Zoeken in de muziekgeschiedenis

25 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 26 Oktober

Eros_liveOp 26 Oktober 1998, twee dagen voor zijn 35ste verjaardag, verschijnt het album Eros Live van de Italiaanse zanger Eros Ramazzotti. De vijftien nummers op de CD zijn opgenomen tijdens zijn wereldtournee in 1997 en 1998. Eros Ramazzotti wordt op het podium bijgestaan door Claudio Guidetti, Paul Warren, James Ralston (gitaar), Steve Grove (saxofoon en toetsen), Chris Stainton (piano), Luca Scarpa (toetsen), Flavio Scopaz (bas), Alfredo Golino (drums) en Monica Magnani en Stefano De Maco (achtergrond vocalen). Ook Joe Cocker en Tina Turner zijn op het album te horen. Met Joe Cocker zingt Ramazzotti het nummer That's All I Need To Know / Difendero, en met Tina Turner het nummer Cose Della Vita / Can't Stop Thinking Of You. Eros Live komt op 7 November 1998 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt de 37ste plaats.

Bill Haley & His Comets geven op 26 Oktober 1958 één van de eerste Rock & Roll concerten ooit in Duitsland. Meer dan 7000 fans zorgen ervoor dat het concert in West-Berlijn uitloopt op een chaos.

Gordon_wwwplatenkastweblognlGordon komt op 26 Oktober 1991 op nummer 23 binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn. Op de B-kant van deze single staat If I Could Only Be With You, de Engelse vertaling van Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn. Het nummer is geschreven door John Ewbank, en is opgenomen in Studio Arnold Muhren in Volendam met Peter van Asten als producer. Vanaf 30 November 1991 staat Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn vier weken op de eerste plaats. Op 6 December 1991 krijgt Gordon een gouden plaat voor deze single.

Forbes.com brengt op 26 Oktober 2004 wel een heel morbide lijst uit, de top 5 van meest verdienende artiesten die overleden zijn. Op nummer 5 staan George & Ira Gershwin die 6 miljoen dollar hebben verdiend, op nummer 4 staat Bob Marley met 7 miljoen dollar, nummer 3 is George Harrison die 8 miljoen heeft verdiend, en op 2 staat, met 21 miljoen dollar, John Lennnon. De absolute Nr 1 van meestverdienende overleden artiest is Elvis Presley met een bedrag van 40 Miljoen dollar.

Blizzard_of_ozzDe 19 jarige John D. McCullum pleegt op 26 Oktober 1984 zelfmoord. Nadat hij uren naar het album Blizzard Of Ozz van Ozzy Osbourne heeft geluisterd heeft, schiet hij zichzelf met een kaliber 22 revolver door het hoofd. Een jaar later klagen John's ouders Ozzy Osbourne en platenmaatschappij CBS Records aan. Volgens hen is het nummer Suicide Solution wat op Blizzard Of Ozz staat, verantwoordelijk voor de zelfmoord van hun zoon. Op 7 Augustus 1987 wordt Ozzy Osbourne in Los Angeles vrijgesproken van iedere schuld aan de dood van John McCullum. Op 18 Juli 1988 wordt Ozzy Osbourne, in hoger beroep, opnieuw vrij gesproken van iedere schuld. Osbourne is met deze vrijspraak overigens nog niet uit de juridische problemen. Er loopt namelijk nog een soortgelijke zaak tegen hem, aangespannen door de ouders van Michael Waller, die zichzelf in 1986 ook van het leven heeft beroofd na het beluisteren van Suicide Solution. Die zaak wordt in 1991 uiteindelijk ook in het voordeel van Osbourne beslist.

In de studio van jazzgitarist Curly Clayton, vlakbij het stadion van voetbalclub Arsenal in Londen, nemen The Rolling Stones op 26 Oktober 1962, in eigen beheer een grammofoonplaat op. De groep bestaat dan uit zanger Mick Jagger, gitaristen Brian Jones en Keith Richards, pianist Ian Stewart en drummer Tony Chapman. Opgenomen worden You Can't Judge A Book By The Cover van Bo Diddley, Soon Forgotten van Muddy Waters en Close Together van Jimmy Reed. Een paar dagen later sturen The Rolling Stones deze opnamen naar Neville Skrimshire van EMI Records. Zij krijgen geen reactie. Bij platenmaatschappij Decca is de reactie: "Jullie komen nergens met die zanger." Een versleten exemplaar van deze demo heeft Tony Chapman op 6 April 1988 bij de Philips' Rock'n'Roll Memorabilia-veiling in Londen ruim 6000 pond opgeleverd.

White_plains_wwwplatenkastweblognlOp 26 Oktober 1969 neemt de Engelse studio-groep The White Plains het nummer My Baby Loves Lovin' op. My Baby Loves Lovin' is geschreven door Roger Cook en Roger Greenaway. Tony Burrows is de zanger van The White Plains. De single My Baby Loves Lovin' wordt op 9 Januari 1970 als eerste nummer van The White Plains uitgebracht. Op 7 Februari 1970 komt My Baby Loves Lovin' de Engelse hitparade binnen, en bereikt de negende plaats. In Nederland komt de single niet verder dan een notering in de tipparade.

Lovely Rita van Fats Domino komt op 26 Oktober 1968 op een 32ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van Lovely Rita staat Wait Till It Happens To You. Lovely Rita is geschreven door John Lennon en Paul McCartney voor het album Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles uit 1967. De versie van Fats Domino bereikt in Nederland de achttiende plaats.

Alma_coganOp 26 Oktober 1966 overlijdt zangeres Alma Cogan in een ziekenhuis in Londen aan de gevolgen van maagkanker. Alma Cogan wordt op 19 Mei 1932 in Stepney, Lonen geboren als Alma Angela Cohen. Aan het begin van de jaren vijftig heeft zij in Engeland grote hits met Bell Bottom Blues en Dreamboat, en is daarmee de jongste vrouwlijke artieste die in de jaren 50 een nummer 1 hit scoort. In November 1964 heeft Alma Cogan in Duitsland een Top 10-hit met een Duitse versie van Tennessee Waltz. Op 4 Oktober 1965 neemt zij een cover-versie van Eight Days A Week van The Beatles op. John Lennon en Paul McCartney zijn bij de opname aanwezig. Het wordt geen hit. Alma Cogan is 34 jaar geworden.

Op 26 Oktober 1976 bereikt A Fifth Of Beethoven van Walter Murphy's Big Apple Band de gouden status in Amerika. De single is op 29 Mei 1976 binnengekomen in de Billboard Hot 100. In de week van 9 Oktober 1976 staat A Fifth Of Beethoven op de eerste plaats.

In het radioprogramma Saturday Club van de BBC dat wordt uitgezonden op 26 Oktober 1963 zijn live-opnamen van The Rolling Stones te horen. De nummers die uitgezonden worden zijn Come On, Memphis Tennessee en Roll Over Beethoven, alle drie geschreven door Chuck Berry.

Tracee_joy_silbersteinTracee Joy Silberstein wordt op 26 Oktober 1972 geboren als dochter van Diana Ross en Robert Ellis (Bob) Silberstein. Diana Ross heeft hierom op 23 Oktober 1972 de premiere van de bioscoopfilm The Lady Sings The Blues in New York niet kunnen bijwonen. De zangeres is in Januari 1971 getrouwd met muziekpromotor Silberstein. Wanneer in Mei 1971 blijkt dat Diana Ross een kind verwacht van Berry Gordy Jr., de directeur van haar platenmaatschappij Motown, vraagt Bob Silberstein echtscheiding aan. Naderhand blijven hij en Diana Ross bij elkaar. Op 14 Augustus 1971 wordt Rhonda Ross Kendricks geboren. Tracee Joy Silberstein wordt in November 1975 gevolgd door Chudney Lane Silberstein. In 1977 gaan Diana Ross en Bob Silberstein uit elkaar.

Vs_pearl_jamExc3xa9n week nadat Vs van Pearl Jam is verschenen, zijn er in Amerika op 26 Oktober 1993 al 950.000 exemplaren van het album verkocht. Vs komt op 6 November 1993 binnen op de eerste plaats van de albumlijst van Billboard. De CD staat vijf weken aan de top. Op Vs staan de nummers Go, Animal, Daughter, Glorified G., Dissident, W.M.A., Blood, Rearviewmirror, Rats, Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Leash en Indifference. Van het album worden de nummers Go, Animal, Daughter en Dissident op single uitgebracht. In eerste instantie was de titel voor het album Five Against One (naar de tekst van het nummer Animal). Vlak voor de realese wordt de titel echter gewijzigd in Vs. Promo exemplaren met de eerste titel zijn tegenwoordig een klein fortijn waard. Vs staat in totaal 67 weken in de Billboard albumlijst genoteerd en verkoopt ruim 6 miljoen keer. Vs is hiermee tot nu toe het tweede best verkopende album van Pearl Jam. Koploper is nog altijd het debuut album Ten. Dit album dat 'slechts' de tweede plaats haalt in de Amerikaanse albumlijst is tot nu toe 10 miljoen keer de toonbank overgegaan. 

Only_love_wwwplatenkastweblognlOp 26 Oktober 1985 bereikt Only Love van Nana Mouskouri de eerste plaats in de Belgische hitparade. Het door Vladimir Costa en Norman Gimbel geschreven Only Love staat zeven weken op de eerste plaats. Only Love is het thema van de televisieserie Mistral's Daughter. Deze mini-serie, naar het gelijknamige boek van Judith Krantz, is geregisseerd door Kevin Connor en Douglas Hickox. Stacy Keach en Stefanie Powers spelen de hoofdrollen in Mistral's Daughter.

Dance_dance_dance_wwwplatenkastweblVanaf 26 Oktober 1964 ligt de single Dance Dance Dance van The Beach Boys in de platenwinkels. Op de B-kant van deze door platenmaatschappij Capitol uitgebrachte single staat het nummer staat The Warmth Of The Sun. Dance Dance Dance komt op 7 November 1964 de Amerikaanse hitparade binnen, en haalt de achtste plaats. The Beach Boys hebben Dance Dance Dance op 9 Oktober 1964 opgenomen in de RCA Studio in Hollywood. De basis voor deze track hebben The Beach Boys al op 22 September 1964 in de Columbia Studio in Nashville vastgelegd. The Beach Boys worden begeleid door drummer Hal Blaine, gitarist Glen Campbell, de blazers Steve Douglas en Jay Migliori, accordeonist Carl Fortine en bassist Ray Pohlman.

Koningin Elizabeth II spelt op 26 Oktober 1965, in Buckingham Palace in Londen, The Beatles hun MBE (Member Of The Order Of The British Empire) onderscheiding op. Bij aankomst op het paleis speelt een militaire kapel het Beatles nummer Can't Buy Me Love in marstempo. Na de ceremonie geven The Beatles een persconferentie in het Saville Theatre in Londen.

Wilbert_harrisonZanger Wilbert Harrison overlijdt op 26 Oktober 1994 in Spencer, North Carolina aan de gevolgen van een beroerte. Wilbert Harrison wordt op 5 Januari 1929 geboren in Charlotte in de Amerikaanse staat North Carolina. Vanaf 18 Mei 1959 staat Harrison twee weken op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade gestaan Kansas City. Kansas City is in 1951 geschreven door het duo Leiber & Stoller als K.C Loving, en in 1952 voor het eerst op de plaat gezet door Little Willie Littlefield. Littlefield beweert echter dat hij K.C. Loving geschreven heeft, maar dat hij de auteursrechten in een moment van zwakte aan Leiber & Stoller doorverkocht. Tien jaar later komt Wilbert Harrison met het nummer Let's Work Together niet verder dan 32. Een aantal jaren eerder neemt Harrison het als Let's Stick Together al op. Maar er is blijkbaar te veel tijd overheen gegaan na Kansas City en de naam Wilbert Harrison doet geen belletje meer rinkelen en de single flopt. Jaren later probeerd Wilbert het opnieuw (voor Sue Records in 1969). Uit schrik dat zijn vorige platenbaas, Bobby Robinson, voor moeilijkheden zou zorgen, neemt Wilbert die latere versie op als Let's Work Together. De meeste latere versies gaan daar op voort; alleen Bryan Ferry heeft blijkbaar al eens van die eerste versie gehoord. Wilbert Harrison is 65 jaar geworden. In 2001 wordt de opname van Kansas City door Wilbert Harrison beloont met een Grammy Hall Of Fame Award. Ook wordt zijn versie genoemd in The Rock And Roll Hall Of Fame's 500 Songs That Shaped Rock And Roll.

Op 26 Oktober 2000 geeft Robbie Williams een uitverkocht concert in de Evening News Arena in het Engelse Manchester. Door MSN.nl wordt het concert via een live webcast uitgezonden. Het concert valt samen met de wereldwijde introductie van MSN Live!, een kanaal dat geheel is gewijd aan spectaculaire online evenementen. Het Nederlandstalige MSN Live!-kanaal op MSN.nl biedt de Nederlandse Internet-gebruiker enerzijds toegang tot internationale sterren en tegelijkertijd tot populaire Nederlandse artiesten. Joost Nienhuis, Manager van MSN.nl: "Wij verwachten dat duizenden Nederlandse fans de webcast live zullen bekijken en beluisteren. Vorig jaar Augustus trok de MSN-webcast van het concert van Robbie Williams in Slane Castle al meer dan 300.000 bezoekers."

Snoop Dogg wordt op 26 Oktober 2006 gearresteerd voor verboden wapen- en drugsbezit. Agenten treffen bij een controle op het Bob Hope-vliegveld in Burbank, Californie in zijn auto een vuurwapen en een kleine hoeveelheid marihuana aan. Na het betalen van een borgsom van 35.000 dollar wordt Snoop Dogg vrijgelaten. Volgens Donald Etra, de advocaat van de als Calvin Broadus geboren rapper is er niets aan de hand: "There is no basis for this arrest. We believe that once this is cleared up, all charges will be dismissed."

Tyler Jackson Fogerty wordt op 26 Oktober 1992 geboren als zoon van John Fogerty en zijn vrouw Julie Lebiedzinski. De voormalige zanger/gitarist van Creedence Clearwater Revival en zijn vrouw die ook zijn manager is zijn in April 1991 met elkaar getrouwd.  John en Julie Fogerty hebben inmiddels vier kinderen, naast Tyler zijn dit Lyndsay (uit een eerder huwelijk van Julie), Shane en Kelsy Cameron.

Rarities_19712003Op 26 Oktober 2005 wordt bekend dat de platenmaatschappij Virgin en de Noord-Amerikaanse koffieketen Starbucks eind November 2005 een nieuw album van The Rolling Stones uitbrengen. Rarities 1971-2003 is niet alleen in de vestigingen van Starbucks in de Verenigde Staten en Canada te verkrijgen, maar ook in de reguliere platenwinkels. In Europa wordt dit album van The Rolling Stones uitgebracht door EMI. Op Rarities 1971-2003 staan zestien tracks waaronder dance-mixen van Miss You en Harlem Shuffle, live-versies van Tumbling Dice en Beast Of Burden en enkele B-kantjes, waaronder Let It Rock.

Tijdens een optreden in Chicago op 26 Oktober 1991 breekt Ozzy Osbourne zijn voet tijdens een van zijn beroemde 'Frog Leaps'. Osbourne presteert het echter om met zijn gebroken voet toch nog 3 shows te geven. Hierdoor loopt hij een infectie op waardoor de zanger gedwongen wordt om de resterende optredens van zijn Theatre Of Madness Tour uit te stellen. Op 5 Januari 1992 is Osbourne voldoende hersteld om de tour af te maken. 

Heavenandhell_wwwplatenkastweblognlVanaf 26 Oktober 2006 gaan gitarist Tony Iommi (rechts), bassist Geezer Butler (links) drummer Vinny Appice (2e links) en zanger Ronnie James Dio (2e rechts)samenwerken onder de naam Heaven And Hell. Heaven And Hell is een album van Black Sabbath dat in 1980 verschijnt, en het eerste met zanger Ronnie James Dio als vervanger voor Ozzy Osbourne die de groep dan "definitief" heeft verlaten. Met Dio maakt Black Sabbath nog een album, The Mob Rules. De hernieuwde samenwerking van Dio kan door contractuele afspraken niet onder de naam van Black Sabbath, ook omdat Black Sabbath dan nog steeds bestaat, vandaar de naam Heaven And Hell. Aanleiding van de hernieuwde samenwerking is het Black Sabbath album The Dio Years, met 3 nieuwe nummers. Ook volgt een tour onder de naam Heaven and Hell.

Ekseption_met_cor_dekkerOp 26 Oktober 2005 overlijdt Cor Dekker aan de gevolgen van kanker. Cor Dekker (2e van rechts op de achtergrond) wordt in 1948 in IJmuiden geboren. De bassist begint zijn carierre bij The Hottlets, maar wortd vooral bekend als bassist van de symfonische rockgroep Ekseption, waarvan hij van 1968 tot 1978 deel uit maakt. In zijn Ekseption periode raakt Dekker verslaafd aan heroine. Later wordt hij naast gebruiker ook dealer van deze harddrug. Dekker wordt veroordeeld, maar wordt begin September 2005 vrijgelaten uit gevangenschap wegens zijn verslechterende gezondheidstoestand. Dekker overleed zes weken later in zijn woonplaats IJmuiden aan de complicaties die hij heeft opgelopen ten gevolge van blaaskanker. Cor Dekker is 57 jaar geworden.

Paul Kantner wordt tijdens opnamen van het album Modern Times van Jefferson Starship op 26 Oktober 1980 getroffen door een hersenbloeding. De 39-jarige gitarist wordt na vijftien dagen uit het ziekenhuis ontslagen.

Paulvandyk_wwwplatenkastweblognlLezers van het Britse tijdschrift DJ Magazine roepen op 26 Oktober 2006 de Duitse DJ Paul van Dyk voor de tweede achtereenvolgende keer uit tot De Beste DJ Ter Wereld. De Nederlander Armin van Buuren is tweede. Andere Nederlandse deejays in deze Top 100 van het toonaangevende Eneglse tijdschrift zijn Ferry Corsten op zes, Marco V. op achttien en Sander Kleinenberg op 27. DJ Tiesto, alias Tijs Verwest uit Breda, heeft in 2002, 2003 en 2004 op de eerste plaats gestaan. Dit jaar bezet hij de derde plaats. Het klassement wordt sinds 1993 door DJ Magazine samengesteld.

As_tears_go_byMick Jagger besluit op 26 Oktober 1965, mede door het succes van Yesterday van The Beatles, het nummer As Tears Go By op te nemen. Jagger heeft As Tears Goes By, samen met Keith Richards, in 1964 voor Marianne Faithfull geschreven. Mick Jagger wordt begeleid door een strijkkwartet. De andere leden van The Rolling Stones doen niet mee. As Tears Go By wordt in de IBC Studio in Londen opgenomen. Mick Jagger over As Tears Goes By: "We waren het eigenlijk niet van plan, omdat de Rolling Stones een nogal macho bluesgroep waren. Maar de versie van Marianne Faithfull was al een grote bewezen hit... Het was één van de eerste dingen die ik ooit had geschreven". As Tears Goes By, met op de B-kant Gotta Get Away, wordt in Amerika op 18 December 1965, Keith Richards 22e verjaardag, uitgebracht en haalt als op 25 December 1965 een zesde plaats als hoogste notering. In Nederland komt As Tears Goes By, met op de B-kant 19th Nervous Breakdown, op 19 Februari 1966 de Veronica Top 40 binnen. As Tears Go By bereikt de tweede plaats.

Black_magic_woman_wwwplatenkastweblVanaf 26 Oktober 1970 ligt de single Black Magic Woman van Santana in de platenwinkel. Black Magic Woman is op 4 en 5 Juni 1970 in San Francisco opgenomen. Black Magic Woman is geschreven door Peter Green. Hij heeft het nummer in 1968 met zijn groep Fleetwood Mac opgenomen voor hun eerste album. De versie van Santana komt op 14 November 1970 de Amerikaanse hitparade binnen. Hij bereikt de vierde plaats. In Nederland komt Black Magic Woman, met op de B-kant Hope You're Feeling Better niet verder dan de tipparade.

Freddiedavidbowie_2Queen en David Bowie nemen op 26 Oktober 1981 in de Mountain Studios in Montreux, Zwitserland het nummer Under Pressure op. Op 14 November 1981 komt de single de Nederlandse Top 40 binnen. In de week van 12 December 1981 staat Under Pressure op de eerste plaats.  Over het intro is nogal wat onduidelijkheid. Het beroemde bas intro wordt in 2005 door het muziek magazine Stylus gekozen als het beste in de geschiedenis van de populaire muziek. Volgens John Deacon, de bassist van Queen, (in een interview in 1982) is het David Bowie geweest die het bas intro bedacht heeft. In latere interviews verklaren zowel drummer Roger Taylor en gitarist Brian May dat de credits voor het intro naar John Deacon gaan. Op de website van David Bowie staat te lezen dat het bas intro er al was voordat hij er bijkwam.

El_paso_wwwplatenkastweblognlVanaf 26 Oktober 1959 ligt El Paso van Marty Robbins in Amerika in de platenwinkel. Robbins heeft het door hemzelf geschreven nummer op 7 April 1959 in Nashville opgenomen. De single gaat over een crime passionel in El Paso in Texas. El Paso komt op 9 November 1959 binnen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 4 Januari 1960 twee weken op de eerste plaats. Hoewel hij er niet aan herinnerd wil worden, heeft John de Mol sr. een Nederlandse versie van El Paso opgenomen!

Op 26 Oktober 1959 besluiten The Everly Brothers om platenmaatschappij Cadence te verlaten. Don en Phil Everly beginnen onderhandelingen met zowel RCA als Warner voor een nieuw platencontract. De broers tekeken uiteindelijk een nieuw contract bij platenmaatschappij Warner. Cathy's Clown is de eerste single die The Everly Brothers hier uitbrengen. Het is hun vierde en laatste nummer 1-hit in Amerika. Vanaf 23 Mei 1960 staat Cathy's Clown vijf weken bovenaan in de Billboard Hot 100.

Rex_gildoIn het Universiteitsziekenhuis in Mxc3xbcnchen overlijdt op 26 Oktober 1999 de zanger Rex Gildo. De zanger is op 23 Oktober 1999 in het ziekenhuis opgenomen na een zelfmoordpoging. Bij een bezoek aan vrienden springt hij van twee hoog uit het raam van het toilet. Met botbreuken en inwendig letsel wordt Rex Gildo opgenomen in het ziekenhuis. Hij wordt geopereerd, maar overlijdt uiteindelijk aan een hartaanval. Rex Gildo wordt op 2 Juli 1936 in Straubing in Duitsland geboren als Ludwig Friederich Hirtreiter, maar ook de naam Ludwig Alexander Hirtreiter verwijst naar Rex Gildo. In 1959 gaat zijn muzikale carriere van start bij platenfirma Electrola, hier bedenkt hij de naam Rex Gildo. Gildo zingt vaak met vrouwen aan zijn zijde zoals Conny Froboess, Angele Durand en Vivi Bach. Maar ook met Gitte Hænning  behaalt hij grote successen en samen worden ze het droompaar uit de jaren 60. Ook zijn filmcarriere loopt voorspoedig. Rex Gildo speelt in zo'n 30 films. Een van zijn grootste hits is Vom Stadtpark Die Laternen, samen met Gitte Hænning . In 1969 neemt Gildo deel aan de wedstrijd Ein Lied Fur Madrid en hoopt op die manier naar het Eurovisiesongfestival te mogen. Er zijn 3 deelnemers die elk 3 nummers zingen. Rex Gildo wordt derde achter Siw Malmkvist en Peggy March. Drie jaar later heeft hij een wereldhit met het nummer van Ralph Siegel, Fiesta Mexicana ook wel bekend als Hossa Hossa. In de jaren 80 wordt zijn succes minder, het publielk houdt niet meer zo van de schlagers, maar bij zijn trouwe aanhang is hij nog steeds populair. Gildo moet gaan optreden voor een kleiner publiek, er zijn vermoedens dat hij aan pillen en alcohol verslaafd is. Later volgt er ook een rechtszaak omdat hij dronken op het podium staat. Zijn Sonnyboy-imago raakt beschadigd als er geruchten opduiken dat hij een homoseksuele relatie zou hebben met zijn prive secretaris, Dave Klingenberg. Op de dag van zijn sprong zou Dave een einde aan zijn vriendschap hebben gemaakt. Dit kon Gildo niet verwerken. Rex Gildo is 53 jaar geworden.

Elvis Presley is op 26 Oktober 1956 in New York voor repetities van The Ed Sullivan Show. In dit CBS-televisieprogramma, dat op 28 Oktober 1956 rechtstreeks wordt uitgezonden, zingt Elvis Presley Don't Be Cruel, Love Me Tender, Love Me en Hound Dog. Hij wordt begeleid door gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black, drummer D.J. Fontana en achtergrondzangers The Jordanaires.

Een anonieme bieder koopt op 26 Oktober 2006 de rechten op de muziek van Jimi Hendrix. De familie van de op 18 September 1970 overleden zanger/gitarist vecht deze transactie aan. Experience Hendrix, het bedrijf van de nabestaanden van Jimi Hendirx, zegt eigenaar te zijn van alle rechten op de muziek en de geluidsbanden. De rechten zijn verkocht door de nabestaanden van Michael Frank Jeffrey, een voormalige manager van Jimi Hendrix. Michael Frank Jeffrey is in 1973 bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen.

Helen_wheels_van_paul_mccartney_winHelen Wheels van Paul McCartney & Wings wordt op 26 Oktober 1973 uitgebracht. Het is de eerste single van het album Band On The Run. Helen Wheels komt in Nederland slechts tot een notering in de tipparade. Het album Band On The Run komt op 2 Februari 1974 de Nederlandse LP Top 20 binnen, en bereikt de vijfde plaats. In Engeland komt Helen Wheels op 3 November 1973 binnen in de Engelse hitparade. Helen Wheels bereikt daar de twaalfde plaats. Helen Wheels gaat over McCartney's landrover (Hell On Wheels)

Op 26 Oktober 1963 treedt Bob Dylan op in de Carnegie Hall in New York. Voor het programmaboekje heeft hij het gedicht My Life In A Stolen Moment geschreven. Dylan speelt die avond ondermeer de volgende nummers: Lay Down Your Weary Tune, When The Ship Comes In, Who Killed Davey Moore?, Talkin' John Birch Paranoid Blues, Percy's Song en Seven Curses.

Tired Of Being Alone van Al Green bereikt op 26 Oktober 1971 de gouden status in de Verenigde Staten. Voor Al Green is het zijn eerste gouden plaat. Tired Of Being Alone is op 24 Juli 1971 binnengekomen in de Billboard Hot 100, en bereikt de elfde plaats.

Jessica_simpson_en_nick_lacheyZangeres Jessica Simpson en Nick Lachey trouwen op 26 Oktober 2002. Jessica en de zanger van 98 Degrees  doen dit tijdens een uitzending van de MTV reallife soap Newlyweds, waarin de trouwerij te zien is en waarin het leven van het pasgetrouwde stel wordt gevolgd. Begin Oktober 2005 plaats het tijdschrift US Weekly een artikel waarin staat dat Simpson en Lachey (31) officieel gaan scheiden. Nick zou genoeg hebben van het gefeest van Simpson. Een woordvoerder van US Weekly verklaart dat het tijdschrift volledig achter het gepubliceerde artikel staat. In een gezamenlijke verklaring ontkennen de Newlyweds Jessica Simpson en Nick Lachey dat ze gaan scheiden. "Nick en Jessica zijn niet uit elkaar. Geruchten die het tegendeel beweren zijn simpelweg niet waar." Ook een woordvoerder van Jessica Simpson verklaart dat de 25-jarige zangeres nog steeds bij haar echtgenoot is.

Een_roosje_mijn_roosje_wwwplatenkasOp 26 Oktober 1974 komt Een Roosje Mxe2x80x99n Roosje van Conny Vandenbos op nummer 27 binnen in de Nederlandse Top 40. Een Roosje M'n Roosje is de Nederlandse vertaling door Gerrit den Braber van Daisy A Day van Jud Strunk uit 1972. De als Jacoba Adriana Hollestelle geboren zangeres heeft in totaal drie liedjes van Jud Strunk in het Nederlands opgenomen. Jacob Brown wordt Ome Arie en Next Door Neighbour's Kid wordt Sjakie Van De Hoek. De Nederlandse vertalingen zijn van Herman Pieter de Boer en Gerrit den Braber. Beide Nummers zijn in 1975 grote hits voor Conny Vandenbos. Sjakie Van De Hoek bereikt de de 7e plaats terwijl Ome Arie een 11e plaats als hoogste notering weet te bereiken. Een Roosje M'n Roosje bereikt de zevende plaats. Commy Vandenbos overlijdt op 7 April 2002 aan de gevolgen van longkanker. Zij is 65 jaar geworden.

Tjeerd Oosterhuis overhandigd op 26 Oktober 2006 aan Petra Berger een platina plaat voor haar eerste album Eternal Woman. Oosterhuis heeft samen met Jurre Haanstra haar nieuwe album Here And Now geproduceerd. Petra Berger begint haar muzikale carriere eind jaren tachtig samen met haar zusje Lida als het duo Chess. In 1993 speelt Petra Berger in de musical Sweeney Todd. Op haar platen zingt zij een mix van pop en klassiek.

Girlie_show_madonnaMadonna geeft op 26 Oktober 1993 een concert in het Ramon Stadium in Bayamon, Puerto Rico. Het concert maakt deel uit van haar Girlie Show World Tour die op 25 September 1993 in het Wembley Stadium in Londen van start is gegaan. De tour wordt afgesloten met vijf concerten (13, 14, 16, 17 en 19 December 1993) in het Tokyo Dome in Tokyo, Japan. De naam van de tour is geinspireerd door het in 1941 door Edward Hopper gemaakte schilderij Girlie Show. Voor het concert in Ramon Stadium in Bayamon roepen de katholieke kerken in San Juan in Puerto Rico de bevolking op om zwarte linten aan de bomen te hangen uit protest tegen het optreden van Madonna. De zangeres beantwoord deze oproep op haar eigen wijze, door tijdens het concert de vlag van Puerto Rico tussen haar benen door te halen. Madonna wordt tijdens deze tour bijgestaan door: Jai Winding en Michael Beardon (toetsen), Paul Pesco (gitaar), Victor Baley (bas), Omar Hakim (drums), LUis Conte (Percussie), Mike McKnight (keyboards) en Niki Haris en Donna DeLory (achtergrondzang).

Brian Matthew presenteert op 26 Oktober 1963 een nieuwe aflevering van het door de Britse commercixc3xable omroep ABC uitgezonden televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt Matt Monro, The Searchers, The Brook Brothers, Cherry Roland, Lee Stirling & The Bruisers, Tommy Quickly en de Franse zanger Richard Anthony. Er is ook een speciaal optreden van The Beatles. Zij spelen All My Loving, Money en She Loves You.

Lookingforward_wwwplatenkastweblognVanaf 26 Oktober 1999 ligt het album Looking Forward van Crosby, Stills, Nash & Young in de platenwinkel. David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young worden op Looking Forward ondermeer bijgestaan door Denny Sarokin, Snuffy Garrett, Ben Keith, Joe Vitale, Mike Finnegan, Craig Doerge, Donald "Duck" Dunn, Luis Conte en Lenny Castro. Looking Forward komt op 30 Oktober 1999 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en haalt de 15e plaats. Naast de titelsong staan op dit album de volgemde nummers: Faith In Me, Stand And Be Counted, Heartland, Seen Enough, Slowpoke, Dream For Him, No Tears Left, Out Of Control, Someday Soon, Queen Of Them All en Sanibel.


Muziek Jarige Op 26 Oktober

1944: Michael Piano - The Sandpipers Zanger
1946: Keith Hopwood - Herman's Hermits Gitaar
1951: Bootsy Collins (William Collins) - Parliament Bas
1951: Maggie Roche - The Roches Zangeres
1952: David Was (Weiss) - Was Not Was Zanger/Toetsen
1953: David Strickland - The B-52's Gitaar
1962: Steve Wren - Then Jerico Drums
1963: Natalie Merchant - 10,000 Maniacs Zangeres
1974: Jeroen Van Veen - Within Temptation Bas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten