Zoeken in de muziekgeschiedenis

28 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 29 Oktober

Meco_wwwplatenkastweblognlMeco komt op 29 Oktober 1977 op een 31ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met een disco bewerking van het thema uit de film Star Wars. De single haalt uiteindelijk een 8ste plaats. In Amerika is Star Wars Theme een nummer 1 hit, en wordt goud. Alleen daar al worden er ruim twee miljoen exemplaren van verkocht. Later heeft Meco (Dominic Monardo) ook hits met disco bewerkingen van de thema's van de films Close Encounters, The Wizard Of Ozz en The Empire Strikes Back.

The_who_the_vegas_jobNadat Roger Daltrey op 5 Oktober 1999 bekend heeft gemaakt dat The Who weer bij elkaar komt en opnieuw op tournee gaat, vindt op 29 Oktober 1999 het eerste concert van de Amerikaanse tournee plaats in de MGM Grand Garden in Las Vegas. Het is de bedoeling dat het concert live op het internet wordt uitgezonden door het bedrijf Pixelon. Het draait uit op de grootste internetzwendel ooit. Het internetbedrijf Pixelon.Com claimt de techniek in huis te hebben om te kunnen uitzenden op internet met televisie kwaliteit. Na het concert van The Who blijkt tot ieders verrassing dat de techniek die Pixelon voorschoteld, helemaal niets voorstelt. Het concert dat miljoenen mensen hadden moeten zien, is alleen door de mensen in de zaal gezien. Om iedereen toch de gelegenheid te geven het concert alsnog te zien wordt op 3 November 2003 het concert op DVD uitgebracht onder de naam "The Who - The Vegas Job". The Who speelt die avond de volgende nummers: I Can't Explain, Substitute, Anyway Anyhow Anywhere, Pinball Wizard, See Me Feel Me, Baba O'Riley, My Wife, 5:15, Behind Blue Eyes, Who Are You, Magic Bus, Won't Get Fooled Again, The Kids are Alright en My Generation. Roger Daltrey, Pete Townshend en John Entwhistle worden op het podium bijgestaan door drummer Zak Starkey, de zoon van Ringo Starr, en toetsenist John "Rabbit" Bundrick.

Bij de La Carrera Pana Americana, een autorace in Mexico, raken op 29 Oktober 1991 drie leden van Pink Floyd gewond als hun auto in de buurt van San Luis Potpoli bijna tachtig meter naar beneden stort. Op het moment van het ongeluk zit David Gilmour achter het stuur. Manager Steve O'Rourke breekt beide benen, gitarist David Gilmour raakt gewond aan zijn hoofd. De verwondingen van drummer Nick Mason vallen mee.

Paranoid_wwwplatenkastweblognlBlack Sabbath komt op 29 Oktober 1970 aan in de Verenigde Staten waar een dag later hun eerste Amerikaanse tour van start gaat. Het eerste van 22 optredens is aan het Glassboro State College in New Jersey. Black Sabbath komt uit het Engelse Birmingham. De band bestaat uit zanger Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi, bassist Terry "Geezer" Butler en drummer Bill Ward. De single Paranoid komt op 28 November 1970 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikt een 61ste plaats.

Op 29 Oktober 1999 overlijdt de Duitse prins Ruzzo Reuss von Plauen aan de gevolgen van kanker. Von Plauen is de derde echtgenoot van Frida Lyngstad, de voormalige zangeres van ABBA. Frida Lyngstad is eerder getrouwd geweest met haar jeugdliefde Ragnar Fredriksson en daarna met Abba lid Benny Andersson. Prins Ruzzo Reuss von Plauen is 49 jaar geworden.

Stonestour65The Rolling Stones beginnen op 29 Oktober 1965, met een een optreden in The Forum in Montreal, Canada, aan hun vierde tournee door Noord-Amerika. Bij de meeste optredens staan The Rocking Ramrods, Patti LaBelle & The Blue Belles en The Embers in het voorprogramma. Deze vierde Aamerikaanse tournee is tot dan de grootste die de Stones ondernemen. In 38 dagen wordet er 37 keer opgetreden. Op zes dagen wordt er zelfs twee keer opgetreden. Tijdens deze bijna 8 weken durende tour hebben de Stones slechts zeven dagen vrij. De setlist bestaat meestal uit de volgende nummers: Get Off My Cloud, Everybody Needs Somebody To Love, Play With Fire, Mercy Mercy, Around And Around, The Last Time, That's How Strong My Love Is en Satisfaction. Bill Wyman over de verdiensten tijdens deze tour: "Op die tournee draaiden we een omzet van ongeveer $500.000, waarbij wij ieder zo'n $50.000 verdienden. We zagen destijds niets van dat geld, wel jammer, want toen ik aan het eind van de tour weer thuiskwam had ik nog maar 170 pond op mijn gewone bankrekening staan." De tournee wordt op 5 December 1965 met twee optredens afgesloten. 's Middags spelen The Rolling Stones in de Convention Hall in San Diego en 's avonds in de Sports Arena in Los Angeles.

Op 29 Oktober 1991 hernoemt de gemeenteraad van Memphis City de Interstate 55 die dwars door de stad loopt. Vanaf die dag heet de snelweg de B.B. King Freeway.

Hold Me Now van Golden Earring komt op 29 Oktober 1994 op een 28ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staan de nummers Freedom Don't Last Forever en Livin' With Me (Ain't That Easy). Hold Me Now bereikt op 19 November de elfde plaats als hoogste notering.

Armin_van_buurenArmin van Buuren wordt op 29 Oktober 2008 de tweede keer op rij door de lezers van het populaire Britse tijdschrift DJ Mag uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Dj Tixc3xabsto, die de prestigieuze prijs in 2002, 2003 en 2004 in de wacht sleept, wordt tweede. Danceliefhebbers uit 220 landen brengen een recordaantal stemmen (345.000) uit voor de top 100 van meest populaire diskjockeys die het tijdschrift elk jaar samenstelt. Volgens Maykel Piron van Van Buurens management is de top 100 'de enige lijst die ertoe doet' in de dance-scene. Het Nederlandse succes is compleet met een 22e plaats voor Fedde Le Grand, die daarmee de hoogst genoteerde nieuwkomer in de lijst is. Armin van Buuren komt in 2001 op een 27ste plaats binnen in de DJ Mag Top 100 lijst. In 2002 klimt hij naar de vijfde positie, om vervolgens in 2003, 2004 en 2005 de derde plek te bezetten. In 2006 maakt hij de sprong naar de tweede positie, om uiteindelijk in 2007 de eerste plek in te nemen. "Het voelt super onwerkelijk. Er staan dj's op die lijst waar ik zelf fan van ben", aldus Van Buuren over het prolongeren van de titel van beste DJ ter wereld. De nummer één DJ laat verder weten dat hij niet verwachtte de titel voor de tweede keer te veroveren. "Ik heb dit jaar veel minder gedaan dan vorig jaar." Van Buuren presenteert bij radiozender Slam FM elke vrijdag het programma A State of Trance, dat wereldwijd wordt uitgezonden.

In het Doheny Plaza in Beverly Hills, Californixc3xab gaat op 29 Oktober 1971 de bioscoopfilm 200 Motels van Frank Zappa in premiere. Zappa tekent met Tony Palmer en Charles Swenson voor de regie. Naast The Mothers Of Invention speelt Keith Moon, de drummer van The Who, in deze film de rol van een non. Ringo Starr is in 200 Motels te zien als Larry The Dwarf en als dubbelganger van Frank Zappa.

The_who_my_generationDoor distributie problemen van platenmaatschappij Decca, verschijnt My Generation van The Who pas op 29 Oktober 1965, met op de B-kant het nummer Shout And Shimmy. Manager Kit Lambert: "There has been a huge demand in the shops, but the records aren't there". Van My Generation worden er uiteindelijk meer dan 300.000 exemplaren verkocht. The Carnival Is Over van The Seekers zorgt ervoor dat The Who de eerste plaats niet haalt, en op twee blijft steken. My Generation wordt op 20 November 1965, met op de B-kant Out In The Streets (You're Gonna Know Me) uitgebracht in Amerika. Mede door het totale gebrek aan promotie van Decca komt de single slechts tot de 74 positie in de Billboard Hot 100. In de Veronica Top 40 haalt My Generation de vijfde plaats.

Op 29 Oktober 1984 overlijdt Wells Kelly. De drummer van ondermeer Orleans en Meat Loaf stikt in zijn eigen braaksel. In 1976 heeft Wells Kelly samen met Orleans een nummer 5 hit in de Billboard Hot 100 met het nummer Still The One. Later werkt Wells Kelly ondermeer samen met Bonnie Raitt, Clarence Clemons, Ian Hunter en Peter Allen. Wells Kelly is 45 jaar geworden.

Is It Really Over van Jim Reeves wordt op 29 Oktober 1965 door platenmaatschappij RCA in Engeland uitgebracht. De postuum uitgebrachte single komt op 11 November 1965 de Britse hitparade binnen, en bereikt de zeventiende plaats. Jim Reeves is op 31 Juli 1964 bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Hij is 39 jaar geworden.

Elvis Presley neemt op Graceland, Memphis van 29 Oktober t/m 1 November 1976 zijn laatste plaatwerk op. Opgenomen worden It's Easy For You, Way Down, Pledging My Love en He'll Have To Go.

DuaneallmanWanneer Duane Allman, slide-gitarist van The Allman Brothers Band, op 29 Oktober 1971 na een verjaardagsfeestje van de vrouw van Berry Oakley, bassist van de groep, op zijn Harley Davidson naar huis rijdt, komt hij op het kruispunt van Hillcrest en Bartlett in Macon, Georgia in botsing met een vrachtauto. In een poging de vrachtauto te ontwijken laat Duane "Sweet Melissa" (zijn motor) op haar kant vallen om de klap op te vangen. Het gaat bijna goed, maar zijn hoofd raakt een lantarenpaal. De gitarist van The Allman Brothers overlijdt enkele uren later aan zijn verwondingen. Howard Duane Allman wordt op 20 November 1946 in Nashville, Tennessee geboren. Samen met zijn broer, Gregory Lenoir Allman, speelt hij vanaf 1960 in talloze groepen, onder sterke invloed van de blues en r&b-giganten. Een trip naar L.A., waar ze als leden van de formatie Hour Glass het album The Hour Glass maken, loopt uit op een desillusie. Terug in Florida gaan ze spelen in de groep van Butch Trucks, The 31st Of February. Eind jaren zestig is de reputatie van Duane als (slide-)gitarist zodanig gestegen, dat hij gedurende acht maanden als sessiemuzikant wordt ingelijfd door de beroemde Muscle Shoals Studio in Alabama. In die hoedanigheid is hij te horen op platen van Clarence Carter, Aretha Franklin, Arthur Conley en King Curtis. Ook wanner de broers inmiddels The Allman Brothers Band zijn begonnen blijft Duane actief als sessiegitarist, terwijl zijn prominente bijdragen aan de klassieke dubbelaar Layla And Other Assorted Love Songs van Eric Claptons groep Derek & The Dominos hem bij het leven al legendarisch maken. Het album Eat A Peach bevat zijn laatste drie opnamen. Er wordt na het overlijden van Duane Allman geen nieuwe gitarist aangetrokken, Dickey Betts blijft de enige gitarist. Wel wordt er een extra pianist, Chuck Leavell, aan de groep toegevoegd. Duane Allman is 24 jaar geworden.

Op 29 Oktober 2005 wordt er in Las Vegas een veiling gehouden waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor Amnesty International. Het witte pak dat John Lennon op de hoesfoto van de Beatles-LP Abbey Road draagt, brengt 97.000 euro op. Anthony Pugliese, de directeur van World Films in Florida, is de nieuwe eigenaar. De Austin Princess waarin John Lennon te zien is in de documentaire Imagine, gaat voor bijna 124.000 euro naar de Japanse kunstenares Princess Tenko.

The Byrds worden op 29 Oktober 1990 geintroduceerd in de Rock 'n' Roll Hall Of Fame. Naast The Byrds worden ook LaVern Baker, John Lee Hooker, The Impressions, Wilson Pickett, Jimmy Reed en Ike & Tina Turner opgenomen in deze eregalerij der groten van de popmuziek.

Stay_with_the_holliesThe Hollies staan op 29 Oktober 1963 in de Abbey Road Studio in Londen om aan de opnamen van hun eerste album te beginnen. Stay With The Hollies komt op 15 Februari 1964 de Engelse albumlijst binnen, en bereikt de tweede plaats. Op Stay With The Hollies staan de volgende nummers: Talking 'Bout You, Mr. Moonlight, You Better Move On, Lucille, Baby Don't Cry, Memphis, Stay, Rockin' Robin, Whatcha Gonna Do 'Bout It, Do You Love Me, It's Only Make-Believe, What Kind Of Girl Are You, Little Lover en Candy Man.

Op 29 Oktober 1983 is Dark Side Of The Moon van Pink Floyd met 491 weken het langst genoteerde album in de Billboard albumlijst. Dark Side Of The Moon is op 17 Maart 1973 de lijst binnengekomen. Met dit record verslaat de Engelse groep Johnny Mathis die met zijn Greatest Hits-abum van April 1958 tot Juli 1968 in de lijst heeft gestaan.

Zanger Ian Brown maakt op 29 Oktober 1996 bekend dat The Stone Roses na twaalf jaar stoppen. Ian Brown: "I having spent the last ten years in the filthiest business in the universe, it's a pleasure to announce the end of The Stone Roses." Naast Ian Brown bestaat de groep uit Manchester uit gitarist John Squire, bassist Gary Mounfield en drummer Alan Wren. The Stone Roses hebben in het voorjaar van 1990 een top 10-hit in Nederland met Fool's Gold.

Michael_hollidayMichael Holliday overlijdt op 29 Oktober 1963 aan de gevolgen van een overdosis slaappillen. De Engelse zanger heeft zelfmoord gepleegd omdat hij niet met het feit kan omgaan dat hij geen hits meer scoort. Michael Holliday wordt in 1924 in Liverpool geboren als Norman Milne. Tussen 1956 en 1960 heeft hij twaalf hits in de Engelse hitparade. The Story Of My Life en Starry Eyed bereiken zelfs de eerste plaats. De weduwe van Michael Holiday blijft met geldzorgen achter. Producer Norrie Paramor organiseert daarom op 19 April 1964 een benefietconcert in het Prince Of Wales Theater in Londen. Cilla Black, Russ Conway, Peter & Gordon, Chad & Jeremy, Dorothy Squires, Max Bygraves, Benny Hill en Danny Williams zijn enkele artiesten die optreden. Het concert wordt op een LP uitgebracht. De opbrengst gaat naar de weduwe van Michael Holiday. In 2004 verschijnt de biografie van Michael Holliday, geschreven door Ken Crossland, met als titel The Man Who Would Be Bing. Michael Holliday is 35 jaar geworden.

Op 29 Oktober 1967 gaat in het kleine Public Theater in New York de musical Hair in premixc3xa8re. Hair is geschreven door Galt MacDermott, James Rado en Gerome Ragni. Wegens groot succes is de musical vanaf 29 April 1968 in het grotere Biltmore Theatre op Broadway te zien. Na 1.729 keer is op 1 Juli 1972 de laatste voorstelling van Hair.

Cliff_richard_wind_me_up_let_me_goVanaf 29 Oktober 1965 ligt de inmiddels 32ste single van Cliff Richard, Wind Me Up (Let Me Go), in de platenwinkels. Wind Me Up (Let Me Go) komt op 4 November 1965 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de tweede plaats. In Nederland komt Wind Me Up (Let Me Go) begin 1966 niet verder dan de 36ste plaats in de Nederlandse Top 40. Dezelfde dag laat Cliff Richard weten dat Mick Jagger en Keith Richards speciaal voor hem een liedje hebben geschreven. Blue Turns To Grey ligt vanaf 18 Maart 1966 in de platenwinkel, en bereikt een 15e plaats in de Engelse hitlijst

In Schagen trouwen op 29 Oktober 1969 het duo Trudy Van Den Berg en Ruud Schaap. Zij zijn wereldberoemd in Nederland als het Saskia & Serge.

Tripping_the_live_fantastic_wwwplatVanaf 29 Oktober 1990 ligt het dubbel-album Tripping The Live Fantastic van Paul McCartney in de Verenigde Staten in de platenwinkel. Tripping The Live Fantastic wordt op 5 November 1990 in Europa uitgebracht. Het album is een live-registratie van de tien maanden durende wereldtournee van Paul McCartney die op 26 September 1989 in de Drammanshallen in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, van start is gegaan. De laatste show is op 21 April 1990 in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro in Brazilie. Dit concert wordt bijgewoond door 184.000 mensen, een recordaantal. Van 7 t/m 10 November 1989 staat Paul McCartney in Ahoy' Rotterdam. Ook van deze optredens zijn opnamen te horen op de dubbel-CD. Tripping The Live Fantastic komt op 24 November 1990 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de 26ste plaats.

Over_de_muur_wwwplatenkastweblognlHet Klein Orkest zingt op 29 Oktober 1983, tijdens de grote vredesdemonstratie op het Malieveld in Den Haag, voor  de eerste keer het nummer Over De Muur. Toetsenist Leon Smit en zanger Harrie Jekkers hebben het Over De Muur de avond voor het optreden geschreven. Na lang aandringen besluit Het Klein Orkest in Juni 1984 het nummer Over De Muur, met op de B-kant Achter Elke Deur, uit te brengen op single. Op 30 Juni 1984 komt de opname de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de tiende plaats. Als op 9 November 1989 de Muur in Berlijn valt, wordt Over De Muur opnieuw uitgebracht. Deze keer komt de single tot de 25-ste plaats in de Top 40.

The_traveling_wilburys_wwwplatenkasVolume 3 van The Traveling Wilburys wordt op 29 Oktober 1990 uitgebracht. The Traveling Wilburys is een hobby-groep van Bob Dylan (Lucky Wilbury), Jeff Lynne (Otis Wilbury), George Harrison (Nelson Wilbury) en Tom Petty (Charlie Wilbury). Het vijfde lid van The Traveling Wilburys, Roy Orbison (Lefty Wilbury), is op 6 December 1988 aan een hartstilstand overleden. Orbison zou worden opgevolgd door Del Shannon, maar die pleegt op 8 Februari 1990 zelfmoord. De CD komt op 10 November 1990 binnen in de Nederlandse Album Top 100, en bereikt op 24 November de 22ste plaats als hoogste notering. Op Volume 3 staan de volgende nummers: She's My Baby, Inside Out, If You Belonged To Me, The Devil's Been Busy, Seven Deadly Sins, Poor House, Where Were You Last Night, Cool Dry Place, New Blue Moon, You Took My Breath Away en Wilbury Twist.

Op 29 Oktober 1982 wordt de single The Girl is Mine van Michael Jackson & Paul McCartney in Amerika uitgebracht. De single dient als voorloper op het album Thriller van Michael Jackson. Op de B-kant van The Girl Is MIne staat staat Can't Getta Outta The Rain. The Girl Is Mine komt op 6 November 1982 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt een tweede plaats. In Nederland staat The Girl Is Mine vanaf 20 November 1982 twee weken op een 12e plaats als hoogste notering.

Jay-Z organiseert op 29 Oktober 2008 samen met basketballer LeBron James een bijeenkomst om publiciteit te genereren voor de presidentscampagne van Barack Obama. Tijdens het evenement geeft de rapper een gratis concert. De avond in de Quicken Loans Arena in Cleveland wordt aan elkaar gepraat door James. Het is niet het eerste gratis concert dat Jay-Z geeft ter promotie van de campagne van Obama. Eerder treedt hij ook voor niets op in Detroit en Miami. Ook LeBron James zet zich al eerder in voor de verkiezingsstrijd van de eerste zwarte presidentskandidaat. Hij schent eerder bijna zestienduizend euro aan de campagne van Obama. Op 20 Januari 2009 wordt Obama tijdens de inauguratie op het Capitool beedigd als eerste zwarte president van de Verenigde Staten van Amerika.

Op 29 Oktober 1991 overlijdt Harry Thomas. Zijn leven lang heeft hij zich voor de Duitse schlager ingezet. Vanaf 1974 heeft hij in Kerkrade het Schlager Festival georganiseerd. Behalve schlager-expert is hij ook manager van Dennie Christian. Na zijn dood neemt Dennie Christian de organisatie over. Harry Thomas is 46 jaar geworden.

ArchaeologyThe Rutles brengen op 29 Oktober 1996 het album Archaeology uit. Dezelfde dag verschijnt ook het derde Anthology-album van The Beatles. The Rutles zijn een parodie op The Beatles door de mannen achter Monty Python's Flying Circus. Eric Idle speelt Dirk McQuickly, Neil Innes is Ron Nasty, Ricky Fataar speelt Stig O'Hara en John Halsey kruipt in de huid van Barry Wow. In 1978 is op televisie de film All You Need Is Cash uitgezonden. In de film zijn er cameo-optredens te zien van Mick en Bianca Jagger, Paul Simon en George Harrison. The Rutles zijn voor Archaeology weer de studio ingegaan. Neil Innes heeft prachtige parodieen als Lovely Phobia, Don't Know Why, Back In '64 en Major Happy's And Coming Once Upon A Good Time Band geschreven.

Bobby Helms staat op 29 Oktober 1957 in de platenstudio om het nummer Jingle Bell Rock op te nemen. Jingle Bell Rock komt op 23 December 1957 binnen in de Billboard Top 100, en bereikt de zesde plaats. Jingle Bell Rock is inmiddels een Kerst-klassieker. Bobby Helms overlijdt op 61-jarige leeftijd op 19 Juni 1997 in Martinsville, Indiana aan de gevolgen van een longemfyseem.

Decades is de titel van de eerste tentoonstelling van Ron Wood die op 29 Oktober 1987 in Londen wordt geopend. Er zijn schilderijen te zien die de Rolling Stones-gitarist de afgelopen twintig jaar van bevriende rock 'n' roll-artiesten heeft gemaakt.

Woody_hermanWoody Herman overlijdt op 29 Oktober 1987 aan de gevolgen van een hartstilstand. Woodrow Charles Herman wordt op 16 Mei 1913 in Milwaukee in de Amerikaanse staat Wisconsin geboren en begint in de jaren 30 van de vorige eeuw als klarinettist/saxofonist bij het orkest van Harry Sosnik. In 1939 heeft hij met zijn eigen Woody Herman Band een grote hit met het nummer At The Woodchopper's Ball. Hierna volgen successen als Blues In The Night, Blue Flame, Dupree Blues en Blues Upstairs And Downstairs. Woody Herman is 74 jaar geworden.

Paul_anka_simpsons_wwwplatenkastwebPaul Anka leent zijn stem voor de aflevering 134 van The Simpsons die op 29 Oktober 1995 op de Amerikaanse televisiezender FOX wordt uitgezonden. In deze aflevering die de titel Treehouse Of Horror VI meekrijgt speelt Paul Anka zichzelf. Anka zingt samen met Lisa het volgende liedje: Paul Anka: (zingend) "To stop these monsters 1-2-3. Here's a fresh new way that's trouble free. It's got Paul Anka's guarantee." Lisa: "Guarantee void in Tennesee". Anka en Lisa: (samen zingend) "Just don't look! Just don't look! Just don't look! Just don't look!". 

Op 29 Oktober 1961 zijn The Everly Brothers te gast in The Ed Sullivan Show. In aflevering 679 van deze CBS televisieshow zingen Don en Phil Everly het nummer Donxe2x80x99t Blame Me. Het is voor de achtste keer in hun carriere dat de broers in The Ed Sullivan Show te zien zijn. 

No_milk_today_van_hermans_hermitsNo Milk Today van Herman's Hermits komt op 29 Oktober 1966 op een 25ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Op de B-kant van No Milk Today staat het nummer Dandy dat al sinds 8 Oktober 1966 in de hitparade staat. Herman's Hermits delen hun notering met de versies van Clinton Ford en The Kinks. Dandy is geschreven door Ray Davies, de zanger/gitarist van The Kinks. No Milk Today is een liedje van de twintigjarige Graham Gouldman. Hij is ook de schrijver van o.a. For Your Love en Heart Full Of Soul van The Yardbirds, Look Through Any Window en Bus Stop van The Hollies en I'm Gonna Take You There van Dave Berry. No Milk Today van Herman's Hermits staat vanaf 5 November 1966 vijf weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Cliff Richard geeft op 29 Oktober 1985 zijn laatste concert van zijn tournee door Scandinavixc3xab die op 8 Oktober 1985 van start is gegaan.

Het_leven_gaat_doorKoos Alberts raakt in de nacht van 28 op 29 Oktober 1987, wanneer hij na een optreden op weg is naar huis, door slaap overmand en vliegt vlakbij zijn huis in Hierden in Gelderland met zijn auto uit de bocht. De zanger van het levenslied draagt geen autogordel en raakt levensgevaarlijk gewond. Artsen verklaren Koos Alberts zelfs korte tijd klinisch dood. Door een dwarslaesie is Alberts sindsdien op een rolstoel aangewezen. Zijn ongeluk is voor velen een grote schok en sommigen menen zelfs dat de zangcarriere van Koos Alberts nu voorbij is. De opnamen van zijn nieuwe album Het Leven Gaat Door heeft Alberts net voor dit ongeluk afgerond. Deze LP is in 1988 een enorm succes. Het Leven Gaat Door komt op 13 Augustus 1988 op een 7e plaats de Nederlandse Album Top 100 binnen en staat vanaf 27 Augustus 1988 drie weken op de tweede plaats. Koos Albert wordt van de eerste plaats afgehouden door het debuut album van Tracy Chapman. Het titelloze album van de Amerikaanse zangeres staat vanaf 9 Juli 1988 maar liefst 14 weken op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100.

Op 29 Oktober 2000 geeft Ruth Jacott een uitverkocht concert in het Koninklijk Theater Carrxc3xa9 in Amsterdam. De show wordt voor de televisie opgenomen. Eind November 2000 wordt de CD met hoogtepunten van dit optreden uitgebracht. Ruth Jacott Live In Carre komt op 2 December 2000 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt 30 December 2000 de 43ste plaats als hoogste notering.

Hit_explosion_deel_8Hit Explosion Deel 8 komt op 29 oktober 1977 op een 37ste plaats de Nederlandse LP Top 50 binnen. Deze verzamel-LP van EMI/Bovema staat vanaf 12 November 1977 twee weken op de 20ste plaats. Op Hit Explosion Deel 8 staan de volgende nummers: I Remember Elvis Presley van Danny Mirror, Marijuana In My Brain van Dillinger, I Feel Love van Donna Summer, You Don't Have To Say You Love Me van The Guys 'n Dolls, Cindy van The Cats, Sevilla van BZN, I'll Be Your Woman van Pussycat, If I Have To Go Away van Jigsaw, Unlimited Citations Part 1 van Cafe Creme, Help Is On Its Way van The Little River Band, Lucille van Kenny Rogers, Marja van The George Baker Selection, Harbour Light van Windjammer en Got To Give It Up (Part 1) van Marvin Gaye.


Muziek Jarige Op 29 Oktober

1944: Denny Laine (Brian Frederick Arthur Hines) - Moody Blues/Wings Gitaar
1945: Melba Moore - Zangeres USA
1946: Oliver Bendt - The Goombay Dance Band Zanger
1946: Pierre Groscolas - Zanger Algerije
1946: Peter Green - Fleetwood Mac Gitaar
1948: Ricky Reynolds - Black Oak Arkansas Gitaar
1951: David Patton - Pilot Bas
1954: Steve Luscombe - Blancmange Toetsen
1954: Anita Meyer (Annita Meijer) - Zangeres Nederland
1955: Kevin DuBrow - Quiet Riot Zanger
1955: Roger O'Donnell - The Cure Toetsen
1961: Randy Jackson - The Jacksons Bas
1962: Einar Orn - The Sugarcubes Zanger
1965: Peter Timmins - Cowboy Junkies Drummer
1969: Roni Size - DJ/Producer Duitsland
1970: Toby Smith - Jamiroquai Toetsen
1983: Amit Paul - The A Teens Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten