Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 mrt. 2013

Muziekgeschiedenis van 8 Maart

FOTOOS ZIJN BEGIN APRIL WEER ZICHTBAAR
 
Op 8 Maart 2005 gaat de online-voorverkoop van start voor het derde deel (Canada en Amerika) van de Vertigo Tour van U2. De twee eerdere online-voorverkopen waren een gigantische puinhoop waardoor duizenden fans van het eerste uur geen kaartje konden bemachtigen. Deze keer gaat alles goed, en kunnen U2.com leden en leden van de fanclub Propaganda als eerste kaartjes kopen. Het derde deel van de Vertigo tour start op 9 September 2005 in het Air Canada Center in Toronto. Het laatste concert is op 19 December 2005 in de Rose Garden in Portland, Oregon.


Ron_pigpen_mckernanRon 'Pigpen' McKernan overlijdt op 8 Maart 1973 in Californie. Zijn lever geeft het na jarenlang veelvuldig alcohol gebruik op. Ron McKernan wordt op 8 September 1945 in San Bruno, Californie geboren, en is een van de oprichters van Grateful Dead. De 'Dead', zoals de groep liefkozend door haar fans wordt genoemd, komt voort uit Mother McCree's Uptown Jug Champions, opgericht in 1963 en bestaande uit Jerry Garcia, pianist Ron 'Pigpen' McKernan, John 'Marmaduke' Dawson, Bob Matthews (blijft als roadie in de familie) en Bob Weir (jug en kazoo). Als ook elektrisch versterkte gitaren hun intrede doen wordt het meer een rockband die zich dan The Warlocks noemt. Dawson en Matthews verlaten de band en worden vervangen door Bill Kreutzmann en Phil Lesh, een muzikant met klassieke achtergrond. Na collectief LSD-gebruik worden de nummers steeds diffuser, langer en harder. The Warlocks, al snel omgedoopt tot Grateful Dead, wordt de huisband bij de door Ken Kesey's Merry Pranksters georganiseerde acid-tests, zoals het historische Gathering Of The Trips Festival. Er wordt een tweede drummer, Mickey Hart, aan de band toegevoegd, evenals een organist, Tom Constanten, en de band breidt zich met geluids- en lichtmensen gestaag uit tot een grote communefamilie. Ook Rick Griffin, bekend ontwerper van affiches en platenhoezen, hoort erbij, evenals tekstschrijver Robert Hunter en technicus Owsley, alias 'Bear', die tevens de afdeling geestverruimende middelen voor zijn rekening neemt. De groep steunt de studenten van de Berkeley Universiteit, die in opstand komen. Men wil niets met de muziekbusiness te maken hebben en treedt vaak gratis op in de parken van San Francisco. De eerste drie albums bevatten uiteenlopende muzikale stijlen, maar missen commercixc3xab impact. Het live album Live/Dead geeft een goede indruk van een Dead-show. Tegen die tijd treedt de groep ook vaker buiten San Francisco op en onderneemt de eerste Europese tournee. Met de volgende twee albums neemt de erkenning toe. De teksten zijn eenvoudiger, de muziek klinkt gedisciplineerder. Het 7e album Grateful Dead (1971) wordt goud. Nadat The Dead in 1972 een tournee door Europa gemaakt heeft, wordt dat gevierd met het driedubbele live-album Europe 1972. Dan overlijdt Ron McKernan aan een leveraandoening, maar al tijdens zijn lange ziekte is er een vervangengde organist voor hem in de plaats gekomen, Keith Godchaux. Ron McKernan is 27 jaar geworden. Keith Godchaux overlijdt op 23 Juli 1980 aan de verwondingen, die hij twee dagen eerder heeft opgelopen bij een auto ongeluk in Marin County in Californie. Godchaux heeft enkele maanden eerder Grateful Dead verlaten, en staat op het punt om een solo carrixc3xa8re te beginnen. Keith Godchaux is 32 jaar geworden.


To_love_somebodyNina Simone komt op 8 Maart 1969 op nummer 32 binnen in de Nederlandse Top 40 met To Love Somebody. Deze single, met op de B-kant het nummer I Can't See Nobody, bereikt een tiende plaats als hoogste notering. To Love Somebody is geschreven door Barry, Maurice en Robin Gibb van The Bee Gees. Hun eigen versie bereikt in 1967 de dertiende plaats in de Nederlandse Top 40. In 1992 blijft de versie van Michael Bolton op 36 steken. Jimmy Sommerville heeft de grootste hit met To Love Somebody. Zijn versie bereikt op 26 januari 1991 de zesde plaats in de Nederlandse Top 40.


Badco74Bad Company begint op 8 Maart 1974 aan hun eerste Engelse concert tour met een optreden in de City Hall in Newcastle. Bad Company ontstaat in de zomer van 1973 wanneer Paul Rodgers (ex Free) gitarist Mick Ralphs, die op dat moment nog bij Mott The Hoople speelt, ontmoet. Beiden trekken enige tijd met elkaar op en beginnen samen songs te schrijven. Zo ontstaat het idee een nieuwe groep te formeren. Ex Free-drummer Simon Kirke wordt erbij gehaald en via een aantal audities wordt het kwartet gecompleteerd met bassist Boz Burrell, eerder werkzaam bij onder meer King Crimson. In November 1973 gaat Bad Company, in de wandeling BadCo, de mobiele studio in en neemt daar in negen dagen de eerste naamloze elpee op. De reacties van het publiek zijn zeer gunstig en de door Ralphs geschreven single Can't Get Enough wordt een grote hit. BadCo verwerft in zich in zeer korte tijd de status van topgroep.


Peggy Lee treedt op 8 Maart 1943 in het huwelijk met Dave Babour, die gitarist is bij het orkest van Benny Goodman waarbij zijzelf de zangeres is. Later in het jaar verlaat het echtpaar The Benny Goodman Orchestra nadat Peggy Lee een solo-contract bij Capitol Records heeft getekend. Dave Babour wordt haar producer. In 1945 heeft Peggy Lee haar eerste solo-hit met Waitin' For The Train To Come. Maxc3xb1ana (Is Soon Enough For Me) is in 1948 haar eerste nummer 1-hit.


Steve_marriottNadat zanger Steve Marriot van The Small Faces op 8 Maart 1969 heeft aangekondigd op te stappen valt de groep uiteen. Terwijl Steve Marriott samen met Peter Frampton (ex-Herd) Humble Pie vormt, gaan de anderen (Ian MacLagan, Ronnie Lane en Kenny Jones) samen met gitarist Ron Wood en zanger Rod Stewart verder als The Faces. In 1977 komen The Small Faces weer bij elkaar (met in de plaats van Ronnie Lane bassist Rick Wills), nadat Steve Marriotts solocarriere weinig succesvol is gebleken. Hoewel de twee platen die deze reunie oplevert (Playmates en 78 In The Shade) niet onaardig zijn, is het hernieuwde samenzijn van The Small Faces van betrekkelijk korte duur. Marriott gaat vervolgens weer verder met een eigen groep, Steve Marriott's Blind And Drunk, waarmee echter geen platen worden gemaakt. Drummer Kenny Jones schopt het in 1979 plotseling toch nog ver wanneer hij door The Who wordt gevraagd als vervanger van de overleden Keith Moon. Rick Wills komt terecht in Foreigner. In 1980 maakt Steve Marriott opnieuw een plaat met Humble Pie en gaat Ian MacLagan op de solotoer. Steve Marriott komt op 20 April 1991 op 44 jarige leeftijd om het leven tijdens een brand in zijn huis in Essex. Marriott is in slaap gevallen met een brandende sigaret in zijn hand. Volgens de lijkschouwer, die een hoge dosis valium en alcohol in zijn lichaam aantreft is Marriott door de rook gestikt. Ronnie Lane overlijdt op 51-jarige leeftijd op 4 juni 1997 aan de gevolgen van de spierziekte multiple sclerosis. Hij overlijdt in zijn huis in Trinidad, Colorado. Ronnie Lane is op 26 Mei 1973 uit The Faces gestapt, omdat hij een hekel aan het popartiesten bestaan heeft gekregen.


Op 8 Maart 1968 opent concertpromotor en manager Bill Graham in een oude bioscoop te New York de wereldvermaarde Fillmore East concertzaal, met een optreden van Albert King, Tim Buckley en Big Brother & The Holding Company. De zaal blijft maar drie jaar open. In Mei 1971 maakt Bill Graham in een open brief bekend dat hij heeft besloten om de Fillmore West in San Francisco en de Fillmore East in New York te sluiten, omdat hij zich niet meer kan verenigen met de wijze waarop rock concerten door sluwe zakenlieden commercieel worden gexc3xabxploiteerd.


Adam_faithAdam Faith overlijdt 8 Maart 2003 aan de gevolgen van een hartaanval die hij in een hotel in Stoke On Trent in het Engelse Shaffordshire de avond ervoor heeft gekregen. Adam Faith wordt op 23 Juni 1940 in Londen als Terence Nelhams geboren, en begint, na de jaren daarvoor actief te zijn geweest in het toen in Engeland zeer populaire skiffle-genre, op aandrang van Jack Good een solo-carriere als zanger, die samen met Cliff Richard in Engeland de echte rockers moet doen vergeten. In 1959 haalt hij de eerste plaats in de Engelse hitparade met What Do You Want en ook de opvolger Poor Me wordt een tophit. In de daaropvolgende jaren volgen er nog 12 top-tien nummers, waaronder: Lonely Pup en How About That. In zijn begeleidingsgroep de Roulettes spelen ondermeer Bob Henrit en Russ Ballard (later Argent). In 1965 houdt Adam Faith op met zingen om in de zeventiger jaren weer op te duiken als producer ( ondermeer Roger Daltrey), als succesvol acteur (in de tv-serie Budgie en in de film Stardust) en als succesvol manager (Leo Sayer). Zijn comeback als artiest in 1974 verloopt echter minder voorspoedig. Adam Faith is 62 jaar geworden.


Aint_no_mountain_high_enoughOp 8 Maart 1970 geeft Diana Ross, in Framingham, Massachusetts, haar eerste solo concert, na haar vertrek uit The Supremes. Diana Ross heeft The Supremes verlaten op aandrang van Motown-baas Berry Gordy Jr. en haar solo carierre verloopt verspoedig. De zangeres scoort hits solohits met ondermeer Ain't No Mountain High Enough, Reach Out And Touch en I'm Still Waiting, om zich vervolgens als een geboren all-round entertainer te storten op het maken van tv-shows: DIANA!". In 1973 vertolkt Ross de hoofdrol in Berry Gordy's eerste filmproductie, het levensverhaal van jazzlegende Billie Holiday: Lady Sings The Blues. Voor het op sublieme wijze neerzetten van deze rol ontvangt Diana een Oscar-nominatie. Nog meer succes boekt ze met haar rol van mannequin in Mahogany, waarvan het thema Do You Know Where I'm Going To ook in Nederland een Top 10-hit
wordt.


Roger_hodgsonOp 8 Maart 1983 maakt Roger Hodgson bekend dat hij Supertramp gaat verlaten om aan een solo carriere te beginnen. Het laatste studio album waarop Roger Hodgson nog meedoet is Famous Last Words. In 1984 scoort Hodgson een hitje met het van zijn eerste solo album, In The Eye Of The Storm, afkomstige Had A Dream (Sleeping With The Enemy). Deze single komt op 8 December 1984 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de 39ste plek als hoogste notering. In The Eye Of The Storm haalt in het najaar van 1984 een tiende plaats in de Nederlandse albumlijst. Supertramp brengt in 1985 hun eerste album zonder Roger Hodgon uit. Op het titelnummer Brother Where You Bound is David Gilmour van Pink Floyd op gitaar te horen. Brother Where You Bound komt op 25 Mei 1985 op een 37ste plaats de Album Top 100 binnen, en staat vanaf 22 Juni twee weken op de tweede plaats als hoogste notering.


StararvizoIn het proces tegen Michael Jackson geeft de 14-jarige Star Arvizo op 8 Maart 2005 toe eerder onder ede voor een rechtbank te hebben gelogen. Arvizo is een getuige van de aanklagers die in het kruisverhoor door Michael Jacksons advocaten aan de tand wordt gevoeld. Arvizo bekent te hebben gelogen in een eerdere zaak die zijn ouders hebben aanspand tegen een winkelketen. De Advocaten van Jackson hopen zo de geloofwaardigheid van Star Arvizo te ondermijnen. In het proces tegen Michael Jackson wegens kindermisbruik heeft Arvizo ondermeer verklaard dat hij heeft gezien hoe Jackson zijn oudere broer heeft misbruikt. Volgens de advocaten van Michael Jackson vertelt de jongen echter steeds weer een ander verhaal over de vermeende seksuele uitspattingen van hun client. Ook de details verschillen steeds. De getuigenis van de broer wordt als cruciaal gezien in deze zaak, omdat hij geldt als een ooggetuige van het vermeende seksueel misbruik. Het is de advocaten van Jackson er daarom alles aan gelegen de geloofwaardigheid van Star Arvizo onderuit te halen.


Willie_kingDe Amerikaanse blueszanger en gitarist Willie King overlijdt op 8 Maart 2008 in Old Memphis, Alabama aan de gevolgen van een hartaanval. Willie King wordt op 18 Maart 1943 in Prairie Point, Mississippi geboren en groeit op bij zijn grootvader die gospelzanger is. Eind jaren zestig wordt hij lid van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. King treedt als bluesmuzikant op in rokerige lokaaltjes en clubs in het zuiden van de Verenigde Staten, maar ook op de belangrijkste bluesfestivals van Europa. Als platenartiest is King een laatbloeier. Zijn eerste album Freedom Creek (1999 !) wordt onmiddellijk een voltreffer. In 2004 wordt King uitgeroepen tot bluesartiest van het jaar door het tijdschrift Living Blues. Dit tijdschrift heeft zijn album Freedom Creek in 2000 al uitgeroepen tot beste bluesalbum. King treedt ook o.m. op in de film van Martin Scorsese Feel Like Going Home. Op zijn boerderij in Pickers County wordt sinds 1977 jaarlijks een Willie King's Freedom Creek Festival georganiseerd. King bezoekt gedurende zijn leven vele scholen om er te vertellen over zijn leven als muzikant. In 2004 wordt King benoemd tot Artist Fellowship van de Alabama State Council On The Arts en een jaar later, op 2 September 2005, wordt hij opgenomen in de Howlin' Wolf Hall of Fame. Willie KIng is 65 jaar geworden.


Ringo_starr_it_dont_come_easyRingo Starr staat op 8 Maart 1971 in de studio om het nummer It Don't Come Easy op te nemen. De voormalig drummer van The Beatles wordt tijdens deze opname bijgestaan door Klaus Voormann, Stephen Stills, Ron Cattermole. Op de B-kant staat Early 1970, een nummer over het uiteenvallen van The Beatles. Hierop speelt Ringo zelf akoestische gitaar, piano en drums. George Harrison levert een bijdrage op gitaar en verzorgt de achtergrondzang. De door George Martin geproduceerde single wordt op 9 April 1971 uitgebracht. It Don't Come Easy komt op 1 Mei 1971 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de negende plaats.


Someone_someoneBrian Poole & The Tremeloes nemen op 8 Maart 1964 in de Decca Studio in Londen het nummer Someone Someone op. De single wordt op 1 Mei 1964 uitgebracht, en komt zes dagen later de Engelse hitparade binnen waar het de tweede plaats bereikt. Someone Someone is geschreven door Norman Petty en is in 1959 al opgenomen door The Crickets als b-kantje van de single Love's Made A Fool Of You. Brian Poole & The Tremeloes zijn in 1959 in Dagenham in het Engelse graafschap Essex opgericht. Brian Poole is een groot fan van Buddy Holly, en gaat zelfs zover dat hij aanvankelijk tijdens optredens een Buddy Holly-bril draagt.


Billy_eckstineOp 8 Maart 1993 overlijdt jazz coryfee Billy Eckstine in Pittsburgh aan de gevolgen van een beroerte. Billy Eckstine wordt op 8 Juli 1914 in Pittsburgh, Pennsylvania geboren als William Clarence Eckstein. Zijn achternaam veranderd hij in Eckstine wanneer een club eigenaar zegt dat de originele spelling van zijn naam te joods is. Eckstine is mede verantwoordelijk voor de doorbraak van grote jazz namen als Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charlie Parker en Sarah Vaughan. Hoewel zijn echte glorie tijd ligt in de nadagen van de tweede wereldoorlog, duikt zijn naam later toch een paar keer op in de Engelse hitparade. Zo scoort P.J. Proby, in 1965, een hit met een cover van Eckstine's I Apologize, en haalt zijn duet Passing Stangers, met Sarah Vaughan, zelfs twee keer de Engelse hitlijst, in respectievelijk 1957 en 1969. Billy Eckstine is 78 jaar geworden.


Lulu is op 8 Maart 1966 de eerste Engelse vrouwelijke artiest die optreedt in een oostblok land. Samen met The Hollies is ze op tournee in Polen


Op 8 Maart 1994 weigert het Ministerie Van Justitie in Engeland om de dood van Jimi Hendrix opnieuw te onderzoeken. Hendrix overlijdt op 18 Septmeber 1970 in Londen. Zijn toenmalige vriendin, Kathy Etchingham, heeft gevraagd om een heropening van de zaak omdat ze het niet eens is met de uitkomst van het oorspronkelijke onderzoek dat geen duidelijke doodsoorzaak noemt. Een patholoog-anatoom heeft indertijd vastgesteld dat Jimi Hendrix is gestikt na het drinken van wijn in combinatie met een overdosis kalmeringsmiddelen. Volgens Etchingham is Hendrix eerder overleden dan in het officixc3xable rapport staat vermeld.


Hank_locklinOp 8 Maart 2009 overlijdt in zijn woning in Brewton, Alabama de Amerikaanse country zanger en componist Hank Locklin. Lawrence Hankins Locklin wordt op 15 Februari 1918 in McLellan, Florida geboren en. Voordat Locklin aan zijn muzikale carriere begint is jij ondermeer werkzaam als boerenknecht en wegwerker. Zijn eerste radio optreden doet hij voor het station WCOA Pensacola. Op 20 jarige leeftijd debuteerd Locklin in Whistler, Alabama als live artiest. Vanaf dat moment maakt hij als lid van Shreveport's Louisiana Hayride diverse tours door de zuidelijke staten en heeft hij voor 4 Star Records zijn eerste hits: The Same Sweet Girl (1949) en Let Me Be The One (1953). Met RCA Victor behaald de countryzanger zijn grootste successen: Geisha Girl (1957), Send Me The Pillow That You Dream On (1958), It's A Little More Like Heaven (1958) en Please Help Me I'm Falling (1960). Send Me The Pillow That You Dream On is in Nederland ook bekend door de uitvoering van Lydia & The Melody Strings en als Ik Lig Op M'n Kussen Stilt Te Dromen van Hepie en Hepie. Please Help Me I'm Falling wordt onder de titel Voorbij (zonder hitsucces) gecoverd door Van Kooten en De Bie. Hank Locklin heeft een grote schare fans in Europa. Met name in Ierland is het lid van The Grand Ole Opry zeer populair. In 1963 neemt hij zelfs voor Ierland speciaal het album Irish Songs Country Style op. In 1989 zend de BBC de documentaire Bringing It All Back Home uit, waarin U2 optreedt met de Hank Locklin's compositie Wild Irish Rose. Zijn laatste grote optreden voor de televisie is in 2006 voor de PBS-special Country Pop Legend. Locklin zingt dan de nummers Send Me The Pillow That You Dream On en Please Help Me I'm Falling. Een jaar voor zijn overlijden verschijnt zijn 65ste album; By The Grace Of God. Hank Locklin is 91 jaar geworden.


Cher wordt op 8 Maart 1999 aangeklaagd door Bill Sammeth, haar ex-manager. Sammeth beweert dan Cher hem, voor het succes van haar comeback-single Believe, nog een vergoeding van vijftien procent schuldig is. Volgens Bill Sammeth heeft Cher haar hernieuwde succes aan hem te danken. Zij zou hem "oneervol" van zijn verantwoordelijkheden als manager hebben ontslagen, vlak voor een live-optreden bij de Super Bowl. Bill Sammeth is 22 jaar de manager van Cher geweest.


Davie_jonesOp 8 Maart 1965 maken Davie Jones & The Manish Boys in het Engelse programma Gadzooks! It's All Happening op BBC2 hun televisiedebuut. Zij brengen hun eerste single I Pity The Fool ten gehore. Producer Barry Langford nam het programma heeft echter als voorwaarde dat Davie Jones (foto) (= David Bowie) zijn lange haar afknipt. "I wouldn't have my hair cut for the Prime Minister, let alone for the BBC". is de reaktie van Bowie. Uiteindelijk staat Bowie met lang haar en The Manish Boys in het programma. The Manish Boys bestaan uit Johnny Flux (sologitaar), John Watson (slaggitaar en zang), Bob Solly (orgel), Paul Rodriguez (basgitaar, tenor-saxofoon en trompet), Woolf Byrne (bariton-saxofoon en mondharmonica) en Mike White (drums). Een paar dagen na de uitzending gaan Bowie en The Manisch Boys uit elkaar. In April 1965 heeft David Bowie alweer een nieuwe groep waarmee hij samen speelt. The Lower Third.


Cher valt op 8 Maart 1990 in de prijzen bij de uitreiking van The Rolling Stone Magazine Awards. De zangeres wordt eerste in de categorieen Worst Dressed Female en Worst Video (If I Could Turn Back Time). Voormalig tieneridool en zanger van The Osmons, Donny Osmond wint de The Most Unwelcome Comeback Award.


Kylie_minogueKylie Minogue laat op 8 Maart 2004 weten dat zij zich nog nooit neerbuigend heeft uitgelaten over andere artiesten. Volgens een aantal Britse kranten heeft Kylie Minogue, tijdens een recent optreden in Londen gezegd dat zij een grotere ster is dan Beyonce en ver bover artiesten als Britney Spears en Christina Aguoilera staat. Een woordvoeder van de Australische zangeres laat weten: "Kylie is a fan of these artists and would never put them down. She has never been in the habit of criticising fellow artists, as anyone who had ever met her would know. It's upsetting for her that people would make such false claims, hurting not only Kylie but other artists as well". De betreffende kranten waaronder The Daily Star en The Daily Express heben inmiddels excuses aangeboden voor hun publicatie en plaatsen een rectificatie. Van het management van Kylie MInogie wordt de volgende publicatie afgedrukt: "Kylie would like to clarify that she has never criticised Britney Spears, Christina Aguilera, Beyonce - or, in fact, any of her contemporaries - and wishes each artist the very best. Her comments today are in response to media stories that she has criticised Britney Spears; and come the same day (8th) that The Daily Star printed an apology to her for an article they wrote in which they quoted Minogue as claiming that she was "bigger than Beyonce". The paper admitted today that they had got it wrong and that she had made no such claim; The Daily Express are printing a similar apology tomorrow."


Op 8 Maart 1962 maken The Beatles, met Pete Best op drums, hun radio debuut in het BBC programma Teenagers Turn (Here We Go). Het optreden is een dag eerder voor een live publiek opgenomen in The Playhouse Theatre in Manchester, en wordt gepresenteerd door Ray Peters. The Beatles spelen de volgende nummers: Memphis Tennessee, Dream Baby en Please Mr. Postman.


The_byrds_all_i_really_want_to_doThe Byrds staan op 8 Maart 1965 in de studio van Columbia Records in Los Angeles om het nummer All I Really Want To Do op te nemen. Net als hun eerste single Mr. Tambourine Man is ook dit nummer geschreven door Bob Dylan. Op de B-kant staat het door Gene Clark geschreven I'll Feel A Whole Lot Better. All I Really Want To Do bereikt in de Billboard Hot 100 een veertigste plaats. Cher die op dat moment het nummer ook op single heeft uitgebracht doert het beter. Haar versie bereikt de vijftiende plaats. Het origineel van Bob Dylan is te vinden op zijn op 8 Augustus 1964 uitgebrachte album Another Side Of Bob Dylan.


Sonneveld_alberti_grand_gala_1968De AVRO zendt op 8 Maart 1968 op Nederland 1, in samenwerking met het CCGC, het door Wim Sonneveld en Ina Faasen gepresenteerde Grand Gala Du Disque uit. De Edisons 1966/1967 gaan ondermeer naar Donovan, The Four Tops, Willy Alberti, Cuby & The Blizzards, Ramses Shaffy en Boudewijn de Groot. Behalve van hen zijn er optredens van Roy Black, Buffy St. Marie, Barbara, Manitas de la Plata, Vicky Carr, Jimmy Smith, Nancy Wilson, Udo Jurgens, Esther Ofarim en Gilbert Becaud. De artiesten worden muzikaal begeleidt door Dolf van der Linden heeft de muzikale leiding. De uitzending van dit Grand Gala Du Disque duurt van tien voor half negen tot half één 's nachts. Het programma wordt van tien over half tien tot kwart over tien onderbroken voor een aflevering van De Vliegende Non en het NTS Journaal. De regie van dit Grand Gala Du Disque is in handen van Jef de Groot.


Wim_sonneveldIn Het VU Ziekenhuis in Amsterdam overlijdt Wim Sonneveld op 8 Maart 1974 aan de gevolgen van een hartaanval. Willem Sonneveld wordt op 28 Juni 1917 in Utrecht geboren. In 1932 gaat hij zingen bij The Keep Smiling Singers, een amateurgezelschap. Vier jaar later is hij administrateur bij Louis Davids, die hem geregeld een Frans Chanson laat zingen voor publiek. In 1943 begint Sonneveld een eigen cabaretgroep. Zijn eerste programma Alleen Voor Dames is geschreven door Hella Haasse. Grote bekendheid krijgt Wim Sonneveld in 1953 wanneer hij voor de VARA-microfoon de avonturen van de Amsterdamse orgeldraaier Willem Parel vertelt. In 1960 speelt Wim Sonneveld Professor Higgins in de Nederlandse versie van My Fair Lady. Hierna volgen enkele succesvolle theaterprogramma's waarin hij ondermeer een postzegelverkoper en een zingende frater speelt. In de Nederlandse hitlijsten heeft Sonneveld succes met nummers als Catootje (#2 in Maart 1963), Frater Venantius, Tearoom Tango, De Kat Van Ome Willem (#2 in Maart 1968), In Een Rijtuigje en Het Dorp. Vlak voor zijn dood maakt hij Op De Hollandse Toer. Deze film wordt in de pers behoorlijk afgekraakt. Wim Sonneveld wordt onder massale belangstelling op 11 maart 1974 begraven op de Katholieke Begraafplaats in Amsterdam-Buitenveldert. Wim Sonneveld is 56 jaar geworden.


Op 8 Maart 1964 treedt The Dave Clark Five voor het eerst op in The Ed Sullivan Show. In aflevering 782 van dit Amerikaanse televisie-programma zingt de Londense groep hun eerste hit Glad All Over. Verder heeft presentator Ed Sullivan een gesprek met Ira Gershwin en zijn er optredens van Jerry Vale, Florence Henderson, Juliet Prowse, Phil Silvers, Saul Chaplin en Steve Lawrence. Zij brengen een ode aan grote Amerikaanse componisten zoals George Gershwin en Cole Porter.


Step_right_upDe finale van de eerste serie Idols wordt op 8 Maart 2003 door RTL 4 uitgezonden. Winnaar is Jamai Loman. De tweede plaats is voor Jim Bakkum. Hind wordt derde. Op 1 November 2002 wordt de eerste aflevering van Idols uitgezonden. Deze televisietalentenjacht wordt gepresenteerd door Tooske Breugem en Reinout Oerlemans. De deelnemers worden beoordeeld door een jury die bestaat uit Edwin Jansen, Eric van Tijn, Henkjan Smits en Jerney Kaagman, voormalig zangeres van Earth & Fire. Jamai's eerste single Step Right Up staat vanaf 27 Maart 2003 zeven weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Tweede Idol Jim staan vanaf 7 Mei 2003 met zijn eerste single Tell Her drie weken op de eerste plaats. Hind bereikt op 1 November 2003 met haar eerste single Summer All Over Again een 11e plaats als hoogste notering.


Neneh Cherry bevalt op 8 Maart 1989 van haar zoon Tyson. Hij is vernoemd naar de bokser Mike Tyson. De in Stockholm geboren zangeres heeft op dat moment in Nederland een grote hit met het nummer Buffalo Stance. Deze debuutsingle staat vanaf 25 Februari 1989 twee weken op de eerste plaats van de Top 40.


Op 8 Maart 1973 staat Paul McCartney in het beklaagdenbankje voor het verbouwen van marihuana op zijn landgoed in Campbeltown, Schotland. McCartnet bekent schuld, maar zegt daarbij dat hij het zaad van een fan heeft gekregen en dat hij niet wist om welke plant het ging. Het levert Paul McCartney een geldboete van £3100 op.


Diane_en_lionel_richieLionel Richie (op foto met zijn vrouw in gelukkigere tijden) schrikt zich op 8 Maart 2004 dood als hij de alimentatie-eisen van zijn vrouw Diane hoort. Eerder dit jaar heeft zij echtscheiding aangevraagd. Diane Richie eist een maandelijkse vergoeding van bijna $300.000. "Lionel and I had an extraordinary, extravagant lifestyle. I regularly spent in excess of $300,000 a month. We could comfortably afford to spend unlimited sums of money on everything and anything we chose. I had no limit on what I could spend." aldus Diane Richie, een voormalig serveerster en danseres. "Toen ik het hoorde, heb ik haar opgebeld. 'Dat is een hoop geld', heb ik haar gezegd", aldus Lionel Richie. Hierop zou zijn vrouw hebben ontkend dat zij zo'n hoge maandelijkse alimentatie eist. Lionel Richie noemt de scheiding vriendschappelijk. "Wij zijn nu in de fase waarin wij overeenstemming proberen te vinden. Ieder huwelijk heeft zijn hoogte- en dieptepunten. Als dit onverhoopt tot een einde komt, hoop ik dat wij als vrienden uit elkaar gaan", zegt Lionel Richie. Diane Richie heeft Lionel Richie in 1984 leren kennen. In 1996 zijn zij getrouwd.


Bad_boys_tenth_anniversaryVanaf 8 Maart 2004 ligt het album - The Hits, het jubileum-album van de platenmaatschappij van P. Diddy in de platenwinkel. "Wij hebben de afgelopen tien jaar, met vallen en opstaan, zoveel geleerd. Het heeft ons alleen maar sterker en beter gemaakt. De ervaringen van deze tien jaar zijn een ware zegen geweest. Wij voelen dat wij een positieve uitwerking hebben gehad op hip-hop en op de jongeren-cultuur. Wij hebben een voorbeeldfunctie gehad. Wij hebben aangetoond dat je het kunt maken als je gelooft in je dromen", aldus P. Diddy.


EdisonIn Vancouver, Canada beginnen op 8 Maart 2004 de opnamen van de film Edison. In deze thriller maakt Justin Timberlake zijn bioscoopdebuut, als tegenspeler van Morgan Freeman en Kevin Spacey. Ook LL Cool J heeft een rol in de film. Justin Timberlake speelt een jonge journalist die op het spoor komt van een aantal corrupte politiemensen. "Hij heeft jarenlang talloze scripts overwogen. Omdat dit hem een fantastisch project lijkt, heeft hij hiervoor gekozen. Alleen al om het kaliber van de mensen die zich eraan hebben verbonden", licht de woordvoerder van Justin Timberlake toe. Edison is begroot op twintig miljoen euro. De film betekent het regiedebuut van scenarioschrijver David J. Burke. Edison gaat in 2005 in de bioscoop draaien.


Op 8 Maart 2004 maakt Warner Music Benelux bekend dat de platenmaatschappij stopt met een eigen Nederlandse artiestenstal. Ondermeer Ilse de Lange en Krezip worden hier de dupe van, hun lopende contracten worden ontbonden. Het Amerikaanse moeder-concern heeft een week eerder een reorganisatie aangekondigd, waarbij ongeveer duizend van de vijfduizend banen komen te vervallen. Ook de contracten met bands als Relax en Rosemary's Sons worden opgezegd. Tevens verliezen twaalf medewerkers, twintig procent van het totale personeelsbestandbij Warner Music Benelux, hun baan.


Edsilia_rombleyVanuit het RAI Congrescentrum in Amsterdam wordt op 8 Maart 1998 het door Paul de Leeuw en Linda de Mol gepresenteerde Nationaal Songfestival rechtstreeks op Nederland 2 uitgezonden. Edsilia Rombley wint met Hemel En Aarde, geschreven door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Nurlaila wordt tweede met het door John Ewbank geschreven Alsof Je Bij Me Bent. Frederique Spigt wordt derde met het door Huub van der Lubbe geschreven Mijn Hart Kan Dat Niet Aan geschreven. Tijdens de internationale finale van het Eurovisie Songfestival op 9 Mei 1998 in Birmingham, Engeland eindigt Edsilia Rombley op de vierde plaats. Winnaar is de Israelische Dana International met Diva. Dit nummer bereikt op 13 Juni 1998 een 11e plaats in de Nederlandse Top 40. Edsilia Rombley bereikt op 6 Juni 1998 met Hemel En Aarde de 12e plaats als hoogste notering.


Sajang_eOp 8 Maart 1980 komt Sajang xc3x89 van Massada op een 34ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Sajang E is afkomstig van hun album Pusaka. Aanvankelijk is het niet de bedoeling Sajang E op single uit te brengen. Wanneer de Veronica Omroep Organisatie het nummer gebruikt voor een documentaire over Gast Aan Tafel, het project dat hulp biedt aan ontwikkelingslanden, komt er veel vraag naar Sajang E. Deze single van Massada staat vanaf 5 April 1980 twee weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. De opbrengst gaat naar de stichting Gast Aan Tafel.


In het op 8 Maart 1964 uitgezonden BBC radioprogramma Saturday Club zijn onder meer The Rolling Stones te gast. De band speelt de volgende nummers:Roll Over Beethoven, Beautiful Delilah en Blues In Rhythm.


Zonder_jouErik Mesie komt op 8 Maart 1986 op nummer 34 binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn eerste solosingle Zonder Jou. Erik Mesie is tot 1985 de zanger van Toontje Lager. Zonder Jou is de Nederlandse vertaling van Ohne Dich (Schlaf Ich Heut Nacht Nicht Ein) van Munchener Freiheit. Erik Mesie bereikt met zijn versie de achtste plaats in de Nederlandse Top 40. Zonder Jou is een veelgebruikte titel in de Nederlandse popcultuur. Bob Smit (1964), Boudewijn de Groot (1980), Rob de Nijs (1981), Corry & Koos (1986), Danny de Munk (1988), Andrxc3xa9 Hazes (1994), Jacques Herb (1994), Willeke Albert (1994), Gerard Joling (1995), Simone Kleinsma & Paul de Leeuw (1995), Marco Borsato (2000), Hans Zilver (2001) en Jan Smit (2002) hebben allen een nummer opgenomen met als titel Zonder Jou.


Beavis_and_buttheadOp MTV wordt op 8 Maart 1993 de allereerste aflevering van Beavis And Butt-Head uitgezonden. Beavis And Butt-Head is een door Mike Judge gemaakte Amerikaanse tekenfilmreeks en wordt oorspronkelijk uitgezonden tussen 1993 en 1997. De serie handelt over twee pubers die zich geen blijf weten met hun frustraties en seksuele drang. Beavis is een blonde jongen die de hele tijd hyperactief loopt te doen en Butt-Head is een jongen met een beugel en zware astma. Het duo introduceert een groot aantal nieuwe scheldwoorden, zoals "assmunch, woodrow, stiffy, asswipe, bunghole, buttwipe, butt dumpling, butt burglar, dumbass, fartknocker, choad, dillhole, dillweed en schlong", en wordt mede daardoor door MTV NL rond middernacht uitgezonden. Naast de serie bestaat er ook nog een film met beide personages in de hoofdrollen: Beavis and Butt-Head Do America. Aan deze film lenen ondermeer Bruce Willis, Demi Moore, Cloris Leachman, Robert Stack, Eric Bogosian en David Letterman hun stem. In Januari 1994 staan Beavis and Butt-Head samen met Cher in de Nederlandse Top 40. Hun duet van het oude Sonny & Cher nummer I Got You Babe haaklt op 22 Januari 19954 een 9e plaats als hoogste notering.


Op 8 Maart 1982 geeft Elton John zijn eerste comeback-concert in Nieuw-Zeeland. Het is dan voor het eerst in twee jaar dat Elton John weer op tournee gaat. De tournee door Zuid-Oost-Azie wordt op 19 Maart 1982 afgesloten met een optreden in het Entertainment Center in Sydney in Australie.


Speciaal voor de Amerikaanse troepen in Vietnam beginnen op 8 Maart 1971 de uitzendingen van WPAX Hanoi. Het eerste programma wordt geopend met de Jimi Hendrix-versie van The Star-Spangled Banner, het Amerikaanse volkslied. Deze programma's van Radio Hanoi, gepresenteerd door o.a. Abbie Hoffman, worden in New York opgenomen.Muziek Jarige Op 8 Maart

1942: Ralph Ellis - The Swinging Blue Jeans Gitaar
1943: Andrew Semple - The Fortunes Gitaar/Zang
1943: John Cale - Zanger Engeland
1945: Mickael Dolenz - The Monkees Drums/Zang
1944: Keef Hartley - Keef Hartley Band
1946: Carole Bayer Sager - Songwriter USA
1946: Randy Meisner - Eagles Bas
1947: Mike Allsup - Three Dog Night Gitaar
1948: Mel Galley - Whitesnake Gitaar
1948: 'Little' Peggy March (Margaret Annemarie Battavio) - Zangeres USA
1949: Dave Lambert - The Strawbs Gitaar
1954: Cheryl Baker - Bucks Fizz Zangeres
1957: Clive Burr - Iron Maiden Drums
1958: Gary Numan - Tubeway Army Zanger
1960: Richard Darbyshire - Living In A Box Zanger
1962: Steve Grantley - Eighth Wonder Drums
1964: Peter Gill - Frankie Goes To Hollywood Drums
1964: Cheryl James (Salt) - Salt-N-Pepa Zangeres
1968: Shawn Mullins - Zanger USA
1976: Gareth Coombes - Supergrass Zanger/Gitaar
1979: Tom Chaplin - Keane Zanger

32 opmerkingen:

 1. Goede dag,

  Ik ben een particuliere investeerder (Fred Peterson) ik geef gedekte leningen garanderen to Business Mannen en vrouwen in zakelijke transacties, het kopen van auto, huis, aankoop lening en andere persoonlijke leningen ETC Op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, huis, auto leningen, leningen, schulden consolidatie leningen, ongedekte leningen, risicokapitaal, Of ben je al geweigerd een lening van een bank of financiële instelling
  configureren van een of meer redenen. Je liever hun krediet oplossingen! ik
  ben een particuliere geldschieter, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren
  in een lage en betaalbare rente van 3%.

  DRINGEND REACTIES EMAIL US VIA: fredpetersonworldloan@yahoo.com

  Ik maak ook beveiliging en non-Collateral Leningen Voor uw bedrijf Start-up.
  Als u geïnteresseerd bent vul het onderstaande aanvraagformulier, zodat
  we kunnen beginnen met de verwerking van uw lening bedrag.

  TOEPASSING DETAILS:

  Voornaam: ___________________________
  Laatste Naam: ____________________________
  Leeftijd: ________________________
  Geslacht: _______________________________
  Burgerlijke staat: _______________________
  Contacteer Adres: ______________________
  Stad / Postcode: ________________________
  Land: ______________________________
  Geboortedatum: ________________________
  Bedrag dat nodig is als lening: ________________
  Lening Duur: ________________________
  Maandelijks Inkomen: _________________________________
  Beroep: ___________________________
  Doel Lening: _____________________
  Mobiele Telefoon: ________________________________

  We zijn toegewijd aan het leveren van de best mogelijke klantenservice om u te helpen met uw lening. U wordt behandeld met de beste van onze middelen tot je je geld aan u overgedragen.
  In de erkenning van de bovenstaande gegevens zullen wij de lening voorwaarden door te gaan met de overdracht van de lening te sturen.

  Bedankt voor uw steun en begrip als we bereid zijn om te helpen.

  De heer Fred Peterson

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo iedereen,
   Mijn naam is Mr, Rugare Sim. Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkig man? en ik heb mezelf gezegd dat een geldschieter die mij en mijn familie redt van onze slechte situatie, ik zal doorverwijzen naar iemand die hem leent, hij gaf mij en mijn gezin geluk, ik had een lening nodig van € 300.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen, want ik ben een alleenstaande vader met 2 kinderen ik ontmoette deze eerlijke en Allah vrezende man lening geldschieter die me helpt met een lening van € 300.000,00, hij is een Allah vrezende man, als je een lening nodig hebt en u betaalt de lening terug, neem dan contact met hem op en vertel hem dat (Mr Rugare Sim) u naar hem verwijst. Neem contact op met de heer, Mohamed Careen via e-mail: (arabloanfirmserves@gmail.com)


   INFORMATIEFORMULIER VOOR LENINGTOEPASSINGEN
   Voornaam......
   Midden-naam.....
   2) Geslacht: .........
   3) Lening vereist: .........
   4) Leentijd: .........
   5) Land: .........
   6) Huisadres: .........
   7) Mobiel nummer: .........
   8) E-mailadres ..........
   9) Maandelijks inkomen: .....................
   10) Beroep: ...........................
   11) Welke site heeft u hier over ons bezocht .....................
   Bedankt en vriendelijke groeten.
   E-mail arabloanfirmserves@gmail.com


   Hallo iedereen,
   Mijn naam is Mr, Rugare Sim. Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkig man? en ik heb mezelf gezegd dat een geldschieter die mij en mijn familie redt van onze slechte situatie, ik zal doorverwijzen naar iemand die hem leent, hij gaf mij en mijn gezin geluk, ik had een lening nodig van € 300.000,00 om mijn leven helemaal opnieuw te beginnen, want ik ben een alleenstaande vader met 2 kinderen ik ontmoette deze eerlijke en Allah vrezende man lening geldschieter die me helpt met een lening van € 300.000,00, hij is een Allah vrezende man, als je een lening nodig hebt en u betaalt de lening terug, neem dan contact met hem op en vertel hem dat (Mr Rugare Sim) u naar hem verwijst. Neem contact op met de heer, Mohamed Careen via e-mail: (arabloanfirmserves@gmail.com)


   INFORMATIEFORMULIER VOOR LENINGTOEPASSINGEN
   Voornaam......
   Midden-naam.....
   2) Geslacht: .........
   3) Lening vereist: .........
   4) Leentijd: .........
   5) Land: .........
   6) Huisadres: .........
   7) Mobiel nummer: .........
   8) E-mailadres ..........
   9) Maandelijks inkomen: .....................
   10) Beroep: ...........................
   11) Welke site heeft u hier over ons bezocht .....................
   Bedankt en vriendelijke groeten.
   E-mail arabloanfirmserves@gmail.com

   Verwijderen
  2. Hallo, heb je een slecht krediet? Heeft u geld nodig voor uw kerstvakantie? Heeft u geld nodig om rekeningen te betalen? Is het nodig om een nieuw bedrijf te starten? Heeft u een onafgewerkt project vanwege een slechte financiering? Heeft u geld nodig om te investeren in een specialiteit waarvan u profiteert? En je weet niet wat te doen. Wij bieden de volgende leningen: zowel persoonlijke leningen, zakelijke leningen, combinatieleningen, studieleningen, consolidatieleningen en nog vele anderen. We verwelkomen u voor een kans om alle soorten leningen tegen een zeer betaalbare prijs van 2% te krijgen. Neem voor informatie contact met ons op via onderstaande informatie ..

   Bedrijfsnaam: UPSTOX FUNDING
   Bedrijfse-mail: upstoxfunding@yahoo.com
   Tekst / Oproep:+1 (302) 273-5794.
   Via / WhatsApp: +1 {785} 337-5044

   Verwijderen
 2. Opgelet!

  Bent u in enigerlei financiële moeilijkheden? Dringend lening om uw rekeningen te betalen? of voor enig ander doel? Heeft u een lening voor de lening van financiële instellingen of thuis is geweigerd? Dan is er een unieke kans om een lening te krijgen van ons bedrijf, Kenneth Loan Company is gerenommeerde en legitieme lening kredietgever die geven lening aan particulieren en samenwerken instanties tegen lage rente van 3%. Contacteer ons vandaag, kunnen we u helpen met uw financiële hulp. Email ons op: kennethflankloans@yahoo.com

  Contacteer ons voor elke vorm van lening ...

  Gelieve correct en corectly vul de lening aanvraag, zodat we kunnen ook uw lening transactie begon zo spoedig mogelijk

  Debiteuren KREDIET INFORMATIE.
  Uw volledige naam: ...........................
  Leningen Vereist: ..........................
  Lening Duur: ............................
  Locatie: ..........................
  Lening Doel: ..........................
  Uw adres: ...............................
  Beroep: ..........................
  land ...........................
  Mobile ............................
  Land: ..........................
  Sex: ..........................
  Leeftijd: ..........................
  Maandinkomen: ..........................

  Opmerking: AANBIEDINGEN ZIJN BESCHIKBAAR VOOR MENSEN VAN 18 JAAR EN MEER.

  Wij wachten op uw dringende mail.
  Meneer Kenneth Flank.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hello,  Mijn naam is de heer Fred Peterson Ik ben de eigenaar van fredpetersonworldloan Ik bied leningen tegen een rente van 3%. als je echt een lening nodig hebt je moet invullen van het aanvraagformulier hieronder voordat we deze transactie legaal kan beginnen. Uw gegevens zijn veilig bij ons, dus je hebt niets te vrezen.  Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op via mijn e-mailadres fredpetersonworldloan@yahoo.com.  Met vriendelijke groet  fred

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo

  Dit is voor het grote publiek dat Robert Finance heeft geopend op de hoogte
  een gelegenheid om iedereen die behoefte hebben aan financiële help.We geven leningen
  aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een heldere en begrijpelijke
  bepalingen en voorwaarden. vriendelijk vul het onderstaande formulier in en stuur
  het naar ons op via E-mail: stephenbrownloanfirm@gmail.com

  Leners Informatie Nodig ingevuld terug.

  Volledige Namen: .........................
  Contact Adres: ..................
  Land: ........................
  Bedrag dat nodig: .......
  Lening Duur: ..............
  Doel van de lening: .......
  Beroep: ..........
  Sex: ..........
  Leeftijd: ...........
  Telefoonnummer: ..........
  Burgerlijke staat: ...........

  Beste Wensen,

  De heer Stephen Brown

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heeft u een lening nodig hebt we geven lening tegen lage rente van 2% We geven lening uit het minimum van 100,000.00euro tot het maximum € 500.000.000, Indien u interesse hebt, Neem contact met ons op via e-mail: jamescarrloanfirm1@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Am mevrouw, Debra Morgan Am legitieme en betrouwbare lening kredietverstrekker geven leningen
  op een heldere en begrijpelijke termen en voorwaarden op 2% rente. uit
  $ 12.000 naar $ 7.000.000 USD en EURO Alleen. Ik geef out Business Leningen,
  Persoonlijke leningen, leningen voor studenten, auto leningen en leningen af te betalen Rekeningen. als jij
  een lening nodig wat je hoeft te doen is voor u om direct contact met mij op
  bij: morgandebra816l@gmail.com
  God Bless You.
  groet,
  Mevrouw Debra Morgan
  E-mail: morgandebra816@gmail.com


  Opmerking: Alle antwoorden moeten worden gestuurd naar: MORGANDEBRA816@GMAIL.COM

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo allemaal,

  Ik ben een particuliere geldschieter, i bieden lening tegen 3% dit is een legitiem bedrijf met eer en verschil we zijn klaar om u te helpen in elke financiële probleem dat je bent we bieden alle soorten van de lening dus als je geïnteresseerd bent in deze lening aanbieding zijn vriendelijk contact met ons op onze e-mail: wagner_firm1@blumail.org

  Bieden ook de follow gegevens zodat we kunnen doorgaan met de lening onmiddellijk.

  naam:
  Bedrag dat nodig is:
  duur:
  land:
  Doel van de lening:
  Maandelijks inkomen:
  Telefoonnummer:

  Neem contact met ons op met de bovenstaande gegevens op onze e-mail: wagner_firm1@blumail.org

  Groeten aan u allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede dag,

  Wij bieden leningen aan mensen die behoefte hebben aan financiële assistent met een lage rente van 3%. Om een lening met dit bedrijf te krijgen, kunt u het exacte bedrag van de lening die u nodig hebt en de tijd waarin u kunt betalen de lening terug te vertellen. dus als geïnteresseerd vriendelijk uw hieronder de juiste gegevens contact met ons opnemen met onze gegevens hieronder zodat we kunnen overgaan tot u onze kredietverlening voorwaarden sturen.

  LENING INFORMATIE NODIG.

  naam:
  land:
  Telefoonnummer:
  Bedrag dat nodig is als lening:
  Doel van de lening:
  Lening Duur:
  Maandelijks Inkomen:
  Heb je aangevraagd lening online voor (ja of nee)

  Onze contacten:

  Bedrijf E-mail: Hollandjohnsonloanfirm@gmail.com

  Vriendelijke Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het beheer van het Trust Fund Loans Company wil dat je weet als een particuliere investeerder die gespecialiseerd is in het bedrijfsleven en de financiële steun aan sommige mensen en bedrijven. Ons assortiment van lening rente van 5%. We hebben alle soorten van leningen, zoals; Kopen Auto Mobile, aankoop van een huis, belastingen en verduidelijking van lokale accounts, persoonlijke leningen, testen enz. Wij bieden ook hypothecaire leningen aan particulieren en bedrijven, zoals de oprichting, uitbreiding van het bedrijf, enz. Het maximale bedrag dat wij geven is 50,000.000. 00 GBP. Het minimum is $ 3.000,00. Leningen zijn beschikbaar op elk woord handel forex, USD, EURO, GBP,. En het land is niet een belemmering voor ons aanbod. Onze termen van opkomende lening 6 maanden tot 25 jaar. Als u geïnteresseerd bent in dit aanbod, neem dan contact met ons op via e-mail: trustfunds404@yahoo.com

  Met vriendelijke groet,
  informatiedienst
  Trust Funds Loan Company.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heeft u een lening nodig hebt we geven lening tegen lage rente van 2% We geven lening uit het minimum van 10.000,00 euro tot het maximum € 100.000.000. Indien u interesse hebt, contact met ons op via e-mail: wemandevlin@gmail.com voor meer informatie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo, ik ben mevrouw Nancy Peter onderhandse lening kredietverstrekkers zijn het leven
  Kans leningen. Heeft u een lening dringend af te betalen uw schuld, of
  hebben behoefte aan een lening voor uw bedrijf te verbeteren? Ze zijn door de banken afgewezen en
  andere financiële instellingen? U vindt er een consolidatie lening of hypotheek nodig?
  Op zoek naar meer, omdat we hier al uw financiële problemen in orde
  het verleden. We lenen geld voor die financiële één
  Help, slecht krediet of geld nodig om rekeningen betalen moeten
  Investeringen in het bedrijf tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren,
  dat we een betrouwbare en begunstigde bijstand en klaar zal zijn
  , Een lening aan te bieden. Dus contact met ons op via e-mail (nancypeter37@gmail.com) naar  EMITTENT INFORMATIE
  NAME ..........
  SEX ..........
  AGE ..........
  CONTACT ..........
  LAND ..........
  PHONE ..........
  NODIG ..........
  Lening duur: .........
  Doel van de credit ..........
  BEROEP ..........
  GENDER ..........
  Uw maandelijkse inkomen ..........
  Terugbetaling regelingen: ..........
  Neem contact met ons op via e-mail: (nancypeter37@gmail.com)
  Dank u wel, we kijken uit naar uw
  onmiddellijk antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo, ik ben mevrouw Nancy Peter onderhandse lening kredietverstrekkers zijn het leven
  Kans leningen. Heeft u een lening dringend af te betalen uw schuld, of
  hebben behoefte aan een lening voor uw bedrijf te verbeteren? Ze zijn door de banken afgewezen en
  andere financiële instellingen? U vindt er een consolidatie lening of hypotheek nodig?
  Op zoek naar meer, omdat we hier al uw financiële problemen in orde
  het verleden. We lenen geld voor die financiële één
  Help, slecht krediet of geld nodig om rekeningen betalen moeten
  Investeringen in het bedrijf tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren,
  dat we een betrouwbare en begunstigde bijstand en klaar zal zijn
  , Een lening aan te bieden. Dus contact met ons op via e-mail (nancypeter37@gmail.com) naar  EMITTENT INFORMATIE
  NAME ..........
  SEX ..........
  AGE ..........
  CONTACT ..........
  LAND ..........
  PHONE ..........
  NODIG ..........
  Lening duur: .........
  Doel van de credit ..........
  BEROEP ..........
  GENDER ..........
  Uw maandelijkse inkomen ..........
  Terugbetaling regelingen: ..........
  Neem contact met ons op via e-mail: (nancypeter37@gmail.com)
  Dank u wel, we kijken uit naar uw
  onmiddellijk antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo, ik ben mevrouw Nancy Peter onderhandse lening kredietverstrekkers zijn het leven
  Kans leningen. Heeft u een lening dringend af te betalen uw schuld, of
  hebben behoefte aan een lening voor uw bedrijf te verbeteren? Ze zijn door de banken afgewezen en
  andere financiële instellingen? U vindt er een consolidatie lening of hypotheek nodig?
  Op zoek naar meer, omdat we hier al uw financiële problemen in orde
  het verleden. We lenen geld voor die financiële één
  Help, slecht krediet of geld nodig om rekeningen betalen moeten
  Investeringen in het bedrijf tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren,
  dat we een betrouwbare en begunstigde bijstand en klaar zal zijn
  , Een lening aan te bieden. Dus contact met ons op via e-mail (nancypeter37@gmail.com) naar  EMITTENT INFORMATIE
  NAME ..........
  SEX ..........
  AGE ..........
  CONTACT ..........
  LAND ..........
  PHONE ..........
  NODIG ..........
  Lening duur: .........
  Doel van de credit ..........
  BEROEP ..........
  GENDER ..........
  Uw maandelijkse inkomen ..........
  Terugbetaling regelingen: ..........
  Neem contact met ons op via e-mail: (nancypeter37@gmail.com)
  Dank u wel, we kijken uit naar uw
  onmiddellijk antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo, ik ben mevrouw Nancy Peter onderhandse lening kredietverstrekkers zijn het leven
  Kans leningen. Heeft u een lening dringend af te betalen uw schuld, of
  hebben behoefte aan een lening voor uw bedrijf te verbeteren? Ze zijn door de banken afgewezen en
  andere financiële instellingen? U vindt er een consolidatie lening of hypotheek nodig?
  Op zoek naar meer, omdat we hier al uw financiële problemen in orde
  het verleden. We lenen geld voor die financiële één
  Help, slecht krediet of geld nodig om rekeningen betalen moeten
  Investeringen in het bedrijf tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren,
  dat we een betrouwbare en begunstigde bijstand en klaar zal zijn
  , Een lening aan te bieden. Dus contact met ons op via e-mail (nancypeter37@gmail.com) naar  EMITTENT INFORMATIE
  NAME ..........
  SEX ..........
  AGE ..........
  CONTACT ..........
  LAND ..........
  PHONE ..........
  NODIG ..........
  Lening duur: .........
  Doel van de credit ..........
  BEROEP ..........
  GENDER ..........
  Uw maandelijkse inkomen ..........
  Terugbetaling regelingen: ..........
  Neem contact met ons op via e-mail: (nancypeter37@gmail.com)
  Dank u wel, we kijken uit naar uw
  onmiddellijk antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo, ik ben mevrouw Nancy Peter onderhandse lening kredietverstrekkers zijn het leven
  Kans leningen. Heeft u een lening dringend af te betalen uw schuld, of
  hebben behoefte aan een lening voor uw bedrijf te verbeteren? Ze zijn door de banken afgewezen en
  andere financiële instellingen? U vindt er een consolidatie lening of hypotheek nodig?
  Op zoek naar meer, omdat we hier al uw financiële problemen in orde
  het verleden. We lenen geld voor die financiële één
  Help, slecht krediet of geld nodig om rekeningen betalen moeten
  Investeringen in het bedrijf tegen een tarief van 2%. Ik wil dit medium gebruiken om u te informeren,
  dat we een betrouwbare en begunstigde bijstand en klaar zal zijn
  , Een lening aan te bieden. Dus contact met ons op via e-mail (nancypeter37@gmail.com) naar  EMITTENT INFORMATIE
  NAME ..........
  SEX ..........
  AGE ..........
  CONTACT ..........
  LAND ..........
  PHONE ..........
  NODIG ..........
  Lening duur: .........
  Doel van de credit ..........
  BEROEP ..........
  GENDER ..........
  Uw maandelijkse inkomen ..........
  Terugbetaling regelingen: ..........
  Neem contact met ons op via e-mail: (nancypeter37@gmail.com)
  Dank u wel, we kijken uit naar uw
  onmiddellijk antwoord

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heeft u een lening moeten we geven lening tegen lage rente van 2% We geven lening aan elke waren in het woord Indien u interesse hebt, neem dan contact met ons op via e-mail: tinacoka@outlook.com voor meer informatie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hello, Are you in need of urgent financial assistance for a personal purpose or for your business needs? Getting a legitimate loan have always been a huge problem to clients who have financial problem and need solution to it urgently. The issue of credit and collateral are something that clients are always worried about when seeking a loan from a legitimate lender. Be careful not to fall victims of various online loan scams here and eventually lost your hard earned money. If you need a credible and reputable loan for: Debt Consolidation, Business Loans, Personal Loans, Construction Loans and Car Loan for any kinds contact : (Email: finance@wburke-lendings.com) or website: http://www.wburke-lendings.com. No social security and no credit check, 100% Guarantee. All you have to do is let us know exactly what you want and we will surely make your dream come true.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heeft u onbetaalde rekeningen? Ben je in de schulden? Je moet het opzetten van een bedrijf? Ben je al afgewezen door uw bank? Heeft u slecht krediet? Dit is om u te informeren dat de Thomas Credit Firm geeft 2% lening tarief aangeboden zonder onderpand of enige voorwaarden, schuld consolidatie lening, risicokapitaal, zakelijke lening, onderwijs lening en woningkrediet met voorwaarden tot 25 jaar Afschrijvingen één punt met de mogelijkheid, afhankelijk van de credit-pakket. Wij bieden van 10.000 tot 900.000.000 in elke valuta. Wij bieden ook een financieel instrument BG / SBLC (MT 103, MT 799, MT760) aan het project, evenals credit enhancement te financieren. Geïnteresseerde personen moeten rechtstreeks schrijven naar mijn inbox voor directe respons. E-mail; markanthonysramos@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goede dag voor u allen,

  Heeft u een bedrijf of het uitbreiden van Lening, autolening, persoonlijke lening, bouw lening nodig hebben. Hier komt een betaalbare lening, bieden wij leningen aan individuele en publieke sector die behoefte hebben aan financiële steun bij een lage rente van 3%. Als je contact opnemen bent interesseren ons via onderstaand formulier.

  Voor-en achternaam:
  land:
  Staat:
  Bedrag Nodig:
  Lening Duur:
  Maandelijks:
  Doel van de lening:
  Telefoonnummer:

  bedankt
  E-mail: mrszonatloancompany@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. We have provided over $1 Billion in business loans to over 15,000 business owners just like you. We use our own designated risk technology to provide you with the right business loan so you can grow your business. Our services are fast and reliable, loans are approved within 72 hours of successful application. We offer loans from a minimum range of $5000 to a maximum of $20 million.

  - Complete Name:
  - Loan amount needed:
  - Loan Duration:
  - Purpose of loan:
  - City / Country:
  - Telephone:
  - How Did You Hear About Us:
  Have You Applied Before?...
  With Best Regards.
  Mrs. Magaret Becklas
  Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com
  Emaill: bdsfn.com@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mijn naam is Marian en ik ben een gelukkige vrouw vandaag, ik zei zelf dat elke Leninglener die mijn leven en dat van mijn familie zou kunnen veranderen, ik een persoon noemen die op zoek bent naar een lening. Ik zou dit graag willen brengen Naar de mededeling van het publiek over hoe ik martins Walters ontmoet nadat ik mijn baan heb verloren en door mijn bank en andere financiële instelling geweigerd werd door mijn credit score. Ik kon mijn kinderkosten niet betalen, die ik achteraf op rekeningen achterlaat, omdat ik mijn huur niet zou kunnen betalen. Het was in deze periode dat mijn kinderen door pleegzorg van me werden genomen. Vervolgens heb ik ergens op gezocht om online geld te verdienen waar ik €5500 verloor die ik van vrienden heb geleend die ik door twee bedrijven afscheidde. Totdat ik gelezen heb over: martinswalters28@gmail.com waar ik een lening kreeg om mijn schulden te betalen en een bedrijf te starten. U kunt hen contacteren via de bovenstaande email of martinswaltersloanfirm@yahoo.com. Ik doe dit om zoveel te redden die een lening nodig hebben om niet op het internet slachtoffer te zijn van oplichting.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. * Biedt een rente van 3% rentelening
  * Verzekering voor geldloze ondernemer
  * Garantie voor geld

  Met een goede credit score biedt Credit Financier Home onderpandsleningen en niet-zekerheidsleningen aan particulieren of bedrijven of samenwerkingsverbanden voor industriële en persoonlijke voordelen.

  Contact adres:
  Whatsapp: +15184181390
  Directe post
  creditfinancierhome@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 23. hallo iedereen mijn naam is Johannes en ik kom uit Nederland, ik wil snel van deze gelegenheid gebruik maken om iemand die een lening nodig heeft te vertellen, want ik krijg gewoon mijn lening van 200.000 euro van Stella Rene lening bedrijf, dit bedrijf is echt veilig en beveiligd en twijfel niet aan haar, want zij maakt een echte en legale lening, dus als u ooit dringend leningen en hulp nodig hebt, neem dan nu contact op met e-mail {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com} voor uw snelle, veilige en beveiligde leningvertrouwen omdat ze veel mensen uit andere landen heeft geholpen, dus ik wil dat mijn goede mensen gelukkig zijn en ik wil dat al onze problemen voorbij zijn, vandaag ben ik zo opgewonden omdat ik vandaag succes heb met mijn lening en dank aan Stella Rene voor het geleende bedrag dat ze me gewoon toekent, en alsjeblieft alsjeblieft wanneer je een lening nodig hebt, neem dan contact op met Stella Rene en ontvang een veilige lening om al je problemen vandaag op te lossen.

  Johannes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo, ik ben de heer Leon Derek, de crediteur van particuliere leningen. En ik ben hier om uw dromen waar te maken om een lening te krijgen. Heb je dringend een lening nodig? Heeft u een lening nodig om uw schulden af te betalen? Heeft u een lening nodig voor uitbreiding van uw bedrijf of start u een eigen bedrijf? Wij staan voor u klaar met een lage rente van 2% en u kunt een lening krijgen van € 3.000 tot € 500.000.000 het maximale geleende bedrag en tot 50 jaarlening, bieden wij leningen aan particulieren en organisaties. Neem contact met ons op via ons e-mailadres derekfastloan@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo
  Dit is om het algemene publiek te informeren dat de rooms-katholieke christelijke organisatie een financiële kans heeft geopend om mensen in noodhulp te helpen, zoals financiële hulp. Dus als je financiële problemen hebt of als je een financieel probleem hebt, en je hebt geld nodig om een eigen bedrijf te starten, of je moet je rekeningen betalen, met een lange en korte duur naar keuze met een lage rente op 2% per annulering voor individuen en bedrijven. Neem vandaag nog contact met ons op per e-mail. Adres: (romancatholic19@gmail.com) De Bijbel zegt (Lukas 11:10) Voor iedereen die vraagt ontvangt; degene die vondsten zoekt; en voor degene die klopt, zal de deur worden geopend. Dus mis deze kans niet, omdat Jezus dezelfde is gisteren, vandaag en voor altijd. Alsjeblieft, dit is voor serieus gezinde en Godvrezende mensen Ontvang onze oprechte groeten van de rooms-katholieke christelijke organisatie, neem vandaag nog contact met ons op via deze e-mail: (romancatholic19@gmail.com)

  BeantwoordenVerwijderen

 26. Goede dag, heb je een lening nodig? zoals een lening om uw diensten af ​​te betalen, om uw huur te betalen en financiële problemen op te lossen, hier is een kans voor u, Hope biedt woningkredieten, zakelijke leningen, commerciële leningen, startkapitaal, leningen voor leningen, leningen voor de bouw, autoleningen, hotelleningen, enz. van 2% rentepercentages per jaarlijkse terugbetaling, Hope-lening duurt maximaal {3} uur, om bij alle goedgekeurde klanten terecht te komen, neem contact met ons op via (kplenders@outlook.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wij bieden allerlei soorten leningen, zowel verzekerd als ongedekt {Beleggingslening, Zakelijke lening, Woninglening, Leningmaatschappij, Persoonlijke lening, Studielening, Leningconsolidatie, etc. Zie hieronder e-mail voor informatie over onze diensten;

  info.trustfirm2012@gmail.com


  Bedankt.
  NEEM NU CONTACT MET ONS OP: info.trustfirm2012@gmail.com
  NAAM: Mevrouw Catherine Cole
   


  Snel en gemakkelijk beschikbare lening

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heb je een lening nodig om de rekening te betalen, neem dan contact met ons op, we geven een lening van slechts 2% uit, we geven ook een lang en kort tijdleningformulier meer info contacteer ons via email andmoris38@gmail.com voor meer info  BeantwoordenVerwijderen
 29. Meneer en mevrouw Bent u op zoek naar een echte lening? Wilt u financiële hulp in uw bedrijf of uw verschillende projecten? Maar alle banken wijzen uw dossier af, zeer dure klant (en) merken op dat het vandaag uw geluksdag is, want we zijn begonnen ter beschikking van de eerlijke en serieuze specifieke wonende over de hele wereld. In feite ons vermogen om te lenen varieert van 5.000 € tot 30.000.000 € per individu. Wij informeren u dat er veel voorzorgsmaatregelen zijn genomen om ervoor te zorgen en garanderen de mensen die de verzoeken bij onze instelling indienen. We moesten inderdaad veel serieuze individuen in heel Europa helpen. Ons aanbod is serieus. Je zou het kunnen realiseren via de procedure die de juridische procedure is voor het verstrekken van leningen tussen individuele personen (we hebben zelfs het gelegaliseerde document waaruit blijkt dat we dergelijke activiteiten op het continent en zelfs elders kunnen uitoefenen). Bedankt dat we graag gecontacteerd worden door serieuze mensen, die in staat zijn om de leningen terug te betalen. Als u geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om ons dit te laten weten door uw verzoek te sturen aan:
   E-mail: lambertjeandominique53@gmail.com


  Onze oprechte groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Aandacht:

  Wij bieden leningen aan particuliere en commerciële instellingen tegen een zeer lage jaarlijkse rentevoet van 3%, terugbetaling van 1 jaar tot 25 jaar. We verstrekken leningen binnen het bereik van 5.000 tot 500.000.000. Dit is om de groeiende geschiedenis van Bad Credit uit te roeien en ook om stabiele winst te brengen voor zowel ons bedrijf als onze klanten.

  Slaap je 's nachts aan het je zorgen maken over hoe je een lening kunt krijgen? Contact: Paul Loan Agency nu via e-mail: paulhelpfund@yahoo.com of WhatsApp: +91 733 787 3110

  Wij bieden een lening aan met een lage rente van 3% en bieden wij.

  *Persoonlijke leningen
  * Leningen voor consolidatie van schulden
  * Risicokapitaal
  * Zakelijke leningen
  * Onderwijsleningen
  *Hypotheek
  * Leningen om welke reden dan ook

  Voor meer dringende informatie Neem onmiddellijk contact met ons op. paulhelpfund@yahoo.com of WhatsApp: +91 733 787 3110
  vriendelijke groeten
  Mr Paul Moritz

  BeantwoordenVerwijderen