Zoeken in de muziekgeschiedenis

25 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 26 April

Dusty Springfield (Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien) komt op 26 April 1966 op Nr. 1 in de Engelse hitlijst met het nummer You Don't Have To Say You Love Me. Het nummer, een vertaling van Io Che Non Vivo Piu D'un Hora Senza Te (Ik Kan Geen Uurlang Alleen Zonder Jou), is geschreven door Vito Pallavicini en Pino Donaggio en is in 1965 inzending voor het San Remo Festival waar het gezongen wordt door Pino Donaggio. Dusty Springfield is ook aanwezig op het San Remo Festival, hoort het nummer, en laat het direct vertalen door Simon Napier-Bell en Vicky Wickham, haar latere manager en partner. You Don't Have To Say You Love Me is de enigste Nr. 1 hit die Dusty Springfield heeft in Engeland. Het nummer is later nog gecoverd door oa The Miracles, Elvis Presley en The Guys & Dolls.


The Who speelt op dinsdag 26 April 1966 in de Lynx International Club in Borehamwood, Londen. In het voorprogramma staat de groep Bluesology. John Entwhistle van The Who kan het erg goed vinden met de 19-jarige pianist van Bluesology, Reggie. Samen klagen ze steen en been, Entwhistle over het feit dat hij niet genoeg mag zingen en Reggie over het feit dat hij helemaal niet mag zingen. John Entwhistle: "I got friendly with their keyboard player and we were both drowning our sorrows. He was pissed off they wouldn' t let him sing, and i was pissed off that i wasn't singing enough.". Vier jaar later in 1970 breekt Reggie (Reginald Dwight) door met het nummer Border Song onder de naam Elton John.


Op 26 April 1977 openen Steve Rubell en Ian Schrager de legendarische discotheek Studio 54 in New York. De zaak, die is gevestigd in een oud operagebouw, wordt al snel een ontmoetingsplaats voor de jet-set. Ondermeer Andy Warhol, Bianca Jagger en Elizabeth Taylor zijn vaste gasten van de dansclub. Het succes duurt evenwel maar drie jaar. Op 31 December 1979 wordt in Studio 54 een inval gedaan door de IRS (Internal Revenue Service) en er zijn problemen met de drankvergunning. Eerder zijn de beide eigenaren Steve Rubell en Ian Schrager ook al eens wegens belastingontduiking opgepakt. Precies drie jaar later, op 26 April 1980 sluit Studio 54 haar deuren. Steve Rubell overlijdt op 25 Juli 1989 aan AIDS. Tegenwoordig zijn de naam en rechten van Studio 54 in het bezit van de MGM Grand Studio's. En die hebben Studio 54, inclusief de inrichting, voortgezet in een zeer slecht uitgevoerd aftreksel in de Amerikaanse gokstad Las Vegas.


Cass Elliot schenkt op 26 April 1967 het leven aan een dochter, die de naam Owen Vanessa (foto) mee krijgt. De identiteit van de vader is tot op de dag van vandaag niet bekend gemaakt. Mama Cass Elliot raakt zwanger kort nadat Denny Doherty, haar collega bij The Mamas & the Papas, haar huwelijksaanzoek heeft afgewezen. Mama Cass Elliot overlijdt op 29 Juli 1974 in Londen overleden. Zij is 32 jaar geworden. Na haar dood neemt Cass Elliot's jongere zuster, Leah Kunkel, de opvoeding van Owen Vanessa op zich.


Van Halen komt op 26 April 1986 met het album 5150 op de eerste plaats van de Billboard albumlijst. 5150 is het eerste album met de van Montrose afkomstige Sammy Hagar, die David Lee Roth heeft vervangen. De titel van het album, 5150, is een code die de politie gebruikt wanneer ze een gevaarlijke loslopende gek moeten oppakken. De plaat overtreft alle verkoopcijfers van de voorafgaande Van Halen albums, en heeft met het nummer Why Can't This Be Love een top 10 hit, terwijl ook Dreams het goed doet als single.


Op 26 April 1997 overlijdt Ernest Stewart aan de gevolgen van een ernstige astma aanval. De toetsenist van KC & The Sunshineband is 47 jaar geworden.


Op 26 April 2005 wordt het album Devils & Dust van Bruce Springsteen uitgebracht. Dit album is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. Zo is er een standaard audio-CD en een DualDisc versie. De DualDisc, een tweezijdige schijfje, bevat naast de complete audio van het album op de CD-kant, beelden van akoestische live-uitvoeringen en een 5.1 versie van het album op de DVD-kant. De nummers die te zien zijn op de DVD kant zijn Devils & Dust, Long Time Comin', Reno, All I'm Thinkin' About en Matamoras Banks, die in Februari 2005 gemaakt tijdens een optreden van Bruce Springsteen in New Jersey. Ook is op de DVD kant een uitgebreid mondelinge toelichting op alle tracks te horen van Bruce Springsteen zelf. Van Devils & Dust is ook een luxe-editie beschikbaar. Deze speciale uitgave bevat onder meer exclusieve foto's en unieke elementen die te maken hebben met de liedjes, aldus de platenmaatschappij. Ook deze luxe-editie verschijnt als DualDisc. Bruce Springsteen wordt op Devils & Dust niet bijgestaan door The E Street Band. Hij wordt slechts begeleid door producer Brendan O'Brien op bas en Steve Jordan op drums. Steve Jordan heeft ook 23rd Street Lullaby, het meest recente solo-album van Patti Scialfa geproduceerd. Devils & Dust staat in de week van 30 april 2005 op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100.


The Beat brengt op 26 April 1980 hun nieuwe single Mirror In The Bathroom uit. Het is de eerste compleet digitaal opgenomen single in Engeland.


Meat Loaf geeft op 26 April 1982 het eerste van vier uitverkochte concerten in de Wembley Arena in Londen.


In zijn huis in Belmont, Californie overlijdt op 26 April 1998, aan de gevolgen van kanker, Douglas Springsteen. Om de kost te verdienen is hij ondermeer fabrieksarbeider, gevangenisbewaarder en buschauffeur. Tijdens zijn leven is Douglas Springsteen een grote inspiratiebron voor zijn zoon Bruce. Enkele nummer die Bruce Springsteen heeft geschreven met zijn vader in gedachte zijn: Adam Raised A Cain, Independence Day, My Hometown, Mansion On The Hill en My Father's House. Douglas Springsteen is 73 jaar geworden.


Op 26 April 1984 overlijdt Count Basie in het plaatsje Hollywood in Florida aan de gevolgen van aan leverkanker. De gezondheid van de Jazz grootheid is sterk achteruit gegaan na een hartaanval in 1976, en sinds 1981 treedt hij alleen nog maar zittend in een rolstoel op. Count Basie wordt op 21 Augustus 1904 als William Basie geboren in Red Bank, New Jersey. Op zestienjarige leeftijd begint hij in 1920 als pianist in een nachtclub in de New-Yorkse wijk Harlem. Daarna toert hij een aantal jaren in het vaudevillecircuit als solist en begeleider van blueszangers. In 1927 verhuist Basie naar Kansas City. Een jaar later, in 1928, speelt hij bij de Blue Devils van Walter Page om vervolgens pianist te worden bij de Bennie Moten Band. Na Motens dood in 1935 wordt Basie bandleider en begint hij zich Count Basie te noemen. Tegen het einde van 1936 verhuisd hij met de band naar New York, waar het Count Basie Orchestra tot 1950 blijft. Het einde van de populariteit van de Big Bands komt in zicht, maar Basie vormt in 1952 desalniettemin een zestienkoppig orkest en blijft dat tot zijn dood leiden. Basie blijft trouw aan de Kansas City-jazzstijl en is van belang bij het levend houden van jazz met zijn eigen manier van pianospelen. Tot zijn bekendste nummers horen One O'Clock Jump en Jumpin' At The Woodside. Count Basie is 79 jaar geworden.


Vanaf 26 April 2004 ligt de single Vandaag Ben Ik Gaan Lopen van Acda & De Munnik in de platenwinkel. Vandaag Ben Ik Gaan Lopen komt niet hoger dan de 40ste plaats.


Op 26 April 1994 moet Grace Slick, de zangeres van Jefferson Airplane/Starship, zich voor een rechter verantwoorden over haar gedrag van 5 Maart 1994, tijdens een incident in haar woonplaats Tiburon, California. Ze verklaart schuldig te zijn aan het bedreigen van een politieman met een vuurwapen. Grace verklaart tot haar daad gekomen te zijn omdat een jaar geleden haar huis is afgebrand. Ze wordt in Juni veroordeeld tot 200 uur dienstverlening en het drie maanden lang bijwonen van bijeenkomsten van Alcoholics Anonymous.


The Who staat op Maandag 26 April 1971 in The Young Vic Theatre in Waterloo, Zuid Londen. Van het concert worden voor twee redenen live-opnamen gemaakt. De eerste reden is dat er geprobeerd wordt om het nieuwe project van Pete Townshend, Lifehouse, live gestalte te geven en de opnamen kunnen daarbij behulpzaam zijn. De tweede reden is dat het The Who de gelegenheid geeft om de nieuwe Mobiele Studio van The Rolling Stones, waarmee het concert wordt opgenomen, te testen. De sfeer tijdens het concert is goed, Pete Townshend rookt zelfs tussen twee nummers een sigaar om de geboorte van zijn. twee dagen eerder geboren, dochter Aminta te vieren: "I'm smoking that cigar 'cause i'm a proud father for the second time on Saturday. Amd in a minute i'm gonna be extremely sick because this cigar doesn't quite go with the feeling of elation what i've naturally got", aldus Townshend. Na afloop blijkt dat de opnamen heel goed zijn, maar dat er niets mee gedaan zal worden. Toch worden eind jaren 80 en begin jaren 90 enkele nummers uitgebracht. In Augustus 1988 verschijnt een heruitgave van de single Won't Get Fooled Again, met op de B-kant het in The Young Vic Theater opgenomen Bonie Maronie. Het van het concert afkomstige Naked Eye is terug te vinden op de box Thirty Years Of Maximum R&B uit 1995, en Water verschijnt als bonustrack op de expanded version van Who's Next uit 1995.


Op 26 april 1989 staat Elton John voor een concert in het Italiaanse Verona. Het tijdens dit concert opgenomen Sad Song verschijnt later dat jaar als bonus-track op de CD-single Healing Hands.


Snoop Dogg krijgt op 26 April 2007 geen visum voor Australie. De Amerikaanse rapper die is uitgenodigd om in Sydney de MTV Australia Video Music Awards te presenteren heeft een strafblad. "The reality is in relation to this man, that he was given a warning the last time, he has a whole string of convictions, and, just two weeks ago I was told he was convicted on a number of charges again and sentenced to three years' imprisonment on two, and three years' imprisonment on another, with five years' probation and a suspended sentence. He has been denied entry into the United Kingdom because he was caught with others causing affray at Heathrow Airport. So he doesn't seem the sort of bloke we want in this country," aldus Kevin Andrews, de Australische minister van immigratiezaken.


Vanaf 26 April 1982 ligt Tug Of War van Paul McCartney in de Amerikaanse platenwinkels. In Europa is het album tien dagen eerder verschenen. Op Tug Of War wordt Paul McCartney ondermeer bijgestaan door Eric Stewart van 10CC en Stevie Wonder. Ook betekent Tug Of War voor Paul McCartney dat hij voor het eerst sinds het uit elkaar gaan van The Beatles weer met twee mensen uit die periode samenwerkt. Producer George Martin die achter de knoppen zit, en Ringo Starr die op enekel nummers drums speelt. Oorspronkelijk had het album al twee jaar eerder moeten uitkomen, maar ondermeer door de moord op John Lennon in December 1980 wordt de release datum uitgesteld. Op Tug Of War staat het nummer If You Were Here Today, wat Paul McCartney speciaal voor Lennon heft geschreven. In Engeland en in Amerika bereikt Tug Of War eerste plaats. In Nederland komt Tug Of War, wat overigens touwtrekken betekent op 8 Mei 1982 de Album Top 100 binnen, en staat vanaf 29 Mei 1982 vier weken op de eerste plaats. Tug Of War is McCartney's enige Nr 1 album in Nederland.


Op 26 April 1999 wordt Sinead O'Connor gewijd als priester in de Latin Tridentine Church, een afscheiding van de Rooms-Katholieke kerk. De Ierse zangeres is hiermee de eerste vrouw die deze functie bekleedt. Sinead O'Connor heeft al vier keer de Heilige Mis opgedragen. Na een zes weken durende studie gaat O'Connor door het leven als Moeder Bernadette Mary.


Krezip, Anouk en Alain Clark gaan er op 26 April 2008 met het merendeel van de 3FM Awards vandoor. Krezip wint in de categoriexc3xabn beste band en beste popartiest. Daarnaast wordt het nummer I Would Stay door de luisteraars van radiozender 3FM uitgeroepen tot beste Nederlandse plaat aller tijden. Anouk wordt onderscheiden in de categorieen beste zangeres, beste rockartiest en beste album, voor de plaat Who's Your Momma. Alain Clark wordt uigeroepen tot beste nieuwkomer en beste zanger. Zijn nummer Father And Friend wordt verkozen tot beste single. Zanger Roel van Velzen draagt in The Factory in Amsterdam, waar het muziekfestijn plaatsvind, de zogenoemde Schaal van Rigter over aan Leaf. Eerder is door hem op 22 April 2008 tijdens de ochtendshow van Giel Beelen al bekend gemaakt dat deze band recht heeft op deze wisseltrofee. Wonderwoman, de debuutsingle van Leaf, is in 2007 het meest gedraaide nummer op 3FM. Roel van Velzen zelf mag als VanVelzen de prijs voor beste live-act in ontvangst nemen. De band Moke krijgt de prijs voor beste alternatieve artiest. Anouk, Kane, Krezip en Leaf verzorgen tijdens het prijzengala de optredens.


The Marmalade begint op 26 April 1970 aan de opnamen van hun single Rainbow. De uit Patrick Farley, Junior Campbell, Dean Ford, Graham Knight en Alan Whitehead bestaande groep uit Schotland maakt het nummer op 12 en 13 Mei 1970 af. Vanaf 19 Juni 1970 ligt Rainbow in de platenwinkel. De single komt op 15 Augustus 1970 binnen in de Nederlandse Top 40, en haalt de tiende plaats. Een jaar later, in 1971, begint het te rommelen binnen de groep. Achtereenvolgens verlaten Junior Campbell (hij begint een succesvolle solocarriere o.a Hallelujah Freedom, Sweet Illusion) en Patrick Fairley de groep. Het uiteindelijke resultaat is dat er in 1974 twee Marmalade's rondtoeren: één geleid door Dean Ford en één met als kern Graham Knight en Alan Whitehead, die uiteindelijk de sterkste blijkt.


Tijdens een popveiling van Christie's, op 26 April 2001, komen er meer dan tweehonderd kavels onder de hamer. Geveild worden ondermeer een showkostuum van Eric Clapton en een brief met handtekening van John Lennon. Eén van de komische beha's die Madonna heeft gedragen tijdens haar Blonde Ambition Tour in 1990 brengt ruim eenentwintigduizend dollar op. Het manuscript van een Beatle-liedje van de hand van Paul McCartney gaat voor bijna dertigduizend dollar naar een nieuwe eigenaar. Hij is een verzamelaar die anoniem wil blijven.


Op 26 April 2007 presenteert Claudia de Breij bij de VARA op 3FM de laatste aflevering van haar programma Claudia D'r Op. De Breij heeft het te druk met haar televisiewerkzaamheden. Ook werkt zij aan haar theatershow die binnenkort in het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam staat. Claudia de Breij wordt op 7 Mei 2007 op 3FM opgevolgd door Rob Stenders. Stenders die hiervoor opnieuw in dienst treedt bij omroepvereniging VARA noemt zijn programma Stenders Eet Vermaak, een knipoog naar zijn korte tv-avontuur Late Vermaak.


Diana Krall brengt op 26 April 2004 haar zevende studio-album, The Girl In The Other Room uit. Op de opvolger van The Look Of Love uit 2001 , staan twaalf nummers. Zes hiervan heeft Diana Krall geschreven samen met haar echtgenoot Elvis Costello, met wie zij op 6 December 2003 in het diepste geheim in Londen is getrouwd. Op The Girl In The Other Room zingt Diana Krall onder meer haar vertolkingen van Temptation van Tom Waits, Black Crow van Joni Mitchell en Stop This World van Mose Allison. Ook heeft Diana Krall een versie opgenomen van Elvis Costello's compositie Almost Blue. Het origineel staat op Imperial Bedroom, zijn album uit 1982.


Op 26 April 1964 wordt in de Wembley Empire Pool in Londen het jaarlijkse New Musical Express Poll Winners-concert gehouden. Optredende artiesten en dus winnaars zijn ondermeer The Beatles, The Rolling Stones, Gerry & The Pacemakers, Brian Poole & The Tremeloes, Cliff Richard en The Dave Clark Five.


Queen en Paul Rodgers staan op 26 April 2005 voor de eerste keer samen in Ahoy' Rotterdam. Queen-nieuwe stijl geeft op 10 juli 2005 een extra, tweede concert in het Goffert-stadion in Nijmegen. Paul Rodgers, de voormalig zanger van Free en Bad Company, is de vocale frontman van Queen tijdens deze Europese tour, die op 28 Maart 2005 in de Brixton Academy in Londen is begonnen. Van de oorspronkelijke bezetting doen alleen gitarist Brian May en drummer Roger Taylor mee. Bassist John Deacon heeft zich volledig teruggetrokken uit de muziekbusiness, en wil verder niets meer met Queen te maken hebben. Wel keurt hij het goed dat Brian May en Roger Taylor onder de naam Queen gaaan touren. Paul Rodgers, Brian May en Roger Taylor worden tijdens deze tour bijgestaan door Spike Edney (toetsen/zang), Jamie Moses (gitaar/zang) en Danny Miranmda (bas/zang). De eerste keer dat Queen in deze samenstelling opgetreden heeft is op 19 Maart 2005 tijdens 46664 South Africa, een benefietconcert in Kaapstad in Zuid-Afrika. Behalve alle oude Queen successen is er ook ruimte voor nummers van Paul Rodgers. Uit zijn tijd met Free worden Wishing Well en All Right Now gespeeld, en uit de tijd van Bad Company worden Feel Like Makin' Love en Can't Get Enough gespeeld. Eind 2005 verschijnt er onder de naam The Return Of The Champions-Queen & Paul Rodgers een DVD en een dubbel CD van de tour. De opnamen hiervan zijn gemaakt op 9 Mei 2005 tijdens het concert in de Hallam FM Arena in Sheffield, Engeland.


Courtney Love, de weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain, slaat op 26 April 1995 een aanbod van één miljoen dollar af om naakt te poseren voor het mannenblad Playboy.


Tijdens een optreden van New Kids On The Block in Manchester in Engeland raakt Danny Wood ernstig gewond aan zijn enkel wanneers hij op een door een fan op de buhne gegooid speelgoed beestje stapt. De verwonding is zo ernstig dat Danny terug vliegt naar Amerika om zich daar verder te laten behandelen.


Op 26 April 1982 wordt Rod Stewart op klaarlichte dag overvallen op Hollywood Sunset Boulevard in Los Angeles. De gewapende overvaller gaat er met zijn Porsche vandoor.


The Jimi Hendrix Experience geeft op 26 April 1969 een concert in het Los Angeles Forum in Los Angeles. Het voorprogramma wordt gevuld door Chicago, Cat Mother & The All-Night Newsboys.The Jimi Hendrix Experience speelt de volgende nummers: Tax Free, Foxy Lady, Red House, Spanish Castle Magic, Star Spangled Banner, Purple Haze, I Don't Live Today, Voodoo Chile en Sunshine Of Your Love. Na het concert vertrekt Jimi Hendrix samen met Mama Cass Elliot and Billy Eckstine naar The Whiskey A Go Go. Opnamen van het concert in The Forum verschijnen in December 1990 in een box met vier CD's. Lifelines/The Jimi Hendrix Story komt op 5 Januari 1991 binnen in de albumlijst van Billboard, en komt tot een 174ste plaats.


NBC zendt op 26 April 1978 een moderne versie van The Prince And The Pauper (De Prins En De Bedelknaap) van Mark Twain uit op de televisie. De hoofdrol wordt gespeeld door Ringo Starr. De voormalige drummer van The Beatles zingt in deze televisieshow de volgende nummers: Act Naturally, Yellow Submarine en With A Little Help From My Friends. George Harrison is in The Prince And The Pauper als verteller te horen.


Op 26 April 2006 ontvangt Ellen ten Damme, in Desmet in Amsterdam, uit handen van samensteller Vic van de Reijt het eerste exemplaar in ontvangst van de driedelige Duitse CD-box Van Du Tot Da Da Da. Tijdens de presentatie zingen Jan Rot, Mieke Stemerdink (De Gigantjes), Lucretia van der Vloot en Ellen ten Damme zelf enkele nummers van deze CD-box. Op dit album staan zestig Duitse nummers waaronder Ich Bin Von Kopf Bis Fuss van Marlxc3xa8ne Dietrich, Banjo Boy van Jan & Kjeld, Tanze Mit Mir In Den Morgen van Gerhard Wendland, Heisser Sand van Mina, Ganz In Weiss van Roy Black, Du van Peter Maffay, Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey, Unbeschreiblich Weiblich van Nina Hagen, Der Kommissar van Falco, 99 Luftballons van Nena en Verdammt Ich Liebxe2x80x99 Dich van Matthias Reim.


In het Royale Theatre op Broadway, New York gaat op 26 April 2004 het toneelstuk A Raisin In The Sun in premiere. Sean Combs alias P. Diddy vertolkt de hoofdrol van Walter Lee Younger. "Ik heb zoveel respect gekregen voor mensen in de theaterwereld. Ik heb mij nooit kunnen indenken hoe zwaar het zou zijn - en hoe zwaar het is geweest. Op toneel kun je het niet nog eens tien of vijftien keer overdoen. Het is allemaal live", aldus de rapper over zijn debuut op Broadway. Op 11 Juli 2004 is na 88 voorstellingen de laatste voorstelling van A Raisin In The Sun.


Op 26 April 1964 wordt het jaarlijkse New Musical Express Poll Winners-concert gehouden. In de Wembley Empire Pool in Londen wordt er ondermeer opgetreden door: The Beatles, The Rolling Stones, Gerry & The Pacemakers, Brian Poole & The Tremeloes, Cliff Richard en The Dave Clark Five.


Nadat op 25 April 2006 de musical Lestat in het Palace Theatre op Broadway in New York in premiere is gegaan verschijnen op 26 April 2006 de eerste kritieken in de Amerikaanse pers. "Lachwekkend en dodelijk saai", "Bijna zo slecht als men vooraf al dacht" en "Een muzikale slaappil", zijn enkele koppen in de kranten over deze musical van Elton John en Bernie Taupin die is gebaseerd op de boeken van Anne Rice over de vampier Lestat De Liocourt. De hoofdrol in deze musical wordt gespeeld door Hugh Panarol. Na 39 voorstellingen valt op 28 mei 2006 het doek voor de 12 miljoen dollar kostende musical. Een week eerder ontvangt Lestat nog twee nominaties voor een Tony Award. Zo kunnen actrice Carolee Carmello en kostuumontwerper Susan Hilferty de eer nog enigszins redden. Elton John heeft vooraf nog laten weten te vrezen voor een flop.


Op 26 April 1966 bericht The New York Times dat Ray Charles in een ziekenhuis in Boston tests zal ondergaan om vast te stellen of hij van de verdovende middelen is afgebleven. De zanger is op dat moment al enige jaren verslaafd en moet later in het jaar voor de rechter verschijnen wegens het in bezit hebben van heroine. In 1961 en 1964 is hij ook al met justitie in aanraking gekomen wegens drugs bezit. In December wordt hij veroordeeld tot een boete van 10.000 dollar en vijf jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.


Muziek Jarige Op 26 April

1938: Duane Eddy - Gitarist USA
1938: Maurice Williams -The Zodiacs Zanger
1940: Giorgio Moroder - Producer Duitsland
1942: Bobby Rydell - Zanger USA
1945: Tony Murray - The Troggs Bas
1945: Gary Wright - Spooky Tooth Toetsen
1951: Arne Jansen - Zanger Nederland († 10 Dec. 2007)
1951: Nick Garvey - The Motors Gitaar / Zang
1952: Neol Davies - The Selecter Gitaar
1953: Edgar Burgers - Trafassi Zanger
1960: Roger Taylor - Duran Duran Drums
1961: Chris Mars - The Replacements Drums
1970: Ruth Anne - Olive Zangeres
1970: T- Boz (Tionne Watkins) - TLC Zangeres
1975: Joey Jordison - Slipknot Drums
1982: Jonathan Lee - S Club 7 Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten