Zoeken in de muziekgeschiedenis

21 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 21 April

Soulzanger Al Wilson overlijdt op 21 April 2008 in een ziekenhuis in Fontana, Californie aan de gevolgen van een nierziekte. Al Wilson wordt op 19 Juni 1939 geboren in Mississippi en zingt als kind al in een plaatselijk kerkkoor. Later treed hij op met de bands als de Jewels en de Rollers. Met zijn solosingle The Snake scoort hij in 1968 zijn eerste hit. Met Show And Tell staat Al Wilson in 1974 op nummer 1 van de Billboard Top 100. Andere hits van Wilson in de jaren zeventig zijn La La Peace Song, I've Got A Feeling (We'll Be Seeing Each Other Again) en Count The Days. Al Wilson is 68 jaar geworden.


Nina Simone overlijdt na een lang ziekbed op 21 April 2003 in haar huis in Zuid-Frankrijk. Nina Simone wordt op 21 Februari 1933 als Eunice Kathleen Waymon geboren in Tryon, North Carolina, en begint met zingen in de plaatselijke kerk, waarbij ook haar bijzondere talenten achter de piano zichtbaar worden. Op 17-jarige leeftijd vertrekt Nina Simone naar Philadelphia, Pennsylvania, waar ze pianoles geeft en andere artiesten begeleid. Dankzij sponsorgelden van weldoeners kan ze het pianospelen verder leren op de prestigieuze Juilliard School Of Music in New York City. Uiteindelijk kiest Nina Simone voor de blues en jazz, nadat ze begint te werken in een nachtclub in Atlantic City. In 1954 neemt ze de naam Nina Simone aan, Nina is het koosnaampje van haar vriend voor haar (Spaans voor meisje) en Simone verwijst naar de Franse actrice Simone Signoret. Het publiek merkt haar voor het eerst op in 1959 door haar verscheurende vertolking van I loves You Porgy (uit de musical Porgy And Bess van George Gershwins), wat uiteindelijk haar enige Top-40-hit in de Verenigde Staten blijkt te zijn. Dit nummer wordt gevolgd door My Baby Just Cares For Me, wat in 1987 opnieuw een hit wordt (waaronder #1 in Nederland), doordat het gebruikt wordt in een televisiecampagne voor Chanel No. 5-parfum. Haar grootste hit in Nederland, Ain't Got No, I Got Life, wordt in 1998 opnieuw uitgebracht, nadat het gebruikt is in een reclame voor AMEV-verzekeringen. Nina Simone is 70 jaar geworden.


Tony Orlando & Dawn komen op 21 April 1973 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met het nummer Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree. Het nummer is geschreven door Irwin Levine en Larry Brown. De Yellow Ribbon wordt in 1980 een nationaal symbool in Amerika, wanneer men ze op bomen prikt ter gedachtenis aan de gijzelaars in Irak. Tony Orlanda & Dawn staan 4 weken op de eerste positie en Tie A Yellow Ribbon Round The Old Oak Tree wordt met meer dan 6 miljoen verkochte exemplaren de bestverkochte single van 1973.


Blues-gitarist Earl Hooker overlijdt op 21 April 1970 aan de gevolgen van tuberculose. Earl Zebedee Hooker wordt geboren op 15 Januari 1929 in Clarksdale, Mississippi en is een neef van John Lee Hooker. Zijn eerste opnamen maakt Earl Hooker bij Sam Phillips in de Sun Studios in Memphis. Hooker speelt gedurende zijn carriere ondermeer met Muddy Waters, A.C. Reed, Ricky Allen en Lillian Offitt. Earl Hooker is een van de eerste gitaristen die gebruik maakt van effekten via pedalen (wah-wah). Door Jimi Hendrix wordt Earl Hooker The master of the wah-wah genoemd. Zijn spel is van grote invloed geweest op latere bluesmuzikanteng als B.B. King, Ike Turner, Junior Wells en Buddy Guy. Earl Hooker is 41 jaar geworden.


Op 21 April 2001 treedt Toni Braxton in het huwelijk met Keri Lewis, de toetsenist van Mint Condition. Tijdens de huwelijksplechtigheid speelt een zestienkoppig orkest muziek van Bach en een aangepaste versie van So Fresh So Clean van OutKast. Ruim 250 genodigden komen naar de receptie, waaronder Usher, Monica en T-Boz en Chilli van TLC. Toni Braxton en haar man hebben inmiddels twee zonen, Demin en Diezel.


De Amerikaanse zangeres Amy Grant, bekend van nummers als Every Heartbeat en Good For Me, klaagt op 21 April 1990 uitgeverij Marvel Comics aan omdat haar gelijkenis voorkomt in een Dr. Strange Comic.


Op 21 April 2007 wordt in het Hard Rock Cafe in New York een veiling gehouden door Music Rising. The Edge, gitarist van U2, is één van de oprichters van deze stichting. De opbrengst van de veiling gaat naar muzikanten uit New Orleans die in Augustus 2005 hun instrumenten door de orkaan Katrina zijn verloren. De Cream Gibson Les Paul uit 1975 waarop The Edge in de beginjaren van U2 heeft gespeeld, brengt $240,000 op. The Edge over zijn gitaar: "I wanted that Steve Jones 'Never Mind The Bollox' sound, so I got the same guitar right down to the color. I never could get that sound, but I found a bunch of songs in this instrument, and have used it extensively ever since, on tour and in the studio". Voor een gesigneerde zonnebril van U2-zanger Bono wordt $20,000 betaald. De Fender Active Jazz Deluxe van U2's Adam Clayton levert $22,000 op. Een gesigneerde Irish Falcon Gretsch Guitar van Bono levert $180,000 op, terwijl eem tom tom gebruikt tijdens U2's Vertigo tour door drummer Larry Mullen Jr. voor $19,000 verkocht wordt. Andere pronkstukken op deze veiling zijn de Red Fender Mustang gitaar uit 1964 van Jimi Hendrix ($400,000), een saxofoon van Bill Clinton ($54,000) en een blauwgetinte zonnebril van John Lennon ($30,000). De ruim tweehonderd kavels, waaronder items van Madonna, Ray Charles, Kiss, James Brown, Coldplay, Led Zeppelin, Eric Clapton, Bob Dylan, Lou Reed, The Beatles, Jim Morrison, Cher en Grateful Dead brengen uiteindelijk $2,436,900 op.


Met haar imitatie van Tina Turner wint Mary Jane Lukassen op 21 April 2001 de finale uitzending van de Hennie Huisman Soundmixshow. In de rechtstreekse televisie-uitzending op RTL4 zingt zij het nummer River Deep Mountain High. Van de elf finalisten wint Mary Jane Lukassen met bijna twintig procent van de stemmen. Onder de artiestennaam Mary Amora doet Mary Jane Lukassen in 2003 mee aan het de voorronde van het Nationaal Songfestival met het nummer Somewhere By The River.


Op 21 April 1969 geven Janis Joplin & The Kozmic Blues Band een concert in de Royal Albert Hall in Londen. In het voorprogramma staat de groep Yes. De groep rond zanger Jon Anderson is op dat moment druk bezig met een Europese tournee en met de opname's voor het eerste album, maar vinden het een eer om in het voorprogramma van Janis Joplin te mogen optreden. De volgende dag schrijven de kranten dat het één van Janis Joplins beste optredens is geweest.


Tumbling Dice van The Rolling Stones wordt op 21 April 1972 in Europa uitgebracht. Op de B-kant van deze 22ste single staat het nummer Sweet Black Angel. Wanneer Keith Richard de melodie lijn voor het nummer schrijft is de titel nog Good Time Woman, pas wanneer Mick Jagger de tekst gaat schrijven wordt de definitieve titel Tumbling Dice. De B-kant, Sweet Black Angel wordt op het, een maand later uitkomende, album Exile On Main Street vermeld als Black Angel. Tumbling Dice is tussen Maart 1970 en December 1971 opgenomen, en komt op 29 April 1972 de Nederlandse Top 40 binnen. Tumbling Dice bereikt een zesde plaats.


Op 21 April 1983 worden de Zilveren Harpen van de Stichting Conamus uitgereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hilversum worden Het Goede Doel, Corry Konings, Cherry Wijdenbosch en Toontje Lager onderscheiden met deze prijs. In het juryrapport laat voorzitter Ad Visser weten verheugd te zijn dat de Nederlandstalige popmuziek zo groeit en bloeit. Stichting Conamus wil juist deze artiesten stimuleren met een Zilveren Harp.


Anastacia treedt op 21 April 2007 in Huatulco in Mexico in het huwelijk met de Britse Wayne Newton. De Amerikaanse zangeres heeft haar trouwjurk samen met Jenny Packman ontworpen. Wayne Newton, de lijfwacht van Anastacia, heeft haar in september 2006 ten huwelijk gevraagd. Newton verlaat voor zijn huwelijk met Anastacia zijn verloofde Lorraine Elston met wie hij twee kinderen heeft. Anastacia over haar huwelijk: "Everything is just like it should be. Our honeymoon we are going to have in a very private and romantic location."


Op 21 April 1978 overlijdt, in Londen, de zangeres Sandy Denny aan een hersenbloeding nadat ze in het huis van een vriend van de trap is gevallen. Sandy Denny wordt op 6 Juni 1947 in Wimbledon, London geboren als Alexandra Elene McLean Denny. Sandy Denny studeerd aanvankelijk voor verpleegster maar gaat zich serieus met muziek bezighouden na een ontmoeting met de dan nog onbekende Simon & Garfunkel. Na een album met akoestische nummers te hebben opgenomen, dat pas in 1978 wordt uitgebracht, wordt ze in 1967 lid van de band The Strawbs waarvan hetzelfde jaar het album Sandy Denny & The Strawbs verschijnt. Denny's verblijf bij The Strawbs is van korte duur, in 1968 wordt ze gevraagd Judy Dyble te vervangen in Fairport Convention. Haar komst veranderd het geluid van de band in belangrijke mate. De voorheen sterk op de Amerikaanse folk gerichte groep slaat nu een meer Brits/keltisch klinkende richting in. In 1970 verlaat Denny Fairport Convention en richt ze de band Fotheringay op, waarmee een album wordt opgenomen. In Fotheringay speelt ook haar toekomstige echtgenoot Trevor Lucas. In de jaren 70 neemt Denny een aantal soloalbums uit van wisselende kwaliteit. Ook zingt zij een duet met Robert Plant op het Led Zeppelin IV-album uit 1971, The Battle of Evermore, dat heel nadrukkelijk de folk-kant van Led Zeppelin belicht. In 1970 en 1971 wordt ze door het Engelse muziekblad Melody Maker uitgeroepen tot de beste zangeres van het land. In 1973 keert ze terug bij Fairport Convention en gaat met de band op wereldtournee, resulterend in het live album Live Convention. In 1975 volgt het album Rising For The Moon, waarna ze de band voorgoed verlaat. Sandy's laatste album, Rendezvous, verschijnt in 1977 en is een weinig succesvolle poging een groter publiek te bereiken. In Juli 1977 van dat jaar wordt ze moeder van een dochter Georgia. Korte tijd daarna begint Sandy Denny met haar man plannen te maken om naar Amerika te verhuizen. Zo ver komt het echter niet. Na haar dood verschijnen nog enkele cassettes en platen met niet eerder uitgebrachte opnamen, waaronder Gold Dust, een live album van haar allerlaatste optreden op 27 November 1977. Sandy Denny is 37 jaar geworden.


The Clash is op 21 April 1982 gedwongen om hun aankomende tournee af te zeggen. Joe Strummer, zanger van de groep, is spooeloos verdwenen. Pas na drie weken wordt Strummer gevonden in Paris waar hij al die tijd heeft lopen zwerven.


Door de Britse commerciele omroep ABC wordt op 21 April 1962 een nieuwe aflevering uitgezonden van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Presentator Brian Matthew ontvangt als gasten ondermeer Billy Fury, Joe "Mister Piano" Henderson, Terry Lightfoot's New Orleans Jazzmen, The Viscounts, Jim Dale, Julie Grant en Johnny Burnette.


Reginald Dwight maakt op 23-jarige leeftijd op 21 April 1970 zijn solo-debuut in het voorprogramma van T.Rex in Londen. Reginald Dwight heeft dan als artiestennaam Elton John gekozen. De pianist/zanger is dan al enige tijd bezig. Op zijn vierde wordt hem door zijn ouders geleerd piano te spelen. Zijn eerste publieke optreden vindt op 12-jarige leeftijd plaats in 1959 op het Ruislip-Northwood Music Festival. In 1964 gaat Dwight in de avonduren piano spelen in de Northwood Hills Hotel-bar voor £1 per avond exclusief tips. Hij maakt de middelbare school niet af, maar neemt een baantje als 'teaboy' voor de muziekuitgeverij Mills-music. Als pianist Reggie Dwight zich aan bij de nieuwe band van Long John Baldry, Bluesology, die ook een paar singles maakt op het Fontana-label: Come Back Baby en Mr. Frantic (1965). Daarnaast begeleidt de groep rondtoerende Amerikaanse artiesten als Major Lance, Patti LaBelle, Billy Stewart en The Ink Spots. Na op een auditie voor Liberty met vijf Jim Reeves-nummers weinig succes te hebben gehad komt Reggie in 1967 via een door Melody Maker uitgeschreven songschrijvers-auditie in contact met Bernie Taupin, die gespecialiseerd is in wat zijn zwakke punt is: het schrijven van teksten. Samen componeren ze een groot aantal songs, zoals I Can't Go On Living Without You, dat net niet door Engeland wordt uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival. Reginald Dwight kiest hierna definitief voor een carrixc3xa8re met Taupin en doopt zich om tot Elton John (Elton naar Soft Machine-saxofonist Elton Dean en John naar zijn vroegere baas Long John Baldry). Beide zijn overleden: Long John Baldry op 21 Juli 2005 op 66-jarige leeftijd en Elton Dean op 60-jarige leeftijd op 7 Februari 2006.


In The Sunday Times van 21 April 2006 staat een lijst afgedrukt met de rijkste artiesten in Engeland, jonger dan 30 jaar. Met een vermogen van bijna vijftig miljoen euro is de violiste Vanessa Mae de rijkste entertainer onder de dertig jaar in Groot-Brittannie. Nieuw in de lijst zijn alle vier de leden van Coldplay. Zij zijn elk goed voor bijna veertig miljoen euro.


Ex-Pogues zanger Shane MacGowan wordt op 21 April 2004 in de Joiner's Arms Pub in het centrum van Londen ernstig mishandeld. Bij een ruzie wordt hij door twee mannen met een metalen stang in elkaar geslagen. Shane MacGowan houdt er een gebroken jukbeen aan over. De twee mannen, 20 en 21 jaar worden gearresteerd en even later op borgtocht weer vrijgelaten.


Alice Cooper komt met het album Billion Dollar Babies op 21 April 1973 op de eerste plaats van de Billboard albumlijst. Billion Dollar Babies is de opvolger van het succes album School's Out uit 1972. Voor de opname van Billion Dollar Babies wijkt Alice Cooper uit naar de Morgan Studios in Londen, waar regelmatig vrienden op bezoek komen zoals Keith Moon, Harry Nilsson, Ringo Starr en Donovan. Alleen Donovan is ook daadwerkelijk op het album te horen in de titeltrack. Het doel van Alice Cooper is om met Billion Dollar Babies een breder publiek te bereiken door het gebruik van een orkest en blaasinstrumenten. De teksten gaan over bijzondere en bizarre onderwerpen. De dood wordt bezongen in I Love The Dead en in Unfinished Sweet wordt een bezoek aan de tandarts bezongen. Raped And Freezin' is volgens Vincent Furnier (Cooper's ware naam) een klassieke rock 'n roll song in de geest van Brown Sugar. Billion Dollar Babies staat Nederland maar liefst 7 weken op bovenste plaats in de album top 20. Het album levert in Nederland drie top 10 hits op, Elected, Hello hooray en No More Mr. Niceguy. Deze singles waren in Amerika niet zo succesvol en bereikten de top 20 niet, evenmin als de titelsong, die als laatste op single werd uitgebracht.


Op 21 April 1993 stapt Bill Wyman, op 56 jarige leeftijd, voor de derde keer, in het huwelijksbootje. In het Franse dorp Saint-Paul-de-Vence geeft hij zijn ja-woord aan de 33 jarige Amerikaanse mode ontwerpster Suzanne Accosta. Wyman's controversiele tweede huwelijk met Mandy Smith is binnen twee jaar, in 1991, op de klippen gelopen. Samen met Suzanna krijgt Bill Wyman drie dochters. Katherina in 1994, Jessica in 1995 en Mathilde Mae in 1998.


Gitarist Eddy Christiani reikt op 21 April 2006 in het Arsenaaltheater in Vlissingen voor het eerst de naar hem vernoemde prijs uit aan Leendert Haaksma. De Eddy Christiani Award is bedoeld voor een gitarist die zijn sporen in de popmuziek heeft verdiend. Leendert Haaksma is zijn muzikale carrixc3xa8re begonnen als gitarist bij Lois Lane. Daarna speelt hij bij Total Touch en de band van Anouk. Leendert Haaksma is ondermeer te horen op albums van Postman, Do en Schlatman, de groep rond zanger Hans Schlatman.


De Duitse punkzangeres, tekstschrijfster en actrice Nina Hagen last op 21 April 2005 uit doodsangst twee concerten in Duitsland af. Het gaat om concerten met de Leipzig Big Band op 24 April en 31 Mei. De reden voor het afzeggen van de concerten zijn doodsbedreigingen van haar 27-jarige man Lucas Alexander. De 50-jarige zangeres roept op haar website openlijk om hulp. Ze schrijft dat de 27-jarige Deense muzikant haar herhaaldelijk met de dood heeft bedreigd. De twee voeren al maanden dagelijks een strijd op het internet. "Hij heeft gedreigd me om te brengen, als ik iets over onze relatie in het openbaar vertel", aldus Nina Hagen. Alexander, die in Januari 2005 een scheiding aanvaagt, laat op zijn beurt weten dat hij zijn eigen website heeft moeten sluiten vanwege de heftige beschuldigingen van Nina Hagen. De punkdiva trouwt in Januari 2004 met Alexander. Daarvoor zijn zij al drie jaar verloofd. Hagen noemt de relatie een knipperlichtrelatie. In 2000 scheidde Hagen na vier jaar huwelijk van de 15 jaar jongere David Lynn. Daarvoor leeft ze jaren samen met de stylist Franck Chevallier. In 1990 krijgt zij met hem een zoon, Otis. In 1981 bevalt Nina van dochter Cosma Shiva. De vader van het meisje is de inmiddels overleden muzikant Ferdinand Karmelk. De 50-jarige zangeres woont momenteel in Los Angeles, waar zij werkt aan een pilot voor een Amerikaanse televisieshow. Ook bereidt ze twee albums voor, en is ze bezig een kinderboek te schrijven, waarvoor de illustraties gemaakt gaan worden door kunstenares Lisette de Zoete.


Nadat Peter Buck zich tijdens de vlucht van Seattle naar Londen zou hebben misdragen wordt hij op 21 April 2001 op de Londense luchthaven Heathrow. in hechtenis genomen. De gitarist van REM zou dronken zijn geweest en het kabinepersoneel van British Airways hebben mishandeld. Nadat Peter Buck twaalf uur lang door de luchthavenpolitie is ondervraagd kan hij vertrekken.


Op 21 April 2000 overlijdt Neal Matthews, (links beneden)zanger van The Jordanaires, aan de gevolgen van een hartaanval. Neal Matthews wordt op 26 Oktober 1929 geboren in Nashville, Tennessee. Na zijn dienstijd doorgebracht te hebben in de Koreaanse oorlog, waar Matthews onderscheiden wordt met The Bronze Star Medal, gaat hij na zijn dienstijd de muziek in. Terug in Nashville sluit Mattaws zich, als tweede tenor, aan bij The Jordanaires. Deze groep groeit uit tot een van de bekendste achtergrondzang groepen, en is te horen op platen van ondermeer: Patsy Cline, Red Foley, Johnny Horton, Ferlin Husky, Jim Reeves en George Jones. Het bekendst worden The Jordanaires door hun samenwerking met Elvis Presley. Deze samenwerking duurt uiteindelijk 15 jaar, The Jordanaires zijn ondermeer te horen op Don't Be Cruel en Hound Dog. Matthews heeft verder in zijn carriere nog samengewerkt met: Ricky Nelson, Marie Osmond, Tom Jones en Merle Haggard. Neal Matthews is 70 jaar geworden en wordt als lid van The Jordanaires in 2001 postuum opgenomen in The Country Music Hall Of Fame.


Nadat haar man, Jack Gordon, haar in elkaar zou hebben geslagen moet La Toya Jackson zich op 21 April 1993 in een ziekenhuis in New York laten behandelden aan haar verwondingen. Volgens Jack Gordon is hij hiertoe gekomen nadat de zangeres hem met een mes heeft bedreigd. Ondanks haar verwondingen besluit La Toya Jackson geen aangifte te doen van het voorval.


Doris Richards (op foto met Patti Hansen, vrouw van Keith Richards) overlijdt op 21 April 2007 in Londen aan de gevolgen van kanker. Doris Richards is op 4 December 1915 geboren als Doris Maud Lydia Dupree en is de moeder van Keith Richards. Na vijf jaar verkering trouwt Doris Dupree op 17 December 1938 met de 23-jarige Bert Richards. Keith Richards, de gitarist van The Rolling Stones is hun enige kind. In 1962 gaan Doris en Bert Richards uit elkaar. Keith krijgt voor zijn verjaardag een gitaar van zijn moeder. Van haar vader, Gus Dupree, krijgt Keith zijn eerste gitaarlessen. Bert Richards is op 30 Augustus 2000 op 84-jarige leeftijd overleden. Doris Richards is 91 jaar geworden.


Na een korte testuitzending laat in de avond van 20 April 1968, beginnen op de 198 meter in de middengolf, via de FM en op de 33 meterband in de korte golf de volgende dag op 21 April 1960 de eerste officiele uitzendingen van Radio Veronica. De zeezender zendt uit via de 198 meter in de middengolf, via de FM en op de 33 meterband in de korte golf. Radio Veronica is eigendom van de VRON (Vereniging Radio Omroep Nederland), die op 15 oktober 1959 in het Amsterdamse Krasnapolsky is opgericht tijdens een vergadering van ontevreden radiohandelaren. De vrije handel in radiotoestellen beleeft zware tijden. Herhaaldelijk krijgen handelaren een proces aan hun broek omdat zij hun toestellen onder de adviesprijs verkopen. Op deze vergadering legt voorzitter Bep Slootmans een idee op tafel. Hij wil een drijvend radiostation oprichten. In het Duitse Embden wordt door de VRON het oude lichtschip Borkum Riff gekocht. Het zendschip is drie dagen eerder al uit de haven van Emden naar open zee gesleept, om haar anker uit te gooien voor de kust van Noordwijk. Ellen van Eck en Max Groen zijn de eerste presentatoren van Radio Veronica. Omdat de zender slecht wordt ontvangen op 198 meter, besluit men al snel op 192 meter middengolf uit te zenden.


David Lee Roth presenteert op 21 April 2006 voor de laatste keer zijn ochtendprogramma op CBS Radio. De voormalig-zanger van de groep Van Halen is begin 2006 aangenomen als de opvolger van Howard Stern, die is opgestapt uit protest tegen de censuur van CBS Radio. Howard Stern treedt in dienst bij de abonneezender Sirius. De eerder ontslagen Opie & Anthony zijn de opvolgers van David Lee Roth. Dit duo is vier jaar geleden door CBS Radio aan de kant gezet, omdat zij live op de radio een verliefd stel de liefde laat bedrijven in de St. Patrick-kathedraal in New York.


Op 21 April 2001 wordt Phil Collins voor de vierde keer vader. In het Zwitserse Geneve schenkt zijn derde vrouw Orianne het leven aan een zoon, Nicolas Grev Austin. De drummer/zanger van Genesis heeft al drie kinderen uit zijn vorige twee huwelijken.


Paul McCartney staat op 21 April 1990 in het Maracana Stadium in Rio De Janeiro. Het is het laatste concert van zijn tien maanden durende Tripping The Live Fantastic-tournee. Op het concert zijn 184.000 fans afgekomen, waarmee Paul McCartney een nieuw record vestigt. Nog nooit waren er zoveel betalende mensen bijeen voor een concert. De Tripping The Live Fantastic Tour is op 26 September 1989 in de Drammanshallen in Oslo in Noorwegen van start gegaan. Paul McCartney wordt tijdens deze tour bijgestaan door zijn vrouw Linda, Robbie McIntosh, Hamish Stuart, Chris Whitten en Paul "Wix" Wickens. Van 7 t/m 10 November 1989 staat Paul McCartney in Ahoy' Rotterdam. Van de tournee wordt in Augustus 1990 een dubbel live-CD uitgebracht, onder de gelijknamige tourtitel, Tripping The Live Fantastic. Dit album komt op 17 November 1990 binen in de Nederlande albumlijst en haalt op 1 December 1990 als hoogste een 30ste positie.


Op 21 April 1965 wordt de 32ste aflevering van het ABC-televisieprogramma Shindig uitgezonden. In deze aflevering treden ondermeer The Beach Boys, The Ikettes, The Shangri-Las en Wayne Fontana & The Mindbenders op. The Beach Boys spelen hun nieuwe single Do You Wanna Dance en verder Fun Fun Fun, Long Tall Texan, Please Let Me Wonder, Help Me Rhonda en Their Hearts Were Full Of Spring. The Ikettes zingen Peaches And Cream en Camel Walk. The Shangri-Las zijn te zien met drie nummers: Shout, Out In The Streets en Give Him A Great Big Kiss. Wayne Fontana & The Mindbenders spelen Stop Look And Listen.Muziek Jarige Op 21 April

1947: Alan Wagner - The Foundations Gitaar
1947: Iggy Pop (James Osterberg) - Zanger USA
1947: John Weider - Family Gitaar
1948: Paul Davis - Zanger USA
1951: Nicole Barclay - Fanny Toetsen
1958: Mike Barson - Madness Toetsen
1959: Michael Timmins - Cowboy Junkies Gitaar
1959: Robert Smith - The Cure Zanger
1963: Johnny McElhorne - Texas Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten