Zoeken in de muziekgeschiedenis

15 nov. 2012

Muziekgeschiedenis van 16 November

Led_zeppelin_1968Dat nieuwe namen het niet goed doen merkt Led Zeppelin eind 1968. Op 16 November 1968 speelt Led Zeppelin op het Manchester College Of Science & Technology in Manchester. Het is pas het derde optreden onder de naam van Led Zeppelin, en de groep moet moeite doen om optredens te krijgen. Voor het optreden in Manchester krijgt Led Zeppelin xc2xa3225 uitbetaald. Zaaleigenaren willen de groep liever boeken als de New Yardbirds. "It is just a joke in England, we really had a bad time. They just wouldn't accept anything new. It had to be the new Yardbirds, not Led Zeppelin." aldus Jimmy Page. Drummer John Bonham is het volkomen eens met Jimmy Page, "In the very early days, i suppose we did lose faith in Britain. Everyone's attitude was that the Yardbirds hadn't done anything in England for so long, and they didn't want to book us." Zanger Robert Plant voegt daaraan toe: "We tried to get billed as Led Zeppelin, but they always put The Yardbirds on the posters, and they'd drag along the audience who'd come four years to hear The Yardbirds. Of course we were doing our own stuff like Communication Breakdown".

Op 16 November 1968 wordt in Engeland het nummer Donxe2x80x99t Forget To Catch Me van Cliff Richard uitgebracht. Deze inmiddels 44ste single van Cliff Richard komt op 27 November 1968 de Engelse hitparade binnen. Don't Forget To Catch Me komt niet verder dan de 23ste plaats.

Herbalbert_wwwplatenkastweblognlHerb Alpert schenkt op 16 November 2007 $30 miljoen aan de University Of California in Los Angeles. Met de gift kan de universiteit een nieuwe muziekafdeling oprichten. De huidige afdelingen etnische musicologie, muziek en musicologie worden allemaal in xc3xa9xc3xa9n faculteit samengebracht onder de naam de UCLA Herb Alpert School Of Music. Herb Alpert breekt begin jaren zestig van de vorige eeuw door met de band Herb Alpert & the Tijuana Brass. Sindsdien scoort hij ondermeer vijf nummer 1-hits, waaronder This Guy Is In Love With You, wint acht Grammy Awards en heeft inmiddels meer dan 72 miljoen albums verkocht. Alpert is ook een van de oprichters van A&M Records (samen met Jerry Moss). De platenmaatschappij heeft tegenwoordig ondermeer Sting, de Black Eyed Peas en Sheryl Crow onder contract.

Lets_spend_the_night_together_singlThe Rolling Stones staan op 16 November 1966 in de Olympic Studios in Londen om de nummers Let's Spend The Night Together en Ruby Tuesday op te nemen. Andrew Loog Oldham is de producer en Glyn Johns doet de techniek. Op 13 Januari 1967 wordt de single uitgebracht. Het is in Groot-Brittannie de twaalfde single voor The Rolling Stones. In Nederland komt Let's Spend The Night Together op 21 Januari 1967 de Top 40 binnen, en bereikt uiteindelijk de tweede plaats.

Frank Zappa is op 16 November 1971 te gast in het Engelse TV programma The Old Grey Whistle Test. Zappa speelt live een aantal nummers en laat stukjes zien van zijn film 200 Motels.

Brian Wilson geeft op 16 November 1976 voor het eerst sinds acht jaar weer een interview. Hij doet dit in het Engelse popprogramma The Old Grey Whistle Test wat uitgezonden wordt door BBC 2. Het dertien minuten durende gesprek is op 21 September 1976 in Portland opgenomen. Het interview wordt gelardeerd met beelden van When I Grow Up (To Be A Man) die The Beach Boys op 6 November 1964 voor Ready Steady Go! hebben opgenomen. Andere gasten tijdens deze uitzending zijn ondermeer Be Bop Deluxe en Cajun Moon.

Jelle_kuijper_wwwplatenkastweblognlDe Nederlandse gitarist Jelle Kuijper overlijdt op 16 November 2008 aan de gevolgen van een hartstilstand. Jelle Kuijper wordt op 28 Augustus 1966 geboren en is pas 10 jaar wanneer hij op  de piano al Bach en Mozart speelt.  Drie jaar later stapt hij over op gitaar. In zijn woonplaats Zoetermeer begint Kuijper met zijn jeugdvriend Martijn Teeuwissen de formatie New Frontier in het leven. Later omgedoopt tot Fast Lane en enige tijd de huisband van poppodium Boerderij. Kuijper verhuist later naar Den Haag om Cultureel Maatschappelijke Vorming te gaan studeren. Daarnaast doet hij een gitaarstudie aan het Rotterdams Conservatorium en wordt hij bandlid van Grof Geschut. Deze band bestaat verder uit zangeres en gitariste Leonie van der Klein, basgitarist Hans Paulides en drummer Thijn Teeuwissen. Grof Geschut komt onder contract bij het label S.M.A.R.T. Meer, onder leiding van de producenten Frans Hagenaars en Sander Jansen, wordt het platendebuut. De single Moe, in 2005 gecoverd door Maud Mulder, bereikt de tipparade. Tijdens de Marlboro Flashback Tour speelt de band werk van The Police en op voorspraak van Dinand Woesthof wordt Grof Geschut support-act van Kane. Samen met Skik en Te Water gaat de groep in het voorjaar van 2002 langs de schouwburgen met hun Nederlands Peil Theatertour 2002. Jelle Kuijper is 39 jaar geworden.

Queen_wwwplatenkastweblognlOp 16 November 2006 maakt The Official UK Charts Company de lijst bekend van de bestverkochte albums ooit in Groot-Brittannixc3xab. Op de eerste plaats staat met 5,4 miljoen exemplaren The Greatest Hits van Queen. Op de tweede plaats staat Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles uit 1967. Van dit album zijn inmiddels 4,8 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Met 4,3 miljoen stuks staat (What's The Story) Morning Glory van Oasis op de derde plaats. De top 10 wordt verder volgemaakt met op een vierde plaats Brothers In Arms van Dire Straits (3.95 miljoen), op nummer vijf staat Gold (Greatest Hits) van Abba (3.94 miljoen), op zes Dark Side Of The Moon van Pink Floyd (3.8 miljoen), nummer zeven is Greatest Hits II van Queen (3.65 miljoen), op een achtste plaats staat Thriller van Michael Jackson (3.58 miljoen), negen is Bad van opnieuw Michael Jackson (3.55 miljoen) en op tien staat The Immaculate Collection van Madonna (3.4 miljoen).

Love_the_one_youre_with_van_stephenVanaf 16 November 1970 ligt Love The One You're With van Stephen Stills in de platenwinkel. Op zijn eerste solo-single wordt Stephen Stills bijgestaan door David Crosby, Graham Nash, John Sebastian en Rita Coolidge. Love The One You're With komt op 12 December 1970 de Amerikaanse Hot 100 binnen, en bereikt de veertiende plaats. In Nederland gaat Love The One You're With de geschiedenis in als een alarmschijf die twee weken lang op Radio Veronica te horen is. In de weken van 19 December en 26 December 1970 komt hij als zondanig aan bod. Op 2 Januari 1971 komt de single de Top 40 binnen. Love The One You're With bereikt in Nederland de achttiende plaats. Ook wordt op 16 November 1970 het eerste titelloze album van Stephen Stills uitgebracht. Stephen Stills wordt op dit album bijgestaan door ondermeer. David Crosby, Graham Nash, John Sebastian, Booker T. Jones, Dallas Taylor en Rita Coolidge. Opvallend is de medewerking van Jimi Hendrix en Eric Clapton. Jimi Hendrix speelt sologitaar in Old Times Good Times. Dit is één van de laatste opnamen die hij in Juni 1970, een paar maanden voor zijn dood, heeft gemaakt. Stephen Stills draagt het album aan Jimi Hendrix op. Eric Clapton is te horen op Go Back Home. Op deze opname is ook Mama Cass Elliott één van de zangeressen. Samen met Rita Coolidge, Priscilla Jones, Claudia Lanier en John Sebastian verzorgt zij de achtergrondvocalen.

Op 16 November 1970 is Anne Murray de eerste Canadese zangeres die in Canada een gouden plaat ontvangt. Anne Murray krijgt de onderscheiding voor haar hit Snowbird.

Voormalig Beach Boys manager Stephen Love, broer van Beach Boy Mike Love, wordt op 16 November 1988 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Stephen Love heeft 1 miljoen dollar verduisterd van de rekening van The Beach Boys.

Rick_astley_whenever_you_need_somebOp 16 November 1987 wordt van Rick Astley zijn debuut-LP Whenever You Need Somebody uitgebracht. Het album komt op 28 November 1987 binnen in de Nederlandse LP Top 50. Whenever You Need Somebody haalt de derde plaats. De op 6 Februari 1966 in Warrington, Engeland geboren Astley begint in de jaren 80 voor de lol te zingen in lokale Engelse soulbandjes als Give Way en FBI. Wanneer Rick Astley een keer optreedt met FBI, wordt zijn stem ontdekt door de producer Pete Waterman, bekend van het producers trio Stock, Aitken & Waterman die hem een baantje geeft in zijn studio. Astley wordt daar aangenomen als Tape Operator, dat in de praktijk staat voor koffie zetten en de post sorteren. Zo af en toe neemt Astley id verloren uurtjes wel een nummer op, maar deze blijven meestal op de plank liggen. Zijn eerste single is Learning To Live (Without Your Love), een duet met O'Chi Brown. Het nummer wordt geen succes. Eind 1986 krijgt Rick Astley zijn kans, wanneer hij het nummer Never Gonna Give You Up mag inzingen. De single wordt in 1987 uitgebracht en groeit uit tot een monsterhit en maakt van Rick Astley direct een superster. Daarna volgen hits als When You Gonna, Whenever You Need Somebody, Together Forever en My Arms Keep Missing You. Van zijn debuutalbum Whenever You Need Somebody zijn er rond de Kerstdagen 1987 al ruim een half miljoen exemplaren verkocht.

The Sweet staat op 16 November 1973 in het Apollo Theater in Glasgow. Het voorprogramma wordt verzorgdt door de Schotse groep Salvation Het is voor Salvation hun live-debuut. Zanger van Salvation is Midge Ure. In 1975 veranderd Salvation hun naam in Slik. Hun eerste single Forever And Ever wordt een grote hit in Europa.

Op 16 November 1973 wordt door de Amerikaanse televisiezender NBC het programma The 1980 Floor Show van David Bowie uitgezonden. The 1980 Floor Show is opgenomen in de beroemde Marquee Club in Londen. Als gasten ontvangt hij Marianne Faithfull, The Troggs en de Spaanse rockgroep Carmen.

Walls_and_bridgesIn de week van 16 November 1974 staat John Lennon de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met zijn single Whatever Gets You Thru The Night. Whatever Gets You Thru The Night is de eerste single van het album Walls & Bridges dat in September 1974 is verschenen. Op Whatever Gets You Thru The Night doet Elton John de tweede stem. Na de opname sluit hij met John Lennon een weddenschap af. Als de single de eerste plaats van de Billboard Hot 100 bereikt, moet John Lennon een gastoptreden verzorgen tijdens de show van Elton John in Madison Square Garden in New York op 28 November 1974. Elton John neemt zijn verlies sportief op, en komt zijn belofte na.

Queen_ticket_16_november_1978_wwwplQueen geeft op 16 November 1978 een concert in Madison Square Garden in New York. Het concert maakt deel uit van de American Jazz Tour die met een concert op 28 Oktober 1978 in het Convention Centre in Dallas, Texas van start is gegaan. Het laatste concert van deze Amerikaanse Tour om het album Jazz te promoten is op 20 December 1978 in het Forum in Inglewood, Californie. Tijdens het concert in Madison Square Garden laat Queen, om de release van hun single Fat Bottomed Girls/Bicycle Race te vieren, eem aamtal halfnaakte vrouwen (met royale billen) op het toneel rondfietsen. De setlist die Queen speelt is: We Will Rock You (snelle uitvoering), Let Me Entertain You, Somebody To Love, If You Can't Beat Them, Death On Two Legs, Killer Queen, Bicycle Race, I'm In Love With My Car, Get Down Make Love, You're My Best Friend, Now I'm Here, Spread Your Wings, Dreamer's Ball, Love Of My Life, '39, It's Late, Brighton Rock, Fat Bottomed Girls, Keep Yourself Alive, Bohemian Rhapsody, Tie Your Mother Down, Sheer Heart Attack, We Will Rock You, We Are The Champions en God Save The Queen.

Jd_sumnerGospel zanger J.D. Sumner wordt op 16 November 1998 dood aangetroffen in een motel in Myrtle Beach in Zuid-Carolina. Hij blijkt aan een hartstilstand te zijn gestorven. John Daniel 'J. D.' Sumner wordt op 19 November 1924 in Lakeland, Florida geboren. Wanneer hij op 4-jarige leeftijd Frank Stamps hoort zingen is hij dan al vastbeloten om ook zanger te worden. J.D. Sumner begint zijn loopbaan bij The Sunny South Quartet. Later zingt Sumner bij The Dixie Lilly Milling Company Quartet. Met zijn groep The Stamps verzorgt hij in de jaren zeventig de achtergrondvocalen op een aantal platen van Elvis Presley. Ook tijdens diens live-optredens zijn The Stamps van de partij. Sumner schrijft gedurende zijn muzikale carierre meer dan 700 nummers. John Daniel Sumner is 73 jaar geworden.

Look_of_love_wwwplatenkastweblognlOp 16 November 2006 geeft Trijntje Oosterhuis, samen met het Metropole Orkest, een concert in het Beatrix Theater in Utrecht ter gelegeheid van de presentatie van haar nieuwe album The Look Of Love. Dit album ligt vanaf 17 November 2007 in de platenwinkel. Op The Look Of Love zingt Trijntje Oosterhuis liedjes van Hal David en Burt Bacharach. In de voorverkoop zijn er al 70.000 exemplaren van The Look Of Love verkocht. Het concert van Trijntje Oosterhuis wordt rechtstreeks uitgezonden op Radio 2. De televisieregistratie wordt op 28 December 2006 op Nederland 2 uitgezonden. The Look Of Love van Trijntje Oosterhuis komt op 25 November 2006 op de eerste plaats van de Mega Album Top 100 binnen, en staat met twee onderbrekingen in totaal zes weken op de eerste plaats.

Topper Headen, voormalig drummer van de punkgroep The Clash, wordt op 16 November 1987 door het Maidstone Crown Court veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf. Topper Headen heeft een man drugs geleverd, waaraan deze is overleden.

Another_brick_in_the_wall_part_2_vaOp 16 November 1979 wordt Another Brick In The Wall (Part 2) van Pink Floyd uitgebracht. De single is afkomstig van het album The Wall. Another Brick In The Wall (Part 2) komt op 8 December 1979 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de derde plaats. In het thuisland Engeland bereikt Another Brick In The Wall (Part 2) op 15 December 1979 de eerste plaats. In Zuid Afrika wordt het nummer door de regering op 1 Mei 1980 verboden. Zwarte kinderen hebben Another Brick In The Wall geadopteerd als hun lijflied in hun protest tegen het slechte onderwijs in het land.

Tijdens een persconferentie op 16 November 1998 maken The Rolling Stones bekend dat zij op 25 Januari 1999 aan een nieuwe Amerikaanse tournee beginnen. De eerste live-datum van deze No Security Tour is in Oakland in Californie. Met een optreden in de Arena in San Jose in Californie sluiten The Rolling Stones op 20 April 1999 dit deel van hun tournee af. De drieendertig Amerikaanse live-optredens leveren The Rolling Stones bijna 65 miljoen dollar op.

Mtv_europe_music_awards_2000_madonnIn Stockholm, Zweden worden op 16 November 2000 voor de zevende keer de MTV Europe Music Awards uitgereikt. Op het door Wyclef Jean representeerde en rechtstreeks op de televisie uitgezonden gala zijn Madonna en Eminem de grote winnaars. Beiden winnen twee prijzen. Madonna wordt onderscheiden voor haar album Music (Beste Vrouwelijke Artiest en Beste Dance) en Eminem voor The Marshall Mathers LP (Beste Hip Hop en Beste Album). Andere winnaars zijn ondermeer Ricky Martin, The Red Hot Chili Peppers, Blink 182, Moby en Jennifer Lopez. Robbie Williams krijgt een MTV Europe Music Award voor zijn single Rock DJ. en Kane wordt voor het eerst onderscheiden als beste Nederlandse act.

Op 16 November 1996 begint de kaartverkoop voor een concert dat Michael Jackson op 3 Januari 1997 zal geven in het Aloha Stadion in Honolulu op Hawaii. Binnen vier uur zijn de kaartjes uitverkocht, waarop direct de voorverkoop voor een tweede concert begint.

Jay & The Americans nemen op 16 November 1964 het nummer Let's Lock The Door (And Throw Away The Key) op. Deze single komt op 26 December 1964 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de elfde plaats.

Tic_tac_toeOp 16 November 1997 wordt bekendgemaakt dat de Duitse groep Tic Tac Toe, uit elkaar gaat. Tic Tac Toe onstaat in 1996 en bestaat uit Liane Wiegelmann (Lee), Ricarda Wältken (Ricky) en Marlene Tackenberg (Jazzy). De groep heeft in Duitsland met hun brutale Ruhr-pott-muziek, een vlotte mix van rap en r'n'b veel succes. Grappige teksten en cynisch standpunten geven een duidelijk beeld van het Duitsland van tegenwoordig. De doorbraak komt met hun naar henzelf genoemde CD, en de single Ich find dich Scheisse. Maar het sprookje duurt niet erg lang. Veel leugens en roddels helpen de band om zeep. De dan negentienjarige zangeres Ricky zegt niet meer tegen de stress van de vele optredens en de media-aandacht te kunnen. De twee overgebleven zangeressen, Lee en Jazzy, willen voorlopig als duo verder gaan, maar hun solo-uitstapjes floppen. In 2006 verschijnt het album Comeback, en wordt er ook een nieuwe tour gepland. Zeven van de tien geplande concerten worden echter wegens een tegenvallende voorverkoop afgelast. De manager van Tic Tac Toe verwijt de organisator van de tournee contractbreuk. Tickets voor een optreden zouden veel te duur zijn aangeboden. Tic Tac Toe was de succesvolste Duitse exponent van Girl Power. Hun bekendste nummer is Warum?. Zij hebben inmiddels acht miljoen cd's verkocht.

Lisa Bonnet treedt op 16 November 1987 (haar twintigste verjaardag) in het huwelijk met Lenny Kravitz. Het huwelijk tussen de actrice (oa The Cosby Show) en de rockster wordt in Las Vegas gesloten. Op 1 December 1988 wordt hun dochter Zoe Isabelle Kravitz geboren. In Maart 1991 gaan Lisa en Lenny uit elkaar. Op 13 April 1993 is de scheiding formeel rond. In 1995 laat Lisa Bonet haar naam veranderen in Lilakoi Moon.

Op 16 November 2002 huurt de schatrijke David Bonderman uit Texas de Rolling Stones in voor een optreden tijdens een feest ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag in het Hard Rock Hotel in Las Vegas. De band krijgt hiervoor ruim zes miljoen euro.

Sergeant_peppers_lonely_hearts_clubMet ingang van 16 November 1978 draait de film Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band in de Engelse bioscopen. Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band is ruim vier maanden eerder al in Amerika in premiere gegaan. De hoofdrollen in deze door Robert Stigwood geproduceerde film worden gespeeld door The Bee Gees, Billy Preston en Peter Frampton. Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band wordt een gigantische flop. Ook de dubbel-lp ligt binnen een half jaar in de uitverkoopbakken.

The_battle_hymn_of_the_republic_wwwThe Battle Hymn Of The Republic van Andy Williams & The St. Charles Borromeo Choir komt op 16 November 1968 op een 35ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. De single bereikt een derde plaats. The Battle Hymn Of The Republic is op 8 Juni 1968 opgenomen tijdens de uitvaartdienst van senator Robert Kennedy in de St. Patricks-kathedraal in New York. Andy Williams is bevriend geweest met Robert Kennedy. Die wordt op 5 juni 1968 in een hotel in Los Angeles neergeschoten. Sirhan Bishara Sirhan wordt gearresteerd voor deze moord. Een dag later overlijdt Robert Kennedy, op 43-jarige leeftijd, aan zijn verwondingen.

Frans Bauer heeft met Kom Dans Met Mij zijn eerste nummer 1-hit in Belgie wanneer het duet met de Vlaamse volkszangeres Laura Lynn op 16 November 2007 op de eerste plaats binnenkomt van de Ultratop 50, de belangrijkste Belgische hitlijst. Met het nummer stoot Bauer landgenoot Jeroen van der Boom van de eerste plaats. Van Der Boom heeft in Belgixc3xab succes met het nummer Jij Bent Zo.

The_sound_of_musicOp 16 November 1959 gaat in het Lunt-Fontanne Theatre op Broadway, New York de musical The Sound Of Music in premiere. De tekst van Howard Lindsay en Russel Crouse is gebaseerd op het boek The Trapp Family Singers van Maria von Trapp. Het verhaal speelt zich af in het Oostenrijk van 1938, voordat het wordt geannexeerd door nazi-Duitsland.  Kapitein Georg von Trapp is een weduwnaar met zeven kinderen die een jonge postulante van een naburig klooster, Maria, als gouvernante in huis neemt. Zij slaagt er weldra in de harten van de nogal strikt opgevoede kinderen te winnen. Kapitein von Trapp trouwt met Maria. Kort na hun huwelijksreis vluchten zij met de kinderen voor de nazi's die inmiddels de macht in Oostenrijk hebben overgenomen. Liedjes als My Favourite Things, Do Re Mi, Edelweiss en Climb Every Mountain zijn geschreven door Richard Rodgers en Oscar Hammerstein. Mary Martin speelt de rol van Maria. Theodore Bikel is Kapitein von Trapp. The Sound Of Music wint zeven Tony Awards. Na 1443 voorstellingen valt op 15 juni 1963 het doek op Broadway.

Electric Ladyland van Jimi Hendrix bereikt op 16 November 1968 in Engeland de gouden status wanneer de LP de eerste plaats in de hitparade bereikt. Het is inmiddels de derde gouden plaat voor de gitarist/zanger uit Seattle. Electric Ladyland staat in Engeland twee weken op de eerste plaats.

Scarlett_ohara_wwwplatenkastweblo_2Op 16 November 1962 nemen basgitarist Jet Harris en drummer Tony Meehan het nummer The Hully Gully op. The Hully Gully wordt gebruikt als B-kant voor het instrumentale Scarlett O'Hara gezet. Dee single wordt op 19 April 1963 door platenmaatschappij Deram in Engeland uitgebracht. Scarlett O'Hara b/w The Hully Gully komt op 25 April 1963 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de tweede plaats.

Chuck Berry staat op 16 November 1963 in de Chess Studio in Chicago om het nummer Nadine (Is It You?) op te nemen. Deze single wordt geproduceerd door Leonard Chess. Nadine (Is It You?) komt op 7 Maart 1964 de Amerikaanse hitparade binnen, en bereikt de 23ste plaats.

Russ_conwayOp 16 November 2000 overlijdt in Eastbourne, Sussex de Engelse pianist Russ Conway aan de gevolgen van maagkanker. Russ Conway wordt op 2 September 1925 in Bristol in Engeland geboren en heeft in 1959 heeft twee nummer 1-hits in Engeland met Side Saddle en Roulette. In 1962 is zijn Lesson One een grote hit in de Nederlandse hitparade. Conway schrijft veel van zijn hits zelf.  In totaal maakt hij 20 singles gemaakt, waarvan er naast de twee nummer  1 hits, vijf de top tien weten te halen. Daarnaast neemt Conway  zeven albums op, waarvan er zes de album top tien in Engeland halen. Russ Conway is 75 jaar geworden.

Eddie_becker_wwwplatenkastweblognlEddie Becker komt op 16 November 1968 de Nederlandse Tipparade binnen met zijn single Mxe2x80x99n Tante Die Weet Van Wanten. M'n Tante Die Weet Van Wanten is een door Willem van Kooten (alias Joost den Draayer) vertaalde versie van Azzuro. Dit liedje is in Italie een hit voor Adriano Celentano. Op de B-kant van M'n Tante Die Weet Van Wanten staat Bij De Steert Van Jaap De Schilleman Z'n Peerd, een door Peter Koelewijn uit het Spaans vertaald liedje. Koelewijn heeft deze single ook geproduceerd. De plaat is opgenomen in de GTB-studio in Den Haag. In tegenstelling tot La Felicidad (De Roddel Van De Stad) die in Juni 1968 de derde plaats bereikt in de Nederlandse Top 40, wordt M'n Tante Die Weet Van Wanten geen hit.

De Vlaamse zangeres Dana Winner maakt tijdens de presentatie van haar nieuwe album op 16 November 2006 bekend dat zij gaat scheiden van haar man Wilfried van Baelen. Hij is ook haar producer. Dana Winner en Wilfried van Baelen kennen elkaar sinds 1993, en treden vijf jaar later met elkaar in het huwelijk. Hun zevenjarige dochter Chinouk blijft bij haar moeder in Geel wonen.

Wonderful_christmastime_van_paul_mWonderful Christmastime van Paul McCartney ligt vanaf 16 November 1979 in de platenwinkel. Deze Kerst-single van Paul McCartney komt op 1 December 1979 binnen in de Nederlandse Top 40, en weet de vierentwintigste plaats te halen. Precies acht jaar later, op 16 November 1987, brengt Paul McCArtney zijn tweede 'kerstsingle' uit. Once Upon A Long Ago komt op 5 December 1987 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de zesde plaats. Once Upon A Long Ago is het enige nieuwe nummer op de verzamel-CD All The Best die Paul McCartney op 2 November 1987 heeft uitgebracht. In de Nederlandse LP Top 75 bereikt All The Best de dertiende plaats.

Op 16 November 2005 zendt de TROS op Nederland 2, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van BZN, vanaf half tien 's morgens honderd videoclips van deze Volendamse groep uit. De marathonuitzending wordt afgesloten met het programma Feest Voor 40 Jaar BZN dat op 14 November 2005 in Volendam is opgenomen. Hierin brengen o.a. Hans Bouwens, Petra Berger, Jan Smit, Marianne Weber, Wolter Kroes, Maribelle en Lee Towers een ode aan BZN. Na afloop wordt de groep door de burgemeester van Volendam/Edam koninklijk onderscheiden. Daarnaast reikt Erik de Zwart aan BZN een speciale Top 40 Award uit.

Op 16 November 1981 staan The Pointer Sisters op de buhne van het Koninklijk Theater Carrxc3xa9 in Amsterdam. De door de KRO opgenomen show wordt later op Hilversum 3 worden uitgezonden.

Jovink_liveIn zaal Vitus in Dedemsvaart wordt op 16 November 1996 een live-CD van Jovink & De Voederbietels opgenomen. Deze groep is in 1992 opgericht door Hendrik Jan Lovink en Gijs Jolink, de zoon van Normaal zanger Bennie Jolink. Richard 'Gorro' Jansen en John 'Bon' Roffel maken Jovink & De Voederbietels compleet. De CD-presentatie wordt landelijk nieuws wanneer de band besluit om een foutief geperste oplage op het podium in een boomversnipperaar te deponeren. In Sporthal de Meenthe in Steenwijk zijn 1.500 bezoekers getuige van deze CD-presentatie.

De uit Delft afkomstige formatie Tee Set vertrekt op 16 November 1973 naar Turkije voor een uitgebreide tournee. Alleen bassist Frank Madjid is op tijd op Schiphol. De andere leden van de groep arriveren te laat. Tee Set wordt uitgeleide gedaan door medewerkers van de Turkse ambassade. In Turkije wordt de groep warm onthaald.

Mother_recordsOp 16 November 1985 lanceert U2 hun eigen platenlabel, Mother Records. Het label is door de leden van U2 band opgericht om zoveel mogelijk Ierse bands een gelegenheid te geven om hun muziek te promoten en te helpen een platencontract te krijgen bij een grote maatschappij. Bands die op Mother Records beginnen zijn ondermeer In Tua Nua, Cactus World News, Tuesday Blue, Operating Theater, The Painted Word, The Subterraneans, Hothouse Flowers, The Black Velvet Band, An Emotional Fish en  Audioweb. Mothers Records wordt gedistrubueerd door Virgin Records.

Randy Newman is van 16 t/m 22 November 1979 op tournee door Nederland. De Amerikaanse singer/songwriter heeft begin 1978 zijn grootste hit in Nederland wanneer het nummer Short People op 14 Januari 1978 de 22 ste plaats haalt van de Top 40.

Brian Matthew presenteert op 16 November 1963 een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als muzikale gasten ondermeer Frank Ifield, Craig Douglas, Tommy Roe, Patsy Ann Noble, Johnny Burnette, The Dave Clark Five en Chad & Jeremy. In de rubriek Spin-A-Disc worden nieuwe singles besproken door Janice Nichols en Alan Freeman.


Muziek Jarige Op 16 November

1916: Herb Abramson - Oprichter Atlantic Records († 9 Nov. 1999)
1938: Troy Seals - James Brown Band Gitaar
1943: Winfred Lovett - The Manhattans Zanger
1945: Lillian Lopez - Odyssey Zangeres
1948: Chi Coltrane - Zangeres USA
1962: Gary 'Mani' Mounfield - The Stone Roses Bas
1964: Diana Krall - Zangeres Canada
1967: Gabrixc3xabl Jongejans - Lois Lane Drums
1969: Bryan Abrams - Color Me Badd Zanger
1979: Trevor Penick - O-Town Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten