Zoeken in de muziekgeschiedenis

20 dec. 2012

Muziekgeschiedenis van 21 December

De 6ft ( ± 1.82 meter) grote oogballen die zijn gemaakt voor de promotie van de DVD Pulse van Pink Floyd brengen op 21 December 2006 bij een veiling op eBay £16,500 op. Beide oogballen zijn gesigneerd door, David Gilmour, Nick Mason en Richard Wright, de drie leden van Pink Floyd. De opbrengst gaat naar de stichting Crisis, waarvan David Gilmour de vice-voorzitter is. De zanger/gitarist van Pink Floyd over de veiling: "The eBay auction will not only raise much needed funds for the charity but will also raise awareness of the plight of the homeless at a time of year when they are most vulnerable.” Crisis opent tussen 23 en 30 December 2006 zeven centra in Londen, waar daklozen onder meer kunnen douchen en de mogelijkheid krijgen om cursussen te volgen.


Bono is één van de gasten van Luciano Pavarotti wanneer op 21 December 1997 het Pavarotti Music Centre in Sarajevo wordt geopend. Het centrum is opgericht om muziek als therapie te gebruiken om een nieuwe generatie van Bosnische kunstenaars te laten opgroeien."My hope is to see all people coming here to make music together", aldus Pavarotti.


John Spence, één van de oprichters en originele leden van No Doubt, pleegt op 21 December 1987 zelfmoord. No Doubt wordt door Eric Stefani, John Spence opgericht. Eric Stefani vraagt zijn zus Gwen Stefani om te komen zingen. Gwen grijpt de kans met beide handen aan. Later komt Tony Kanal bij de groep en begint No Doubt op feestjes in de buurt op te treden. Het succes is echter van korte duur wanneer John Spence zelfmoord pleegt. Alle leden zijn zeer aangeslagen door z'n dood, maar besluiten toch door te gaan met No Doubt. "When your friend dies like that and it's so unexpected it's very traumatic. I think it taught us all a big lesson in how much one person can influence so many different people." aldus Gwen Stefani. John Spence is 18 jaar geworden.


Op 21 December 1968 treedt Janis Joplin voor het eerst op nadat zij Big Brother & The Holding Company heeft verlaten. Begeleid door The Kozmic Blues Band zingt de zangeres in de Yuletide Thing Club in Memphis op de conventie van platenmaatschappij Stax-Volt. Naast Janis Joplin zijn er optredens van Booker T. & The MG's, The Bar-Kays, Rufus Thomas en zijn dochter Carla.


Op 21 December 1998 overlijdt zanger Karl Denver aan de gevolgen van een hersen tumor. Karl Denver wordt in 1931 in Glasgow, Schotland geboren als Angus Murdo McKenzie, en wordt in de jaren zestig bekend met zijn Karl Denver Trio. Dit trio, dat naast Denver bestaat uit Gerry Cottrell en Kevin Neill, heeft met Marcheta, Mexicali Rose, Wimoweh en Never Goodbye ondermeer vier top tien hits in de Billboard Hot 100. In 1990 heeft de dan bijna 60 jarige zanger plots een hit met Lazyitis One Armed Boxer, een samenwerking met de Manchester band The Happy Mondays. Karl Denver is 67 jaar geworden.


Carl Wilson wordt op 21 December 1946 in Hawthorne, Californie geboren. Rond 1960 begint Carl Wilson met zijn broers Brian en Dennis Wilson, zijn neef Mike Love en een vriend Alan Jardine een meerstemmige zanggroep a la The Four Freshmen, die achtereenvolgens The Pendletons, Carl And The Passions, Kenny And The Cadets (Brian is Kenny) en uiteindelijk The Beach Boys heet. In het voorjaar van 1997 wordt er bij Carl Wilson kanker ontdekt. Carl Wilson overlijdt, in het bijzijn zijn vrouw Gina,zijn zoons Jonah en Justyn en zijn broer Brian, op 6 Februari 1998 aan de gevolgen van longkanker. Carl Wilson is 51 jaar geworden.


Op 21 December 2008 wordt in Los Angeles door het veilinghuis Bonhams & Butterfields een tape geveild met daarop geluidsopnamen van een schijnbaar dronken John Lennon. Op de zes minuten durende tape uit 1973, die $30,000 opbrengt is Lennon te horen met een geimproviseerde versie van het nummer Just Because van Lloyd Price. Een woordvoerder van het veilinghuis laat weten dat Lennonr onder meer zingt "Just a little cocaine will set me right". En verder: "I wanna take all them new singers, Carol and the other one with the nipples, I wanna take 'em and hold 'em tight." De opnamen zijn nooit eerder openbaar gemaakt, en ook nu wordt de tape niet aan het publiek beschikbaar getseld om te beluisteren. Lennon heeft ooit verklaard dat de opnamen zijn gemaakt tijdens de 18 maanden waarin hij Yoko Ono verlaat en van New York naar Los Angeles verhuisd. Lennon noemt deze periode zijn "Lost Weekend". Een 'normale' versie van het nummer verschijnt in 1975 op Lennons coveralbum Rock 'n Roll, geproduceerd door Phil Spector.


Golden Earring keert op 21 December 1978 terug uit de Verenigde Staten. De Haagse groep is vervroegd naar Nederland teruggekeerd, omdat hun tournee met Ted Nugent is afgebroken. De Amerikaanse gitarist, wiens voorprogramma wordt verzorgd door de Golden Earring, zal de rest van deze tournee met tussenpozen concerten geven. Bij aankomst op Schiphol blijkt hun gitarist Eelco Gelling niet in het toestel te zitten. Die is naar Belgie uitgeweken, omdat hij in Nederland nog een gevangenisstraf van veertien dagen moet uitzitten wegens het rijden onder invloed. Tijdens de Amerikaanse tournee heeft Eelco Gelling laten weten uit de Golden Earring te stappen.


Het muziekblad Guitar Magazine maakt op 21 December 1999 de uitslag bekend van een poll die het onder de lezers heeft gehouden. Als beste gitarist van het afgelopen millenium wordt Jimi Hendrix gekozen. De meest overschatte en overgewaarde gitarist van het afgelopen millenium is volgens de lezers van Guitar Magazine Noel Gallagher, gitarist van Oasis. Beste gitaar album is Nevermind van Nirvana.


The Beach Boys krijgen op 21 December 1966 een gouden plaat voor Good Vibrations. De single, met op de B-kant het instrumentale Let's Go Away For Awhile, komt op 22 Oktober 1966 de Billboard Hot 100 binnen. Good Vibrations staat in de week van 10 December 1966 op de eerste plaats. The Beach Boys zijn op 17 Februari 1966 in de Western Recorders-studio in Los Angeles begonnen aan de opname van Good Vibrations. De productie wordt in de Gold Star-studio in Los Angeles afgemaakt. Na 22 sessies is Brian Wilson op 21 September 1966 tevreden over Good Vibrations. The Beach Boys worden op Good Vibrations bijgestaan door studiomuzikanten als drummer Hal Blaine, gitarist Al Casey, saxofonist Steve Douglas, toetsenist Larry Knechtel, bassist Billy Strange en theremin-speler Paul Tanner.


Op 21 December 2003 brengt Christina Aguilera een bezoek aan een opvangtehuis voor vrouwen in Pittsburgh. De 23-jarige zangeres is opgegroeid in een buitenwijk van de stad. Christina Aguilera blijft twee uur in het centrum voor dakloze vrouwen. Zij deelt handtekeningen uit en poseert met de bewoners voor foto's. Christina Aguilera helpt hen ook met het inpakken van Kerstcadeaus. Het centrum biedt onderdak aan slachtoffers van huiselijk geweld. Achttien vrouwen en drieentwintig kinderen hebben er een onderkomen gevonden. Christina Aguilera steunt het opvangtehuis met een donatie van 214.000 euro.


Elvis Presley heeft op 21 December 1970 in het Oval Office van het Witte Huis in Washington een ontmoeting met de Amerikaanse president Richard M. Nixon. De zanger zegt zich te willen inzetten om het drugsprobleem in Amerika aan te pakken. Elvis wordt door Nixon benoemd tot special-agent van het Narcotica Bureau van de FBI.


Op 21 December 1969 maakt Ginger Baker's Airforce haar podiumdebuut in Paradiso in Amsterdam. Ginger Baker (foto) drumt na het uit elkaar gaan van Cream het jaar daarop in Blind Faith en richt daarna zijn eigen Air Force op. Ginger Baker's Airforce is een bont muzikaal gezelschap dat de talenten verenigt van ondermeer Steve Winwood, Chris Wood, Rick Grech, Denny Laine, Graham Bond en Trevor Burton, iets wat aan de muziek van The Air Force nauwelijks te horen is. Het door Baker bijeengebrachte sterrenimperium brokkelt dan ook weer snel af en maakt twee elpees die in het teken staan van chaos en verwarring.


In het raadhuis in Windsor geeft Elton John op 21 December 2005 zijn ja-woord aan zijn Canadese vriend David Furnish. Het paar wordt ondermeer gefeliciteerd door de Britse premier Tony Blair. Die wijst op het belang van het "homohuwelijk". Vanaf deze dag kunnen mensen van hetzelfde geslacht in Engeland en Wales een geregistreerd partnerschap sluiten.


De film Baby Snakes van Frank Zappa gaat op 21 December 1979 in New York in premiere. Dezelfde dag viert Zappa zijn 39-ste verjaardag. De muziekfilm Baby Snakes is opgenomen tijdens een concert dat Frank Zappa in September 1979 in New York heeft gegeven.


Linda Ronstadt, The Eagles en Chicago geven op 21 December 1979 in de Sport Arena in San Diego, Californie een benefietoptreden om geld in te zamelen voor de verkiezingscampagne van gouverneur Jerry Brown voor het presidentschap van Amerika. Linda Ronstadt heeft een relatie met Jerry Brown. Net als in 1976 lukt het hem niet om in 1980 tot presidentskandidaat te worden gekozen voor de Democratische Partij. Ook een derde poging in 1992 mag niet baten.


Op 21 December 1963 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een aflevering van Thank Your Lucky Stars op de televisie uitgezonden. Brian Matthew is de presentator. Er zijn optredens te zien van The Breakaways (That Boy Of Mine), Tommy Quickly (Kiss Me Now), Billy J. Kramer & The Dakotas (I"ll Keep You Satisfied), Gerry & The Pacemakers (You'll Never Walk Alone en I Like It), The Searchers (Sugar And Spice), Cilla Black (Love Of The Loved), en The Beatles (All My Loving, Twist And Shout, She Loves You en I Want To Hold Your Hand). Gast-discjockey is Bob Woole van de Cavern Club in Liverpool.


De Amerikaanse blueszanger en gitarist Albert King overlijdt op 21 December 1992 in Memphis in Tennessee aan de gevolgen van een hartaanval. De linkshandige gitarist Albert King wordt op 25 April 1923 in Indianola, Mississippi als Albert Nelson geboren. In de late jaren veertig speelt Albert King drums en gitaar bij de In The Groove Boys in Arkansas. In 1952 duikt hij in Chicago en in het nabij gelegen Gary op als drummer bij John Brim en Jimmy Reed. Eén jaar later maakt hij zijn eerste opnamen voor Parrot (nu Chess), die een stilistische verwantschap met de Chicago-blues laten horen. Voor Bobbin Records in St. Louis maakt Albert King in 1959-1961 een serie opnamen die, via de duidelijke invloed van B.B. King, de groei naar een originele stijl openbaren. In 1966 begint Albert King aan zijn succesvolle periode bij Stax, zijn loopbaan lijkt nu pas goed op gang te komen. Met begeleiding van Booker T. & The MG's en The Memphis Horns neemt hij klassiekers op als Born Under A Bad Sign, Crosscut Saw en Laundromat Blues. In 1990 speelt hij mee op de succesvolle I Still Got The Blues cd van de Britse gitarist Gary Moore. Het jaar daarop maakt Albert King met Red House zijn eerste geslaagde plaat sinds lange tijd. Albert King is 69 jaar geworden.


Op 21 December 2002 spelen zanger Syb van der Ploeg en drummer Nico Oudhuijse voor het laatst mee met een concert van De Kast. Dit afscheidsconcert is in het ArenA Amphi Theater in Amsterdam. Syb en Nico worden opgevolgd door Jan Tekstra en Fokke de Jong, de drummer van Normaal. De twee ex-Kast-leden richten Spanner op. In een uitzending van Omroep Fryslan maakt Jan Tekstra op 20 Februari 2004 bekend dat De Kast definitief stopt.


Joeri Snoeren wordt op 21 December 1993 geboren als zoon van de dan 42-jarige Corry Konings en haar vriend Ton Snoeren. Uit haar huwelijk met Piet Roelen heeft de zangeres van het Nederlandse levenslied een dochter, Sharona die in 1987 geboren is.


Mike Barson maakt op 21 December 1983 bekend dat hij de groep Madness gaat verlaten. Het duurt uiteindelijk tot Juni 1984 voordat de toetsenist daadwerkelijk de groep verlaat. Mike Barson is mede oprichter van de band The North London Invaders (later afgekort tot The Invaders) waaruit uiteindelijk Madness uit voortkomt. Barson is samen met Lee Thompson verantwoordelijk voor het schrijven van alle liedjes van Madness.


Het Motown-trio Martha & The Vandellas gaan op 21 December 1971 uit elkaar. Martha Reeves gaat solo verder. Martha Reeves & The Vandellas beginnen als achtergrondkoortje bij Motown voor Marvin Gaye. Als Mary Wells een keer niet op tijd in de studio arriveert, mag Martha, die ook als secretaresse bij Motown werkt, het klaarliggende I'll Have To Let Him Go inzingen. Pas als de groep in 1963 met het Holland-Dozier-Holland produktieteam gaat samenwerken, worden resultaten geboekt. Come And Get These Memories en Heatwave worden hits. De wijze waarop The Vandellas Martha antwoorden en opzwepen is duidelijk op gospel gebaseerd. Dancing In The Street wordt in 1964 een hit. Nowhere To Run en Jimmy Mack vervolgen in 1965 en 1967 de serie hits. Na 1967 wordt het moeilijker voor Martha & The Vandellas. Bless You is in 1971 een laatste hit. Martha gaat solo en haar eerste solo-elpee is "naar verluidt" de duurste flop aller tijden.


Op 21 December 1922 wordt Albert James Freed in Johnstown, Pennsylvania geboren. Alan Freed wordt vooral bekend als de bedenker van de term Rock'n' Roll. In de jaren vijftig is hij één van de populairste discjockeys van Amerika. In 1959 raakt Alan Freed in opspraak als bekend wordt dat hij steekpenningen zou hebben aangenomen van managers en artiesten om hun platen te draaien in zijn radioprogramma's. Deze payola-zaak brengt de discjockey aan de rand van de afgrond. Op 20 Januari 1965 overlijdt Alan Freed in zijn huis in Palm Springs in Californie aan de gevolgen van een nierziekte. Alan Freed is 42 jaar geworden.


Vlak nadat hij op het Witte Huis in Washington is aangekomen voor een Kerstdiner met President Bill Clinton wordt de zanger Tony Bennett op 21 December 1996 in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft ineens een hernia-aanval gekregen. Tony Bennett wordt met spoed geopereerd.


Op 21 December 2005 staat op de website van The Sugababes te lezen dat Mutya Buena de groep heeft verlaten. Haar besluit is op persoonlijke redenen gebaseerd. Mutya Buena is de tweede zangeres die het Britse trio verlaat. Eerder is Siobhan Donaghy vervangen door Heidi Range. Mutya Buena wordt opgevolgd door Amelle Berrabah.


Naar aanleiding van een terreuralarm dat is afgekondigd door de Australische, Amerikaanse en Britse regeringen besluit Norah Jones op 21 December 2004 af te zien van een voorgenomen bezoek aan Indonesie. De Amerikaanse zangeres/pianiste zou op 1 Maart 2005 een concert geven in Djakarta, de hoofdstad van Indonesie. De autoriteiten van Australie, Amerika en Engeland waarschuwen voor mogelijke aanslagen in Indonesie rond Kerstmis 2004. In September 2004 zijn negen mensen om het leven gekomen bij een bomaanslag op de Australische ambassade in Djakarta. Bijna tweehonderd mensen zijn hierbij gewond geraakt. Eerder hebben Amerikaanse artiesten als Alicia Keys, Boyz II Men en Missy Elliott vanwege terreurdreiging afgezien van voorgenomen live-data in Indonesie. Ondanks een negatief reisadvies hebben Deep Purple, Korn en Enrique Iglesias in 2004 wel opgetreden in Indonesie.


Op 21 December 1959 bereikt Marina van de Italiaanse Belg Rocco Granata de 31ste plaats in de Billboard Hot 100. Marina is op 9 November 1959 de Amerikaanse hitparade binnengekomen. De cover van Willy Alberti wordt ook een hit in Amerika. Deze versie blijft op 28 December 1959 op de 42ste plaats steken.


Vanaf 21 December 1964 ligt Ode To A High Flying Bird, van een biografie over Charlie "Bird" Parker, in de boekenwinkel. Het boek over de Amerikaanse jazz-saxofonist is geschreven door Charlie Watts van The Rolling Stones die een groot bewonderaar van Parker is.


Jennifer Lopez wordt op 21 December 2004 in Los Angeles voor de rechter gedaagt door Ojani Noa (Foto samen met JL), haar eerste echtgenoot die haar beschuldigt van contractbreuk. Ojani Noa beweert in 2002 onrechtmatig te zijn ontslagen als bedrijfsleider van Madres, haar restaurant in Pasadena in Californie. Jennifer Lopez en Ojani Noa zijn in 1997 met elkaar getrouwd. Zij hebben elkaar leren kennen in een restaurant, waar hij werkte als kelner. Hun huwelijk heeft een jaar standgehouden. Ojani Noa beweert zijn baan bij The Conga Room in Los Angeles te hebben opgezegd om leiding te geven aan Madres. Jennifer Lopez zou hebben gezegd dat zij hem nooit zonder een goede reden zou laten gaan. In Oktober 2002 is hij, zonder opgaaf van reden, ontslagen. Ojani Noa heeft sindsdien geprobeerd Jennifer Lopez telefonisch te bereiken. Zijn telefoontjes zijn nooit beantwoord. Ojani Noa eist een niet nader omschreven schadeloosstelling. Jennifer Lopez is daarna nog getrouwd geweest met de danser Cris Judd. Op 5 Juni 2004 is zij voor de derde keer in het huwelijksbootje gestapt. Haar huidige man is zanger Marc Anthony.


Op 21 December 2005 staat op de website van Status Quo te lezen dat Rick Parfitt, de gitarist van de groep, is genezen van kanker. Bij de 57-jarige Rick Parfitt zijn twee kankergezwellen uit zijn keel verwijderd. Parfitt noemt de succesvolle operatie “het mooiste Kerstcadeau" dat hij ooit heeft gekregen. Status Quo moet in September 2005 een Britse tournee afbreken als bij Rick Parfitt kanker wordt geconstateerd. De groep haalt de resterende elf live-data in het voorjaar van 2006 in.


In de Hitkrant van 21 December 1977 staat een artikel waarin wordt vermeldt dat Jerry Hall haar vriend Bryan Ferry heeft verlaten wanneer hij in Zwitserland zijn nieuwe album The Bride Stripped Bare opneemt. Zijn 21-jarige vriendin heeft hun sjieke Londense optrekje in Holland Park verlaten om te gaan samenwonen met Mick Jagger in Parijs. De zanger van The Rolling Stones heeft hier zijn intrek genomen in een hotel, nu zijn huwelijk met Bianca Rose Perez Moreno ten einde is. Voor Bryan Ferry is het vertrek van Jerry Hall een streep door de rekening. Hij zou nog voor 1978 met haar trouwen.


Op 21 December 1996 wordt in het Concertgebouw in Amsterdam het muzikale sprookje Peter En De Wolf opgenomen. Paul de Leeuw is de verteller in deze uitvoering van Peter En De Wolf van Sergei Prokofiev uit 1936. Op 16 Oktober 1997 wordt Peter En De Wolf op CD uitgebracht.


Componist Andrew Lloyd Webber en tekstschrijver Tim Rice ontvangen op 21 December 1970 een gouden plaat voor het album Jesus Christ Superstar. Wanneer Jesus Christ Superstar in 1970 wordt uitgebracht wordt er door verschillende religieuze groeperingen geprotesteerd tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. Jesus Christ Superstar wordt echter wereldwijd omarmd en als musical opgevoerd in ondermeer Londen en New York. De musicalproductie wordt nog steeds geregeld in theaters gespeeld. In 1973 is het stuk verfilmd onder regie van Norman Jewison. De filmversie, met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), is gemaakt in jaren-zeventig-stijl. Yvonne Elliman zingt zowel in de filmversie als op het originele album van Jesus Christ Superstar. Op dit album zingt Ian Gillan de rol van Jesus. Dit solo-uitstapje van de zanger van Deep Purple zou achteraf het einde van Deep Purple betekenen.


Op 21 December 1965 staan Paul Simon en Art Garfunkel in de CBS platenstudio voor de opname van het nummer Blues Run The Game. Het door Paul Simon geschreven Blues Run The Game is bestemd voor het album The Sound Of Silence dat in Januari 1966 wordt uitgebracht.


In De Kleine Komedie in Amsterdam worden op 21 en 22 December 1989 opnamen gemaakt van de oudejaarsconference van Youp van 't Hek die door de VARA op 31 December 1989 op Nederland 3 zal worden uitgezonden. In de eerste week van Januari 1990 verschijnt deze oudejaarsconference op CD. Oudejaarsconference 1989 zoals het album simpelweg heet komt op 20 Januari 1990 op een 62 ste plaats binnen in de Nederlandse Album Top 100. Op 3 Februari 1990 wordt de 20ste plaats als hoogste notering gehaald. Voor Youp van 't Hek is het zijn eerste oudejaarsconference. De cabaretier doet het daarna nog drie keer. In 1999 (deze registratie komt op #1), in 1999 (#6) en in 2002 (#5).


Op 21 December 1969 wordt er in aflevering 1017 van The Ed Sullivan Show teruggekeken naar The Swinging Soulful Sixties. Er worden hoogtepunten getoond van de legendarische optredens van The Beatles in dit programma. Diana Ross treedt voor de allerlaatste keer op met The Supremes met wie zij het nummer Someday We"ll Be Together zingt. Verder worden er nog fragmenten uitgezonden van Britse sterren die in de jaren zestig de Amerikaanse hitparade hebben gehaald.


Paul Jeffreys komt op 21 December 1988 om het leven bij een vliegtuigongeluk. De bassist van Cockney Rebel is één van de 259 inzittende van vlucht 103 van PanAm die bij het Schotse Lockerbie verongelukt. Bij het ongeluk, wat later een aanslag blijkt te zijn, komen ook 11 inwoners van Lockerbie om het leven.


Op 21 December 1974 komt Honey Honey van Abba op een 27ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Deze opvolger van hun nummer 2-hit Waterloo bereikt op 4 Januari een 16e plaats als hoogste notering. Van de 26 ABBA singles die de Nederlandse Top 40 halen (waaronder 8 nummr 1 noteringen) is Honey Honey de op een na slechts genoteerde. Alleen Thank You For The Music doet het nog minder. Deze komt op 12 Mei 1984 niet verder dan de 38ste plaats en staat slechts drie weken genoteerd. Abba is op dat moment echter al uit elkaar. In de zomer van 1978 heeft de dubbele A-kant single Eagle/Thank You For The Music al een vierde plaats gehaald.


Voor de derde keer organiseert The Cliff Richard Charitable Trust op 21 December 1985 een groot tennisevenement in een conferentiecentrum in Brighton, Engeland. Naast Cliff Richard zeld zijn ook Hank B. Marvin, Shakin' Stevens, Mike Read, Annabel Croft, Anne Hobbs, Virginia Wade en Sara Gommer van de partij.


Op 21 December 1984 wordt begeleider/accordeonist Coen van Nassau tijdens de repetities voor de Toon Hermans One Man Show in de Stadsschouwburg in Nijmegen getroffen door een hartaanval waaraan hij overlijdt. Toon Hermans besluit onmiddellijk alle voorstellingen van die week af te lasten. Coen van Nassau is 62 jaar geworden. Na zijn overlijden besluit zijn vrouw, de zangeres Rita Corita, te stoppen met werken. De als Hendrika Sturm geboren zangeres overlijdt op 24 December 1998 op 81-jarige leeftijd.


Muziek Jarige Op 21 December

1922: Alan Freed - Disc Jocky USA († 20 Jan. 1965)
1924: Rita Reys - Jazz-Zangeres Nederland
1940: Ray Hilderbrand - Paul & Paula
1940: Frank Zappa - Multi Instrumentalist USA († 4 Dec. 1993)
1942: Reinhard Mey - Zanger Duitsland
1943: Albert Lee - Country Gitarist USA
1946: Gwen Mccrae - Zangeres Usa
1946: Carl Wilson - The Beach Boys Gitaar/Zang († 6 Feb. 1998)
1946: Kevin Peek - The New Seekers
1948: Martin Belmont - The Rumour Gitarist
1953: Betty Wright - Zangeres USA
1957: Tony Lewis - The Outfield Bassist
1960: Anita Crooks - The Internationals
1964: Kris Wauters - Clouseau Toetsenist
1964: Emmett Murphy - Dinosaurus Jr.
1964: Patrick Murphy - The Lemonheads
1966: Marco Borsato - Zanger Nederland
1966: Gabrielle Glaser - Luscious Jackson Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten