Zoeken in de muziekgeschiedenis

28 sep. 2012

Muziekgeschiedenis van 29 September

In het Concertgebouw in Amsterdam vindt op 29 September 1969 de Europese premiëre plaats van het nieuwe werk van The Who, de door Pete Townshend geschreven rock opera Tommy. Het concert is georganiseerd door Paul Acket ism New Action Ltd. Keith Moon maakt zoals gewoonlijk een spectaculaire entree. John Entwhistle: "We came down some carpeted stars onto stage. Keith started running and didn't stop. He careered across the stage and over the edge, knocking over two speaker cabinets. The crowd burst out laughing, but when he got to his feet, he was covered in blood". Er is veel belangstelling voor de rock opera. In het Journaal van 30 September 1969 van 20.00 tot 20.15 is het interview dat Jan Gerritsen met Pete Townshend heeft te zien, alsmede beelden van het opbouwen van het podium, de val van Keith Moon en stukjes van de nummers A Quick One en Smash The Mirror. Het hele concert wordt opgenomen en, met later toegevoegd commentaar, uitgezonden door de AVRO televisie op 30 September 1969 en in de herhaling op 1 Oktober 1969. De produktie ligt in handen van Karel Van De Graaf. The Who speelt op 29 September 1969 de volgende setlist: Heaven And Hell, I Can't Explain, Fortune Teller, Tattoo, Young Man Blues, A Quick One While He's Away, Substitute, Happy Jack, I'm A Boy, Overture, It's A Boy, 1921, Amazing Journey, Sparks, Eyesight To The Blind, Christmas, The Acid Queen, Pinball Wizard, Do You Think It's Alright, Fiddle About, Tommy Can You Hear Me, There's A Doctor, Go To The Mirror, Smash The Mirror, Miracle Cure, Sally Simpson, I'm Free, Tommy's Holiday Camp, We're Not Gonna Take It, Summertime Blues, Shakin' All Over, My Generation.


Op 29 September 1963 beginnen Cliff Richard & The Shadows aan een uitgebreide tournee door Israël. Het eerste optreden is in Tel Aviv. Door de toeloop van vele fans ontstaat er een grote verkeersopstopping in de stad. Op 9 oktober 1963 keren Cliff Richard & The Shadows terug naar Engeland. Tijdens een persconferentie zegt de zanger dat dit één van de leukste tournees uit zijn carrière is geweest. “Het publiek is erg spontaan, zingt luidkeels mee en klapt in de handen als wij Bachelor Boy, Lucky Lips, Move It en We Say Yeah spelen”, aldus Cliff Richard.


Van Junior Campbell verschijnt op 29 September 1972 de single Hallelujah Freedom. Het plaatje komt op 14 Oktober 1972 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de tiende plaats. In Nederland komt Hallelujah Freedom niet verder dan de tipparade. Junior Campbell is afkomstig uit The Marmalade en is samen met hun zanger Thomas McAleese, de schrijver van hun hits I See The Rain Again, Rainbow en My Little One. In de Zomer van 1972 verlaat Junior Campbell The Marmalade om aan een solo carierre te beginnen.


In Amerika wordt op 29 September 1989 het album Steel Wheels van The Rolling Stones uitgebracht. Het album is van begin April tot 2 Mei 1989 in de studio van George Martin op het eiland Montserrat opgenomen. Steel Wheels bereikt de tweede plaats in de albumlijst van Billboard. In Nederland wordt Steel Wheels begin September 1989 uitgebracht. Vanaf 7 Oktober 1989 staat het album twee weken op de eerste plaats van de Album Top 100. Op Steel Wheels staan de volgende nummers: Sad Sad Sad, Mixed Emotions, Terrifying, Hold On To Your Hat, Hearts For Sale, Blinded By Love, Rock And A Hard Place, Can't Be Seen, Almost Hear You Sigh, Continental Drift, Break The Spell en Slipping Away. Van het album worden in Nederland twee singles uitgebracht. Mixed Emotions staat vanaf 23 September twee weken op een tiende plaats in de Top 40, en Rock And A Hard Place dat op 16 December 1989 de 27ste plaats bereikt als hoogste notering.


Op 29 September 1973 komt A Hard Rain’s A-Gonna Fall van Bryan Ferry de Engelse hitparade binnen. De eerste solo-single van de Roxy Music-zanger komt niet hoger dan de tiende plaats. A Hard Rain’s A-Gonna Fall is een compositie van Bob Dylan. Die heeft het nummer in 1963 voor het eerst opgenomen voor zijn album The Freewheelin’ Bob Dylan.


Een maand nadat ze Puff Daddy heeft gedumpt stapt Jennifer Lopez op 29 September 2001 in Calabasa in de Amerikaanse staat Californië, in het huwelijksbootje met choreograaf/danser Cris Judd. Het huwelijk wordt gesloten door haar advocaat Barry Hirsch. Haar beste vriendin Arlene Rodriguez en haar manager Benny Medina zijn getuigen. De bruiloft wordt door 170 gasten bijgewoond. Dit is het tweede huwelijk voor Jennifer Lopez. Van 22 Februari 1997 tot 1 januari 1998 is zij getrouwd met Ojani Noa. In juni 2002 gaan de zangeres en Cris Judd uit elkaar. Op 26 januari 2003 wordt de echtscheiding door een rechter bekrachtigd. Op 5 juni 2004 trouwt Jennifer Lopez voor de derde keer. Zanger Marc Anthony is dit keer de gelukkige.


Op 29 September 1992 overlijdt zanger/acteur/songwriter en producer Paul Jabara aan de gevolgen van AIDS. Paul Frederick Jabara wordt op 31 Januari 1948 in Brooklyn New York geboren. Al gauw voelt hij zich aangetrokken tot het toneel. Op Broadway staat hij in de originele versies van Hair en Jesus Christ Superstar. Als songwriter schrijft Paul Jabara ondermeer de hits Last Dance (Donna Summer), The Main Event (Barbra Streisand) en No More Tears (Enough Is Enough) (Donna Summer & Barbra Streisand). Ook krijgt hij een Oscar en een Grammy voor zijn bijdrage aan de film Thank God It's Friday. Als producer werkt Paul Jabara ondermeer met Whitney Houston en The Weather Girls. Paul Jabara is 44 jaar geworden.


Het Grand Gala Du Disque Populair wordt op 29 September 1962 op het enige Nederlandse televisienet rechtstreeks uitgezonden vanuit het Kurhaus in Scheveningen. De show wordt gepresenteerd door Conny Stuart. De Edisons gaan naar de klarinettist Ad van den Hoed, Jean Dulieu, Jules de Corte, Ellen Cramer, Ella Fitzgerald, Cliff Richard en Jacques Brel. De Edisons worden uitgereikt door Wim Sonneveld. Tijdens dit Grand Gala Du Disque zijn er optredens van o.a. Nana Mouskouri, Vera Lynn, Jan & Kjeld en Johnny Hoes. Vince Taylor eist van producer Willem O’Duys dat zijn optreden minimaal twintig minuten duurt. Hieraan wordt niet voldaan. Vince Taylor wordt uit het programma geschrapt. Kwaad keert de rock’n’roll-zanger terug naar Frankrijk.


Op 29 September 1963 beginnen The Rolling Stones aan hun eerste tournee door Groot-Brittannië als onderdeel van een zogenaamde package tour, waarin naast The Rolling Stones ook Julie Grant, Mickie Most, conferencier Bob Bain, Bo Diddley en na vijf dagen ook Little Richard deel van uitmaakt. Hoofd-act van de tournee zijn The Everly Brothers. Na een paar dagen vraagt promotor Don Arden aan Little Richard of hij de hoofd-act wil worden. Aan de reacties uit de zaal is te merken dat The Everly Brothers "helemaal uit" zijn. De eerste show is op 29 September 1963 in het New Victoria Theatre in Londen. De tournee eidigt op 3 November 1963 met een show in het Hammersmith Odeon Theater in Londen. Brian Jones over de deelname van The Rolling Stones aan deze tour in een interview met NME op 23 September 1963: Tot nu toe konden we alleen onze gang gaan in clubs en zaaltjes, maar nu staan we op het punt aan onze eerste tournee te beginnen, met The Everly Brothers. Het opwindenste voor ons is dat ook Bo Diddley meedoet! Hij is een van de mensen die een grote invloed op ons heeft gehad. Maar het zal niet zo zijn dat de leerlingen een wedstrijdje aangaan met de meester. Tijdens ons optreden bij deze tournee zullen we geen enkel nummer van Bo Diddley spelen".


Bill Haley & The Comets staan op 29 September 1956 met maar liefst vijf nummers genoteerd in de Britse Top 30. Dit zijn achtereenvolgens Rockin’ Through The Rye, Saints Rock’n’Roll, Rock Around The Clock, Razzle Dazzle en See You Later Alligator. Voor See You Later Alligator is het de tweede keer dat het plaatje genoteerd staat. Eerder heeft See You Later Alligator in Maart 1956 de 7e plaats bereikt. Voor Rock Around The Clock is het zelfs de derde keer dat het genoteerd staat. Eerder bereikt het singeltje in Januari 1955 een 17e plaats en in Oktober 1955 zelfs de 1e plaats.


Vanaf 29 September 1967 ligt de single Homburg van Procol Harum in de platenwinkel. Homburg is de derde single van het Regal Zonophone-label. Op 4 Oktober 1967 komt deze opvolger van A Whiter Shade Of Pale de Engelse hitparade binnen, en bereikt de zesde plaats. In Nederland komt Homburg op 28 Oktober 1967 de Top 40 binnen, en staat vanaf 11 November 1967 drie weken op de eerste plaats.


Grand Funk Railroad komt op 29 September 1973 op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 met We're An American Band. De single is op 12 Juni 1973 door de uit drummer/zanger Don Brewer, gitarist/zanger Mark Farner, bassist Mel Sacher en toetsenist Graig Frost bestaande band opgenomen. Don Brewer schrijft We're An American Band op aanraadde van manager Andy Cavaliere (de opvolger van de ontslagen Terry Knight), die zegt: "Why don't you write songs about being an American band? That's what you are. That's what you're living." Het nummer gaat over het leven van een rockband tijdens een tour. Don Brewer over de Four Young Chiquitas In Omaha uit het nummer: "The four girls in Omaha... gee, i still don't know how to get contact with them. They were pretty dedicated. One of them followed us up in an elevator to find out what room we got in after our concert. They had the room next door to us. They left the door open and had champagne... the whole party bit. It's part of rock and roll life. We just decided to write about it". De eerste exemplaren van de single worden geperst op goud vinyl. We're An American Band is de eerste single die de groep uit Flint in Michigan als Grand Funk uitbrengt. We're An American Band komt op 28 Juli 1973 de Billboard Hot 100 binnen. In de week van 29 September 1973 staat We're An American Band op de eerste plaats. Een jaar later heeft Grand Funk opnieuw een nummer 1 hit. Ditmaal met een remake van het Little Eva nummer The Loco-Motion. In Nederland komt We're An American Band niet verder dan de tipparade.


Op 29 September 1980 presenteert Ad Visser, bij de AVRO op Hilversum 3, de laatste aflevering van het programma Superclean Dreammachine. In mei 1968 is dit radioprogramma voor de eerste keer uitgezonden. De latere AVRO-directeur Ad 's-Gravesande is de eerste producer van Superclean Dreammachine.


Sandy komt op 29 September 1979 op nummer dertig de Nederlandse Top 40 binnen met haar single Doe De Hoela Hoep. Op de B-kant van Doe De Hoela Hoep staat een instrumentale versie als Hoela Hoela Hoep. Sandy is in September 1961 geboren als Anita Weijers. Doe De Hoela Hoep is haar derde hit binnen één jaar. Eerder heeft zij een hit met Ik Ben Verliefd Op John Travolta (tiende plaats) en Tot Ziens Mijn Kleine Teddybeer (zeventiende plaats). Doe De Hoela Hoep komt tot nummer 19.


Op 29 september 1967 wordt Mickey Hart drummer bij Grateful Dead. Hart is geen opvolger van een vertrekkende drummer, maar wordt aangetrokken om Grateful Dead drummer Bill Kreutzmann te ondersteunen. Samen worden ze bekend als "The Rhythm Devils". Hart verlaat Grateful Dead in Februari 1971 maar keert in 1974 weer terug en blijft dan bij de band tot in 1995 leider/zanger/gitarist Jerry Garcia overlijdt. Mickey Hart gaat daarna met enkele andere leden van Grateful Dead verder onder de naam The Dead.


Madonna is de bestbetaalde zangeres ter wereld. Dit staat althans te lezen in de nieuwe editie van het Guiness Book Of World Records dat op 29 September 2006 verschijnt. In 2005 heeft Madonna bijna veertig miljoen euro verdiend. Ook de verdiensten van Oprah Winfrey en Nicole Kidman krijgen een vermelding in het boek. Voor een vier minuten durende reclamespot voor Chanel heeft Nicole Kidman drie miljoen euro gekregen.


Gilbert O'Sullivan maakt op 29 September 1971 zijn Engelse podium debuut in The Royal Albert Hall in Londen, tijdens een festival waarop ondermeer ook The Sweet, Dave Edmunds Rockpile en Ashton Gardner & Dyke optreden. Gilbert O'Sullivan wordt geboren als Raymond O'Sullivan. Zijn artiesten naam ontleend hij aan het duo Gilbert & Sullivan, een duo dat in de 19e eeuw diverse komische opera's schrijft. Gilbert O'Sullivan begint zijn carierre Eind jaren '60 van de 20e eeuw. Hij maakt dan zijn eerste plaatopnamen, maar heeft weinig succes. Wel nemen The Tremeloes enkele nummers van hem op (You en What Can I Do?). Vanaf 1971 tot 1975 heeft Gilbert O'Sullivan zelf wereldwijd succes met nummers als Nothing Rhymed, Underneath The Blanket Go, Alone Again (Naturally), Clair, Get Down, Ooh-Wakka-Doo-Wakka-Day en Matrimony. GIlbert O'Sullivan woont tegenwoordig (2006) op Jersey, en is nog steeds actief bezig in de muziek. Zijn laatste album is Piano Foreplay. In Juni 2005 heeft Gilbert O'Sullivan dertien uitverkochte concerten in Japan gegeven.


Op 29 September 1974 staat Demis Roussos in het Concertgebouw in Amsterdam. De Griekse zanger is in de maand September op tournee door Nederland. Deze tour wordt georganiseerd door Piet Roelen, de ex-man van Corry Konings. Demis Roussos wordt begeleid door zijn eigen orkest. Tijdens het concert krijgt de zanger een platina plaat, afgezet met diamanten, uitgereikt voor de verkoop van meer dan 100.000 exemplaren in Nederland van zijn LP For Ever And Ever.


Yesterday van The Beatles komt op 29 September 1965 de Billboard Hot 100 binnen en staat vanaf 9 Oktober 1965 vier weken op nummer 1. In Nederland komt de single, met op de B-kant Act Naturally, op 30 Oktober 1965 de Top 40 binnen. Vanaf 30 november 1965 staat Yesterday in Nederland zes weken op de eerste plaats. In Engeland verschijnt Yesterday pas in 1976 op single. Inmiddels zijn er ruim 2500 cover-versies van Yesterday verschenen.


Vanaf 29 September 1967 ligt I Heard It Through The Grapevine van Gladys Knight & The Pips in de platenwinkel. Op de B-kant staat It's Time To Go Now. I Heard It Through The Grapevine is geschreven door het Motown-duo Norman Whitfield en Barrett Strong. De single bereikt op 16 December 1967 de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Op 14 December 1968 staat de uitvoering van Marvin Gaye, ook uitgebracht door Motown, zeven weken op de eerste plaats in Amerika.


The Police komt op 29 September 1979 op de eerste plaats in de Engelse hitlijst met Message In A Bottle. Het is voor The Police hun eerste nummer 1 hit in Engeland. Message In A Bottle is het laatste nummer wat The Police samen heeft gespeeld, tot aan de introduktie in The Rock And Roll Hall Of Fame in 2003, sinds het uiteengaan van de band in 1986. Op 22 Augustus 1992 spelen Sting, Stewart Copeland en Andy Summers Message In A Bottle tijdens de bruiloft van Sting met Trudy Styler.


Op zijn 41-ste verjaardag, 29 September 1976, probeert Jerry Lee Lewis een flesje te raken als hij met een pistool zit te spelen. Tot twee keer toe raakt hij hierbij zijn bassist Norman Owens in de borst. Norman Owens overleeft het ongeluk, en begint later een rechtszaak tegen Jerry Lee Lewis.


Vanaf 29 September 1997 ligt de CD-single Het Geeft Niet van Acda & De Munnik in de winkel. Op deze CD single staat ondermeer het nummer Naar Huis wat een live-registratie is, opgenomen op het Spaanse eiland Mallorca tijdens de zomertoer van het AVRO Radio 3-programma Arbeidsvitaminen in 1997. Het Geeft Niet wordt geen hit.


Wanneer Bruce Springsteen met zijn motor wat aan het touren is, stopt hij op 29 September 1989 bij Matt's Saloon in Prescott, Arizona. Bruce Springsteen speelt een uurtje mee met het plaatselijke saloonbandje The Mile High Band en zingt ondermeer Sweet Little Sixteen, Don't Be Cruel, Route 66 en I'm On Fire. Bij het verlaten van de bar geeft hij een cheque ter waarde van $10.000 voor de ziekenhuiskosten voor een van de barmeisjes.


Het drumstel van Keith Moon, uit 1968, wordt op 29 September 2004, in Londen, voor £120,000 geveild. Het bedrag, voor het uit vijf stukken bestaande drumstel, is betaald door een Amerikaanse verzamelaar, en is het hoogste bedrag ooit betaald voor een drumstel.


De vijftienjarige George O'Dowd wordt op 29 September 1976 van school gestuurd. Volgens zijn leraren is hij onhandelbaar. George O'Dowd beter bekend als Boy George is al op jeugdige leeftijd een opvallende verschijning in het Londense nachtleven. Met ex Damned-drummer Jon Moss, Roy Hay (gitaar), Michael Craig (bas) en later Helen Terry (zang) vormt de charismatische en exotisch uitgedoste George aan het begin van de jaren tachtig Culture Club. Het is een grensoverschrijdend gezelschap, dat een zonnige melange van pop, reggae, latin, rock, funk, disco, soul, gospel en r&b brengt. Met groot succes, want de groep verkoopt zo'n vijftig miljoen platen. Vanaf 23 Oktober 1982 staat de eerste single, Do You Really Want To Hurt Me, drie weken op de eerste plaats in de Engelse hitparade. In Nederland scoort Culture Club acht hits, waarvan Karma Chameleon uit het topjaar 1983 de grootste is. In het midden van de jaren tachtig slaat de stemming radikaal om. De titel van het album From Luxury To Heartache blijkt achteraf een eufemistische omschrijving voor de teloorgang van Boy George. Zijn heroïneverslaving is in 1986 de oorzaak van een dramatische aaneenschakeling van leugens, onderduikingen, politie-invallen, verraad, ontwenningskuren en rechtszaken. De affaire krijgt een triest dieptepunt als de Amerikaanse musicus Michael Rudetsky aan een overdosis sterft in de badkamer van Boy George. Niettemin kruipt George, die qua uiterlijk een complete metamorfose ondergaat, langzaam uit het dal en maakt hij het album Sold, waarop onder meer mislukte Marvin Gaye-imitaties en Spandau Ballet-plagiaat. Met de single Everything I Own, een cover van het oude Bread nummer, beklimt hij weer de internationale hitladders, maar het weinig opzienbarende album Tense Nervous Headache is met zijn doorsnee geflirt met (Amerikaanse) dansmuziek veel minder succesvol. In Engeland wordt Tense Nervous Headache niet eens uitgebracht. Aan het begin van de jaren negentig is Boy George weer terug met een eigen label (More Protein), waarvoor hij de succesvolle MC Kinky contracteert. Onder het veelzeggende alias Angela Dust is Boy George co-schrijver van het materiaal van het losbandige Jesus Loves You. Van dit Soul II Soul-achtige gezelschap, waaraan velen hun (vocale) medewerking verlenen, verschijnt het redelijk goed ontvangen album The Martyr Mantras, waarop onder meer Philly soul, deep house en een hare krishna-lied (de Engelse hit Bow Down Mister) te vinden is. In de Verenigde Staten wordt het album uitgebracht onder de naam Boy George. De dansmuziek van The Martyr Mantras krijgt een extra dimensie omdat George, die al eerder zijn maatschappelijke betrokkenheid toont (Band Aid, Ferry Aid), relevante teksten zingt over onder mee homo-discriminatie.


The Pointer Sisters onthullen op 29 September 1994 een ster op de Hollywood Walk Of Fame. De ceremonie zou al in Januari 1994 hebben moeten plaatsvinden. Dit is toen niet doorgegaan, omdat de westkust van Amerika werd getroffen door aardbevingen. The Pointer Sisters zijn de eerste artiesten van Afro-Amerikaanse afkomst die een ster krijgen op de Hollywood Walk Of Fame.


Op 29 September 1997 wordt Bobby Sheehan van Blues Traveler door de politie van het Canadese Winnipeg gearresteerd voor het bezit van cocaïne. Na het betalen van een borgsom van 5.000 dollar wordt de bassist weer vrijgelaten.


James Brown staat op 29 September 1977 in Hallandale, Florida ineens zonder begeleidingsgroep op het podium. De bandleden weigeren om nog verder op te treden, omdat zij vinden dat zij te slecht betaald worden voor hun harde werken. Nadat James Brown toegezegd heeft om de groep beter te betalen kan het concert alsnog doorgaan.


Op BBC Radio One is op 29 September 1984 voor de laatste keer discjockey Tony Blackburn te horen. Op 30 September 1967 heeft Blackburn de Engelse popzender geopend. In zijn laatste programma laat collega Andy Peebles hem platen kiezen uit zijn favoriete top 10. Op nummer 1 heeft Tony Blackburn het nummer Love Is The Answer van England Dan & John Ford Coley uit 1979 staan.


Op 29 september 1959 staan Little Anthony & The Imperials in de studio om het nummer Shimmy Shimmy Ko-Ko-Bop op te nemen. Shimmy Shimmy Ko-Ko-Bop komt op 7 December 1959 binnen in de Billboard Hot 100, en haalt een 24ste plaats.


Vanaf 29 September tot 6 Oktober 1974 is Syreetha Wright op promotietournee door Europa. Op donderdag 3 Oktober 1974 is de zangeres te gast op Hilversum 3 in het NOS-radioprogramma Joost Mag Niet Eten. De op 3 Augustus 1946 in Pittsburgh, Pennsylvania als Rita Wright geboren zangeres begint haar carierre als typiste bij platenmaatschappij Motown waar ze in 1968 een eerste single mag opnemen, die echter niets doet. Syreetha zingt wat in achtergrondkoortjes, maar verdwijnt weer snel achter de typemachine. Een toevallige ontmoeting met Stevie Wonder, in 1970, resulteert in een intensieve samenwerking, dat uiteindelijk uitmondt in een huwelijk. Samen scrijven ze materiaal voor elpees van Stevie Wonder en voor de elpees die Syreeta zelf gaat maken. Wonder produceert de Syreeta-elpees bovendien. Ze weten hun liefde en het uiteindelijk vastlopen van hun relatie op ontroerende wijze te bezingen. Na haar breuk met Wonder maakt ze een veel minder persoonlijk en veel gepolijster klinkend album. Syreeta blijft daarna hoofdzakelijk actief als sessiezangeres. Met Billy Preston maakt ze in 1979 de soundtrack van de film Fast Break. Op 29 Maart 1980 breikt het duet van Billy Preston en Syreetha, With You I'm Born Again, de vierde plaats in de Nederlandse Top 40. Op 6 Juli 2004 overlijdt Syreetha Wright aan een hartstilstand, wat het gevolg is van langdurige chemoterhapie voor de behandling van borstkanker. Syreetha Wright is 57 jaar geworden.


Op 29 September 1990 komt The Joker van The Steve Miller Band, op een 34ste plaats, opnieuw binnen in de Nederlandse Top 40. The Joker is opnieuw uitgebracht, omdat de muziek wordt gebruikt in een reclamespot voor Levi’s 501-spijkerbroeken. The Joker staat vanaf 3 November 1990 twee weken op de eerste plaats. Eerder is The Joker op 27 Oktober 1973 binnengekomen in de Nederlandse Top 40. Dan bereikt het singletje op 24 November 1973 een 18e plaats als hoogste notering.


De musical My Fair Lady beleeft op 29 September 1962, na 2717 voorstellingen, haar laatste uitvoering op Broadway in New York. My Fair Lady is op 15 Maart 1956 in première. De hoofdrollen zijn dan voor Rex Harrison als professor Henry Higgens, Julie Andrews als Eliza Doolittle en Stanley Holloway als haar vader. My Fair Lady is gebaseerd op het toneelstuk Pygmalion van Bernard Shaw uit 1914. Pygmalion is voor de musicalversie bewerkt door Frederick Loewe en Alan Jay Lerner.


Op 29 September 1962 presenteert Brian Matthew de eerste aflevering van het tweede seizoen van Thank Your Lucky Stars. Als gasten ontvangt Matthew ondermeer zijn collega Alan Freeman, Billy Fury, The Karl Denver Trio, Mike Sarne & Billie Davis, Chris Barber en Dion DiMucci. Het televisieprogramma wordt uitgezonden door de Britse commerciële omroep ABC.


Muziek Jarige Op 29 September

1907: Gene Autry - Zingende Cowboy USA († 2 Okt. 1998)
1935: Jerry Lee Lewis - Zanger USA
1937: Joe "Guitar" Hughes - Blues Gitarist USA († 20 Maart 2003)
1939: Tommy Boyce - Singer/songwriter USA († 23 Nov. 1994)
1943: Manuel Fernandez - Los Bravos Toetsen
1948: Mark Farner - Grand Funk Railroad Gitaar/Zang
1948: Mike Pinera - Iron Butterfly Zanger
1957: Mari Wilson - Zangeres Engeland
1958: Mick Harvey - Nick Cave & The Bad Seeds Gitaar
1959: Raff - Zanger Italië
1960: Jennifer Rush - Zangeres USA
1965: Ian Baker - Jesus Jones Toetsen
1966: Mark Kneppers - Wipneus & Pim (Pim)
1966: Tony Foster - Julian Cope Gitaar
1967: Brett Anderson - Suede Zanger
1968: Matt & Luke Goss - Bros Zangers
1969: Donald DeGrate (DeVante Swing) - Jodeci Zanger
1981: Suzanne Shaw - Hear'Say Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten