door een rechter bekrachtigd.


Op 24 April 2008 wordt bekendgemaakt dat John Hiatt wordt onderscheiden met de oeuvreprijs voor liedjesschrijvers van de Americana Music Association. Artiesten als Bob Dylan, Iggy Pop en B.B. King heben nummers van John Hiatt opgenomen. Bonnie Raitt scoort in 1989 een van haar grootste hits met Thing Called Love van Hiatt. John Hiatt vertrekt op zijn 18e uit zijn geboorteplaats Indianapolis naar Nashville, waar hij als liedjesschrijver aan de slag gaat bij Tree Publishing. In 1974 verschijnt zijn debuutalbum, maar als uitvoerend artiest heeft hij aanvankelijk weinig succes. Pas met zijn achtste album, Bring The Family uit 1987, krijgt hij een plekje in de Amerikaanse albumlijst Billboard 200. John Hiatt krijgt de onderscheiding op 18 September 2008 uitgereikt in Nashville.


James Taylor is op 24 April 1977 klaar met de opname van zijn single Handy Man. Taylor is op 15 Maart 1977 aan de opnamen van deze cover van de Sparks Of Rhythm uit 1959 begonnen. Handy Man is geschreven door Barksdale. Op de originele versie van de Sparks Of Rhythm is Jimmy Jones te horen als lead zanger. Handy Man van James Taylor, met op de B-kant Bartender's Blues, ligt vanaf 3 Juli 1977 in de Amerikaanse platenwinkels. Twee weken later komt de single de Billboard Hot 100 binnen, en haalt de vierde plaats. Handy Man is ook gecoverd door ondermeer Otis BLackwell (1977), Del Shannon (1964) en Frank BLack (1994). De versies liggen echter ver uit elkaar, en alleen de tekst maakt duidelijk dat het hier telkens om hetzelfde nummer gaat.


James Brown treedt op 24 April 1959 voor het eerst op in het Apollo Theater in de wijk Harlem in New York. In Oktober 1962 is James Brown in het Apollo Theater de afsluiting van een soul avond waarop ondermeer ook The Valentinos (Bobby Womack & familie), Solomon Burke en Freddie King optreden. Het optreden van James Brown wordt, op uitdrukkelijk verzoek van de zanger zelf, opgenomen. Syd Nathan, de platenbaas van James Brown ziet er het nut niet van in, omdat hij vindt dat Brown's kracht ligt in singeltjes, en dat mensen als ze een artiest live willen horen, liever naar een concert gaan. De opnames worden uitgebracht onder de naam James Brown Live At The Apollo, en staat 66 weken genoteerd in de Billboard albumlijst waarin het uiteindelijk de tweede plaats haalt en er miljoenen exemplaren van verkocht worden.


Grace Slick is door de Tricia Nixon, de dochter van President Richard Nixon op 24 April 1970 uitgenodigd om op het Witte Huis in Washington een kopje thee te komen drinken. De zangeres van Jefferson Airplane neemt de niet uitgenodigde hippie Abbie Hoffman mee. Wanneer Hoffman door de bewaking wordt tegengehouden en niet naar binnen mag, besluiten Grace Slick dan ook maar om niet bij de presidentsdochter op visite te gaan.


Vanaf 24 April 1964 ligt de single Constantly van Cliff Richard in de platenwinkel. Het door S. Seracini en M. Julien geschreven nummer komt op 30 April 1964 de Britse hitparade binnen, en haalt de vierde plaats. Constantly, met op de B-kant True True Lovin' is de 32ste hit voor Cliff Richard in Engeland. Hiervan hebben Living Doll (Juli 1959), Travellin' Light (Oktober 1959), Please Don't Tease (Juni 1960), I Love You (December 1960), The Young Ones (Jan 1962), The Next Time / Bachelor Boy (December 1962) en Summer Holiday (Februari 1963) alle de eerste plaats gehaald.


Bobby Darin neemt op 24 April 1958 in de Pythian Temple Studio, New York drie nieuwe nummer op: Early In The Morning, Mighty Mighty Man en Now We're One. De arrangementen en de productie zijn in handen van Dick Jacobs. Early In The Morning is geschreven door Bobby Darin samen met Woody Harris. Omdat Bobby Darin bang is dat zijn platenmaatschappij Atco hem bij gebrek aan succes vroeg of laat zullen laten vallen, verkoopt hij Early In The Morning aan het label Brunswick. Om niet te kunnen worden vervolgd voor contractbreuk neemt hij het daar onder de naam The Ding Dongs op. Juist dan scoort Darin voor Atco zijn eerste hit Splish Splash, en wil Atco hem natuurlijk niet kwijt. Onder de naam The Rinky Dinks wordt Early In The Morning bij Atco uitgebracht. Het is dezelfde opname als The Ding Dongs, en is hiermee een van de weinige nummers waarvan het origineel als de eerste cover dezelfde zijn. Early In The Morning komt op 28 Juli 1958 de Billboard Top 100 binnen, en haalt de 24ste plaats.


Brian Matthew presenteert op 24 April 1965 een nieuwe aflevering van het televisieprograma Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Matthew ondermeer Freddie & The Dreamers, The Monotones, Marilyn Powell, Herman's Hermits, Alan David, Lulu & The Luvvers en The Zombies. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Muziek Jarige Op 24 April

1942: Barbra Streisand Zangeres / Actrice USA
1945: Doug Clifford - Creedence Clearwater Revival Drums
1947: Glenn Cornick - Jethro Tull Bas
1947: Ann Kelly - The Hues Corporation Zangeres
1948: Steve York - Manfred Mann Bas
1949: Veronique Sanson - Zangeres Frankrijk
1951: Nigel Harrison - Blondie Bas
1957: David Jay - Bauhaus Bas
1957: Theo De Jong - Kayak Bas
1958: Boris Williams - The Cure Drums
1960: Paula Yates - Ex Bob Geldof, Michael Hutchence († 17 Sept. 2000)
1963: Billy Gould - Faith No More
1964: Paul Ryder - The Happy Mondays Bas
1967: Patty Schemel - Hole Drums
1968: Aaron Comess - The Spin Doctors Drums
1982: Kelly Clarkson - Zangeres USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten