Zoeken in de muziekgeschiedenis

14 apr. 2013

Muziekgeschiedenis van 15 April

Frank en Nancy Sinatra komen op 15 April 1967 op Nr 1 in de Billboard Hot 100 met het nummer Somethin' Stupid. Het is de enige keer in de popgeschiedenis dat een vader en dochter als duo een nummer 1 hit scoren. In Nederland komt Somethin' Stupid op 22 April 1967 niet hoger dan de tweede plek, evenals de cover van Willy en Willeke Alberti die het nummer als Dat Afgezaagde Zinnetje hebben opgenomen. Somethin' Stupid wordt in 2001 gecoverd door Robbie Williams & Nicole Kidman Somethin', die er op 5 Januari 2002 uiteindelijk een 9e plaats mee weten te bereiken.


Uitgever Harper-Collins maakt op 15 April 2005 bekend dat het langverwachte boek over U2 met een jaar wordt uitgesteld. De waarschijnlijke datum wordt nu eind September 2006. "The band cited the punishing schedule of their current world tour as the reason for the delay." aldus de uitgever.


Violet Maye Grohl wordt op 15 April 2006 geboren als dochter van Dave Grohl en zijn vrouw Jordyn Blum. Het is voor de 37-jarige zanger van The Foo Fighters en zijn acht jaar jongere vrouw, een producente van MTV Amerika hun eerste kind. Zij zijn in Augustus 2003 in Los Angeles met elkaar getrouwd. Violet Maye Grohl is vernoemd naar de grootmoeder van Dave Grohl. Grohl heeft zijn dochter in de buik van haar moeder al kennis laten maken met verschillende muziekstijlen. "She likes The Beatles, doesn't really get down to The Beach Boys and digs Mozart," aldus Dave Grohl.

Op 15 April 2001 overlijdt Joey Ramone aan de gevolgen van lymfeklierkanker in het Presbyterian ziekenhuis in New York. Joey Ramone wordt op 19 Mei 1951 geboren in Forest Hills, New York als Jeffrey Hyman en wordt in de jaren zeventig bekend als de zanger van The Ramones. Andere bijnamen die Jeffrey in de loop der jaren krijgt zijn Jeff Starship en The King Of Punk. The Ramones bestaan verder uit gitarist John Cummings (Johnny Ramone), bassist Douglas Colvin (Dee Dee Ramone) en drummer Thomas Erdelyi (Tommy Ramone). The Ramones maken op 16 Augustus 1974 hun live-debuut in de beroemde club CBGB's in New York. Op 16 Maart 1996 geven zij hun afscheidsconcert in Buenos Aires in Argentinie. Na 22 jaar en zestien albums vinden zij het welletjes. Bekendste nummers van The Ramones zijn, I Wanna Be Sedated, Hey Ho Let's Go, Sheena Was A Punkrocker en Rock 'n Roll High School, waarmee The Ramones in Februari 1980 een top 10 hit scoren in Nederland. Dee Dee Ramone, die de groep in Augustus 1989 heeft verlaten, overlijdt op 5 Juni 2002 op 39-jarige leeftijf aan de gevolgen van een overdosis. Gitarist Johnny Ramone overlijdt op 15 September 2004 op 52-jarige leeftijd aan prostaatkanker. Volgens de moeder van Joey Ramone luisterde haar zoon op zijn sterfbed naar In A Little While van U2's album All You Can't Leave Behind. Joey Ramone is 49 jaar geworden.


Billy Joel wordt op 15 April 1982 in het ziekenhuis opgenomen nadat hij, rijdend op een Harley Davidson, door een onoplettende automobiliste in Long Island, New York van de weg wordt gereden. Joel loopt een gebroken pols en zware verwondingen aan zijn linkerhand op en moet een maand lang in het ziekenhuis blijven. Door de operatie die hij moet ondergaan, en het daarop volgende herstel, komen de opnames van zijn nieuwe album The Nylon Curtain enige tijd stil te liggen. Het album, met daarop oa Goodnight Saigon komt dan ook later uit dan aanvankelijk de bedoeling was.


Op 15 April 1972 komt Memories van Earth & Fire op een 22ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. In tegenstelling tot eerdere singles die in eerste instantie door gitarist Chris Koerts worden aangeleverd is Memories door Chris Koerts samen met zijn tweelingbroer Gerard Koerts gecomponeerd. "We hadden in het Bondsgebouw in Voorschoten, waar we op dat moment oefenden, al onze apparatuur opgesteld. In vol ornaat. Chris en ik hebben onszelf daar toen opgesloten. Chris kwam met het intro. Klonk Lekker. Ik kwam met een accoordenschemaatje, iets dat trouwens thuis al was bedacht. En dan dat loopje er overheen: "If you have been away, and left yourself behind..." De tekst heb je op dat moment nog niet, maar de melodie ontstaat zo wel". aldus Gerard Koerts. Deze zesde single is de eerste nummer 1-hit voor Earth & Fire. Memories, met op de B-kant From The End Till The Beginning staat vanaf 20 Mei 1972 twee weken op de eerste plaats. Opmerkelijk is dat Memories op geen enkel regulier album van Earth & Fire is terug te vinden.


Op 15 April 1977 is David Bowie, samen met Iggy Pop te zien op de Amerikaanse televisie wanneer zij te gast zijn in een CBS special rond zangeres Dinah Shore. In The Dinaah Shore Show spelen Bowie en Iggy Pop de nummers Funtime en Sister Midnight waarbij Bowie piano speelt.


Jimi Hendrix staat op 15 April 1965 in de Blackpool Odeon in Blackpool. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Walker Brothers, Cat Stevens en Engelbert Humperdink. Kaartjes voor de show kosten 5 en 10 shillings.


Buffalo Springfield maakt op 15 April 1966 hun podiumdebuut in het voorprogramma van The Byrds in San Bernadino in Californie. Buffalo Springfield bestaat uit Stephen Stills (gitaar/zang), Neil Young (gitaar/zang), Richie Furay (gitaar/zang), Dewey Martin (drums/zang) en Bruce Palmer (bas). De groep ontstaat uit The Au Go Go Singers, een folkgezelschap waarvan op een gegeven moment Stephen Stills en Richie Furay deel uitmaken. Tijdens een Canadese tournee speelt het gezelschap in Winnipeg samen met The Squires, de groep van Neil Young, die ook als folkartiest optreedt. In de groep Mynah Birds loopt hij Bruce Palmer tegen het lijf en in 1965 vertrekken ze gezamenlijk naar Los Angeles, waarheen Stills, na het uiteenvallen van The Au Go Go Singers, reeds vertrokken is. Stills weet de in New York achtergebleven Furay over te halen om met hem een nieuwe groep op te zetten, welke gestalte krijgt nadat ze in een verkeersopstopping het Canadese tweetal ontmoeten. Dewey Martin, die vanaf 1960 in Nashville ervaring opdoet bij ondermeer Roy Orbison en Faron Young, wordt, nadat hij kort bij The Dillards heeft vertoefd, uit de groep MFO geplukt en completeert in Maart 1966 de bezetting. De naam Buffalo Springfield wordt ontleend aan een stoomwals die voor het huis staat waar men woont.Op 15 April 1965 wordt in Springfield, Massaschusetts zangeres Linda Perry geboren. In 1989 begint zij met 3 vriendinnen de groep 4 Non Blondes waarmee ze in 1993 een grote hit heeft met het nummer What's Up. Na het uiteenvallen van 4 Non Blondes ontwikkelt Linda zich tot een veelgevraagd songwriter. Zo schrijft zo bv Get This Party Started, voor Pink en Beautiful voor Christina Aguilera. Andere artiesten voor wie Linda Perry nummers heeft geschreven zijn Jewel, Courtney Love, Gwen Stefani, Sugarbabes, Robbie Williams, Melissa Etheridge en Gavin Rossdale.


In de Atlantic Studio in New York wordt op 15 April 1968 het nummer Think opgenomen, de nieuwe single van Aretha Franklin. Think is door Aretha Franklin zelf samen met Ted White geschreven. De B-kant het door Sam Cooke geschreven You Send Me, wordt een dag later, op 16 April 1968 opgenomen. Think wordt op 2 Mei 1968 in Amerika uitgebracht en bereikt de 7de plaats in de Billboard Hot 100. In de R&B lijst van Billboard wordt wel de eerste plaats gehaald. In Nederland komt Think op 8 Juni 1968 de Top 40 binnen, en haalt de twaalfde plaats. Think is de openingstrack van het album Aretha Now dat op 14 Juni 1968 in de winkels ligt.


De Amerikaanse New Wave groep Television, met gitarist Tom Verlaine en bassist Richard Hell, wordt op 15 April 1978 gedwongen om het optreden wat de groep zou geven in de Colston Hall in Bristol uit te stellen. De vrachtwagen waarmee de apparatuur wordt vervoerd is betrokken bij een ongeluk waarbij de chauffeeur om het leven komt.


Wally Tax komt op 15 April 1967 op een 29ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met het door hem zelf geschreven I Sat And Thought And Wondered Why. Voor Tax, zanger van de Amsterdamdse groep The Outsiders, is het zijn eerste solo single. I Sat And Thought And Wondered Why, met op de B-kant het nummer You Don't Have To Tell Me, bereikt op 22 Mei 1967 de zeventiende plaats als hoogste notering.


Op 15 April 1967 staan The Rolling Stones in de Houtrusthallen in Den Haag. Het voorprogramma wordt verzorgd door Full House, The Counts, The Rangers, The Types, Q65 en Armand. The Rolling Stones staan slechts 35 minuten op het toneel, en spelen de volgende nummers: The Last Time, Paint It Black, 19th Nervous Breakdown, Lady Jane, Get Off Of My Cloud, Yesterday's Papers, Ruby Tuesday, Let's Spend The Night Together, Going Home en (I Can't Get No) Satisfaction. Na afloop van het concert worden veertien jongens opgepakt wegens vernielingen. Minister Joseph Luns van Buitenlandse Zaken komt met zijn zeventienjarige zoon naar een gedeelte van het optreden kijken. The Rolling Stones verdienen met dit derde Nederlandse optreden dertigduizend gulden. De schade aan de Houtrusthallen valt mee. Slechts twee deuren liggen uit hun scharnieren en er is een ruit gesneuveld. In de week dat The Stones optreden staan zij in de Top 40 met het nummer Let's Spend The Night Together, wat uiteindelijk de tweede plek weet te bereiken. In 2001 wordt besloten de Houtrusthallen af te breken wegens betonrot. Met de sloop wordt op 11 januari 2002 begonnen. Opnamen van het Concert Van de Stones in de Houtrusthallen verschijnen ondermeer op het bootleg album Beat Beat Beat. Behalve het Houtrust concert staat op dit album ook de eerste show in het Commemorative Auditorium in Sydney, Australie op 18 Februari 1966.


Rob Pilatus, voormalig zanger van Milli Vanilli wordt op 15 April 1996 door een rechter in Los Angeles veroordeeld tot negentig dagen gevangenisstraf. Pilatus wordt beschuldigd van drie openlijke geweldplegingen. Ook heeft hij zich niet gehouden aan de bepalingen van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf. Twee jaar later, op 2 April 1998 overlijdt Rob Pilatus aan een fatale combinatie van pillen en alcohol. Rob Pilatus is 32 jaar geworden.


In Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht wordt op 15 April 2006 door Beatles Unlimited de 27ste Internationale Beatles-conventie georganiseerd. Speciale gast is Mark Lewisohn, de auteur van het naslagwerk The Complete Beatles Recording Sessions uit 1988. Naast Mark Lewisohn is ook Tony Barrow, de voormalige perschef van The Beatles, de eregast op deze speciale bijeenkomst voor fans van de groep uit Liverpool.


In de Britse krant The Sun van 15 April 2005 staat te lezen dat Ron Wood voor de vijfde keer terug is in een rehabilitatiecentrum. De afgelopen maanden zou de Rolling Stones-gitarist weer zijn teruggevallen in zijn oude drankgebruik. Ron Wood zou over de schreef zijn gegaan op het feestje ter ere van de vijftigste verjaardag van zijn vrouw Jo Howard. Hij zou zich hebben aangemeld bij een Ierse kliniek. Ron Wood vecht al jaren tegen zijn alcoholverslaving. In de afgelopen vijf jaar heeft de gitarist vier pogingen ondernomen er vanaf te komen. "Ron neemt nu rust. Hij probeert zichzelf in topconditie te krijgen voordat de komende tournee van The Rolling Stones die later dit jaar begint", zegt de woordvoerder van Ron Wood.


De rest van de as van Grateful Dead zanger Jerry Garcia wordt op 15 April 1996 verstrooid naast The Golden Gate Bridge in San Francisco. Een klein gedeelte is elf dagen eerder al verstrooid in de rivier de Ganges in India. De leider van The Grateful Dead is op 9 Augustus 1995 in het afkickcentrum Serenity Knolls in San Francisco aan een hartaanval overleden. Jerry Garcia is 53 jaar geworden.


Op 15 April 2003 wordt Beyonce, zangeres van Destiny's Child aangeklaagd door het Wilhemina Artist Agency. De zangeres wordt ervan beschuldigd dat zij de commissie nog niet heeft betaald over het geld wat ze met de advertenties voor L'Oreal verdiend heeft. Volgens WAA moet Beyonce nog 1 miljoen dollar betalen.


Roberta Flack komt op 15 April 1972 op nummer 1 van de Billboard Hot 100 met The First Time Ever I Saw Your Face. Het nummer is in 1957 geschreven door Folk zanger Ewan MacColl voor zijn vrouw Peggy Seeger. Door het gebruik van het nummer in de Clint Eastwood film Play Misty For Me wordt Killing Me Softly bekend bij het grote publiek. In 1973 krijgt het nummer een Grammy voor Song Of The Year. Roberta Flack blijft 6 weken op nummer 1 staan.


George Goldner overlijdt op 15 April 1970 in Turtle Bay, New York aan de gevolgen van een hartaanval, juist op het moment dat zijn nieuwste platenmaatschappij, Firebirds Records op het punt staat hun eerste produktie uit te brengen. Goldner wordt geboren in 1918 in New York en richt tijdens zijn leven meer dan een dozijn plartenlabels op, waaronder Tico, Rama, Gee, Roulette, Gone, End en Red Bird wat hij samen met Jerry Leiber en Mike Stoller opgericht heeft. Red Bird heeft in de jaren vijftig en zestig ondermeer Frankie Lymon & The Teenagers, The Orioles, The Crows, The Chantels, The Dixie Cups en The Shangri-Las onder contract. De belangrijkste siongschrijvers voor het label zijn Jeff Barry, Ellie Greenwich en Shadow Morton,. In 1966 verkopen Leiber & Stoller hun aandeel in Red Bird aan Goldner. Kort daarna wordt Red Bird opgedoekt. Door de opkomst van The Beatles loopt de intresse voor het voornamelijk uit Girl-Groups bestaande label snel terug. George Goldner is 52 jaar geworden.


Kiss speelt op 15 April 1975 in een uitverkocht Stanley Theatre in Pittsburgh. Supporting acts zijn The Heavy Metal Kids, en de Canadese rockband Rush. Het concert is onderdeel van de Dressed To Kill Tour. Deze tour begint op 19 Maart 1975 met twee concerten in het Roxy Theatre in Northampton, Pennsylvania. Het laatste concert is op 28 Augustus 1975 in het Indianapolis Convention Center in Indianapolis, Indiana.


Op 15 April 1973 bereikt het debuut-album van Bette Midler, The Divine Miss M de gouden status in Amerika. The Divine Miss M is op 9 December 1972 de Billboard-albumlijst binnengekomen, en bereikt uiteindelijk een negende plaats. In Nederland wordt Bette Midler pas echt bekend nadat de VPRO tweemaal haar Cleveland-show uitgezonden heeft. Dan nog duurt het twee jaar voordat Bette Midler, met de soundtrack van de film The Rose, voor het eerst de Nederlandse albumlijst weet te bereiken.


The Rolling Stones brengen op 15 April 1966 hun vierde album Aftermath uit. Het is voor de groep een mijlpaal, omdat Aftermath het eerste album is waarop alle nummers door Mick Jagger en Keith Richards zijn geschreven. Andrew Oldham verteld hierover in het muziekblad Disc op 16 April 1966 het volgende: "Mick en Keith schrijven over dingen die gebeuren, dagelijkse dingen. Hun nummers zijn een weerspiegeling van de wereld om hen heen. Volgens mij is het het beste wat ze ooit hebben gedaan". Opvallendste nummer van Aftermath is het 11 minuten en 35 seconden durende 'Goin Home. Niet eerder heeft er op een rockalbum een nummer gestaan wat zo lang duurde. Aftermath is tussen 8 December 1965 en 9 Maart 1966 opgenomen in de RCA Studio in Hollywood, en bevat met Paint It Black een toekomstige nummer 1 in Amerika en Engeland. In Amerika verschijnt Aftermath op 2 Juli 1966, daar is het voor The Rolling Stones inmiddels hun 7de album. Bryan Gray van Desert News zegt in een recensie over Aftermath: "Dit album is de beste manier om het publiek van boven de twintig te vervreemden. De reden is: ze proberen te zingen."


De Southern rockband 38 Special heeft op 15 April 1986 een primeur wanneer het nummer Like No Other Night de allereerste compact disc-single die in de Verenigde Staten wordt uitgebracht. Like No Other Night komt op 3 Mei 1986 de Billboard Hot 100 binnen, en haalt een veertiende plaats


Geri Halliwell sluit op 15 April 1999 een acht dagen durende promotietoer af met een persconferentie in Milaan. De voormalige Spice Girl reist de wereld rond om haar eerste solo-single Look At Me onder de aandacht te brengen. Look At Me komt op 22 Mei 199 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt een 24ste plaats.


Bow Wow Wow maakt op 15 April 2004 bekend dat zij in de zomer van 2004 weer op tournee gaan in de Verenigde Staten. De band is ondermeer bekend van hits als I Want Candy (1982), Do You Wanna Hold Me en The Man Mountain (beide 1983). Het huidige Bow Wow Wow telt twee leden uit de oorspronkelijke bezetting van de jaren tachtig - zangeres Annabella Lwin en bassist Leigh Gorman. Drummer Dave Barbarossa heeft andere verplichtingen in Engeland met de Engelse Dance band Cicane, en wordt vervangen door Adrian Young van No Doubt. "It's a dream come true to play with a band I grew up idolizing. I feel like a kid back in the sand box." aldus Adrian Young. Gitarist Phil Gough maakt de bezetting van Bow Wow Wow compleet. Hij treedt in de voetsporen van Matthew Ashman, die in 1995 is overleden aan de gevolgen van suikerziekte. Annabella Lwin woont tegenwoordig in Los Angeles in Californie. "I wouldn't call it a reunion, quite, it's more of a nostalgia trip. Let's put it that way. I always do shows with Bow Wow for fun. I don't have any other agenda other than just to say thank you to the audiences that come to see us." aldus de 38-jarige zangeres. De tour van Bow Wow Wow gaat op 15 Juni 2004 van start met een optreden in de club Downtown in Long Island, New York. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Star Spangles.


De Fender Stratocaster van Buddy Holly wordt op 15 April 1958 na een optreden in St. Louis, Missouri gestolen. De gitaar is ondermeer te horen in zijn hit Oh Boy uit 1957.


Op 15 April 2007 worden in Paradiso in Amsterdam voor de derde keer de 3FM Awards uitgereikt. Voor de eerste keer wordt er op de avond na de uitreiking een tv-registratie van het evenement uitgezonden in zendtijd van de VARA gepresenteerd door Claudia de Breij en Giel Beelen. Grootste winnaar is Blof in de categorien beste groep, beste popartiesten, beste zanger (Paskal Jakobsen) en beste album (Umoja). Andere winnaars zijn Ilse DeLange (beste zangeres), Within Temptation (beste rockartiesten), Tiesto (beste dance-artiest), Ali B. (beste R&B/hiphop-artiest), Roel van Velzen (beste nieuwkomer). Rood van Marco Borsato is de beste single van 2006. De 3FM Awards is een muziekprijs voor Nederlandse artiesten, die vanaf 2005 jaarlijks wordt uitgereikt door radiozender 3FM. De winnaars worden bepaald door de luisteraars, die kunnen stemmen op hun favorieten via internet. Een uitzondering hierop vormt de Schaal van Rigter. Deze prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden presentator Wim Rigter en wordt uitgereikt aan de artiest wiens single het afgelopen jaar het meest op de zender te horen is geweest. Dit keer Roel van Velzen met Baby Get Higher.


In Londen gaat op 15 April 1967 in het Warner Theatre aan Leicester Square de film Privilege in premiere. Paul Jones, de voormalige zanger van Manfred Mann, speelt de hoofdrol als Steven Shorter. Jean Shrimpton is zijn vriendin Vanessa Ritchie. Privilege is geregisseerd door Peter Watkins.


Op 15 April 1966 maken The Beatles bekend dat zij geen derde speelfilm zullen maken. Ieder aangeboden draaiboek voldoet niet aan de eisen van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Scripts die al zijn geweigerd door de groep dragen titels als The Beatles In The Army en The Beatles Meet Elvis.


Een diamanten horloge van Buddy Holly brengt op 15 April 2006 tijdens een veiling in Dallas, Texas bijna honderddertigduizend euro op. Buddy Holly heeft het horloge op 1 December 1958 als een vervroegd Kerstcadeau van zijn echtgenote Maria Elena gekregen. Het is in Iowa, op de plek waar Buddy Holly op 3 februari 1959 bij een vliegtuigongeluk om het leven is gekomen, teruggevonden. Zijn vader Lawrence Holley heeft dit horloge nog vele jaren gedragen. De nieuwe eigenaar ziet het horloge als een aanvulling op haar Buddy Holly-verzameling. Voor 22.000 euro wordt ool het paspoort van Buddy Holly in Dallas geveild.


In het Tulane Hospital in New Orleans overlijdt op 15 April 2005 zanger John Fred Gourrier aan de gevolgen van nierproblemen. In 2004 heeft Gourrier een niertransplantatie ondergaan. John Fred Gourrier wordt op 8 Mei 1941 in Baton Rouge, Louisiana geboren en richt in 1956 de groep John Fred & The Playboys op. Na een hit te hebben gescoord met het nummer Shirley wordt de naam veranderd in John Fred & His Playboy Band. Met Judy In Disguise (With Glasses), een titel met een knipoog naar Lucy In The Sky With Diamonds van The Beatles, staan John Fred & His Playboy Band vanaf 20 Januari 1968 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. John Fred Gourrier is 63 jaar geworden.


In een interview op 15 April 2004 met de Australische krant The Sydney Morning Herald verklaart Pink, behalve van rock en R&B, ook een fan te zijn van opera. De 24-jarige zangeres is zelf ook bezig aan het schrijven van een opera. "Ik heb een klassieke opleiding gehad. Een rock-opera zou ik zeker doen! Ik ben er nu aan begonnen, maar ik vind het pittig. Het is al vaker gedaan en de meeste vind ik waardeloos. Zo'n rock-opera wil ik niet maken", aldus Pink. "Ik geloof heilig in karma. Ik heb mijn spiritualiteit ontdekt toen ik ongeveer vijftien was. Ik heb het zelf ontdekt - op de dansvloer van een club. Ik heb altijd gevoeld dat er een god of een godin moet zijn - of een hogere macht, in elk geval. Ik heb altijd gevoeld dat ik een beschermengel heb. Daarom heb ik al op mijn vijftiende een beschermengel laten tatoexc3xabren op mijn rug", zegt Pink.


Vanaf 15 April 1977 ligt In The City, met op de B-kant Takin' My Love, van The Jam in de platenwinkel. Deze debuutsingle van zanger/gitarist Paul Weller, bassist/zanger Bruce Foxton en drummer Rick Buckler komt op 7 Mei 1977 binnen in de Britse hitparade. In The City komt niet verder dan de veertigste plaats steken. In totaal brengt The Jam achttien singles uit, waarvan er vier de eerste plaats van de Engelse hitlijst halen. Dit zijn achtereenvolgens: Going Underground b/w Dreams Of Children, Start!, A Town Called Malice b/w Precious en Beat Surrender.


Keith Fordyce presenteert op 15 April 1961 de derde aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Fordyce ontvangt Cliff Richard & The Shadows, Petula Clark, Mark Wynter en Michael Holliday. Tijdens de opnamen van dit programma, op 13 April 1961, krijgen Cliff Richard & The Shadows een gouden plaat voor hun single The Young Ones. Deze single staat vanaf 13 Januari 1961 zes weken op de eerste plaats van de Britse hitlijst. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.

In Dublin, Ierland, gaat op 15 April 2004 de Europese tournee van Norah Jones van start. De tournee duurt tot en met Juni 2004. Norah Jones treedt op 15 en 16 Juni 2004 op in een uitverkochte Heineken Music Hall in Amsterdam. Het voorprogramma wordt verzord door Amos Lee. Deze Europese Tour van Norah Jones betekent voor Amos Lee zijn doorbraak. Avond na avond speelt hij alleen met zijn gitaar voor 3.000 tot 5.000 bezoekers. Geen makkelijke situatie voor een jonge muzikant, maar Amos brengt het er voortreffelijk van af. Niet alleen de concertbezoekers zijn onder de indruk, ook Blue Note ziet toekomst in de soul/folk-zanger. Amos Lee tekent in September 2004 bij het befaamde label. Bij terugkomst van de Europese tour duikt Amos Lee in New York de studio in om aan zijn debuutalbum te werken. Lee Alexander, de bassist en songwriter van Norah Jones debuteert in de rol van producer.


Op 15 April 1980 geeft Willie Nelson twee concerten in Atlanta, Georgia om geld in te zamelen voor de herverkiezingscampagne van de Amerikaanse president Jimmy Carter.


Muziek Jarige Op 15 April

1894: Bessie Smith - Blues Zangeres USA ( 26 Sept. 1937)
1939: Marty Wilde (Reginald Smith) - Zanger Engeland
1940: Clarence Satchell - The Ohio Players Saxofoon ( 30 Dec 1995)
1944: Dave Edmunds - Zanger / Producer Engeland
1944: Hans De Hont - De Maskers Bas
1947: Bojoura (Raina Gerardina Bojoura van Melzen) - Zangeres Nederland
1947: Michael Chapman - Producer Engeland
1947: Wooly Wolstenholme - Barclay James Harvest Toetsen
1952: Phil Mogg - UFO Zanger
1962: Nick Kamen - Zanger Engeland
1949: Marsha Hunt - Zangeres Engeland
1965: Oscar Harrison - Ocean Colour Scene Drums
1965: Linda Perry - 4 Non Blondes Zangeres
1966: Graeme Clark - Wet Wet Wet Bas
1966: Samantha Fox - Fotomodel / Zangeres Engeland
1967: Frankie Poullian - The Darkness Bas
1968: Edward John O'Brien - Radiohead Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten