Zoeken in de muziekgeschiedenis

4 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 5 Oktober

The_who_vegas_jobRoger Daltrey, zanger van The Who maakt op 5 Oktober 1999 bekend dat The Who. na twee jaar, weer bij elkaar komt en opnieuw op tournee gaat. Het eerste concert van de Amerikaanse tournee vindt plaats op 29 Oktober 1999 in de MGM Grand Garden in Las Vegas, en wordt live op het internet uitgezonden door het bedrijf Pixelon. Het draait uit op de grootste internetzwendel ooit. Het internetbedrijf Pixelon.Com claimt de techniek in huis te hebben om te kunnen uitzenden op internet met televisie kwaliteit. Na het concert van The Who blijkt tot ieders verrassing dat de techniek die Pixelon voorschoteld, helemaal niets voorstelt. Het concert dat miljoenen mensen hadden moeten zien, is alleen door de mensen in de zaal gezien. Om iedereen toch de gelegenheid te geven het concert alsnog te zien wordt in 2003 het concert op DVD uitgebracht als The Who - The Vegas Job. The Who speelt die avond de volgende nummers: I Can't Explain, Substitute, Anyway Anyhow Anywhere, Pinball Wizard, See Me Feel Me, Baba O'Riley, My Wife, 5:15, Behind Blue Eyes, Who Are You, Magic Bus, Won't Get Fooled Again, The Kids are Alright en My Generation. Roger Daltrey, Pete Townshend en John Entwhistle worden op het podium bijgestaan door drummer Zak Starkey, de zoon van Ringo Starr, en toetsenist John Bundrick.

Henry Mancini krijgt op 5 Oktober 1965 in Amerika een gouden plaat voor de soundtrack van de film The Pink Panther. Deze LP is op 11 April 1964 binnengekomen in de Billboard-albumlijst, en bereikt de achtste plaats. De soundtrack van The Pink Panther staat in totaal 88 weken in de lijst. The Pink Panther is een film van Blake Edwards. Samen met Maurice Richlin heeft hij het scenario geschreven. Peter Sellers vertolkt de rol van de politieinspecteur Clouseau. Andere rollen worden gespeeld door David Niven, Colin Gordon en Robert Wagner.

Op 5 Oktober 1974 geeft Randy Newman, in de Atlanta Symphony Hall, een concert. Newman wordt hierbij begeleid door een groot orkest van 87 man onder leiding van zijn oom Emil Newman.

Gloria Estefan staat op 5 Oktober 1989 in de Martinihal in Groningen voor een concert. De van oorsprong Cubaanse zangeres is voor een korte tournee in Nederland.  Op 7 en op 8 Oktober 1989 staat Estefan in Arnhem. Op 12 en 13 Oktober 1989 zijn de laatste twee concerten in Ahoy Rotterdam.

Black_dog_van_led_zeppelinOp 5 Oktober 1976 is er op de BBC in het popprogramma Old Grey Whistle Test een clip te zien van het nummer Black Dog van Led Zeppelin. Het is voor het eerst sinds jaren dat Led Zeppelin op de Engelse TV te zien is. Het nummer is een stukje uit de komende film van Led Zeppelin, The Song Remains The Same. Producer Mike Appleton over het feit waarom Led Zeppelin bijna nooit op de televisie te zien is: "Led Zeppelin never did television either in the States or in the U.K, It is a principle that had been put down by Peter Grant, their manager, and I guess it gave them a sort of mystical appeal because people would only see them in concert, never saw them anywhere else."

Stevie Ray Vaughan moet op 5 Oktober 1986 een tournee door Europa afzeggen. De gitarist wordt met uitputtingsverschijnselen in een ziekenhuis in Londen opgenomen.

Kalin_twins_1Op 5 Oktober 1958 beginnen The Kalin Twins, Eddie Calvert, Tony Marsh, The Most Brothers en Cliff Richard & The Drifters aan een korte Britse tournee. Het eerste optreden is in de Victoria Hall in Hanley. Tijdens deze tournee valt Jet Harris, de bassist van The Most Brothers, regelmatig in voor Ian Samwell bij The Drifters. Niet veel later stapt Ian Samwell uit The Drifters en wordt hij opgevolgd door Jet Harris. Later deze maand wordt Franklin Boyd de manager van Cliff Richard. Diens voorganger, John Foster, blijft betrokken bij het management van Cliff Richard. Aangezien er in de Verenigde Staten al een groep met de naam The Drifters bestaat, besluiten de begeleiders van Cliff Richard hun naam in The Shadows te veranderen. Precies drie jaar later op 5 Oktober 1961 hebben The Shadows hun 2e Nummer 1 hit in Engeland met het nummer Kon-Tiki.

De Engelse TV show Top Of The Pops stelt op 5 Oktober 2000 een lijst samen van singles die het langst in de hitlijst hebben gestaan. Op nummer 3 staat My Way van Frank Sinatra, op nummer 2 staat She Loves You van The Beatles, en op nummer 1 staat Frankie Goes To Hollywood met Relax.

Ted_daffanCountry-zanger/gitarist Ted Daffan overlijdt op 5 Oktober 1996 in Houston, Texas aan de gevolgen van kanker. Ted Daffan wordt geboren op 21 September 1912 in Beauregard Parish, Louisiana, en begint in de jaren dertig zijn carriere bij The Blue Ridge Playboys. Ted Daffan is de componist van ondermeer Truck Driver's Blues, I've Got Five Dollars And It's Saturday Night en I'm A Fool To Care. Het door hem geschreven Born To Lose bereikt in 1962 in de uitvoering van Ray Charles de 41ste plaats in de Billboard Hot 100. Ted Daffan is 84 jaar geworden.

Tin Machine start op 5 Oktober 1991 de It's My Life-wereldtournee met een concert in Teatro Smeraldo in het Italiaanse Milaan. Tin Machine bestaat naast zanger David Bowie uit de gitaristen Reeves Gabrels en Eric Schermerhorn, bassist Tony Sales en drummer Hunt Sales. Deze tournee wordt op 17 Februari 1992 in de Budokan-hal in het Japanse Tokio afgesloten.

Tubular_bellsVijftien maanden nadat het album is uitgebracht komt Tubular Bells van Mike Oldfield op 5 Oktober 1974 op de eerste plaats in de Engelse albumlijst. Tubular Bells ligt op 29 Mei 1973 in de winkel, en is uitgebracht door Virgin Records, de dan net opgerichte platenmaatschappij van Richard Branson. Nadat Mike Oldfield door verschillende maatschappijen is afgewezen, krijgt hij van Virgin Records de kans om Tubular Bells op te nemen. Op het album speelt Oldfield alle instrumenten zelf, en maakt hij op die manier via de techniek van het dubben als het ware een eenmansorkerst. Tubular Bells wordt een millionseller, de plaat breekt alle records in Engeland sinds The Beatles. In Amerika breekt Oldfield pas door als men een stuk van Tubular Bells, zonder medeweten van Mike Oldfield, gebruikt in de film The Exorcist, van regisseur William Friedkin. In deze thriller speelt Linda Blair de hoofdrol. Dankzij het succes van The Exorcist komt Tubular Bells op 28 September 1974 de Nederlandse LP Top 50 binnen. Het album haalt de derde plaats. Als Mike Oldfield een paar jaar later naar zijn mening over The Exorcist wordt gevraagd zegt hij er helemaal niets aan te vinden. Ook Bassie en Adriaan maken dankbaar gebruik van Tubular Bells wanneer zij bij spannende momenten in hun televisieseries muziek nodig hebben. Van Tubular Bells worden er wereldwijd ruim 10 miljoen exemplaren verkocht. In 1992 verschijnt Tubular Bells II, gevolgd door Tubular Bells 2003, in 2003.

The Pretenders beginnen op 5 Oktober 1987 met de nieuwe gitarist Johnny Marr, afkomstig van The Smiths, aan de repetities voor een nieuwe tournee. The Pretenders spelen in het voorprogramma van de Amerikaanse tour van U2.

White_room_creamCream begint op 5 Oktober 1968 aan een afscheidstournee door Amerika. Dezelfde dag wordt White Room uitgebracht. De single komt op 2 November 1968 de Veronica Top 40 binnen, en haalt de vierde plaats. Het is de grootste hit voor Cream in Nederland. Cream wordt op 16 Juli 1966 opgericht door gitarist Eric Clapton, drummer Ginger Baker en bassist Jack Bruce. De eerste single I Feel Free komt op 4 Februari 1967 de Nederlandse Top 40 binnen. Hij bereikt de achtste plaats. Op 13 Juli 1968 maakt manager Robert Stigwood bekend dat er nog één tournee wordt gemaakt. Op 26 November 1968 is het afscheidsconcert in de Royal Albert Hall in Londen.

Op 5 Oktober 1971 is er een avond in de Madison Square Garden in New York met optredens van artiesten uit de jaren vijftig en zestig. Rick Nelson is één van de artiesten. Hij weigert oude hits als Poor Little Fool en It's Late te zingen. Begeleid door zijn Stone Canyon Band brengt hij nieuw repertoire. Het optreden is geen succes. Onder boe-geroep verlaat Rick Nelson het podium. Op 29 Juli 1972 komt Garden Party de Amerikaanse Hot 100 binnen. De single gaat over het geflopte optreden in Madison Square Garden. Garden Party haalt de zesde plaats in de Billboard Hot 100. Het is Rick Nelsons laatste Top 10 hit.

Goodbye_yellow_brick_roadVanaf 5 Oktober 1973 ligt het dubbel-album Goodbye Yellow Brick Road van Elton John in de platenwinkel. Goodbye Yellow Brick Road is opgenomen in de Strawberry Studio's van het Chateau d'Hierouville in Parijs. In de Trident Studio's in Londen wordt de mix van het album gedaan. De teksten voor de nummers zijn geschreven door Bernie Taupin. De composities zijn van de hand van Elton John, Dee Murray, Davey Johnstone en Nigel Olsson. De arrangementen zijn van Del Newman. Gus Dudgeon is de producer van Goodbye Yellow Brick Road. Vanaf 10 November 1973 staat de dubbel-lp acht weken bovenaan in de Amerikaanse albumlijst. Op Goodbye Yellow Brick Road staan de volgende nummers: Funeral For A Friend (Love Lies Bleeding), Candle In The Wind, Bennie And The Jets, Goodbye Yellow Brick Road, This Song Has No Title, Grey Seal, Jamaica Jerk-Off, I've Seen That Movie Too, Sweet Painted Lady, The Ballad Of Danny Bailey (1909-34), Dirty Little Girl, All The Girls Love Alice, Your Sister Can't Twist (But She Can Rock'n' Roll), Saturday Night's Alright For Fighting, Roy Rogers, Social Disease en Harmony.

Grateful Dead geeft op 5 Oktober 1986 een uitverkocht concert in San Francisco. Het is het eerste optreden van Jerry Garcia sinds hij drie maanden eerder met suikerziekte in het ziekenhuis is opgenomen.

Op 5 Oktober 1992 overlijdt Paul Acket aan de gevolgen van kanker. In de oorlog begint Acket als journalist bij Tuney Tunes. In 1956 is hij oprichter van het maandblad Muziek Expres. Paul Acket organiseert daarnaast concerten in Nederland van alle groten der aarde. Berucht is het concert van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen op 8 Augustus 1964. Van 1976 tot zijn dood is hij de grote man achter het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Paul Acket is 69 jaar geworden.

Beatles_red_and_blueNa twintig jaar worden op 5 Oktober 1993 de beroemde rode en blauwe dubbel-albums van The Beatles uit 1973 op cd uitgebracht. Op de eerste cd staan nummers die The Beatles tussen 1962 en 1966 hebben opgenomen, zoals: Love Me Do, She Loves You, All My Loving, Day Tripper, Michelle en Eleanor Rigby. Op de tweede cd staan successen uit de periode 1967 tot 1970, waaronder: Penny Lane, A Day In The Life, Hello Goodbye, Get Back, Something en Let It Be. De originele vinyl rode dubbel-lp (1962-1966) komt op 19 Mei 1973 op een 7de plaats de Nederlandse albumlijst binnen. Op 2 Juni 1973 staat de dubbelaar op een tweede plaats. In totaal staat Beatles 1962-1966 zeven weken op een tweede plaats en weet de nummer 1 niet te halen. De  rode cd versie komt op 23 Oktober 1993 tot een 8ste plaats. De originele blauwe vinyl dubbel-lp (1967-1970) komt op 19 Mei 1973 op nummer dertien binnen, en staat op 9 Juni 1073 als hoogste positie een week op de derde plaats. De blauwe cd versie komt op 23 Oktober tot een 9de plaats.

Op 5 Oktober 2006 wordt Jeffrey Borer tot zes maanden huisarrest, een boete van $10.000 en 150 uur onbetaalde arbeid veroordeeld voor het stiekem filmen van Michael Jackson en zijn toenmalige advocaat Mark Geragos. Jeffrey Borer is de eigenaar van een bedrijf dat vliegtuigen verhuurt. Voordat hij in 2005 een vliegtuig aan Michael Jackson verhuurt, laat hij eerst door zijn collega Arvel Jett Reeves twee videocamera's laten installeren. Jeffrey Borer bekent dat hij beeldopnamen heeft gemaakt met de bedoeling om deze later voor grof geld aan de media te verkopen.

Op 5 Oktober 2004 besluit Alicia Keys een live-optreden in Jakarta af te zeggen. Aanleiding is een bomaanslag op de Australische ambassade in de Indonesische hoofdstad waarbij op 9 september 2004 negen mensen zijn omgekomen. Meer dan 180 mensen zijn bij deze aanslag gewond geraakt.

The_corrsThe Corrs nemen op 5 Oktober 1999 in de Admore Studio in Wicklow in Ierland een akoestische sessie voor MTV op. De Ierse groep, bestaande uit de zusjes Andrea, Caroline, Sharon en broer Jim Corr  spelen ondermeer Only When I Sleep, What Can I Do, Radio, Toss The Feathers, Runaway, Forgiven Not Forgotten, At Your Side, Little Wing, No Frontiers, Queen Of Hollywood en Old Town. Begin November 1999 wordt het concert in MTV Unplugged voor het eerst uitgezonden. Op 27 November 1999 komt Unplugged van The Corrs de Nederlandse Album Top 100 binnen. Hij haalt de derde plaats. Radio wordt op single uitgebracht. Ondanks het feit dat die veel wordt gedraaid op de Nederlandse radio, wordt het geen grote hit. Hij komt in Februari 2000 niet verder dan nummer 24 in de Top 40.

Vanaf 5 Oktober 1988 is Wessel van Diepen de nieuwe presentator van Veronica's Countdown. De discjockey is de opvolger van Simone Walraven. In 1990 vertrekt Wessel van Diepen naar RTL Veronique om daar een popprogramma presenteren. Dit is geen succes. Een jaar later keert hij terug bij Veronica en gaat hij weer Countdown presenteren. Eind 1992 is het Veronica-avontuur voor hem voorbij. Wessel van Diepen gaat bij Radio 538 werken.

Just Lose It, de videoclip bij de nieuwe single van Eminem, is op 5 Oktober 2004 voor het eerst op MTV te zien. Hierin draagt Eminem, al lopend op straat, alleen een paar sportschoenen. Just Lose It is de eerste single van Encore, het nieuwe album van Eminem dat op 15 November 2004 wordt uitgebracht. Op deze plaat keert Eminem terug naar zijn alter ego Slim Shady. In de titelsong zijn gastbijdragen te horen van Dr. Dré en 50 Cent.

Eddie_kendricks_1Eddie Kendricks overlijdt 5 Oktober 1992 aan de gevolgen van longkanker. Edward James Kendrick wordt geboren op 17 December 1939 in Union Springs, Alabama en wordt eind jaren vijftig lid van The Primes. In 1960 gaat een deel van die groep over in The Temptations. Eddie Kendricks is tot 1971 lead-zanger bij de Motown-groep. In 1973 is Keep On Truckin' (Part 1) zijn grootste solo-hit. Vanaf 10 November 1973 staat de single twee weken bovenaan in de Amerikaanse Hot 100 van Billboard. Eddie Kendricks is 52 jaar geworden.

Tom Jones neemt op 5 Oktober 1966 het nummer Green Green Grass Of Home op. Het nummer, dat gaat over een gevangene die naar huis verlangt, is geschreven door Curly Putnam die het zelf in 1965 op de plaat heeft gezet. De versie van Tom Jones wordt op 28 Oktober 1966 uitgebracht. Op 10 November 1966 komt de single de Engelse hitparade binnen. Het wordt de tweede nummer 1-hit voor de zanger uit Wales. In Nederland komt Green Green Grass Of Home van Tom Jones op 3 December 1966 de Top 40 binnen. Vanaf 7 Januari 1967 staat hij twee weken bovenaan.

In Nashville beginnen op 5 Oktober 1925 de uitzendingen van het radiostation WSM. Exc3xa9n van de eerste programma's is WSM Barn Dance. Dit programma wordt op zaterdagavond uitgezonden. Twee jaar later wordt de titel veranderd in Grand Ole Opry. In de loop der jaren treden alle bekende country & western-artiesten in dit programma op. Grand Ole Opry is nog steeds één van de populairste programma's op de Amerikaanse radio.

Santa_baby_eartha_kittEartha Kitt staat op 5 Oktober 1953 in de platenstudio om het nummer Santa Baby op te nemen. Santa Baby is geschreven door Joan Javits, Phil Springer en Tony Springer. In Santa Baby vraagt Eartha Kitt de Kerstman om een sabelbontjas, een lichtblauwe sportwagen, een jacht, juwelen van Tiffany, een luxe appartement, credit cards en uiteindelijk ook de Kerstman zelf. Geen wonder dat 'Material Girl' Madonna in 1987 een cover versie van Santa Baby opneemt. In 2002 neemt ook Kyl;ie Minogue een versie van het nummer op.

Op 5 Oktober 1961 gaat, in de Radio City Music Hall in New York, de film Breakfast At Tiffany's in premiere. Deze bioscoopfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van Truman Capote. Audrey Hepburn vertolkt de hoofdrol van Holly Golightly. Het toeval wil dat 35 jaar later het liedje Breakfast At Tiffany's van Deep Blue Something één week op de eerste plaats van de Engelse hitparade staat.

In Engeland wordt op 5 Oktober 1962 de single Love Me Do van The Beatles uitgebracht. Love Me Do, en de B-kant P.S. I Love You zijn beide geschreven door John Lennon en Paul McCartney, en zijn op 4 en 11 September 1962 in de Abbey Road Studio in Londen opgenomen. De plaat is geproduceerd door George Martin. Op 11 Oktober 1962 komt Love Me Do op een 47ste plaats de Engelse hitparade binnen, en haalt uiteindelijk de zeventiende plaats.

Op 5 Oktober 1963 presenteert Dick Duster zijn allerlaatste Tijd Voor Teenagers bij de VARA. Vier jaar lang heeft hij dit radioprogramma gepresenteerd. Dick Duster gaat verder als Dick van 't Sant door het leven en treedt in dienst bij de NCRV als televisieregisseur. Herman Stok volgt hem op als presentator van Tijd Voor Teenagers.

Veldhuis_kemper__als_het_gaat_waaienIn een vol Nieuwe De La Mar in Amsterdam vindt op 5 Oktober 2004 de presentatie plaats van het nieuwe album van Veldhuis & Kemper, Als Het Gaat Waaien. Het duo ontvangt de eerste twee exemplaren van hun nieuwe album uit handen van Marco Borsato, die in zijn toespraak duidelijk laat blijken dat hij een fan is van Veldhuis & Kemper. Als Het Gaat Waaien komt op 9 Oktober 2004, op een 17de plaats, de Nederlandse Album top 100 binnen (wat meteen de hoogste notering is voor het album) en staat 24 weken genoteerd.

Op 5 Oktober 1979 bregen de leden van Abba een bezoek aan het Witte Huis in Washington. De Zweedse groep is uitgenodigd door Ami, de dochter van president Jimmy Carter. Agnetha Faltskog laat wegens ziekte verstek gaan. Het concert een dag eerder in The Constitution Hall in Washington DC is door haar ziekte ook al gecancelled. Abba is op 13 September 1979 met een concert in de Edmonton Sports Arena in Edmonton aan hun Noord-Amerikaanse tournee begonnen. Het laatste concert van deze tour is op 7 Oktober 1979 in de Maple Leaf Gardens in het Canadese Toronto.

Carl Douglas komt op 5 Oktober 1974 op nummer 17 binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single Kung Fu Fighting. Vanaf 19 Oktober 1974 staat deze single vijf weken op de eerste plaats. Carl Douglas is een sessie zanger voor Pye Records wanneer hij Kung Fu Fighting schrijft. Het idee voor het nummer krijgt hij, wanneer hij op straat twee kinderen ziet die Kung Fu bewegingen maken. Wanneer de Aziatische producer Biddu, het door hem en Larry Weiss geschreven nummer I Want To Give You My Everyting, door Carl Douglas wil laten inzingen, weet Douglas de producer te overtuigen om zijn Kung Fu Fighting op de B-kant te zetten. Kung Fu Fighting wordt in 1o minuten opgenomen, omdat het toch maar een B-kantje is. De platenmaatschappij denkt er anders over en maakt van Kung Fu Fighting de A-kant. Wereldwijd worden er meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. Biddu is hierdoor de eerste Aziaat die een nummer 1 hit produceert. Op 7 December 1974 komt Kung Fu Fughting op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Carl Douglas is hiermee de eerste Jamaicaanse zanger die een nummer 1 hit heeft in Amerika.

MarcbolanOp 5 Oktober 1975 wordt de echtscheiding uitgesproken van Marc Bolan, de zanger/gitarist van T. Rex, en June Child. Het paar is vijf jaar eerder getrouwd. Marc Bolan heeft inmiddels een relatie met de Amerikaanse Gloria Jones. Op 26 september 1975 is hun zoon Rolan geboren. Marc Bolan komt op 16 september 1977 bij een auto-ongeluk om het leven. Na een feest rijdt zijn vriendin Gloria Jones om vijf uur 's morgens met hun Mini Clubman 1275 tegen een oude eik op Gypsy Lane in Barnes Common bij Londen. Gloria Jones raakt ernstig gewond. Marc Bolan is op slag dood. Hij is 29 jaar geworden.

Vanaf 5 Oktober 1999 ligt het album Hours van David Bowie in de platenwinkel. Op dit album staan Thursday's Child, Something In The Air, Survive, If I'm Dreaming My Life, Seven, What's Really Happening?, The Pretty Things Are Going To Hell, New Angels Of Promise, Brilliant Adventure en The Dreamers. Hours komt op 16 Oktober 1999 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt de 31ste plaats.

Robbie_williams_in_paradisoOp 5 Oktober 2005 staat Robbie Williams voor een optreden in Paradiso in Amsterdam. Voor 1500 fans zingt Williams ondermeer nummers van zijn nieuwe album Intensive Care. Ook hits als Feel, Rock DJ en Angels passeren de revue. Intensive Care wordt op 24 Oktober 2005 uitgebracht. Dit album komt op 29 Oktober 2005 op de eerste plaats binnen in de Mega Album Top 100. Drie weken staat Intensive Care aan de top. Op Intensive Care staan ondermeer de nummers Ghosts, Trippin', Make Me Pure, Spread Your Wings, Advertising Space, Sin Sin Sin, Random Acts Of Kindness en The Trouble With Me.

De commissie van voorwaardelijke invrijheidstelling van de staat New York besluit op 5 Oktober 2004 de moordenaar van John Lennon, Mark David Chapman, niet vrij te laten. "Na een persoonlijk onderhoud, na de studie van uw dossier en na beraadslaging is uw voorwaardelijke invrijheidstelling in dit stadium verworpen. Dit is gebaseerd op de uiterst kwaadwillige intenties die u toonde op het moment van de misdaad, toen u herhaaldelijk op uw doelwit, John Lennon, schoot", ligt de commissie toe. Mark David Chapman kan in Oktober 2006 een nieuwe aanvraag van voorwaardelijke invrijheidstelling indienen.

Op 5 Oktober 2005 verrast Melissa Etheridge driehonderd biologiestudenten aan de universiteit van Californie in Los Angeles met een gastcollege. De 44-jarige zangeres, die dat jaar borstkanker heeft overwonnen, vertelt over haar ervaring met de ziekte. Melissa Etheridge zegt nog nooit zoiets krachtigs als kanker te hebben moeten overwinnen. Het gastcollege is georganiseerd voor een programma van mtvU, de studentenzender van MTV in de Verenigde Staten.

RotogravureRingo Starr is op 5 Oktober 1976 te gast in Voor De Vuist Weg, het televisieprogramma van Willem Duys. De voormalig Beatle drummer is in Nederland ter promotie van zijn album Rotogravure. Starr speelt aan het begin van het programma mee met de herkenningsmelodie met het combo van pianist Tonny Eyk. Tijdens het gesprek met Willem Duys zegt Ringo Starr dat zijn gastheer "slecht gekleed'' is. De ex-Beatle pakt een schaar uit zijn binnenzak en knipt een stuk van de stropdas van Willem Duys af. De volgende dag is Ringo Starr te gast in Joost Mag Niet Eten, het NOS-programma van Willem van Kooten op Hilversum 3. Na zijn bezoek aan Nederland gaat Ringo Starr voor promotie naar Japan.

Op 5 Oktober 1963 belt Cliff Richard vanuit Israxc3xabl met Brian Matthew om de presentator feliciteren met het vijfjarig jubileum van zijn radioprogramma Saturday Club op de BBC. Cliff Richard & The Shadows zijn in Israel voor een twee weken durende tournee waarmee zij op 29 September 1963 begonnen zijn. Brian Matthew is op 5 Oktober 1963 ook op de televisie te zien in een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Matthew ondermeer Del Shannon, The Karl Denver Trio, Kenny Lynch, Cilla Black, The Dave Clark Five, The Eagles en The Puppets. Thank Your Lucky Stars uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Muziek Jarige Op 5 Oktober

1931: Louis Nunley - The Jordanaires Zanger
1937: Abraham Reichstadt - Esther & Abi Ofarim Zanger
1938: Carlo Mastrangelo - Dion & The Belmonts Zanger
1942: Richard Street - The Temptations Zanger
1943: Steve Miller - The Steve Miller Band Zanger/Gitaar
1947: Brian Johnson - AC/DC Zanger
1948: Lucius Ross - Funkadelic Gitaar
1949: Brian Connoly - The Sweet Zanger († 19 Feb. 1997)
1950: Eddie Clarke - Motorhead Gitaar
1952: Harold Faltermeyer - Platenproducer Duitsland
1953: Russell Mael - The Sparks Zanger
1953: Steve Borg - BAP Gitarist
1954: Bob Geldof - Boomtown Rats Zanger
1955: Leo Barnes - Hothouse Flowers Saxofoon
1957: Lee Thompson - Madness Saxofoon
1960: Paul Heard - M-People Toetsen
1961: David Bryson - The Counting Crows Gitaar
1966: Dave Dederer - The Presidents Of The U.S.A. Bas
1978: James Burgon Valentine - Maroon 5 Gitaar
1985: Nicola Roberts - Girls Aloud Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten