Zoeken in de muziekgeschiedenis

27 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 28 Augustus

Green_dayGreen Day is op 28 Augustus 2005 de grote winnaar in Miami tijdens de MTV Video Music Awards. De band neemt zeven awards mee naar huis. Nieuwkomers The Killers en Fall Out Boy winnen beiden een award. Green Day arriveert in de oude groene open auto uit de Boulevard Of Broken Dreams-video. Voor deze video neemt de band de prijs voor beste rockvideo en beste video van het jaar in ontvangst. Ook wint Green Day de Award voor beste groep, de publieksprijs en prijzen in verschillende technische categoriexc3xabn. De afgelopen jaren domineerden vooral hip-hop en pop de Video Music Award-show. Optredens van Coldplay en My Chemical Romance brengen daar verandering in. Kanye West is de enige rapper die een Award mee naar huis neemt. Hij wint met het nummer Jesus Walks in de categorie beste video van een mannelijke artiest. Voor de aanvang van de show moet MTV twee rampen overwinnen. De eerste ramp die de show overschaduwt is de orkaan Katrina,  Die twee dagen eerder het zuiden van Florida bereikte. Het andere drama is de schietpartij op 27 Augustus 2005 tijdens een pre-party van de Video Music Award in Miami op Marion 'Suge' Knight, eigenaar van het platenlabel Tha Row. De 40-jarige Knight wordt in zijn rechterbeen geschoten tijdens een feestje van Kanye West en moet een operatie ondergaan om de kogel uit zijn been te laten verwijderen.

Op 28 Augustus 1973 ontvangt Deep Purple een gouden plaat voor hun single Smoke On The Water. Het nummer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De groep is in Zwitserland om het nieuwe album Machine Head op te nemen in het casino van Montreux. Tijdens een live optreden van Frank Zappa & The Mothers brandt het gebouw echter af. De volgende dag schrijft de groep er een nummer over.

Gs_2Producer Guy Stevens overlijdt op 28 Augustus 1981 aan de gevolgen van een hartaanval. Guy Stevens wordt op 13 April 1943 in East Dulwich, London geboren, en is het meest bekend als producer van het album London Calling van The Clash uit 1979. Naast The Clash produceert Stevens ondermeer vanaf 1964 ook voor The Rolling Stones, Procol Harum, Spooky Tooth, The Free, Mott The Hoople en Free. Na het overlijden van Guy Stevens schrijft The Clash het nummer Midnight To Stevens over/voor de producer. Midnight To Stevens wordt pas in 1991 uitgebracht op het album Clash On Broadway. Guy Stevens is 38 jaar geworden.

The Who staat op 28 Augustus 1968 in het Civic Auditorium in Santa Monica , Californie in Amerika. Oorspronkelijk staan er twee shows gepland, één om 19.00 en één om 22.00. Vanwege de tegenvallende kaartverkoop gaat alleen het concert op 19.00 door. Het voorprogramma wordt verzorgd door The James Cotton Blues Band.

Page_plantJimmy Page en Robert Plant staan op 28 Augustus 1998 op het drie daagse Reading Festival in Engeland. Ruim 40.000 fans zien een fantastisch optreden, wat het laatste is in Europa. De set bestaat voor het grootste gedeelte uit Led Zeppelin classics als Black Dog en How Many More Times. Ook worden er nieuwe nummers gespeeld van het album Walking Into Clarksdale, zoals: Burning Up en Heart In Your Hand. Na het Reading Festival gaan Jimmy Page en Robert Plant beginnen aan het tweede gedeelte van hun Amerikaanse Walking Into Everywhere tournee om hun album Walking Into Clarksdale te promoten.

Op 28 Augustus 1969 geeft Elvis Presley het laatste van een reeks dagelijkse concerten in het International Hotel in Las Vegas, die op 31 Juli 1969 zijn begonnen. Het zijn de eerste live optredens van Elvis Presley sinds een benefiet concert in Pearl Harbor, Hawaii in Maart 1961. Het is bovendien de eerste keer dat Elvis naar Las Vegas komt sinds 1956. Destijds is zijn twee weken durend contract met het New Frontier hotel na één week opgezegd omdat het publiek niet warm loopt voor zijn optredens. Dertien jaar later liggen de zaken duidelijk anders, de concerten breken alle records qua bezoekersaantallen. Presley's terugkeer naar het podium gaat gepaard met de introductie van het karate-pak dat later één van zijn handelsmerken wordt.

Peggy_sueVanaf 28 Augustus 1978 ligt de single Peggy Sue van The Beach Boys in de platenwinkel. The Beach Boys versie van het Buddy Holly nummer verschijnt op hun eigen platenlabel Brother Records. Op de B-kant van Peggy Sue staat het nummer Hey Little Tomboy. Peggy Sue komt op 9 September 1978 binnen in de Billboard Hot 100, en haalt een 59ste plaats steken. De single staat ook op het album M.I.U. (Maharishi International University), die in de albumlijst van Billboard niet hoger komt dan 151.

Mlk_washington_2Op 28 Augustus 1963 lopen er naar schatting 200.000 zwarten en blanken mee in de Mars Op Washington, een nationale betoging voor gelijke burgerrechten. In Washington houdt dominee Martin Luther King aan de voet van het Abraham Lincoln-monument zijn beroemde redevoering I Have A Dream. King droomt dat blank en zwart ooit gebroederlijk naast elkaar zullen leven. In Washington wordt er opgetreden door Mahalia Jackson, Joan Baez en Bob Dylan. Ook Peter, Paul & Mary zijn er. Zij zingen Blowin' In The Wind. President John F. Kennedy is onder de indruk van de mars, en belooft dat er wetten zullen komen voor gelijke behandeling van blank en zwart.

Tien dagen na de Amerikaanse release wordt op 28 Augustus 1981 het album Tattoo You van The Rolling Stones ook in Europa uitgebracht. Tattoo You is tussen Februari 1979 en Juni 1981 opgenomen. In de Billboard-albumlijst staat Tattoo You vanaf 19 September 1981 negen weken op de eerste plaats. Vanaf 26 September 1981 staat Tattoo You twee weken aan top in de Nederlandse Album Top 100. Op Tattoo You staan de volgende nummers: Start Me Up, Hang Fire, Slave, Little T & A (Tits & Ass), Black Limousine, Neighbours, Worried About You, Tops, Heaven, No Use In Crying en Waiting On A Friend.

Adam Goldstein De Amerikaanse diskjockey Adam Goldstein overlijdt op 28 Augustus 2009 in zijn appartement in New York City aan een overdosis druggebruik (mogelijk zelfmoord). Volgens de New York Post worden er naast het lichaam van Goldstein medicijnen en een crackpijp gevonden. Adam Michael Goldstein wordt op 30 Maart 1973 geboren in Philadelphia en vooral bekend als DJ AM. Goldstein is lid van de rockband Crazy Town en werkt mee aan albums van Papa Roach, Madonna en Will Smith. Ook werkt hij regelmatig samen met Travis Barker van Blink 182 en verschijnt in een aantal televisie series (Punk'd, Gone Too Far). DJ AM staat bekend als de diskjockey die draait op de feestjes van de Hollywoodsterren. Hij heeft onder andere meer relaties met Nicole Richie en Mandy Moore. Als DJ Am is hij ook te zien in de film Iron Man 2. Op 19 September 2008 overleven Goldstein en Barker als enige een vliegtuigongeluk. Volgens de Federal Aviation Administration is het vliegtuig aan het vertrekken wanneer luchtverkeersleiders vonken van het toestel zien komen. Hierna raakt het van de startbaan, breekt door een hek, steekt een weg over, komt tegen een wal en vliegt in brand. Vier andere inzittenden komen om het leven. Goldstein zou volgens CNN bezig zijn aan een tv-reeks over de gevaren van drugsverslaving. De serie zou vanaf Oktober 2009 op MTV te zien zijn. Adam Goldstein is 36 jaar geworden. Op het album Recovery (2010) van Eminem staat het nummer Talkin'To Myself met daarin de zin: "Rest in Peace to DJ AM Cause I know what its like I struggle with this shit every single day". 

Op 28 Augustus 1964 geven The Beatles, tijdens hun eerste Amerikaanse tournee, een concert in het Forest Hills Tennis Stadium in New York. Na het concert gaat de groep naar het Delmonico hotel, waar ze Bob Dylan ontmoeten, en volgens diverse biografixc3xabn voor het eerst marihuana roken.

Geri Halliwell laat op 28 Augustus 1998 weten dat zij de kleding die zij in The Spice Girls heeft gedragen gaat veilen voor een goed doel. Het PVC katten pak gaat weg voor 5000 pond, de kniehoge laarzen leveren 1200 pond op, en het Union Jack (De Engelse vlag) jurkje, dat Geri tijdens de Brit Awards gedragen heeft, wordt voor 8000 pond geveild.

Martin_lambleIn Londen wordt, op 28 Augustus 1949, Martin Lamble geboren. Na een optreden in Birmingham komt de drummer van Fairport Convention op 14 Mei 1969 in de buurt van Londen bij een auto-ongeluk om het leven. Ook medepassagier Jeanne 'Genie The Tailor' Franklin laat hierbij het leven. Zij is vooral bekend als ontwerpster van kleding voor sterren als Jimi Hendrix, The Lovin' Spoonful, Jefferson Airplane, Donovan en Eric Burdon & The Animals. Jack Bruce heeft op zijn eerste solo-album het liedje Songs For A Tailor aan Jeanne Franklin opgedragen, evenals David Bowie zijn hit The Jean Genie. Martin Lamble is 19 jaar geworden.

Op 28 Augustus 1969 krijgen Paul en Linda McCartney een dochter. Zij noemen haar Mary, naar Pauls overleden moeder Mary Patricia Mohin. Op 26 September 1998 treedt Mary McCartney in Peasmarsh in Sussex in het huwelijk met Alistair Donald. Paul McCartney is chauffeur van de limousine. Op 4 April 1999 wordt Mary moeder van een zoon, Arthur Donald. Mary McCartney is fotografe.

Net als op de twee vorige dagen valt op 28 Augustus 1970, de derde dag van het festival op het eiland Wight, de regen met bakken uit de hemel. Het festival gaat echter gewoon verder. Op deze laatste dag zijn er optredens van Fairfield Parlour, The Arrival, Lighthouse, Taste (van Rory Gallagher), Cactus, The Voices Of East Harlem, Family, Procol Harum, Chicago en Tony Joe White.

Vince_taylorOp 28 Augustus 1991 overlijdt in Lutry in Zwitserland de zanger Vince Taylor aan de gevolgen van kanker.Vince Taylor wordt op 14 Juli 1939 in de Zuid-Londense wijk Isleworth geboren als Brian Maurice Holden. In 1946 vertrekt het gezin Holden naar Amerika waar ze zich in New Jersey vestigen. Als zanger heeft Brian geen succes en vertrekt, inmiddels gexc3xafnspireerd door het succes van Elvis Presley, in 1962 naar Londen. Hij formeert er zijn groep The Playboys waarin Tex Makins , Joe Moretti en Tony Meehan spelen. (Laatstgenoemde wordt later bekend als gitarist van The Shadows van Cliff Richard). Ook speelt in het begin Tony Sheridan mee, de man die in Duitsland een hitje heeft met het nummer My Bonny. Zijn begeleidingsband, toen nog op platenhoezen aangegeven als The Beatbrothers, wordt later wereldberoemd als The Beatles. In 1958 verschijnt de eerste plaat van Vince Taylor (een naam die beter klinkt dan Brian Holden) en The Playboys, I Like Love / Right Behind You Baby. Een tweede single verschijnt een jaar later, Brand New Cadillac. Vince Taylor treedt met zijn band op in de zeer populaire televisieprogramma's Saturdayclub en The Oh Boyshow. Het publiek is verbaasd en verbijsterd want zo'n wilde show met zulke ruige nummers zijn in die tijd ongekend. Maatschappij Parlophone verbreekt door het matige succes het platencontract en Vince Taylor neemt bij Pallette Records wederom een wild nummer op, Jet Black Machine. Inmiddels draagt hij een zwart leren pak en een ketting met medaillon en treedt veel op in Frankrijk waar hij de aandacht trekt van platenbaas Eddie Barclay, die hem voor zes jaar contracteert, na het winnen van een Rock & Roll festival in Juan les Pins. Er volgen legendarische concerten in l'Olympia in Parijs. In 1961 is Vince Taylor in Frankrijk beroemder dan Elvis Presley. Zo'n 5000 fans zijn aanwezig op 18 November 1961 in Palais de Sports en een paar honderd richten er een ware ravage aan tijdens zijn optreden. Maar het bezorgt de groep internationale publiciteit. The Playboys bestaan dan uit Johnny Vance op bas, Tony Harvey op gitaar (soms afgewisseld met Bob Steel), Alain Claire op piano en Bobby Woodman op drums. De groep reist door Frankrijk, Italixc3xab, Spanje, Belgixc3xab en doen ook Nederland aan waar ze onder andere in Blokker optreden. Uiteindelijk gaat de groep vanwege interne moeilikhden uit elkaar. Vince Taylor staat ondermeer model voor Ziggy Stardust, het alter ego van een jonge David Bowie en inspireert andere rockzangers als Elvis Presley en Gene Vincent om ook maar eens in een zwart leren pak het toneel te beklimmen. Hij heeft een verhouding met Brigitte Bardot en wordt beschouwd als de mooiste rockzanger uit die tijd. Op 23 Mei 1965 slaat Vince Taylor bij een concert alles kort en klein op het toneel, en inspireert The Who om dit ook maar eens te gaan doen. Drank, drugs en het wilde leven gaan hun tol eisen. Er volgt een leven vol tragische gebeurtenissen aan de rand van de zelfkant. In 1980 zorgen fans voor een comeback. Big Beatrecords laat Vince Taylor een dubbel LP opnemen en in 1983 treedt hij zelfs in het huwelijk met Nathalie Minster. Zijn leven lijkt weer een beetje gestructureerd maar dat is maar voor korte duur. Vince Taylor is 52 jaar geworden. Barry Hay van de Golden Earring is een groot bewonderaar van Vince Taylor. In 1977 brengt de Earring de single Just Like Vince Taylor uit, die een dertigste plaats in de Nederlandse Top 40 haalt.

Op 28 Augustus 2004 treedt Shaun Cassidy in het huwelijk met Tracey Lynne Turner. Op 3 Maart 2005 wordt hun zoon Caleb geboren. Voor Shaun Cassidy (halfbroer van David Cassidy) is het zijn derde huwelijk. Van 1 December 1979 tot 4 Juli 1993 is hij getrouwd met Ann Pennington. Uit dit huwelijk worden twee kinderen geboren. Op 7 Mei 1995 trouwt Shaun Cassidy met Susan Diol. Hun dochter Juliet Jones wordt op 19 Maart 1998 geboren. Shaun Cassidy en Susan Diol gaan in Maart 2003 uit elkaar.

London Emilio Hudson wordt op 28 Augustus 2002 geboren als zoon van Paul Hudson en zijn vrouw Perla Ferrar. Paul Hudson is beter bekend onder de naam Slash. De voormalig gitarist van Guns 'N' Roses en tegenwoordig gitarist van Velvet Revolver is op 15 Oktober 2001 met haar getrouwd. Voor SLash is het zijn twee huwelijk, eerder is hij getrouwd geweest met Renee Suran. In Juni 2004 wordt de tweede zoon van Slash en Perla Ferrar, Cash Anthony Hudson geboren.

Zooropa_in_dublinOp 7 Mei 1993 begint U2 aan de Zooropa Tour met een serie van vier optredens in de Rotterdamse Kuip. Daarna volgen o.a. Lissabon, Madrid, Werchter, Berlijn, Napels, Parijs, Kopenhagen, Oslo, De Goffert in Nijmegen en Wembley in Londen. De tournee wordt op 28 Augustus 1993 afgesloten met een optreden in de R.D.S. Arena in Dublin. Op de laatse dag van de Zooropa Tour wordt de volgende setlist gespeeld: Zoo Station, The Fly, Even Better Than The Real Thing, Mysterious Ways, One / Unchained Melody (stukje), Until The End Of The World, New Year's Day, Numb, Tryin' To Throw Your Arms Around The World, Sweet Dreams (stukje), Wedding March (stukje) , Angel Of Harlem, When Love Comes To Town, Stay (Faraway, So Close!), Satellite Of Love, Bad / Candle In The Wind (stukje), Fool To Cry (stukje) / The First Time (stukje), Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still / The End (stukje), Where The Streets Have No Name en Pride (In The Name Of Love). Toegift: Desire / You Make Me Feel So Young (stukje), Help (stukje) / , Ultra Violet (Light My Way) / My Way (stukje), With Or Without You, Love Is Blindness en Can't Help Falling In Love.

Op 28 Augustus 2006 wordt Eddie Hawrysch ontslagen als toetsenist bij The Black Crowes. Uit een verklaring van Mitch Schneider, de persvoorlichter van The Black Crowes blijkt dat "personal issues" de aanleiding vormen voor het ontslag. Eddie Hawrysch is vanaf 1991 lid van The Black Crows. Hij is voor het eerst te horen op het album The Southern Harmony And Musical Companion uit 1992. Als opvolger wordt Rob Clores aangetrokken. Clores heeft ondermeer bij The John Popper Band, Southside Johnny & The Asbury Jukes en Phoebe Snow gespeeld. Rob Clores maakt op 7 September 2006 zijn podiumdebuut wanneer The Black Crowes in Brown's Island in Richmond, Virginia aan hun nieuwe Amerikaanse tournee beginnen.

Cliff Richard & The Shadows staan vanaf 28 Augustus 1961 zes weken in The Opera House in het Engelse Blackpool. Naast Cliff Richard & The Shadows is ook de skifflegroep van Lonnie Donegan van de partij.

Like_a_rolling_stone_bob_dylanBob Dylan komt op 28 Augustus 1965 op een 18e plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single Like A Rolling Stone. Bob Dylan heeft het door hemzelf geschreven nummer op 15 Juni 1965 in de Columbia-studio in Nashville opgenomen. Dylan begeleidt zichzelf ditmaal, zoals gewoonlijk, niet op de akoestische gitaar maar heeft voor de gelegenheid een complete rock 'n roll-band (met ondermeer toetsenist Al Kooper en gitarist Mike Bloomfield) ingehuurd. Het maar liefst 6.13 min. durende Like A Rolling Stone, met op de B-kant het akoestische Garden Of Eden, bereikt op 18 September 1965 de zevende plaats. Like A Rolling Stone is het openingsnummer van het Bob Dylan-album Highway 61 Revisited dat op 30 Augustus 1965 wordt uitgebracht.

Vanaf 28 Augustus 1967 ligt Gettin' Hungry van Mike Love en Brian Wilson van The Beach Boys in de Amerikaanse platenwinkel. Op de B-kant van ettin'Hungry staat hun uitvoering van Devoted To You van The Everly Brothers. Gettin' Hungry wordt geen hit.

Na het eten van een versnapering tijdens een vlucht van London naar Glasgow op 28 Augustus 1997 krijgt Gina G. plotseling hoge koorts. De als Gina Mary Gardiner geboren zangeres wordt nadat het vliegtuig geland is met spoed naar een ziekenhuis in Glasgow gebracht. Gina G. doet op 18 Mei 1996 in de Noorse hoofdstad Oslo voor Groot-Brittannie mee aan de internationale finale van het Eurovisie Songfestival. Met Ooh Aah... Just A Little Bit eindigt zij op de achtste plaats.

Please Mr. Postman van The Marvelettes ligt vanaf 28 Augustus 1961 in Amerika in de platenwinkel. Op 4 September 1961 komt PLease Mr. Postman de Billboard Hot 100 binnen, en staat in de week van 11 December 1961 één week op de eerste plaats. Het is de allereerste nummer 1-hit voor het Motown-label van Berry Gordy Jr.

Love_of_the_lovedCilla Black staat op 28 Augustus 1963 in de EMI Studio aan Abbey Road in Londen om haar eerste officiele single op te nemen. Love Of The Loved is geschreven door John Lennon en Paul McCartney. Love Of The Loved wordt geproduceerd door George Martin. Cilla Black, die in werkelijkheid Priscilla Maria Veronica White heet, werkt regelmatig als garderobe-juffrouw in de Liverpoolse Cavern Club. Ze wordt hier door John Lennon voorgesteld aan Brian Epstein, die op 6 September 1963 een management-contract met haar tekent. Love Of The Loved wordt op 27 September 1963 uitgebracht. De single komt op 17 Oktober 1963 de Engelse hitparade binnen. Love Of The Loved komt niet hoger dan 36.

Op 28 Augustus 1966 komt We Love The Pirate Stations van The Roaring 60's binnen in de Radio London Fab 40. Deze hitparade wordt samengesteld door de discjockeys van de zeezender Radio London. We Love The Pirate Stations bereikt de twintigste plaats. The Roaring 60's is een gelegenheidsgroep van John Carter en Kenny Lewis van The Ivy League. We Love The Pirate Stations is een protestlied tegen de sluiting van de Britse zeezenders. Het nummer wordt door de diverse zeezenders in de jaren zestig gebruikt als "backing" voor de promotie tot behoud van de zeezenders, zoals opgezet door de Free Radio Association. Uiteindelijk worden die op 14 Augustus 1967 het zwijgen opgelegd door de regering van premier Harold Wilson.

De Nederlandse groep Spin komt op 28 Augustus 1976 de Billboard Hot 100 binnen met hun single Grasshopper. Grasshopper staat twee weken genoteerd, en komt niet verder dan nummer 95. Spin bestaat uit gitarist Hans Hollestelle, bassist Jan Hollestelle, toetsenist Hans Jansen, drummer Kees Kranenburg jr. en trompettist Rein van der Broek.

Op 28 Augustus 1982 komt Twilight Zone van Golden Earring op een 20ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen. Een week eerder is deze single de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top 40. Na Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong in 1968, Back Home in 1970 en Radar Love in 1973 is Twilight Zone de vierde nummer 1-hit voor Golden Earring. Vanaf 18 September 1982 staat Twilight Zone twee weken op de eerste plaats.

Calling_all_stations_van_genesisCalling All Stations van Genesis beleeft op 28 Augustus 1997 zijn radiopremiere. Ook is het album, hun eerste in zes jaar, te horen via de website van Atlantic Records. Calling All Stations is het eerste album met Ray Wilson als opvolger van Phil Collins. De 28-jarige zanger komt uit de Schotse groep Stiltskin. Voor het album heeft hij drie nummers geschreven. De CD komt op 11 september 1997 de Nederlandse Album Top 100 binnen. Calling All Stations blijft op elf steken. Genesis begint in november 1997 aan een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten.

Op 28 Augustus 1984 nemen The New Adventures hun optreden in de IJshal in Groningen op. Deze opnamen worden pas in November 2001 op een live-album gezet, samen met een optreden dat de groep op 6 September 2001 in Parkzicht in Veendam heeft gegeven. The New Adventures bestaat uit Peter Bootsman, Harry de Winter en Peter Walrecht.

Stille_liedjesPaul de Leeuw neemt op 28 en 29 Augustus 1999, in De Watertoren in Amsterdam, de live-CD Stille Liedjes op. De teksten van de nummers zijn onder meer geschreven door Ivo de Wijs, Kim van Kooten, Thomas Acda, Paul de Munnik, Rob Chrispijn en Coot van Doesburgh. De CD komt op 16 Oktober 1996 de Nederlandse Album Top 100 binnen en bereikt de vijfde plaats. Op Stille Liedjes staan de volgende nummers: Een Slapende Stad, Diner, Geen Liedje, De Zondag, Altijd Al Gekend, Geef Me De Zomer, Onder De Appelboom, Ik Laat Het Gaan, Zeg Daar Maar Eens Wat Op, Naar Het Zuiden (met Fernando Lameirinhas), Oog En Oor, Tropenjaren, Spoken, Het Wonder, Ik Heb Je Nodig en Afscheid (Voor Liesbeth).

Na 15 jaar komt er een einde aan een sprookjeshuwelijk, wanneer op 28 Augustus 1996 de echtscheiding wordt uitgesproken tussen de Britse Prins Charles en Lady Diana Spencer. De scheidingsregeling voorziet in een uitkering van 42 miljoen gulden voor Prinses Diana. Na de scheiding wordt bekend dat Prins Charles al 26 jaar een verhouding heeft met Camilla Parker Bowles. Het huwelijk heeft in 1981 heel wat Engelse artiesten gexc3xafnspireerd om een plaat over Diana te maken, waaronder Lady D. door Typically Tropical, Charliexe2x80x99s Angel door Mini & The Metros, Diana door Mike Berry en We Knows It's Diana door Bobby & The Girls Next Door.

Lia_velasco505_pm_another_fridaynigLia Velasco komt op 28 Augustus 1976 op een 26ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met het nummer 5:05 PM (Another Friday Night). Deze productie van Cat Music bereikt een zevende plaats. Achter Lia Velasco gaat de Amsterdamse Lia de Vries schuil, die haar muzikale carriere begint als zangeres bij The Froggs. In 1971 wordt Lia De Vries zangeres bij de groep Mayflower. Met deze groep haalt zij twee keer een notering in de tipparade met achtereenvolgens Rainsun Song en Fly Little White Dove Fly. Na 5:05 PM (Another Friday Night) blijft de opvolger, Your Smile, in Februari 1977 op twintig in de Nederlandse Top 40 steken. In 2000 vertelt Lia Velasco in het programma Maat In De Middag van Ferry Maat dat zij dan op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam werkt en alleen nog maar op familiefeestjes zingt.

Time_the_musicalOp 28 Augustus 1984 heeft Cliff Richard een ontmoeting met Dave Clark over zijn medewerking aan diens musical Time. Dave Clark is in de jaren zestig de drummer van The Dave Clark Five en sinds de jaren zeventig een succesvol zakenman. Time gaat op 9 April 1986 in het Dominion Theatre in Londen in premiere. De musical is geschreven door Dave Clark samen met Jeff Daniels en David Soames. De hoofdrollen worden gespeeld door Sir Laurence Olivier en Cliff Richard. Na verloop van tijd neemt David Cassidy de rol van Cliff Richard over. Toch is Time een flop wat volgens Dave Clark komt door het Dominion Theatre. Clark eist 665.000 pond sterling (omgerekend één miljoen euro) schadevergoeding eb wint uiteindelijk de rechtszaak. In een dubbele pagina-grote advertentie bedankt Dave Clark op 24 December 1990 alle mensen die hem in die moeilijke periode hebben gesteund.

Met een concert in hun thuisland Australie begint INXS op 28 Augustus 1985 aan hun eerste wereldtournee. INXS onstaat wanneer Michael Hutchence (zang) als tiener bevriend raakt met de schuchtere Andrew Farriss (toetsen), met wie hij songs begint te schrijven en briefcontact houdt als hij een jaartje in Los Angeles gaat wonen. Terug in Sydney zijn The Farriss Brothers (met Tim (gitaar) en Jon (drums) een feit. De familie Farriss besluit in 1978 terug te keren naar de vroegere woonplaats Perth en aangezien Jon nog naar school gaat, besluiten The Farriss Brothers (dan uitgebreid met Kirk Pengilly (gitaar) en  Garry Beers (bas) mee te verhuizen. De hele band betrekt een groot huis in Perth. Opgetreden wordt er in kleine mijnstadjes en locale pubs. In 1979 wordt de naam omgedoopt in INXS en keert het gezelschap terug naar Sydney. Voor een prikje neemt INXS het debuutalbum INXS op, een weinig indrukwekkende plaat. Pas met de platen Underneath The Colours en Shabooh Shoobah, en jaren van optreden, optreden en nog eens optreden in het Australische pubcircuit krijgt de groep voet aan de grond in eigen land. Echter nog voor ze de top heeft bereikt besluiten Hutchence, Pengilly en Andrew Farriss naar Engeland en de Verenigde Staten te vertrekken om te schrijven en contacten te leggen. In 1983 wordt een eerste Amerikaans succes geboekt met het nummer The One Thing van het album Shabooh Shoobah, waarbij naar eigen zeggen de videoclip van doorslaggevend belang is geweest. In de Verenigde Staten ontmoet de groep Nile Rodgers. Deze produceert de single The Original Sin, waarmee INXS in 1984 in Europa doorbreekt. In Australie heeft de groep dan inmiddels de absolute top bereikt en kan ze de ene na de andere uitverkochte toer doen. In 1985 volgt de rest van de wereld.

Jim Dale presenteert op 28 Augustus 1965 een zomerse aflevering van Thank Your Lucky Stars. In dit televisieprogramma van de Britse commerciele omroep ABC ontvangt Dale ondermeer Ken Dodd, Cliff Bennett & The Rebel Rousers, Vince Hill, The Primitives, Val McKenna, Adam Mike & Tim, Sylvan en The Sorrows.

James Jagger wordt op 28 Augustus 1985 in het Lenox Hill-ziekenhuis in New York geboren als zoon van Mick Jagger en zijn vriendin Jerry Hall. De zanger van The Rolling Stones wijkt tijdens de bevalling geen seconde van het kraambed. Wanneer de dokter hem vraagt of hij de navelstreng wil doorknippen, zegt Mick Jagger: "Daar heb ik jou toch voor ingehuurd?". Jerry Hall en Mick Jagger hebben samen al een dochter. Elizabeth Scarlet is op 2 Maart 1984 geboren. Uit een eerder reklatie met de zangeres Marsha Hunt heeft Jagger nog een dochter, Kalis die in November 1970 geboren is. Bianca Rose Perez Moreno is de moeder van zijn tweede dochter Jade die in Oktober 1971 geboren is


Muziek Jarige Op 28 Augustus

1939: Clemente Cattini - The Tornados Drums
1943: Ann 'Honey' Lantree - The Honeycombs Drums
1943: David Soul - Zanger USA
1946: Ken Andrew - Middle Of The Road Drummer
1948: Daniel Seraphine - Chicago Drummer
1948: Hugh Cornwell - The Stranglers Zanger
1949: Martin Lamble - Fairport Convention Drums
1951: Wayne Osmond - The Osmonds Zanger
1959: Eddi Reader - Fairground Attraction Zangeres
1961: Kim Appleby - Mel & Kim Zangeres
1965: Shania Twain (Eilleen Regina Edwards) - Zangeres Canada
1966: Jacky Brady - Zangeres Nederland
1963: Jerry Fehily - Hothouse Flowers Drummer
1982: LeAnn Rimes  (Margaret LeAnn Rimes) - Zangeres USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten