Zoeken in de muziekgeschiedenis

27 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 28 Oktober

Het_is_een_nachtlevensechtVanaf 28 Oktober 1995 staat Het Is Een Nachtxe2x80xa6.(Levensecht), de debuutsingle van Guus Meeuwis & Vagant opnieuw op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. De single staat eerder al vanaf 12 Augustus 1995 zes weken op de eerste plaats, zakt daarna voor vijf weken naar een tweede plaats, om vervolgens in de veerteinde week dat de single genoteerd staat weer naar nummer 1 te stijgen. Het Is Een Nacht...(Levensecht) is hiermee één van de weinige singles die twee keer op de eerste plaats hebben gestaan. Guus Meeuwis heeft het nummer in 1994 geschreven na een heerlijk weekeinde met zijn vriendin Valerie in het Belgische Leuven. In 1994 studeert Guus Meeuwis rechten in Tilburg, waar hij geregeld zingt in studentenkroegen en op studentenfeesten. Met een paar vaste gasten van zijn stamcafe Vagant richt hij de groep Vagant op. Vagant bestaat uit Mark Meeuwis (zijn broer), Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans. Guus Meeuwis & Vagant zingen Het Is Een Nacht....(Levensecht) tijdens het Studenten Songfestival dat in 1994 in de Stadsgehoorzaal in Leiden wordt gehouden, en komen als winnaars uit de bus. In eigen beheer besluiten Guus Meeuwis & Vagant, met producer Ad Kraamer, het nummer op single uit te brengen. In een mum van tijd is de eerste oplage uitverkocht. Willem van Schijndel, inmiddels hun manager, besluit Het Is Een Nacht....(Levensecht) landelijk uit te brengen. Dan gaat het snel. Het nummer wordt Alarmschijf en schiet meteen door naar de eerste plaats van de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Het is dé zomerhit van 1995 en staat maar liefst 37 weken in de hitlijst genoteerd. Dat brengt Guus Meeuwis & Vagant in de Top 10 van Langst Genoteerde Hits Aller Tijden. Uiteindelijk worden van Het is een Nacht .. (Levensecht) meer dan een kwart miljoen exemplaren verkocht!. Vagant wordt in 2002 opgeheven en Guus Meeuwis gaat solo verder. Op 16 April 2005 heeft Guus Meeuwis zijn eerste nummer 1 als solo artiest met Geef Mij Je Angst. Geef Mij Je Angst staat drie weken op 1 in de Mega Top 100 en zakt dan naar een tweede plaats. Opmerkelijk is dat ook deze single daarna wéér op nummer 1 komt. Vanaf 14 Mei 2005 staat Geef Mij Je Angst nogmaals vier weken op nummer 1, en groeit uit tot dxc3xa9 hit van 2005. Met Valerie voor wie Guus Meeuwis Het Is Een Nacht....(Levensecht) schreef heeft hij inmiddels drie kinderen: Sarah, Pepijn en Teun.

Op 28 Oktober 1991 treedt Tin Machine op in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. De groep bestaat naast zanger David Bowie uit de gitaristen Reeves Gabrels en Eric Schermerhorn, bassist Tony Sales en drummer Hunt Sales.

The Charlie Watts Quintet treedt vanaf 28 Oktober 1991 vier avonden op in Ronnie Scott's Jazz Club in het Engelse Birmingham.

Earl_bosticTwee dagen nadat hij in het Midtown Tower Hotel in New York heeft opgetreden, overlijdt Earl Bostic op 28 Oktober 1965 in het Rochester Hotel aan een hartaanval. Earl Bostic wordt op 25 April 1913 in Tulsa, Oklahoma geboren en is op zijn 18e jaar al professioneel muzikant wanneer hij als saxofonist toetreedt tot de band van Terrence Holder. Bostic heeft solo verschillende hits, waaronder Flamingo, Harlem Nocturne, Temptation, Sleep en Where Or When. Earl Bostic is 52 jaar geworden. In de nazomer van 1972 heeft Earl Bostic in Nederland postuum een hit met Flamingo. Het plaatje staat op 16 September 1972 op nummer 24 als hoogste notering.

Vanaf 28 Oktober 1960 ligt de single Happy Like A Bell (Ding Dong) van Cherry Wainer in de platenwinkel. Happy Like A Bell (Ding Dong) is geschreven door Cliff Richard, die ook de koortjes zingt op deze single. Bruce Welch van The Shadows is te horen op gitaar. Happy Like A Bell (Ding Dong) wordt geen hit.

Be_true_to_your_school_wwwplatenkasOp 28 Oktober 1963 wordt in Amerika de single Be True To Your School van The Beach Boys uitgebracht. Op de B-kant van  Be True To Your School staat het nummer In My Room. Beide nummers bereiken onafhankelijk van elkaar de Billboard Hot 100. Be True To Your School komt op 2 November 1963 de hitlijst binnen, en bereikt de zesde plaats. In My Room komt ook op 2 November 1963 de Biillboard Hot 100 binnen, en komt tot een 23ste plaats.  Be True To Your School is door The Beach Boys eind September 1963 opgenomen. In My Room is op 16 Juli 1963 opgenomen.

Cliff Richard & The Shadows treden op 28 Oktober 1965, in het bijzijn van Prinses Gracia van Monaco, op tijdens de opening van een gala ter gelegenheid van de Franse filmindustrie in het Marigny-theater in Parijs. Cliff Richard & The Shadows zijn hiermee de eerste Britse artiesten die tijdens dit jaarlijkse Franse gala optreden. Na deze show blijven Cliff Richard & The Shadows een week in Frankrijk voor diverse optredens.

Green_green_grass_of_home_van_tom_jVanaf 28 Oktober 1966 ligt Green Green Grass Of Home van Tom Jones in de platenwinkel. Tom Jones heeft het door Curly Putnam geschreven nummer op 5 Oktober in Londen opgenomen. Green Green Grass Of Home is in 1965 als eerste door Johnny Darnell op de plaat gezet. Auteur Putnam krijgt de inspiratie voor het nummer na het zien van de film The Asphalt Jungle. Deze film gaat over een gevangene die ervan droomt nog eenmaal het vertrouwde groene gras te zien van de boerderij waar hij is opgegroeit. Zowel de film als de single Green Green Grass Of Home hebben een onbevredigend einde. In de film wordt de gevangene doodgeschoten, terwijl in het verhaal op de single de verteller aan het eind wakker wordt, en ontdekt dat hij de terugkeer naar de boerderij gedroomt heeft.  Op 10 November 1966 komt Green Green Grass Of Home de Engelse hitparade binnen. Het wordt de tweede nummer 1-hit voor de zanger uit Wales. In Nederland komt Green Green Grass Of Home op 3 December 1966 de Top 40 binnen, en staat vanaf 7 Januari 1967 twee weken bovenaan.

Op 28 Oktober 1983 spelen de heropgerichte Animals (met zanger Eric Burdon) en The Fixx in het voorprogramma van The Police in de Orange Bowl in Miami in Florida.

R&B-zanger Billy Wright overlijdt op 28 Oktober 1991 in Atlanta, Georgia. Billy Wright wordt op 21 Mei 1932 in Atlanta, Georgia geboren en heeft van 1949 tot 1952 vier top 10-hits in de Amerikaanse R&B-lijst, waaronder Blues For My Baby en You Satisfy. Billy Wright is 73 jaar geworden.

Bostella_wwwplatenkastweblognlJohnny Kraaykamp & Rijk de Gooyer komen op 28 Oktober 1967 op nummer 39 de Nederlandse Top 40 binnen met hun single De Bostella. Op de B-kant van De Bostella staat Bij Merie In De Saloon. De Bostella staat vanaf 2 December 1967 twee weken op de eerste plaats. Het origineel is Viens Danser La Bostella, en is geschreven door Perez Pilar, die het ook als eerste op de plaat heeft gezet. Johnny Kraaykamp en Rijk de Gooyer hebben zelf de Nederlandse vertaling gemaakt. De Bostella is geproduceerd door Lion J. Swaab.

Fresh_creamFresh Cream is de titel van de debuut-LP van Cream die op 28 Oktober 1966 in Engeland wordt uitgebracht. Het trio bestaat uit gitarist/zanger Eric Clapton, bassist/zanger Jack Bruce en drummer/zanger Ginger Baker. Het album is opgenomen in de Chalk Farm Studios en Mayfair Studios in London, Engeland. Op Fresh Cream staan de colgende nummers: I Feel Free, N.S.U., Sleepy Time Time, Dreaming, Sweet Wine, Spoonful, Cat's Squirrel, Four Until Late, Rollin' And Tumblin', I'm So Glad en Toad. Fresh Cream komt op 24 December 1966 binnen in de Britse albumlijst, en bereikt de zesde plaats. In Nederland wordt het album geen succes.

Together We Live Together We Love van The Golden Earrings komt op 28 Oktober 1967 op een 21ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Together We Live Together We Love, met op de B-kant I Wonder, bereikt op 11 November 1967 de zesde plaats als hoogste notering.

Formule 1 coureur Jacques Villeneuve en Dannii Minogue verloven zich op 28 Oktober 1999 in Canada. Het zusje van Kylie Minogue krijgt een diamanten verlovingsring ter waarde van £25.000. Begin Januari 2001 is de liefde over en beeindigt Dannii Minogue de relatie.

Chuck Berry treedt op 28 Oktober 1948 in St. Louis in de Amerikaanse staat Missouri in het huwelijk met Themetta Suggs. De dan nog onbekende zanger/gitarist heeft allerlei baantjes om rond te komen. Zo is Chuck Berry ondermeer portier, kapper en fotograaf en hij assisteert zijn vader die timmerman is.

Its_my_life_no_doubtDe videoclip bij It's My Life, de nieuwe single van No Doubt, gaat op 28 Oktober 2003 bij MTV in premiere. Het nummer is een cover van de hit van Talk Talk uit 1984. De videoclip van It's My Life is opgenomen in Los Angeles, onder regie van David LaChapelle. De regisseur heeft eerder samengewerkt met ondermeer Jennifer Lopez en Christina Aguilera. Een gangster-milieu in de jaren dertig vormt het decor van de clip. Gwen Stefani, de zangeres van No Doubt, speelt filmster Jean Harlow. Deze rol vertolkt Gwen Stefani ook in The Aviator, de bioscoopfilm over het leven van de excentrieke miljardair Howard Hughes.

Op 28 Oktober 1981 wordt tijdens een concert van The Rolling Stones in het Murphy Astrodome in Houston, Texas de 22-jarige Wesley Allen Shelton doodgeschopt. De familie van Wesley stelt het Astrodome aansprakelijk. In hun ogen is de bewaking tijdens het concert flink tekortgeschoten. Zij beginnen een rechtszaak. Op 22 Augustus 1986 krijgt de familie van Wesley Allen Shelton bijna $5 miljoen toegewezen.

Het optreden van Mariah Carey op 28 Oktober 2006 in Hong Kong gaat niet door. Ondanks een uitgebreide reclamecampagne zijn slechts vierduizend kaartjes verkocht voor deze show van de 36-jarige Amerikaanse zangeres. Wanneer Carey dan ook nog op het allerlaatste moment allerlei onzinnige eisen gaat stellen trekt de organisator Concerts Asia de stekker uit het evenement. Volgens de manager van Mariah Carey, Benny Medina ligt het echter niet aan de zangeres, maar aan financiele nalatigheid van de organisator: "If there were only 10 people in this venue, and this particular promoter had fulfilled his contractual obligations, we would be there. Mariah Carey loves her fans in Southeast Asia.".

My_world_is_empty_without_you_wwwplThe Supremes staan op 28 Oktober 1965 in de studio van Motown om het nummer My World Is Empty Without You op te nemen. De overdubs (violen) worden op 9 November en 2 December 1965 opgenomen. My World Is Empty Without You is geschreven door het componistentrio Brian Holland, Lamont Dozier en Eddie Holland. Tekstschrijver Eddie Holland over hoe de tekst tot stand kwam: "I think i had the title myself. It was just one of those songs that i caught up in the melody of it. I always thought, first the melodies that my brother did were euphoric-type melodies. What i would do, i would listen to this melodies, and sometimes nothing would happen. And i would just play them over and over and over again in my own solitude, until something hit me. And then i would just allow my feelings to get caught up in the moment". Na achtereenvolgens Where Did Our Love Go, Baby Love, Come See About Me, Stop! In the Name of Love, Back in My Arms Again en I Hear A Symphony is My World Is Empty Without You de eerste Supremes single die niet de eerste plaats haalt in Amerika. My World Is Empty Without You komt op 15 Januari 1966 de Amerikaanse hitparade binnen, en haalt de vijfde plaats. In 1991 wordt een sample van My World Is Empty Without You gebruikt in het nummer Georgy Porgy van rapper MC Lyte.

Op 28 Oktober 1972 kiest de Commissie Voor Wereldzaken in de Verenigde Staten het nummer Join Together van The Who als haar muzikale thema.

Edsullivanshow_elvis_wwwplatenkastwElvis Presley is op 28 Oktober 1956 te gast in aflevering 436 van The Ed Sullivan Show. In dit CBS televisie-programma zingt Elvis Presley de nummers Don't Be Cruel, Love Me Tender, Love Me en Hound Dog. Elvis wordt begeleid door gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black, drummer D.J. Fontana en achtergrondzangers The Jordanaires. Het is voor Elvis Presley zijn tweede optreden in The Ed Sullivan Show. Op 20 November 2006 worden alle optredens van Elvis Preley in The Ed Sullivan Show onder de naam "The Ed Sullivan Show: Elvis" op een 3 dubbele DVD box uitgebracht.

Nicole_camille_escovedoLionel Richie treedt op 28 Oktober 1975 in het huwelijk met Brenda Harvey. Zij adopteren de op 21 September 1981 geboren Nicole Camille Escovedo (foto). Haar biologische vader is Peter Michael Escovedo, de broer van Sheila E., die bij de geboorte van zijn dochter net 21 jaar is en niet in staat is haar op te voeden. Haar peetvader is Michael Jackson. Op 9 Augustus 1993 wordt de echtscheiding van Lionel Richie en Brenda Harvey door een rechter bekrachtigd. Nicole Richie wordt in 2003 wereldberoemd dankzij de reallife-soap The Simple Life waarin zij samen met Paris Hilton op avontuur gaat.

Op 28 Oktober 1982 wordt door Channel 4 de eerste aflevering van The Tube in Engeland uitgezonden. Het populaire muziekprogramma wordt gepresenteerd door Paula Yates en Jools Holland. Zij ontvangen in de eerste uiutzending The Jam en hebben een gesprek met Rolling Stones-zanger Mick Jagger. Paul Weller maakt in The Tube bekend dat The Jam binnenkort gaat stoppen.

Simone_en_wessel_wwwplatenkastwebloSimone Walraven is vanaf 28 Oktober 1987 de opvolgerster van Adam Curry als presentator van het pop-programma Countdown van Veronica. Na een jaar neemt Simone Walraven, op 28 september 1988, alweer afscheid van het programma. Walraven gaat met haar vriend Clark Datchler, zanger van Johnny Hates Jazz, in Engeland wonen. Wessel van Diepen (rechts)volgt Simone Walraven op als presentator van het televisieprogramma.

Bill_berry_2Op 28 Oktober 1997 besluit Bill Berry op te stappen als drummer van R.E.M. Berry die dan zeventien jaar bij de uit Athens, Georgia afkomstige groep heeft gedrumt heeft zijn besluit om gezondsheids-redenen genomen. In Maart 1995 wordt Berry getroffen door een hersenbloeding die hem bijna fataal is geworden. Zanger Michael Stipe noemt het vertrek van Bill Berry "het einde van een tijdperk, maar het is niet het einde van de groep". REM zal in de toekomst een beroep doen op sessie-drummers.

David Bowie is de rijkste popartiest van Groot-Brittannixc3xab. Althans volgens het blad Bussiness Age Magazine van 28 Oktober 1997. Volgens Bussiness Age Magazine wordt het vermogen van David Bowie geschat op 550 miljoen pond. Op de tweede plaats staat Paul McCartney met een vermogen van 520 miljoen pond, gevolg door Tom Jones, Phil Collins, Elton John en Mick Jagger.

Op 28 Oktober 2005 wordt de Duitse DJ Paul van Dyk gekozen tot de Beste Deejay Ter Wereld. DJ Tiesto, alias Tijs Verwest uit Breda, is dan na drie jaar voor het eerst van de eerste plaats verdrongen. Tiesto staat nu tweede. Derde is Armin van Buuren uit Leiderdorp. De vijfde plaats in 2005 is voor de Rotterdammer Ferry Corsten. Deze verkiezing is georganiseerd door het toonaangevende Britse blad DJ Magazine. Het klassement wordt sinds 1993 samengesteld.

Virginia_plain_wwwplatenkastweblognVirginia Plain, met op de B-kant The Numberer, van Roxy Music komt op 28 Oktober 1972 op een 34ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen en bereikt op 4 November 1972 de 27ste plaats als hoogste notering. Op 26 November 1977 komt Virginia Plain van Roxy Music voor de tweede keer binnen in de Nederlandse Top 40. Nu staat op de B-kant het nummer Pyjamarama. Deze heruitgave van Virginia Plain komt nu tot een 21ste plaats.

John_kerry_en_bruce_springsteenOp 28 Oktober 2004 vindt er in de straten van Madison in de staat Wisconsin een verkiezingsbijeenkomst plaats van de Democratische presidentskandidaat John Kerry. Ruim 80.000 Amerikanen zijn hier naar toe gekomen, waaronder ook Bruce Springsteen. De 55-jarige zanger/gitarist, gekleed in een blauwe broek en een grijze jas, heeft John Kerry de beschermer van Amerika's echte waarden genoemd. Bruce Springsteen over waar zijn liedjes over gaan "I've been writing songs about America for thirty year, about what America stands for, and what America fights for.The essential ideas of America's identity are what is at stake November 2." Bruce Springsteen zegt dat John Kerry staat voor "An adult view of our place in the world. He understands that we are not infallible. Kery will make our world a better and a safer place." Bruce Springsteen speelt op de verkiezingsbijeenkomst in Madison twee nummers: Promised Land en No Surrender, het muzikale campagne-thema van John Kerry met daarin de veelzeggende regel: "I want to sleep underneath peaceful skies."

Smokey Robinson & The Miracles staan op 28 en 29 Oktober 1964 in het Civic Auditorium in Santa Monica, Californie. Naast deze groep zijn er ook optredens van The Beach Boys, Chuck Berry, Marvin Gaye, The Supremes en The Rolling Stones.

BeatricePaul McCartney wordt op 28 Oktober 2003 opnieuw vader. Zijn tweede vrouw Heather Mills schenkt in een ziekenhuis in Noord-Londen het leven aan dochter Beatrice Milly McCartney. Voor de 61-jarige Paul McCartney is Beatrice zijn vierde kind. Uit zijn vorige huwelijk met Linda Eastman heeft hij drie volwassen kinderen, waaronder een zoon, en een stiefdochter. Paul McCartney is in Juni 2001 met de 35-jarige Heather Mills getrouwd.

Op 28 Oktober 2003 geven de vier originele leden van The Alarm een eenmalig rexc3xbcnie-concert in Londen. De exacte locatie is niet bekendgemaakt, en het concert is alleen toegankelijk voor genodigden. Fans hebben zich kunnen aanmelden via de officiele website van The Alarm. Het unieke reunie-optreden van The Alarm zal worden vastgelegd door televisiecamera's. De originele bezetting van The Alarm is in 1991 ontbonden. Zanger/gitarist Mike Peters, zanger/gitarist Dave Sharp, bassist Eddie MacDonald en drummer Nigel Twist hebben sindsdien niet meer gezamenlijk opgetreden.

War Child Nederland organiseert op 28 Oktober 2004, voor de tweede keer, een groot benefietconcert in Ahoy' Rotterdam. Er zijn optredens van ondermeer Marco Borsato, Ilse de Lange, Do, Veldhuis & Kemper, Dolf Jansen en De Vliegende Panters.

Wijzer_van_guus_meeuwisVanaf 28 Oktober 2005 ligt het album Wijzer van Guus Meeuwis in de platenwinkel. Het is voor Guus Meeuwis zijn eerste studio-album in drie jaar. Het merendeel van de nummers is door Guus Meeuwis zelf geschreven, samen met zijn vaste pianist Jan-Willem Rozenboom. Er zijn ook tekstbijdragen van o.a. Leo Driessen, J.W. Roy en Jack Poels. Op Wijzer staan Als De Liefde, Als Je Ooit, Bloemen, De Weg, Het IJs Is Nog Te Dun, Jouw Hand, Liefde Is Een Werkwoord, Mag Ik Dansen, Niemand, Te Lang, Terug Naar Toen, Thuis en Wensen. Naast de standaardeditie van dit album verschijnt er een luxe-editie met een bonus-CD van ongeveer een half uur. Hierop staan hoogtepunten van de uitverkochte concerten die Guus Meeuwis op 23, 26 en 27 september 2005 heeft gegeven in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Wijzer komt op 5 November 2005 op de vijfde plaats de Mega Album Top 100 binnen. 

Raymond Jones vraagt op 28 Oktober 1961 in de platenwinkel NEMS van Brian Epstein in Liverpool naar de single My Bonnie van The Beatles. Brian heeft de plaat niet op voorraad, maar hij belooft hem te bestellen. Epstein ontdekt dat de single in Duitsland is opgenomen en dat The Beatles een groep uit Liverpool is die geregeld in de plaatselijke club The Cavern optreedt. Binnen een maand is Brian Epstein manager van The Beatles.

538Op 28 Oktober 1972 komt het verzamelalbum Met Volle Kracht (De Eerste Hits Van Veronica 538) op een 15e plaats de Nederlandse LP Top 20 binnen. Op dit album staan de volgende hits: Vaya Con Dios van The Cats, Popcorn van The Popcorn Players, Everybody's Telling Me van Oscar Benton & Monica, Black And White van Three Dog Night, Femmes Aux Jeux D'Amour van Adamo, 10538 Overture van The Electric Light Orchestra, Who Was It? van Hurricane Smith, To Make My Life Beautiful van Alex Harvey, Devilish Mary van Jen Rog, 6 Uhr Fruch In Den Strassen van Christian Anders en Oei Oei van Jan Boezeroen. Met Volle Kracht (De Eerste Hits Van Veronica 538) is een gezamenlijk project van EMI en Columbia en staat vanaf 4 November 1972 vier weken op de tweede plaats. Het album wordt van de eerste plaats afgehouden door Cornelis Vreeswijk met zijn gelijknamige album. Cornelis Vreeswijk staat vanaf 21 Oktober 1972 zes weken op de eerste plaats van de Nederlandse LP Top 20.

Buddy Holly & The Crickets zijn op 28 Oktober 1958 in Philadelphia voor opnamen van American Bandstand voor WABC-TV. Zij spelen Heartbeat en It's So Easy. Daarnaast worden Buddy Holly, Jerry Allison en Joe Mauldin geinterviewd door presentator Dick Clark.

Jerry_lee_lewis_last_man_standingOp 28 Oktober 2006 komt het album Last Man Standing van Jerry Lee Lewis op een 97ste plaats binnen in de Mega Top 100. Op Last Man Standing wordt de 70-jarige zanger/pianist in een aantal "duetten" bijgestaan door B.B. King, Eric Clapton, Bruce Spingsteen, Mick Jagger, Keith Richards, Ron Wood, Neil Young, Toby Keith, John Fogerty, Robbie Robertson, Merle Haggard, Kid Rock, Rod Stewart, Willie Nelson, George Jones, Little Richard, Delaney Bramlett, Buddy Guy, Don Henley, Kris Kristofferson, Jimmy Page en Ringo Starr. De gitaristen Kenny Lovelace en Jimmy Rip, bassist Hutch Hutchinson en drummer Jim Keltner zorgen voor de begeleiding van Jerry Lee Lewis en zijn gasten. Jimmy Rip tekent ook voor de productie. Het verschijnen van het album is een wonder op zich. In de vijf jaar dat Lewis aan dit eerste studioalbum in elf jaar werkt, verslijt hij maar liefst vier platenmaatschappijen. Aanvankelijk is het ook niet de bedoeling om een "duettenplaat" te maken. Jerry Lee Lewis heeft twee nummers geschreven voor de soundtrack van Why Men Shouldn't Marry. Deze film gaat echter nooit in premixc3xa8re. Lewis is dan niet meer te stoppen en besluit een heel album op te nemen. Last Man Standing stijgt in zijn tweede week naar de 63ste plaats. Een week later zakt Last man Standing van Jerry Lee Lewis naar 85. Op 6 Maart 2007 verschijnt er onder dezelfde naam ook een DVD, met daarop een registratie van de optredens die Jerry Lee Lewis gaf op 28 en 29 September 2006 in de Sony Studios in New York voor de PBS TV special "Great Performances". Een groot aantal artiesten die aan de CD hebben gewerkt zijn ook van de partij gedurende deze twee optredens.

Sex_pistols_wwwplatenkastweblognlNevermind The Bollocks Here's The Sex Pistols wordt op 28 Oktober 1977 in de Verenigde Staten uitgebracht door Warner Brothers. De LP komt op 10 December 1977 binnen in de albumlijst van Billboard. Nevermind The Bollocks Here's The Sex Pistols komt niet hoger dan 106. Pas elf jaar nadat Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols in Engeland een groot succes is, bereikt het album op 28 Januari 1988 in Amerika met een verkoop van 500.000 exemparen de gouden status. Op het album staan de volgende nummers: Holidays In The Sun, Bodies, No Feelings, Liar, Problems, God Save The Queen, Seventeen, Anarchy In The UK, Submission, Pretty Vacant, New York en E.M.I.

Op 28 Oktober 1986 wordt in Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah het huwelijk gesloten tussen Marie Osmond en Brian Blosil. Zij hebben inmiddels zeven kinderen waarvan er vijf zijn geadopteerd. Marie Osmond is vanaf juni 1982 drie jaar getrouwd geweest met Steve Craig. Zij hebben xc3xa9xc3xa9n zoon, Stephen. Op 30 Maart 2007 wordt bekend dat Marie Osmond en Brian Blosil "als goede vrienden" uit elkaar gaan.


Muziek Jarige Op 28 Oktober

1927: Cleo Laine (Clementina Dinah Campbell)- Jazz Zangeres USA
1936: Charlie Daniels - Charlie Daniels Band Zanger/Viool
1937: Graham Bond - Toetsenist Engeland († 8 Mei 1974)
1940: Wayne Fontana - Wayne Fontana & The Mindbenders Zanger
1941: Curtis Lee - Zanger USA
1941: Hank B Marvin - The Shadows Gitaar
1948: Telma Hopkins - Dawn Zangeres
1953: Desmond Child - Componist/Zanger USA
1957: Stephen Morris - New Order Toetsen
1958: William Reid - The Jesus & Mary Chain Zanger
1959: Neville Henry - The Blow Monkeys Saxofoon
1963: Eros Ramazzotti (Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina) - Zanger Italie
1969: Desiree Manders - 2 Brothers On The 4th Floor Zangeres
1974: Karen Damen - K3 Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten