Zoeken in de muziekgeschiedenis

2 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 3 Augustus

Eric_clapton_rode_pleinHet concert dat Eric Clapton op 3 Augustus 2006 op het Rode Plein in Moskou zou geven gaat op het laatste moment niet door. Voor het concert, wat de afsluiting zou moeten worden van de Europese tour van Clapton, worden op 28 Juli 2006 alle toegestane vergunningen weer ingetrokken. Op de website van Eric Clapton staat het volgende te lezen: "Eric Clapton is extremely sorry to disappoint his numerous Russian fans but the circumstances of the cancellation are completely beyond his control." In de Russische krant Pravda staat echter te lezen dat het de schuld van Eric Clapton zelf is dat het concert niet doorgaat. De gitarist zou perse op het Rode Plein willen optreden. Alexander Strizhak, president van de JSA Stage Company: "The cancellation of the concert is formally connected with a change of the venue for the show. We originally considered two variants: near the Spassky Gate and on the Vasilyevsky Spusk (both are situated on Red Square). The permission was issued for the Vasilyevsky Spusk and not actually Red Square. The artist used the situation to cancel the show. He did not like the fact that his performance was not going to be held on the square itself, although the Vasilyevsky Spusk is legally a part of it. Most likely, Clapton had some other reasons for that decision."

Op 3 Augustus 1953, wordt Rags To Riches van Tony Bennett uitgebracht. Bennett heeft Rags To Riches op 17 Maart 1953 in New York opgenomen. In de Billboard-hitparade komt Rags To Riches op 19 september 1953 binnen, en staat vanaf 21 November 1953 acht weken op één.

MacarenaOp 3 Augustus 1996 komt het Spaanse duo Los Del Rio (Antonio Monge en Rafael Ruiz Perdigones) met het nummer Macarena op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Macarena staat al in 1993 in de Spaanse hitlijsten, waar het dankzij de speciale danspasjes uitgroeit tot een ware rage. In 1995 ziet DJ Johnny Caride in Miami een paar mensen de Macarena dansen. Samen met de Bayside Boys (Carlos de Yarza en Mike Triay) maakt hij een remix van het nummer. De Macarena begint langzaam aan de wereld te veroveren. De Engelstalige tekst is speciaal geschreven en opgenomen voor de remix. In de originele mix zijn alleen Antonio en Rafael te horen. Macarena is hun eerste internationale hit, in hun 30 jarige carriere, waarin het duo zo'n vijfendertig albums heeft uitgebracht. Macarena staat uiteindelijk 14 weken op nummer 1 in Amerika.

De Canadese zangeres Anne Murray is de hoofdact op The Schaefer Festival in New York op 3 Augustus 1974. Eén van de act's die het festival moeten openen is Bruce Springsteen & The E Street Band. Het Schaefer-festival wordt gedurende drie maanden iedere zomer in het Central Park gehouden.

Hello_i_love_youThe Doors komen op 3 Augustus 1968 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100 met Hello I Love You. Het is voor The Doors hun tweede Nr. 1 hit in Amerika, Light My Fire is in 1967 de eerste. Hello I Love You vertoont sterke gelijkenis met All Day And All Of The Night van The Kinks. The Doors moeten uiteindelijk royalties betalen over Hello I Love You, nadat Ray Davies van The Kinks een klacht heeft ingediend bij de rechter. Hello I Love You is geschreven nadat Jim Morrison op het strand een erg mooi donker 16-jarig meisje ontmoet, en haar beter wil leren kennen. Omdat het meisje minderjarig is, weet Ray Manzarek Jim er van te overtuigen om haar te laten gaan. Thuis gekomen schrijft Jim Morrison in een keer het nummer.

John Grimaldi wordt op 3 Augustus 1974 lid van de Engelse groep Argent. Grimaldi is de opvolger van Russ Ballard die aan een solocarriere is begonnen. Als componist heeft Russ Ballard meer succes. Voor Hot Chocolate schrijft hij de hit So You Win Again. Daarnaast heeft hij You Can Do Magic en The Border voor America gecomponeerd.

Op 3 Augustus 1986 heeft de krant The News Of The World een exclusief interview met de 16 jarige Mandy Smith. In het interview verklaart Mandy dat zij ruim 2 jaar een verhouding heeft met Bill Wyman, de bassist van The Rolling Stones.

Patsy_clinePatsy Cline krijgt op 3 Augustus 1999, voor de deur van huisnummer 6160 aan Hollywood Boulevard in Los Angeles  eindelijk haar ster aan de Walk Of Fame. De country-zangeres is op 5 Maart 1963 bij een vliegtuigongeluk om het leven gekomen. Haar prive-vliegtuig is op weg van Kansas City naar Nashville. Het toestel stort neer bij Camden in Tennessee. Naast Patsy Cline komen hierbij ook de country-zangers Cowboy Copas (49) en Hawshaw Hawkins (49) om het leven. In 1961 heeft Patsy Cline met Crazy, geschreven door Willie Nelson, haar grootste hit in Amerika. Zij wordt op 7 Maart 1963 in Nashville in Tennessee begraven. Patsy Cline is dertig jaar geworden.

Beach_babyOp 3 Augustus 1974 komt de single Beach Baby van de groep First Class op een 19e plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Twee weken eerder is Beach Baby al de Alarmschijf op Radio Veronica. Beach Baby blijft op zeventien steken. Het liedje is geschreven door John Carter en Gillian Shakespeare. The First Class is een studio-project van John Carter en Tony Burrows. Samen zorgen zij voor de vocalen op Beach Baby. John Carter en Tony Burrows zijn in 1967 ook verantwoordelijk voor de zangpartijen op Let's Go To San Francisco en A Walk In The Sky van The Flowerpot Men. Samen met Kenny Lewis of met Geoff Stephens heeft John Carter hits geschreven voor ondermeer The Ivy League, Brenda Lee, Herman's Hermits, Manfred Mann, The Roaring Sixties en Kincade.

The Beatles spelen op 3 Augustus 1963 voor de laatste keer in de Cavern Club in Liverpool. Sinds Februari 1961 hebben ze er in totaal 274 keer op het podium gestaan. Op dezelfde dag komt hun eerste Amerikaanse hitsingle From Me To You binnen in de Billboard's Bubbling Under lijst op nummer 125. Het is een bescheiden begin, de echte doorbraak in het de Verenigde Staten zou een half jaar later volgen.

Drive_van_the_carsOp 3 Augustus 1985 wordt het nummer Drive van The Cars opnieuw uitgebracht. Reden is dat het nummer de dramatische beelden van een hongerend Afrika ondersteund tijdens de uitzending van Live Aid op 13 Juli 1985. Het nummer wordt niet gezongen door de gewoonlijke zanger, Ric Ocasek, maar door de bassist Ben Orr. In de video van Drive speelt het Tsjechische model Paulina Porizkova de hoofdrol. Het is de eerste keer dat zij The Cars en Ric Ocasek ontmoet. In 1989 trouwen Paulina en Ric Ocasek met elkaar. Zanger Ben Orr overlijdt in 2000 aan leverkanker, tijdens een herdenkingsdienst in The Rock & Roll Hall Of Fame wordt Drive gespeeld. Alle opbrengsten van de re-release van de single gaan naar het Band Aid Trust.

Bill Haley begint op 3 Augustus 1955 een rechtszaak tegen Dave Miller, de eigenaar van zijn oude label Essex Records. Haley, die een jaar eerder naar Decca Records is overgestapt, wil voorkomen dat Miller nog oude opnames van Bill Haley & The Comets uitbrengt, omdat die afgezet tegen zijn Decca materiaal, van inferieure kwaliteit zouden zijn. Met Rock Around The Clock staat hij vanaf 9 Juli 1955 acht weken bovenaan in de Amerikaanse hitparade.

Lacy Van Zant overlijdt op 3 Augustus 2004 in zijn huis in Jacksonville, Florida aan complicaties van een langdurige longziekte. Lacy van Zant is de vader van Ronnie en Johnny Van Zant van Lynyrd Skynyrd en van Donnie Van Zant van 38 Special. De 29-jarige Ronnie Van Zant, zanger van Lynyrd Skynyrd komt op 20 Oktober 1977 bij een vliegtuigongeluk om het leven. HIj wordt bij deze groep opgevolgd door zijn jongere broer Johnny. In een reaktie laat Johnny van Zant weten: "He was the father of Southern rock 'n' roll, as far as I am concerned". Zowel Lynyrd Skynyrd als 38. Special die beide op tournee zijn zeggen meerdere shows af. Lacy Van Zant is 89 jaar geworden.

Surfer_girlOp 3 Augustus 1963 komen The Beach Boys met de single Surfer Girl binnen in de Billboard Hot 100 binnen. Op de B-kant staat Little Deuce Coupe. Surfer Girl is op 12 Juni 1963 in de Gold Star Recording Studio in Hollywood opgenomen. Voor Surfer Girl is Brian Wilson gexc3xafnspireerd door When You Wish Upon A Star dat in 1940 door Jiminy Cricket wordt gezongen in de tekenfilm Pinocchio van Walt Disney. Voor Surfer Girl is Brian Wilson geinspireerd door When You Wish Upon A Star dat in 1940 door Jiminy Cricket wordt gezongen in de tekenfilm Pinocchio van Walt Disney. Onafhankelijk van elkaar bereiken nummers tracks de Amerikaanse Top 20. Surfer Girl haalt de zevende plaats. Little Deuce Coupe komt op 17 Augustus 1963 binnen en blijft steken op de vijftiende plaats.

De Zuid-Afrikaanse regering kondigt op 3 Augustus 1966 een volledige boycot af, van alles wat met The Beatles te maken heeft. Het is één van de vele reakties op John Lennon's opmerking in een eerder gepubliceerd interview dat zijn groep populairder is dan Jezus Christus. In navolging van hun Amerikaanse collegas, zeggen Spaanse radiozenders dat ook zij de muziek van de groep nooit meer zullen draaien. Tegen deze achtergrond overweegt manager Brian Epstein zelfs om de Amerikaanse tournee van The Beatles, die een week gaat beginnen, te annuleren wegens het risico van een mogelijke aanslag.

Have_you_seen_your_mother_baby_stanOp 3 Augustus 1966 beginnen The Rolling Stones, die net een Amerikaanse tournee hebben afgesloten, in de RCA Studios te Los Angeles met het opnemen van nieuw materiaal, waaronder de nieuwe single Have You Seen Your Mother Baby Standing In The Shadow . Als de single enkele weken later wordt uitgebracht, ontstaat er een rel over de hoes, waarop de groep in vrouwenkleding te zien is, lopend op de City Park Avenue in New York, met Bill Wyman in een rolstoel. Op 23 September 1966 wordt de single in Europa uitgebracht. Op de B-kant staat Who's Driving Your Plane dat ook tussen 3 en 11 Augustus 1966 in Los Angeles is opgenomen. Op 15 Oktober 1966 komt de single de Nederlandse Top 40 binnen. Hij bereikt de tweede plaats.

DalidaDalida komt op 3 Augustus 1974 op een 23ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met het nummer Gigi Lxe2x80x99Amoroso. Een week eerder is Gigi L' Amoroso de Alarmschijf op Radio Veronica. Gigi L'Amoroso is met zijn zeven minuten en 28 seconden één van de langste singles die ooit de Top 10 hebben gehaald, en komt uiteindelijk tot een tweede plaats. Dalida wordt op 17 januari 1933 in de Egyptische hoofdstad Cairo geboren als Yolande Christina Gigliotti. In 1954 wordt zij Miss Egypte. Een jaar later verhuist Dalida naar Frankrijk waar zij als actrice/zangeres aan de slag gaat. Zij wordt op 3 mei 1987 dood aangetroffen in haar Parijse woning. De zangeres is gestorven aan een overdosis slaappillen. Dalida laat een briefje achter waaruit blijkt dat zij het ondraaglijk vindt dat zij haar roem en haar succes met niemand kan delen. Dalida is 54 jaar geworden.

Op het allerlaatste moment gaat het huwelijk tussen Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé op 3 Augustus 2002 niet door. In een verklaring laat de populaire presentatrice weten weten dat zij tot dit besluit is gekomen, omdat Xander de Buisonjé (dan nog zanger van Volumia) haar meermalen ontrouw is geweest. Wendy van Dijk is dan inmiddels wel in verwachting van Xander de Buisonjé. Hun zoon Sem wordt op 10 Februari 2003 geboren.

De Nederlandse platenmaatschappij Polygram koopt op 3 Augustus 1993, voor een bedrag van $325 miljoen, het platenlabel Motown Records van een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Dit is 61 miljoen dollar hoger dan het bedrag dat Motown-oprichter Berry Gordy jr. in 1988 voor zijn bedrijf heeft ontvangen. Berry Gordy jr heeft Motown Records op 29-jarige leeftijd opgericht met $800 die hij geleend heeft van zijn familie.

Live_summer_2003Op 1, 2 en 3 Augustus 2003 staat Robbbie Williams voor 375.000 mensen tijdens het Engelse Knebworth Festival. De hoogtepunten van zijn show worden onder de titel Robbie Williams Live Summer 2003 op 24 November 2003 op CD en op DVD uitgebracht. Live Summer 2003 komt op 4 Oktober 2003 de Album Top 100 binnen, en staat vanaf 18 Oktober 2003 zes weken op een derde plaats. Het lukt Robbie Williams niet om de eerste plaats in Nederland te halen. Op 18 Oktober 2003 bereikt namelijk het album 'n Ons Geluk van Frans Bauer de eerste plaats om daar vervolgens twaalf weken (!) te blijven staan.

Maurice Kinn, de oprichter van het muziekblad NME, overlijdt op 3 Augustus 2000. De Britse uitgever is in 1952 met het wekelijks verschijnende muziekblad New Musical Express begonnen. Hierin wordt voor het eerst een Engelse hitparade gepubliceerd. Maurice Kinn is 76 jaar geworden.

Jerry_garciaJerry Garcia komt op 3 Augustus 1992 lelijk ten val in zijn huis in Marine County in Californie. Grateful Dead is hierdoor gedwongen een nieuwe tournee af te zeggen. In een officiele verklaring laat de gitarist/zanger van Grateful Dead weten dat hij zich uitgeput voelt. Later blijkt dat hij hartproblemen heeft, wat komt omdat hij drie pakjes sigaretten per dag rookt en drugs gebruikt. Jerry Garcia belooft het voortaan op drie sigaretten per dag te houden, te sporten en op dieet te gaan. Desondankt overlijdt Garcia op 9 Augustus 1995 in Forest Knolls in Californie aan een hartaanval. Zijn lichaam wordt door een personeelslid gevonden in zijn kamer in de Serenity Knolls drugskliniek, waar hij een paar weken eerder is opgenomen om van zijn drugsverslaving af te komen. De dood van Jerry Garcia veroorzaakt een soort van nationale rouw in Amerika. Vier dagen na zijn overlijden komen, naar schatting zo'n 25.000 Deadheads, een groep zeer trouwe fans die de Grateful Dead bijna overal volgt, bij elkaar in Golden Gate Park in San Francisco om hem te herdenken. Jerry Garcia is 53 jaar geworden.

Op 3 Augustus 1974 verlaten gitarist Jeff Baxter en drummer Jim Hodderde groep Steely Dan. Jeff Baxter wordt gitarist bij The Doobie Brothers. Jim Hodder wordt sessie-drummer. Donald Fagen en Walter Becker gaan als duo verder met Steely Dan.

U2 geeft op 3 Augustus 2001 het laatste van drie concerten in het Gelredome in Arnhem. Een dag eerder heeft Bono van Koos van Dijk (de manager van Herman Brood) een schilderij van Herman Brood mogen uitzoeken tijdens een bezoek aan diens atelier in Amsterdam. De 54-jarige Brood op 11 Juli 2001 zelfmoord gepleegd door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Op alle drie de concerten in het Gelredome zingt Bono een stukje van When I Get Home. Dit door Nick Cave geschreven nummer is één van de laatste songs die Herman Brood heeft opgenomen. Ook wordt het nummer Stuck In The Moment You Can't Get Out Of opgedragen aan Herman Brood en wordt het optreden beeindigt met het draaien van Herman's versie van My Way. Saillant detail is dat U2, na op 11 Augustus 2001 met de single Elevation op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 te hebben gestaan, op 18 Augustus 2001 plaats moet maken Herman Brood met zijn uitvoering van My Way. Het laatste nummer op de CD-Single van My Way is When I Got Home.

WingsPaul McCartney maakt op 3 Augustus 1971 bekend dat hij een nieuwe groep heeft opgericht. In de groep zitten, naast hijzelf en zijn vrouw Linda, ex-Moody Blues zanger/gitarist Denny Laine en drummer Denny Seiwell. Hoewel McCartney heeft overwogen om de groep Turpentine te noemen, wordt in September 1971 de naam bekend: Wings. Nog geen jaar later is Paul McCartney op tournee door Europa om het eerste Wings album Wild Life te promoten. Hierbij doen zij 26 steden aan. Het eerste concert is op 9 Juli 1972 in Frankrijk. Ook Nederland wordt niet overgeslagen. Op 17 Augustus 1972 is het eerste optreden in De Doelen in Rotterdam. Twee dagen later staan Wings in De Evenementenhal in Groningen. Op 20 Augustus 1972 wordt een concert gegeven in het Concertgebouw in Amsterdam. Op de 21-ste spelen Wings in het Congresgebouw in Den Haag. Na Nederland is er één optreden in Antwerpen in Belgixc3xab. Het laatste concert wordt op 24 Augustus 1972 gegeven in Berlijn. Het is de eerste tournee van Paul McCartney na het uiteenvallen van The Beatles. De tournee wordt afgelegd in een dubbeldekker.

Willie Nelson bmaakt op 3 Augustus 1994 bekend dat hij eindelijk verlost is van de I.R.S., de Amerikaanse belastingdienst. Door een aantal slechte investeringen, in de jaren tachtig, is zijn schuld aan de fiscus opgelopen tot 32 miljoen dollar. In Februari 1993 wordt de aanslag, door een schikking, terug gebracht tot 16,7 miljoen. Om dit bedrag af te lossen worden enkele bezittingen van de zanger geveild, en wordt de totale opbrengst van zijn album Who'll Buy My Memories? (The I.R.S. Tapes)" aan de I.R.S overgemaakt.

Emile_berlinerOp 3 Augustus 1929 overlijdt in Washington D.C. de Duitse immigrant Emile Berliner. Hij is het die in 1887 op het idee komt om een platte schijf te gebruiken om geluid op te nemen. Daar waar de eerder door Thomas Edison en Alexander Graham Bell uitgevonden phonograph en graphophone met cylinders werkten, die niet voor massa produktie geschikt zijn, is de gramophone dat wel. Het is de doorbraak waar de gehele grammofoonplaten industrie door ontstaat. In 1898 richt Berliner overigens ook het nu wereldberoemde Deutsche Grammophon Gesellschaft op. Ook is hij betrokken bij de oprichting, in Engeland, van The Grammophone Co. Ltd, het bedrijf dat tegenwoordig bekend staat als EMI.

Frans Bauer komt op 3 Augustus 1996 met zijn single Op Rode Rozen Vallen Tranen op een 17e plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Het door zijn producers Riny Schreijenberg en Emiel Hartkamp geschreven nummer bereikt op 24 Augustus 1996 de negende plaats. Op Rode Rozen Vallen Tranen is hiermee de eerste Top 10-hit voor Frans Bauer.

Lyn Paul is op 3 Augustus 1974 één van de gasten in The Cliff Richard Show die door de BBC op de Britse televisie wordt uitgezonden. Lyn Paul is onlangs opgestapt als één van de twee zangeressen van The New Seekers.

Arthur_leeOp 3 Augustus 2006 overlijdt Arthur Lee in een ziekenhuis in Memphis in Tennessee aan de gevolgen van leukemie. Arthur Lee wordt op 7 Maart 1945 in Memphis, Tennessee geboren als Arthur Porter Taylor. Op 5-jarige leeftijd verhuist zijn familie naar Los Angeles. Later maakt hij daar deel uit van dezelfde scxc3xa8ne die grote namen als The Byrds, The Doors, Buffalo Springfield en The Mamas & The Papas voorbrengt. Zijn eerste band, Arthur Lee and the LAGs (Los Angeles Group), is gestoeld op de klanken van Booker T and the MGs. Lee ontwikkelt dat geluid door in Love, de band die hij in 1965 opricht. Een van de nummer van het eerste album Love (1966), het door Bacharach-David geschreven Little Red Book, wordt een kleine hit. De tweede plaat, Da Capo (1967) is één van de eerste albums met daarop een nummer (Revelation) van 20 minuten, dat een hele plaatkant bestrijkt. Love's derde album, Forever Changes, wordt gezien als het beste rockalbum ooit. De originele line-up van Love valt hierna uit elkaar. Love sterft uiteindelijk een stille dood, omdat Lee telkens nieuwe muzikanten aantrekt en vervolgens voor een solocarriere kiest, die nooit echt van de grond komt. Door Lee's excentrieke gedrag en achteruit gaande geestelijke gezondheid belandt hij in 1996 voor zes jaar in de gevangenis. Lee schiet met een geladen pistool in de lucht, nadat hij het eerst op zijn buren heeft gericht. Hoewel er niemand gewond raakt, is het de zoveelste gebeurtenis na eerdere arrestaties voor geweld en drugsbezit dat de politie nu besluit hem op te pakken en vast te zetten. Nadat hij in 2001 vrijkomt toert Lee een jaar later nogmaals succesvol de wereld rond en geeft ook een aantal erg indrukwekkende shows in Nederland. In Mei 2006 wordt de ziekte leukemie bij Arthur Lee geconstateerd. Hij krijgt chemotherapie en een beenmergtransplantatie, hoewel zijn conditie zeer ernstig is. Door middel van benefietconcerten zamelen collega-artiesten in Engeland en Amerika geld in om de medische kosten van Lee te betalen. Daaronder ook Robert Plant van Led Zeppelin, die Lee als een groot voorbeeld beschouwt. Arthur Lee is 61 jaar geworden.

Beach_boys__hollandOp 3 Augustus 1972 wordt er door de platenmmatschappij van The Beach Boys een feest voor georganiseerd in de Belle Ami club in Scheveningen. Reden is dat de opnamen van het nieuwe album van The Beach Boys een dag eerder zijn voltooid. Tijdens deze avond maakt Jack Rieley, de manager van The Beach Boys, bekend dat het album Holland gaat. The Beach Boys hebben namenlijk vanaf 3 Juni 1972 in de studio van Piet Visser aan de Rijksstraatweg 45 in Baambrugge het album opgenomen. The Beach Boys, zonder Bruce Johnston maar met Brian, Carl en Dennis Wilson, Blondie Chaplin, Ricky Fataar en Mike Love, wonen met hun vrouwen en kinderen in 't Gooi en in Bloemendaal. Op 5 Augustus 1972 vliegt de groep met hun gezinnen vanaf Schiphol terug naar Los Angeles. Op Holland, dat op 8 Januari 1973 wordt uitgebracht, staan de volgende nummers: Sail On Sailor, Steamboat, California Saga: Big Sur, California Saga: The Beaks Of Eagles, California Saga: California, The Trader, Leavin' This Town, Only With You en Funky Pretty. Bij de eerste oplage van het album zit een bonussingle met hierop het muzikale sprookje Mount Vernon And Fairway van Brian Wilson. Sail On Sailor is het enige nummer van Holland dat niet in Baambrugge is opgenomen. Dit nummer wordt eind November 1972 in de Village Recorders-studio in Los Angeles op de band gezet. Blondie Chaplin neemt op Sail On Sailor de vocalen voor zijn rekening.

  
De Engelse journalist Nat Hentoff noemt Bob Dylan in de New Musical Express van 3 Augustus 1962 "de meest spectaculaire ontdekking sinds jaren".

Rock_your_babyOp 3 Augustus 1974 komt Rock Your Baby van George McCrae binnen op nummer 24 in de Nederlandse Top 40. Rock Your Baby staat vanaf 17 augustus 1974 acht weken op de eerste plaats, en is daarmee de bestverkochte single van 1974 in Nederland. Rock Your Baby is geschreven door het duo Harry Wayne Casey en Richard Finch van KC & The Sunshine Band. Voor de opname van Rock Your Baby huren zij Gwen McCrae, de vrouw van George McCrae, in. Op de opnamedag is één van hun kinderen ziek. Om de opnametijd niet verloren te laten gaan, besluit George McCrae naar de studio te gaan - met het bekende resultaat. Hij neemt zelfs een heel album op met Harry Wayne Casey en Richard Finch. Deze plaat staat vanaf 14 september 1974 zeven weken op de eerste plaats in de Nederlandse LP Top 50.


Muziek Jarige Op 3 Augustus

1924: Gordon Stoker - The Jordanaires Zanger
1926: Tony Bennett (Anthony Benedetto) - Zanger USA
1927: Betsy Anders - Zangeres Nederland
1941: Beverly Lee - The Shirelles Zangeres
1944: Michel Polnareff - Zanger Frankrijk
1946: Billy Bremner - Zanger Schotland
1946: John York - The Byrds Bas/Zang
1948: Chris Latul - Massada Gitaar
1948: Danny Fabry - Zanger Belgie
1949: B.B. Dickerson (Morris Dickerson) - War Bas
1951: John Graham - Earth Wind & Fire Saxofoon
1953: Ian Bairnson - Pilot Gitaar
1956: Kirk Brandon - Spear Of Destiny Zanger/Gitaar
1958: Wim Rijken - Zanger Nederland
1959: Martin Atkins - Public Image Ltd. Drums
1961: Lee Rocker (Leon Drucker) - The Stray Cats Bas
1963: James Hetfield - Metallica Zanger/Gitaar
1963: Tasmin Archer - Zangeres Engeland
1966: Shirley Manson - Garbage Zangeres
1966: Dean Sams - Lonestar Toetsen
1967: Skin (Deborah Dyer) - Skunk Anansie Zangeres
1971: Spinderella (Deirdre Roper) - Salt 'N' Pepa Rapster
1973: Stephen Carpenter - Deftones Gitaar
1981: Michelle (Courtens) - Zangeres Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten