Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 8 November

Who_tour_1968The Who speelt op 8 November 1968 in de Granada Cinema in Walthamstow in Londen twee shows. Eén show om 19.00 en één om 21.10, het voorprogramma bestaat uit The Crazy World Of Arthur Brown, Joe Cocker & The Grease Band, The Mindbenders en Yes. Het is de eerste dag van een negen dagen durende Theatertournee door Engeland, georganiseerd door Kit Lambert en Chris Stamp in samenwerking met Kennedy Street Enterprises. Het eerste optreden van The Who duurt 35 minuten, maar tijdens de tweede show wordt plotseling het gordijn dichtgetrokken terwijl The Who net Magic Bus aan het spelen is. De groep speelt door, terwijl een roadie van The Who het gordijn weer opentrekt. In razernij trekt Keith Moon daarna zijn shirt aan stukken en begint zijn drumstel te slopen, terwijl Pete Townshend zijn gitaar in de verstekers ramt. John Arm, de boekingsagent van Granada Cinema wilde dit juist voorkomen door het gordijn voortijdig dicht te trekken. "I closed the curtain because i get a bit tired of violence onstage. It's not necessary, i've told The Who that before, but they say that violence is a big part of their act in America, but i said what you do in America is one thing, and what you do here in England is entirely diffrent."

Paul McCartney presenteert op 8 November 1971 in de Empire Ballroom in Londen zijn nieuwe groep Wings. Wings bestaat uit Linda McCartney, ex-Moody Blues-zanger/gitarist Denny Laine en drummer Denny Seiwell. Hoewel McCartney heeft overwogen de groep Turpentine te noemen, besluit hij in September 1971 de groep Wings te noemen.

Ivory_joe_hunter_wwwplatenkastwebloOp 8 November 1974 overlijdt Ivory Joe Hunter in Memphis aan de gevolgen van longkanker. Ivory Joe Hunter wordt geboren op 10 Oktober 1914 in Kirbyville in Texas. De pianist en blueszanger is vooral bekend van zijn hits I Almost Lost My Mind (1950). Since I Met You Baby (1956). Ivory Joe Hunter heeft naar schatting meer dan 7000 nummers geschreven, waarvan er twee door Elvis Presley de top twintig in gezongen zijn: My Wish Came True en Ain't That Loving You Baby. Ivory Joe Hunter is 60 jaar geworden.

Led_zeppelin_ivLed Zeppelin brengt op 8 November 1971 hun vierde album uit, simpelweg Led Zeppelin IV genoemd. Vanwege de vreemde tekens (symbolen) die op de binnenhoes staan, wordt het album ook wel Four Symbols, Zoso, Runes of zelfs Untitled genoemd. Het album verschijnt met enige vertraging, manager Peter Grant en gitarist Jimmy Page willen het album uitbrengen zonder dat de titel, de naam van de groep of een foto van de groep ook maar ergens op de plaat te zien is. Atlantic Records is het hier niet mee eens, maar Peter Grant en Jimmy Page houden voet bij stuk, en dreigen uiteindelijk de mastertapes achter te houden. De tekst van Stairway To Heaven is bijgesloten op een apart tekstvel, het is voor de eerste keer dat Led Zeppelin een tekst laat afdrukken. Alleen al in Amerika worden er 22 miljoen exemplaren van Led Zeppelin IV verkocht, en staat de plaat bijna vijf jaar in de Billboard albumlijst.

Met een optreden in de Manitoba Centennial Concert Hall in Winnipeg, Canada, op 8 November 1976, maakt Burton Cummings, de voormalige zanger van The Guess Who, zijn solo-debuut. In de jaren tachtig wordt The Guess Who opnieuw opgericht. The Guess Who treedt dan vooral nog op tijdens gouwe ouwe-festival in Canada en in de Verenigde Staten.

Op 8 November 1980 verschijnt er in de Engelse muziekpers een bericht waarin staat dat The Human League na drie jaar wordt opgesplitst in twee groepen. Een aantal leden, waaronder zanger Phil Oakey en Adrian Wright, gaat verder als The Human League. Martyn Ware en Craig Marsh richten de productie-maatschappij British Electric Foundation op. Eén van de eerste producties doet BEF voor Heaven 17.

Paul_mccartney_rupert_bearLord Beaverbrook, eigenaar van de Daily Express vindt in Oktober 1920 dat zijn krant een opfrisbeurt nodig heeft. Beaverbrook geeft hoofdredacteur R.D. Blumenfeld de opdracht te zoeken naar een leuk stripverhaal. Aan Mary Toutell, de vrouw van één van de redacteuren, wordt gevraagd een strip te bedenken. Dat wordt Rupert Bear. Op 8 November 1920 wordt de eerste aflevering in de Daily Express afgedrukt. Rupert Bear wordt een groot succes. De oplage van de krant stijgt. Er wordt zelfs een Rupert League opgericht die binnen een paar jaar een miljoen leden heeft in Groot-Brittannie. In Nederland verschijnt de strip op 5 November 1929 voor het eerst in het Algemeen Handelsblad als Bruintje Beer. In 1935 moet Mary Toutell met haar tekenwerk stoppen omdat haar ogen te slecht worden. Sindsdien is Albert E. Bestall de tekenaar van Rupert Bear. Hij stopt in 1965. Tegenwoordig is John Harrold de tekenaar en Ian Robinson de schrijver van de strip. Paul McCartney is een groot fan van Rupert Bear. In 1984 schrijft hij het verhaal Rupert And The Frog Song. Hiervan verschijnt een stripboek. Ook laat hij een dertien minuten durende tekenfilm maken. Zijn liedje We All Stand Together wordt een grote hit. De single komt op 5 Januari 1985 de Nederlandse Top 40 binnen. Hij haalt de twaalfde plaats.

The Rolling Stones nemen op 8 November 1964 in de Chess Studio in Chicago het nummer What A Shame op. What A Shame, geschreven door Mick Jagger en Keith Richards verschijnt op 19 December 1964 als B-kant van Heart Of Stone. Deze single wordt alleen in Amerika uitgebracht, en bereikt uiteindelijk de negentiende plaats in de Billboard Hot 100. In Europa is What A Shame één van de vier tracks op de EP Heart Of Stone. Deze EP komt op 3 April 1965 de Veronica Top 40 binnen, en bereikt de zesde plaats.

Michael Jackson en Sony Amerika komen op 8 November 1995 tot een overeenkomst waardoor zij gezamenlijk het op twee na grootste uitgeversfonds vormen Jackson en Sony Amerika beschikken dan over de rechten van meer dan honderdduizend songtitels. Alleen al de ATV Music-catalogus van Michael Jackson heeft een waarde van 300 miljoen dollar. Onder deze catalogus vallen vrijwel alle bekende liedjes die John Lennon en Paul McCartney hebben gecomponeerd in de tijd van The Beatles.

Jailhouse_rock_movieOp 8 November 1957 gaat de film Jailhouse Rock in Amerika in de bioscopen draaien. Jailhouse Rock is de derde film van Elvis Presley, en is tussen 13 Mei 1957 en 14 Juni 1957 opgenomen in de MGM Studios in Culver City in Californixc3xab. Elvis speelt Vince Everett. Het script is van Ned Young. De regie is in handen van Richard Thorpe. Judy Tyler is Elvis' tegenspeelster. Zij komt op 3 Juli 1957, samen met haar man George Lafayette, bij een auto-ongeluk in Wyoming om het leven. De soundtrack voor Jailhouse Rock wordt op 30 April 1957 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Op de vijf nummers wordt Elvis begeleid door gitaristen Scotty Moore en "Tiny" Timbrell, bassist Bill Black, drummer D.J. Fontana en pianist Dudley Brookes. Uiteraard zorgen The Jordanaires voor de achtergrondvocalen. Jerry Leiber en Mike Stoller hebben vier liedjes voor de film geschreven.

In Halifax, in het graafschap Engelse Yorkshire, beginnen Dusty Springfield, The Searchers, Freddie & The Dreamers en Brian Poole & The Tremeloes op 8 November 1963 aan een uitgebreide tournee. Deze tour is voor Dusty Springfield haar eerste waarin zij als solo-zangeres optreedt nadat zij het trio The Springfields heeft verlaten.

Op 8 November 2007 wordt bekend dat Jan Smit een halfjaar niet meer mag zingen. De Volendamse zanger, die dan al sinds eind September 2007 uit de roulatie is, moet een operatie ondergaan aan zijn stembanden en moet daarna zes maanden rust houden. Jan Smit krijgt het vonnis te horen van zijn twee KNO-artsen in het Akazia Ziekenhuis in Rotterdam. Deze specialisten, die eerder ook Frans Bauer en Guus Meeuwis met succes behandelden, nemen ook de operatie voor hun rekening. De aandoening van de 21-jarige zanger zou niets te maken hebben met zijn hectische bestaan, maar is volgens de artsen aangeboren. De gedwongen rustperiode heeft als consequentie dat, naast alle losse optredens, ook de Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour uitgesteld moet worden. Ook de opname van het nieuwe album Stilte In de Storm en zijn werk als presentator voor de Tros televisie komt door de stemproblemen stil komen te liggen. Op 30 April 2008 maakt Jan Smit tijdens 538 Koninginnedag op het Museumplein in Amsterdam zijn rentree op het podium.

Paul McCartney wordt op 8 November 1995, als eerste popster, benoemd tot erelid van het bestuur van het Royal College Of Music. McCartney wordt geroemd vanwege zijn buitengewone muzikale bijdragen. Paul McCartney wordt benoemd door de voorzitter van het bestuur, de Britse kroonprins Charles.

Rubber_soulThe Beatles ronden op 8 November 1965 de opnamen af van het album Rubber Soul. Met de opnamen voor dit album zijn The Beatles op 12 Oktober 1965 in de Abbey Road Studio, Londen begonnen. In Studio 2 nemen The Beatles op 12 Oktober 1965 de nummers Run For Your Life en Norwegian Wood (This Bird Has Flown) op. George Harrison is op Norwegian Wood op sitar te horen, het is de eerste keer dat een sitar wordt gebruikt in een popliedje. Op 8 November 1965 is het door George Haqrrison geschreven nummer Think For Yourself het laatste liedje dat op de band wordt vastgelegd. Daarvoor nemen The Beatles eerst nog even, voor de derde keer, een speciale kerstsingle voor leden van hun Britse fanclub op. Rubber Soul wordt op 3 December 1965 in Engeland uitgebracht, en komt binnen op de eerste plaats waar het de komende twaalf weken blijft staan. In Amerika verschijnt Ruber Soul drie dagen later op 6 December 1965.

Nilsson_wwwplatenkastweblognlHarry Nilsson staat op 8 en 9 November 1967 in de RCA Studio in Hollywood om het nummer Everybody's Talkin' op te nemen. Everybody's Talkin' is geschreven door Fred Neil. De single wordt begin 1968 uitgebracht, en wordt dan geen hit. Dit gebeurt pas in 1969 wanneer regisseur John Schlesinger Everybody's Talkin' gebruikt in zijn film Midnight Cowboy. De hoofdrollen in Midnight Cowboy worden gespeeld door Jon Voight en Dustin Hoffman. Op 16 Augustus 1969 komt Everybody's Talkin' de Amerikaanse hitparade binnen, en bereikt nu de zesde plaats.

Op 8 November 1968 wordt officieel de scheiding uitgesproken tussen John en Cynthia Lennon. De Beatle heeft sinds een jaar een relatie met de Japanse kunstenares Yoko Ono. John Lennon en Cynthia Powell zijn op 23 Augustus 1962 in het Mount Pleasant Registry Office in Liverpool getrouwd. De plechtigheid duurt maar vijf minuten. Paul McCartney is getuige. Uit het huwelijk is op 8 April 1963 zoon Julian Lennon geboren.

Jean_terrellOp 8 November 1969 wordt door platenmaatschappij Motown Records bekend gemaakt dat Jean Terrell zangeres Diana Ross bij The Supremes zal gaan opvolgen. Diana Ross gaat eind 1969 aan haar solocarrixc3xa8re beginnen. Jean is de zuster van bokser Ernie Terrell, wiens vrouw Tammi Terrell sinds 1966 bij Motown onder contract staat. De laatste plaat die Diana Ross met The Supremes opneemt is Someday We'll Be Together. De single komt op 8 November 1969 de Billboard Hot 100 binnen. Deze compositie van Johnny Bristol, Jackey Beavers en Harvey Fuqua staat in de week van 27 December 1969 op nummer 1. Het is de laatste van 12 nummer 1-hits van het trio. Onder leiding van producer Frank Wilson nemen de vernieuwde Supremes twee nummers op, Up The Ladder To The Roof en Stoned Love, die beide grote hits worden, maar niet meer het succes evenaren van vroeger.

Judy Garland en haar 18-jarige dochter Liza Minnelli staan op 8 November 1964 op de buhne van het Palladium Theater in Londen. Er worden televisie- en plaatopnamen gemaakt. De LP Live At The Palladium komt op 4 September 1965 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de 41ste plaats. De televisieopnamen van dit concert worden op 19 November 2002 op DVD uitgebracht..

Bob_dylan_hurricaneRuben 'Hurricane' Carter, een Amerikaans bokser in het middengewicht, wordt in 1967 tot driemaal levenslang veroordeeld voor een drievoudige moord, die hij in 1966 gepleegd zou hebben in Patterson in New Jersey. Hoewel een ooggetuige die gewond raakt verklaard dat Carter niet de dader is, wordt hij veroordeeld, waarbij racisme zeker een rol heeft gespeeld. Over deze zaak schrijft Bob Dylan in 1975 het nummer Hurricane. Mede hierdoor komt er een nieuw onderzoek naar de moord. Ruben 'Hurricane' Carter wordt uiteindelijk op 8 November 1985 vrijgesproken. Nadat hij zijn vrijheid heeft teruggekregen, gaat Carter zich inzetten voor mensen die onschuldig vastzitten. In 1999 speelt Denzel Washington de hoofdrol in een film over het leven van de bokser. Het levert hem een Golden Globe als beste acteur op.

Zanger Country Dick Montana van The Beat Farmers overlijdt tijdens een concert op 8 November 1995 in Whistler in Montana aan een hartstilstand. Dick Montana, die is geboren als Daniel Mony McLain, is 40 jaar geworden.

Op 8 November 1994 wordt Sonny Bono in Californie gekozen als lid van het Amerikaanse Congres. Sonny Bono is de voormalige mannelijke helft van het succesvolle Amerikaanse popduo Sonny & Cher. Na zijn dood op 5 Januari 1998 wordt zijn derde vrouw Mary gevraagd zijn zetel in de Senaat over te nemen. Op 7 april 1998 wordt Mary Whitaker Bono herkozen. Sonny Bono is 62 jaar geworden.

U2_7_november_1987_mcnichols_sportsU2 staat op 8 November 1987 in de McNichols Sports Arena in Denver, Colorado. De Ierse groep speelt de volgende nummers: Where The Streets Have No Name, I Will Follow, Trip Through Your Wires, I Still Haven't Found What I'm Looking For / Exodus (stukje), Gloria, MLK, The Unforgettable Fire, Sunday Bloody Sunday, Exit /  Gloria (van Them, stukje), In God's Country, Helter Skelter, Help, Bad / Ruby Tuesday (stukje) / Sympathy For The Devil (stukje), October, New Year's Day, Pride (In The Name Of Love). Toegiften: Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still, Silver And Gold, Spanish Eyes, With Or Without You en "40". Van het optreden worden voor de film en het album Rattle And Hum opnamen gemaakt. Silver And Gold, Helter Skelter en Pride (In The Name Of Love) zijn de drie nummers die op de CD en in de film Rattle And Hum gebruikt worden. De nummers Exit, In God's Country en Sunday Bloody Sunday zijn alleen in de film Rattle And Hum te zien en te horen. Het hele concert is op verschillende bootlegs verkrijgbaar, waaronder Mountains In A Blue Sky en Mountains & Deserts.

Op 8 November 2004 verschijnt het eerste verzamelalbum van Seal, onder de titel Best: 1991-2004. Seal heeft hiervoor één nieuwe track opgenomen. Dit is de cover van Walk On By, een compositie van Burt Bacharach en Hal David waar ondermeer Dionne Warwick (origineel uit 1964), Helen Shapiro, Isaac Hayes, Gloria Gaynor, Kevin Coyne, The Stranglers, Average White Band en D-Train ook een hit mee hebben gescoord.

Op 8 November 1939 neemt het orkest van Harry James de nummers Every Day Of My Life, Flash en Ciribiribin op. Het zijn de laatste opnamen van dit orkest waarop Frank Sinatra als zanger te horen is. Sinatra wordt hierna zanger bij het orkest van Tommy Dorsey. Ciribiribin komt op 6 Januari 1940 binnen in de Amerikaanse hitparade, en bereikt de tiende plaats. Ciribiribin wordt de herkenningsmelodie van het orkest van Harry James. Every Day Of My Life bereikt op 27 Mei 1944 alsnog de Amerikaanse hitparade, en komt tot een zeventiende plaats.

Billie_holliday_that_ole_devil_callBillie Holliday staat op 8 November 1944 in een platenstudio in New York om het nummer That Ole Devil Called Love op te nemen. Holliday wordt tijdens deze opname begeleidt door het orkest van Toots Camarata. That Ole Devil Called Love is geschreven door Allan Roberts en Doris Fisher. Begin 1985 wordt That Ole Devil Called Love door de Engelse zangeres Alison Moyet opnieuw opgenomen. Haar versie komt op 4 Mei 1985 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de zesde plaats.

Op 8 November 1985 wordt Jack Osbourne geboren, als enige zoon van de Engelse zanger Ozzy Osbourne en zijn vrouw Sharon. Naast Jack heeft het paar twee dochters, Aimee en Kelly.

Charlienederpelt_wwwplatenkastweb_2Charlie Nederpelt overlijdt op 8 November 1987. Charlie Nederpelt wordt op 25 Augustus 1920 geboren en begint zijn muzikale loopbaan in het amusementsorkest The Ramblers o.l.v. Theo Uden Masman. In 1964 wordt de naam veranderd in VARA Dansorkest. Dit orkest verzorgt wekelijks een radio-uitzending. Na het overlijden van Theo Uden Masman in 1965 wordt Charlie Nederpelt leider van het VARA Dansorkest. Charly Nederpelt is 67 jaar geworden.

Almostblue_wwwplatenkastweblognlIn The South Bank Show die door London Weekend Television op 8 November 1981 wordt uitgezonden zit een documentaire over de productie van het Elvis Costello-album Almost Blue in Nashville. Almost Blue is op 31 Oktober 1981 binnengekomen in de Britse albumlijst, en bereikt de zevende plaats. In Nederland bereikt Almost Blue op 16 Januari 1982 de 14e plaats als hoogste notering. Op Almost Blue staan de volgende nummers: Why Don't You Love Me (Like You Used To Do?), Sweet Dreams, Success, I'm Your Toy, Tonight The Bottle Let Me Down, Brown To Blue, Good Year For The Roses, Sittin' And Thinkin', Colour Of The Blues, Too Far Gone, Honey Hush en How Much I Lied.

Bzn_live_20_jaarDe Volendamse groep BZN treedt op 8 November 1982 op in het Theater Carre in Amsterdam. De NCRV maakt hiervan radio-opnamen waarvan zes nummers begin 1983 op het album BZN Live - 20 Jaar terecht komen. BZN Live - 20 Jaar bevat 23 nummers waarvan er 17 hits uit de Nederlandse Top 40 zijn. Naast de zes nummers van het optreden in Carre zijn er voor dit album ook opnamen gebruikt van de Frieslandhal in Leeuwarden, Ahoy in Rotterdam, de Martinihal in Groningen en op de Bloemenveiling Westland in Naaldwijk. BZN Live - 20 Jaar, dat al snel met goud en platina beloond wordt, is de week na zijn release het album van de week. Hierna staat BZN Live - 20 jaar 25 weken in de Elpee top 75, waarvan de vijfde positie de hoogste notering is. Het album wordt ook uitgebracht in Indonesie. In 1991 worden de hoogtepunten van dit album in Zuid Afrika op CD uitgebracht.

Vanaf 8 November 1967 gaat de film How I Won The War in de Amerikaanse bioscopen draaien. How I Won The War heeft drie weken eerder in Londen haar wereldpremiere beleeft. De hoofdrollen in deze film worden gespeeld door Michael Crawford en John Lennon. Het script is geschreven door Charles Wood naar het boek van Patrick Ryan. Richard Lester heeft How I Won The War geregisseerd. De film is in september 1966 in West-Duitsland en in Spanje opgenomen.

Op 8 November 1964 worden er in de Alpha-televisiestudio in het Engelse Birmingham opnamen gemaakt voor een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. Dit programma wordt gepresenteerd door Brian Matthew. Hij ontvangt Adam Faith & The Roulettes, The Fourmost, Eden Kane, Them, Martha & The Vandellas, Little Peggy March en The Beach Boys. Die zingen hun nieuwe single When I Grow Up (To Be A Man). Deze aflevering van Thank Your Lucky Stars wordt op 14 november 1964 van tien voor zes tot vijf over half zeven 's avonds uitgezonden door de Britse commercixc3xable omroep ABC. Na dit televisieoptreden vliegen The Beach Boys naar het Ierse Dublin waar zij 's avonds optreden in het nationale boksstadion. The Beach Boys zijn op 2 November 1964 aan een promotietournee door Europa begonnen die tot 18 November 1964 gaat duren.

MartyMarty komt op 8 November 1969 op nummer 31 binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Maanserenade. Het instrumentale Maanserenade, met op de B-kant Het Grote Bal, bereikt een derde plaats. Marty is in november 1954 geboren als Riny Schreijenberg. In de jaren negentig vormt hij samen met Emile Hartkamp de creatieve spil achter Frans Bauer. Diens platen worden uitgebracht op Tip-Top, het label van Riny Schreijenberg. In 1999 verkoopt hij Tip-Top aan Sony. Van dit geld koopt Riny Schreijenberg grond op het Spaanse vakantie-eiland Ibiza. Op 21 Februari 2000 wordt hij onderscheiden met de Gouden Harp van de Stichting Conamus.

Op 8 November 2004 geeft Leo Sayer een telefonisch interview aan een radiostation in de Australische hoofdstad Canberra waar hij sinds kort woont. Leo Sayer hoopt zijn carriere een nieuwe impuls te geven in Australie. De 56-jarige Britse zanger zegt diep teleurgesteld te zijn in de huidige muziekindustrie in zijn geboorteland. "In Engeland wil men alleen maar echt jonge artiesten. Men wil alleen maar gekunstelde popmuziek. De showbusiness in Australixc3xab is veel interessanter en veel inspirerender. Het zou fantastisch zijn als ik een-en-ander weer op gang zou krijgen in Australie", licht Leo Sayer toe. Leo Sayer moet toegeven dat ook de muziekindustrie in Australie en in de Verenigde Staten gericht is op de jeugd en op cosmetische acts. "Dit is inderdaad zo, maar er is ook meer respect voor de helden van weleer. Iedereen die muzikaal wat in zijn mars heeft, wordt erg gerespecteerd. Dit blijft zo - en zo hoort het ook", aldus Leo Sayer.

Eddie_rabitt_wwwplatenkastweblognlEddie Rabbitt komt op 8 November 1980 op nummer 35 binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single Drivinxe2x80x99 My Life Away, en weet hiermee de 27ste plaats te bereiken. Een week eerder is deze single nog de Alarmschijf bij de Veronica Omroep Organisatie. In zijn muzikale loopbaan heeft Eddie Rabbitt zesentwintig keer aan de top van de countryhitparade van Billboard gestaan. Met I Love A Rainy Night bereikt hij op 28 Februari 1981 ook de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Eddie Rabbitt overlijdt op 7 Mei 1998, op 56-jarige leeftijd, in Nashville aan de gevolgen van longkanker.

Vanaf 8 November 2005 ligt het album 12 Songs van Neil Diamond in de platenwinkel. Op dit door Rick Rubin geproduceerde album staan de volgende nummers: Oh Mary, Hell Yeah, Captain Of A Shipwreck, Evermore, Save Me A Saturday Night, Delirious Love, I'm On To You, What's It Gonna Be, Man Of God, Create Me, Face Me en We.

Elvis_postzegelOp 8 November 2005 wordt bekendgemaakt dat Elvis Presley als winnaar uit de bus is gekomen uit een postzegelverkiezing die is georganiseerd door van TPG Post. In 2006 komt er een postzagel van 39 cent met daarop de beeltenis van Elvis Presley. Elvis Presley heeft bijna 23% van de 25.000 stemmen gekregen. TPG Post houdt een dergelijke verkiezing voor het eerst. Elvis Presley moet het velletje van tien postzegels delen met vier andere winnaars. Dit zijn De Vrijmetselaars, Sesamstraat, Streektalen en Nederlandse Romanfiguren. Ieder krijgt twee zegels. De postzegels worden op 6 Juni 2006 uitgegeven. Johan Kesseler (foto) heeft het ontwerp van Elvis Presley ingediend. "Dit is de derde officixc3xable postzegel van Elvis Presley in Europa. West-Duitsland in 1988 en Zweden in 2004 zijn ons land voorgegaan. Ik ben er heel trots op. Het is een open en sprekende postzegel. De pose van Elvis Presley, reikend naar het publiek, is voor mij kenmerkend voor hem als persoon. Ik vind de postzegel echt geslaagd", aldus Johan Kesseler.

Vanaf 8 November 1980 staat The River van Bruce Springsteen vier weken op de eerste plaats van de albumlijst van Billboard. The River is hiermee het eerste album van Bruce Springsteen dat de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst bereikt. Naast de titelsong staan op The River de volgende nummers: The Ties That Bind, Sherry Darling, Jackson Cage, Two Hearts, Independence Day, Hungry Heart, Out In The Street, Crush On You, You Can Look (But You Better Not Touch), I Wanna Marry You, Point Blank, Cadillac Ranch, I'm A Rocker, Fade Away, Stolen Car, Ramrod, The Price You Pay, Drive All Night en Wreck On The Highway.

Country Dick Montana, de zanger van The Beat Farmers, overlijdt tijdens een concert op 8 November 1995 in Whistler, Montana aan de gevolgen een hartstilstand. Dick Montana, geboren als Daniel Mony McLain, is veertig jaar geworden.

In_the_army_now_wwwplatenkastweblogIn The Army Now van Status Quo komt op 8 November 1986 op een 29ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. In The Army Now is geschreven door Rob en Ferdi Bolland, en bereikt de elfde plaats. Rob en Ferdi Bolland hebben In The Army Now in 1981 met hun groep Bolland opgenomen als Youxe2x80x99re In The Army Now. De originele versie van Bolland en Bolland komt niet verder dan een notering in de Tipparade.

Recordered_liveat_a_beach_boys_partVanaf 8 November 1965 ligt (Recordered "Live" At A) Beach Boys' Party! van The Beach Boys in de Amerikaanse platenwinkels. Dit album is op 8, 14, 15 en 23 September 1965 opgenomen in studio 2 van de Western Recorders Studio in Hollywood. Met (Recorded "Live" At A) Beach Boys' Party! voldoen The Beach Boys aan hun contractuele verplichtingen. Zij willen meer tijd nemen voor een album met alleen maar nieuwe songs. Van zo'n twintig opgenomen tracks komen Hully Gully, I Should Have Known Better, Tell Me Why, Papa-Oom-Mow-Mow, Mountain Of Love, You've Got To Hide Your Love Away, Devoted To You, Alley Oop, There's No Other (Like My Baby), de medley I Get Around/Little Deuce Coupe, The Times They Are A-Changin' en Barbara Ann op (Recorded "Live" At A) Beach Boys' Party! terecht. Dean Torrence van Jan & Dean doet de solozang in Barbara Ann. Samen met Jan Berry is hij op 23 september 1965 in een andere studio bij Western Recorders bezig aan de opnamen van You Really Know How To Hurt A Guy. Dean Torrence heeft hier geen zin meer in. Hij krijgt ruzie met Jan Berry en rent de studio uit. Op de gang hoort hij The Beach Boys in studio 2. Hij gaat deze studio binnen waar bijna iedereen dronken is en niet in staat is om Barbara Ann te zingen. Mike Love vraagt Dean Torrence hem te helpen met de zang. (Recorded "Live" At A) Beach Boys' Party! komt op 27 november 1965 binnen in de albumlijst van Billboard. De LP bereikt de vijfde plaats. Barbara Ann, met Girl Don't Tell Me op de B-kant, verschijnt op 20 december 1965 op single. Hij is goed voor een tweede plaats in de Billboard Hot 100. In ons land blijft Barbara Ann op achttien steken.

Ridinxe2x80x99 On The L&N van de Bintangs komt op 8 November 1969 op nummer 38 binnen in de Nederlandse Top 40. Ridin' On The L&N, met op de B-kant het nummer Down South Blues, bereikt de twaalfde plaats. De Bintangs zijn in 1961 in Beverwijk opgericht door de broers Frank en Arti Kraayeveld. Ridin' On The L&N is afkomstig van Blues On The Ceiling, het debuutalbum van de Bintangs.

Juan_luis_guerraJuan Luis Guerra valt op 8 November 2007, tijdens de 8ste uitreiking van de Latin Grammy Awards in Las Vegas, vijf keer in de prijzen. De Dominicaanse zanger/gitarist en zijn band 444 krijgen de Grammys voor: Record Of The Year (La Llave De Mi Corazon), Album Of The Year (La Llave De Mi Corazon), Song Of The Year (La Llave De Mi Corazon), Best Merengue Album (La Llave De Mi Corazxcon) en Best Tropical Song (La Llave De Mi Corazon). La Llave De Mi Corazxc3xb3n krijgt ook nog een Grammy voor Best Engineered Recording. De Porto Ricaanse zanger Ricky Martin krijgt twee Grammy's voor zijn album MTV Unplugged: een voor beste popalbum en een voor de hele video-opnamen van zijn sessie bij MTV Unplugged. Ricky Martin verzorgd tevens de openingsact van de Awardshow. Bijgestaan door Blue Man Group brzingt hij een medley van zijn liedjes Lola en La Bomba. De Latin Grammy's zijn de belangrijkste muziekprijzen voor artiesten van Latijns-Amerikaanse origine.

Op 8 November 1976 wordt Susie Cincinnati van The Beach Boys uitgebracht. Op de B-kant van deze single staat Everyone's In Love With You. Beide liedjes zijn afkomstig van 15 Big Ones. Dit album van The Beach Boys is op 5 juli 1976 uitgebracht. Susie Cincinnati wordt geen hit.

Tijdens haar verblijf in een motel in Long Island, New York wordt Connie Francis op 8 November 1974 verkracht. De 35-jarige zangeres houdt een trauma over aan dit voorval. Jarenlang staat zij onder behandeling van een psychiater.


Muziek Jarige Op 8 November

1927: Ken Dodd - Zanger Engeland
1927: Patti Page Clara Ann Fowler) - Zangeres USA
1942: Gerald Alston - The Manhattans Zanger
1944: Bonnie Bramlett - Delaney & Bonnie Zangeres
1944: Rodney Slater - Bonzo Dog Doo Dah Band Saxofoon
1946: John Martin - Dr Feelgood Drums
1946: Herman Deinum - Blues Dimension Bas
1946: Roy Wood - The Move/Wizzard Zanger/Gitaar
1947: Minnie Riperton - Zangeres USA († 12 Juli 1979)
1949: Alan Berger - Southside Johnny Bas
1949: Bonnie Raitt - Zangeres USA
1954: Rickie Lee Jones - Zangeres USA
1957: Porl Thompson - The Cure Gitaar
1958: Terry Lee Miall - Adam & The Ants Drums
1959: Alan Frew - Glass Tiger Zanger
1961: Leif Garrett - Zanger USA
1966: Arno Bremer - Zanger Nederland
1970: Diana King - Zangeres Engeland
1970: Rat Neds - Atomic Dustbin Gitaar
1985: Jack Osbourne - The Osbourne's MTV ster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten