Zoeken in de muziekgeschiedenis

6 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 7 Oktober

Smiley_lewis_1Rhythm & Blues zanger Smiley Lewis overlijdt thuis in New Orleans, Lousiana op 7 Oktober 1966, aan de gevolgen van maagkanker. Smiley Lewis wordt op 5 Juli 1913 in DeQuincey, Louisiana geboren als Overton Amos Lemons. Lewis groeit in de jaren 50 uit tot een van de grootste zangers van de New Orleans Rhythm & Blues. Elvis Presley covert het nummer One Night wat Lewis als eerste opgenomen heeft, en Gale Storm covert I Hear You Knocking op, waarmee Lewis in 1955 de tweede plaats haalt in de Billboard R&B lijst. In 1970 neemt ook Dave Edmunds het nummer op (Nr 1 in Amerika en Nr 2 in Engeland). Smiley Lewis is 53 jaar geworden.

The Rolling Stones staan op 7 Oktober 1966 voor het laatst in het Engelse popprogramma Ready Steady Go!. In dit ITV-popprogramma speelt de groep Have You Seen Your Mother Baby Standing In The Shadow, Lady Jane en Paint It Black.

Mama Cass Elliot brengt op 7 Oktober 1967 de nacht door in een politiecel in Londen, nadat zij is gearresteerd op verdenking van diefstal uit een hotel. Door het verblijf van Cass Elliot in de cel, zijn The Mama's & The Papa's gedwongen om een TV optreden en een concert te cancellen.

Steve_hackett_genesisSteve Hackett, gitarist van Genesis, maakt op 7 Oktober 1977 bekend dat hij de groep gaat verlaten. Steve Hackett is in 1971 de opvolger van gitarist Anthony Philips. Het eerste album van Genesis waar Hackett op mee speelt is Nursery Cryme. Al gedurende zijn tijd bij Genesis maakt Steve Hackett solo albums, zo verschijnt in 1975 zijn eerste album, Voyage Of The Acolyte.een conceptalbum waarop Hackett als componist, multi-instrumentalist en vocalist is te horen. Hoewel het materiaal op deze plaat weinig toegankelijk is verkoopt hij wereldwijd 500 000 exemplaren. Na twee jaar volgt Please Don't Touch, waaraan o.a. Steve Walsh (Kansas), Richie Havens en Necam The Computer meewerken. Zeker in Nederland bereikt Hackett langzamerhand een met die van Genesis vergelijkbare populariteit. Steve Hackett wordt bij Genesis niet vervangen, bassist Mike Rutherford speelt voortaan ook de gitaar partijen.

Het huwelijk tussen Johnny Jordaan en Jannetje de Graaff wordt op 7 Oktober 1982 ontbonden. De twee zijn op 11 November 1943 in Amsterdam met elkaar in het huwelijk getreden. Johnny Jordaan woont, sinds hij zijn homoseksuele gevoelens niet langer voor zichzelf wil houden, al jaren samen met zijn vriend Ton Slierendrecht.

Oasis-gitarist Noel Gallagher staat op 7 Oktober 2008 in Liverpool voor het eerst weer op het podium nadat hij een maand eerder tijdens een concert in Toronto, Canada door een 'fan' werd aangevallen. Gallagher werd op 7 September 2008 tijdens het V Festival in Toronto aangevallen door een 47-jarige man. De gitarist komt hierdoor op de luidsprekers terecht, maar vervolgd het concert na een korte pauze. Gallagher houdt aan het voorval wel drie gebroken ribben over. Hierdoor moet Oasis meedere optredens afzeggen.

The Supremes komen op 7 Oktober 1964 aan in Londen voor een promotietournee langs diverse Europese radio- en televisiezenders. De toer helpt, want vanaf 31 Oktober 1964 staat Baby Love vier weken op de eerste plaats van de Engelse hitparade.

Grease_soundtrackHet soundtrack album van de film Grease komt op 7 Oktober 1978 op de eerste plaats in de Engelse albumlijst. Na het grote succes van de film Saturday Night Fever heeft producer Robert Stigwood een half jaar later in 1978 weer een kassucces. In de film Grease is net zoals in Saturday Night Fever een hoofdrol weggelegd voor John Travolta. Grease is de verfilming van de gelijknamige en succesvolle Broadway show. John Travolta en Olivia Newton-John laten in deze film de sfeer van de vijftiger jaren herleven. De soundtrack van de film is ook een gigantisch succes. Enkele nummers zijn covers zoals Blue Moon, Hound Dog en Tears On My Pillow. De meeste nummers zijn afkomstig van de Broadway versie uit het begin van de jaren '70. De schrijvers van deze nummers zijn Jim Jacobs en Warren Casey en hun succesvolste nummers zijn Greased Lightning en Summernights. De nummers You're The One That I Want en Hopelessly Devoted To You zijn speciaal voor de film geschreven door ex-Shadows John Farrar, de vriend van Olivia Newton-John. Het titel nummer is geschreven door Barry Gibb, van The Bee Gees, die nadat hij door Robert Stigwood gevraagd is, het nummer binnen een uur schrijft. De soundtrack van Grease staat in totaal 13 weken op nummer 1 in Engeland, maar ook in Amerika (11 weken 1) en in Nederland (16 weken 1) is het album succcesvol.

The Who vliegt op 7 Oktober 1968 naar Bremen in Duitsland om voor het NDR programma Beat Club het nummer Magic Bus op te nemen. De groep krijgt hiervoor het bedrag van 60 pond sterling uitbetaald. Beat Club wordt op 12 Oktober 1968 uitgezonden, en op 16 November 1968 herhaald. Deze clip van Magic Bus is ook te zien in de film The Kids Are Allright.

Op 7 Oktober 1977 begint Cliff Richard aan een Engelse tournee waarin hij uitsluitend gospel-liedjes zingt. De tour duurt tot 22 Oktober 1977. Op 24 Oktober 1977 staat Cliff Richard met het gospel repertoire in sportpaleis Ahoy in Rotterdam.

Jagged_little_pilAlanis Morissette komt op 7 Oktober 1995 op de eerste plaats in de Billboard albumlijst met Jagged Little Pil. Ten onrechte is Jagged Little Pil als het debuutalbum van Alanis beschouwd. In haar geboorteland Canada heeft de zangeres tussen 1990 en 1992 al twee albums gemaakt, Alanis en Now Is The Time, die beide in Canada erg succesvol zijn en verschillende Juno's winnen. Jagged Little Pil lijkt in de verste verte niet op de muziek die ze toen maakte (een soort dance pop) Op Jagged Little Pil neemt Alanis Morissette geen blad voor haar mond en haar teksten zijn scherp en intelligent. In het nummer You Oughta Know, rekent ze af met een ex-vriend die haar verlaten heeft. Jagged Little Pil groeit uit tot het best verkopende album van een vrouwelijke artiest ooit, met verkopen die boven de 27 miljoen exemplaren liggen.

Op 7 Oktober 1999 worden in Dublin, Ierland de winnaars bekend gemaakt van de Irish Hot Press Awards. The Corrs zijn de beste Ierse band, terwijl zangeres Andrea Corr de beste Ierse zangeres is. Neil Hannon van The Divine Comedy wordt uitgeroepen tot beste Ierse zanger, en de boysband Westlife is de beste Ierse popact.

Simon Gilbert wordt op 7 Oktober 1995 in het Engelse Stratford-Upon-Avon bewusteloos geslagen. De drummer van Suede wordt belaagd door een bende van twaalf "potenrammers".

Johnny_kidd_1Op 7 Oktober 1966 komt de zanger Johnny Kidd, bij een auto-ongeluk in de buurt van Bury in het Engelse Lancashire om het leven. Johnny Kidd wordt op 23 December 1939 in Willesden, Londen geboren als Frederick Heath, en is het meest bekend als zanger van Johnny Kidd & The Pirates. Deze groep brengt 1959 hun eerste single Please Don't Touch uit, die de 25-ste plaats in de Engelse hitparade haalt. In 1960 schrijft Johnny Kidd het nummer Shakin' All Over dat op 4 Augustus 1960 de eerste plaats bereikt in Engeland. In 1965 is Shakin' All Over in de uitvoering van de Canadese groep Chad Allen & The Expressions, oftewel The Guess Who, een wereldhit. Johnny Kidd is 26 jaar geworden

In de New York Daily News van 7 Oktober 1997 laat Elton John weten dat hij vindt dat Keith Richards weg moet bij The Rolling Stones. Elton John noemt de gitarist een aap met spit. Met deze uitspraak neemt Elton John revanche op Keith Richards. Die heeft gezegd dat Elton John zijn roem dankt aan liedjes voor dode blondines. Hij doelt hiermee op Candle In The Wind, dat Elton John in 1973 heeft opgedragen aan Marilyn Monroe en veertien jaar later, in een bewerkte versie, heeft gezongen bij de uitvaartdienst van Prinses Diana.

Op 7 Oktober 1997 gaat de single Tell Him van Barbra Streisand en Celine Dion in wereldpremiere. Tell Him staat zowel op het album Higher Ground van Barbra Streisand, als op het album Let's Talk About Love van Celine Dion. In Amerika komt Tell Him niet verder dan de 58-ste plaats in de Billboard Hot 100. In Nederland staat de single in de week van 27 December 1997 op de eerste plaats in de Top 40.

I_wanna_be_your_manThe Rolling Stones nemen op 7 Oktober 1963 in de De Lane Lea Music Studio in Londen de nummers I Wanna Be Your Man en Stoned op. Na het intrekken van Poison Ivy als opvolger van de eerste single Come On heeft de groep een nieuwe single nodig. Op 10 September 1963 zijn The Rolling Stones aan het repeteren in Studio 51 in Soho als manager Andrew Loog Oldham op Leicester Square John Lennon en Paul McCartney uit een taxi ziet stappen. Oldham schiet hen aan en voordat men het in de gaten heeft zitten de twee Beatles in de repetitieruimte met de Stones het nummer I Wanna Be Your Man te zingen. Op 1 November 1963 wordt de single in Engeland uitgebracht. Hij bereikt de twaalfde plaats. I Wanna Be Your Man hebben The Beatles, met Ringo Starr als zanger, op 11 September 1963 opgenomen voor het album With The Beatles. Die LP ligt vanaf 22 November 1963 in de platenwinkels.

Met ingang van 7 Oktober 1986 zijn Leonie Sazias en Bas Westerweel te zien als de nieuwe presentatoren van AVRO's TopPop. Leonie Sazias is na vijf maanden vertrokken. Bas Westerweel houdt het vol tot de allerlaatste aflevering op 27 Juni 1988.

Op 7 Oktober 1978 meldt het Amerikaanse muziekblad Billboard dat Marvin Gaye, eerder dat jaar, twee keer zijn faillissement heeft aangevraagd. De schulden van de soul-zanger zouden zeven miljoen dollar bedragen.

In het kader van zijn Dangerous-wereldtournee is Michael Jackson op 7 Oktober 1993 in Argentinixc3xab. In Buenos Aires heeft hij een ontmoeting met president Carlos Menem en diens twee dochters.

Elvis_christmasOp 7 Oktober 1957 zijn er (naar eigen zeggen) bij platenmaatchappij RCA Victor al vijfhonderdduizend aanvragen binnengekomen voor de eerste langspeelplaat waarop Elvis Presley Kerstliedjes zingt. Elvis Presley heeft dit album op 6 en 7 September 1957 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Op Elvis' Christmas Album staan Blue Christmas, White Christmas, Here Comes Santa Claus, Silent Night, Oh Little Town Of Bethlehem, Santa Bring My Baby Back To Me, Santa Claus Is Back In Town en I'll Be Home For Christmas. Hij wordt begeleid door gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black, drummer D.J. Fontana en pianist Dudley Brooks. The Jordanaires en Millie Kirkham zorgen voor de achtergrondvocalen. Elvis' Christmas Album komt op 2 December 1957 binnen in de Billboard-albumlijst. Vanaf 16 December 1957 staat de LP vier weken op de eerste plaats.

Op 7 Oktober 1969 bereikt Get Together van The Youngbloods de gouden status in Amerika. The Youngbloods hebben dit liedje op 29 Augustus 1966 opgenomen. De groep uit Boston in Massachusetts bestaat uit de gitaristen Lowell Levinger en Jerry Corbitt, bassist/zanger Jesse Colin Young en drummer Joe Bauer. Get Together komt een jaar later, op 26 September 1967, de Billboard Hot 100 binnen. De single bereikt in eerste instantie de 62ste plaats. Twee jaar later wordt Get Together gebruikt als thema voor The National Conference Of Christians & Jews. Op 28 Juni 1969 komt de single opnieuw de Billboard Hot 100 binnen. Nu haalt hij de vijfde plaats.

Some_girls_rolling_stonesThe Rolling Stones nemen tussen 7 Oktober 1977 en 22 Februari 1978, in de Pathe Marconi Studio in Parijs, het album Some Girls op. Naast The Rolling Stones spelen Ian McLagan piano en orgel, Sugar Blue mondharmonica en Mel Collins saxofoon. Op het album staan ondermeer Miss You, Beast Of Burden, Some Girls en Respectable. Op 16 Juni 1978 wordt dit negentiende officixc3xable album van The Rolling Stones uitgebracht. In Amerika bereikt Some Girls de eerste plaats in de Billboard Album Top 100. In Nederland en Engeland komt de LP niet verder dan een tweede plaats. Het album doet nog al wat stof opwaaien. Zo staan er op de hoes afbeelingen van tal van beroemdheden die daarvoor geen toestemming hebben gegeven. Nadat ze hierover klachten hebben ontvangen, besluit EMI in Juli 1978 om de produktie van het album tijdelijk stil te leggen tot de zaak is opgelost. Een ander probleem is dat de Amerikaanse predikant Jesse Jackson publiekelijk bezwaar maakt tegen de tekst van het nummer Some Girls, die rascistisch zou zijn. In Oktober 1978 biedt Mick Jagger aan Jackson zijn excuses aan. Hij weigert evenwel om gevolg te geven aan Jackson's verzoek om de tekst aan te passen.

Na afloop van haar concert in Ahoy' Rotterdam krijgt Anita Meyer op 7 Oktober 1989 een gouden plaat voor The Ahoy Concert. Dit album bevat hoogtepunten van de shows die de zangeres anderhalf jaar eerder, op 14 en 15 Maart 1988, in Ahoy' Rotterdam heeft gegeven. The Ahoy Concert komt op 30 April 1988 binnen in de Nederlandse LP Top 75, en bereikt de vijftiende plaats.

Don_rosenbaum_swimming_into_deep_waterDon Rosenbaum komt op 7 Oktober 1972 op een 34ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met Swimming Into Deep Water. Deze derde single van de Amsterdamse zanger is geproduceerd door Boudewijn de Groot. De arrangementen zijn van Bert Paige en Dick Bakker. Swimming Into Deep Water, met op de B-kant Way To Paradise bereikt op 21 Oktober 1972 een elfde plaats en is de enige hit voor Don Rosenbaum in de Nederlandse Top 40. De eerste twee singles van Don Rosenbaum hebben beide slechts een notering in de Tipparade bereikt. Het album Swimming Into Deep Water, waar ondermeer Frans Doolaard (Kilima Hawaiians, Chico's) op steelgitaar te horen is, ontvangt lovende kritieken. Toch blijft de verkoop achter. De vierde single, Every Minute Lady, flopt. In een artikel in het Februarinummer (1973) van de OOR laat Rosenbaum zijn onvrede over de Nederlandse muziekbusiness blijken. Hij zegt zich niet te willen binden aan een manager of boeker en wil alleen op zaterdag en zondag optreden en heeft noodgedwongen een bijbaantje bij de ABN-bank. Ondanks plannen voor een tweede album, wordt het contract met Phonogram niet verlengd. Don Rosenbaum verdwijnt daarop in de vergetelheid.

Op 7 Oktober 1967 komen er in de Nederlandse Top 40 drie platen binnen waarin de regen centraal staat. Achtereenvolgens zijn dit Don't Go Out Into The Rain (You're Gonna Melt Sugar) van David Garrick op 38, Flowers In The Rain van The Move op 34 en Farewell In The Rain van The Shoes op 31. Don't Go Out Into The Rain (You're Gonna Melt Sugar) bereikt een 22ste plaats. Flowers In The Rain bereikt de zevende plaats en Farewell In The Rain komt tot de 14e plaats.

Frampton_comes_alive_iiPeter Frampton begint op 7 Oktober 1995 met een concert in Boston aan een uitgebreide tournee door Amerika. De tour is ter ondersteuning van het album Frampton Comes Alive II dat drie dagen later, op 10 Oktober 1995, wordt uitgebracht. Met zijn eerste live album Frampton Comes Alive breekt de gitarist/zanger in 1975 alle records. In Amerika staat deze dubbel-LP tien weken op de eerste plaats. Frampton Comes Alive II is op 15 en 16 Juni 1995 in de Fillmore West Audiotorium in San Francisco opgenomen. Frampton Comes Alive II weet het succes van zijn voorganger niet te overtreffen.

David Bowie begint met een concert op 7 Oktober 2003 in de Deense hoofdstad Kopenhagen aan zijn Reality-tournee. Bowie biedt zijn fans de mogelijkheid de tournee virtueel te volgen via internet. Op ieder concertkaartje is een unieke code vermeld. Met deze code kunnen fans zich registreren op de officiele website van David Bowie. Hier krijgen zij toegang tot audio- en video-opnamen van ieder concert op deze tournee. De Reality-tournee van David Bowie doet zeventien landen aan en duurt bijna zeven maanden. Alle concerten hebben een voortdurend wisselende setlist. Naast tracks van zijn nieuwe CD Reality zingt David Bowie hits als Rebel Rebel, Under Pressure, Changes en Let's Dance.

Op 7 Oktober 2003 maakt Mojo Concerts bekend dat de twee uitverkochte concerten van Andre Hazes in Ahoy' Rotterdam op 8 en 10 December 2003 niet doorgaan. Ook andere live-optredens van Andre Hazes zijn voorlopig van de baan. Door prive-omstandigheden zegt Andre Hazes het even niet meer te kunnen trekken. De 52-jarige zanger en zijn vrouw Rachel hebben al een aantal maanden huwelijksproblemen. Volgens het management "kan zij er niet tegen dat hij soms te diep in het bierglas kijkt". Het echtpaar probeert nu de relatie te lijmen. De afgelaste concerten van Andre Hazes in Ahoy' Rotterdam worden ingehaald op 29 en 31 Maart 2004.

Mario_lanzaOpera zanger Mario Lanza overlijdt op 7 Oktober 1959 in Rome aan de gevolgen van een hartaanval. Mario Lanza wordt op 31 Januari 1921 in Philadelphia, Pennsylvania geboren als Alfred Arnold Cocozza, en debuteert in 1948 in de opera Madame Butterfly bij de Opera van New Orleans. In 1949 speelt Mario Lanza zijn eerste filmrol in That Midnight Kiss. Na zijn rol in The Great Caruso in 1951 wordt hij een waar idool in Amerika. Voor zijn laatste film For The First Time moet hij behoorlijk afvallen. Zijn hele leven heeft Mario Lanza problemen met zijn gewicht. Voor iedere filmrol volgt hij een streng dieet. Uiteindelijk wordt dit hem fataal. Mario Lanza is 38 jaar geworden.

Op 7 Oktober 1964 zijn The Beatles te zien in een aflevering van het Amerikaanse televisie ABC-programma Shindig!. The Beatles spelen I'm A Loser, Kansas City en Boys. De opnamen zijn al op 3 Oktober 1964 in het Granville Theatre in Londen gemaakt. Naast The Beatles zijn er ondermeer optredens van Cilla Black, Tommy Quickly, The Carefrees, Karl Denver en Sandie Shaw.

Got To Be There, de eerste solo-single van de dan dertienjarige Michael Jackson, wordt door platenmaatschappij Motown op 7 Oktober 1971 uitgebracht. Op de B-kant van Got To Be There staat Maria (You Were The Only One). Het plaatje komt op 30 oktober 1971 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de vierde plaats. In Nederland is Got To Be There geen hit.

Vanaf 7 Oktober 1977 ligt het album Heroes van David Bowie in de platenwinkel. Bowie heeft Heroes samen met Brian Eno gemaakt. Naast het titelnummer staan op deze langspeelplaat de volgende nummers: Beauty And The Beast, Joe The Lion, Sons Of The Silent Age, Blackout, V-2 Schneider, Sense Of Doubt, Moss Garden, Neukoln en The Secret Life Of Arabia. Heroes komt op 15 oktober 1977 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de vijfde plaats. Op Heroes staan de volgende nummers: Beauty And The Beast, Joe The Lion, Heroes, Sons Of The Silent Age, Blackout, V-2 Schneider, Sense Of Doubt, Moss Garden, Neukoln en The Secret Life Of Arabia.

The_farewell_tour_kiss_1Tijdens het laatste optreden van het eerste gedeelte van de The Farewell Tour van Kiss op 7 Oktober 2000 in Charleston, South Carolina zit Peter Criss voor het laatst achter het drumstel. In Januari 2001 stapt Peter Criss voor de tweede keer uit Kiss. Hij wordt bij Kiss opgevolgd door Eric Singer. Peter Criss is eerder op 17 Mei 1980 vervangen door Eric Carr, die op 24 November 1991 overlijdt aan de gevolgen van kanker. Carr wordt op zijn beurt vervangen door Eric Singer. In 1996 keert Peter Criss terug bij Kiss voor een nieuwe tournee.

De woordvoerder van Melissa Etheridge laat op 7 Oktober 2004 weten dat er bij de zangeres borstkanker is geconstateerd. De 43-jarige zangeres heeft alle aanstaande live-optredens afgezegd. Melissa Etheridge wordt twee dagen later worden geopereerd. Het kankergezwel is in een vroeg stadium ontdekt. Melissa Etheridge is al onder behandeling. "Ik heb het geluk dat ik een geweldige arts heb. Ik ben dankbaar dat dit in een vroeg stadium is ontdekt. Ik verheug mij op een snel en volledig herstel", aldus Melissa Etheridge. 

Op 7 Oktober 1988 gaat de documentaire Imagine van producer Andrew Solt in premixc3xa8re. Imagine gaat over het leven van John Lennon. Er zijn ondermeer interviews te zien met Yoko Ono, George Harrison, Ringo Starr, George Martin, Julian Lennon, Sean Lennon, David Bowie en Paul McCartney. Ook zijn er archiefopnamen te zien van de op 8 December 1980 vermoorde ex-Beatle.

Pete_murray_amanda_coutts_1Pete Murray treedt op 7 Oktober 2006 in het huwelijk met Amanda Coutts. De plechtigheid tussen de Australische zanger/componist en zijn vriendin heeft plaats in Eureka in de buurt van Byron Bay in New South Wales in Australixc3xab. Amanda Coutts is degene geweest die Pete Murray destijds er van overtuigd heeft om in de muziek te gaan, en zijn carixc3xa8rre in het Australische rugby op te geven. Zijn tweede album Feeler staat in de zomer van 2003 op nummer 1 in de Australischr albumlijst en wordt beloont met meerdere keren platina. Pete Murray en Amanda Coutts. hebben al een zoon van twee jaar; Charlie.

Binnen acht minuten zijn alle 2600 kaartjes voor een optreden van Bruce Springsteen in het Ovens Auditorium in Charlotte, North Carolina op 7 Oktober 1996 uitverkocht. Bruce Springsteen staat op 14 December 1996 in Charlotte in het kader van zijn Ghost Of Tom Joad-tournee. Op deze tournee staat de zanger alleen met zijn gitaar op het podium.

Anita_meijer_catsOp 7 Oktober 2006 gaat in het in premiere. De hoofdrol van Grizabella wordt afwisselend door Anita Meyer (foto), Pia Douwes, Antje Monteiro, Vera Mann en Lone van Roosendaal gespeeld. Andere grote rollen zijn er voor Marco Bakker (Old Deuteronomy), Maaike Schuurmans (Jellylorum), Roberto de Groot (Munkustrap) en Marleen van Loo (Jenny Gumbie). Cats is geschreven door Andrew Lloyd-Webber. De Nederlandse vertaling is van Gerrit Komrij, terwijl Jacques Kloters de teksten op "zingbaarheid" heeft getoetst. De eerste versie van Cats is op 18 Juli 1987 in het Koninklijk Theater Carre in Amsterdam in premiere gegaan. De hoofdrollen worden dan gespeeld door Fred Butter, Stanley Burleson, Pia Douwes en Ruth Jacott.

Candle In The Wind '97, Elton Johns ode aan Prinses Diana, is op 7 Oktober 1997 in Engeland officieel de bestverkochte single aller tijden. Binnen vier weken zijn er 3,8 miljoen exemplaren van Candle In The Wind '97 verkocht. Dit is een absoluut record.

Britney_spearsLarry Rudolph, de manager van Britney Spears, maakt op 7 Oktober 2004 bekend dat zij het er wederzijds over eens zijn dat aan hun negenjarige zakelijke verbintenis geen vervolg wordt gegeven. Larry Rudolph is altijd beschouwd als de ontdekker van Britney Spears. Hij heeft haar al op haar dertiende onder zijn hoede genomen. Beiden hebben naar aanleiding van de breuk verklaringen uitgegeven. "Britney en ik realiseerden ons domweg dat wij samen alles hebben gedaan wat wij samen hebben kunnen doen. Ik wil op dit punt in mijn carriere nieuwe uitdagingen aangaan. Ik wil weer doen waar ik het meeste plezier aan beleef. Dat is het kweken en het ontwikkelen van nieuw talent en het produceren van televisie- en filmprojecten", aldus Larry Rudolph. Hij is de producent van de MTV-serie Newlyweds - Nick And Jessica. "Wij hebben een fantastische tijd gehad, samen. Hij is al die jaren een geweldige gids geweest. Ik waardeer dit zeer. Ik wens hem het allerbeste", aldus Britney Spears. Volgens haar woordvoerder gaan de twee als vrienden uit elkaar. Volgens de Amerikaanse krant New York Daily News zou Bryan Spears, de oudere broer van Britney, erop hebben aangedrongen haar nieuwe manager te worden. Bryan Spears zou er persoonlijk baat bij hebben als Larry Rudolph uit beeld verdwijnt, aldus een anonieme bron.

Michael Jackson staat op 7 Oktober 1996 voor meer dan zestigduizend toeschouwers in het El Menzah-stadion in Tunis, de hoofdstad van Tunesixc3xab. Het is voor het eerst dat er een optreden wordt gegeven in de Afrikaanse of Arabische wereld. Alle aanwezigen moeten veertien jaar of ouder zijn.

Op 7 Oktober 1960 wordt in Engeland het album Me And My Shadows van Cliff Richard & The Shadows uitgebracht. Op dit derde LP staan ondermeer de nummers Evergreen Tree, I'm Gonna Get You, You And I, I Cannot Find A True Love, She's Gone, Left Out Again, You're Just The One To Do It, Lamp Of Love, We Have It Made, Tell Me, Gee Whiz It's You en Working After School. Me And My Shadows komt op 15 Oktober 1960 de Britse albumlijst binnen, en bereikt de tweede plaats.

Boy_george_roadsweepingIn New York wordt op 7 Oktober 2005 voormalig Culture Club zanger Boy George gearresteerd op verdenking van het bezit van cocaxc3xafne en het doen van valse aangifte. De Britse zanger zou de politie hebben gebeld met de mededeling dat er is ingebroken in zijn huis. Als de politie in het appartement van de zanger in Manhattan onderzoek doet, wordt een kleine hoeveelheid cocaine gevonden. Van een inbraak zou geen sprake zijn geweest. In Maart 2006 bekent Boy George dat hij een valse aangifte heeft gedaan, waardoor de aanklacht van het bezit van cocaine komt te vervallen. De zanger wordt veroordeeld tot een boete van $900 en tot het volgen van een voorlichtingscursus over drugsgebruik. Wanneer Boy George drie maanden later beide straffen nog niet heegt ingelost wordt hij ook nog veroordeeld tot tot een taakstraf. Voor 28 Augustus 2006 moet hij een week lang werken bij de dienst afvalverwerking van New York.

Op 7 Oktober 1976 verlaat Dennis Edwards de soulgroep The Temptations. Edwards is op 9 Juli 1968 de opvolger van de bariton David Ruffin. Tijdens een concert in Valley Forge in Pennsylvania wordt Dennis Edwards als opvolger van Ruffin aan het publiek voorgesteld. In 1980 keert Dennis Edwards terug bij The Temptations. Daarnaast blijft hij ook solo-platen maken.

Top_40_40_jaarRadio 538 viert op 7 Oktober 2005 het veertigjarig bestaan van de Nederlandse Top 40. Deze hitparade wordt op 2 Januari 1965 voor het eerst uitgezonden op de zeezender Radio Veronica. Willem van Kooten, alias Joost den Draayer, is de eerste presentator. Samen met oud-Top 40-presentatoren Lex Harding en Erik de Zwart (rechts) is hij aanwezig bij de feestelijkheden in de studio van Radio 538. Daarnaast ontvangt de huidige presentator Wessel van Diepen (links) bekende artiesten als Ricky Martin, BZN-zanger Jan Keizer (midden), Lange Frans & Baas B., Guus Meeuwis en Marco Borsato. De Golden Earring ontvangt een speciale Top 40 Award als de langstgenoteerde act in de Nederlandse Top 40. Als alle hitnoteringen van deze groep bij elkaar worden opgeteld, hebben zij 389 weken in de lijst gestaan.

Op het door Robert Stigwood opgerichte platen-label Reaction verschijnt op 7 Oktober 1966 het nummer Wrapping Paper als eerste single van Cream. Cat's Squirrel is de B-kant. De single komt op 20 Oktober 1966 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de 34ste plaats.

Vanaf 7 Oktober 2000 staat Que Si Que No van Jody Bernal voor de tweede keer twee weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Que Si Que No is op 1 Juli 2000 binnengekomen in de Top 40. Vanaf 8 Juli 2000 staat Que Si Que No vijf weken aan de top. Het origineel heet Nunca Te Decides. Deze versie is in 1997 een grote hit in de Latijns-Amerikaanse landen voor de Argentijnse groep Simbolo. Samen met producer Hans van Eijck verandert Jody Bernal de titel van Nunca Te Decides, de tweede regel van het refrein, in het eerste - Que Si Que No. Het liedje is in ons land de bestverkochte single van 2000.

Guus_meeuwisHet Is Een Nacht... (Levensecht) van Guus Meeuwis & Vagant staat vanaf 7 Oktober 1995 negen weken op de eerste plaats van de Belgische hitparade. Het Is Een Nacht... (Levensecht) is geproduceerd door Ad Kraamer. Guus Meeuwis heeft het nummer in 1994 geschreven na een heerlijk weekend met zijn vriendin Valerie in het Belgische Leuven. In 1994 studeert Guus Meeuwis dan nog rechten in Tilburg, maar zingt al geregeld in studentenkroegen en op studentenfeesten. Met een paar vaste gasten van zijn stamcafe Vagant richt hij de groep Vagant op. Deze groep bestaat uit Mark Meeuwis, Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans. Guus Meeuwis & Vagant zingen Het Is Een Nacht... (Levensecht) tijdens het Studenten Songfestival dat in 1994 in de Stadsgehoorzaal in Leiden wordt gehouden. Zij komen als winnaars uit de bus. In eigen beheer besluiten Guus Meeuwis & Vagant dit liedje op single uit te brengen. In een mum van tijd is de eerste oplage uitverkocht. Willem van Schijndel, inmiddels hun manager, besluit Het Is Een Nacht... (Levensecht) opnieuw op te nemen en op zijn eigen platenlabel uit te brengen.

Op 7 Oktober 1950 wordt The Frank Sinatra Show voor het eerst op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Frank Sinatra heeft een vijfjarig contract gesloten met ABC, waarmee hij $250.000 per jaar verdient. Ben Blue, The Blue Family en het orkest van Axel Stordahl zijn de vaste medewerkers van The Frank Sinatra Show.

In het, door de Amerikaanse omroep NBC uitgezonden, programma Saturday Night Live van 7 Oktober 1978 zijn ondermeer The Rolling Stones te gast. Het programma wordt gepresenteerd door Dan Aykroyd. Mick Jagger, Ron Wood en Charlie Watts werken mee aan enkele sketches. Keith Richards zou in twee sketches meespelen, maar na de repetities wordt hier van afgezien. Andere gasten in deze aflevering van Saturday Night Live zijn Ed Koch, Carrie Fisher.

Op 7 Oktober 1965 doet Michael Nesmith auditie voor The Monkees. Dit gebeurt op de set van de Amerikaanse televisieserie The Farmer's Daughter. De beelden worden gebruikt voor de tiende aflevering van The Monkees die op 14 november 1966 in de Verenigde Staten wordt uitgezonden. Michael Nesmith is te zien met een twaalfsnarige gitaar en een mondharmonica. Hij vertelt dat hij pas twee jaar muzikant is.

San_francisco_be_sure_to_wear_flowers_in_1 Scott McKenzie staat vanaf 7 Oktober 1967 zes weken op de eerste plaats in de Duitse hitparade met het nummer San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair). Deze single is op 26 Augustus 1967 binnengekomen. Op de B-kant staat What's The Difference, een eigen compositie van Scott McKenzie. John Phillips van The Mamas & The Papas is de schrijver van San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair). Hij heeft deze single samen met Lou Adler ook geproduceerd. Like An Old Time Movie, de opvolger van San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair), komt in december 1967 niet hoger dan 36 in West-Duitsland. Ook dit is een compositie van John Phillips met wie Scott McKenzie begin jaren zestig in The Journeymen heeft gespeeld.

Time Drags By, de 35ste single van Cliff Richard & The Shadows, wordt op 7 Oktober 1966 goed door de Britse pers ontvangen. In één recensie staat dat Time Drags By een lekkere plaat is. Dit komt "vooral door de tamboerijn en de mondharmonica". Time Drags By is geschreven door Hank B. Marvin, Bruce Welch, Brian Bennett en John Rostill van The Shadows. De single komt op 13 Oktober 1966 binnen in de Britse hitparade, en haalt de tiende plaats. In Nederland komt Time Drags By op 12 November 1966 tot de 37ste plaats als hoogste notering.

Little_deuce_coupe_the_beach_boysLittle Deuce Coupe is voor The Beach Boys tweede album binnen drie weken dat op 7 Oktober 1963 door Capitol Records in Amerika wordt uitgebracht. Little Deuce Coupe is de opvolger van Surfer Girl dat op 16 September 1963 is verschenen. Naast de titelsong staan op dit album de volgende nummers: Ballad Of Ole' Betsy, Be True To Your School, Car Crazy Cutie, Cherry Cherry Coupe, 409, Shut Down, Spirit Of America, Our Car Club, No-Go Showboat, A Young Man is Gone en Custom Machine. Little Deuce Coupe album komt op 9 November 1963 de albumlijst van Billboard binnen, en bereikt de vierde plaats. Little Deuce Coupe betekent voor The Beach Boys hun eerste en enige platina plaat.

Op 7 Oktober 1961 wordt door de Britse commerciele omroep ABC een nieuwe aflevering uitgezonden van het televisieprogramma Thank You Lucky Stars. Presentatoren Keith Fordyce en Brian Matthew ontvangen ondermeer Cliff Richard & The Shadows, Helen Shapiro, The Mudlarks, The Karl Denver Trio en Shane Fenton & The Fentones. Cliff Richard & The Shadows spelen hun nieuwe single When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart. Dit optreden van Cliff Richard & The Shadows is het eerste televisieoptreden sinds zij op 24 Juni 1961 in The Billy Cotton Band Show hebben gestaan. Het uit de film The Young Ones afkomstige When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart bereikt de derde plaats in de Britse hitlijst als hoogste notering.

Sam Brown wordt op 7 Oktober 1964 geboren als dochter van de zanger Joe Brown en zijn vrouw Vicky. Sam Brown staat vanaf 10 September 1988 drie weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 met het nummer Stop.


Muziek Jarige Op 7 Oktober

1927: Al Martino (Alfred Chini) - Zanger USA
1939: Colin Cooper - Climax Blues Band Saxofoon
1941: Martin Murray - The Honeycombs Gitaar
1941: Tony Silvester - Main Ingredient Zanger
1945: Kevin Godley - 10CC Drums/Zang
1945: Robert Webber - Sugarloaf Gitaar
1949: David Hope - Kansas Bas
1950: David Taylor - Edison Lighthouse Bas
1951: John Cougar Mellencamp - Zanger USA
1953: Tico Torres - Bon Jovi Drums
1959: David Taylor - Edison Lighthouse Bas
1959: Simon Cowell - Controversieel juylid Popstars
1960: Viktor Lazlo (Sonia Dronier) - Zangeres Belgie
1960: William Henshell - Londonbeat Gitaar
1964: Sam Brown - Zangeres Engeland
1967: Toni Braxton - Zangeres USA
1968: Thom Yorke - Radiohead Zanger/Gitaar
1969: Leeroy Thornhill - Prodigy Danser
1978: Alesha Dixon - MisTeeq Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten