Zoeken in de muziekgeschiedenis

26 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 27 Augustus

Axl Rose wordt op 27 Augustus 2005 door twee van zijn voormalige bandleden voor het gerecht gesleept. Gitarist Slash en basgitarist Duff spannen het proces aan omdat Rose zichzelf benoemd zou hebben als de enige rechthebbende van de copyrights van de band. Saul 'Slash' Hudson en Michael 'Duff' McKagan beschuldigen Axl ervan hen te beroven van een deel van de opbrengst van de Guns n' Roses nummers. Ze zeggen hierdoor ongeveer $500.000 per jaar mis te lopen. De aanklacht stelt dat Axl Rose lijdt aan een aanval van arrogantie en ego. "Hij is niet langer van plan om de bijdragen van zijn voormalige partners en bandleden in de creatie van enkele van de grootste rocknummers te erkennen." De advocaat van Rose, Stephan Young, zegt dat de zanger alleen zijn deel van de opbrengsten heeft laten uitkeren. Dat hij teveel betaald heeft gekregen ligt aan een fout van de organisatie die het geld beheert. De zanger zegt het bedrag dat hij onrechtmatig heeft ontvangen al terug gestort te hebben. Hudson en McKagan hebben Rose ook in 2004 al een keer aangeklaagd. Toen beschuldigden ze hem ervan bepaalde rechten onrechtmatig te hebben verkregen. Die zaak is nog in behandeling. Guns n' Roses breekt door in de jaren tachtig met hits als Paradise City en Sweet Child O' Mine. Axl Rose is het enige bandlid dat het recht heeft op te treden onder de naam Guns n' Roses. Hudson en McKagan spelen tegenwoordig in Velvet Revolver.

Tijdens het Reading Festival van 1983 treedt Black Sabbath op 27 Augustus, met ex-Deep Purple-zanger Ian Gillan en oud-ELO-drummer Bev Bevan, in een nieuwe samenstelling op. Het is het eerste echt grote concert van Ian Gillan met Black Sabbath. Op 18 Augustus 1983 in de Drammenshalllen in Oslo heeft de zanger pas voor de allereerste keer met Black Sabbath opgetreden. Ian Gillan heeft nogal moeie om de teksten te onthouden. Om zeker te zijn dat alles goed gaat tijdens dit concert maakt hij tekstvellen. Helaas door de rookmachines aan het begin van de show verdwijnen de teksten, en moet Ian Gillan het alsnog uit zijn hoofd proberen te doen, wat niet helemaal vlekkeloos verloopt. Opvallend is dat het Deep Purple nummer Smoke On The Water als toegift gespeeld wordt. Naast Black Sabbath zijn er optredens van de volgende groepen op deze tweede dag van het 3-daagse festval: Stevie Ray Vaughan, Marillion, Suzi Quatro, Magnum, Anvil, Mama's Boys, Heavy Pettin', Wendy & The Rocketts, Fortune en Crazy Angel.

The Beatles zijn op 27 Augustus 1965 te gast bij Elvis Presley, zij bezoeken hem in zijn woning in Bel Air in Californie. Elvis Presley is in Californixc3xab voor de opnamen van zijn nieuwe speelfilm Paradise -  Hawaiian Style. The Beatles zijn bezig aan hun tweede Noord-Amerikaanse toernee. Zij hebben vijf dagen vrij. Op 28 Augustus 1965 is hun volgende optreden in San Diego. Volgens de overlevering is er gezellig over muziek gepraat, een potje biljart gespeeld en samen liedjes gezongen. John Lennon, die kennelijk meer van de 4 uur durende ontmoeting heeft verwacht, blijkt er achteraf niet van onder de indruk te zijn. Hij zegt er later over: "It was like meeting Engelbert Humperdinck".

Jannes komt op 27 Augustus 2005 binnen op nummer 1 in de Mega Album Top 100 met het album Als Het Zonnetje Schijnt. De 32-jarige zanger uit Emmen ontkurkt meteen een fles champagne als hij dit goede nieuws hoort. "Ik kan het nog steeds niet bevatten, ik heb zelfs een traantje weg moeten pinken", aldus Jannes. Naast de titelsong staan op dit album ondermeer de single Een Beetje Meer (nr 13 op 6 Augustus 2005), Dan Kijk Ik Jou Even Aan, Wat Jij Voor Me Achterliet, Ik Kan Met Jou De Hele Wereld Aan, Jij Moet Niet Huilen, Laat Mij M'n Eigen Gang Maar Gaan, Een Keer Teveel Ben Ik Bedrogen, Voor Je Gaat, Als Je Naar Mij Lacht, Ik Heb De Hele Nacht Van Jou Gedroomd, Met Jou Naar Griekenland, Als Straks De Avond Voor Ons Valt, Rot Jij Maar Op en Adio Amore Adio (knuffelversie). Het album is geproduceerd door Emile Hartkamp (bekend van Frans Bauer) en Norus Padidar. Na 1 week op de hoogste positie te hebben gestaan wordt Jannes op 3 September 2005 van de eerste plaats verdrongen door Il Divo van Il Divo. Een jaar later, op 26 Augustus 2006, komt het nieuwe album van Jannes Laat Me Vrij ook binnen op de eerste plaats.

De Australische actrice/zangeres Kylie Minogue komt op 27 Augustus 1980 op de eerste plaats van de Engelse albumlijst met haar debuut album Kylie. Het album staat vier weken op de eerste plaats, door dit succes is Kylie de jongste vrouwelijke artiest ooit die bovenaan de albumlijst staat. Sinds haar debuutalbum heeft Kylie Minogue wereldwijd ruim 32 miljoen platen verkocht.

Op 27 Augustus 1970 begint de tweede dag van het festival op het eiland Wight. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt zijn er optredends van ondermeer Gary Farr, Andy Roberts Everyone, Howl, Black Widow, Groundhogs, Terry Reid en Supertramp.

Vamos A La Playa van Righeira komt op 27 Augustus 1983 binnen op vijftien in de Nederlandse Top 40. Een week eerder is deze single de Alarmschijf op Radio Veronica. Vamos A La Playa klinkt als een vrolijke zomerse plaat, maar gaat over het gevaar van een atoombom die valt. Dan is het tijd om een grote hoed op te zetten en naar het strand te vluchten, waar men veiling is tegen de straling, aldus Righeira. Dit Italiaanse duo bestaat uit Stefano Rota en Stefano Righi, die samen met Carmelo La Bionda Vamos A La Playa hebben samen geschreven. Carmelo La Bionda heeft met zijn eigen groep La Bionda in 1978 een top 6 notering in de Nederlandse Top 40 met One For You One For Me. In Februari 1984 heeft Righeira nog een Top 10 hit met de opvolger No Tengo Dineira, maar daarna wordt het stil rond Stefano Rota en Stefano Righi.

Bob Dylan en zijn elektrisch versterkte begeleiders worden tijdens een concert in het tennis-stadion van Forest Hill in New York op 27 Augustus 1965 met veel boe-geroep ontvangen. Het publiek hoort liever een akoestisch optreden van de zanger.

Op 27 Augustus 1980 komt Kiss aan in Rome waar op 29 Augustus 1980 in het Castle St. Angelo het Europese gedeelte van de Unmasked Tour Begint. Bill McManus van McManus Enterprisesn die het technische gedeelte van het concert voor haar rekening neemt: "When we did the outdoor show at Castel Sant'Angelo, we were testing the sound system and the pyro during God Of Thunder. I remember a figure in white robes coming out on a third floor balcony about 150 yards away and looking at us and listening, seeing the columns of flames and shaking his head before finally going inside. Later that night, I mentioned this to one of the local interpreters, and he said that it was the Pope's residence and that it was probably the Pope looking at our rehearsal. I thought that was pretty heavy." Het is voor de eerste keer dat Eric Carr (echte naam Paul Caravello) met Kiss in Europa speelt. Carr is de opvolger van Peter Criss die Kiss op 17 Mei 1980 verlaten heeft. Het optreden op 29 Augustus wordt voor Eric Carr pas de tweede keer dat hij met Kiss optreedt, het eerste concert is op 25 Juli 1980 in The Palladium in New York. Kiss is genoodzaakt om tijdens de concerten in Duitsland hun logo te veranderen, de twee S'es lijken te veel op de Nazi symbolen en worden veranderd in een iets vriendelijker lettertype. Op 5 Oktober 1980 staat Kiss in een uitverkochte Groenoordhal in Leiden. Na 29 concerten eindigt de Europese tournee van Kiss op 13 Oktober 1980 in de Drammenshallen in Drammen in Noorwegen.

Vanaf 27 Augustus 1965 ligt in Engeland het nummer Look Through Any Window van The Hollies in de platenwinkels. De Graham Gouldman-compositie komt op 2 September 1965 de Engelse hitparade binnen. Hij bereikt de vierde plaats. In Nederland is Look Through Any Window goed voor een twaalfde plaats.

Op 27 Augustus 1990 stort er in East Troy bij Alpine Valley in de staat Wisconsin, in dichte mist, een helikopter neer, met aan boord gitarist Stevie Ray Vaughan en drie leden van de crew van Eric Clapton. Geen van de inzittende overleven het ongeluk. Stevie Ray Vaughan is op weg naar huis, nadat hij heeft opgetreden op het Alpine Valley Festival, samen met ondermeer Robert Cray, Buddy Guy en Eric Clapton. Stevie Ray Vaughan wordt op 3 Oktober 1954 in Dallas, Texas geboren. Geinspireerd door zijn oudere broer Jimmie Vaughan begint hij reeds op jonge leeftijd met gitaar spelen. In het begin van de jaren '70 speelt Vaughan samen met Doyle Bramhall in de band The Nightcrawlers. Hierna speelt hij een aantal jaren in The Cobras. In 1976 vormt hij een bandje genaamd Triple Threat Revue. In 1979-1980 veranderd de band van naam en wordt het Double Trouble. In 1982 wordt Stevie Ray opgemerkt door David Bowie tijdens het Montreux Festival. Bowie is zo onder de indruk van Vaughan dat hij hem vraagt om mee te werken aan zijn nieuwe CD Let's Dance. Naar aanleiding van hetzelfde optreden bied Jackson Browne zijn opnamestudio aan waar het eerste album van Double Trouble: Texas Flood, wordt opgenomen. Hierop volgt een contract voor Stevie en zijn band met Epic Records. Voor de band is dit het begin van een internationale carrixc3xa8re. Hun CD Texas Flood wordt in 1983 uitgebracht. Hierna volgen de albums Couldn't Stand The Weather, Live Alive en Soul to Soul. In de loop der jaren raakt Stevie Ray verslaafd aan alcohol en drugs. In 1986 stort hij als gevolg hiervan in elkaar tijdens een tournee. Hij wordt later dat jaar opgenomen in een ontwenningskliniek waar hij zijn beide verslavingen weet te overwinnen. In 1989 wordt het album In Step opgenomen, waarvoor hij een Grammy Award krijgt. In 1990 neemt hij samen met zijn broer Jimmie een cd op: Family Style. Dit is één van de laatste hoogtepunten in zijn leven. In 1991 verklaart Ann Richards, de toenmalige gouverneur van Texas, 3 Oktober tot Stevie Ray Vaughan Day. Een jaar later in 1992 brengt gitaarfabrikant Fender de Stevie Ray Vaughan Signature Stratocaster op de markt. Voor zijn overlijden heeft Vaughan samen met Fender deze gitaar ontworpen. In 1994 wordt een standbeeld ter nagedachtenis van Stevie onthuld aan de oever van het meer van Austin. Stevie Ray Vaugun is 35 jaar geworden.

Op 27 Augustus 1992 wordt een door John Lennon, handgeschreven tekst van A Day In The Life tijdens een veiling verkocht voor $87.000. Hoewel het op zich een fors bedrag is om te betalen voor een document, valt het helemaal in het niet bij de ruim 1 miljoen euro die op 28 Juli 2005 tijdens een veiling wordt betaald voor de handgeschreven tekst van All You Need Is Love.

Terwijl The Beatles op bezoek zijn bij de Maharasi Mahesh Yogi in Bangor in Wales, waar ze verklaren geen drugs meer te zullen gebruiken ontvangen zij op 27 Augustus 1967 het bericht dat hun manager, Brian Epstein, dood is gevonden in zijn woning aan de Chapel Street in Londen. De doodsoorzaak blijkt een overdosis slaappillen (Carbitrol) te zijn, in combinatie met alcohol. Brian Epstein is een succesvolle manager, maar een ongelukkig man. Hij zit in de knoop met zijn homoseksualiteit. Hij zou verliefd zijn geweest op John Lennon. De Maharishi verklaart Epstein's overlijden "not important" te vinden. Na het vernemen van de dood van hun manager keren The Beatles onmiddellijk terug naar Londen. Brian Epstein wordt op 30 augustus 1967 op de Joodse begraafplaats in Liverpool begraven. Brian Epstein is 32 jaar geworden.

Percussionist Richard "Snax" Jaeger overlijdt op 27 Augustus 2000. Richard Jaeger heeft onder meer platen opgenomen en getourd met: Paul McCartney, Ringo Starr, Crosby Stills en Nash, Dave Mason, The Pointer Sisters, The BoDeans, Jimi Hendrix en The Grateful Dead. Paul Sucherman, vriend en toetsenist die acht jaar met Jaeger heeft samengewerkt: "He had the baddest shuffle on the planet, he had a sense of time that was unequaled. He wasn't fancy, but he just stayed in the pocket and grooved like no one else." Jaeger wordt begraven op het Mount Lebanon Cemetery in St. Ann in de staat Montana. Richard Jaeger is 52 jaar geworden.

Vanaf 27 Augustus 1966 staat We'll Meet Again van Sandy Coast twee weken op nummer 39 in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze eerste hitsingle van de uit Voorburg afkomstige groep staat Comin' Home, een compositie van zanger/gitarist Hans Vermeulen. Hij heeft Sandy Coast in 1961 met zijn broer Jan Vermeulen (basgitaar) in hun woonplaats Voorburg opgericht als The Sandy Coast Skiffle Group. Als de skiffle-rage voorbij is, wordt de naam veranderd in The Sandy Coast Rockers. Onno Bevoort (drums) en Ron Westerbeek (toetsen/gitaar) maakt Sandy Coast compleet. In Augustus 1963 verschijnt hun debuutsingle Being In Love. Dankzij hun vriendschap met plaatsgenoot en discjockey Jan van Veen zijn hun volgende singles Subject Of My Thoughts en That Girl Was Mine geregeld op Radio Veronica te horen, maar worden geen hits. We'll Meet Again is in 1939 geschreven door Ross Parker en Hughie Charles, en wprdt door Joe Loss & His Band als eerste op de plaat gezet. Chick Henderson is de zanger bij dit Engelse orkest. Op 28 September 1939 neemt Vera Lynn, met begeleiding van Arthur Young op orgel, We'll Meet Again op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog treedt Vera Lynn veel op voor de Britse troepen aan het front. Wanneer zij We'll Meet Again zingt, kan menig soldaat zijn emoties niet in bedwang houden.

Op 27 Augustus 1998 om half twaalf in de ochtend gaat Barbara Streisand door haar knieen om haar echtgenoot James Brolin te helpen bij de onthulling van diens ster op de Walk Of Fame voor het Johnny Grant Building, nummer 7018 aan Hollywood Boulevard. De 58-jarige James Brolin en de 56-jarige Barbra Streisand zijn op 1 Juli 1998 getrouwd. Het is zijn derde- en haar tweede huwelijk.

Sorry I'm A Lady van Baccara komt op 27 Augustus 1977 op een 15e plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Sorry I'm A Lady is de opvolger van de nummer 1-hit Yes Sir I Can Boogie, en staat in de week van 17 September 1977 op de eerste plaats. Baccara bestaat uit Mariola Mendola en Mayte Mateous, twee Spaanse zangeressen die na allerlei omzwervingen in Duitsland terechtkomen. Hier worden zij op 17 januari 1977 ontdekt door Rolf Soja en Frank Dostal, twee producers die hun beide nummer 1-hits schrijven. Frank Dostal heeft in 1970 al een internationale hit als lid van de Duitse groep The Rattles. De single The Witch staat eind 1970 op nummer 5 in de Nederlandse Top 40. Na zijn carierre gaat Dostal zich samen met Rolf Soja toeleggen op het schrijven en produceren van disco nummers.

Op 27 Augustus 1995 treedt Pia Zadora in het huwelijk met Jonathan Kaufer. Op 13 April 1997 wordt hun zoon Jordan Maxwell geboren. Op 30 November 2001 wordt door een rechter de echtscheiding uitgesproken. Pia Zadora is van 1977 tot 1993 getrouwd met de schatrijke Meshulam Riklis. Zij krijgen twee kinderen - Kady in 1985 en Christopher Barzie in 1987. Pia Zadora staat samen met Jermaine Jackson vanaf 1 December 1984 vier weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 met When The Rain Begins To Fall.

Jackson Browne is in Augustus en September 1977 op tournee door Amerika. Alle concerten en ook repetities en soundchecks worden opgenomen voor het album Running On Empty. Zo is bijvoorbeeld het nummer The Road opgenomen in Kamer 301 van de Cross Keys Inn in Columbia (de eerste 2.58 min), en in Holmdel in New York (het laatste gedeelte van het nummer). Het nummer Rosie is backstage opgenomen in The Big Rehearsal Room in het Saratoga PAC in Saratoga New York en Nothing But Time wordt onderweg in de bus (een Continental Silver Eagle) ergens in New Jersey op band gezet. De live shows worden elke avond afgesloten met The Load Out/Stay. Naast Jackson Browne zingt Rosemary Butler en doet David Lindley de hoge falset-stem. De versie van The Load Out/Stay op het album is op zaterdag 27 Augustus 1977 opgenomen in het Merriweather Post Pavilion in Columbia in Maryland. Jackson Brown wordt tijdens zijn tournee bijgestaan door Joel Bernstein (zang), Rosemary Butler (zang), Craig Doerge (toetsen), Jon Douglas Haywood (bas/zang), Danny "Kootch" Kortchmar (gitaar/zang), Russ Kunkel (drums), David Lindley (viool/gitaar) en Leland Sklar (bas). Running On Empty komt op 7 Januari 1978 binnen in de Nederlandse LP Top 50 en bereikt op 28 Januari 1978 een 19e plaats als hoogste notering.

Op 27 Augustus 1978 begint de laatste dag van het drie dagen durende Reading Festival in Schotland. Optredende artiesten zijn ondermeer Patti Smith, Tom Robinson, Foreigner, Gillan, After The Fire en Squeeze.

Op 27 Augustus 1977 komen The Floaters op de eerste plaats van de Engelse hitlijst met Float On. Het nummer is geschreven door James Mitchill die in een droom het idee voor het nummer krijgt. Mitchill is door Still Water van The Four Tops en Follow Your Heart van The Manhattans geinspireerd voor de melodie van Float On. The Floaters bestaan in eerste instantie uit Larry Cunningham, Charles Clark, Robert Palmer en Paul Mitchell. Vlak voor de groep doorbreekt met Float On verlaat Robert Palmer de groep en wordt vervangen door Ralph Mitchell. Het idee achter de tekst van Float On is dat elk lid van de groep zichzelf kan introduceren en iets over zichzelf kan vertellen. Float On is de enige hit die The Floaters hebben.

Op 27 Augustus 1966 komt Keep On Trying van The Outsiders op nummer 29 binnen in de Nederlandse Top 40. De uit Amsterdam afkomstige groep bestaat uit zanger Wally Tax, basgitarist Appie Rammers, drummer Leendert Busch en de gitaristen Ronny Splinter en Tom Krabbendam. Keep On Trying, en de B-kant That's Your Problem zijn beide geschreven door Wally Tax en Ronny Splinter. Keep On Trying bereikt op 8 Oktober 1966 de negende plaats.

De boysband Boys II Men begint op 27 Augustus 1994 aan een veertien weken durend verblijf op de hoogste plaats in The Billboard Hot 100, met het nummer I'll Make Love To You. Het record verblijf op de eerste plaats wordt beeindigd door de groep zelf, wanneer de opvolger On Bended Knee de nieuwe nummer 1 wordt. Boyz II Men is een vocale hiphop en R&B groep uit Philadelphia en bestaat uit Wanya Morris, Michael McCary, Shawn Stockman en Nathan Morris. Michael McCary heeft de groep inmiddesl verlaten. Boys II Man is erg populair tussen 1992 en 1997. Ze scoren dan ondermeer vijf nummer 1 hits in Amerika. Met het nummer End Of The Road  wordt ook in Nederland een nummer 1 hit gescoord.

Op 27 Augustus 2004 worden de jaarlijke Kerrang Awards in Engeland weer uitgereikt. Prijswinnaars zijn ondermeer: The Darkness (Best British band en Best live band), Metallica (Best band on the planet), Green Day wordt opgenomen in The Kerrang! Hall Of Fame, The Lostprophets winnen de Award voor The Best Single (Last Train Home) en de prijs voor het beste album gaat naar Muse (Absolution).

Lookin' After No. 1 van The Boomtown Rats is één van de nieuwe binnenkomers in de Engelse hitparade van 27 Augustus 1977. De debuut-single van deze groep uit het Ierse Dun Laoghaire bereikt op 24 September 1977 de elfde plaats. De inspiratie voor het vormen van een band halen de Boomtown Rats uit het zien, horen en beleven van r&b-groepen als Dr. Feelgood en Eddie & The Hot Rods. Het feit dat ze alle zeven werkloos zijn, draagt daar alleen maar aan bij. De groep begint in 1976 als The Nitelife Thugs, maar na het lezen van Woody Guthries Bound For Glory verandert leider Bob Geldof (o.a. ex-popjournalist) de naam van de groep in The Boomtown Rats. In tegenstelling tot hun meeste Engelse collega's in het punkcircuit laten de Rats zich sterk inspireren door de oude r&b, van Stones tot Dr. Feelgood. Het debuutalbum Boomtown Rats bezorgt de groep algauw een grote schare fans. Geldof loopt al snel de bijnaam 'modest' op (= bescheiden), waarschijnlijk dank zij de manier waarop hij er rond voor uitkomt naast de 'complete involvement with rock 'n roll' er liefst steenrijk aan te willen worden. In de zomer van 1979 breekt de groep door met de wereldhit I Don't Like Mondays.

Harry Nilsson staat op 27 Augustus 1969 in de studio om het nummer Living Without You van Randy Newman op te nemen. Randy Newman zelf begeleidt Nilsson tijdens deze opnamesessie op de piano. Living Without You staat op het album Nilsson Sings Newman.

Eleanor Rigby, met op de B-kant Yellow Submarine komt op 27 Augustus 1966 op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 en blijft daar zes weken staan. De single is op 5 Augustus 1966 uitgebracht. Eleanor Rigby overlijdt op 10 Oktober 1939. De echtgenote van Thomas Woods is 44 jaar geworden. Eleanor Rigby wordt begraven in het familiegraf op het kerkhof van de St. Peter's Paris-kerk in Woolton, een wijk in Liverpool. Haar naam inspireert Paul McCartney tot het schrijven van Eleanor Rigby. Dit liedje wordt op 28 April 1966 in Abbey Road-studio 2 in Londen opgenomen. Paul McCartney wordt begeleid door een dubbelstrijkkwartet dat bestaat uit Tony Gilbert, Sidney Sax, John Sharpe, Jurgen Hess, Stephen Shingles, John Underwood, Derek Simpson en Norman Jones. Op 22 Juni 1966 wordt de laatste hand aan de mixage van Eleanor Rigby gelegd. Zowel Eleanor Rigby als Yellow Submarine zijn te vinden op het album Revolver.

Op 27 en 28 Augustus 1986 worden er in de Townhouse Studios in Londen opnamen gemaakt voor de film Hearts Of Fire met Bob Dylan en Fiona Flanagan. Dylan en Flanagan worden begeleid door de gitaristen Eric Clapton en Ron Wood, bassist Kip Winger, toetsenist Beau Hill, drummer Henry Spinetti en The New West Horns. De volgende nummers worden gespeeld: The Usual, Had A Dream About You Baby, Night After Night  en A Couple More Years. Hearts Of Fire is nooit in de bioscoop te zien geweest, en verdwijnt onmiddellijk naar de videotheek. Op 20 Oktober 1987 ligt de soundtrack in de platenwinkel.

De Amerikaanse zanger en componist Big Dee Irwin overlijdt op 27 Augustus 1995 in Las Vegas, Nevada aan de gevolgen van een hartaanval. Big Dee Irwin wordt op 4 Augustus 1939 in New York geboren als Difosco Ervin. In Nederland is hij vooral bekend door Swinging On A Star dat hij samen met Little Eva in 1963 heeft opgenomen. Het origineel is negentien jaar eerder door Bing Crosby samen en The Andrews Sisters de hitparade ingezongen. In September 1974 haalt het Nederlandse duo Spooky & Sue (Iwan Groeneveld en Sue Chaloner) een tweede plaats in De Nederlandse Top 40 met hun versie van Swinging On A Star. Spooky is de voormalig zanger van de Swinging Soul Machine. Big Dee Irwin is 56 jaar geworden.

Windjammer komt op 27 Augustus 1977 op een 27ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met de single Harborlight. Harborlight en de B-kant Goodbye Jane zijn beide geschreven door Peter van Asten (Peter Bewley) en Richard De Bois. Samen met Richard Beekman vormen zij de groep Windjammer. Richard De Bois en Richard Beekman zijn voormalig leden van Ginger Ale (Nr 4 hit in 1969 met The Flood). Peter van Asten en Richard De Bois gaan later ondermeer de Dolly Dots produceren. Harborlight, de enigste single van Windjammer, bereikt een vijftiende plaats.

The Rolling Stones staan op 27 Augustus 1965 voor de veertiende keer in hun carriere in Ready Steady Go!. In dit populaire muziekprogramma van het Engelse commerciele televisiestation ITV spelen zij Cry To Me, Mercy Mercy en (I Can't Get No) Satisfaction. Dezelfde dag wordt Allen Klein, naast Andrew Loog Oldham, manager van The Rolling Stones.

Op 27 Augustus 1988 komt de eerste single, Girl You Know It's True, van Milli Vanilli binnen op nummer 21 in de Nederlandse Top 40. Girl You Know It's True bereikt de vierde plaats. Milli Vanilli bestaat uit Rob Pilatus en Fabrice Morvan. Producer Frank Farian maakt op 14 November 1990 bekend dat het niet Rob Pilatus en Fabrice Morvan zijn die te horen zijn op de platen van Milli Vanilli. Dit nieuws veroorzaakt een grote rel in de platenindustrie. De Grammy Award, die Milli Vanilli in 1989 in Amerika heeft gekregen als beste nieuwe artiesten, moet onmiddellijk worden ingeleverd. Rob Pilatus en Fabrice Morvan proberen te bewijzen dat zij wel degelijk kunnen zingen, maar hun album We Can Get It On wordt in 1992 geen succes. Vlak na de bekendmaking lanceert Frank Farian The Real Milli Vanilli. Deze groep bestaat uit Brad Howell, John Davis, Gina Mohammed, Ray Horton en Icy Bro. Zij brengen het album The Moment Of Truth uit. Rob Pilatus overlijd op 2 April 1998 aan een overdosis. Fabrice Morvan probeert nog steeds om als zanger aan de bak te komen. In 2003 brengt hij Love Revolution uit, zonder succes.

The Monkees staan op 27 Augustus 1966 in de RCA Studios in Hollywood om de opnamen af te ronden van Valleri, een nummer van Tommy Boyce en Bobby Hart. Boyce en Hart zijn naast de componisten van Valleri ook de producers, en verzorgen samen met Micky Dolenz de achtergrondvocalen. Davy Jones is de zanger van Valleri, dat in Februari 1968 op single wordt uitgebracht. Valleri, met op de B-kant het door Michael Nesmith geschreven Tapioca Tundra, komt op 6 April 1968 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt op 20 April 1968 de vijftiende plaats.

Op 27 Augustus 2004 begint in Schotland het drie dagen durende Reading & Leeds Festival. Optredende artiesten zijn ondermeer Green Day, The Darkness, The Hives, The White Stripes, Morrisey, Franz Ferdinand, 50 Cent, Supergrass, The Streets, The Libertines en The Offspring.

Vanaf 27 Augustus 2002 ligt het album A Rush Of Blood In The Head van Coldplay in de platenwinkel. A Rush Of Blood In The Head is de opvolger van het debuutalbum van Coldplay, Parachutes. Hun tweede album hebben zanger Chris Martin, sologitarist Joe Buckland, basgitarist Guy Berryman en drummer Will Champion tussen September 2001 en Mei 2002 opgenomen. A Rush Of Blood In The Head komt op 31 Augustus 2002 binnen in de Nederlandse Album Top 100, en staat vanaf 7 September 2002 twee weken op een derde plaats. Mede door de single Clocks stijgt het album in de lente van 2003 weer naar de Top 5 van de Album Top 100. Clocks komt op 12 April 2002 binnen in de Nederlandse Top 40, en bereikt op 3 Mei 2002 de tweede plaats als hoogste notering. A Rush Of Blood In The Head staat uiteindelijk 70 weken in de Albumlijst genoteerd. Op het album staan de volgende nummers: Politik, In My Place, God Put A Smile Upon Your Face, The Scientist, Clocks, Daylight, Green Eyes, Warning Sign, A Whisper, A Rush Of Blood To The Head en Amsterdam.

Op 27 Augustus 1994 wordt Delores "Dee-Dee" Martes Jackson dood in het zwembad van haar huis aangetroffen door haar vriend Donald Bohana. Bohana wordt uiteindelijk begin 1997 opgepakt voor moord op zijn vriendin, die de ex-vrouw van Tito Jackson van The Jacksons is. De 61-jarige Donald Bohana wordt op 23 November 1998 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Delores Martes Jackson is 40 jaar geworden. De drie zonen van Tito en Delores Jackson, Taryll, Taj en Tito jr. treden sinds 1996 op als 3T.


Muziek Jarige Op 27 Augustus

1937: Phil Shulman - Simon Dupree & The Big Sound Saxofoon
1942: Darrell Dragon - The Captain & Tennille Zanger
1945: Malcolm Allured - Showaddywaddy Drums
1947: David Leon "Billy" Knight - Percussionist USA († 6 Dec. 2002)
1951: Kevin Kavanaugh - Southside Johnny & The Asbury Jukes Toetsen
1953: Alex Lifeson (Alex Zivojinovich) - Rush Gitaar
1955: Laura Fygi - Zangeres Nederland
1956: Glenn Matlock - The Sex Pistols Bas
1963: Jan Philipsen - Rowwen Heze Bas
1965: Mike Smith - The Rebel MC Rapper
1967: Edwin 't Schip - Wipneus (van Wipneus & Pim)
1970: Tony Kanal - No Doubt Bas
1977: Mase (Mason Betha) - Rapper USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten