Zoeken in de muziekgeschiedenis

6 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 6 Oktober

The_firmJimmy Page (2e van rechts) gitarist van Led Zeppelin begint op 6 Oktober 1985 samen met Paul Rodgers (2e van links, ex- Free), Manfred Mann drummer Chris Slade (rechts) en Roy Harper bassist Tony Franklin (links) aan de opname's van het tweede album van The Firm. Na twee maanden zijn alle nummers opgenomen, en moet het album alleen nog afgemixt worden. Ondanks de productiviteit van The Firm doet de naam de groep geen eer aan, binnen in de gelederen rommelt het aan alle kanten. Jimmy Page zoekt nog steeds naar mogelijkheden om een reunie te beginnen met Led Zeppelin, dit hangt als een donkere wolk boven The Firm. Begin Januari 1986 komen Jimmy Page, zanger Robert Plant, bassist John Paul Jones en Live Aid drummer Tony Thompson bij elkaar om te kijken of het klikt. De reunie van Led Zeppelin mislukt, en ieder gaat weer terug naar zijn eigen projecten. Jimmy Page keert terug naar The Firm, en maakt de eindmix af. Het album Mean Business wordt uitgebracht en The Firm gaat op tournee door Amerika. Aan het einde van de tour, Mei 1986, is het definitief over met The Firm.

Voormalig zanger van The Sex Pistols, John Lydon (aka Johnnie Rotten), wordt op 6 Oktober 1980 door de Ierse politie gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in een pub in Dublin. Na het betalen van borgtocht wordt John Lydon weer vrijgelaten.

Roger Daltrey, zanger van The Who, verteld in een interview met Tony Stewart , op 6 Oktober 1973, voor New Musical Expres, voor het eerst over zijn verschil van mening betreffende The Who's zakelijke belangen. "The Who's suffered, and we're starting to suffer internally, which really is bad. This is what worries me. It's happened to The Stones and The Beatles, and it's the same bloody problem." Na het interview krijgt Tony Stewart, in de Barn Studio van Daltrey, als eerste journalist twee nummers te horen van het nog te verschijnen album Quadrophenia.

Slade_sladestSlade komt op 6 Oktober 1973 op de eerste plaats in de Engelse albumlijst met het verzamelalbum Sladest. Slade ontstaat in begin jaren 70 en heeft in 1971 een hit met Get Down And Get With It, een nummer van Little Richard, dat alleen in Nederland de Top 10 haalt. Coz I Luv You uit het najaar van 1971 betekent echter ook in Engeland hun doorbraak en er breken gouden tijden voor het kwartet aan. Met hun buitenissige kleding haken ze in op de dan heersende rage van de glitterrock, doch op het podium bewijzen ze keer op keer meer te zijn dan een teenybopperband. De groep speelt snoeiharde rock & roll waarin de scheur van Noddy Holder het hoogste woord heeft. De optredens monden steevast uit in een feestelijk publieksgebeuren en het viertal verloochent zijn arbeidersverleden niet: ze weigeren zich als sterren te gedragen. Het schrijversduo Holder/Lea componeert een groot aantal hits op rij waarin de 'working class appeal' tot uiting komt in de opzettelijk foutieve spelling van de titels der titels. Op Sladest staan ondermeer de hits: Cum On Feel The Noize, Look Wot You Dun, Gudbye T' Jane, Skweeze Me Pleeze Me, Take Me Bak 'Ome, Coz I Luv You, Get Down And Get With It, en Mama Weer All Crazee Now.

Op 6 Oktober 1978 biedt Mick Jagger dominee Jesse Jackson zijn verontschuldigingen aan. Die maakt bezwaar tegen de passage "Black Girls Just Love To Get Fucked All Night Long" in de tekst van Some Girls. Hij noemt het beledigend en racistisch en vernederend voor zwarten en vrouwen. Mick Jagger weigert echter de tekst te veranderen.

Coldplay_2008_q_awardsColdplay is op 6 Oktober 2008 de grote winnaar bij de Q Awards in Londen. De Britse band wint de prijs voor beste album (Viva La Vida Or Death And All His Friends) en beste band ter wereld. Zanger Chris Martin toont zich tijdens het in ontvangst nemen van de prijzen bescheiden. "I don't think we're even the best act in the room, let alone the world." Meat Loaf krijgt de prijs voor beste klassieker voor zijn nummer Bat Out Of Hell. De 57-jarige als Lee Addy geboren verschijnt in zorgwekkende toestand op het prijzengala. Hij heeft een snee bij zijn oog, ziet er ziekelijk uit en verteld aan de pers dat hij duizelig is en naar de dokter moet. Nadat Meat Loaf op en van het podium is geholpen om zijn prijs in ontvangst te nemen, verlaat hij het prijzengala. The Kaiser Chiefs worden onderscheiden met de Q Award voor beste live-act en Keane krijgt een Award voor beste single (Spiralling). Zangeres Duffy wordt uitgeroepen tot beste nieuwkomer. Gitarist David Gilmour van Pink Floyd wordt onderscheiden voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de muziek. Gilmour draagt de prijs op aan Richard Wright, de op 15 September 2008 overleden toetsenist van Pink Floyd. "There's all sorts of music that I will not be able to play again without him. That's a source of sadness for me," aldus Gilmour die de hele zaal verzoekt te gaan staan en een toost uit te brengen op Wright. Zowel de genomineerden als de winnaars van de muziekprijzen worden gekozen door de lezers van het Britse muziekblad Q.

Na op 6 Oktober 2006 onderzocht te zijn blijkt dat Sheryl Crow vrij van kanker is. De Amerikaanse zangeres moet dan wel de komende drie jaar om de zes maanden haar borsten laten onderzoeken. Bij Sheryl Crow is in Februari 2006  borstkanker ontdekt. Op 22 Februari 2006 wordt zij geopereerd. Tot 12 Juni 2006 heeft de zangeres al haar live-optredens afgezegd. Op 12 Juni 2006 maakt Sheryl Crow haar rentree op het podium tijdens een concert in het Murat Theatre in Indianapolis.

In New York gaat op 6 Oktober 1927 de allereerste geluidsfilm, The Jazz Singer, in premixc3xa8re. Een zwart geschminkte Al Jolson speelt de hoofdrol. Jolson is alleen te horen in de nummers Mother Of Mine I Still Have You, Blue River en Dirty Hands Dirty Face. De eerste film met ook gesproken woord is Lights Of New York, een gangsterfilm uit 1928.

The_beatles_come_together_something Op 6 Oktober 1969 wordt de eerste single van het album Abbey Road van The Beatles wereldwijd uitgebracht. Come Together en de B-kant Something zijn de eerste twee nummers op kant 1 van Abbey Road. Come Together komt op 25 Oktober 1969 de Nederlandse Top 40 binnen. De single blijft op vier steken. In de Billboard Hot 100 staat Come Together in de week van 29 November 1969 op de eerste plaats. Something blijft op drie steken. In Engeland ligt de single pas op 31 Oktober 1969 in de platenwinkels. Something is hier de A-kant. Het is voor het eerst dat een liedje dat is geschreven door George Harrison op de A-kant van een single van The Beatles staat. Something bereikt ook in Engeland de derde plaats.

Op 6 Oktober 1999 worden in The Royal Albert Hall in Londen, de jaarlijkse Mobo Awards uitgereikt. Mobo staat voor Music Of Black Origin. Beste nieuwe artiest is Kele Le Roc, beste dance act is Shanks & Bigfoot. TLC wint de Mobo voor de beste video (No Scrubs) en Layryn Hill is de beste internationale zangeres. Tina Turner wordt beloont met een Lifetime Achievement Award.

Tijdens een begrafenisceremonie op 6 Oktober 1967 in San Francisco, die bekend zal worden als Death Of Hippy, protesteren bloemenkinderen tegen het commerciele uitbuiten van de Love And Peace-generatie.

Disco Duck van Rick Dees & His Cast Of Idiots bereikt op 6 Oktober 1976 in Amerika de gouden status. In de week van 16 Oktober 1976 staat de single bovenaan in de Billboard Hot 100. In December 1976 krijgt Rick Dees een platina plaat voor Disco Duck. Het is één van maar vier singles die in 1976 de platina status halen in Amerika.

Eddy_ouwens_1In de Hitkrant van 6 Oktober 1977 staat dat het blad het kort geding dat is aangespannen door Eddy Ouwens heeft verloren. Rechter Mr. W.J. Borgerhoff Mulder vindt dat VARA- en NOS-discjockey en Hitkrant-medewerker Felix Meurders in zijn single-bespreking van I Remember Elvis Presley van Eddy Ouwens, onder het pseudoniem Danny Mirror, termen als lijkenpikkerij en geld-uit-de-zak-klopperij niet heeft mogen gebruiken. Deze termen zouden beledigend zijn voor de zanger. Als commentaar op het vonnis zegt Felix Meurders: "Ik heb het dus wel mogen denken, maar niet mogen schrijven. Dat neemt niet weg dat ik er nog steeds hetzelfde over denk!"

Bette Davis overlijdt op 6 Oktober 1989 in Parijs aan de gevolgen van borstkanker. Bette Davis wordt op 5 April 1905 in Lowell in Massachusetts geboren en speelt gedurende haar carierre in meer dan tachtig films gespeeld. De Amerikaanse zangeres Kim Carnes heeft in 1981 een hit met het nummer Bette Davis Eyes. Deze single komt op 28 Maart 1981 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 16 Mei 1981 negen weken op de eerste plaats. In Nederland blijft de single op de zestiende plaats steken. Betty Davis Eyes is een compositie van Jackie DeShannon en Donna Weiss. De originele versie is te vinden op het album New Arrangements van Jackie DeShannon uit 1975.

20th Century Fox maakt in de Billboard van 6 Oktober 1956 de plannen bekend voor een teenager-film met als titel Do Re Mi. De hoofdrol is voor Jayne Mansfield en Little Richard en Fats Domino zullen in de film  optreden. Do Re Mi wordt uiteindelijk nooit gemaakt. De genoemde sterren zijn wel te zien in The Girl Can't Help It, die 1957 met veel succes in de bioscoop draait.

The_legend_live_bob_marley_the_wailersVanaf 6 Oktober 2003 ligt de DVD The Legend Live van Bob Marley & The Wailers in de platenwinkel. Op The Legend Live staan beelden van de laatste twee vastgelegde concerten van de reggae-formatie, vxc3xb3xc3xb3r de dood van Bob Marley op 11 Mei 1981. De opnamen dateren van November 1979. Het betreft concerten van Bob Marley & The Wailers in de County Bowl in Santa Barbara en, een paar dagen later, in de Roxy in Los Angeles. De beelden van de Roxy zijn nooit eerder vrijgegeven. In totaal spelen Bob Marley & The Wailers op The Legend Live negentien liedjes, waaronder I Shot The Sheriff, Get Up Stand Up, Kinky Reggae, Zimbabwe en Them Belly Full.

Golden Earring-zanger Barry Hay en zijn vriendin Sandra Bastiaan krijgen op 6 Oktober 1990 een dochter die zij Isabella Maria Hay noemen. Haar roepnaam is Bella. In 1992 zijn Barry en Sandra getrouwd. In Mei 1999 wordt hun tweede dochter Gina geboren.

Waylon Jennings is op 6 Oktober 1995 in de Surf Ballroom in Clear Lake in Iowa. Jennings is dan voor het eerst in 36 jaar weer in de Surf Ballroom. Zijn laatste bezoek is op is 3 Februari 1959 geweest. Waylon Jennings heeft dan in de Surf Ballroom opgetreden met Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper. Zij komen later die avond bij een vliegtuigongeluk om het leven. Waylon Jennings zou eigenlijk mee gaan, maar hij staat zijn plaats in het vliegtuig af aan The Big Bopper.

Benny Andersson en Frida Lyngstad treden op 6 Oktober 1978 met elkaar in het huwelijk. De twee leden van de Zweedse popgroep Abba hebben elkaar in 1966 leren kennen. Benny verlaat zijn vrouw Christina Gronwvall en gaat met Frida samenwonen. Frida is eerder getrouwd met Ragnar Fredriksson. In Februari 1981 gaan Benny en Frida uit elkaar.

Bette_midler_sings_the_rosemary_clooney_ Vanaf 6 Oktober 2003 ligt Bette Midler Sings The Rosemary Clooney Songbook in de platenwinkel. Deze nieuwe plaat van Bette Midler is een ode aan zangeres Rosemary Clooney. Die maakt in de jaren vijftig furore met hits als This Ole House, Mambo Italiano en Come On-A My House. Zij is overleden op 29 Juni 2002. Twee van de elf tracks op Bette Midler Sings The Rosemary Clooney Songbook zijn duetten. Sisters zingt Bette Midler met Linda Ronstadt. On A Slow Boat To China is een duet met Barry Manilow. In de jaren zeventig is hij de pianist en de dirigent van Bette Midler. Vanaf woensdag 10 December 2003 gaat Bette Midler, drie maanden lang, op tournee door de Verenigde Staten. De live-optredens zijn ter promotie van dit nieuwe album.

In het Amerikaanse blad Billboard wordt op 6 Oktober 1958 voor het eerst melding gemaakt van het aannemen van steekpenningen door Amerikaanse discjockeys. Een parlementair onderzoek naar payola leidt tot de val van de populaire discjockey Alan Freed. Freed geeft voor de parlementaire commissie toe dat hij platen heeft gedraaid in ruil voor gunsten. In December 1962 wordt hij tot een boete van $300 veroordeeld en wordt hierna verstoten uit de radiowereld.

I Hear A Symphony van The Supremes wordt op 6 Oktober 1965 uitgebracht. Op de B-kant staat Who Could Ever Doubt My Love. I Hear A Symphony hebben The Supremes op 22 September 1965 in de Hitsville USA Studio in Detroit opgenomen. De violen worden in twee sesiies op 28 en 29 September opgenomen. Op 30 Oktober 1965 komt de single binnen in de Billboard Hot 100. I Hear A Symphony wordt de zesde nummer 1-hit voor Diana Ross, Florence Ballard en Mary Wilson. Vanaf 20 November 1965 staat de single twee weken op de eerste plaats.

Op 6 Oktober 1998 onthullen de leden van de country-groep Alabama hun ster op de Hollywood Walk Of Fame. De ster van Alabama ligt voor huisnummer 7060 op Hollywood Boulevard in Los Angeles in de buurt van de sterren van The Supremes, The Temptations, Miles Davis en Stevie Wonder.

Mcdonalds_destinys_child_im_lovin_itHamburger gigant McDonald's kondigt op 6 Oktober 2004 aan dat Destiny's Child de nieuwe sterren zijn van de reclamecampagne I'm Lovin' It. De samenwerking wordt bekendgemaakt op een persconferentie in Beverly Hills in Californixc3xab. Beyoncxc3xa9 Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams zijn hierbij aanwezig. Welk bedrag hiermee gemoeid is, is niet naar buiten gebracht. McDonald's wordt de sponsor van de aanstaande wereldtournee van Destiny's Child. De Destiny Fulfilled And Lovin' It-tournee gaat van start in April 2005 en doet zeventig steden aan. Destiny's Child volgt in deze campagne Justin Timberlake op. Zijn laatste optreden als "het gezicht van McDonald's" is deze week in Toronto in Canada. Zijn liedje I'm Lovin' It blijft de basis voor de advertenties.

Op 6 Oktober 1998 plaatst het blad London Magazine de uitslag van een populariteits poll van wie de grootste ster van de afgelopen 30 jaar is. Op de 5e plaats staat Marvin Gaye, nummer 4 is James Brown, op de derde plaats staat Bob Marley, nummer twee zijn The Beatles, en de grootste artiest van de afgelopen dertig jaar, volgens London Magazine, is David Bowie.

The Beatles zijn van 6 t/m 18 Oktober 1964 in de Abbey Road Studio in Londen voor de opnamen van het album Beatles For Sale en een nieuwe single. Op 6 Oktober 1964 wordt Eight Days A Week opgenomen en wordt er begonnen aan I Feel Fine. s' Avonds zijn The Beatles te gast in The Ad Lib Club in Londen, waar gefeest wordt met ondermeer The Ronettes en Mick Jagger. She's A Woman wordt op 8 Oktober 1964 opgenomen. I Feel Fine en She's A Woman verschijnen op 27 November 1964. In elf dagen tijd worden er één miljoen exemplaren van verkocht.

Ali B. presenteert op 6 Oktober 2006 zijn tweede album; Petje Af. Tijdens deze party in zijn oude buurthuis Totum in Almere treedt Ali B. op met o.a. Ziggy, Lady D., Yes-R en Gio. De optredens worden rechtstreeks uitgezonden op de jongerenzender FunX. Petje Af van Ali B. komt op 14 Oktober 2006 op een 47ste plaats binnen in de Mega Album Top 100. Een week later bereikt het album de 42ste plaats als hoogste notering.

Gary Lewis & The Playboys staan op 6 Oktober 1965 in de Goldstar Studio in Hollywood om de nummers She's Just My Style en Sure Gonna Miss Her op te nemen. She's Just My Style komt op 11 December 1965 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de derde plaats. Sure Gonna Miss Her komt op 5 Maart 1966 binnen in de lijst. Deze single blijft op negen steken.

Sweet_silver_annieBZN komt op 6 Oktober 1973 op nummer 25 binnen in de Nederlandse Top 40 met hun single Sweet Silver Annie. Deze laatste single van de groep waarop Jan Veerman te horen is als zanger bereikt de 16de plaats. In Mei 1974 wordt Jan Veerman na acht jaar ontslagen, omdat BZN een andere koers wil varen. Drummer Jan Keizer wordt de nieuwe zanger van BZN. Love Me Like A Lion is de eerste plaat waarop hij de vocalen voor zijn rekening neemt. Deze single blijft op 23 steken in de Nederlandse Top 40 van 17 Augustus 1974. Na zijn vertrek uit BZN pakt Jan Veerman zijn oude beroep van kraanmachinist weer op.

Een postzegelalbum van John Lennon wordt vanaf 6 Oktober 2005 tentoongesteld in het Smithsonian postmuseum in Washington. Dit album is oorspronkelijk van Stanley Parkes, een oudere neef van de ex-Beatle. John Lennon krijgt het album als hij negen jaar is. Postzegels met de afbeeldingen van Koningin Victoria en Koning George VI zijn door John Lennon met blauwe inkt van een baard en een snor voorzien.

The Jimi Hendrix Experience maakt op 6 Oktober 1967 opnamen voor Top Gear, het radioprogramma van John Peel op BBC Radio One. Ook Stevie Wonder is te gast in Top Gear. Samen met The Jimi Hendrix Experience ontstaat een spontane jamsessie.

Amalia_rodriguesAmalia Rodrigues overlijdt op 6 Oktober 1999 in haar huis aan de Rua de Sao Bento in Lissabon. Amalia Rodrigues wordt op 23 Juli 1920 in Lissabon geboren als Amalia Da Piedade Revordao Rodrigues. Zij wordt gezien als de grootste fado-zangeres aller tijden. Rodrigues heeft ook in talloze Portugese films geacteerd. Een van haar bekendste nummers is Una Casa Portuguesa. Onder overweldigende belangstelling wordt Amalia Rodriguez op 8 Oktober 1999 begraven. De president van Portugal kondigt drie dagen van nationale rouw af. Haar huis is tegenwoordig een museum. Amalia Rodriguez is 79 jaar geworden.

Op 6 Oktober 1985 overlijdt Nelson Riddle aan de gevolgen van een hartaanval. De orkestleider kampt dan al enige tijd met nierproblemen. Nelson Smock Riddle wordt op 1 Juni 1921 in Oradell, New Jersey geboren en wordt bekend om zijn arrangementen voor ondermeer Nat "King" Cole en Frank Sinatra. In 1956 heeft hij zelf een millionseller met Lisbon Antigua. In de jaren tachtig werkt hij samen met Linda Ronstadt, met wie hij drie albums maakt met big band-klassiekers. Nelson Riddle is 64 jaar geworden.

Vanaf 6 Oktober 2006 ligt het verzamel album Het Mooiste Van BZN in de platenwinkel. Dit album bevat zestien nummers die eerder zijn verschenen op de verzamel-albums El Cordobes en The Star Collection.

The Bee Gees dagen op 6 Oktober 1980 hun manager Robert Stigwood en hun platenmaatschappij Polygram voor de rechter. De broertjes Gibb beschuldigen hen van slechte belangenbehartiging, fraude en oneerlijke verrijking ten koste van de groep. The Bee Gees eisen een schadeloosstelling van tweehonderd miljoen gulden.

Crying_at_the_discothequeHet Zweedse trio Alcazar komt op 6 Oktober 2001 op nummer vijftien binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Crying At The Discotheque. Het plaatje weet de twaalfde plaats te bereiken. Crying At The Discotheque is een productie van Alexander Bard van The Army Of Lovers. Deze groep heeft in 1991 twee Top 10-hits in ons land met Crucified en Obsession. In Crying At The Discotheque gebruikt Alexander Bard een sample van Spacer, een liedje dat Bernard Edwards en Nile Rodgers in 1979 met Sheila & The Black Devotion hebben opgenomen. Alcazar bestaat in 2001 uit Andreas Lundstedt, Tess Merkel en Annikafiore Johansson.

Op 6 Oktober 1961 verlaat Tony Meehan de groep The Shadows. De drummer wil zich gaan toeleggen op het arrangeren en produceren van platen. Tony Meehan wordt opgevolgd door Brian Bennett, de drummer van The Krew Kats. Bennett begint zijn loopbaan in 1958 bij Vince Taylor & The Playboys. In Mei 1959 wordt Brian Bennett de drummer van Marty Wilde & The Wildcats. Wanneer Marty Wilde zijn begeleiders een jaar later aan de kant zet, gaan The Wildcats verder als The Krew Kats.

Harry Nilsson staat op 6 Oktober 1967 in de RCA Studio in Hollywood voor de opnamen van het door hemzelf geschreven nummer One. In de uitvoering van Three Dog Night bereikt One in 1969 de vijfde plaats van de Billboard Hot 100. De eigen uitvoering van Harry Nilsson wordt geen hit.

Op 6 Oktober 1961 wordt door platenmaatschappij Columbia de single When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart van Cliff Richard & The Shadows uitgebracht. Op de B-kant van deze 15e single van Cliff Richard staat Got A Funny Feeling. When The Girl In Your Arms Is The Girl In Your Heart is de eerste single van de soundtrack bij de film The Young Ones. Het nummer komt op 19 Oktober 1961 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de derde plaats.

Scott_stadium_mick_jaggerHet concert van The Rolling Stones in het Scott Stadion op de University Of Virginia in het Amerikaanse Charlottesville, Virginia wordt op 6 Oktober 2005 na negen nummers onderbroken voor een bommelding. The Stones hebben dan net Start Me Up, It's Only Rock'n Roll, Shattered, Tumbling Dice, Rough Justice, Ruby Tuesday, Sweet Virginia, All Down the Line en Night Time Is The Right Time gespeeld wanneer Mick Jagger de volgende mededeling doet: "We have to take a 10 minute break, according to the authorities". Het podium en een deel van het veld wordt door de politie onderzocht. De bommelding is bij de lokale krant The Times-Dispatch binnengekomen. Na een klein uurtje kunnen The Rolling Stones hun optreden voortzetten. De rest van de set is: "Miss You, Oh No, Not You Again, Get Off My Cloud, Honky Tonk Women, Sympathy For The Devil, Midnight Rambler, Paint It Black, Brown Sugar, Jumping Jack Flash, You Can't Always Get What You Want en Satisfaction. Na het concert wordt door Carol Wood, Assistant Vice President For University Relations States de volgende officiele press release uitgegeven: "A bomb threat was phoned in at 8:56 p.m. to 911. The threat was specific to the stage area in Scott Stadium. Every action was taken to ensure the safety of those in attendance. The crowd of approximately 50,000 was cooperative and worked with the police and concert staff throughout the sweep, which lasted for about 45 minutes. Once the police declared the area safe, the concert resumed. The band said it would not cut the concert short, and completed the entire repertoire. The show finally concluded without further incident at about 12:15 a.m".

The Vernons Girls zijn op 6 Oktober 1962 te gast in een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. Dit televisieprogramma van de Britse commerciEle omroep ABC wordt gepresenteerd door Brian Matthew. Andere muzikale gasten in deze aflevering zijn Kenny Ball & His Jazzmen, Craig Douglas, Eden Kane, The Spotnicks, en Freddy Cannon.

Op 6 Oktober 1961 wordt vanuit het Kurhaus in Scheveningen het door Wim Sonneveld gepresenteerde Grand Gala Du Disque Populair op de televisie uitgezonden. Tijdens dit muziekspektakel worden ook de Edisons uitgereikt. Winnaars zijn dit jaar ondermeer John Coltrane, Harry Belafonte, De Luchtmachtkapel, Rita Reys en Ko van Dijk. The Blue Diamonds krijgen een Edison voor Ramona. Van deze single zijn inmiddels in Europa zeven miljoen exemplaren verkocht.


Muziek Jarige Op 6 Oktober

1943: Cees Veerman - The Cats Zanger
1945: Robin Shaw - Flowerpot Men Bas
1948: Millie Small - Zangeres Jamaica
1949: Bobby Farrell - Boney M Zanger
1949: Thomas McClary - The Commodores Gitaar
1951: David Hidalgo - Los Lobos Accordeon
1951: Gavin Sutherland - Sutherland Brothers & Quiver Zanger/Gitaar
1951: Kevin Cronin - Reo Speedwagon Zanger
1958: Tim Mooney - American Music Club Drums
1960: Richard Jobson - The Skids Zanger/Gitaar
1961: Tim Burgess - T' Pau Drums
1964: Matthew Sweet - The Thorns Zanger/Gitaar
1966: Tommy Stinson - The Replacements Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten