Zoeken in de muziekgeschiedenis

26 sep. 2012

Muziekgeschiedenis van 27 September

Martha_the_vandellasI'll Have To Let Him Go van Martha & The Vandellas wordt op 27 September 1962 uitgebracht. Het door William 'Mickey' Stevenson geschreven nummer wordt op 1 Augustus 1962 in de Motown studio in Detroit opgenomen. Voor Martha Reeves (dan nog de A&R secretaresse van Stevenson) is het het eerste nummer dat zij ooit opneemt in de Hitville Studio. Martha Reeves die ontdekt is door Stevenson in de 20 Grand nachtclub in Detroit: "I had won an anateur contest, and had been awarded a Happy Hour debut. I was listed as Martha LaVaille." Stevenson die toevallig aanwezig is in de nachtclun is onder de indruk en geeft haar zijn kaartje om een afspraak te maken. De volgende dag staat Martha Reeves op de stoep bij de Hitsville Studio. Martha Reeves: "He (Stevenson) said 'What are you doing here?' And i said 'What do you mean, what am i doing here? Don't you remember giving me your card last night? You asked me to come here. And he said 'Yeah, but you're supposed to take that card and call for an audition". Op dat moment wordt Stevenson weggeroepen en zegt tegen Martha Reeves dat ze even op de telefoon moet letten. "He said 'Answer the phone, i'll be right back' and he left me there for three hours." Wanneer Stevenson terug is wordt Martha Reeves aangenomen als zijn secretaresse. De debuutsingle I'll Have To Let Him Go is in eerste instantie geschreven en bedoeld voor Mary Wells. Wanneer de Funk Brothers de basistrack aan het opnemen zijn, komt er plotseling controle van een vakbondsman. De regels zijn dat bij de opname van een nummer alle muzikanten aanwezig moeten zijn. Mary Wells is echter op tournee. Secretaresse Martha Reeves wordt snel naar de studio gestuurd, en haar eerste opname is een feit. Martha & The Vandellas bestaan naast Martha Reeves (rechts) uit Annette Beard (links) en Rosalind Ashford (midden). I'll Have To Let Him Go, met op de B-kant het door Stevenson samen met Martha Reeves gescheven nummer My Baby Won't Be Back wordt geen hit.

Rory_stormRory Storm overlijdt op 27 September 1972. De zanger van Rory Storm & Hurricanes, neemt samen met zijn moeder een overdosis aan slaappillen. Rory Storm wordt op 21 September 1939 in Oakhill Park Estate, Stoneycroft geboren als Alan Caldwell. Storm is vooral bekend dor het feit dat Ringo Starr bij hem gedrumt heeft. In 1959 wordt Ringo Starr lid van Rory Storm & The Raving Texans. Later wordt de naam veranderd in Rory Storm & The Hurricanes en gaat de groep in 1960 op tournee in Hamburg. Daar komt Ringo in contact met The Beatles, die hem in Augustus 1962 vragen om bij de band te komen. Rory Storm is 32 jaar geworden.

Op 27 September 2000 wordt er ingebroken in het huis van Jerry Hall, de ex van Bryan Ferry en Mick Jagger, in haar huis in Richmond. Bij de inbraak worden er juwelen ter waarde van £7000 gestolen en een laptop computer. Tijdens de inbraak liggen de twee kinderen van Jerry Hall boven te slapen, terwijl hun moeder op het tobneel staat in de het toneelstuk The Graduate op West End in Londen.

Jimmy_mccullochGitarist Jimmy McCulloch overlijdt in Londen op 27 September 1979 aan een overdosis heroine. Jimmy McCulloch wordt geboren op 4 Juni 1953 in Glasgow. Hij begint zijn carriere op elfjarige leeftijd in de groep Cumbernauld die hij met zijn broer Jack McCulloch in hun woonplaats Glasgow in Schotland is begonnen. Op 15 jarige leeftijd speelt hij al in de groep Thunderclap Newman waarmee hij met Something In The Air een grote hit scoort. Something In The Air bereikt op 2 Juli 1969 de eerste plaats van de Engelse hitparade. De single is geproduceerd door Pete Townshend, de gitarist van The Who, onder het pseudoniem Bijou Drains. Na Thunderclap Newman speelt Jimmy bij groepen als The Steve Ellis Band, The John Mayall Band en Stone The Crows. Van 1974 tot 1977 speelt Jimmy McCulloch in Paul McCartney's groep Wings. Ironisch genoeg is dat Jimmy McCulloch de componist is van het anti-drugs nummer Medicine Jar, dat op het Wings album Venus & Mars staat. In September 1977 verlaat Jimmy McCulloch Wings. Hij gaat als lid van de heropgerichte Small Faces, met o.a. Steve Marriott, op tournee. The Dukes is de laatste groep waarin Jimmy McCulloch speelt. Jimmy McCulloch is 26 jaar geworden.

The_shuffleschalala_i_need_youThe Shuffles komen op 27 September 1969 op nummer 36 binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Cha La La I Need You. Deze debuutsingle van de groep uit Rosmalen bereikt de tweede plaats. The Shuffles bestaan uit zanger Albert Westerlaken, basgitarist Hans van Liempt, gitarist Henk van den Heuvel  en drummer Jan van Crey. In 1973 houden The Shuffles het voor gezien. Zanger Albert Westerlaken gaat solo verder als Albert West.

Kylie Minogue roept op 27 September 2003 de hulp van de politie in, wanneer zij onophoudelijk dreigbrieven krijgt opgestuurd. De Australische zangeres begint ongerust te raken nadat zij ruim 700 brieven ontvangt van één
persoon. Aanvankelijk bevat de brieven de gebruikelijke fan inhoud, maar naar verloop van tijd wordt de tekst steeds bedreigender.

Op 27 September 1968 staan The Jackson Five in het Gilroy Stadium in hun woonplaats Gary, Indiana in het voorprogramma van Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder. De vijf broers staan dan sinds twee maanden onder contract bij Motown. De platenmaatschappij is indertijd getipt door Gladys Knight.

Cliff_burtonCliff Burton, bassist van Metallica, komt op 27 September 1986 om het leven. Metallica is op weg naar Kopenhagen, wanneer omstreeks 03.00 de tourbus door het gladde wegdek begint te slippen en uiteindelijk omslaat. Cliff Burton is dan al uit de bus geslingerd en wordt verpletterd door de omgeslagen bus. Cliff Burton is geboren op 10 Februari 1962 in het Eden Hospital in San Francisco. In 1983 wordt hij door Metallica gevraagd om hun nieuwe bassist te worden en op 3 Maart 1983 is in San Francisco zijn eerste optreden met de band. Na zijn komst gaat Metallica naar New York, krijgt een platencontact en neemt de klassieker Kill 'em All op. Cliff's laatste optreden met Metallica is op 26 September 1986 in Stockholm in Zweden. Cliff Burton is 24 jaar geworden. Bij Metallica wordt hij opgevolgd door Jason Newsted, voormalig bassist van Flotsam & Jetsam.

Cilla Black maakt op 27 September 1963 haar Engelse TV debuut in het popprogramma Ready Steady Go! met Love Of The Loved. Het nummer is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. Love Of The Loved is op 28 Augustus 1963 opgenomen in de Abbey Road Studio in Londen. De single is geproduceerd door George Martin. Love Of The Loved komt op 17 Oktober 1963 de Engelse hitparade binnen, en haalt slechts de 36ste plaats.

The Beach Boys maken op 27 September 1964 hun TV debuut op de Amerikaanse televisie in het programma The Ed Sullivan Show. Samen met ondermeer Robert Goulet, Leslie Uggams en Vonda Kay Van Dyke & Curley, zijn zij te gast in aflevering 802 van de populaire CBS TV show. The Beach Boys spelen twee nummers: I Get Around en Wendy.

Louis_satterfieldOp 27 September 2004 overlijdt, in Chicago, Louis Satterfield. De bassist en trombonist wordt op 3 April 1937 in Shaw, Mississippi geboren. Louis Satterfield is ondermeer bassist bij The Pharaohs, Fontella Bass en speelt met The Phenix Horns bij Earth Wind & Fire. Samen met Rahmlee Davis (trompet) begint hij in 2000 een rechtszaak tegen Phil Collins, wegens achterstallige royalties. De twee muzikanten hebben Phil Collins bijgestaan tijdens het produceren van zijn solo albums Face Vakue en ..But Seriously, ook hebben zij gespeeld op de hit Sussudio en hebben in 1990 met Phil Collins getourd. Het gaat om een bedrag van ruim $400.000. De laatste jaren van zijn leven tourde Satterfield met Cash McCall. Louis Satterfield is 67 jaar geworden.

Eric Clapton schenkt op 27 September 1978 na de wedstrijdt West Bromwich Albion tegen Galatasaray uit Turkije, in het kader van de UEFA cup, aan elke speler van West Bromwich Albion een gouden exemplaar van zijn laatste album Slowhand. West Bromwich Albion wint de wedstrijdt overigens met 3-1.

Disco_maniaDe verzamelaar Disco Mania van K-Tel komt op 27 September 1975 op nummer 13 binnen in de Nederlandse LP Top 50. Op dit album staan ondermeer Foe-Dee-O-Dee van The Rubettes, Seventy Five van Limousine, Uncle van Big Mouth & Little Eve, The Hustle van Van McCoy & The Soul City Symphony, Girls van Moments & Whatnauts, Disco Shirley van Shirley & Company, Coconut Woman van Sweet Okay Supersister & Los Alegres, Don't Call Us We'll Call You van Sugar Loaf, The Opera van The Dizzy Man's Band, Long Hot Summer van Galaxy-Lin, S.O.S. van ABBA, Ramaya van Afric Simone en Hasibaba van Johnny & Orchestra Rodrigues. Disco Mania staat vanaf 18 Oktober 1975 drie weken op de eerste plaats.

Ringos_rotogravureVanaf 27 September 1976 ligt het album Ringo's Rotogravure van Ringo Starr in de platenwinkel. Na vijf albums voor Apple is dit de eerste LP die door platenmaatschappij Atlantic wordt uitgebracht. Ringo's Rotogravure is geproduceerd door Arif Mardin. Ringo Starr wordt op dit album ondermeer bijgestaan door Paul en Linda McCartney, Eric Clapton, Peter Frampton, Harry Nilsson, Klaus Voormann, Jim Keltner, Melissa Manchester, Dr. John, John Lennon, Danny Kortchmar en Michael Brecker. Ringo's Rotogravure komt op 16 Oktober 1976 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt de 28ste plaats. In Nederland komt Ringo's Rotogravure tot een 32ste plaats in de LP Top 50, en is staat slechts vier weken genoteerd. Op Ringo's Rotogravure staan de volgende nummers: A Dose Of Rock 'N' Roll, Hey Baby, Pure Gold, Cryin', You Don't Know Me At All, Cookin' (In The Kitchen Of Love), I'll Still Love You, This Be Called A Song, Las Brisas, Lady Gaye en Spooky Weirdness.

Hank_the_knife_and_the_jetsstan_theOp 27 September 1975 komen Hank The Knife & The Jets met de single Stan The Gunman op nummer 21 binnen in de Nederlandse Top 40. Stan The Gunman staat in de week van 25 Oktober 1975 op de eerste plaats. Hank The Knife & The Jets komen uit Arnhem. Naast basgitarist Henk Bruysten, alias Hank The Knife, bestaat deze groep uit Alan Pierre Beek, Jan van Haaften, Rob Mijnhart en Hans van Geffen. Hank The Knife & The Jets wordt door Henk Bruysten in 1974 opgericht nadat hij uit Long Tall Ernie & The Shakers is gestapt. Met hun debuutsingle Guitar King bereiken Hank The Knife & The Jets begin 1975 de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

Joost den Draayer presenteert op 27 Septemeber 1973 zijn Hilversum 3-programma Joost Mag Niet Eten met een gebroken enkel en een blauw oog.
Krimpend van de pijn zit hij 's avonds tussen zes en zeven uur in de NOS-studio. Drie dagen eerder raakt de als Willem van Kooten geboren discjockey betrokken bij een vechtpartij voor de deur van bar-discotheek Bombarda aan de Emmastraat in Hilversum. Den Draayer wordt hier door drie jongens zo zwaar toegetakeld dat hij bewusteloos neervalt.

Glenn_millerTrombonist Glenn Miller staat op 27 September 1942 voor de laatste keer voor zijn orkest. Hij vindt dat hij niet aan de Tweede Wereldoorlog voorbij kan gaan en meldt zich bij het leger. Met een army-band gaat hij optredens verzorgen voor de soldaten aan het front. Bekende nummers van Glenn Miller zijn ondermeer: In The Mood, Chattanooga Choo Choo, Pennsylvania 6-5000, String Of Pearls en Moonlight Serenade. Op 15 december 1944 vliegt Glenn Miller van Engeland naar Parijs, maar komt daar nooit aan. Officieel is het toestel neergestort in het Kanaal. Aangezien zijn lichaam en het wrak van het vliegtuig nooit zijn teruggevonden geeft zijn dood nog steeds aanleiding tot speculaties. Glenn Miller is 40 jaar geworden.

Andrxc3xa9 Hazes komt met zijn single Een Vriend op 27 September 1980 op nummer 33 de Nederlandse Top 40 binnen. Op de B-kant van Een Vriend staat het nummer Een Ander. Beide nummers zijn door Andre Hazes zelf geschreven. Tim Griek is de producer. Een Vriend blijft op 21 steken. Na Eenzame Kerst in 1976 en Mama in 1977 is dit de derde hit voor Andre Hazes.

Op 27 September 1970 zijn Bobby Vinton en Rare Earth te gast in The Ed Sullivan Show. Rare Earth speelt in dit televisieprogramma hun hit I Know I'm Losing You en Let The Sunshine In uit de musical Hair.

Scary_monsters_and_supercreepsDavid Bowie komt op 27 September 1980 op de eerste plaats in de Engelse albumlijst met Scary Monsters And Supercreeps. Het is voor Bowie zijn vierde Nr. 1 album in Engeland. Op Scary Monsters And Supercreeps wordt Bowie bijgestaan door ondermeer Robert Fripp (gitaar), Roy Bittan (E Street Band) piano op de nummers Teenage Wildlife, Ashes To Ashes en Up The Hill Backwards, Andy Clark (Be Bop Deluxe) synthesizer op de nummers Fashion, Scream Like A Baby Ashes To Ashes en Because You're Young en Pete Townshend (The Who) gitaar op Because You're Young. In Nederland komt het album op 27 September 1980 de albumlijst binnen en haalt uiteindelijk de zevende plaats.

Op 27 September 1997 treedt Bob Dylan op voor Paus Johannes Paulus II. Ruim 200.000 jongeren  die hiervoor naar de Italiaanse stad Bologna zijn gekomen zijn hier getuige van. Dylan speelt ondermeer de nummers A Hard Rain's A-Gonna Fall, Forever Young en Knocking On Heaven's Door. De Paus citeert in zijn toespraak nog even uit Blowin' In The Wind.

Boston bereikt in 1986 weer een hitnotering in Amerika wanneer op 27 September 1986 het nummer Amanda binnenkomt in de Billboard Hot 100. De single staat vanaf 8 November 1986 twee weken op de eerste plaats. Het is voor Boston dan acht jaar geleden dat zij sinds Don't Look Back (1978) weer een hit heben in Amerika. In Nederland bereikt Amanda een 23ste plaats.

Catch_bull_at_four_van_cat_stevensCatch Bull At Four, van Cat Stevens, wordt door Island Records op 27 September 1972 uitgebracht. Op Catch Bull At Four werkt Cat Stevens, die doorgaans acoustisch bezig is, elektrischer dan ooit tevoren. Zijn band bestaat uit gitarist Alun Davies, bassist Alan James, pianist Jean Roussel en drummer Gerry Conway. Cat Stevens zelf experimeert met de synthesizer, een instrument dat nog maar zeer beperkt wordt gebruikt in de popmuziek, maar wel op doorbreken staat. Het album, op één samenwerking na geheel gevuld met eigen werk, stelt commercieel niet teleur. In Engeland miste het maar net de eerste plaats in de hitlijsten, en in Amerika staat Catch Bull At Four drie weken bovenaan. In Nederland komt Catch Bull At Four op 7 Oktober 1972 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en haalt de derde plaats.

Vanaf 27 September 1999 ligt het nieuwe album van Acda & De Munnik, Op Voorraad Live in de Nederlandse platenwinkels. De opnamen zijn op 2 en 3 Oktober 1998 gemaakt in De Kleine Komedie in Amsterdam. Acda & De Munnik worden begeleid door David Middelhoff, Kasper van Kooten en Diederik van Vleuten. Bij het album zit een bonus-CD met acht liedjes die op 18 Augustus 1999 in de Orangerie in Overveen zijn opgenomen. Op Voorraad Live komt op 2 Oktober 1999 de Album Top 100 binnen, en bereikt de vierde plaats.

Jonathan_kingOp 27 September 2001 moet Jonathan King zich verantwoorden voor de rechtbank. King wordt er van beschuldigt tussen 1983 en 1989 zes minderjarige jongens seksueel te hebben misbruikt. In een verklaring laat King weten: "I categorically deny these absurd allegations about events from 18 years ago and I have great faith that the British legal system will vindicate me." De rechterlijke macht in Engeland denkt er echter anders over en op 21 November 2001 wordt de Britse zanger tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld. Jonathan King is ondermeer bekend van de hit Everyone's Gone To The Moon uit 1965, Hooked On A Feeling en I Say A Little Prayer (beide uit 1972). Jonathan King wordt op 24 Maart 2005 vervroegd op vrije voeten gesteld.

Op 27 September 1987 wordt door de Amerikaanse omroep ABC de eerste aflevering van Dolly uitgezonden. Dolly is de titel van een televisieserie rond de country zangeres Dolly Parton. In totaal worden er 22 afleveringen gemaakt.

The Beach Boys treden op 27 September 1964 voor de eerste keer op in The Ed Sullivan Show. In aflevering 802 van dit televisieprogramma van CBS zingen zij I Get Around en Wendy.

Andre_hazes_herdenking_amsterdam_arOp maandagavond 27 September 2004 nemen zo'n veertigduizend bezoekers, waaronder familieleden, vrienden, collega's en fans, in de Amsterdam Arena afscheid van Andre Hazes. De kist met het stoffelijk overschot van de Amsterdamse zanger staat op de middenstip van het stadion, omringd door talloze bloemstukken. Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis, Blof, Rene Froger, Danny de Munk, Marianne Weber, Peter Beense, Wolter Kroes en Xander de Buisonje brengen een muzikaal eerbetoon aan Andre Hazes. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen noemt de overleden zanger puur, oprecht en wars van onrecht. De aanwezige fans scanderen "Andre bedankt". Andre Hazes wordt op 28 September 2004 in besloten kring gecremeerd. De as van de zanger wordt op 23 September 2005 op de Noorderpier in Hoek van Holland met vuurpijlen afgeschoten boven de Noordzee. De tien pijlen worden aangestoken door zijn weduwe Rachel Hazes en hun twee kinderen Roxeanne en Andre jr. Dit gebeurt volgens de laatste wens van Andre Hazes.

Bob_marley_the_wailersno_woman_no_cNo Woman No Cry van Bob Marley & The Wailers komt op 27 September 1975 de Engelse hitparade binnen. De live-single bereikt de 22-ste plaats. No Woman No Cry is op 18 Juli 1975 opgenomen tijdens een optreden in het Lyceum in Londen, en is afkomstig van het album Live At The Lyceum. In Nederland komt No Woman No Cry, met op de B-kant het nummer Kinky Reggae, op 18 Oktober 1975 binnen in de Top 40, en blijft op de 25ste plaats steken.

Careful_what_you_wish_forTexas geeft op 27 September 2003 in Londen een comeback-concert. Met dit live-optreden wil de Schotse band de aandacht vestigen op Careful What You Wish For, hun eerste nieuwe plaat sinds het verzamelalbum The Greatest Hits dat in 2000 is verschenen. Careful What You Wish For ligt op 20 Oktober 2003 in de Engelse platenwinkel en weet een vijfde plaats in de Britse albumlijst te halen. Er worden van het album twee singles uitgebracht. Carnival Girl die de 9de plaats haalt in Engeland, en I'll See It Through wat slechts tot nummer 40 komt.

Tijdens een concert in het Universal Amphitheatre in Los Angeles op 27 September 1979 stort Elton John in elkaar tijdens het zingen van het nummer Better Of Dead. Na tien minuten te zijn bijgekomen, hervat hij het optreden. Achteraf blijkt de zanger griep te hebben.

Phil_spector_lana_clarksonOp 27 September 2004 wordt Phil Spector (foto rechts)formeel aangeklaagd voor moord. De 63-jarige producer wordt verdacht van de moord op actrice Lana Clarkson (foto links). Die is op 3 februari 2003 dood aangetroffen in de foyer van het huis van Phil Spector, even buiten Los Angeles. Bij de lijkschouwing is vastgesteld dat Lana Clarkson om het leven is gekomen door een pistoolschot in haar mond. Phil Spector beweert dat zijzelf de trekker heeft overgehaald - en dus zelfmoord heeft gepleegd. Phil Spector heeft de aanklacht persoonlijk aangehoord in een rechtszaal in Los Angeles. Na afloop heeft hij de gang-van-zaken "overdreven, onredelijk en verachtelijk" genoemd. De openbare aanklager vergelijkt hij met Adolf Hitler.

Bing Crosby staat op 27 September 1943 in de platenstudio om de nummers Pistol Packinxe2x80x99 Mama, Victory Polka en Jingle Bells op te nemen. Crosby wordt hierbij begeleidt door The Vic Schoen Orchestra en The Andrews Sisters. Het nummer Pistol Packin' Mama, met op de B-kant Victory Polka, komt op 6 November 1943 binnen in de Amerikaanse hitparade. Bing Crosby & The Andrews Sisters bereiken hiermee de tweede plaats. Jingle Bells komt op 25 December 1943 tot een 19e plaats.

Master_of_reality_van_black_sabbathOp 27 September 1971 bereikt het album Master Of Reality van Black Sabbath de gouden status in Engeland. Master Of Reality is op 21 Augustus 1971 binnengekomen in de Britse albumlijst, en bereikt uiteindelijk de vijfde plaats. De titel is afkomstig van bassist Geezer Butler: "I came up with that, because when you do an album you've got the master tapes. So it was the master of the album, and all the lyrics were about reality". Voor de opname van Master Of Reality heeft Black Sabbath meer tijd dan voor de eerste twee albums: "We had a lot more time to do this album. The first album was two days, Paranoid was five days, and i think Master Of Realty was a whole week", aldus Geezer Butler. Op dit derde album van zanger Ozzy Osbourne, gitarist Tony Iommi, bassist Geezer Butler en drummer Bill Ward staan de volgende nummers: Sweet Leaf, After Forever, Embryo, Children Of The Grave, Orchid, Lord Of This World, Solitude en Into The Void.

Dee Dee Ramone wordt op 27 September 1990 gearresteerd, tijdens een drugs controle in Greenwich Village in New York. De basssist van The Ramones wordt aangehouden omdat hij in het bezit is van marijuana.

I_hope_you_dance_ronan_keatingOp 27 September 2004 verschijnt I Hope You Dance, de nieuwe single van Ronan Keating. I Hope You Dance is één van de twee nieuwe tracks op het album Ten Years Of Hits dat in Oktober 2004 verschijnt. Met Cat Stevens, alias Yusuf Islam, heeft Ronan Keating een nieuwe versie van Father And Son opgenomen. Het origineel van Father And Son staat op het Cat Stevens-album Tea For The Tillerman uit 1970. Voor Ronan Keating wordt dit de tweede keer dat hij Father And Son op de plaat zet. In 1995 heeft hij het nummer al een keer opgenomen als lid van Boyzone, en daarmee de tweede plaats in Engeland gehaald.

Vanaf 27 September 1979 ligt het album Eat To The Beat van Blondie in de platenwinkel. Eat To The Beat komt op 13 Oktober 1979 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en haalt de vijftiende plaats. Op dezelfde dag verschijnt ook het derde album van The Police, Regatta De Blanc. Dit album komt op 13 Oktober 1979 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en staat vanaf 10 November 1979 acht weken op de eerste plaats.

Vote_for_changeOp 27 September 2004 gaat in Seattle de Vote For Change Tour van start. Tijdens deze tour wordt er ondermeer opgetreden door Jackson Browne, Bonnie Raitt en Keb' Mo. Aan Vote For Change wordt ook meegewerkt door o.a. REM, Pearl Jam, James Taylor, Sheryl Crow, Babyface, John Fogerty en Crosby Stills & Nash. Bruce Springsteen is één van de grote namen die meewerken aan deze Vote For Change-tournee. Impliciet zegt de Amerikaanse zanger/gitarist hiermee zijn steun toe aan de Democratische presidentskandidaat John Kerry. In een interview met het tijdschrift Rolling Stone zegt Bruce Springsteen dat, voor zijn gevoel, Amerika is misleid door de regering van president Bush. ''Het maakt mij razend. Ik voel dat wij zijn misleid. Ik voel dat zij in de grond oneerlijk zijn geweest. Onder valse voorwendsels zijn zij deze oorlog ingegaan'', aldus Bruce Springsteen.

Ron Wood brengt op 27 September 1974 zijn eerste solo-album, I've Got My Own Album To Do, uit. De gitarist van The Faces wordt hierop bijgestaan door Keith Richards, Mick Jagger en Mick Taylor van The Rolling Stones. Op I've Got My Own Album To Do staan ondermeer de nummers I Can Feel The Fire, Far East Man, Mystifies Me, Take A Look At The Guy, Am I Grooving You, Shirley, If You Gotta Make A Fool Of Somebody en Crotch Music. Het album wordt geen succes.

U2_beautiful_dayOp het dak van het Clarence Hotel in Dublin, wordt door U2 op 27 September 2000 opnames gemaakt van de nummers Beautiful Day en Elevation van het dan nog te verschijnen nieuwe album All That You Can't Leave Behind. Het Clarence Hotel is eigendom van de Ierse band. Beautiful Day en Elevation verschijnen in de aflevering van Top Of The Pops die op 6 Oktober 2000 door de BBC wordt uitgezonden. Tegen een verslaggever van het Britse muziekblad NME zegt Bono op een vraag of er al niet eerder een concert op een dak is gegeven: "We've ripped The Beatles off many times before".

De 25-jarige Damien Patrick Holland wordt op 27 September 2004 in Los Angeles gearresteerd op verdenking van moord. Holland, de zoon van zangeres Chaka Khan, is opgepakt naar aanleiding van een schietincident op 24 September 2004. Volgens de politie heeft hij de zeventienjarige Christopher Baily neergeschoten tijdens een vuurgevecht. Beiden hebben hierbij een pistool getrokken. Christopher Baily overlijdt op weg naar een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Damien Patrick Holland wordt op 28 september 2004 vrijgelaten. Volgens de woordvoerder van het Openbaar Ministerie is er te weinig bewijs om een strafrechtelijke procedure tegen hem te beginnen.

Mother_focusFocus komt op 27 September 1975 met het album Mother Focus de Billboard-albumlijst in Amerika binnen. Op Mother Focus staan ondermeer I Need A Bathroom, Bennie Helder, Soft Vanilla, Tropic Bird, Focus IV, Someone's Crying... What!, All Together... Oh That!, No Hang Ups, My Sweetheart en Father Bach. Focus bestaat op dit album uit Thijs van Leer (toetsen), Jan Akkerman (gitaar), Bert Ruiter (Bas) en David Kemper (drums). Mother Focus, uitgebracht door platenmaatschapppij Atco, komt niet hoger dan 152.

Vanaf 27 September 2005 ligt het boek John van Cynthia Lennon in de boekwinkel. Hierin beschrijft Cynthia Lennon haar huwelijksjaren met John Lennon. Cynthia en John zijn in augustus 1962 met elkaar getrouwd. In oktober 1968 gaan zij uit elkaar. Hun zoon Julian heeft het voorwoord van John geschreven. In September 2006 verschijnt er een Nederlandse vertaling van John.


Muziek Jarige Op 27 September

1931: Freddy Quinn (Franz Eugen Helmut Manfred Nidl) - Zanger Duitsland
1942: Alvin Stardust (Bernard William Jewry) - Zanger Engeland
1943: Randy Bachman - Bachman Turner Overdrive Gitaar
1944: Jimmy Helms - London Beat Zanger
1947: Barbara Dickson - Zangeres Engeland
1947: Meat Loaf (Marvin Lee Aday) - Zanger USA
1953: Greg Ham - Men At Work Toetsen
1953: Robbie Shakespeare - Sessie Bassist Engeland
1958: Shaun Cassidy - Zanger USA
1960: Ben Liebrand - Dance Producer Nederland
1966: Jovanotti (Lorenzo Cherubini) - Zanger Italie
1966: Stephan Jenkins - Third Eye Blind Zanger
1967: Brett Anderson - Suede Zanger
1970: Mark Calderon - Color Me Badd Zanger
1975: Lee Brennan - 911 Zanger
1978: Brad Arnold - 3 Doors Down Zanger/Drums
1984: Avril Lavigne - Zangeres Canada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten