Zoeken in de muziekgeschiedenis

23 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 24 Augustus

Op 24 Augustus 2005 maakt Diddy  bekend dat hij met producer Emilio Estefan  gaat samenweken in een multimedia onderneming genaamd Bad Boy Latino. Op deze manier willen Diddy en Estefan een blok vormen in de groeiende markt van Latin Hip-Hop in de Verenigde Staten. Estefan en Diddy, wellicht de meest herkenbare producers in hun genres, gaan samen artiesten aantrekken en muziek produceren. De veelzijdige Diddy, wiens echte naam Sean Combs is, is enthousiast over zijn samenwerking met Estefan. "De Latino-markt in de Verenigde Staten is krachtig en divers en ik voel me gezegend met een partner als Emilio. Hij is het perfecte voorbeeld van wat je kan bereiken met creativiteit, hard werken en geloof in jezelf." aldus Diddy. Rapper Diddy, producer en eigenaar van de platenmaatschappij Bad Boy Entertainment, is al vanaf de jaren negentig invloedrijk in de hiphop-wereld. Emilio Estefan, echtgenoot van de Cubaans-Amerikaanse zangers Gloria Estefan, heeft meerdere Grammy Awards en Latin Grammy Awards gewonnen als muzikant, songwriter en producer, en heeft in het verleden samengewerkt met Latin-artiesten als Shakira, Ricky Martin en Jennifer Lopez.
 
Sinead O'Connor weigert om, op 24 Augustus 1990, op te treden in The Garden State Arts Plaza in Homdel, New Jersey, als voorafgaand aan haar concert het Amerikaanse volkslied wordt gespeeld. De weigering veroorzaakt grote commotie, en diverse radiozenders doen haar muziek in de ban.
 
Op 24 Augustus 1965 ontmoeten The Rolling Stones voor het eerst de Amerikaanse manager Allen Klein, die twee jaar eerder al bekend is geworden als de zaakwaarnemer van de inmiddels overleden soulzanger Sam Cooke. Klein maakt kennelijk een goede indruk op de groep, want vier dagen na de eerste ontmoeting benoemen ze hem, naast Andrew Loog Oldham, tot co-manager. Klein's eerste wapenfeit is de verlenging van het contract van The Rolling Stones bij Decca Records, met vijf jaar.
 
Op 24 Augustus 2002 komt het Spaanse trio Las Ketchup op een zestiende plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer The Ketchup Song (Asereje). Las Ketchup bestaat uit de zusjes Pilar, Lola en Lucie Muñor, de dochters van de Spaanse flamencogitarist Juan Muñor. Zijn artiestennaam is El Tomato (De Tomaat), zodat de drie zusjes niet lang over hun groepsnaam hoeven na te denken. Het refrein van The Ketchup Song (Asereje) is afgeleid van Rapper's Delight van The Sugar Hill Gang. Deze single staat vanaf 2 Februari 1980 drie weken bovenaan in de Nederlandse Top 40. The Ketchup Song (Asereje) van Las Ketchup staat vanaf 31 Augustus 2002 negen weken op de eerste plaats, en is daarmee de bestverkochte single van 2002 in Nederland.
 
Mark David Chapman wordt op 24 Augustus 1981 veroordeeld tot een gevangenisstraf van minimaal 20 jaar tot levenslang, voor de moord op John Lennon. Mark Chapman zit nog steeds vast. Op 5 Oktober 2004 wordt zijn meest recente verzoek om voorwaardelijke invrijheidsstelling opnieuw afgewezen. In Oktober 2006 wordt zijn verzoek opnieuw beoordeeld. Op het internet circuleert al enige tijd een petitie waarmee handtekeningen worden ingezameld om te protesteren tegen zijn mogelijke vrijlating.
 
Op 24 Augustus 1985 komt Simply Red op een 39ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met Money's Too Tight (To Mention). Money's Too Tight (To Mention) is eerder al in 1982 door The Valentine Brothers opgenomen. John en Billy Valentine hebben dit nummer ook zelf geschreven. Money's Too Tight (To Mention) van Simply Red, met op de de B-kant het door zanger Mick Hucknall geschreven Open Up The Rex Box, bereikt op 14 September 1985 een 24ste plaats in de Nederlandse Top 40.
 
Wannabe van The Spice Girls komt op 24 Augustus 1996 op een 22ste plaats in de Nederlandse Top 40. Vanaf 7 September 1996 staat de debuutsingle van The Spice Girls twee weken op de eerste plaats. The Spice Girls zijn door Bob Herbert en zijn zoon Chris bij elkaar gebracht nadat zij een advertentie in The Stage, een krant voor de Britse muziekindustrie, hebben geplaatst. Uit vele honderden kandidaten kiezen zij Melanie Brown, Geri Halliwell, Victoria Adams, Emma Bunton en Melanie Chisholm. De 57-jarige Bob Herbert komt in Augustus 1999, tijdens een hevige regenbui, bij een verkeersongeluk om het leven in Windsor.
 
Vanaf 24 Augustus 1999 ligt het titelloze debuutalbum van de dan pas 18-jarige Christina Aguilera in de platenwinkel. Op 25 September 1999 komt het album binnen in de Nederlandse Album Top 100, en bereikt op 2 Oktober 1999 de 21ste plaats als hoogste notering. Op het album staan de volgende nummers: Genie In A Bottle, What A Girl Wants, I Turn To You, So Emotional, Come On Over (All I Want Is You), Reflection, Love For All Seasons, Somebody's Somebody, When You Put Your Hands On Me, Blessed, Love Will Find A Way en Obvious. VAn het album worden in Nederland drie singles uitgebracht. Dit zijn achteréénvolgens Genie In A Bottle (#2), What A Girl Wants (#9) en I Turn To You (#40).
 
Omdat hij contractueel nog een plaat bij Warner Brothers moet uitbrengen verschijnt op 24 Augustus 1999 het album The Vault: Old Friends 4 Sale van The Artist, voorheen bekend als Prince. Op The Vault: Old Friends 4 Sale staan niet eerder uitgebrachte opnamen. Het album komt op 28 Augustus 1999 binnen in de Nederlandse Album Top 100, en bereikt op 4 September 1999 de vijftiende plaats. Op The Vault: Old Friends 4 Sale staan de volgende nummers: The Rest of My Life, It's About That Walk, She Spoke 2 Me, Women, When The Lights Go Down, My Little Pill, There Is Lonely, Old Friends 4 Sale, Sarah en Extraordinary.
 
Led Zeppelin moet op 24 Augustus 1975 optreden in het Oakland Stadium in Oakland. Door het auto ongeluk van zanger Robert Plant op 4 Augustus 1975 wordt dit concert en de rest van de Amerikaanse tournee gecancelled. Robert Plant vertrekt naar Malibu, om aan nieuwe nummers te gaan werken voor het volgende studioalbum van Led Zeppelin. Tegen het Britse blad Melody Maker verteld hij: "Once I knew Maureen and the kids were okay, I really threw myself back into my work. By engrossing myself more and more in the work we had on hand, the time passed by quicker. If I stop and brood, which is a very bad thing to do, then time moves with a lead weight around it."
 
George Harrison wordt door zijn vrouw Patti Boyd op 24 Augustus 1967 overgehaald om in het Hilton Hotel in Londen een lezing bij te wonen van Maharishi Mahesh Yogi. Het paar wordt twee dagen later door de Maharishi Mahesh Yogi uitgenodigd om samen met de andere Beatles en hun gezin, naar Bangor in Wales te komen voor een cursus transcendente meditatie.
 
Vanaf 24 Augustus 1979 ligt de single I Wanna Be Your Lover van Prince in de platenwinkel. I Wanna Be Your Lover is de opvolger van Soft And Wet die op 25 November 1978 op 92 in de Billboard Hot 100 is blijven steken. I Wanna Be Your Lover komt op 24 November 1979 binnen en bereikt de elfde plaats.
 
Arthur 'Big Boy' Crudup wordt op 24 Augustus 1905 geboren in Forest in Mississippi. In 1945 schrijft hij I Don't Know It dat hij in 1946 als That's All Right Mama opneemt. Elvis Presley neemt op 5 Juli 1954 in de Sun Studio in Memphis in Tennessee een cover van That's All Right Mama op. Het wordt zijn debuutsingle. Arthur'Crudup is een country-bluesgitarist en vocalist uit Mississippi, die van 1941 tot 1954 een flink aantal hits scoort op RCA Records. Een heruitgave van dat werk, Waaronder versies van de Presley-hits, krijgt de overdreven betiteling Father of Rock & Roll mee. Tot vlak voor zijn overlijden is er sprake van processen over de onbetaalde royalties i.v.m. de Elvis-vertolkingen. Het geld is blijven 'hangen' bij muziekuitgever en talentenjager Lester Melrose. Wel is er sprake van dat Presley de Fire-session uit 1959 heeft gefinancierd. De herontdekking van Crudup in de late jaren zestig levert een Europese tournee en een aantal zwakke elpees op. De hoogstemmige vocalen en lyrische songteksten vormen zijn kracht als vertolker. Het gitaarspel heeft slechts een begeleidende functie. Wel is hij één der eersten die in 1942 met een elektrisch versterkte gitaar blues opneemt. Arthur Crudup stopt in 1958 met muziek maken. De laatste jaren van zijn leven leeft hij als een arme zwerver in de buurt van het treinstation van Chicago. Hij overlijdt op 28 Maart 1974 in Nassawadox in Virginia aan een hartaanval, 68 jaar oud.
 
Vanaf 24 Augustus 1964 ligt de single When I Grow Up To Be A Man van The Beach Boys in de Amerikaanse platenwinkels.The Beach Boys hebben dit door Brian Wilson en Mike Love geschreven nummer op 5 Augustus 1964 in de Western Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Op 10 Augustus 1964 ronden zij de opnamen van When I Grow Up (To Be A Man) af. De B-kant She Knows Me Too Well is op 8 Juni en op 5 en 8 Augustus 1964 in dezelfde studio opgenomen. When I Grow Up To Be A Man wordt snel uitgebracht, omdat The Beach Boys aan de vooravond staan van een uitgebreide tournee door Europa en er dringend een nieuw plaatwerk nodig is. When I Grow Up (To Be A Man) komt op 5 September 1964 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de negende plaats. In Europa wordt de single op 23 Oktober 1964 uitgebracht. In Nederland is de single geen hit.
 
Na een Elvis Presley conventie bezocht te hebben in Californie komt op 24 Augustus 2004, bij een auto ongeluk, Al Dvorin om het leven. De auto wordt bestuurd door Elvis fotograaf Ed Bonja. Begin jaren 70 wordt bij een optreden door Colonel Parker aan de aanwezige Dvorin gevraagd om het publiek in te lichten dat Elvis Presley geen toegift gaat geven. Al Dvorin zegt dan de historische zin: "Ladies and gentlemen, Elvis has left the building. Thank you and goodnight." Al Dvorin is 81 jaar geworden.
 
Op 24 augustus 1972 wordt in het Greek Theatre in Los Angeles een concert van Neil Diamond opgenomen. De opnames komen terecht op het live-dubbel album Hot August Night dat in November van hetzelfde jaar in de winkels ligt. Het Greek Theatre, in Los Angeles, is één van de bekendste openlucht theaters in Amerika. 5 jaar later neemt Neil Diamond daar ook zijn tweede live album op, Love At The Greek. Dit album is in Nederland in het begin niet zo succesvol als Hot August Night. Pas nadat de NBC special over het optreden op de Nederlandse televisie is uitgezonden stijgt het album door naar de eerste plaats. Bekendste nummer op Love At The Greek is Song Sung Blue, waarop Neil Diamond een aantal bekende sterren, die op de eerste rij zitten, laat meezingen. Helen Reddy en Henry Winkler (The Fonz uit Happy Days) zijn op de plaat terug te horen, maar burgemeester van Los Angeles, Tom Bradley, is uit de montage geknipt, omdat hij op dat moment midden in een verkiezings campagne zit. In 1987 probeert Neil Diamond het nog een keer, met het album Hot August Night II, in tegenstelling tot de eerste twee live albums wordt dit geen succes. Hot August Night komt op 23 Augustus 1975 binnen in de Nederlandse LP Top 50, en haalt een veertiende plaats.
 
Op 24 Augustus 1994 maakt een rechter in New York een einde aan het negen jaar oude huwelijk van Billy Joel en supermodel Christie Brinkley. Billy Joel en Christine Brinkley hebben elkaar ontmoet bij het maken van de videoclip Uptown Girl, waarin Christine Brinkley de hoofdrol speelt. Samen hebben Billy en Christine een dochter die naar de naam Alexa Ray luistert.
 
Beautifull Hope van der Vlugt wordt op 24 Augustus 2006 geboren als eerste dochter van Raffaela Paton en haar vriend Paul van der Vlugt. Raffaela Paton is de winnares van de talentenshow Idols III uit 2006. Tijdens deze talentenshow maakt zij op 31 Januari 2006 bekend dat zij zwanger is van haar eerste kind. Dit levert haar felle kritiek op van vooral jurylid Henk-Jan Smits die twijfeld aan haar professionaliteit. Op 11 Maart 2006 wint Raffaela de finale van het programma door met 58% van de stemmen Floortje Smit uit Almere te verslaan. De naam Beautifull Hope is ontleend aan een scene uit de film You've Got Served. Hierin stelt een meisje zich op ludieke wijze voor met de woorden "My name is Beautifull with double L''.
 
George Harrison brengt op 24 Augustus 1989 het nummer Cheer Down, met op de B-kant That's What It Takes op single uit. Beide nummers zijn nog niet eerder op plaat verschenen. De opvolger van de hits Got My Mind Set On You en When We Was Fab wordt geen succes.
 
Vanaf 24 Augustus 1974 staat (You're) Having My Baby van Paul Anka en Odia Coates drie weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. Hiermee is Paul Anka recordhouder als de man die vijftien jaar en twee weken na zijn vorige nummer 1-hit de top haalt. Diana is op 9 September 1957 zijn eerste grote succes. Op 13 Juli 1959 is Lonely Boy zijn tweede nummer 1-hit. Paul Anka heeft (You're) Having My Baby voor zijn vrouw Anne en zijn vier dochters geschreven als hij voor een optreden zit te wachten in Lake Tahoe in Californie. Het duet is opgenomen in Fame Recordings Studios in Muscle Shoals in Alabama. Odia Coates is op 1 Mei 1991 op 49 jarige leeftijd aan borstkanker overleden.
 
Met een optreden in The Roxy Club op Sunset Strip in Los Angeles, viert blues gitarist en zanger B.B. King op 24 Augustus 1979 zijn 30-jarig jubileum in de muziekwereld.
 
Andre Hazes geeft op 24 Augustus 2002 een concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hij kiest voor deze lokatie omdat hij het geluid in de Amsterdam Arena te slecht vindt. "Een droom gaat voor mij in vervulling", aldus Hazes. Helaas regent het tijdens het concert pijpestelen. Het concert is verschrikkelijk. Andre mummelt drie liedjes, waarna een optreden van Jody Bernal volgt, die door het publiek wordt uitgejouwd! Dan komt Andre terug voor drie liedjes, waarna hij aan de zuurstof moet. Samen met Johnny Logan zingt Andre een duet, terwijl het maar blijft regenen. SBS6 zendt op 25 Augustus 2002 een zwaar gemonteerde samenvattig uit zodat het nog ergens op lijkt.
 
Op 24 Augustus 1989 vindt er een bijzonder benefiet concert plaats in The Universal Amphitheatre in Los Angeles, wanneer The Who met hulp van Steve Winwood (als The Hawker) Elton John (als The Pinball Wizard), Phil Collins (als Uncle Ernie), Patti LaBelle (als The Acid Queen) en Billy Idol (Cousin Kevin) een uitvoering van de rockopera Tommy op de planken brengt. Pete Townshend, Roger Daltrey, John Entwhistle en Simon Phillips worden naast deze special guests op het podium bijgestaan door: Steve 'Boltz' Bolton (gitaar), John Bundrick (piano/zang), Chyna, Billy Nicholls en Cleveland Watkiss (achtergrondzang), Simon Clarke,Tim Saunders, Simon Gardner, Roddy Lorimer en Neil Sidwell (blazers), Jody Linscott (percussie) en Simon Philips op Drums. Na voor de pauze het hele album Tommy ten gehore te hebben gebracht, wordt na de pauze de volgende nummers gespeeld: Substitute, I Can See For Miles, Baba O'Riley, Face The Face, Love Reign O'er Me, Boris The Spider, Dig, Join Together, Rough Boys, You Better You Bet, Behind Blue Eyes, Won't Get Fooled Again, Who Are You en Summertime Blues. Het speciale concert verkoopt moeiteloos uit. 5812 toeschouwers betalen in totaal $2.1 miljoen dopllar voor de kaartjes. De opbrengst wordt verdeeld onder The Gilbert W. Lindsay Children's Center, United Friends Of The Children, The Westside Children's Center en The Rock And Roll Hall Of Fame.
 
Liam Gallagher, de zanger van Oasis, komt op 24 Augustus 1996 niet opdagen bij een opname voor een MTV unplugged sessie in The Royal Festival Hall in Londen. 400 fans zitten tevergeefs te wachten. Liam Gallagher zit later tussen het publiek te kijken naar het optreden en ziet hoe zijn broer Noel Gallagher zijn rol met succes overneemt.
 
Pulp-zanger Jarvis Cocker presenteert op 24 Augustus 1995 een aflevering van Top Of The Pops. In dit muziekprogramma van de BBC ontvangt hij o.a. Oasis, Blur, Bjxc3xb6rk en The Charlatans.
 
Vanaf 24 Augustus 1973 ligt het album Moontan van Golden Earring in de platenwinkel. Op dit achtste album van de Haagse groep staan de volgende nummers: Candy's Going Bad, Are You Receiving Me, Suzy Lunacy (Mental Rock), Radar Love, Just Like Vince Taylor en The Vanilla Queen. Moontan komt op 8 September 1973 binnen in de LP Top 20, en staat vanaf 22 September 1973 drie weken op de tweede plaats. In Engeland blijft Moontan in Februari 1974 op 24 steken. In de Verenigde Staten is dit album goed voor een twaalfde plaats.
 
Cliff Nobles & Co komt op 24 Augustus 1968 met het nummer The Horse binnen in de Nederlandse Tipparade. The Horse, met op de B-kant Love Is All Right, wordt geen hit. Voor Love Is All Right wordt dezelfde orkestband als The Horse gebruikt. Sinds de single uit is, wordt The Horse gebruikt op Radio Veronica als tune voor de promoxe2x80x99s van Drive In Shows die geregeld voor het nieuws wordt gedraaid. Na het stoppen van Cliff Nobles & Co komt een groot deel van de muzikanten terecht bij MFSB (Mothers Fathers Sisters Brothers), het huisorkest van Philadelphia International Records, het label van Kenneth Gamble en Leon Huff. Zeven jaar later wordt The Horse alsnog een hit. Op de B-kant van deze single staan nu 21 door Ad Bouman geselecteerde jingles van Radio Veronica. The Horse komt op 9 Augustus 1975 binnen op 24 in de Nederlandse Top 40. Deze keer bereikt The Horse de twaalfde plaats.
 
Randy Newman krijgt op 24 Augustus 1994 tijdens de uitreiking van de Emmy Awards in het Pasadena Civic Auditorium in Pasadena, Californie een Emmy Award voor de muziek in de pilot aflevering van de Amerikaanse televisieserie Cop Rock. Andere genomineerde voor de Outstanding Achievement In Music And Lyrics Emmy waren Ron Boustead en Greg Edmonson (ook voor Cop Rock, aflevering Oil Of Ol'Lay), Craig Safan en Mark Mueller voor de serie Life Goes On, Richard DeBenedictis voor de serie Matlock en Mark Snow voor The Last Capone. Cop Rock is een door Steven Bocho (oa LA Law, NYPD Blue en Hill Street Blues) bedachte en geproduceerde televisieserie gebaseerd op waar gebeurde verhalen die Amerikaanse agenten langs de snelweg hebben beleefd. Cop Rock is slechts vier maanden op televisie te zien.
 
Donny Osmond brengt op 24 Augustus 1987, voor het eerst in tien jaar, een nieuwe single uit. Zijn laatste single dateert van begin 1976. Het nummer Deep Purple, een duet met zijn zus Marie Osmond haalt dan een 24ste plaats in de Nederlandse Top 40. I'm In It For You staat op 26 September 1987 één week in de Engelse hitparade op zeventig genoteerd. In Nederland doet de single het beter, daar wordt een 34ste plaats gehaald.
 
Een concert van Shania Twain in Syracuse in New York wordt op 24 Augustus 1998 gestaakt vanwege een bliksem-inslag, zo'n 35 meter achter het toneel.
 
Boudewijn de Groot komt op 24 Augustus 1968 op nummer 38 binnen in de Nederlandse Top 40 met de single Waterdrager. Een week later staat door Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot samen geschreven nummer op 36. Daarna is Waterdrager alweer uit de lijst verdwenen. Op de B-kant van Waterdrager staat Als De Rook Om je Hoofd Is Verdwenen, een nummer wat door Boudewijn de Groot alleen is geschreven. In 1972 wordt Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen opnieuw uitgebracht, en komt op 17 Juni 1972 binnen in de Nederlandse Top 40. Als De Rook Om je Hoofd Is Verdwenen staat vier weken genoteerd en bereikt uiteindelijk de 24ste plaats. Precies zes jaar later, op 24 Augustus 1974 komt Mirella van Rob de Nijs binnen op nummer 33 in de Nederlandse Top 40. De single blijft een week later op 26 steken. Na Jan Klaassen De Trompetter, Dag Zuster Ursula en Hé Speelman is Mirella de vierde single van Rob de Nijs die door Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot is geschreven. Alle vier zijn geproduceerd door Boudewijn de Groot.
 
Little Stevie Wonder bereikt op 24 Augustus 1963 met zijn LP The Twelve Year Old Genius de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst. Hij is daarmee de eerste artiest die in drie hitparades op nr. 1 staat. Little Stevie Wonder staat dan ook op de eerste plaats in de single- en R&B lijsten met het nummer Fingertips Part Two. The Twelve Year Old Genius is tevens het eerste live album ooit wat de eerste plaats haalt.
 
In Los Angeles overlijdt op 24 Augustus 1998 arrangeur en producer Gene Page na een lang ziekbed. Eugene Edgar Page Jr. wordt op 13 September 1938 in Los Angeles geboren. Als pianist heeft hij samengewerkt met ondermeer Barbra Streisand, The Righteous Brothers, Dobie Gray en Bob & Earl. Ook heeft hij lang met Barry White samengewerkt. Gene Page is als pianist te horen op Walking In The Rain With The One I Love van Love Unlimited uit 1972. Ook is hij de producer van The Greatest Love Of All van Whitney Houston en Tonight I Celebrate My Love van Peabo Bryson & Roberta Flack. Ander bekend werk van Gene Page is: Diana Ross (Touch Me In The Morning), Diana Ross / Lionel Richie (Endless Love), Aretha Franklin (It Only Happens When I Look At You), Johnnie Taylor (What About My Love en Just Ain't Good Enough), Johnny Mathis, The Four Tops, The Jones Girls, Deniece Williams (I Found Love), Jackson Sisters (I Believe in Miracles), Nancy Wilson, Natalie Cole, Eloise Laws (Baby You Lied), Dionne Warwick, The Gap Band, Carrie Lucas, Carl Anderson, Gerald Alston (Take Me Where You Want To), Kiki Dee, Randy Edelman, Lamont Dozier, Anita Baker (The Songstress), The Mac Band, Shalamar (High On Life en Take That To The Bank), The Whispers en Elton John (Philadelphia Freedom). Gene Page is 59 jaar geworden.
 
De Golden Earring krijgt op 24 Augustus 1981, uit handen van wethouder Van Lier van Onderwijs, Kunst en Personeelszaken, de Stadspenning van de gemeente Den Haag. Het college van B&W geeft de op één na hoogste onderscheiding van de stad vanwege het 15-jarig bestaan van de Golden Earring en hun bijdrage als Haagse groep aan de wereld van de popmuziek.
 
Op 24 Augustus 1968 maakt Danny Kirwan zijn podium-debuut bij Fleetwood Mac. Hij is naast Peter Green en Jeremy Spencer de derde solo-gitarist in de groep. In Augustus 1972 wordt Danny Kirwan door Mick Fleetwood ontslagen vanwege zijn doorlopende drankmisbruik. Onder begeleiding van voormalig Fleetwood MAc manager Clifford Davis brengt Kirwan nog 3 solo albums uit: Second Chapter (1975), Midnight In San Juan (1976) en Hello There Big Boy (1979) wat gitaarbijdrage bevat van zijn opvolger bij Fleetwood Mac, Bob Weston (ex Long John Baldry). Daarna wordt er weinig meer van Danny Kirwan vernomen. 
 
Op 24 Augustus 1969 gaat in New York en Los Angeles de film Alice's Restaurant in premiere. Uitgangspunt van deze speelfilm is het gelijknamige liedje van Arlo Guthrie, die zichzelf in de film speelt. Het scenario is van Venable Herndon. Alice's Restaurant is geregisseerd door Arthur Penn. De single, een ingekorte versie van het achttien minuten durende sprookje Alice's Restaurant Massacree, komt op 31 December 1969 de Billboard Hot 100 binnen, en komt tot een teleurstellende 97ste plaats.
 
De Amerikaanse zanger/trompettist Louis Prima overlijdt op 24 Augustus 1978. Louis Prima wordt geboren op 7 December 1910 in New Orleans. In 1958 heeft hij in Nederland een grote hit met Buona Sera. In Amerika heeft de single nooit de hitparade gehaald. Verder is Louis Prima onder meer bekend door zijn bijdrage aan tekenfilm. In 1967 is hij in die hoedanigheid te horen in Wat Disney's Jungle Book. Prima neemt de rol van de Oerang-Oetan King Louie op zich. I Wan'na Be Like You uit de film zorgt ervoor dat Louis Prima samen met Phil Harris (Baloo in de film, zingt oa The Bare Necessities) twee albums opneemt met Jungle Book muziek: The Jungle Book en More Junglebook. Louis Prima is 66 jaar geworden.
 
Drummer Dave Abruzzese verlaat op 24 Augustus 1994  de groep Pearl Jam. Hij wordt opgevolgd door Jack Irons. Dave Abruzzese is destijds zelf de opvolger van drummer Dave Krusen.
 
3T & Michael Jackson komen op 24 Augustus 1996 met het nummer Why binnen op 28 in de Nederlandse Top 40. Why is een productie van Babyface, en bereikt een tiende plaats. 3T bestaat uit Tariano (Taj), Taryll en Tito Joe Jackson, de zoons van Tito Jackson, de oudste broer van Michael, en diens vrouw Delores "Dee-Dee'' Jackson. Na een huwelijk van zestien jaar gaan Tito en Delores Jackson in 1988 uit elkaar. Delores Jackson wordt op 27 Augustus 1994 dood in het zwembad van haar huis door haar vriend Donald Bohana gevonden. Bohana wordt begin 1997 opgepakt voor moord op zijn vriendin. Op 23 November 1998 wordt de 61-jarige Donald Bohana veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar. Delores Martes Jackson is veertig jaar geworden.
 
The Bee Gees komen op 24 Augustus 1968 op nummer 14 binnen in de Nederlandse Top 40 met I've Gotta Get A Message To You. Op de B-kant van I've Gotta Get A Message To You staat Kitty Can dat The Bee Gees in Juni 1968 in de IBC Studios in Londen hebben opgenomen. Hier hebben zij op 12 Juli 1968 ook I've Gotta Get A Message To You opgenomen. Het arrangement is van Bill Shepherd. Robert Stigwood en The Bee Gees zijn de producers. Robin Gibb heeft de tekst voor I've Gotta Get A Message To You geschreven naar aanleiding van een treinongeluk dat hij en zijn vriendin Molly Hullis op 5 november 1967 hebben gekregen. Zij zijn onderweg van Hastings naar Londen als hun trein ten zuidwesten van Londen een ongeluk krijgt. Zij kunnen zich met veel moeite uit de wrakstukken bevrijden. Negenenzeventig mensen raken gewond. Vijftig passagiers komen bij dit ongeluk om het leven. Robin Gibb en Molly Hullis worden met een shock in het ziekenhuis opgenomen. Dit treinongeluk gaat als Hither Green Train Wreck de geschiedenis in. Volgens Barry Gibb heeft zijn broer van dit ongeluk de hik in zijn stem gekregen. I've Gotta Get A Message To You bereikt de derde plaats.
 
The Bee Gees staan op 24 Augustus 1967 in de IBC Studios in Londen voor de opname van het nummer World. Barry en Robin Gibb nemen de vocalen op deze single voor hun rekening. World, met op de B-kant Sir Geoffrey Saved The World wordt in December 1967 als single uitgebracht. Sir Geoffrey Saved The World is op 9 Augustus 1967, eveneens, in de IBC Studios in Londen opgenomen. World komt op 23 December 1967 binnen in de Nederlandse Top 40, en staat vanaf 13 Januari 1968 drie weken op de eerste plaats.
 
De familie Webb keert op 24 Augustus 1948 vanuit India terug naar Engeland. Hoofd van het gezin, Rodger Webb, gaat liever naar Australie, maar zijn vrouw haalt hem over naar Engeland terug te gaan waar hun andere familie en vrienden wonen. Het gezin Webb bestaat naast Rodger en zijn vrouw Dorothy uit de achtjarige Harry, de vijfjarige Donella en de tien maanden oude Jacqueline Webb. Nadat zij drie dagen eerder vanuit hun woonplaats Lucknow met de trein naar Bombay vertrokken zijn stappen zij daar op het passagiersschip SS Ranghi die hen naar Engeland brengt. Op 6 September 1948 komt de SS Ranghi aan in Tilbury in het noorden van het graafschap Essex. De familie Webb heeft geen onderdak en woont twee jaar in een opvangcentrum. In 1950 betrekken zij een woning in Waltham Cross in graafschap Hertfordshire. Rodger Webb krijgt een baan bij Ferguson's Radio in Enfield. Dohorty Webb gaat werken in een fabriek in Broxbourne. Hun zoon Harry Webb wordt vanaf 1958 bekend als Cliff Richard.
 
Brian Epstein, de manager van The Beatles, heeft op 24 Augustus 1964 in het Beverly Hills Hotel in Californie voor het eerst een ontmoeting met Colonel Tom Parker, de manager van Elvis Presley. Elvis Presley is in Californie voor de opnamen van zijn nieuwe film Girl Happy.
 
Linda de Mol komt op 24 Augustus 1991 op de 40ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met de single Beethoven. Het door Henk Temming en Henk Westbroek van het Goede Doel geschreven nummer is afkomstig van het album LINDA dat onder productionele leiding van Henk Temming en Sander van Herk in de Stu Stu Studio in Utrecht is opgenomen. Om Linda de Mol vocaal bij te staan wordt er gebruik gemaakt van een koor met ondermeer Carmen Gomes, Marjolein Spijkers, Esther Teule, Blanche Elliz, Ellen van Hamelen, Paulette Willemse, Sander van Herk en Angela Groothuizen. Op de B-kant van Beethoven staat Wij Zijn Aan Elkaar Gewaagd, geschreven door Henk Temming en zijn vriendin Paula Patricio. Beethoven bereikt op 31 Augustus een 35ste plaats en is na drie weken alweer uit de lijst verdwenen. Het album LINDA komt op 28 September 1991 binnen in de Album Top 100, en bereikt op 19 Oktober 1991 de 62ste plaats. Met vier weklen staat het album een week langer genoteerd dan de single Beethoven.
 
In Reading, Schotland begint op 24 Augustus 1973, op het festivalterrein aan Richfield Avenue, de 13e editie van het National Jazz Blues & Rock Festival. Op het drie dagen durende festival  treden steeds minder jazzartiesten op. Alleen The Chris Barber Jazz Band is er in 1973 nog bij. Andere artiesten die tijdens het National Jazz Blues & Rock Festival optredens zijn ondermeer Alquin, Aerosmith, Andy Bown, The Spencer Davis Group, The Faces, Genesis, Georgie Fame, Rory Gallagher, Greenslade, Tim Hardin, Cockney Rebel, Linda & Richard Thompson, Alex Harvey, Lindisfarne, Medicine Head en Status Quo.
 
De verzamelaar Alle 14 Favoriet Deel 11 komt op 24 Augustus 1985 binnen in de Nederlandse LP Top 75. Op dit album staan ondermeer Andre Hazes met Buona Sera, Babe met Hot Shot, Jan Boezeroen met Toen Ik Eindelijk Alles Had, Eddy & Ella met Hou Me Vast, Vanessa met Bandolero, Bertus Staigerpaip met Christine, Cocododo met Roekoe, Baltimora met Tarzan Boy, Rob de Nijs met Zeg Maar Niets, The Art Company (VOF de Kunst) met This Is Your Life en Drukwerk met Kom Terug. Alle 14 Favoriet Deel 11 komt tot een 56ste plaats. Het album is de laatste in een lange reeks van de Alle 14 Favoriet-serie waarvan de eerste in al Oktober 1972 is uitgebracht. Het eerste deel is destijds goed voor een een zesde plaats. Alle 14 Favouriet deel 5 en 7 zijn met voor alletwee een tweede plaats de meest succesvolle in de serie.


Muziek Jarige Op 24 Augustus

1905: Arthur Crudup - Blues Zanger USA († 28 Maart 1974)
1919: Heinz Polzer - Drs. P
1938: David Frieberg - Jefferson Starship Toetsen/Bas
1938: Mason Williams - Componist/Gitarist USA
1941: Ernest Wright - Little Anthony & The Imperials Zanger
1943: John Cipollina - Quicksilver Messenger Service Gitaar († 29 Mei 1989)
1944: James Brady - The Sandpipers Zanger
1945: Hans Hollestelle - Gitarist Nederland
1945: Ken Hensley - Uriah Heep Toetsen
1945: Malcolm Duncan - Average White Band Tenor Saxofoon
1948: Jean Michel Jarre - Multi-Instrumentalist Frankrijk
1951: Michael Derosier - Heart Drums
1957: Jeffrey Daniels - Shalamar Zanger
1961: Mark Bedford - Madness Bas
1961: Colin Angus - The Shamen Rapper/Gitaar
1963: Peter Garnefski - Doop Toetsen
1963: John Bush - Anthrax Zanger
1968: Andreas Kisser - Sepultura Gitaar

1 opmerking:

  1. Ongelooflijk, maar waar God is altijd geweldig. Na een aantal versies van mijn aanvraag door de bank, kreeg ik een lening door een zeer vriendelijke dame. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via e-mail naar: marilinetricha@mail.ru het aanbieden van leningen € 3.000 tot € 3.000.000 aan iedereen kunnen terugbetalen met rente tegen een laag tarief van 2%, aarzel dan niet die boodschap. Dit is een perfecte werkelijkheid. Verspreid het woord aan vrienden en familie die in nood zijn.
    betaling begint vijf maanden na ontvangst van uw krediet
    God zegene u.

    BeantwoordenVerwijderen