Zoeken in de muziekgeschiedenis

21 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 22 December

Na een avondje stappen op 22 December 1987 op Sunset Strip in Los Angeles gaat Nikki Six met zijn Guns N' Roses vrienden naar het Franklin Plaza Hotel, waar ze een lokale Smack dealer laten komen. Na een shot met Persian heroine begint de bassist van Motley Crue blauw aan te lopen. Steven Adler van Guns N'Roses slaat hem op zijn borst en gooit koud water over hem heen. Wanneer de ambulance arriveert wordt Sixx dood verklaard. Hij wordt naar het ziekenhuis vervoerd, waar de artsen een dubbele injectie met adrenaline rechtstreeks in zijn hart spuiten. Sixx komt weer bij kennis, bedankt het personeel en lift vervolgens naar huis. Nikki Sixx vind het zelf wel een ludieke toestand en spreekt achteraf de volgende boodschap in op zijn antwoordapparaat : "Hi, this is Nikki, I'm not at home right now because i'm dead". Het nummer Kickstart My Heart is geinspireerd door zijn bijna-dood-ervaring.


Platenmaatschappij CBS maakt op 22 December 1984 bekend dat zij in Februari 1985 het eerste solo-album van Mick Jagger uitbrengt. She's The Boss komt op 9 Maart 1985 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de tweede plaats als hoogste notering.


The Smiths treden (zonder gitarist Johnny Marr) op 22 December 1988 voor de allerlaatste keer op. Het afscheidsconcert is in de Civic Hall in het Engelse Wolverhampton. Om binnen te komen bij het concert moeten fans een T-shirt van The Smiths of een T-shirts van zanger Morrissey aan hebben. Morrissey besluit na het concert om voortaan onder zijn eigen naam verder te gaan. Zijn solocarriere begint met de single Suedehead en het album Viva Hate.


Blues zangeres Ma Rainey overlijdt op 22 December 1939 aan de gevolgen van een hartaanval. Ma Rainey wordt op 26 April 1886 als Gertrude Malissa Pridgett geboren in Columbus, Georgia. Op haar twaalfde jaar maakt ze haar muzikale debuut tijdens een talentenjacht in haar woonplaats Columbus in Georgia. In 1904 trouwt ze met de variete showmanager William 'Pa' Rainey en veranderd haar artiestennaam in Ma. Een rare keus voor een meisje van achttien jaar, maar het is wel een naam die bij haar past. In 1923 heeft zij haar eerste platencontract. In 1925 heeft Ma Rainey een grote hit met See See Rider. Hierop wordt zij begeleid door trompettist Louis Armstrong en pianist Fletcher Henderson. Ma Rainey wordt De Moeder Van De Blues genoemd. Hoewel ze niet de eerste bluesartiest is die een plaat maakt, heeft ze bijna twintig jaar lang haar best gedaan om de bluesmuziek populair te maken voordat ze haar eerst nummer opneemt. Haar succes effent het pad voor veel andere vrouwelijke bluesartiesten, onder wie haar beschermeling Bessie Smith. In 1985 staat de blues-zangeres centraal in de Broadway-musical Ma Rainey's Black Bottom. Ma Rainey is 53 jaar geworden.


In het Billboard Magazine van 22 December 1956 wordt vermeld dat Elvis Presley in 1956 een record heeft gevestigd. Presley heeft zeventien keer de Amerikaanse Top 100 gehaald met achtereenvolgens Heartbreak Hotel, I Was The One, Blue Suede Shoes, Money Honey, I Want You I Need You I Love You, My Baby Left Me, Don't Be Cruel, Hound Dog, Blue Moon, I Don't Care If The Sun Don't Shine, Love Me Tender, Love Me, When My Blue Moon Turns To Gold Again, Paralyzed, Old Shep en Poor Boy. Elvis Presley heeft in totaal 25 weken op nummer 1 gestaan met Heartbreak Hotel, I Want You I Need You I Love You, Don´t Be Cruel/Hound Dog en Love Me Tender.


Op 22 December 1978 gaat in Londen een theater-versie van The Point van Harry Nilsson in premiere. De hoofdrollen worden gespeeld door Davy Jones en Mickey Dolenz van The Monkees.


The Tornados staan op 22 December 1962 met het nummer Telstar op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Amerikaanse hitlijst dat een Engelse groep op de eerste plaats staat. Telstar is geschreven door de Engelse producer Joe Meek, die de inspiratie voor het nummer krijgt wanneer op 23 Juli 1962 de Amerikaanse communicatiesatelliet Telstar in gebruik wordt genomen. Het door The Tornados, binnen één week, opgenomen instrumentale nummer wordt een wereldhit, en maakt van Meek een rijk man. Althans, op papier, want op het geld wordt beslag gelegd, in verband met een rechtszaak in Frankrijk over een vermeende schending van auteursrecht. Hoewel Meek, zes jaar later, de zaak uiteindelijk wint, ziet hij nooit iets van het geld. Hij pleegt namelijk op 3 Februari 1967, één jaar voor de uitspraak, zelfmoord.


Vanaf 22 December 1979 staat de single Weekend van Earth & Fire drie weken lang bovenaan de Belgische hitparade. In Nederland staat deze single vanaf 15 December 1979 ook drie weken lang aan de top. In West-Duitsland staat Weekend vanaf 28 April 1980 vier weken lang op de eerste plaats. Weekend, met op de B-kant het nummer Answer Me, is in Nederland de tweede nummer 1-hit voor de groep uit Voorburg. In 1972 is Memories de eerste nummer 1-notering. Deze 13e single van Earth & Fire is geschreven door toetsenist Gerard Koets, en geproduceerd door Gerrit Jan Leenders.


Op 22 December 1994 treedt Christine Brinkley, de ex-vrouw van Billy Joel, in het huwelijk met Richard Taubman. Nog voordat hun zoon Jack Paris op 2 Juni 1995 wordt geboren, verlaat zij de schatrijke zakenman. In Augustus 1995 wordt door een rechter hun echtscheiding uitgesproken. Op 21 September 1996 trouwt Christine Brinkley voor de derde keer. Ditmaal is Peter Cook de gelukkige die zijn ring om de vinger van het fotomodel schuift. Uit dit huwelijk wordt op 2 Juli 1998 hun dochter Sailor Lee Brinkley Cook geboren.


Omdat Eric Burdon zich wil wijden aan een filmcarierre geven The Animals op 22 December 1968 in Newcastle, hun laatste concert. De zanger van The Animals verhuist naar Amerika en The Animals worden opgeheven. Hoe onberekenbaar Eric Burdon is blijkt ook nu weer, want een jaar later zijn alle filmplannen overboord gezet en is hij in de slag met de groep War, waarmee hij een nummer 3-hit scoort (Spill The Wine). In 1976 neemt Eric Burdon een album op met de originele Animals, dat echter niet uitgebracht wordt. Een tweede poging in de zomer van 1977 levert de plaat Before We Were So Rudely Interrupted op. Als gevolg van de matige ontvangst van het album is de reunie van korte duur. Desondanks vindt in 1983 opnieuw een reunie plaats, die uitmondt in een uitgebreide wereldtournee. Van het optreden in de Wembley Arena in Londen op 31 December 1983 verschijnt het album Their Greatest Hits Live.


Tijdens de opnames van het album The Shades Of Two World van The Allman Brothers Band neemt zanger/toetsenist Gregg Allman een paar dagen vrij om op 22 December 1991 zijn debuut te kunnen maken als film acteur. In de film Rush geregisseerd door Lili Fini Zanuck speelt Gregg Allman een drugsbaron.


Op 22 December 1995 overlijdt Lawrence Berk. Berk richt in 1945 in zijn geboorteplaats Boston, Massachusetts de Berklee College Of Music op. Het Berklee College heeft dan 3 studenten. Tegenwoordig heeft 'werelds meest bekende Jazz school meer dan 2700 studenten uit meer dan 70 landen. Lawrence Berk is 87 jaar geworden.


Dennis Linde overlijdt op 22 December 2006, in het Vanderbilt University Medical Center in Nashville, Tennessee aan de gevolgen van een longziekte. Dennis Linde wordt geboren op 18 Maart 1943 in Abilene, Texas en is het meest bekend als compomist van nummers als Burning Love van Elvis Presley, I'm Her Fool van Billy Swan, Callin' Baton Rouge van Garth Brooks en Goodbye Earl van The Dixie Chicks. Ook heeft Linde nummers geschereven voor ondermeer Tanya Tucker, Gary Morris, Don Williams en The Judds. In 2001 wordt hij geintroduceerd in The Nashville Songwriters Hall Of Fame. Dennis Linde is 63 jaar geworden.


Joni Mitchell krijgt op 22 December 1972 in Los Angeles een gouden plaat voor het album For The Roses. Naast de titelsong staan op dit album Banquet, Cold Blue Steel And Sweet Fire, Barangrill, Lesson In Survival, Let The Wind Carry Me, See You Sometime, Electricity, You Turn Me On I'm A Radio, Blonde In The Bleachers, Woman Of Heart And Mind en Judgement Of The Moon And Stars (Ludwig's Tune). For The Roses is op 2 December 1972 de albumlijst van Billboard binnengekomen, en bereikt de elfde plaats.


Merry X-Mas Everybody van Slade komt op 22 December 1973 op een 25ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Deze Kerstsingle van Slade staat vanaf 5 Januari 1974 twee weken op de derde plaats als hoogste notering. Merry X-Mas Everybody komt op 21 December 1981 opnieuw binnen in de Nederlandse Top 40. Deze keer wordt de 26ste plaats bereikt. In Engeland doet deze single het beter. Daar staat Merry X-Mas Everybody vanaf 15 December 1973 vijf weken op de eerste plaats. In Engeland wordt de single in de loop der jaren herhaaldelijk opnieuw uitgebracht. In December 1983 haalt de Merry X-Mas Everybody een 32ste plaats in de Engelse hitlijst, in December 1983 zelfs de 20ste plaats en in 1998 als Merry Xmas Everybody '98 een 30ste plaats.


Tijdens een grote veiling van Rock & Roll relikwieen op 22 December 1981 door het veilinghuis Sotheby's in Londen wordt een brief, die Buddy Holly in 1956 naar platenmaatschappij Decca heeft gestuurd, verkocht voor £2,000 op. De huwelijksakte van John en Cynthia Lennon brengt £850 op. Een programmaboekje van de film Help, die alle vier The Beatles tijdens de premiere in 1965 hebben gesigneerd, is £2.100 waard. Een brief van Paul McCartney aan een fan brengt £2.200 pond op. Kate Bush wordt voor £4.200 pond de nieuwe eigenaar van een Perspex sculptuur van John Lennon en Yoko Ono. Discjockey Paul Gambaccini legt £160 pond neer voor een exemplaar van TV Guide Presents Elvis en een pak gedragen door John Lennon tijdens een concert brengt £2.300 op.


Op 22 December 1977 gaat in het Calypso Theater, in Amsterdam, de film ABBA The Movie in premiere. In ABBA The Movie zijn vooral opnamen te zien van de recente Australische tournee van de Zweedse groep. De opnamen beginnen met hun aankomst op het vliegveld van Sydney op 27 Februari 1977. De Nederlandse premiere wordt bijgewoond door de drie zangeressen van Luv', Dolf Brouwers, IJf Blokker, Arjan Brass, Jerney Kaagman, Margriet Eshuijs, Hans Vermeulen en zijn vrouw Dianne Marchal. De avond wordt gepresenteerd door Ad Visser, die ook ABBA The Album, de nieuwe LP, ten doop houdt die vanaf 1 januari 1978 in de winkel ligt. Pas op 26 December 1977 is de Zweedse premiere van ABBA The Movie in Stockholm, waarbij Bjorn, Benny, Agnetha en Frida aanwezig zijn.


Na een optreden op 22 december 1975 worden Ike en Tina Turner bestolen van een koffer met zesentachtigduizend dollar. Dit is de opbrengst van hun concert, die avond.


Moon Unit Zappa, de dochter van de in 1993 overleden Frank Zappa, wordt op 22 December 2004 zelf moeder van een dochter. Zij en haar man, Matchbox Twenty-drummer Paul Doucette, noemen het meisje Matilda Plum.Nadat op 7 September 1978 drummer Keith Moon van The Who op 31-jarige leeftijd is overleden, denkt de groep er een tijdje over om geen vaste drummer aan te nemen. Het is de bedoeling om voor elk project te gaan werken met een andere drummer. Aan dit idee komt op 22 December 1978 een eind als ex-Small Faces drummer Kenny Jones (links) als opvolger van Keith Moon wordt gepresenteerd. Het eerste concert met Kenny Jones vindt plaats op 2 Mei 1979 in het Rainbow Theatre in Londen. In de Melody Maker van 12 Mei 1979 schrijgt journalist Mark Williams over de debuterende Jones het volgende: "It should be noted that Kenny Jones is not Keith Moon, didn't try to ape Keith Moon's unique style and wisely chose to drive things along in a manner which fell somewhere in between Carmen Appice and Prairie Prince. Which is to say he threw in all the appropriate embellishments without shirking the essential task of providing a powerbase for bass and lead guitars. He rarely utilised the full capabilities of his massive 15-piece kit, but he created a solid and fairly resourceful bottom line."


Man Of The Hour, een nieuwe nummer van Pearl Jam, verschijnt op 22 December 2003 op het soundtrack album van Big Fish, de nieuwe bioscoopfilm van regisseur Tim Burton. Man Of The Hour is te horen aan het slot van de film. Voor Pearl Jam is Man Of The Hour de eerste bijdrage aan een film-soundtrack sinds Chicago Cab in 1998. Man Of The Hour is voor Pearl Jam ook de eerste nieuwe song die de groep officieel uitbrengt sinds Binaural in 2000.


Op 22 December 2006 worden D'Lila Star en Jessie James Combs geboren als de dochters van de Amerikaanse rapper P. Diddy (alias Sean Combs) en zijn vriendin Kim Porter. De tweeling wordt twee minuten na elkaar geboren.


In Skibo Castle in Dornoch in Schotland wordt op 22 December 2000, door Rev. Susan Brown, het huwelijk gesloten tussen Madonna (42) en Guy Ritchie (32), die elkaar hebben leren kennen tijdens een diner bij Sting en zijn vrouw Trudie Styler in 1988. Sting is om die reden ook gevraagd op te treden als getuige van het huwelijk. Madonne is eerder getrouwd geweest met acteur Sean Penn van wie zij op 14 September 1989 scheidt na een huwelijk van vier jaar. Voor Guy Ritchie is het zijn eerste huwelijk. Onder de bruiloftsgasten bevinden zich ondermeer Gwyneth Paltrow, Pierce Adams, Donatella Versace, Stella McCartney, George Clooney, Robin Williams,Rupert Everett, Brad Pitt, Bryan Adams, Jon Bon Jovi en Jean Paul Gaultier. De jurk die Madonna draagt is ontworpen door Stella McCartney. Guy Ritchie draagt in de traditie van zijn familie een MacIntosh Tartan kilt.


Op 22 December 2004 wordt in Madame Tussauds in Amsterdam het wassenbeeld van Ali B. onthult. Ali Bouali is hiermee de eerste rapper van wie in één van de musea van Madame Tussauds een replica staat. Ali B. is speciaal naar Londen geweest om te poseren voor zijn wassen evenbeeld.


Joe Strummer overlijdt op 22 December 2002 aan de gevolgen van een een hartaanval. De zanger van The Clash is in het Turkse Ankara op 21 Augustus 1952 geboren als John Graham Mellor. In de jaren zeventig komt hij in Londen in aanraking met de punk-scene. In 1975 woont Joe Strummer een concert bij van de punkgroep The Sex Pistols dat een diepe indruk op hem maakt. Met Mick Jones richt hij in 1976 The Clash op. Zes albums en EP's later is The Clash één van de invloedrijkste bands van zijn tijd. Commercieel succes is er onder meer met de hits Rock The Casbah en Should I Stay Or Should I Go en legendarische albums als London Calling en Sandinista! De band gaat in 1986 met ruzie uit elkaar. Strummer stort zich op een solocarriere. Hij krijgt sporadisch acteerrollen aangeboden en hij maakt solo-albums. Zijn laatste cd Global A Go-Go met begeleidingsband The Mescaleros is in 2001 op het punk-label Epitaph verschenen. Ter nagedachtenis aan Joe Strummer gaat de Britse milieuorganisatie Future Forests op het Schotse eiland Skye een bos aanplanten. Strummer is een van de oprichters van Future Forests. Joe Strummer is 50 jaar geworden.


Omdat op 9 November 1989 de Muur in Berlijn is gevallen, wordt Over De Muur van Het Klein Orkest opnieuw op single uitgebracht. Over De Muur komt op 23 December 1989 op een 31ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. De single blijft op 25 steken. Toetsenist Leon Smit en zanger Harrie Jekkers hebben Over De Muur geschreven op 28 oktober 1983, de avond voor de grote vredesdemonstratie op het Malieveld in Den Haag. De live-registratie van deze uitvoering haalt zelfs een notering in De Verrukkelijke Vijftien van de VARA. Na lang aandringen stemt Het Klein Orkest ermee in Over De Muur in Juni 1984 uit te brengen op single. Op 30 Juni 1984 komt de single binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikt de tiende plaats.


Op 22 December 1969 hebben John Lennon en Yoko Ono in Ottawa, Canada een ontmoeting met minister-president Pierre Trudeau en John Munro, de Canadese minister van volksgezondheid. Zij praten ondermeer over het legaliseren van drugs in Canada en over de wereldvrede. Daarnaast vertellen John en Yoko dat zij binnenkort een vredesfestival in Toronto willen organiseren. Hier is het nooit van gekomen.


MegaCharts maakt op 22 December 2003 bekend dat Step Right Up van Jamai de bestverkochte single van het afgelopen jaar in Nederland is. Summer Jam 2003 van The Underdog Project vs Sunclub staat in het jaaroverzicht op twee, gevolgd door Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer. Jim, de rivaal van Jamai in de finale van Idols, heeft met Tell Her de op vier na bestverkochte single van 2003. Hij sluit aan achter Sorry Seems To Be The Hardest Word van Blue & Elton John. In de top-tien over 2003 is Ch!pz vertegenwoordigd met twee singles - Cowboy op zes en Ch!pz In Black (Who You Gonna Call) op negen. Ik Wou Dat Ik Jou Was van Veldhuis & Kemper behoort, als tweede Nederlandstalige single, ook tot de tien bestverkochte singles van dit jaar. Het duo staat op acht - één plaats lager dan Anyone Of Us (Stupid Mistake) van Gareth Gates. De top-tien over 2003 is compleet met Anyplace Anywhere Anytime van Nena en Kim Wilde op tien.


Joe Bourne vertrekt op 22 December 1977 naar Indonesie. De zanger is geboekt voor een serie live-optredens in het Kartiki Hotel in de hoofdstad Djakarta. De in Amerika geboren, maar in Nederland wonende soulzanger heeft dan net twee kleine hitjes in Nederland op zijn naam staan. Dit zijn To Know You Is To Love You (#25 op 18 Juni 1977) en Baby You're The One (#26 op 10 December 1977).


Tijdens het eerste State Awards evenement, op 22 December 2008 in de Melkweg in Amsterdam, wordt rapper Brainpower onderscheiden met een Life Time Achievement Award. De unanieme jury roemt Brainpower om zijn 'grote bijdrage aan de Nederlandse hiphopcultuur'. De State Awards voor Nederlandse hiphopmuzikanten zijn een initiatief van jongerenomroep BNN, Juize FM, het FunX-programma Lijn 5 en het online tijdschrift State. De muziekprijzen moeten 'de muziekcultuur een breder podium geven en zo een bijdrage leveren aan de promotie van de Nederlandse hiphopscene'. Brainpower (Gert-Jan Mulder) is sinds 1986 bezig met rappen. In 2002 scoort hij een nummer 1-hit met het nummer Dansplaat. Volgens DJ TLM, de vaste dj van de artiest, heeft Brainpower de weg verder vrijgemaakt voor de huidige generatie Nederlandse rappers. "De eerste lichting heeft de deur op een kier gezet, Brain heeft 'm daarna volledig ingetrapt."


De zestienjarige Ann-Margret maakt op 22 December 1957 haar Amerikaanse televisiedebuut tijdens Ted Mack's Amateur Hour. Deze talentenjacht wordt uitgezonden op het DuMont Television Network. Ann-Margret wordt vooral bekend door haar rol in deElvis Presley film Viva Las Vegas. Tijdens de onamen krijgt ze een affaire met Elvis Presley, die dan een relatie heeft met Priscilla. De affaire krijgt veel aandacht in de media. Ondanks het feit dat Presley de affaire beeindigd, blijven de twee goede vrienden tot aan Presley's overlijden. Voor haar rol in Tommy (1975), de verfilming van de rock-opera van The Who krijgt ze een oscarnominatie voor Beste Actrice.


Op 22 December 2006 ontvangt de 82-jarige Rita Reys, in het Pim Jacobs Theater in Maarssen, de Edison Jazz Oeuvreprijs. Eerdere winnaars van deze onderscheiding van de Edison Stichting zijn ondermeer Tony Bennett, Wayne Shorter en Toots Thielemans.


Koen Wauters treedt op 22 december 1998 ,in het diepste geheim, op het tropische eiland Sint Maarten in het huwelijk met Carolyn Lilipaly. Pas in juni 1999 wordt bekend dat de zanger van Clouseau en de MTV-presentatrice met elkaar zijn getrouwd. Begin 2002 gaan zij uit elkaar. Koen Wauters is anno 2005 vader. Op 25 Oktober 2004 schenkt zijn verloofde, Valerie de Booser, het leven aan hun dochter Zita.


Op 22 December 1964 gaat in het Palladium Theatre in Londen de voorstelling Aladdin & His Wonderful Lamp in premiere. De hoofdrollen worden gespeeld door Cliff Richard & The Shadows, Una Stubbs en Arthur Askey. De laatste voorstelling van Alladin & His Wonderful Lamp is in Maart 1965. De soundtrack van Aladdin & His Wonderful Lamp komt op 9 Januari 1965 binnen in de Britse albumlijst, en bereikt de dertiende plaats. Op deze LP staan ondermeer de hits I Could Easily Fall (In Love With You) van Cliff Richard & The Shadows en Genie With The Light Brown Lamp van The Shadows.


Brian Wilson en Mike Love gaan op 22 December 1965, in de Western Recorders Studio in Hollywood, verder met de opname van Sloop John B. waaraan zij op 12 Juli 1965 zijn begonnen. Op deze dag worden door de twee Beach Boys enkele koorpartijen opgenomen. Op 23 December 1965 wordt door Carl Wilson de solozang opgenomen. Sloop John B., met de B-kant You're So Good To Me, wordt op 23 Maart 1966 uitgebracht. Sloop John B. is een bewerking van The Wreck Of The John B. Sails, een volksliedje uit 1927. De single komt op 2 April 1966 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikt de derde plaats. In Nederland komt Sloop John B. op 16 April 1966 binnen in de Nederlandse Top 40, en staat vanaf 14 Mei 1966 vier weken op de eerste plaats. bovenaan.


Vanaf 22 December 1973 staat 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer van Gerard Cox vijf weken lang op de eerste plaats in de Belgische hitparade. Het origineel van 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer is The City Of New Orleans, geschreven door Steve Goodman die het in 1971 ook zelf als eerste op de plaat zet. Gerard Cox heeft The City Of New Orleans tijdens zijn vakantie in de zomer van 1973 in Frankrijk gehoord in de Franse vertaling van Joe Dassin. Noch deze versie (Salut Les Amoureux) noch de versie van Gerard Cox heeft tekstueel overeenkomsten met het Amerikaanse origineel. The City Of New Orleans gaat over een trein en niet over een mooie zomer. In Nederland komt 't Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer van Gerard Cox op 13 Oktober 1973 op nummer 15 binnen in de Nederlandse Top 40 en staat vanaf 15 December 1973 eveneeens vijf weken op de eerste plaats.


Op 22 December 1979 komt Janis Ian op een 28ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met haar single Fly Too High. De als Janis Eddy Fink geboren zangeres heeft het nummer samen met Giorgio Moroder geschreven voor de soundtrack van Foxes. In deze bioscoopfilm speelt Jody Foster de hoofdrol. Fly Too High staat vanaf 26 Januari 1980 twee weken op de vijfde plaats als hoogste notering.Muziek Jarige Op 22 December

1940: Brian Locking - The Shadows Bas
1944: Barry Jenkins - The Animals Drums
1946: Rick Nielsen - Cheap Trick Gitaar
1949: Robin Gibb - Bee Gees Zanger
1949: Maurice Gibb - Bee Gees Zanger († 12 Jan. 2003)
1950: Alan Williams - The Rubettes Zanger/Gitaar
1957: Ricky Ross - Deacon Blue Zanger
1966: Danny Saber - Black Grape
1968: Richard Edwards - The Manic Street Preachers Gitaar/Zang (waarschijnlijk † 1 Feb 1995)
1972: Vanessa Paradis - Zangeres Frankrijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten