Zoeken in de muziekgeschiedenis

5 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 7 November

Peter_grant_robert_plant_en_john_pDe drie overgebleven leden van Led Zeppelin besluiten op 7 November 1980 niet verder te gaan als groep. Tijdens een dagtochtje naar de Kanaal Eilanden praten Jimmy Page, Robert Plant (midden) en John Paul Jones (rechts) voor het eerst over de toekomst van Led Zeppelin, na de dood van drummer John Bonham op 25 September 1980. Wanneer ze later op de dag terugkeren naar Londen vragen ze aan manager Peter Grant (links) wat hij denkt van de toekomst van Led Zeppelin. Peter Grant: "When they came back, we arranged to rent a suite at the Savoy in London and we had afternoon tea, just the four of us. They looked at me and said, 'What do you think, Gee?' "And I said I couldn't see them carrying on as it was, because it couldn't be the same. It was a very emotional moment. "They all said, 'Thank God you've said that, because that's what we thought while we were away." Op 4 December 1980 wordt middels een persbericht het officiele einde van Led Zeppelin bekend gemaakt.

Reginald Dwight (Elton John) en zijn zijn tekstschrijver Bernie Taupin tekenen op 7 November 1967 een contract bij DJM Publishing. Zowel de ouders van Elton John als de ouders van Bernie Taupin moeten bij het onder tekenen van het contract aanwezig zijn, omdat beide nog geen 21 jaar zijn, en daardoor minderjarig.

Claudette_marie_rogers_en_smokie_roWilliam 'Smokie' Robinson en Claudette Marie Rogers trouwen op 7 November 1959 in Detroit. De twee hebben elkaar ontmoet in 1957 wanneer Claudette Rogers bij de groep The Matadors komt zingen, waar Smokie Robinson de lead zanger is. In 1958 veranderd de groep de naam in The Miracles. Smokie en Claudette Robinson krijgen twee kinderen, die beide namen krijgen waaruit de enorme liefde blijkt die Smokie heeft voor het platenlabel Tamla Motown van Berry Gordy waar de groep onder contract staat. Hun zoon wordt Berry William genoemd en hun dochter heet Tamla Claudette. In de jaren tachtig raakt Smokie Robinson verslaafd aan de cocaine. Zijn carierre staat op een laag pitje en zijn relatie met Claudette verslechterd, wat uiteindelijk in 1986 leidt tot een scheiding.

Vanaf 7 November 1983 ligt Please Don't Fall In Love van Cliff Richard in de platenwinkel. Please Don't Fall In Love komt op 26 November 1983 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de zevende plaats. In Nederland doet deze 90ste single van Cliff Richard helemaal niets.

Youre_in_the_army_wwwplatenkastweblYou're In The Army Now van Bolland & Bolland komt op 7 November 1981 op nummer 25 binnen in de Nederlandse Tipparade. Na vier weken in de tipparade te hebben gestaan wordt een twaalfde plaats gehaald als hoogste notering, en weet de single de Top 40 niet te bereiken. Op 8 november 1986 komt You're In The Army Now van Status Quo als cover binnen op nummer 29 in de Nederlandse Top 40. Deze versie wordt wel een hit, en bereikt de elfde plaats. Ook in Engeland wordt deze vertolking van Status Quo, onder de titel In The Army Now, een hit. Daar wordt de tweede plaats gehaalt.

Alvin_pleasant_carterOp 7 November 1960 overlijdt Alvin Pleasant Carter (midden) van The Carter Family. Alvin Pleasant Delaney Carter wordt geboren op 15 December 1891 in Maces Springs, Virginia, als zoon van Robert C. Carter en Mollie Arvelle Bays. Op 18 Juni 1915 trouwt hij met Sara Dougherty. Met haar en zijn schoonzusje Maybelle Carter (getrouwd met zijn broer Ezra (Eck) Carter) vormt A.P. Carter in 1927 de Carter Family, mogelijk de eerste commercixc3xable country music groep. In de jaren twintig van de vorige eeuw is The Carter Family één van de belangrijkste invloeden op de ontwikkeling van de country-muziek geweest. Van hun Wildwood Flower uit 1928 zijn er miljoenen over de toonbank gegaan. Alvin Carter is 68 jaar geworden. In 1993 verschijnt A.P.'s foto op een Amerikaanse postzegel waarmee de Carter Family wordt geéérd.

Frank Zappa maakt op 7 November 1991 bekend dat hij aan prostaatkanker lijdt. Op 4 December 1993 overlijdt Frank Zappa, op 53-jarige leeftijd, aan de gevolgen van zijn ziekte.

Op 7 November 2006 vertrekt Bennie Jolink vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Kabul in Afghanistan. De zanger van Normaal gaat daar voor de Nederlandse militairen optreden. "Ik heb mijn gitaar bij mij. Ik ga er wat vrolijkheid en afleiding brengen", aldus Bennie Jolink, die door een aantal F16-piloten gevraagd is om naar Afghanistan te komen.

Jay_baarJay Baar overlijdt op 7 November 1990 in een afkickcentrum in Amsterdam aan de gevolgen van een long ontsteking. Baar is drummer van Q65 die door Joop Roelofs en Frank Nuyens in Maart 1965 is opgericht. De eerste spanningen ontstaan door drugsgebruik, muzikale meningsverschillen en diverse irritaties. Wanneer in 1968 Willem Bieler een oproep voor militaire dienst krijgt betekent dit het einde van de Q65. Jay Baar vertrekt naar Frankrijk en speelt bij theatergroep La Mamma. Daarna verhuist hij naar Amsterdam en speelt nog enige tijd in enkele bandjes. Naar aanleiding van een radio-uitzending over de Haagse Beat in de jaren zestig op 30 november 1979 worden er plannen gemaakt om al die legendarische groepen nog één keer bij elkaar te brengen voor een optreden in de Haagse Houtrusthal. Na veel praten besluiten de Q65-leden van de eerste bezetting ( Frank Nuyens, Peter Vink, Joop Roelofs en Willem Bieler) mee te doen. Jay wordt met veel moeite door Frank Nuyens in Amsterdam op een woonboot opgespoord om mee te doen met een reunieconcert. Jay heeft echter al jaren niet meer gespeeld en is al zijn kracht kwijt. Hij kan maar moeizaam het tempo bijhouden. Niet alleen fysiek is hij uitgeput, maar ook psychisch. Hij is mensenschuw en angstig. Het optreden vindt plaats op vrijdag 13 Juni tijdens de Haagse Beatnach. Voor platenmaatschappij CNR worden met producer Hans Vermeulen proefopnames van een nieuwe versie van Ann gemaakt, maar ze krijgen geen kans deze af te ronden omdat Joost de Draayer ze geen contract aanbiedt. CNR brengt wel een dubbelelpee met opnames van de Haagse Beatnach uit. De maatschappij vindt echter dat de live-muziek van een zodanige kwaliteit is dat ze het niet uit willen laten brengen zonder de nummers in te korten en door studiomuzikanten opnieuw in te laten spelen. Naar aanleiding van alle aandacht voor de Beatnach is er weer veel vraag naar de Q65, zodat Vink, Bieler en Roelofs aangevuld met gitarist Joop van Nimwegen (ex-Finch) en drummer Fred van Vloten, die Jay Baar vervangt, in het najaar een aantal optredens in Nederland verzorgen. Wanneer Jay Baar in 1990 overlijdt is er geen geld voor een begravenis. Ron de Bruin, Joop Roelofs, Willem Bieler en Paul Busee betalen mee aan de kosten. Gezamenlijk hebben ze ook de overlijdensadvertentie betaald. Frank Nuyens doet niet mee omdat hij op dat moment in Griekenland zit, en Peter Vink weigert om mee te doen. Jay Baar is 42 jaar geworden.

Frank Sinatra treedt op 7 November 1951 in Germantown, Pennsylvania in het huwelijk met de actrice Ava Gardner. Dit is het tweede huwelijk van de zanger. Frank Sinatra is van 1939 tot 1951 getrouwd met Nancy Barbato. Uit dit huwelijk worden zijn dochters Nancy en Christina en zijn zoon Frank Jr. geboren. Op 5 juli 1957 gaan Frank Sinatra en Ava Gardner uit elkaar.

Op 7 November 1969 wordt door Crosby, Stills, Nash & Young de Neil Young-compositie Helpless opgenomen. Helpless is één van de nummers op het album Deja Vu dat op 11 Maart 1970 wordt uitgebracht.

Stones_tour_1969The Rolling Stones beginnen op 7 November 1969 aan hun 6de tournee door de Verenigde Staten. Het is voor het eerst in drie jaar dat de groep weer op tournee gaat. Het eerste optreden is op de Fort Collins State University in Colorado. Het laatste concert is op 30 November 1969 op de International Raceway in Palm Beach in Florida. De kaartjes voor de 23 concerten op 17 dagen zijn zo snel uitverkocht dat er in New York en Los Angeles extra concerten worden ingelast. De tour levert uiteindelijk een winst op van $1.907.180 en wordt door 335.000 mensen bezocht. Tijdens de tournee kondigt ceremoniemeester Sam Cutler de groep voor het eerst aan als The Greatest Rock And Roll Band In The World. Verschillende favoriete groepen en artiesten verzorgen het voorprogramma, o.a. B.B. King, Ike & Tina Turner, Chuck Berry, The Moody Blues en Iron Butterfly. In een van de vele interviews die Mick Jagger geeft vraagt een jonge verslaggeefster naar aanleiding van het nummer (I Can't Get No) Satisfaction, "Are You Satisfied?" Mick Jagger antwoord: "Sexual, yes. Financial, no. Filosofical, working on it".

John Fogerty wint op 7 November 1988 de rechtszaak tegen platenmaatschappij Fantasy Records. Volgens Fantasy zou de zanger en gitarist van Creedence Clearwater Revival zich schuldig hebben gemaakt aan plagiaat bij het componeren van The Old Man Down The Road. Dit zou een kopie zijn van Run Through The Jungle, ook een nummer van John Fogerty. Ironisch genoeg wordt John Fogerty vrijgesproken van de aanklacht dat hij zichzelf zou hebben gekopieerd.

To_love_somebody_wwwplatenkastwebloTo Love Somebody van Michael Bolton komt op 7 November 1992 op nummer 39 binnen in de Nederlandse Top 40. To Love Somebody is een compositie van Barry, Maurice en Robin Gibb van The Bee Gees. Hun originele versie bereikt in 1967 de dertiende plaats in de Nederlandse Top 40. Twee jaar later is de uitvoering van Nina Simone goed voor een tiende plaats. Jimmy Sommerville heeft de grootste hit met To Love Somebody. Zijn versie bereikt op 26 januari 1991 de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. De vesrie van Michael Bolton komt slecht tot een 36ste plaats.

Paul_mccartney_op_de_cover_van_lifOp 7 November 1969 staat Paul McCartney op de cover van Life Magazine. In een interview met het Amerikaanse blad bewijst hij niet dood te zijn. De geruchten worden op 12 Oktober 1969 de wereld ingeholpen door discjockey Russ Gibbs van WKNR in Detroit. De bewijzen voor deze theorie zouden te vinden zijn op hoezen en in talloze liedjesteksten van The Beatles. Bijvoorbeeld de hoes van Sergeant Pepper's Lonely Heart Club's Band die een begrafenis voorstelt. Op deze hoes is te zien dat Pauls bas-gitaar op bloemen is gelegd die boven op een doodskist liggen. De basgitaar is voor linkshandigen. Paul is linkshandig. Paul's rugby bekers staan ook bij het graf. De kleine pop in de groene jurk kijkt naar een speelgoedautootje dat in vlammen opgaat. Het lied A Day In The Life gaat over het ongeluk. "He blew his mind out in a car/He hadn't noticed that the lights had changed.", "I'd seen his face before/Nobody was really sure if he was from the House of Paul." Paul's 'vervanger' zingt in het lied With A Little Help From My Friends de regels "What would you think if I sang out of tune/Would you stand up and walk out on me?" Hij verontschuldigt zich bij voorbaat dat hij niet zo goed kan zingen als de echte Paul McCartney. Op het befaamde White Album staan ook aanwijzingen: Vooral het nummer Revolution 9 bevat talrijke hints. Wanneer de eindeloos herhaalde woorden Number Nine in het nummer achteruit gedraaid worden, hoor je "Turn Me On, Dead Man". In de achtergrond is het geluid te horen van een auto ongeluk, vlammen en gegil. Je hoort Paul schreeuwen "Let me out" terwijl hij op een autodeur bonst. Aan het eind is de doodsscene uit King Lear te horen. Aan het eind van het lied I'm So Tired, mompelt John Lennon iets onverstaanbaars. Wanneer dat achteruit gespeeld wordt, hoor je "Paul is dead, miss him, miss him". Ook de poster die bij de plaat hoort, bevat aanwijzingen. Onderaan rechts staat een foto van Billy Campbell, de winnaar van de Schotse Paul McCartney Look-Alike wedstrijd. Campbell verdween 1966, en wordt nooit meer teruggezien. Campbell heeft een litteken op zijn lip, net als Paul McCartney na 1966. Op de hoes van Abbey Road zien we het nummerbord van de Volkswagen Kever (beetle), waarop staat 28 IF. Paul zou nu 28 zijn als (if) hij niet om het leven gekomen zou zijn. Paul McCartney loopt op Abbey Road als enige uit de pas en heeft bovendien een sigaret in zijn rechterhand. Hij is echter linkshandig. De geruchten worden snel opgepikt door de pers. Overal ter wereld worden nieuwe bewijzen gevonden, zodat het gerucht alleen sterker wordt. Ook de platenindustrie haakt in op de geruchten. Volgens de platenmaatschappij Capitol is in Amerika de verkoop van Beatles-platen aanzienlijk gestegen. De groep Billy Shears & The All Americans brengen de single Brother Paul uit. Op MGM verschijnt The Ballad Of Paul door The Mystery Tour. Jose Feliciano brengt op RCA de single Dear Paul uit. Op Capitol verschijnt Saint Paul van Terry Knight. Paul McCartney heeft zelf altijd ontkend dat hij dood was. Wat wel waar is, is dat McCartney op 9 November 1966 betrokken was bij een (klein) auto-ongeluk. Daarbij vielen echter geen gewonden of doden. De andere beatles hebben altijd met klem tegengesproken dat Paul dood zou zijn. Sterker nog. Ze heben zelfs ontkend dat er bewust verborgen boodschappen in covers en liedjes te vinden zouden zijn.

Vanaf 7 November 1983 ligt het album Undercover van The Rolling Stones in de platenwinkel. Undercover is tussen November 1982 en Augustus 1983 opgenomen. Naast The Rolling Stones spelen drummer Sly Dunbar, bassist Robbie Shakespeare, toetsenist Chuck Leavell, saxofonist David Sanborn, gitarist Jim Barber en pianist Ian Stewart mee op Undercover. Undercover komt op 19 November 1983 binnen in de Nederlandse LP Top 75. Het album bereikt de tweede plaats. Op Undercover staan de volgende nummers: Undercover Of The Night, She Was Hot, Tie You Up (The Pain Of Love), Wanna Hold You, Feel On Baby, Too Much Blood, Pretty Beat Up, Too Tough, All The Way Down en It Must Be Hell.

Led_zeppelin_iiiDoor Atlantic Records wordt op 7 November 1970 het derde album van Led Zeppelin, simpelweg, Led Zeppelin III genoemd, uitgebracht en komt direkt binnen op de eerste plaats in de Engelse albumlijst waar het drie weken blijft staan. Led Zeppelin III is opgenomen in ondermeer Headley Grange in Hampshire, de Island Studios in Londen, de Olympic Studios in Londen en de Ardent Studios in Memphis en is geproduceerd door gitarist Jimmy Page. Op het album speelt de folkmuziek een grotere rol. Het album krijgt slechte kritieken in de pers. "The album seems to lack sparkle, Don't Led Zeppelin care anymore ?", maar verkoopt desondanks alleen al in de voorverkoop in Amerika 700.000 exemplaren.

The Spice Girls brengen hun motto Girl Power in praktijk wanneer ze op 7 November 1997 hun manager Simon Fuller en negentien leden van zijn staf ontslaan. Het leidt uiteindelijk tot het uiteenvallen van The Spice Girls.

Paul McCartney staat op 7, 8, 10 en 11 November 1989 in het kader van zijn wereldtournee in Ahoy in Rotterdam. De hele tournee wordt op de band vastgelegd voor het album Tripping The Live Fantastic. De dubbel-cd wordt op 5 November 1990 uitgebracht. Van de 35 nummers op dit album zijn Figure Of Eight, Ebony And Ivory en Maybe I'm Amazed opgenomen tijdens de concerten in Rotterdam.

Marianne Faithfull laat op 7 November 2006 weten dat zij volledig genezen is van borstkanker. De Engelse zangeres is hieraan in September 2006 geopereerd. Door de ziekte heeft Marianne Faithfull haar wereldtournee moeten uitstellen. In de lente van 2007 is de 59-jarige zangeres weer helemaal terug.

Dexys_midnight_runners_2Dexy's Midnight Runners houden het op 7 November 1980 voor gezien en gaan uit elkaar. Omdat ze teleurgesteld zijn in het idealisme van de Engelse punkbeweging richten ex-Killjoys Kevin Rowland en Al Archer in 1978 Dexys Midnight Runners op. Via advertenties wordt een blazerssectie bij elkaar gescharreld en gezamenlijk wordt gepoogd de Stax-blazers-soul in een eigentijds jasje te steken. Een van de belangrijkste smaakmakers is daarbij het stemgeluid van Kevin Rowland, wiens zwijmelige adoratie voor de trompettist Geno Washington de groep in 1980 aan een Engelse nummer 1-hit helpt. Rowlands eigengereidheid leidt na het uitkomen van het debuut album Searching For The Young Soul Rebels tot het opstappen van het merendeel der groepsleden, die we later weer tegenkomen in The Bureau. Nadat de groep opgeheven is, richt Kevin Rowland eind 1980 toch weer een nieuwe Dexys Midnight Runners op, waarin van de oude formatie alleen nog trombonist Big Jim Patterson terugkeert. In de slechts in speciaal geselecteerde theaters opgevoerde Projected Passion Revue belijden Rowland en zijn nieuwe begeleiders met een aan waanzin grenzend fanatisme hun geloof in de 'soul';met een intense emotie worden uiteenlopende muzikale stijlen voor het voetlicht gebracht. Interviews met de pers worden niet langer gegeven, men communiceert uitsluitend via eigen advertenties. Als de Midnight Runners platenmaatschappij EMI verlaten, dreigt de groep in de anonimiteit te geraken. Daar komt in 1982 verandering in, als de aanpak opnieuw resoluut wordt gewijzigd. Gekleed in tuinbroeken en gescheurde T-shirts brengt de in Kevin Rowland & Dexys Midnight Runners omgedoopte groep een ongebruikelijke mengeling van Stax-soul en folk. Op 7 Augustus 1982 komt de groep op nummer 1 in ENgeland met Come On Eileen. Het nummer gaat over Eileen met wie Kevin Rowland van Dexy's Midnight Runners opgroeit. Wanneer Kevin en Eileen beide de dertien-jarige leeftijd bereiken wordt hun vriendschappelijke relatie meer een liefde's relatie. Come On Eileen beschrijft de dunne scheidslijn tussen liefde en lust. De naam van Dexy's Midnight Runners is geinspireerd door de amphetamine drug Dexedrine. Het album Too Rye Aye, waar Come On Eileen opstaat, wordt de bestverkochte plaat van de groep. Na Too Rye Aye is het verloop van bandleden erg groot, en gaat Kevin Rowland uiteindelijk in 1988 het weer solo proberen, overigens met erg weinig succes.

Op 7 November 2002 worden er in het Canadese Vancouver twaalf fans van Guns N'Roses gearresteerd nadat er rellen zijn uitgebroken. De fans zijn kwaad nadat bekend is geworden dat het optreden van Guns N'Roses is afgelast, omdat zanger Axl Rose door vertraging op het vliegveld van Los Angeles niet op tijd in Vancouver kan zijn.

Ilse de Lange begint op 7 November 2003 aan een tournee door Nederland. De uit Almelo afkomstige zangeres gaat weer touren om promotie te maken voor haar nieuwe album Here I Am (1998-2003). Dit album komt een dag later, op 8 November 2003 op een 31ste plaats binnen in de Nederlandse Album Top 100. Here I Am (1998-2003) staat vanaf 15 November 2003 twee weken op een vijfde plaats als hoogste notering. 

David_gilmour_cbeDavid Gilmour wordt op 7 november 2003 door de Britse koningin Elizabeth II benoemt tot Commander Of The Order Of The British Empire. De gitarist/zanger van Pink Floyd mag voortaan CBE achter zijn naam zetten. "De koningin heeft gezegd dat Pink Floyd al erg lang bezig is. Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Als zij ooit de muziek van Pink Floyd heeft gehoord, moet het via één van haar kinderen of kleinkinderen zijn gegaan. Ik ken haar muzieksmaak niet, maar ik vermoed dat zij meer iemand is die zegt 'Zet dat af!' ", reageert David Gilmour. De gitarist is onderscheiden voor zijn bijdragen aan muziek en voor zijn liefdadigheidswerk. Onlangs heeft hij de opbrengst van de verkoop van zijn huis in Londen (vijf miljoen euro) geschonken aan een instelling voor daklozen. "Ik heb het huis niet nodig. En het geld ook niet", aldus David Gilmour. Jools Holland is dezelfde dag benoemd tot officier in de orde van het Britse rijk. De 45-jarige pianist/orkestleider/presentator mag voortaan OBE (Officer In The Order Of The British Empire) achter zijn naam zetten. "Ik zou nooit hebben geloofd dat muziek mij zo'n hoge eer zou brengen. Ik vind het geweldig. Dit kan andere muzikanten aanmoedigen. Het laat zien waar muziek toe kan leiden", aldus Jools Holland.

Biograph is de naam van een box met vijf LP's/CD's van Bob Dylan die op 7 November 1985 wordt uitgebracht. Biograph bestaat uit 53 songs van Bob Dylan waarvan er achttien niet eerder op plaat zijn verschenen. Biograph komt op 7 December 1985 binnen in de albumlijst van Billboard. De box bereikt de 33ste plaats.

Bij een ongeluk op 7 November 2000 komt Doug Nelson om het leven. De bassist in de band van Jonny Lang wordt op een snelweg in Minnesota door een vrachtwagen aangereden, en is op slag dood. Doug Nelson is opgegroeid in St. Cloud in Minnesota, en is 46 jaar geworden.

BoonefamilyOp 7 November 1953 treedt de dan negentienjarige zanger Pat Boone in het huwelijk met Shirley Lee Foley, de dochter van country-zanger Red Foley. Pat en Shirley Lee Boone krijgen vier dochters: Cherry, Linda, Laura en Debby. Met zijn vrouw en kinderen treedt Pat Boone op als The Boone Family. In 1969 gaan de dochters verder als The Boones' Gospel Quartet. De 21-jarige Debby Boone heeft in 1977 een grote hit in Amerika met You Light Up My Life. Deze single staat tien weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.

Daryl Dragon en Toni Tennille, bekend als The Captain & Tennille, trouwen op 7 November 1975 in Virginia City, Nevada. Twintig jaar later doen zij hun geloften nog eens dunnetjes over.

Carrieunderwood_wwwplatenkastweblogCarrie Underwood wordt op 7 November 2007 tijdens de 41e editie van de Country Music Association Awards onderscheiden met twee Awards. De 24-jarige zangeres, die in 2005 American Idol wint, wordt onderscheiden als Female Vocalist Of The Year en voor Single Of The Year (Before He Cheats). Zanger Kenny Chesney krijgt een Award voor Entertainer Of The Year. Brad Paisley is The Best Male Vocalist Of The Year en de clip van zijn nummer Online is Best Video Of The Year. De avond in Nashville, Tennessee wordt gepresenteerd door Desperate Housewives-acteur James Denton, Grey's Anatomy-actrice Kate Walsh en According to Jim-actrice Kimberly Williams-Paisley (de vrouw van Brad Paisley).

Op 7 November 2006 vragen Britney Spears en Kevin Federline, bij een rechtbank in Los Angeles, hun echtscheiding aan. Onoverkomelijke meningsverschillen vormen de reden van de echtscheiding. Britney Spears en Kevin Federline zijn op 18 September 2004 in Studio City in het huwelijk getreden. Op 14 september 2005 wordt hun zoon Preston geboren. Op 12 September 2006 volgt hun tweede zoon, Jayden James. De officiele scheidingspapieren worden  pas op 30 Juli 2007 bij een rechtbank in Los Angeles getekend.

Dancing_and_drinking_van_plastic_pDancing And Drinking van Plastic People komt op 7 November 1970 op een 25ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Een week eerder is Dancing And Drinking de Alarmschijf op Radio Veronica. Dancing And Drinking is een productie van Radio Veronica-discjockey Chiel Montagne, en is geschreven door Han Kruyswijk, de gitarist van Plastic People. Deze Amsterdamse groep bestaat verder uit bassist Eugene Tijmstra, toetsenist Eric Gerritsen, drummer Bert Ridderhof en zanger Peter van Wijk. Dancing And Drinking bereikt uiteindelijk een zestiende plaats.

Cliff Richard begint op 7 November 1974, met een optreden in Birmingham, aan een nieuwe Britse tournee. Het laatste optreden is op 14 December 1974 in Hull. Precies elf jaar later, op 7 November 1985 heeft Cliff Richard, na zijn optreden in het Odeon Theatre in de Londense wijk Hammersmith, een ontmoeting met Van Morrison. In 1989 nemen zij samen het nummer Whenever God Shines His Light op. Deze single bereikt de twintigste plaats in de Britse hitparade.

Brian Matthew presenteert op 7 November 1964 op de Britse televisie een nieuwe aflevering van het door de commerciele omroep ABC uitgezonden Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als muzikale gasten ondermeer Gene Pitney, The Four Pennies, The Merseybeats, Patsy Ann Noble, Vince Philpott & The Drags, Peter Lee Stirling en Twinkle.

Gert_en_hermien_timmermanGert Timmerman treedt op 7 November 1963, in het stadhuis van Hardenberg, in het huwelijk met Hermien van der Weide. 's Avonds is er een feestelijk diner in Slagharen. Op het menu staan groentesoep, rollade, kalfsoester, verse aardappelen, diverse groenten en chipolatapudding of chocoladepudding. Als het duo Gert en Hermien Timmerman hebben zij in de jaren zestig veel succes met nummers als In Der Mondhellen Nacht (#6 in Top 40), Ole In Mexico (#31 in Top 40), Jij Alleen (#22 in Top 40) en Shalalie Shalala (Alle Duiven Op De Dam) (#23 in Top 40). Vanaf de jaren zeventig, wanneer zij zich tot het christendom bekeren, brengen zij jarenlang voornamelijk religieus getint repertoire op de planken. Gert en Hermien Timmerman krijgen drie kinderen (Sandra, Sheila en Gert Jr.)  In April 1999 gaat het paar uit elkaar. Hermien overlijdt op 23 Mei 2003 op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van een nierziekte.

Op 7 November 1997 geeft Robbie Williams voor 1000 toeschouwers een concert in De Melkweg in Amsterdam. Willimas is dan net aan een solo-carierre begonnen, nadat hij in Juli 1995 de populaire boysband Take That heeft verlaten. Een jaar later treedt Williams nog een keer op in Amsterdam. Op 10 December 1998 staat hij dan in Paradiso. Nu zijn er 1250 toeschouwers bij het optreden aanwezig.

De country-zanger Willie Nelson is op 7 November 1986 in Amerika te zien in de 51ste aflevering van Miami Vice. In de door NBC uitgezonden politieserie speelt Wilson de rol van een corrupte politieman. De aflevering, El Viejo, bevat geen muziek van de Willie Nelson. Muziek die in deze aflevering gebruikt wordt is van Cactus World News (State Of Emergency), Bon Jovi (Wanted Dead Or Alive) en Depeche Mode (Flies On The Windscreen).

Willem_van_beusekomOp 7 November 2005 maakt Willem van Beusekom bekend dat hij geen commentaar meer zal verzorgen tijdens de internationale finale van het Eurovisie Songfestival dat op 20 Mei 2006 in de Griekse hoofdstad Athene wordt gehouden. Van Beusekom geeft vanaf het festival van 1987 tot en met het festival van 2005 op televisie het commentaar bij het liedjesfestijn. Hij houdt er de bijnaam Mister Songfestival aan over. De laatste twee jaar werd van Beusekom bijgestaan door Cornald Maas. Ook is Willem van Beusekom een tijd voorzitter van de jury die zich bezighoudt met het kiezen van de Nederlandse inzending. "Al na het afgelopen Eurovisie Songfestival in Kiev heb ik besloten hiermee op te houden. Daarna heeft de TROS mij gevraagd op 22 oktober 2005 in de Deense hoofdstad Kopenhagen de speciale jubileumuitzending van het Eurovisie Songfestival te becommentarieren. Dat heb ik beschouwd als een kroontje op mijn Songfestivalwerkzaamheden. In Kopenhagen heb ik mijn collega's uit het buitenland op de hoogte gesteld. Ik heb fantastische jaren meegemaakt met uitstekende artiesten, componisten en tekstschrijvers en met wisselende resultaten. Maar het is goed om er eens een punt achter te zetten", aldus Willem van Beusekom. Hij overlijdt op 21 mei 2006, de dag nadat Lordi in Athene het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, aan darmkanker. Willem van Beusekom is 59 jaar geworden.

Alice en Karin de Vries vertrekken op 7 November 1989 naar de Sovjet-Unie voor een tournee van drie weken. De twee zusje, beter bekend als Maywood gaan 22 optredens geven. Net als George Baker, eerder dat jaar, is Maywood door Raisa Gorbatsjov uitgenodigd. Raisa Gorbatsjov is de vrouw van de danmalige president van de Sovjet Unie, Michael Gorbatsjov. 

In de jaren 70 is de Veronica's Drive-Inn-Show een algemeen begrip. Voor Veronica kan het echter nog gekker. Van 7 t/m 16 November 1973 organiseert Radio Veronica 's werelds eerste Flight-In-Show aan boord van een Boeing 747B van de KLM op een hoogte van dertien kilometer van Amsterdam naar New York. In New York worden popconcerten, een televisieshow en een musical op Broadway bezocht. Een retourtje kost 985 gulden.


Muziek Jarige Op 7 November

1937: Mary Travers - Peter, Paul & Mary Zangeres
1942: Johnny Rivers John Henry Ramistella) - Zanger USA
1943: Joni Mitchell (Roberta Anderson) - Zangeres USA
1951: Nick Gilder - Zanger USA
1951: Kevin Macmichael - Cutting Crew Gitaar
1957: Jellybean Benitez (Jonathan Benitez) - Platenproducer USA
1960: Robin Beck - Zangeres USA
1963: Clint Mansell - Pop Will Eat Itself Gitaar
1964: Liam O'Maonlai - The Hothouse Flowers Zanger/Gitaar/Piano
1967: Sharleen Spiteri - Texas Zangeres
1970: Neil Hannon - The Divine Comedy Zanger
1975: Mike Cosgrove - Alien Ant Farm Drums
1978: Mark Read - A1 Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten