Zoeken in de muziekgeschiedenis

1 jan. 2013

Muziekgeschiedenis van 2 Januari

Roger Miller wordt op 2 Januari 1936 in Forth Worth in Texas geboren. Roger Miller wordt in de jaren zestig bekend met hits als Dang Me, Chug-A-Lug, Engine Engine #9, England Swings en King Of The Road, wat in 1965 door de Amerikaanse jukebox-industrie wordt gekozen tot de jukebox-song van het jaar. In 1964 krijgt Roger Miller vier Grammy's: Best Country & Western Album, Best Country & Western Song, Best Male Country & Western Vocal Performance en Best New Country & Western Artist. In 1965 komen daar nog eens drie Grammy's bij: Best Country & Western Album, Best Country & Western Song en Best Male Country & Western Vocal Performance. Na zijn zangcarierre wordt Roger Miller in de jaren zeventig een succesvol zakenman. Op 25 Oktober 1992 overlijdt Roger Miller in het Century City Hospital in Los Angeles aan de gevolgen van longkanker. Roger Miller is 56 jaar geworden.


Op 2 Januari 2005 laat Marianne Faithfull weten dat ze spijt heeft dat haar one night stand met Keith Richards niet langer heeft geduurd. De dan inmiddels 58-jarige zangeres heeft het slippertje gemaakt in de tijd dat zij in de jaren zestig met Mick Jagger een relatie heeft. "Eigenlijk hield ik helemaal niet van Mick. Ik wilde veel liever Keith." aldus Faithfull. De relatie tussen de zangeres en Mick Jagger heeft vijf jaar geduurd. "Keith dacht dat het beter zou zijn voor The Rolling Stones als ik zou uitgaan met de zanger van de groep. Maar eigenlijk had ik hem moeten zeggen dat ik van hem hield", denkt Marianne Faithfull.


Ron Wood, gitarist van The Rolling Stones, en Jo Howard trouwen op 2 januari 1985 in Gerrards Cross in het Engelse graafschap Buckinghamshire. Onder de genodigden bevinden zich ondermeer: Peter en Wendy Asher, Jeff Beck, Peter Cooke, Ringo Starr en Barbara Bach, Rod Stewart en Kelly Emberg, Peter Frampton, Bill Wyman, Charlie Watts en Keith Richards. Ron Wood en Jo Howard hebben al twee kinderen. Dochter Leah, geboren op 22 Oktober 1978 en zoon Tyrone geboren op 20 Maart 1983. Voor beide is het hun tweede huwelijk.


Led Zeppelin, die voor de allereerste keer in Amerika is, begint op 2 Janauri 1969 aan het eerste van vier optredens in de Whiskey A Go-Go in Los Angeles. In het voorprogramma staat Alice Cooper. "We played with Led Zeppelin at the Whisky. It was Alice Cooper and Led Zeppelin, and we had about 100 people there. Nobody had ever heard of either one of us." aldus Alice Cooper. Over wie nu het voorprogramma eigenlijk was zegt Alice Cooper: "We got there and I said, 'Who wants to open? I don't know, we'll flip a coin. You open tonight, and I'll open tomorrow night." Gitarist Jimmy Page van Led Zeppelin is niet echt onder de indruk van de show die Alice Cooper neerzet: "If you are thinking of a show like Alice Cooper, our singer, Robert Plant, makes the show, and that is enough. We don't need any fancy surprises. Our music is hard enough."Op 2 Januari 1969 beginnen The Beatles in de Twickenham Studio in Londen aan de repetities voor een televisie-documentaire over de werkwijze van The Beatles bij de totstandkoming van een nieuwe LP. Een filmploeg onder leiding van Michael Lindsay-Hogg maakt beeldopnamen van alles dat zich in de studio afspeelt. De spanningen lopen hoog op tussen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. George Harrison is het op 10 Januari 1969 zat. Hij stapt uit The Beatles. Als hij een paar dagen later terugkomt, eist hij dat er geen televisiedocumentaire komt. Er wordt onderling besloten met de filmopnamen verder te gaan. Paul McCartney, die na de dood van hun manager Brian Epstein in augustus 1967 zich als de drijvende kracht van The Beatles gedraagt, stelt voor een nieuw album op te nemen in plaats van te repeteren voor een televisiedocumentaire. Op 16 januari 1969 worden de laatste repetities in de Twickenham-filmstudio opgenomen. Het hele "circus" verhuist naar Savile Road in Londen, waar in de grote kelder van het Apple-gebouw een studio is ingericht. Onder het oog van de filmcamera's beginnen The Beatles op 22 Januari 1969 aan de opnamen van hun voorgenomen LP Get Back. De producer is George Martin. Hij wordt geassisteerd door de technici Glyn Johns en Alan Parsons. Het album Get Back zal nooit worden uitgebracht. Een groot aantal tracks is terug te vinden op de LP Let It Be van The Beatles die op 8 Mei 1970 wordt uitgebracht.


George Harrison komt op 2 Januari 1971 op de eerste plaats van de Billboard albumliist met All Things Must Pass. Na het uiteenvallen van The Beatles heeft George Harrison genoeg materiaal liggen voor een solo-carriere. Met de opnames voor het album in de Abbey Road studio begint hij dan ook al enkele maanden na de beslissing dat de vier Beatles hun eigen weg zouden gaan. All Things Must Pass, dat maar liefst 3 LP's bevat, verschijnt net voor nieuwjaar 1971. Als begeleiders maakt Harrison gebruik van enkele leden van de band van Delaney & Bonnie. Zij zijn naar Engeland gekomen om met Eric Clapton te gaan samenwerken in de groep Derek & The Dominoes. Ook Ringo Starr en de groep Badfinger werken mee aan het album. Op het album staan 23 nummers. If Not For You is geschreven door Bob Dylan en I'd Have You Anytime schrijft Harrison samen met Dylan. De overige nummers zijn van Harrison zelf. All Things Must Pass levert met My Sweet Lord en What Is Life twee grote hits op. My Sweet Lord komt in Nederland, Engeland en Amerika op nummer 1 terecht en levert ook nog een rechtzaak op, die door George Harrison wordt verloren. Het nummer lijkt teveel op He's So Fine van The Chiffons. What Is Life komt in Nederland en Amerika in de top 10. All Things Must Pass komt in Nederland op 13 Februari 1971 op nummer drie binnen in de albumlijst, waar het drie weken blijft staan. In Amerika staat het album in totaal zeven weken op de 1e plaats. Tijdens de opnamen in Abbey Road komen regelmatig mensen op bezoek. Een jonge Phil Collins is bij een van de sessies aanwezig. Op het nummer The Art Of Dying is hij te horen op conga's. In 2001 verschijnt All Things Must Pass als heruitgave ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van het album, aangevuld met extra nummers.


Op 2 Januari 1976 wordt de tweede dag gehouden van The Great Britisch Music Festival in het Olympia Theatre in Londen. Optredende artiesten zijn ondermeer: Bad Company, Nazareth, Ronnie Lanes Slim Chance, The Pretty Things en Be Bop Deluxe. Kaartjes kosten £3.50 .


Joost den Draayer (Willem van Kooten) is in November 1964 op studiereis in Amerika. Hij komt terug met een geweldig idee. Volgens hem heeft Radio Veronica een eigen hitparade nodig. Hij weet de directie van de zeezender over te halen met een Top 40 te beginnen. Met ingang van 2 Januari 1965 wordt deze lijst iedere zaterdagmiddag tussen twee en vier uur uitgezonden op Radio Veronica. Joost den Draayer is ook de eerste presentator van deze hitparade. Een week later verschijnt het allereerste gedrukte exemplaar van de Top 40.


Op 2 Januari 1970 is, in een grote tent naast het Olympisch Stadion in Amsterdam, de Nederlandse premiere van de musical Hair. De acteurs zijn afkomstig uit de Engelse cast van Hair. Er zijn ook een paar Nederlanders te zien, Natascha Emanuels speelt Jeanie en de debuterende Bill van Dijk is Claude. Het Thijs van Leer Trio (Thijs van Leer, Martin Dresden en Hans Cleuver) speelt als begeleidingsband bij de Nederlandse versie van de musical Hair. Na Hair besluit het trio aangevuld met gitarist Jan Akkerman verder te gaan onder de naam Focus. In het najaar van 1970 komen twee singles uit: Why Dream/Happy Nightmare, dat niets doet en House Of The King/Focus die tot alarmschijf wordt gebombardeerd. Op 23 Januari 1971 komt House Of The King de Top 40 binnen, blijft daar 4 weken staan en haalt een 14e plaats. Kort daarop verschijnt de debuutelpee In And Out Of Focus.


Dannii Minogue treedt op 2 Januari 1994 in Melbourne in Australie.in het huwelijk met de acteur Julian McMahon Het jongere zusje van Kylie Minoque en de zoon van toenmalig Minister President Bill McMahon hebben elkaar leren kennen op de set van de serie Home And Away. De moeder van Julian McMahon is niet echt blij met de keuze van haar zoon, en gaat liever niet naar de trouwerij: "I hope I break a leg so I don't have to go". aldus Lady Sonia McMahon. Dannii en Julian gaan in 1995 al weer uit elkaar.'


Zangeres Sharon den Adel van Within Temptation wordt op 2 Januari 2006 uit het ziekenhuis ontslagen, nadat zij op 7 December 2005 (acht weken te vroeg) is bevallen van haar dochter Luna Eva. Luna Eva weegt bij haar geboorte slechts 1755 gram, en is inmiddels aangekomen tot 1980 gram. Voor de vader van Luna Eva, Robert Westerholt (gitarist van Within Temptation) betekent de thuiskomst van zijn vrouw en dochter dubbel feest. Hij viert op 2 Januari 2006 zijn 31ste verjaardag.


Tex Ritter overlijdt op 2 Januari 1974 in Nashville in Tennessee aan de gevolgen van een hartaanval. Tex Ritter wordt als Woodward Maurice Ritter op 12 Januari 1902 geboren in Panola County in Texas. en is vooral bekend van de titelsong van de film High Noon uit 1952. De zingende cowboy, zoals zijn bijnaam luidt is sinds 1936 geregeld op het witte doek te zien in films als Sing Cowboy Sing, The Man From Texas, Flaming Bullets en Five Star Jubilee. In 1963 wordt hij voorzitter van de Country Music Association (CMA). Tex Ritter is 66 jaar geworden.


In New York begint op 2 Januari 1979 de rechtszaak tegen Sid Vicious. De ex-bassist van The Sex Pistols wordt ervan verdacht op 12 Oktober 1978 zijn vriendin Nancy Spungen te hebben vermoord. Nog voor de rechtszaak is afgelopen overlijdt, de als John Simon Ritchie geboren, Sid Vicious op 2 Februari 1979 op 21 jarige leeftijd aan een overdosis.


Op 2 Januari 1985 overlijdt Peter Lewis (midden), thuis in Denton in Engeland, aan de gevolgen van maagkanker. Peter Lewis is in de jaren zestig zanger van The Scorpions (UK). De groep uit Manchester, die verder bestaat uit Terence Morton (solo gitaar), Anthony Postillm (lag gitaar), Rodney Postill (bas) en Ian Lucas (drums) is vooral populair in Nederland. Op 2 Februari 1965 komt Hello Josephine, geschreven door Fats Domine, de Nederlandse Top 40 binnen en bereikt de tweede plaats. Hello Josephine staat 40 weken genoteerd in de Top 40. Volgende singles als Ann Louise, Greensleeves en Baby Baby Balla Balla weten het succes niet te evenaren. Na een optreden in het Veronica tv-programma The Day The Music Died komt Hello Josephine van The Scorpions op 3 September 1977 opnieuw de Top 40 binnen. De single blijft op de negende plaats steken. Peter Lewis is 42 jaar geworden.


David Lynch, de tweede tenor van The Platters, overlijdt op 2 Januari 1981 in het Veterans Administration Hospital in New York, aan de gevolgen van kanker. David Lynch wordt geboren op 3 Juli 1929, en komt bij The Platters begin 1953 als vervanger voor Joe Jefferson. The Platters krijgen halverwege 1953 van Ralph Bass, van Federal Records, een kontrakt aangeboden. Daar nemen The Platters de Buck Ram-compositie Only You op met overdonderend resultaat: de single wordt niet alleen een grote hit in de Verenigde Staten maar verkoopt ook daarbuiten voortreffelijk. Daarna weten The Platters als geen andere doo-wop-groep hun succes te continueren. Veelal gesteund door tv- en filmoptredens, bereiken zij in de jaren 1955 t/m 1962 niet minder dan 34 maal de Billboard Hot 100. Daarbij zijn zelfs vier eerste plaatsen: The Great Pretender (1955), My Prayer (1956), Twilight Time en Smoke Gets In Your Eyes (1958). Begin jaren 70 verlaat Lynch de groep. David Lunch is 51 jaar geworden.


Voormalig zangeres van The Spice Girls, Mel C. (Melanie Chisholm), bevestigt op 2 Januari 2004 dat haar contract met Virgin Records niet is verlengd. Het besluit is, met wederzijdse instemming, rond de jaarwisseling genomen. De platenmaatschappij noemt de verkoopresultaten van Reason, haar meest recente CD teleurstellend. De afgelopen maanden zijn besprekingen gevoerd. "Alle betrokkenen zijn het erover eens dat een scheiding der wegen het beste is. In de toekomst wil Melanie C haar platen in eigen beheer uitbrengen. Voor de Kerst van 2003 is zij begonnen aan nieuwe songs. Zodra zij terugkeert van vakantie pakt zij de draad weer op. Het volgende album van Melanie C zal in de loop van dit jaar uitkomen," aldus de officile persverklaring. "Melanie is nu heel gelukkig en vol optimisme over haar toekomst en haar carriere", voegt een woordvoerder van Melanie C. hier aan toe.


Het Engelse muziekblad The Melody Maker verschijnt op 2 Januari 1926 voor de allereerste keer. Het maandelijkse magazijn is bestemd voor "all who are interested in the production of popular music". In de eerste editie staan ondermeer artikelen over Ukeleles en hoe je muziekschirft moet lezen. Melody Maker bestaat uiteindelijk 74 jaar. In December 2000 wordt bekendgemaakt dat Melody Maker zal ophouden te bestaan. De speciale Kerst-editie zal het laatste nummer zijn. Melody Maker gaat samenwerken met NME (New Musical Express) in, wat uiteindelijk moet lijden tot een gevarieerd nieuw muziekblad.


De Zeeuwse groep Blof is met ingang van 2 Januari 1997 vijftien dagen in NOB-studio Audio 1 op het Mediapark in Hilversum voor de opnamen van hun tweede album Helder. Het album wordt in eigen beheer opgenomen, Hans Bunt is verantwoordelijk voor de techniek en de eindmixage is in handen van Gijs van de Heuvel. Helder wordt in September 1997 uitgebracht. De singles Helder en Zeven Nachten floppen. Eind 1997 staat de band op het punt van ontbinden. Uiteindelijk wordt besloten drummer Henk Tjoonk uit de groep te zetten en er nog één keer met volle kracht voor te gaan. De groep gaat in zee met voormalig Doe Maar-manager Frank van der Meijden, die een volwaardig platencontract bij EMI regelt. De derde single van het album Liefs Uit Londen komt op 28 Februari 1998 de Top 40 binnen. Het album Helder gaat ook verkopen en staat op 10 Oktober 1998 op de tweede plaats van de albumlijst. In totaal staat Helder 125 weken genoteerd. Drummer Tjoonk is vervangen door Chris Gotte, die op 17 Maart 2001 dodelijk verongelukt bij een motorongeluk. Opvolger is voormalig Frank Boeijen drummer Norman Bonink.


Gitarist Randy California van de Amerikaanse groep Spirit verdrinkt op 2 Januari 1997 wanneer hij in Molokai op Hawaii zijn twaalfjarige zoon probeert te redden die in moeilijkheden is geraakt bij het surfen. Randy California wordt op 20 Februari 1951 als Randy Craig Wolfe geboren. In 1964 richt hij samen met zanger Jay Ferguson, bassist Mark Andes en drummer Mike Fondalier de groep The Red Roosters op. In het jaar daarop vindt er een bezettingswijziging plaats, waarbij Fondalier de groep verlaat. Zijn plaats wordt ingenomen door kaalhoofdige jazzdrummer Ed Cassidy, die tot dan toe in de van Ry Cooder en Taj Mahal bekende Rising Sons heeft gespeeld en van wie wordt beweerd dat hij de stiefvader is van Randy Craig Wolfe, die zich inmiddels Randy California noemt. De naam van de formatie wordt veranderd in Spirits Rebellious en nog later in Spirit. In deze bezetting bestaat de groep van April 1967 tot Januari 1971 en wordt in de flower power-zomer van 1967 zeer populair. Randy California is 45 jaar geworden.


Op 2 Januari 1999 huurt Frits Hirschland een kamer in het Amstel Hotel in Amsterdam. Hier neemt hij een overdosis slaappillen. De ex-manager van Kayak en Earth & Fire heeft al enige tijd een ongeneeslijke spierziekte. Hirschland is van 1973 tot 1981 de manager van Kayak, en is een creatief genie waar het gaat om promotie van de groep en het sluiten van lucratieve deals. Uiteindelijk stort hij Kayak echter in financiele chaos. Meest omstreden periode uit zijn leven is zijn deelname aan de activiteiten van Ronnie Brunswijk's Jungle Commando in Oost-Suriname tussen 1987 en 1991. Na zijn terugkeer schrijft hij een boek over de ervaringen die hij in de strijd tegen Bouterse heeft opgedaan. Frits Hirschland is 50 jaar geworden.


Almere heeft een eigen Top 40 Plein. Het is een cadeau van de gemeente aan de Stichting Nederlandse Top 40, die op 2 Januari 2005 precies veertig jaar bestaat. Vandaag wordt het straatbord officieel onthuld door de Almeerse burgemeester Annemarie Jorritsma en Erik de Zwart. Die heeft de hitlijst zelf jarenlang op radio en televisie gepresenteerd. Het Top 40 Plein is de nieuwe naam van de jongerenontmoetingsplaats in de Muziekwijkvan Almere. De onthulling wordt voorafgegaan door een optreden van George Baker, bekend van Little Green Bag en Una Paloma Blanca. Voor Una Paloma Blanca heeft hij een nieuwe versie opgenomen voor de nieuwe Nederlandse speelfilm Vet Hard! Almere staat bekend om opvallende straatnamen zoals de Golden Earringstraat, de Jimi Hendrixstraat en de Rolling Stonesstraat.


Valerie Wellington pleegt op 2 Januari 1993 in haar geboorteplaats Chicago in de Amerikkanse staat Illinois zelfmoord. Wellington lijdt aan een ongeneeslijke hersentumor. In 1989 is de zangeres te zien als Big Maybelle in Great Balls Of Fire, een bioscoopfilm over het leven en de carriere van Jerry Lee Lewis. Valerie Wellington is 33 jaar geworden.


Bij een ongeluk met zijn jeep, op 2 Januari 2004 in Nieuw-Zeeland, raakt de dan 24-jarige zanger Daniel Bedingfield gewond. De auto, met Daniel Bedingfield zelf achter het stuur, slaat over de kop bij Whangarei, zo'n honderd kilometer ten noorden van Auckland. Een medepassagier blijft ongedeerd. Bij het ongeluk heeft Daniel Bedingfield twee verwondingen aan zijn nekwervel opgelopen. Hij moet een aantal weken een metalen steunkraag dragen. Artsen hebben vier schroeven in de schedel van de zanger aangebracht. De verwachting is dat Daniel Bedingfield twee, drie maanden zal zijn uitgeschakeld. Volgens zijn platenmaatschappij hoeft hij voor deze periode geen live-optredens af te zeggen. Wel moet Daniel Bedingfield de voorgenomen opnamen van zijn nieuwe album opschorten.


Tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit De Rietschans in Loosdrecht bij de TROS op Hilversum 3 wordt op 2 januari 1983 aan Tony Sherman de Exportprijs 1982 van de Stichting Conamus uitgereikt. Ook Jaap Eggermont en Martin Duiser krijgen deze prijs voor hun Stars On 45-single Stars On Stevie. Op deze single neemt Tony Sherman de vocalen voor zijn rekening. In het programma Een Gelukkig Hilversum 3 en 80 wordt ook de nieuwe Hilversum 3-mascotte geintroduceerd. Hij heet Toontje. Deze naam is bedacht door de tienjarige Barry Piroli uit Hoofddorp, nadat de TROS een prijsvraag heeft uitgeschreven voor een leuke naam voor de mascotte.


De Amerikaanse jazzpianist en - componist Erroll Garner overlijdt op 2 Januari 1977. Erroll Louis Garner wordt op 15 Juni 1921 in Pittsburgh, Pennsylvania geboren en begint op 3-jarige leeftijd al met piano spelen. Garner heeft nooit les gehad of noten leren lezen, en ontwikkelt daardoord een compleet eigen stijl die nooit iemand na heeft kunnen doen. Erroll Garner heeft meer dan 200 composities op zijn naam staan. In de jaren vijftig is hij één van de populairste jazz-pianisten van Amerika. Hij is de ook de componist van de evergreen Misty. Zijn discografie beslaat meer dan 3000 verschillende opnamen van zowel studio- als live concertregistraties. Erroll Garner is 55 jaar geworden.

Op WBZX 99.7 FM in Columbus, Ohio wordt op 2 Januari 1997 de allereerste Howard Stern Radio Show uitgezonden. Howard Allen Stern, geboren op 12 Januari 1964 in Roosevelt, Long Island, is een Amerikaanse radio- en televisiepersoonlijkheid. Hij noemt zichzelf de "King Of All Media". Zijn provocatieve toon maakt hem populair en rijk. In 2006 wordt Stern gekozen tot persoon op de TIME 100, een lijst van de honderd meest invloedrijke mensen ter wereld. In datzelfde jaar wordt hij zevende op de jaarlijkse Celebrity 100 lijst van Forbes Magazine, een lijst waarop de invloedrijkste beroemdheden ter wereld worden gerangschikt.

Ozzy Osbourne besluit op 2 Januari 1978 weer bij zijn oude groep Black Sabbath te gaan zingen. Osbourne heeft Black Sabbath in Oktober 1977 verlaten, nadat hij ondermeer problemen heeft gehad van een long aandoening. Osbourne heeft dan van Januari 1969 tot September 1977 bij Sabbath gezongen en de volgende zeven albums opgenomen: Black Sabbath (1970), Paranoid (1970), Master Of Reality (1971), Volume 4 (1972), Sabbath Bloody Sabbath (1973), Sabotage (1975) en Technical Acstacy (1976). Opvolger van Ozzy Osbourne wordt Dave Walker. Met hem wordt begonnen aan de opname van het album Never Say Die. Nadat Ozzy Osbourne Black Sabbath op televisie heeft zien optreden met Dave Walker besluit hij weer terug te keren. Alle teksten die Walker heeft geschreven voor het nieuwe album worden door Osbourne afgekeurt en hij schrijft zelf nieuwe teksten. Om het nieuwe album te promoten gaat Black Sabbath weer op tournee. Het eerste concert is op 16 Mei 1978 in de City Oval in Sheffield. In het voorprogramma staat Van Halen. Het laatste concert van deze tour is op 11 December 1978 in het Tingley Coliseum in Albuquerque New Mexico in Amerika. In Maart 1979 wordt bekendgemaakt dat Ronnie James Dio, voormalig Rainbow zanger, de nieuwe zanger van Black Sabbath wordt. Aangenomen mag worden dat Ozzy Osbourne begin 1979 voor de tweede keer Black Sabbath heeft verlaten.


Op 2 Januari 2008 wordt bekend gemaakt dat het album Sex 'n' Jazz van het Nederlandse lounge- en jazzduo Gare Du Nord in 2007 van alle Nederlandse albums het best verkocht is op de Nederlandse versie van iTunes. In de jaarlijst staat het albumt op de derde plaats, achter Call Me Irresponsible' van Michael Buble en Back To Black van Amy Winehouse. Andere Nederlanders albums in de top tien zijn die van Tiesto (Elements Of Life) en Trijntje Oosterhuis (Look Of Love). Sex 'n' Jazz staat in 2007 ook al 35 weken genoteerd in de Mega Album Top 100 en is daarmee goed voor twee gouden platen. Ook in Belgie en Duitsland is het album een groot succes. De volledige lijst van 2007 is als volgt: 1. Amy Winehouse (Back To Black), 2. Michael Bubble (Call Me Irresponsible), Gare Du Nord (Sex `n' Jazz), 4. Norah Jones (Not Too Late), 5. Nelly Fortado (Loose), 6. Joss Stone (Introducing: Joss Stone), 7. Katie Melua (Pictures), 8. Mika (Life In Cartoon Motion), 9. Tiesto (Elements Of Life) en 10. Trijntje Oosterhuis (Look Of Love).


Op 2 Januari 2005 laat Renee Zellweger, de ster van de twee Bridget Jones films, weten weer single te zijn. Zellweger en Jack White, zanger/gitarist van The White Stripes, hebben, na ruim een jaar samen te zijn geweest, een punt achter hun relatie gezet. Renee Zellweger en Jack White hebben elkaar destijds in Roemenie leren kennen op de set van de film Cold Mountain. Het paar heeft zich zelden in het openbaar laten zien. In Februari 2004 hebben zij samen de uitreiking van de Oscars in Hollywood bezocht. Volgens de woordvoerder van Renee Zellweger zijn zij en Jack White als vrienden uit elkaar gegaan. In People Magazine zegt een woordvoerder dat zij goede vrienden met elkaar zullen blijven. Er zou geen sprake zijn van een schandaal of van nieuwe relaties.


Muziek Jarige Op 2 Januari

1936: Roger Miller - Country Zanger USA († 25 Okt. 1991)
1942: Chick Churchill (Michael George Churchill)- Ten Years After Toetsen
1948: Penney De Jager (Wilhelmina Maria de Jager) - Toppop Danseres
1954: Glenn Gones - Parliament Bas († 29 Juni 1978)
1957: Ricky van Shelton - Country Zanger USA
1963: Keith Gregory - The Wedding Present Bas
1967: Robert Gregory - Babybird Drums
1975: Robert Westerholt - Within Temptation Gitarist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten