Zoeken in de muziekgeschiedenis

24 okt. 2012

Muziekgeschiedenis van 25 Oktober

John_peelJohn Robert Parker Ravenscoft overlijdt op 25 Oktober 2004 in Cuzco, Peru aan de gevolgen van een hartaanval. Ravenscoft beter bekend onder zijn radionaam John Peel is met zijn vrouw op vakantie in Peru, als hij tijdens een etentje onwel wordt. John Robert Parker Ravenscroft wordt op 30 Augustus 1939 geboren in Heswall, een plaatsje vlakbij Liverpool. Na zijn schooltijd en zijn militaire dienst vertrekt hij naar de Verenigde Staten. Nadat The Beatles in 1964 in Amerika zijn doorgebroken wordt John Peel als "expert" aangenomen bij KLIF, het populairste radiostation van Dallas. Vervolgens werkt hij als discjockey bij KOMA in Oklahoma City en bij KNEM in San Bernardino in Californie. Na een paar jaar rondzwerven langs meerdere Amerikaanse zenders, komt hij in 1967 terug naar Engeland en presenteert bij Radio London de show The Perfumed Garden. In datzelfde jaar maakt hij ook furore bij BBC Radio 1 met het late-night-programma Top Gear. Hij is een van de eerste dj's die punk, reggae en hiphop draait. Later krijgt hij zijn eigen John Peel-show en neemt hij ontelbare sessies op met bands die hij altijd zelf selecteerd. Veel van de sessies zijn later door bands uitgebracht op cd, niet zelden resulterend in het beste wat een band ooit deed. Peel grijpt elke kans aan om radio te kunnen maken. Dat resulteert in vele programma's, ook buiten Engeland. Zo heeft Peel lange tijd een programma gehad op het toenmalige Hilversum 3/Radio 3. Voor de VPRO maakt hij tussen 1984 en 1986 een speciale versie van zijn BBC-programma "The John Peel Show". Peel was druk bezig met het schrijven van zijn autobiografie. Hij had de stille hoop dat de opbrengsten van de biografie als pensioen voor zijn oude dag en die van zijn jongere vrouw Sheila kunnen fungeren. Naast zijn vrouw en een bijna afgeronde biografie laat hij ook vier kinderen na. En miljoenen muziekfans die het houden van muziek van hem leerden. John Peel is 65 jaar geworden. Een jaar later wordt in Engeland de eerste John Peel Day gehouden. Ter herinnering aan de dj vinden door het hele land optredens plaats om 'alternatieve' muziek onder de aandacht te brengen. In Nederland wordt een podium op Pinkpop 2005 naar hem vernoemd. (Van 1978 t/m 1986 is Peel presentator van het festival).

Tracy Kristine Nelson wordt op 25 Oktober 1963 in Santa Monica in Californixc3xab geboren als dochter van zanger Rick Nelson en actrice Kristin Harmon. Op vijfjarige leeftijd speelt Tracy Nelson de dochter van Henry Fonda in de film Yours, Mine And Ours. In 1982 speelt zij de rol van Jennifer DeNuccio in de televisieserie Square Pegs. Tussen 1987 en 1997 is Tracy Nelson getrouwd met William R. Moses. Zij krijgen één dochter. Zij noemen haar Remington Elizabeth Moses.

The Rolling Stones treden op 25 Oktober 1964 voor het eerst op in The Ed Sullivan Show. In aflevering 806 van dit Amerikaanse televisieprogramma spelen de Stones de nummers Time Is On My Side en Around And Around. Na dit optreden breken er in de studio relletjes uit tussen voor- en tegenstanders van The Rolling Stones. "Dit is de eerste en de laatste keer dat The Rolling Stones in mijn programma optreden", verklaart Ed Sullivan tegen de pers. Zij komen echter nog vier keer terug in deze show van de Amerikaanse omroep CBS.

TravellingwilburysVanaf 25 Oktober 1988 ligt het eerste album van The Travelling Wilburys, simpelweg Volume 1/Traveling Wilburys genoemd, in de platenwinkel. The Traveling Wilburys is een hobby-groep van Bob Dylan (Lucky Wilbury), Jeff Lynne (Otis Wilbury), George Harrison (Nelson Wilbury), Tom Petty (Charlie Wilbury) en Roy Orbison (Lefty Wilbury). Volume 1/Traveling Wilburys komt op 12 November 1988 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en haalt de zeventiende plaats. Van het album wordt Handle With Care op single uitgebracht. Handle With Care, met op de B-kant Margarita, komt op 26 November 1988 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de 24ste plaats. De opvolger, Ed Of The Line, blijft in Maart 1989 in de tipparade steken. Het succes van The Traveling Wilburys wordt overschaduwd door de plotselinge dood van Roy Orbison op 6 December 1988. Orbison is 52 jaar geworden.

Op 25 Oktober 2002 gaat het huis van Aretha Franklin, in Bloomfield, Michigan in vlammen op. De schade is ruim $800.000. De soulzangreres woont al twee jaar niet meer in dit huis.

Bennie Jolink staat op 25 Oktober 1992 voor het eerst sinds maanden weer op het podium. De zanger van Normaal heeft moeten revalideren na een ernstig auto-ongeluk. Bennie Jolink is tijdens zijn afwezigheid vervangen door Willen Duyn.

The_rolling_stones_at_the_maxOp 25 Oktober 1991 gaat de concertfilm The Rolling Stones At The Max wereldwijd in acht IMAX-theaters in premixc3xa8re. De opnamen zijn gemaakt tijdens de Steel Wheels/Urban Jungle 1990-tournee van The Rolling Stones. In de IMAX-film zijn de volgende vijftien nummers te zien en te horen die zijn opgenomen in Turijn, Berlijn en Londen;Start Me Up, Sad Sad Sad, Tumbling Dice, Ruby Tuesday, Rock And A Hard Place, Honky Tonk Woman, You Can't Always Get What You Want, Happy, Paint It Black, 2000 Light Years from Home, Sympathy For The Devil, Street Fighting Man, It's Only Rock 'n' Roll, Brown Sugar en (I Can't Get No) Satisfaction. The Rolling Stones At The Max is geregisseerd door Julien Temple, Roman Kroitor, David Douglas en Noel Archambault. Begin 1999 wordt The Rolling Stones At The Max op DVD uitgebracht.

Chico en Bobby DeBarge worden op 25 Oktober 1988, in de Amerikaanse staat Michigan veroordeeld voor het bezit van cocaine. Chico heeft als lid van de Amerikaanse familiegroep DeBarge in het voorjaar van 1985 een nummer 3 hit in Nederland met Rhythm Of The Night.

Op 25 Oktober 1976 valt Phil Reed uit het raam van een hotel in Salt Lake City en is op slag dood. De gitarist is op tournee met Flo & Eddie. Flo & Eddie zijn de ex-Turtles Howard Kaylan en Mark Volman.

Roger Miller overlijdt op 25 Oktober 1992 in het Century City Hospital in Los Angeles aan de gevolgen van lonkanker. Roger Miler wordt geboren op 2 Januari 1936 in Fort Worth in Texas, als jongste van drie broers.Miller wordt in de jaren zestig bekend met hits als Dang Me, Chug-A-Lug, Engine Engine #9, England Swings en King Of The Road, wat in 1965 door de Amerikaanse jukebox-industrie wordt gekozen tot de jukebox-song van het jaar. Sinds de jaren zeventig is Roger Miller een succesvol zakenman. Roger Miller is 56 jaar geworden.

Op 25 Oktober 1993 overlijdt Howie Blauvelt, bassist van de Amerikaanse rock & roll band Ram Jam, aan de gevolgen van een hartaanval. Ram Jam heeft in 1977 een wereldhit met het nummer Black Betty, daarna wordt het stil rond de groep. Howie Blauvelt speelt voordat hij toetreedt tot Ram Jam bij The Hassles, de eerste band rond Billy Joel.

Gary_holtonGary Holton wordt op 25 Oktober 1985 in zijn huis dood aangetroffen door zijn vriendin Janet Mclllewan. De zanger en acteur blijkt te zijn overleden aan een overdosis morphine in combinatie met alcohol. De zanger en acteur Gary Holton wordt in September 1952 in East End, Londen geboren. Op jonge leeftijd speelt hij al in de musicals Oliver en Hair. In 1974 richt hij de Britse band Heavy Metal Kids op. Heavy Metal Kids brengt twee albums uit (Heavy Metal Kids en Anvil Chorus) en valt, mede doordat Gary Holton na een ongeluk een jaar rust moet houden, uiteen. Heavy Metal Kids bestonden uit Ronnie Thomas (bas), Keith Boyce (drums), Danny Peyronel (toetsen), Mickey Waller (gitaar) en Gary Holton (zang). Als acteur is Gary Holton ondermeer te zien in Quadrophenia en Auf Wiedersehen Pet. De talentvolle acteur raakt echter verslaafd aan drugs. Een vriendin van Holton verteld hierover: "You can't drink much if you're on heroin, but Gary being the professional, he just kept drinking and had to keep going off set to be sick. Gary was so talented but was bogged down by heroin". Gary Holton is 33 jaar geworden.

Volgens de overlevering raken Mick Jagger en Keith Richards aan de praat, wanneer zij elkaar op 25 Oktober 1960 tegenkomen in een trein. Negen jaar eerder hebben zij samen drie jaar op de Wentworth Junior Country Primary School in Dartford gezeten.

In Malaga in Spanje wordt op 25 Oktober 1881 de later wereldberoemde schilder Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispin Crispiniano de la Sentissima Trinidad Ruiz Blasco Picasso y Lopez geboren. Pablo Picasso raakt in 1891 geinteresseerd in de schilderkunst als zijn vader wordt benoemd tot hoogleraar aan de kunstacademie in Coruna. Op 16-jarige leeftijd wordt zijn werk voor het eerst tentoongesteld. Op 8 April 1973 overlijdt Pablo Picasso op 91-jarige leeftijd aan de geviolgen van een longontsteking. Picasso wordt gezien als xc3xa9xc3xa9n van de grootste schilders van de twintigste eeuw. Artiesten die ook onder de indruk van zijn werk zijn, zijn ondermeer Neil Diamond (The Last Picasso uit 1974), Paul McCartney & Wings (Picasso's Last Words uit 1973), de Duitse groep Dschinghis Khan (Pablo Picasso uit 1982) en Ramses Shaffy (Waar Is Mijn Picasso uit 1972)

Op 25 Oktober 1964 worden The Beatles onderscheiden met vijf Ivor Novello Awards. Twee voor She Loves You, één voor I Want To Hold Your Hand, één voor All My Loving en één voor hun grote bijdrage aan de Britse muziekindustrie in het afgelopen jaar.

UmmagummaVanaf 25 Oktober 1969 ligt Ummagumma van Pink Floyd in de platenwinkel. Het dubbel-album bevat één studio- en één live-gedeelte. De studio-opnamen zijn gemaakt in de Abbey Road Studio in Londen. De live-opnamen zijn gemaakt op 26 April 1969 in het Technical College in Bromley Common in Kent, Op 27 April in Mothers in Erdington, Birmingham en 2 Mei 1969 in het College Of Commerce in Manchester. Ummagumma bereikt de vijfde plaats in de Engelse albumlijst. In Amerika komt de LP niet verder dan nummer 74. Toch wordt Ummagumma in Amerika in 1974 goud en in 1994 zelfs platina. In Nederland haalt Ummagumma de elfde plaats in de Veronica LP Top 20. De titel Ummagumma is in Engeland een uitdrukking die gebruikt wordt voor sexuele gemeenschap. Tot aan de release van het album The Division Bell (1994) is Ummagumma het enige Pink Floyd album waarop een vrouwelijke muzikante op te horen is. Lindy Mason, destijds de vrouw van drummer Nick Mason is als fluitiste te horen in part 1 en part 3 van het nummer The Grand Vizier's Garden Party. Part 3 van dit nummer behoort met 38 seconden tot de kortste nummers die Pink Floyd ooit heeft opgenomen. Slechts Stop van het album The Wall is met 32 seconden nog korter. Het nummer The Narrow Way is voor David Gilmour zijn eerste echt belangrijke compositie voor Pink Floyd. In het blad Guitar Heroes van Mei 1983 verteld hij hierover: "Well, we'd decided to make the damn album, and each of us to do a piece of music on our own... it was just desperation really, trying to think of something to do, to write by myself. I'd never written anything before, I just went into a studio and started waffling about, tacking bits and pieces together. I haven't heard it in years. I've no idea what it's like." . En in 1995 zegt Gilmour over de albums Atom Heart Mother en Ummagumma het volgende "I think both are pretty horrible. Well, the live disc of Ummagumma might be all right, but even that isn't recorded well."

Op aandringen van de Britse koningin-moeder wordt Cliff Richard door Koningin Elizabeth II in de adelstand verheven. Op 25 Oktober 1995 is de zanger om half elf 's morgens op Buckingham Palace in Londen om de versierselen die bij deze ridderorde horen in ontvangst te nemen.

Mark Knopfler doet op 25 Oktober 1986 in Adelaide, Australie mee aan een autorace voor VIPs voorafgaand aan de jaarlijkse Grand Prix. De zanger en gitarist van Dire Straits krijgt een ongeluk waarbij hij een sleutelbeen breekt.

For_the_lady_dedicated_to_freeing_Vanaf 25 Oktober 2004 ligt het benefietalbum For The Lady (Dedicated To Freeing Aung San Suu Kyi And The Courageous People Of Burma) in de platenwinkel. Deze dubbel-CD is opgedragen aan Aung San Suu Kyi. Zij is in 1991 onderscheiden met de Nobelprijs Voor De Vrede. Zij zet zich in voor het herstel van mensenrechten en democratie in Myanmar, het voormalige Birma. De militaire junta van het land heeft Aung San Suu Kyi veertien jaar geleden onder huisarrest geplaatst. Zij wordt ook wel de vrouwelijke Nelson Mandela van Azixc3xab genoemd. Op dit benefietalbum staan bijdragen van ondermeer U2, REM, Paul McCartney, Eric Clapton ("Anytime anyone in Burma listens to my music, I want them to know that they are listening to an artist that supports their freedom."), Sting, Peter Gabriel, Pearl Jam, Avril Lavigne, Coldplay ("Anyone who supports human rights should buy this CD") en Bonnie Raitt. Alle opbrengsten van het album gaan naar de US Campaign For Burma.

Op 25 Oktober 1991 komt concertpromotor Bill Graham bij een helikopter-ongeluk om het leven. Graham heeft in Concord in Californixc3xab een show van Huey Lewis & The News bezocht. Bill Graham heeft ondermeer in 1985 het Amerikaanse gedeelte van Live Aid geproduceerd. Bill Graham is 60 jaar geworden.

Johnny Cash geeft op 25 Oktober 1997 een concert in Michigan. Tijdens deze show vertelt de zanger aan zijn publiek dat hij aan de ziekte van Parkinson lijdt. Johnny Cash overlijdt op 12 September 2003 op 71-jarige leeftijd in zijn woning in Nashville vanwege ademhalingsstoornissen, veroorzaakt door zijn suikerziekte.

Op 25 Oktober 2006 wordt Quincy Jones benoemd tot adviseur van de openings- en slotceremonies van de Olympische Zomerspelen die van 8 tot 24 Augustus 2008 in Peking in China worden gehouden. Eerder zijn de Amerikaanse filmregisseurs Steven Spielberg en Ang Lee door de organisatie als adviseurs aangetrokken. Het officiele nummer waarmee wordt afgeteld naar de Olympische Spelen in Beijing wordt opgenomen door actieheld en filmster Jackie Chan. Het nummer heet We Are Ready.

Vincent_priceDe Amerikaanse acteur Vincent Price overlijdt op 25 Oktober 1993 aan de gevolgen van longkanker. Vincent Leonard Price wordt op 27 Mei 1911 in St. Louis, Missouri in Amerika geboren. In 1953 wordt Price wereldberoemd door zijn rol in de eerste 3-D-film House Of Wax van Andre de Toth. In 1983 is Vincent Price te horen op het nummer Thriller van Michael Jackson, een kunstje wat hij eerder deed op het album Welcome To My Nightmare van Alice Cooper uit 1975 in het nummer The Black Widow. Vincent Price is 82 jaar geworden.

William Martin overlijdt op 25 Oktober 2000 aan de gevolgen van een hartaanval. In de jaren vijftig en zestig William Martin drummer bij Frankie & The Ramrods, The Gypsies en Sam The Sham & The Pharaohs. Vanaf 10 Juli 1965 staan Sam The Sham & The Pharaohs vier weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met Wooly Bully. William Martin is 54 jaar geworden.

Zo'n dertien advocatenkantoren zijn op 25 Oktober 2001, zes jaar na de dood van Jerry Garcia, in de Verenigde Staten betrokken bij de juridische afwikkeling van de verdeling van zijn erfenis ter waarde van tien miljoen dollar. Ex-vrouwen en ex-vriendinnen van de zanger/gitarist van The Grateful Dead eisen ieder hun deel. Jaarlijks komen daar nog eens ruim 4½ miljoen dollar aan royalties bij.

Richard_harrisOp 25 Oktober 2002 overlijdt de acteur en zanger Richard Harris in Londen aan de gevolgen van ziekte van Hodgkins. Richard Harris wordt op 1 Oktober 1930 in het Ierse Limerick geboren. In zijn jeugd is Harris een goed rugbyspeler, en speelt zelfs voor de provincie Munster, totdat tuberculose daar een voortijdig eind aan maakt. Wanneer hij daarvan is genezen, verhuist hij naar Londen om regisseur te worden. Uiteindelijk wordt Richard Harris aangenomen op de London Academy Of Music And Dramatic Art om te leren acteren. In 1958 krijgt hij zijn eerste filmrol in de film Alive And Kicking. Richard Harris stond bekend als berucht rokkenjager en drinker, en maakt deel uit van een luidruchtige generatie van Brits en Iers talent, waar ook Albert Finney, Richard Burton en Peter O'Toole deel van uitmaken. Richard Harris beroemd dankzij zijn vertolking van King Arthur in Camelot van William Shakespeare. In 1968 heeft Richard Harris een wereldhit met MacArthur Park, geschreven door Jimmy Webb. In 2002 is hij voor het laatst op het witte doek te zien als schoolhoofd Perkamentus van Zweinstein in Harry Potter En De Geheime Kamer. Richard Harris is 72 jaar geworden.

Brenda Lee staat op 25 Oktober 1963 in een platenstudio in Nashville om het nummer As Usual op te nemen. Begin December 1963 wordt de single door platenmaatschappij Decca uitgebracht. Op de B-kant staat Lonely Lonely Lonely Me. As Usual komt op 14 December 1963 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt de twaalfde plaats.

Bedtime_stories_van_madonnaHet album Bedtime Stories van Madonna wordt op 25 Oktober 1994 uitgebracht. Op 5 November 1994 komt Bedtime Stories binnen in de Nederlandse Album Top 100, en bereikt een 20ste plaats. Madonna wordt op dit door Nellee Hooper, Dallas Austin, Dave "Jam" Hall, Babyface en haarzelf geproduceerde album bijgestaan door Dallas Austin (drums), Babyface (synthesizer), Tommy Martin (gitaar) en Me'Shell NdegéOcello (bas). Op dit album staan Survival, Secret, I'd Rather Be Your Lover, Don't Stop, Inside Of Me, Human Nature, Forbidden Love, Love Tried To Welcome Me, Sanctuary, Bedtime Story en Take A Bow. Secret, Human Nature, Bedtime Story en Take A Bow worden uitgebracht op single. Take A Bow geschreven door Babyface staat 7 weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100, en verbetered daarmee de 6 weken van Like A Virgin.

Mathilde_wwwplatenkastweblognlOp 25 Oktober 1977 wordt in haar huis aan de Weteringschans in Amsterdam het levenloze lichaam van Mathilde Willink gevonden. Uit sectie blijkt dat zij zelfmoord heeft gepleegd. Mathilde Willink is op 7 juli 1938 in Terneuzen geboren als Tilly de Doeler. Op haar 21ste trouwt zij met de schilder Carel Willink. Mathilde is zijn derde echtgenote. In de kleding van Fong Leng is zij een graag geziene verschijning in het Amsterdamse uitgaansleven. Ramses Shaffy schrijft voor haar het liedje Mathilde, wat te vinden is op zijn album Dag En Nacht uit 1978. "Zij heeft haar leven in eigen hand. Ze wordt door niemand overmand. Want iemand die bij haar is aangeland. Laat ze toe in opperste verbazing." (Mathilde - Ramses Shaffy).

Zangeres Paula Abdul treedt op 25 Oktober 1996 in Los Angeles in het huwelijk met Brad Beckerman. Abdul is sinds 1992 twee jaar getrouwd geweest met acteur Emilio Estevez. Na zeventien maanden gaan Paula Abdul en Brad Beckerman alweer uit elkaar.

Op 25 Oktober 2005 laat het management van Janet Jackson weten dat er niets waar is van de geruchten dat de zangeres een dochter zou hebben. Het bericht is afkomstig van Young DeBarge, de jongere broer van James DeBarge met wie Janet Jackson in 1984 enkele maanden getrouwd is geweest. Volgens Young DeBarge heet het meisje Renee en kan zij net als haar moeder "prachtig" zingen. Er gaan al jaren geruchten dat Janet Jackson een "geheime" dochter heeft.

Suddenly van Cliff Richard en Olivia Newton-John komt op 25 Oktober 1980 de Britse hitparade binnen. Suddenly is geschreven door John Farrar. Op de B-kant staat You Made Me Love You, gezongen door Olivia Newton-John. Suddenly bereikt de vijftiende plaats.

Dansez_maintenant_van_daveOp 25 Oktober 1975 is Dansez Maintenant van Dave de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Dansez Maintenant komt op twaalf binnen en staat vanaf 15 November 1975 twee weken op de eerste plaats. De melodie van Dansez Maintenant is die van Moonlight Serenade van Glenn Miller uit 1939. De Franse tekst is van Patrick Loiseau. Deze single van Dave is geproduceerd door Jean Jacques Souplet. Dave wordt in mei 1944 in Amsterdam geboren als Wouter Otto Levenbach. Met Natalie heeft hij in 1969 zijn eerste Nederlandstalige hit in ons land. In 1967 verhuist Dave naar Frankrijk. Hier heeft hij in 1974 zijn eerste hit met Trop Beau, een Franse vertaling van Sugar Baby Love van The Rubettes.

Borriquito_wwwplatenkastweblognlVanaf 25 Oktober 1971 staat Borriquito van Peret twee weken op de eerste plaats in de West-Duitse hitparade. Deze single is op 16 Augustus 1971 binnengekomen. Op de B-kant van Borriquito (Spaans voor ezel) staat Que Cosas Tiene El Amor. Beide liedjes zijn door Peret zelf geschreven. Peret wordt als Pedro Pubill Calaf in 1935 geboren. Als kind wil hij artiest worden. Zijn vader vindt dit geen goed idee. Ondanks deze tegenwerking gaat Peret de muziek in. In Spanje staat hij in de jaren zestig geregeld in de hitparade. Daarnaast is hij als acteur op het witte doek te zien. In 1967 breekt Peret door in Europa als hij op de internationale muziekbeurs MIDEM in het Zuid-Franse Cannes optreedt met o.a. Donovan en Sandie Shaw. Hoogtepunt in zijn carrixc3xa8re vindt Peret zijn optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen van 1992 in Barcelona.

Electric_ladyland_van_the_jimi_hendVanaf 25 Oktober 1968 ligt het album Electric Ladyland van The Jimi Hendrix Experience in de Europese platenwinkels. Electric Ladyland komt op 16 November 1968 de Britse albumlijst binnen, en bereikt de zesde plaats. Het album heeft een opzienbarende hoes, omdat er talrijke naakte dames op staan afgebeeld. Als er bij de platenmaatschappij van Jimi Hendrix klachten binnenkomen, wordt de dubbel-LP ook in een "neutrale" hoes uitgebracht met slechts een foto van de zanger/gitarist. Op Electric Ladyland staan de volgende nummers: And The Gods Made Love, Have You Ever Been (To Electric Ladyland), Crosstown Traffic, Voodoo Chile, Little Miss Strange, Long Hot Summer Night, Come On (Let The Good Times Roll), Gypsy Eyes, Burning Of The Midnight Lamp, Rainy Day Dream Away, 1983 (A Merman I Should Turn To Be), Moon, Turn The Tides... Gently Gently Away, Still Raining Still Dreaming, House Burning Down, All Along The Watchtower en Voodoo Child (Slight Return).

Die_tijd_van_vroeger_wwwplatenkastwPeter Wiedemeijer komt op 25 Oktober 1975 op nummer 31 de Nederlandse Top 40 binnen met zijn single Die Tijd Van Vroeger. Op de B-kant van Die Tijd Van Vroeger van staat het nummer In De Regen. Beide liedjes zijn geschreven door Jack de Nijs, zijn producer, en Henk Taal. Die Tijd Van Vroeger blijft op 25 steken. Peter Wiedemeijer begint zijn muzikale carriere in de jaren vijftig. In de jaren zestig is hij zanger bij diverse radio-orkesten. Peter Wiedemeijer overlijdt op 1 Juli 1983 op vijftigjarige leeftijd.

George_baker_selection_little_greenDe George Baker Selection komt op 25 Oktober 1969 op een 38ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met de single Little Green Bag. Op de B-kant van Little Green Bag staat Pretty Little Dreamer, geschreven door hun zanger Hans Bouwens. Little Green Bag heeft Bouwens samen met bassist Jan Visser geschreven. Little Green Bag is geproduceerd door Richard De Bois, met Dick Bakker als technicus. Dick Bakker heeft samen met Hans Bouwens ook het arrangement geschreven. Little Green Bag bereikt de negende plaats in de Nederlandse Top 40. The George Baker Selection is in 1967 in de Zaanstreek opgericht als Soul Invention. Een jaar later wordt de naam veranderd in The George Baker Selection. Naast Hans Bouwens en Jan Visser bestaat de groep uit Eric Bardoen (saxofoon), Job Netten (gitaar), Henk Kramer (saxofoon), Ton Vredenburg (drums) en Jacques Greuter (toetsen/fluit).

Reichen Lehmkuhl verteld in het televisieprogramma Inside Edition dat op 25 Oktober 2006 door de Amerikaanse omroep CBS wordt uitgezonden dat hij bedreigd wordt na de publicatie van zijn memoires. "I am not going to hide. There are threats that come in from people who do not want me to be so public and expose what is going on in the military." Reichen Lehmkuhl is de vriend van Lance Bass, de ex-zanger van N'SYNC. In het boek beschrijft Lehmkuhl de problemen die hij als homoseksueel heeft in het Amerikaanse leger. De voormalige piloot en Lance Bass, die in de zomer van 2006 openlijk voor zijn homosexualiteit is uitgekomen worden sindsdien omringd door beveiligingspersoneel.

Op 25 Oktober 2004 wordt Oliver Ragland Stills geboren als tweede zoon van Stephen Stills, zanger/gitarist van Crosby Stills & Nash, en zijn vrouw Kristen. Zijn tweede voornaam, Ragland, is een ode aan Stephen Stills vriend en collega Neil Young. Diens doopnaam luidt Neil Percival Kenneth Ragland Young.

Ricky_nelson_garden_partyRicky Nelson is te zien in de aflevering Harem van de politieserie The Streets Of San Francisco die op 25 Oktober 1973 door ABC in Amerika wordt uitgezonden. De als Eric Hilliard Nelson geboren zanger speelt een gastrol als William T. 'Billy' Jeffers. In The Streets Of San Francisco vertolken Karl Malden (als Mike Stone) en Michael Douglas (als Steve Keller) de hoofdrollen. Ricky Nelson is één
van de eerste tienersterren in Amerika. In 1958 neemt hij zijn eerste plaat op, een cover van I'm Walkin van Fats Domino. In de jaren erna wordt hij bijzonder populair. Eind jaren '50, begin jaren '60 verkoopt alleen Elvis Presley in de Verenigde Staten meer platen. Bekende hits van Ricky Nelson zijn Hello Mary Lou, Travelin' Man, Poor Little Fool en Garden Party. In de jaren '70 en '80 raakt Nelson een beetje in de vergetelheid. In 1985 doet hij echter met veel succes mee aan een serie Golden Oldie-concerten in Engeland. Dit leidttot een soortgelijke tour door het zuiden van de Verenigde Staten. Tijdens deze tour komt hij, op oudejaarsdag van 1985, bij een vliegtuigongeluk in Texas, op 45-jarige leeftijd om het leven.

Op 25 Oktober 1958 maakt Cliff Richard zijn radiodebuut in Saturday Club, een muziekprogramma op het Light Programme van de BBC.


Muziek Jarige Op 25 Oktober

1941: Helen Reddy - Zangeres Australie
1944: Jon Anderson - Yes Zanger
1944: Taffy Danoff - The Starland Vocal Band Zangeres
1947: John Hall - The Equals Drums
1948: Glen Tipton - Judas Priest Gitaar
1950: Chris Norman - Smokie Zanger/Gitaar
1951: Richard Lloyd - Television Gitaar/Zang
1955: Matthias Jabs - The Scorpions Gitaar
1960: Christina Amphlett - The Divinyls Zangeres
1962: Chad Smith - Red Hot Chili Peppers Drums
1963: John Leven - Europe Bas
1965: Nick Thorp - Curiosity Killed The Cat Bas
1965: Nicole (Hohloch) - Zangeres Duitsland
1970: Ed Robertson - Barenaked Ladies Gitaar
1984: Sara Lumholdt - A Teens Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten