Zoeken in de muziekgeschiedenis

8 jan. 2013

Muziekgeschiedenis van 9 Januari

Bij de NPS op Nederland 3 wordt op 9 Januari 2004 een aflevering van Single Luck uitgezonden over Kom Uit De Bedstee M'n Liefste van Egbert Douwe. Egbert Douwe is het pseudoniem voor Rob Out, DJ en programmaleider bij Radio Veronica. Een paar maanden voor zijn dood heeft hij aan programmamaker Tonko Dop een interview afgestaan over de opname van deze nummer 1-hit uit 1968. Rob Out en Peter Koelewijn zijn bevriend en wanneer ze samen aan de bar zitten, stelt Peter voor een plaat te maken met de DJ. Door de ettelijke glazen bier zegt Rob het een goed idee te vinden en vergeet het meteen. Peter echter niet. Die is net bezig een krankzinnige tekst te maken op het nummer Come To My Bedside My Darling, en laat arrangeur Job Maarse komen, besteld de GTB Studio in Den Haag en neemt in een paar uur tijd de orkestband op. Daarna belt hij Rob Out die zich eerst een ongeluk schrikt maar later die dag toch naar de studio komt. Kom Uit De Bedstee M'n Liefste komt in twee weken op de eerste plaats terecht in Nederland en Belgie. Rob Out heeft drie maal als Egbert Douwe voor publiek opgetreden. Out kent maar twee liedjes: Kom Uit De Bedstee M'n Liefste en de B-kant Het Gerucht, en krijgt eral gauw genoeg van 5 keer per optreden alleen die twee nummers te moeten zingen. Na de nummer 1 hit Kom Uit De Bedstee M'n Liefste maakt Peter Koelewijn een LP met Egbert Douwe. Dat moet snel gebeuren, om nog iets van het succes van de single te kunnen meepikken, dus schrijft Peter een paar nieuwe liedjes en verzameld voor de rest wat bekende liedjes (sommige van hemzelf) zoals Kom Van Dat Dak Af, Beestjes en Daar In De Wildernis (Ronnie & de Ronnies), Ik Heb Geen Zin Om Op Te Staan (Het) en Jij Kost Me Teveel Money. De plaat wordt gearrangeerd door Job Maarse en opgenomen in de GTB Studio in Den Haag. De hoes, de bedstee-dia is gemaakt in het Sijtje Boes huis op Marken. Het origineel van het nummer is geschreven door Eric Anderson en in 1964 als eerste op de plaat gezet door The Brothers Four. Rob Out overlijdt op 25 December 2003 op 63-jarige leeftijd.


U2 maakt op 9 Januari 2001 bekend dat de nieuwe Elevation Tour op 24 Maart 2001 van start gaat in het National Car Rental Center in Miami, Florida. In de zomer van 2001 wordt Europa aangedaan. U2 is voor het laatst in 1997 op tournee geweest met de succesvolle Popmart Tour. Nederland wordt op 31 Juli, 1 en 3 Augustus 2001 bezocht als U2 drie keer in het Gelredome in Arnhem staat. Het Europese gedeelte van de Elevation Tour wordt op 1 September 2001 afgesloten met een optreden in Slane Castle, Slane in Ierland. Van het optreden komt in 2003 onder de naam U2 Go Home - Live From Slane Castle Ireland een DVD uit.


Dave Dee overlijdt op 9 Januari 2009 in Kinston upon Thames in Engeland aan de gevolgen van kanker. Dave Dee wordt op 17 December 1941 in Salisbury/Wiltshire, Engeland als David Harman geboren en is naast songwriter en A&R manager vooral bekend als lid van de popgroep Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich. David Harman volgt na de Adcroft School Trowbridge een politie opleiding en wordt agent bij de Wiltshire Constabulary. Hij is in die hoedanigheid als één van de eersten aanwezig op de plek van het auto-ongeluk waarbij Eddie Cochran om het leven komt en Gene Vincent zwaar gewond raakt. In 1961 richt David Harman met vijf vrienden uit het Engelse Wiltshire de groep Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich op. Naast zanger David Harman (Dave Dee) zijn dit; gitarist Ian Amey (Tich), gitarist John Dymond (Beaky), bassist Trevor Davies (Dozy) en drummer Mick Wilson (Mick). Aanvankelijk is de naam Dave Dee & The Bostons en wordt er opgetreden in het voorprogramma van The Honeycombs. Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich hebben maar liefst tien Top 10-hits op hun naam staan. Een groot gedeelte van dit succes is te danken aan hun managers Ken Howard en Alan Blaikley, de schrijvers van alle de tien hits. Howard en Blaikley zijn ook de grote mannen achter The Honeycombs. Van 1966 tot 1968 weten Howard en Blaikley met Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich successen te behalen met ultrakort-getitelde songs als Hold Tight, Hideaway, Bend It, Save Me, Touch Me, Zabadak en het grootste succes, The Legend Of Xanadu. In de Verenigde Staten, waar de nummers vanwege hun seksuele implicaties (You Make It Move) niet gedraaid worden, weet de groep niet door te breken. Dave Dee verlaat de groep in Juli 1969 (met het nummer My Woman's Man bereikt hij in 1969 een 42ste plaats in de Engelse hitlijst) om na een kortstondige solocarriere als A&R-man de platenwereld van dienst te zijn. Dozy, Beaky, Mick & Tich gaan nog even zonder hem door en duiken in de jaren zeventig weer op onder de naam Mason. In 1974 volgt een kortstondige reunie. Sinds de jaren negentig traden de bandleden in de originele samenstelling weer regelmatig met elkaar op. Het laatste optreden dateert van 20 September 2008 in Eisenburg in Duitsland. Dave Dee is 65 jaar geworden.


Gary Puckett & The Union Gap staan op 9 Januari 1968 in de Columbia Studio in Hollywood om de Jerry Fuller-compositie Young Girl op te nemen. Young Girl ligt vanaf 13 Februari 1968 in de platenwinkel, en komt op 2 Maart 1968 de Amerikaanse hitparade binnen. Young Girl bereikt op 6 April 1968 een tweede plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland komt Young Girl op 6 Juli 1968, in de Top 40, eveneens tot een tweede plaats


Bert Kaempfert staat op 9 Januari 1961 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Wonderland By Night. Bert Kaempfert is in de 60-er jaren één van de bekendste bandleiders, van wie nummers als Spanish Eyes en Red Roses For A Blue Lady wereldberoemd zijn. Ook produceert hij in 1961 de single My Bonnie, de allereerste opname sessie met The Beatles wanneer zij in Hamburg spelen, die in Duitsland door Polydor wordt uitgebracht. Op het label van het plaatje staat als uitvoerende artiesten genoemd: Tony Sheridan & The Beat Brothers. De opnamen zijn op 22 Juni 1961 in Hamburg gemaakt. My Bonnie wordt een Top 10-hit in de Duitse hitparade. In Januari 1962 wordt de single in Engeland uitgebracht. Als groepsnaam staat dan op het label: Tony Sheridan & The Beatles.


Op 9 Januari 1997 ontvangt Jazz muzicus Lionel Hampton, uit handen van president Bill Clinton, de National Medal Of The Arts tijdens een plechtige bijeenkomst op het Witte Huis in Washington. De 88-jarige Hampton is ontroerd, vooral omdat twee dagen eerder zijn appartement in New York door brand is verwoest.


Charlie Watts, drummer van Blues Incorporated besluit op 9 Januari 1963 drummer te worden bij The Rolling Stones op aandrang van o.a Ian 'Stu' Stewart. "Weet je, jij hoort bij deze groep punt uit". Charlie "Ja vooruit dan maar, ik weet alleen niet wat mijn vader ervan vindt." Later verteld Charlie Watts over zijn beslissing, "Ik dacht dat ze gek waren. Ze speelden overal en nergens, onbetaald, zonder zich daar zorgen om te maken. Ik verdiende toen aardig, en het was duidelijk dat daar een eind aan zou komen. Maar ik wilde erover nadenken, want ik hield van hun inzet, en ik raakte steeds meer betrokken bij Rhythm en Blues, dus ik zei, vooruit dan maar". Op 11 Januari 1963 krijgt Tony Chapman, dan nog drummer van de Rolling Stones, na een optreden in de Ricky Tick te horen dat zijn diensten niet langer gewenst zijn. Hij wordt woest en vraagt Bill Wyman om met hem samen een nieuwe groep te beginnen. Bill Wyman blijft echter bij de Stones. De volgende dag, op 12 Januari 1963 in Ealing speelt Charlie Watts voor het eerst met de Rolling Stones mee.


Op 9 Januari 1960 komt Eddie Cochran aan in England voor een uitgebreide tournee samen met Gene Vincent. In het voorprogramma staan Tony Sheridan, Joe Brown, Billy Fury en Georgie Fame. Na een optreden in Bristol rijden Eddie Cochran, Gene Vincent en Sharon Sheeley op 17 April 1960 in een taxi naar London Airport om in Amerika een korte vakantie te houden. In Wiltshire rijdt krijgt de taxi een klapband en knalt de wagen tegen een lantaarnpaal. Gene Vincent, Sharon Sheeley en de chauffeur lopen breuken en schaafwonden op. Eddie Cochran raakt met zijn hoofd het dak van de taxi en wordt met zwaar hersenletsel naar het St. Martin's Hospital in Bath gebracht, waar hij overlijdt. Eddie Cochran is 21 jaar geworden. Ironisch genoeg is op dat moment Three Steps To Heaven van Eddie Cochran een grote hit in Engeland. In 1988 wordt het nummer C'mon Everybody opnieuw uitgebracht en organiseert Paradiso een Tribute To Eddie Cochran-avond waar een groot aantal Nederlandse bands Cochran-nummers covert.


Vanwege een ontsteking aan het strottenhoofd van Mick Jagger wordt het concert van The Rolling Stones op 9 Januari 1998 in het Skydome in Toronto, Canada afgelast. Gekochte kaartjes blijven geldig en op 26 April 1998 zien 54.986 uitzinnige fans The Rolling Stones alsnog optreden in Toronto. In voorprogramma staat op die dag Wide Mouth Mason.


Op 9 Januari 1973 wordt op het Japanse consulaat in Londen aan Mick Jagger een visum geweigerd vanwege een drugsveroordeling uit 1969. Ook wordt door het consulaat het argument aangevoerd dat Mick Jagger te beroemd is. Het was de bedoeling dat de Rolling Stones een korte tour door Japan zouden doen, waarbij vijf keer in het Budokan in Tokyo zou worden opgetreden en twee keer in Hong Kong.


In 1979 wordt David Bowie in een interview met Jean Rook van The Daily Express gevraagd hoe hij er over denkt wanneer hij 50 jaar wordt. "I shall welcome it, Lord yes. Pop stars are capable of growing old. Mick Jagger at 50 will be marvelous. I can just see him. An aging rock star doesn't have to opt out of life. When I'm 50, I'll prove it." Eén dag na zijn vijftigste verjaardag treedt David Bowie op 9 Januari 1997 op tijdens een groot verjaardagsfeest in de Madison Square Garden in New York. Als gasten ontvangt de Engelse zanger ondermeer The Foo Fighters, Frank Black, Sonic Youth, Placebo, Robert Smith en Lou Reed. Samen spelen zij de volgende nummers: Little Wonder, The Hearts Filthy Lesson, Scary Monsters...And Super Creeps (Frank Black), Fashion (Frank Black), Telling Lies, Hallo Spaceboy (The Foo Fighters), Seven Years In Tibet (The Foo Fighters), The Man Who Sold The World, The Last Thing You Should Do (Robert Smith), Quicksand (Robert Smith), Battle For Britain (The Letter), Voyeur Of Utter Destruction, I'm Afraid Of Americans (Sonic Youth), Looking For Satellites, Under Pressure, Heroes, Queen Bitch (Lou Reed), Waiting For The Man (Lou Reed), Dirty Boulevard (Lou Reed), White Light White Heat (Lou Reed), Moonage Daydream. Toegift 1: Happy Birthday (Gezongen door publiek), All The Young Dudes (Billy Corgan), The Jean Genie (Billy Corgan). Toegift 2: Space Oddity (Acoustic Solo). De opbrengst gaat in zijn geheel naar een goed doel.


Op 9 Januari 2007 worden door de Britse posterijen speciale postzegels uitgegeven met daarop de hoezen van zes albums van The Beatles. Deze zes albums zijn: With The Beatles (1963), Help! (1965), Revolver (1966), Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967), Abbey Road (1969) en Let It Be (1970). Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Britse postdienst dat een popgroep op postzegels staat. Wel is er al in 1964 een set postzegels van The Beatles verschenen. Hierop staan echter getekende portretten van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr.


Terry Hall en Jerry Dammers van The Specials krijgen op 9 Januari 1981 een boete van 400 pond, omdat zij tijdens een optreden in het Engelse Cambridge opruiende taal hebben gebruikt. Hun uitlatingen zouden een chaotisch optreden hebben geleidt. "At first it started off, it was a great laugh: we're all in this together, there's no stars here. Then gradually, people were getting onstage two numbers into the set and it became tedious and dangerous. In the end, the whole audience wanted to be onstage, the PA stacks were swaying and it was dangerous, but you couldn't stop it. We told the audience it was too dangerous and they wouldn't have it and it ended up in a massive ruck with the bouncers." aldus Jerry Dammers, over wat er misging.


Op 9 Januari 1967 staan de Engelse Mike Sammes Singers in de studio om voor de grap het nummer I Was Kaiser Bill's Batman op te nemen. Mike Sammes vindt het zo'n geslaagde grap dat hij besluit de opname op single uit te brengen. Dit gebeurt niet als The Mike Sammes Singers, maar als Whistling Jack Smith. Bill Moeller, de roadmanager van Unit 4+2, wordt ingehuurd om de single te playbacken in televisieprogramma's. I Was Kaiser Bill's Batman wordt op 3 Februari 1967 uitgebracht. Op 2 Maart 1967 komt de single de Engelse hitparade binnen. Hij bereikt de vijfde plaats. Bill Moeller komen wij in 1971, samen met Unit 4+2-zanger David 'Buster' Meikle, tegen in het duo Bill & Buster. Met Hold On To What You've Got bereiken zij de 25-ste plaats in de Nederlandse Top 40.


Frank Sinatra geeft op 9 Januari 1988 een éénmalig concert in Australie voor een bedrag van één miljoen dollar. De zanger is in 1974 voor het laatst in Australie geweest. Sinatra is destijds met ruzie vertrokken nadat hij journalisten voor hoeren en dronkelappen heeft uitgescholden.


Op 9 Januari 2007 raakt Eddy Wally betrokken bij een verkeersongeluk in Gent wanneer hij zijn Mercedes wil parkeren. De Vlaamse zanger raakt hierbij de zijkant van een passerende auto. Beide voertuigen raken flink beschadigd. Volgens ooggetuigen probeert Eddy Wally de geschrokken bestuurster te troosten met enkele foto's en affiches met handtekening.


Vanaf 9 Januari 1981 ligt In The Air Tonight van Phil Collins in de platenwinkel. Deze eerste solo-single van de Genesis-drummer komt op 17 Januari 1981 de Engelse hitparade binnen. In The Air Tonight blijft op de tweede plaats steken. De inspiratie voor het nummer heeft Phil Collins gekregen nadat zijn huwelijk in 1978 op de klippen is gelopen. Zijn frustraties uit hij in een paar persoonlijke songs die hij thuis in zijn eigen huisstudio opneemt. Face Falue, het album waar In The Air Tonight opstaat, verkoopt door de single zo goed, dat het de verkoop van elk Genesis album overtreft. In Nederland staat In The Air Tonight vanaf 21 Maart 1981 drie weken op de eerste plaats in de Top 40.


Op 9 Januari 1984 wordt postuum de single Nobody Told Me van John Lennon uitgebracht. Nobody Told Me is één van de nummers op zijn album Milk And Honey. Dit album bevat verder opnamen die John Lennon vlak voor zijn dood, in December 1980, heeft opgenomen en niet heeft kunnen voltooien. De opnamen zijn verder afgemaakt door zijn weduwe Yoko Ono. Nobody Told Me komt op 16 Januari 1984 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de zestiende plaats.


Deep Purple krijgt op 9 Januari 1975 in Amerika een gouden plaat voor het album Stormbringer. Het album is het laatste waar gitarist Ritchie Blackmore op te horen is. Op Stormbringer poogt de groep voorzichtig om van stijl te veranderen: wat minder heavy, wat meer soul. Dit tot ongenoegen van Blackmore die dan ook vertrekt. Blackmore richt met leden van Elf zijn eigen groep Rainbow op, waarin ondermeer topzangers als Ronnie James Dio, Graham Bonnet en Joe Lynn Turner hebben gezeten. Blackmore's opvolger, Tommy Bolin, is te horen op het volgende album van Deep Purple, Come Taste The Band.


Op 9 Januari 1971 staat de acteur Clive Dunn op de eerste plaats in Engeland met het nummer Grandad. Het is een aardig verjaardagcadeau voor de acteur die op deze dag zijn 51-ste verjaardag viert. Clive Dunn is vooral bekend om zijn komische rol in de Engelse televisieserie Dad's Army. Deze serie is in Nederland uitgezonden als Daar Komen De Schutters.


Vanaf 9 Januari 1971 ligt de single Sunny Honey Girl van Cliff Richard in de platenwinkel. Sunny Honey Girl komt op 23 Januari 1971 de Engelse hitparade binnen. Sunny Honey Girl, geschreven door Cook, Greenaway, Holler en Goodison bereikt de negentiende plaats. In Nederland blijft Sunny Honey Girl in de tipparade steken.


Crosby, Stills, Nash & Young staan op 9 Januari 1970 in Wally Heider's Studio C in San Francisco om het door David Crosby geschreven nummer Almost Cut My Hair op te nemen. Crosby heeft het nummer geschreven naar aanleiding van de moord op senator Robert F. Kennedy op 5 Juni 1968. CSN&Y worden bij deze opname bijgestaan door Greg Reeves op bas en Dallas Taylor op drums. Neil Young over de opname: "It's really Crosby at what i think is his best. It's all live, three guitars, bass, organ (Graham Nash) and drums, and there where no overdubs. One vocal, and the vocal was sung live... we did it in San Francisco at Wally Heider's". Almost Cut My Hair staat op het album Deja Vu van Crosby, Stills, Nash & Young dat op 11 Maart 1970 wordt uitgebracht. Deja Vu komt op 25 April 1970 de LP top 20 binnen en staat vanaf 8 Augustus 1970 zes weken op de eerste plaats.


Vanaf 9 Januari 1976 verblijft David Bowie twee weken in het huis van Keith Richards in Ochios Point op Jamaica. Daar repeteert hij in diens studio voor zijn eerste wereldtournee. De tournee gaat op 2 Februari 1976 in het Pacific Coliseum in Vancouver in Canada van start. Op 13 en 14 Mei 1976 geeft David Bowie twee concerten in de Rotterdamse Ahoy'. Op 18 Mei 1976 wordt de tournee in het Pavillion in Parijs afgesloten.Het eigenlijke laatste concert, op 19 Mei in het Pavillion, wordt gecancelled. David Bowie wordt begeleid door de gitaristen Carlos Alomar en Stacey Heydon, drummer Dennis Davis, bassist George Murray en toetsenist Tony Kaye, die vanaf Maart 1976 Raw Moon genoemd worden. In totaal heeft David Bowie 11 landen aangedaan en vierenzestig concerten gegeven.


Een rechter bekrachtigd op 9 Januari 2007 de echtscheiding van Bryan McFadden en Kerry Katone. Kerry Katone is dan inmiddels zwanger van haar nieuwe vriend, Mark Croft. Hun dochter Heidi Croft wordt op 20 Februari 2007 geboren. Bryan McFadden, de ex-zanger van Westlife, en Kerry Katone, de ex-zangeres van Atomic Kitten, zijn op 3 Januari 2002 met elkaar in het huwelijk getreden. Samen krijgen zij twee dochters, Molly en Lilly Sue. In September 2004 gaan zij uit elkaar.


Elvis Presley staat op 9 Januari 2005 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst met Jailhouse Rock. Het is voor Elvis Presley, ruim 27 jaar na zijn overlijden, de 19e keer dat hij deze positie weet te halen. Jailhouse Rock wordt in de eerste week van Januari 2005 slechts 21.262 keer verkocht, en is daarmee de minstverkopende nummer 1 sinds 1969. Jailhouse Rock is her- uitgebracht ter ere van de 70ste verjaardag van Elvis Presley, die geboren is op 8 Januari 1935. Platenmaatschappij Sony/BMG geeft ter gelegheid daarvan alle achttien Britse nummer één-singles van Elvis Presley in een wekelijkse regelmaat opnieuw uit. De nummer 1 hits worden zowel op CD, als op vinyl uitgeracht in een gelimiteerde oplage. In augustus 1977 overlijdt Elvis Presley op 42-jarige leeftijd. De meest recente nummer één-hit van Elvis Presley in Engeland is A Little Less Conversation van de Nederlandse Junkie XL (Tom Holkenborg) die op 22 Juni bovenaan staat.


In het Four Seasons-hotel in Las Vegas geeft Motley Crue-zanger Vince Neil op 9 Januari 2005 zijn ja-woord aan Lia Gerandini. Het huwelijk wordt gesloten door de voormalige rapper MC Hammer. Bruiloftsgasten zijn ondermeer Nikki Sixx en Tommy Lee van Motleyy Crue, basketballer Dennis Rodman en voormalig Playboy-playmate Brande Roderick.


De Amerikaanse omroep CBS zendt op 9 Januari 1959 de eerste aflevering uit van de western-serie Rawhide. In deze serie zijn de hoofdrollen voor Clint Eastwood als Rowdy Yates, Sheb Wooley als Pete Nolan, Paul Brinegar als Wishbone, Eric Fleming als Gil Favor en Steve Raines als Jim Quince. In totaal worden er 217 afleveringen van Rawhide geproduceerd. In 1966 stopt CBS met de serie. Het thema van Rawhide wordt gezongen door Frankie Laine. De single bereikt eind 1959 de zesde plaats in de Engelse hitparade. In de versie van de Britse novelty groep The Chaps wordt Rawhide in April 1983 ook in Nederland een hit, wanneer de single een achtste plaats in de Top 40 haalt.


Country-zangeres Emmylou Harris treedt op 9 Januari 1977 in het huwelijk met haar producer Brian Ahern. Harris en Ahern hebben elkaar in 1975 leren kennen toen hij haar eerste solo-LP Pieces In The Sky produceerde. Deze plaat komt op 15 Maart 1975 binnen in de albumlijst van Billboard, en haalt een 45ste plaats als hoogste notering. Op Pieces In The Sky staan de volgende nummers: Bluebird Wine, Too Far Gone, If I Could Only Win Your Love, Boulder To Birmingham, Before Believing, Bottle Let Me Down, Sleepless Nights, Coat Of Many Colors, For No One, Queen Of The Silver Dollar, Hank And Lefty en California Cottonfields.


Op 9 Januari 1985 bereikt het album Shout At The Devil van Motlet Crue in Amerika de dubbel platina-status. Shout At The Devil komt op 15 Oktober 1983 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de zeventiende plaats. In totaal staat Shout At The Devil 111 weken genoteerd in de Billboard albumlijst.


The Beach Boys beginnen op 9 Januari 1969 in de homestudio van Brian Wilson in Bel Air, Californie aan de opnamen van het album Sunflower. Op 9 Januari 1969 wordt het nummer San Miguel opgenomen, geschreven door Dennis Wilson en Gregg Jacobson. Een jaar later zijn The Beach Boys nog steeds bezig aan de opnamen van Sunflower. Op 9 Januari 1970 wordt door Brian Wilson en Bruce Johnston de laatste hand gelegd aan Deirdre. Sunflower wordt op 31 Augustus 1970 uitgebracht. Het album komt op 26 September 1970 binnen in de albumlijst van Billboard, en behaalt een teleurstellende 151ste plaats. Op Sunflower staan de volgende nummers: Slip On Through, This Whole World, Add Some Music To Your Day, Got To Know The Woman, Deirdre, It's About Time, Tears In The Morning, All I Wanna Do, Forever, Our Sweet Love, At My Window en Cool Cool Water. San Miguel verschijnt pas in 1981 op het verzamelalbum 10 Years Of Harmony van The Beach Boys.


Op 9 Januari 1971 komt van Gilbert O' Sullivan op nummer 36 binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat Everybody Knows. Zowel Nothing Rhymed als Everybody Knows zijn geschreven door Gilbert O' Sullivan zelf. Zijn manager Gordon Mills is de producer van de plaat. Nothing Rhymed staat vanaf 30 Januari 1971 vijf weken op de eerste plaats. De 24-jarige Gilbert O' Sullivan is een opvallende verschijning. Hij treedt op in een driekwart broek, een streepjesdas, een petje uit de crisistijd en heeft zijn haar geknipt in model bloempot.


Jerney Kaagman, de directeur van Buma Cultuur, maakt op 9 Januari 2007 de winnaars bekend van De Zilveren Harp. Deze prijs voor jong talent gaat naar Nick & Simon, A Balladeer en Opgezwolle. De Zilveren Harpen 2006 worden op 5 Februari 2007 uitgereikt tijdens Het Harpen Gala. Tijdens deze avond worden ook De Gouden Harpen 2006 uitgereikt. De winnaars maakt Buma Cultuur op 16 Januari 2007 bekend. Alle artiesten worden begeleid door Het Metropole Orkest onder leiding van Maurice Luttikhuis.


Onder de naam A Song To Gift wordt op 9 Januari 1979 in de National Assembly Hall in het gebouw van de Verenigde Naties in New York een groot liefdadigheidsconcert gehouden voor UNICEF. Er zijn ondermeer optredens van Rod Stewart, The Bee Gees, Earth Wind & Fire, ABBA, John Denver, Kris Kristofferson, Donna Summer en Olivia Newton-John. De benefietavond brengt ruim een half miljoen dollar op.


Op 9 Januari 2006 is Aanzoek Zonder Ringen, de nieuwe single van Blof, voor het eerst te horen op de Nederlandse radio. RTL Boulevard zendt 's avonds de eerste beelden van de videoclip uit. Het is dan relatief lang stil geweest rond Blof. De Zeeuwse band heeft in 2004/2005 een wereldreis gemaakt die geheel in het teken van Umoja, het nieuwe album van Blof dat in Maart 2006 wordt uitgebracht, staat. Umoja betekent saamhorigheid, eenwording en eenheid in het Swahili. De leden van Blof zijn ondermeer in Bhutan, Kenia, India, Nigeria, Australie en Ierland geweest om muzikale inspiratie op te doen en samen te werken met wereldsterren als Cristina Branco (Portugal ), Counting Crows (Verenigde Staten) en Eliades Ochoa van Buena Vista Social Club (Cuba). Aanzoek Zonder Ringen, waarop Blof wordt bijgestaan door de Japanse slagwerkgroep Kodo, komt op 4 Februari 2006 binnen op de eerste plaats van de Mega Charts. één week later zakt hij naar twee. Because We Believe van Marco Borsato & Andrea Bocelli komt dan binnen op één, en staat vijf weken op de eerste plaats. Umoja van Blof komt op 11 Maart 2006 binnen op de eerste plaats van de Mega Album Top 100. In totaal staat deze CD vier weken op de eerste plaats. Umoja is in 2006 het op één na bestverkochte album in Nederland. Nummer 1 in het jaaroverzicht staat Op Weg Naar Geluk van Jan Smit.


Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer ontvangen op 9 Januari 1968, uit handen van Veronica-discjockey Joost den Draayer, een gouden plaat voor De Bostella. Deze single heeft vanaf 2 December 1967 twee weken op de eerste plaats gestaan in de Nederlandse Top 40. De Bostella is een vertaling van Viens Danser La Bostella van Perez Pilar. Johnny Kraaijkamp en Rijk de Gooyer tekenen zelf voor de vertaling.Muziek Jarige Op 9 Januari

1941: Joan Baez - Zangeres USA
1943: Jaap Schilder - The Cats Gitaar
1943: Kenneth Kelley - The Manhattans Zanger
1944: Jimmy Page - Led Zeppelin Gitaar
1944: Scott Engel - The Walker Brothers Zanger
1945: Han Wellerdieck - Zanger Nederland
1948: William Cowsill - The Cowsills Zanger
1949: Mary Roos - Zangeres Duitsland
1950: David Johansen - The New York Dolls Zanger
1950: Buster Poindexter - Alter Ego voor David Johansen
1951: Crystal Gayle - Zangeres USA
1963: Eric Erlandson - Hole Gitaar
1965: Haddaway (Nestor Alexander Haddaway) - Zanger USA
1967: Dave Matthews - The Dave Matthews Band Zanger/Gitaar
1970: Lara Fabian - Zangeres Canada
1978: A.J. Mclean (Alexander James) - The Backstreet Boys Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten