Zoeken in de muziekgeschiedenis

2 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 3 Oktober

Paranoid van Black Sabbath komt op 3 Oktober 1970 op een 25ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. De single, met op de B-kant The Wizard bereikt de tweede plaats als hoogste notering. Paranoid is in 5 minuten geschreven en wordt door de platenmaatschappij in eerste instantie beschouwd als een opvullertje om het gelijknamige album compleet te maken. Paranoid groeit uit tot een wereldhit, en mede door een optreden in Top Of The Pops breekt Black Sabbath in Engeland door naar het grote publiek. In Nederland komt het album Paranoid op 17 Oktober 1970 op nummer 9 binnen in de LP Top 20 en staat vanaf 7 November 1970 drie weken op de tweede plaats. In 1977 wordt Paranoid opnieuw in Nederland op single uitgebracht. Deze heruitgave komt niet verder dan een notering in de Tipparade.


Tijdens een concert van Aerosmith op 3 Oktober 1978 in het Fort Wayne Coliseum, worden dertig fans door de politie gearresteerd vanwege het roken van marihuana. Wanneer de leden van Aerosmith dit na afloop van het concert horen, gaan zij naar het politiebureau en betalen de borgsom voor alle dertig de gearresteerde fans.


Op 3 Oktober 1992 scheurt Sinead O'Connor, in een protest tegen de abortie wetten, een foto van Paus Johannes Paulus II doormidden tijdens een optreden in aflevering 329 van Saturday Night Live, "Bestrijd de ware vijand", roept zij. De studio valt volledig stil, en haastig wordt een commercial uitgezonden. Daarna zingt zij War van Bob Marley. Bij NBC komen meer dan 6000 telefoontjes van verontwaardigde kijkers binnen. Bij het noemen van de gasten, aan het slot van het programma, bedankt presentator Tim Robbins iedereen, behalve Sinead O'Connor. NBC krijgt later van de Federal Communications Commission een boete opgelegt van $2.5 miljoen.


Op 3 Oktober 1965 wordt Johnny Cash aan de Mexicaanse grens gearresteerd nadat de douane duizend amfetaminepillen in zijn auto heeft gevonden.


In Oklahoma City in de Amerikaanse staat Oklahoma wordt op 3 Oktober 1938 zanger Eddie Cochran geboren. Na een optreden in het Engelse Bristol rijden Eddie Cochran, Gene Vincent en Sharon Sheeley op 17 April 1960 met een taxi naar London Airport. Zij willen in Amerika een korte vakantie houden. In Wiltshire krijgt de taxi een klapband. Hij knalt tegen een lantaarnpaal. Gene Vincent, Sharon Sheeley en de chauffeur lopen breuken en schaafwonden op. Eddie Cochran schiet met zijn hoofd tegen het dak van de taxi. Hij wordt met zwaar hersenletsel naar het St. Martin's Hospital in Bath gebracht. Daar overlijdt hij. Eddie Cochran is slechts 21 jaar geworden. Hij ligt begraven op Forest Lawn Cemetery in Cypress, Orange County, in Californië.


In Engeland wordt op 3 Oktober 1980 op BBC TV de documentaire The Police In The East uitgezonden. Het programma volgt Sting, Andy Summers en Stewart Copeland tijdens hun tournee door India.


Vanaf 3 Oktober 1977 maken artiesten uit de stal van Stiff Records gezamenlijk een tournee langs Britse podia. Het idee voor dit soort 'ouderwetse' tournees stamt uit de jaren vijftig. De Stiff Tour met ondermeer Elvis Costello & The Attractions, Nick Lowe en Ian Dury & The Blockheads gaat met een concert in Londen van start.


Op 3 Oktober 1981 staan The Kinks voor het eerst in hun carrière in de Madison Square Garden in New York.


Stevie Ray Vaughan wordt op 3 Oktober 1954 geboren in Dallas in Texas. De gitarist/zanger komt op 27 Augustus 1990 in de staat Wisconsin bij een helikopterongeluk om het leven. Ook de piloot en drie leden van de crew van van Eric Clapton komen om. Kort voor het ongeluk heeft Stevie Ray Vaughan met zijn broer Jimmy, Eric Clapton, B.B. King, Buddy Guy en Robert Cray opgetreden op een festival in het Alpine Valley Music Theatre in East Troy. Vlak na het vertrek vliegt de helikopter bij slecht weer, in dichte mist, tegen een heuvel. De familie begint een rechtszaak tegen het verhuurbedrijf van de helikopter, die toegestaan heeft dat een piloot zonder geldig brevet, in dichte mist, toch is opgestegen. Uiteindelijk krijgen zij een schadeloosstelling toegewezen van ruim $2 miljoen. In 1991 verklaart Ann Richards, de toenmalige gouverneur van Texas, 3 Oktober tot Stevie Ray Vaughan Day. Een jaar later in 1992 brengt gitaarfabrikant Fender de Stevie Ray Vaughan Signature Stratocaster op de markt. Voor zijn overlijden heeft Vaughan samen met Fender deze gitaar ontworpen. In 1994 wordt een standbeeld ter nagedachtenis van Stevie onthuld aan de oever van het meer van Austin. Stevie Ray Vaugun is 35 jaar geworden.


Op 3 Oktober 1977 wordt er door de Amerikaanse omroep CBS de televisieshow Elvis In Concert uitgezonden. Het is een live-registratie van de concerten die Elvis Presley op 19 juni 1977 in de Civic Auditorium in Omaha en op 21 juni 1977 in het Rushmore Civic Center in Rapid City in South Dakota heeft gegeven. De zanger is op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd overleden.


Tijdens een optreden op 3 Oktober 1980 in Ann Arbor in Michigan is Bruce Springsteen een deel van de tekst van Born To Run kwijt. Het publiek is niet te beroerd om hem te helpen, en brult uit volle borst de tekst voor.


Op 3 Oktober 1967 overlijdt Woody Guthrie aan de ziekte van Huntington, een ziekte in de hersenen, waaraan hij sinds 1952 lijdt. Woody Guthrie wordt op 14 Juli 1912 in Okemah, Oklahoma geboren als Woodrow Wilson Guthrie, zoon van Charles Edward Guthrie en Nora Belle Tanneren en groeit uit tot een van de invloedrijkste folkzangers/gitaristen uit de Amerikaanse geschiedenis. Ondermeer Bob Dylan, Mark Spoelstra, Ramblin' Jack Elliott, Roger McGuinn en Phil Ochs worden tot zijn meest trouwe discipelen gerekend. Hoewel zijn vader gitaar en banjo speelt in countrygroepen, is het diens halfbroer Jeff die de jonge Woody gitaar leert spelen. Als hij 14 is, verlaat Guthrie junior het ouderlijk huis en gaat zwerven. Met 'Lefty Lou' Crissman formeert hij het duo Woody And Lefty Lou, waarmee hij regelmatig optreedt in zijn eigen wekelijkse programma bij het in Los Angeles gevestigde radiostation KFVD. Al gauw krijgt Guthrie interesse voor (linkse) politiek en zingt hij op bijeenkomsten van vakbonden. Eind jaren dertig vertoeft Guthrie in New York, waar hij de jonge Pete Seeger ontmoet en voor het communistische blad Daily Worker schrijft. In 1935 trouwt Woody Guthrie met Mary Esta Jennings. Met haar trekt hij naar de westkust van Amerika. Daar neemt hij platen op voor The Archive Of Folk Songs Of The Library Of Congress. Hij heeft meer dan honderd songs geschreven over het leven in de Verenigde Staten, en is een grote inspiratie geweest voor de Amerikaanse folkmuziek in het algemeen. Zijn bekendste compositie is This Land Is Your Land. Met Seeger, Lee Hays en Millard Lampbell formeert hij in 1941 The Almanac Singers, die in het begin van de jaren veertig door het gehele land toeren. In Oktober 1967 komt hij na een langdurig ziekbed op 66-jarige leeftijd te overlijden aan de gevolgen van de ziekte van Huntington. In 1968, in de Carnegie Hall, en in 1970 in de Hollywood Bowl vinden twee 'in memoriam concerten' plaats, waaraan artiesten als Bob Dylan, Pete Seeger, Judy Collins, Country Joe McDonald en Tom Paxton meewerken. Ook is zijn zoon Arlo Guthrie aanwezig, die in 1969 bekendheid verwerft met het album Alice's Restaurant.De beide concerten worden vastgelegd op Woody Guthrie Memorial Concert VOl 1 en Vol. 2. In 1976 wordt Woody Guthries autobiografie Bound For Glory verfilmd. Hoofdrolspeler is David Carradine nadat Bob Dylan voor de eer heeft bedankt. In 1998 verzoekt Woody's dochter Nora de Britse zanger/gitarist Billy Bragg om muziek te bedenken bij teksten van haar vader die in het archief waren blijven liggen. Dat resulteert in het album Mermaid Avenue waarop ook de groep Wilco is te horen.


Vanaf 3 Oktober 1983 ligt de single Say Say Say van Paul McCartney en Michael Jackson in de platenwinkel. Het duet van McCartney en Jacksonm komt op 15 Oktober 1983 de Nederlandse Top 40 binnen en haalt de vierde plaats.


In het geheel gerestaureerde Roundhouse in Camden, London worden op 3 Oktober 2006, voor de 5e keer, de Digital Music Awards uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor Britse popartiesten die digitale platforms gebruiken om met hun fans te communiceren. Lily Allen en Muse zijn de belangrijkste winnaars.


Blueszanger Nehemiah 'Skip' James overlijdt op 3 Oktober 1969 in Philadelphia, Pennsylvanie, aan de gevolgen van kanker. Skip James wordt geboren op 21 Juni 1902 in Yazoo City in Mississippi. In 1931 heeft hij voor Paramount in de Grafton Studio's in Wisconsin, een serie van in totaal achttien 78-toerenplaten opgenomen, met ondermeer I'm So Glad, Devil Got My Woman, Special Rider Blues, en 20-20 Blues. In 1966 neemt Cream het nummer I'm So Glad op voor het album Fresh Cream. Skip James is begraven op het Mercon Cemetery in Bala-Cynwyd, Pennsylvanie. Skip James is 67 jaar geworden.


Op 3 Oktober 1996 wordt David Lee Roth, voor de tweede keer in zijn carrière, ontslagen als zanger van Van Halen. Hij krijgt ruzie met Alex en Eddie Van Halen nadat de groep enkele nummers voor een Greatest Hits-album heeft opgenomen. Nieuwe zanger wordt de van Extreme afkomstige Gary Cherone, met wie het album Van Halen III, refererent aan de derde incarnatie van de groep, wordt opgenomen.


Het gratie-verzoek van Mark David Chapman wordt op 3 Oktober 2000 afgewezen. Na een interview van 50 minuten door de New York State Board Of Parole is het oordeel negatief. Volgens de leden van de New York State Board Of Parole zou het vrijlaten van Mark Chapman neerkomen op : "deprecate the seriousness of the crime". Mark David Chapman zit in de gevangenis voor de moord op John Lennon op 8 December 1980.


De allereerste Nationale Hitparadekrant is vanaf 3 Oktober 1975 gratis verkrijgbaar bij de platenwinkel. Het blad wordt uitgegeven door Ring Workshop B.V. in samenwerking met auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra. Robert Briel is de eindredacteur. De inhoud van de acht pagina's dikke krant bestaat uit nieuws over Hilversum 3, LP-besprekingen, een concertagenda van Fer Abrahams en popnieuws. Op de middenpagina staan de Nationale Top 30 en Tip 30 en enkele buitenlandse hitlijsten afgedrukt.


Op 3 Oktober 1968 leggen The Rolling Stones zich neer bij het veto van hun platenmaatschappij Decca, die weigert een foto van een met graffiti volgekalkte toiletmuur te gebruiken voor de hoes van Beggars Banquet. Omdat Mick Jagger en de zijnen toch proberen hun zin te krijgen, wordt de release van het album drie maanden vertraagd. Decca vindt de toilet-foto aanstootgevend. "Mij stuit de foto helemaal niet tegen de borst. Decca heeft wel eens een hoes met een ontploffende atoombom uitgebracht. Daar kan ik mij veel meer over opwinden", is de reactie van Mick Jagger. Beggars Banquet ligt op 7 December 1968 in de platenwinkels.


De eerste Mickey Mouse Club wordt op 3 Oktober 1955 door de Amerikaanse omroep ABC uitgezonden. Enkele sterren die in dit televisieprogramma hun debuut hebben gemaakt zijn ondermeer Britney Spears, Christina Aguilera en Justin Timberlake. The Mickey Mouse Club wordt iedere dag na schooltijd uitgezonden, en is vanaf de eerste uitzending direct een groot succes.


Op 3 Oktober 2006 wordt Joseph Yacten veroordeeld tot 36 jaar gevangenisstraf. Yacten heeft op 7 Augustus 2005 de Amerikaanse zanger Marc Cohn en zijn roadmanager Tom Dube neergeschoten wanneer hij hun auto probeert te stelen in een parkeergarage in Denver. Marc Cohen wordt met een zware hoofdwond in een ziekenhuis in Denver opgenomen. De politie noemt het een wonder dat de zanger nog leeft. Cohn is in Denver voor een optreden in de plaatselijke Botanical Gardens. Hij houdt aan deze schietpartij geen blijvend letsel over. Marc Cohn is in Nederland vooral bekend van zijn hitje Walking In Memphis die op 31 Augustus 1991 tot een 6e plaats in de Tipparade komt. Eind 1995 neemt Cher een coverversie op van Walking In Memphis. Cher doet het iets beter, haar versie bereikt op 6 Januari 1996 de 5e plaats in de Tipparade als hoogste notering.


Got My Mind Set On You, met op de B-kant Lay His Head, is de eerste single die op 3 Oktober 1987 van het album Cloud Nine van George Harrison wordt uitgebracht. Dit album verschijnt in November 1987. Got My Mind Set On You komt op 14 November 1987 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de vierde plaats.


Ben Orr overlijdt op 3 Oktober 2000 in Atlanta aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De ziekte is in April 2000 bij de bassist van The Cars geconstateerd. In de zomer van 2000 zijn de leden van The Cars nog bij elkaar voor opnamen van een film die wordt gebruikt voor een DVD die in november 2000 uitkomt. Op deze DVD staat ook een concert van The Cars uit 1983. Ben Orzechowski is in 1947 geboren in Cleveland in Ohio. In 1976 richt hij in Boston, samen met Ric Ocasek, The Cars op. De groep heeft met Just What I Needed in 1978 voor het eerst een hit in de Billboard Hot 100. Shake It Up bereikt in 1981 de vierde plaats. Drive, geschreven en gezongen door Ben Orr, is in 1984 goed voor een derde plaats. In ons land komt Drive niet hoger dan 28. In Juli 1985 wordt het liedje tijdens Live Aid gebruikt als muzikale omlijsting bij beelden van hulpeloze Afrikaanse moeders en hun kinderen. Drive komt op 28 september 1985 opnieuw de Nederlandse Top 40 binnen. De single blijft op veertien steken. In 1988 gaan The Cars uit elkaar. Ben Orr is 53 jaar geworden.


Op 3 Oktober 1964 komt de single Baby Love van The Supremes de Billboard Hot 100 binnen. Het trio heeft deze Holland/Dozier/Holland-compositie op 13 Augustus 1964 in de Hitsville USA-studio van Motown in Detroit opgenomen. Baby Love staat vanaf 31 Oktober 1964 vier weken bovenaan de Amerikaanse hitlijst. Na Where Did Our Love Go is dit de tweede nummer 1-hit voor Diana Ross, Mary Wilson en Florence Ballard.


Cuby & The Blizzards zijn van 3 t/m 13 Oktober 1968 op tournee door Engeland. Ook verzorgen zij een televisieoptreden bij de BBC om promotie te maken voor hun single Window Of My Eyes die in Engeland is uitgebracht. De single wordt geen hit.


Op 3 Oktober 1987 komt het album Popped In Souled Out van Wet Wet Wet binnen in de Engelse albumlijst. De debuut-LP van deze groep uit het Schotse Glasgow staat in de week van 16 Januari 1988 op de eerste plaats. Op Popped In Souled Out staan Angel Eyes, Don’t Let Me Be Lonely Tonight, East Of The River, I Can Give You Everything, I Don’t Believe, I Remember, Sweet Little Mystery, Temptation, The Moment You Left Me, Wishing I Was Lucky, Words Of Wisdom en World In Another.


Op 3 Oktober 1964 worden in het Granville Theatre in Londen opnamen gemaakt voor het Amerikaanse muziekprogramma Shindig. The Beatles, Cilla Black, Tommy Quickly, The Carefrees, Karl Denver en Sandie Shaw treden op. The Beatles zingen Kansas City, I'm A Loser, Boys en The House Of The Rising Sun. Deze opnamen worden op 7 oktober 1964 op de Amerikaanse televisie weggelaten. The House Of The Rising Sun in de uitvoering van The Beatles wordt niet uitgezonden, waarschijnlijk omdat The Animals een grote hit hebben met dit nummer.


Jimmie Rodgers, Fred Rose en Hank Williams Sr. zijn de eerste sterren die op 3 Oktober 1961 een plaats krijgen in de Country Music Hall Of Fame.


Vanuit het Kurhaus in Scheveningen wordt op 3 Oktober 1964 het vijfde Grand Gala Du Disque rechtstreeks op de televisie uitgezonden. Het eerste gedeelte komt voor rekening van de NCRV op Nederland 2. De VARA zendt, na het laatste journaal, het tweede gedeelte op Nederland 1 uit. Alle artiesten zingen live met begeleiding van een orkest onder leiding van Frans de Kok. Er zijn optredens van ondermeer Lucille Starr, Vic Dana, Enrico Macias, Esther en Abi Ofarim, Claude François, Dave Berry, Wanda Jackson, Wayne Fontana & The Mindbenders, Vera Lynn, Rita Pavone, Dalida, Willeke Alberti, het trio Louis van Dijk met Liesbeth List en ZZ & De Maskers.


Op 3 Oktober 1980 wordt door de platenmaatschappij van The Police het album Zenyatta Mondatta uitgebracht. The Police heeft Zenyatta Mondatta tussen 7 Juli en 9 Augustus 1980 in de Wisseloord Studio in Hilversum opgenomen. Zenyatta Mondatta is geproduceerd door Nigel Gray. Op het album staan ondermeer Don't Stand So Close To Me, Driven To Tears, When The World Is Running Down You Make The Best Of What's Still Around, Canary In A Coalmine, Voices Inside My Head, Bombs Away, De Do Do Do De Da Da Da, Behind My Camel, Man In A Suitcase, Shadows In The Rain en The Other Way Of Stopping. Zenyatta Mondatta komt op 11 Oktober 1980 de Nederlandse LP Top 50 binnen. Dit derde album van The Police bereikt de derde plaats. Precies 6 jaar later wordt op 3 Oktober 1986, ter promotie, een remix van Don’t Stand So Close To Me uitgebracht. Ook verschijnt er een album met al hun grote hits onder de titel Every Breath You Take (The Singles). Dit album komt op 18 November 1986 de Nederlandse Album Top 75 binnen, en haalt de achttiende plaats.


Liesbeth List wordt op 3 Oktober 2005 benoemd tot Officier De La Légion d’Honneur (Officier in het Legioen van Eer). Liesbeth List krijgt deze hoge Franse onderscheiding voor buitenlanders na afloop van de première van haar voorstelling Dichterbij Liesbeth in Theater Castellum in Alphen aan de Rijn. J.M. Gaussot, de Franse ambassadeur in Nederland, spelt Liesbeth List de versierselen op.


Op 3 Oktober 1945 maakt een 10-jarige Elvis Presley zijn podiumdebuut tijdens een talentenjacht in Mississippi. In de Alabama Fair & Dairy Show zingt hij Old Shep. Elvis Presley eindigt op de tweede plaats, en krijgt daarvoor vijf dollar. De talentenjacht wordt op de radio uitgezonden door WELO. Er zijn bronnen die melden dat deze talentenjacht op 3 Oktober 1943 of 1944 zou zijn gehouden. In een televisie-interview zegt Vernon Presley in 1977 dat Elvis Presley derde is geworden. De winnaar van deze talentenjacht, Becky Harris, zegt echter zeker te weten dat het 3 Oktober 1945 is geweest dat Elvis Presley zijn podiumdebuut maakt.


Vanaf 3 Oktober 1981 staat Japanese Boy van Aneka twee weken op de eerste plaats van de Belgische hitparade. Aneka is de artiestennaam van de 34-jarige Britse zangeres Mary Sandeman. Japanese Boy staat in de week van 29 augustus 1981 op de eerste plaats in de Britse hitparade. Na deze grote hit is het snel voorbij voor Aneka. De opvolger van Japanese Boy, Little Lady, komt in December 1981 niet verder dan een 50ste plaats in Engeland. In Nederland land blijft deze single op 32 steken. Japanese Boy bereikt de zevende plaats in de Nederlandse Top 40.


Op 3 Oktober 1964 presenteert Brian Matthew een nieuwe aflevering van het door de Britse commerciële omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Dale ontvangt Shirley Bassey, Heinz, The Barron Knights, Chad & Jeremy, The Beat Merchants, The Takers en Sandie Shaw.


De Nationale Hitparade wordt met ingang van 3 Oktober 1982 niet meer van vijf tot zeven uur, maar van zes tot acht uur bij de NOS op Hilversum 3 uitgezonden. Reden is dat de Veronica Omroep Organisatie vanaf 1 oktober 1982 zendtijduitbreiding heeft gekregen. Frits Spits is sinds 10 januari 1982 de presentator van De Nationale Hitparade.


Erma Franklin komt op 3 Oktober 1992 op nummer 25 binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Piece Of My Heart. Deze opname uit 1967 staat opnieuw in de belangstelling omdat hij wordt gebruikt in een reclamespot van Levi’s spijkerbroeken. Piece Of My Heart bereikt de elfde plaats. Erma Franklin overlijdt op 7 September 2002 in Detroit aan keelkanker. Zij is net als haar beroemde zuster Aretha en Carolyn een dochter van de dominee Clarence LeVaughn Franklin. Erma Franklin is 64 jaar geworden.


Op 3 Oktober 1992 is André Hazes één van de gasten in De Schreeuw Van De Leeuw dat door de VARA op Nederland 3 wordt uitgezonden. Samen met Paul de Leeuw zingt Hazes, verkleed als kabouter, het nummer Droomland. Deze live-registratie wordt een jaar later op single uitgebracht. Droomland komt op 4 September 1993 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt de 23ste plaats.


Willeke Alberti en Joop Oonk gaan op 3 Oktober 1974, na een huwelijk van bijna negen jaar, uit elkaar. De zangeres en de (dan) basgitarist van The Jumping Jewels zijn in December 1965 getrouwd. Hun dochter Daniëlle wordt op 11 Februari 1968 geboren. Na de echtscheiding stopt Joop Oonk als de manager van Rob de Nijs. Hij vertrekt in juni 1975 naar Spanje om bij te tanken en keert in 1976 naar Nederland terug om aan het werk te gaan als sportmasseur. Willeke Alberti hertrouwt op 24 Juli 1976 met John de Mol, uit welk huwelijk op 12 Januari 1979 hun zoon Johnny de Mol Jr, wordt geboren.


Om zijn album From The Cradle te promoten begint Eric Clapton op 3 Oktober 1994 met een concert in The Forum in Montreal, Canada aan zijn Nothing But The Blues U.S.A. Arena Tour. Het voorprogramma wordt tijdens deze tour verzorgd door Jimmie Vaughan & Tilt-A-Whirl Band. Op het podium wordt Clapton bijgestaan door Andy Fairweather Low (gitaar), Jerry Portnoy (harmonica), Chris Stainton (toetsen), Dave Bronze (bas), Andy Newmark (drums) en The Kick Horns (Roddy Lorimer (trompet), Tim Sanders (tenor sax), Simon Clarke (baritone sax). Het laatste concert van deze arena tour is op 4 November 1994 in de San Jose Arena in San Jose, Californie. Op 7 November 1994 gaat de Nothing But The Blues met een concert in The Fillmore in San Francisco, Californie weer verder, maar vanaf dan worde alleen in de kleinere zalen gespeeld. Op 3 Oktober 1994 worden in Montreal de volgende nummers gespeeld: Motherless Child, Malted Milk, How Long Blues, Kidman Blues, County Jail Blues, Forty-Four Blues, Blues All Day Long, Going Away, Standing Around Crying, Hoochie Coochie Man, It Hurts Me Too, Blues Before Sunrise, Third Degree, Reconsider Baby, Sinner's Prayer, Can't Judge Nobody, Someday After A While, I'm Tore Down, Have You Ever Loved A Woman, Crosscut Saw, Five Long Years, Born Under A Bad Sign, Groanin' The Blues, Cross Road Blues, Let Me Love You Baby, Ain't Nobody's Business en Sweet Home Chicago.


Lisa Marie Presley treedt op 3 Oktober 1988 in het huwelijk met Daniel Keogh. De dochter van Elvis Presley en haar man krijgen twee kinderen. Hun dochter Danielle wordt op 29 Mei 1989 geboren, gevolgd door hun zoon Benjamin op 21 oktober 1992. Lisa Marie Presley en Daniel Keogh gaan in 1994 uit elkaar.


Neil Neil wordt op 3 Oktober 1978 geboren als zoon van Vince Neil en zijn vriendin Tammi. Na de geboorte van Neil Neil blijven de pas zeventienjarige zanger van Mötley Crüe en zijn vriendin nog een tijd samen, maar van een echte relatie is geen sprake. Volgens Vince Neil is Tammi per ongeluk in verwachting geraakt. De 23-jarige Danny Wood en zijn drie jaar jongere vriendin Elise Stephenson worden op 3 Oktober 1992 de trotse ouders van een zoon; Danny Wood Jr. Het eerste kind van de zanger van New Kids On The Block wordt geboren in het Beth Israel-ziekenhuis in Boston, Massachusetts. Aaron Elvis Mullen wordt op 3 Oktober 1995 geboren als zoon van Larry Mullen en zijn vriendin Ann Acheson. De drummer van U2 is een groot fan van Elvis Presley en heeft daarom zijn zoon naar hem vernoemd. Het paar krijgt later nog twee dochters. Ava Elizabeth in December 1998 en Anya in Februari 2001.


Vanaf 3 Oktober 2006 ligt het album Friendly Fire van Sean Lennon in de platenwinkel. Sean Lennon is de dertigjarige zoon van John Lennon en Yoko Ono. Zijn twee album Friendly Fire is de opvolger van Into The Sun, het debuutalbum van Sean Lennon uit 1998. “Na mijn eerste album ben ik lange tijd gedesillusioneerd geweest over de muziekindustrie. Ik ben niet gestopt met muziek maken, opnemen en optreden. Ik heb al die dingen alleen meer discreet gedaan. Mijn nieuwe album is een experiment om te zien hoe het is om mijn muziek weer openbaar te maken”, aldus Sean Lennon. Naast het titelnummer staan op dit album de volgende nummers: Dead Meat, Wait For Me, Parachute, Spectacle, Tomorrow, On Again Off Again, Headlights, Would I Be The One en Falling Out Of Love.


Cliff Richard staat op 3 Oktober 1958 in de Abbey Road Studio in Londen om enkele nieuwe nummers op te nemen. Volgens producer Norrie Paramor kunnen zij het rustig aan doen, omdat er nog geen opvolger van de eerste hit Move It hoeft te worden uitgebracht. In November 1958 verschijnt High Class Baby. Deze single haalt een zevende plaats in de Engelse hitparade. Inmiddels heeft Cliff Richard zijn begeleidingsgroep The Drifters uitgebreid met sologitarist Hank B. Marvin en slaggitarist Bruce Welch. Zij komen respectievelijk uit The Railroaders Skiffle Group en The Chesternuts. Drummer Terry Smart en bassist Ian Samwell blijven, maar gitarist Ken Pavey stapt uit The Drifters.


Muziek Jarige Op 3 Oktober

1938: Eddie Cochran - Zanger USA († 17 April 1960)
1941: Chubby Checker (Ernest Evans) - Zanger USA
1944: Frank Nuyens - Q65 Gitaar
1945: Antonio Martinez - Los Bravos Gitaar
1947: Lindsey Buckingham - Fleetwood Mac Gitaar/Zang
1950: Ronnie Laws - Earth Wind & Fire Saxofoon
1954: Stevie Ray Vaughan - Blues Gitarist USA († 27 Aug 1990)
1960: Gail Greenwood - Belly Bas
1961: Robbie Jaymes - Modern Romance Toetsen
1962: Tommy Lee Thomas Lee Bass) - Mötley Crüe Drums
1969: Gwen Stefani - No Doubt Zangeres
1969: Kevin Richardson - The Backstreet Boys Zanger
1978: Jake Shears (Jason Sellards) - Scissor Sisters Zanger
1980: Boris Titulaer - Zanger Nederland
1984: Ashlee Simpson - Zangeres USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten