Zoeken in de muziekgeschiedenis

19 aug. 2012

Muziekgeschiedenis van 20 Augustus

Sharon_osbourneNa afloop van het optreden van Iron Maiden op het Ozzfest Festival op 20 Augustus 2005 laat Sharon Osbourne (vrouw van Ozzy en organisator van het festival) weten niet blij te zijn met de band, en specifiek Bruce Dickinson, de zanger van Iron Maiden die ze een 'prick' noemt. Dickingson zou Ozzy herhaaldelijk belachelijk hebben gemaakt tijdens het reizende muziekfestival Ozzfest. Om die reden is besloten Iron Maiden uit het programma te schrappen. "From day one, Bruce Dickinson started berating Ozzy and belittling the Ozzfest audience. Out of 200-plus bands over the last 10 years, he has been the only person who hasn't had the Ozzfest spirit. He thought he was at a battle of the bands, always making comments about other artists." aldus Sharon Osbourne. Dickinson is de enige die een veeg uit de pan krijgt van Sharon Osbourne. Volgens haar hebben de andere bandleden van Iron Maiden niets te maken met de situatie. Het Ozzfest is een jaarlijks terugkerend heavy metal festival in Amerika, dat georganiseerd wordt door Sharon Osbourne. Iron Maiden wordt vervangen door Velvet Revolver.

Op 20 Augustus 1969 heft Frank Zappa zijn groep, The Mothers Of Invention, op na afloop van een achtdaagse tournee in Canada. Hij zegt dat hij schoon genoeg heeft van het spelen voor mensen die klappen voor de verkeerde redenen.

Raymond Craig Hill wordt op 20 Augustus 1958 geboren als zoon van Anna Mae Bullock uit haar relatie met Raymond Hill. Hill is de saxofonist bij The Kings Of Rhythm van Ike Turner. Anna Mae Bullock wordt later beroemd als vrouw van Ike, en onder de naam van Tina Turner.

Beatles_2The Beatles zijn gedwongen om een concert op 20 Augustus 1966 in Cincinnati, door hevige regen, af te zeggen terwijl er al 35.000 mensen in Crosley Field zitten te wachten. De organisator heeft geen overkapping voor het podium geregeld. De volgende dag doen zich soortgelijke problemen voor in St. Louis, waar het concert wordt gespeeld met apparatuur die, door de vochtigheid, op ieder moment kortsluiting zou kunnen maken. Het is voor Paul McCartney letterlijk de druppel die de emmer doet overlopen. Hij stemt uiteindelijk dan ook in met voorstel van de overige groepsleden om maar geen live optredens meer te geven.

Op 20 Augustus 1969 bereikt Happy Heart van Andy Williams de gouden status in de Verenigde Staten. Het album is op 17 Mei 1969 de Billboard-albumlijst binnengekomen, en weet een negende plaats te bereiken. Happy Heart staan ondermeer covers van Wichita Lineman, Gentle On My Mind, Didn't We, Where's The Playground Susie, For Once In My Life, Little Green Apples en Abraham, Martin & John.

Phil_lynottPhil Lynott wordt op 20 Augustus 1949, in Het Hallam Hospital in West Bromwich, als zoon van een Braziliaanse vader (Parris) en een Iers Katholieke moeder (Philomena) geboren. Begin jaren 70 richt Phil Lynott in Dublin, samen met met Brian Downey (drums) en gitarist Eric Bell. de groep Thin Lizzy op. Na in 1973 met de traditional Whisky In The Jar een internationale hit gescoord te hebben, waarna Bell vervangen wordt door achtereenvolgens Gary Moore (ex-Skid Row) en het tweespan Scott Gorham en Brian Robertson, breekt Thin Lizzy in 1976 definitief door met de single The Boys Are Back In Town en het bijbehorende album Jailbreak, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Na een aantal uitstekende albums stapt Robertson op. Gary Moore keert in zijn plaats terug, maar wordt na enige tijd alweer vervangen door Snowy White, die op zijn beurt weer wordt vervangen door John Sykes (ex Tygers Of Pan Tang). Begin 1983 kondigt Lynott het einde van Thin Lizzy aan. Van de afscheidstournee verschijnt eind dat jaar nog het album Live. Na Thin Lizzy zoekt Phil Lynott zijn heil in een nieuwe groep, Grand Slam, die wegens gebrek aan succes in 1985 weer wordt opgeheven. op 4 Januari 1986 overlijdt Phil Lynott, in het Salisbury Hospital in Londen aan de gevolgen van een hartaanval ten gevolge van een overdosis, een week eerder waarbij hij in een coma is geraakt. Phil Lynott is 34 jaar geworden.Als eerbetoon speelt in de zomer van 1986 op het Ierse Self Aid-festival een speciale Lizzy-editie, met Gorham, Downey en Moore en als zanger Sir Bob Geldof. Als laatste hommage aan Phil Lynott, de man die tijdens zijn leven de hardrock een menselijk gezicht, diepgang en inhoud geeft, spelen in 1990 de belangrijkste nog levende ex Lizzy-leden een nooit afgemaakte demotrack met zang van Lynott in. Het wordt de titelsong van de Greatest Hits CD Wild One (The Very Best Of), die vijf jaar na zijn dood nog eens duidelijk maakt hoezeer Lynott wordt gemist. Exact tien jaar na Phil's dood, 4 Januari 1996, geven John Sykes, Scott Gorham, Downey en Wharton in Dublin een herdenkingsoptreden, waarbij ze worden bijgestaan door o.a. Eric Bell en Midge Ure. In 1999 besluiten Lynott's oude maten om weer op te gaan treden onder de naam Thin Lizzy met als doel om de herinnering aan Lynott levend te houden onder het credo 'gone but not forgotten'. In 2005 wordt in Harry Street in Dublin een, op ware grote, bronzen beeld van Phil Lynott onthuld, waarbij ondermeer Gary Moore, Brian Robertson, Scott Gorham en zijn moeder aanwezig is.

Op 20 Augustus 1955 geven Bill Haley & His Comets, Pat Boone, The Four Lads en Elvis Presley een optreden in de St. Michael's School Assembly Hall en de Brooklyn High School in Cleveland, Ohio. Tijdens deze concerten is het voor het eerst dat Elvis Presley en Bill Haley elkaar ontmoeten. Universal maakt filmopnamen voor een korte documentaire over Bill Randle, een populaire discjockey van het lokale radiostation W.E.R.E. De werktitel van deze documentaire is The Pied Piper Of Cleveland, Or A Day In The Life Of A Famous Discjockey.

Elvis Presley wordt op 20 Augustus 1975 in het ziekenhuis in Memphis opgenomen. Hij heeft dan net twee optredens achter de rug in het Las Vegas Hilton in Las Vegas. Elvis Presley is verslaafd aan allerlei pillen, begint dik te worden en is uitgeput na een tournee die van 1 April tot 31 Juli 1975 heeft geduurd. Op 5 September 1975 is Elvis Presley terug in Las Vegas. Tussen 2 en 15 December 1975 haalt hij de concerten, die in Augustus niet door zijn gegaan, in.

Tee_setOp 20 Augustus 1966 komt Early In The Morning van de Delftse Tee-Set op nummer 37 binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van Early In The Morning staat een eigen versie van de Sam Cooke-compositie Nothing Can Ever Change This Love. Early In The Morning is geschreven door Robbie van Leeuwen, de gitarist/componist van de Haagse groep The Motions. Tee-Set bestaat uit Peter Tetteroo (zang) Gerard Romeijn (basgitaar), Polle Eduard (sologitaar), Carry Janssen (drums) en Robbie Plazier (toetsen). Op de hoes van Early In The Morning staan alleen Peter Tetteroo, Gerard Romeijn, Polle Eduard en Carry Janssen afgebeeld. In Hitweeek van 19 Augustus 1966 staat te lezen dat Robbie Plazier een ontzettende afkeer heeft van alles wat een fototoestel is. Plazier verschuilt zich angstvallig achter boompjes en bosjes als iemand van plan is Tee-Set te fotograferen, aldus Hitweek. Getuige de foto berust dit niet geheel op waarheid. Early In The Morning bereikt op 3 september 1966 de 27ste plaats in de Nederlandse Top 40.

Bon Jovi is op 20 Augustus 2000 de laatste groep die in het oude Wembley-stadion in Londen optreedt. Het is hun vijfde uitverkochte concert. Na 28 jaar zal het Wembley-stadion worden afgebroken om plaats te maken voor een nieuw modern stadion.

Shorts2_2The Shorts komen op 20 Augustus 1983 binnen op een 17de plaats in de Nederlandse Top 40 met hun tweede single Je Suis Tu Es. Op de B-kant van deze single staat het Ik Zing. Beide nummers zijn geschreven door Eddy de Heer. Deze Leidse organisator/producent/componist heeft The Shorts ontdekt tijdens een talentenjacht. The Shorts bestaan uit Hans Van Vondelen (zang/gitaar), Erik de Wildt (toetsen), Peter Wezenbeek (drums) en Hans Stokkermans (basgitaar). De eerste hit van de uit Delft afkoimstige formatie, Comment Ca Va, staat vanaf 4 Juni 1983 drie weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Je Suis Tu Es blijft op 3 september 1983 op vier steken.

In het Engelse Donington worden bij het jaarlijkse hardrock-festival Monsters Of Rock op 20 Augustus 1988 twee mensen doodgedrukt tijdens het optreden van Iron Maiden.

Marcia_griffithsDe Jamaicaanse Marcia Griffiths komt op 20 Augustus 1983 met haar single Electric Boogie binnen op nummer 33 in de Nederlandse Top 40. Electric Boogie bereikt op 10 September 1993 de twintigste plaats. Met Electric Boogie lanceert Marcia Griffith de Electric Slide, een dans die enige tijd zeer populair is in Amerika. In 1970 heeft Marcia Griffiths samen met Bob Andy als het duo Bob & Marcia een hit met Young Gifted And Black. De opvolger, The Pied Piper, blijft in 1971 in de Tipparade steken.

Dromen_zijn_bedrog Marco Borsato komt op 20 Augustus 1994 op een 36ste laats binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn eerste Nederlandstalige single Dromen Zijn Bedrog. Vanaf 1 Oktober 1994 staat deze single twaalf weken op de eerste plaats. Dromen Zijn Bedrog is een vertaling van Han Kooreneef en Leo Driessen van Storie Di Tutti Giorni van Riccardo Fogli uit 1982. Na twaalf weken wordt Dromen Zijn Bedrog op 24 December 1994 van de eerste plaats verdrongen door I Will Survive van The Hermes House Band. Die worden op 21 Januari 1995 op hun beurt door Marco Borsato met Waarom Nou Jij? weer de eerste plaats gestoten.

In Madame Tussauds in Londen wordt op 20 Augustus 2003 een interactief wassenbeeld van Pop Idol jurylid Simon Cowell in gebruik genomen. Door gebruik te maken van de laatste technieken is het mogelijk om je door Simon Cowell te laten jureren, nadat je voor hem gezongen hebt. Zinnen als: "That was extraordinary. Unfortunately extraordinarily bad.", "Do you really think that you could become a Pop Idol ? Well then you're deaf.", "Thank you. Goodbye." en "That was the worst performance I've ever", zijn dagelijks vele malen te horen.

Paul McCartney & Wings staan op 20 Augustus 1972 voor een concert in het Concertgebouw in Amsterdam. De voormalige Beatle en zijn nieuwe groep zijn sinds 9 Juli 1972 in een dubbeldekker op tournee door Europa. Een dag na het concert in Amsterdam spelen Paul McCartney & Wings in het Congresgebouw in Den Haag. Na Nederland is er één optreden in Antwerpen in Belgie. Het laatste concert wordt op 24 Augustus 1972 gegeven in Berlijn. Het is voor Paul McCartney zijn eerste tournee na het uiteenvallen van The Beatles. Wings zijn Paul en Linda McCartney, Henry McCullough, Denny Seiwell en Denny Laine.

SheehanBobby Sheehan, de bassist van de Amerikaanse rockband Blues Traveler, wordt op 20 Augustus 1999 dood aangetroffen in zijn huis in New Orleans. De doodsoorzaak wordt niet vrijgegeven. Bobby Sheehan zou om half vijf 's nachts zijn gaan slapen, wanneer vrienden hem 's morgens willen wakker maken terffen zij de muzikant dood aan in zijn bed. Bobby Sheenan staat bekend als een notoire drugsgebruiker, in 1997 is hij al eens gearresteerd voor het bezit van cocaine. Sheehan is een Blues Traveler van het eerste uur. Op alle zes verschenen albums, van de in 1987 opgerichte groep, is hij te horen. In 1995 krijgt Blues Traveler een Grammy voor de single Run Around. Zanger John Popper zegt over Sheehan: "Het was de beste vriend die ik ooit in deze wereld heb gehad". Bobby Sheehan is 31 jaar geworden.

Norman Cook (Fatboy Slim) treedt op 20 Augustus 1999 in het huwelijk met BBC Radio 1 DJ, Zoe Ball. Het huwelijk verloopt nogal stormachtig, en het stel gaat regelmatig uit elkaar. Begin Augustus 2005 vernieuwen Norman Cook en Zoe Ball hun huwelijks gelofte op het eiland Ibiza met een groot feest, waar veel sterren uit de dance-scene aanwezig zijn.

Op 20 Augustus 1974 verneemt een hevig verontwaardigde Bull Verwey, direkteur van de populaire zeezender Radio Veronica, uit een persbulletin van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat dat zijn zender tien dagen later haar uitzendingen moet staken, omdat dan in Nederland het Verdrag van Straatsburg van kracht wordt.

A_night_for_the_vietnam_veteranOp 20 Augustus 1981 geeft Bruce Springsteen in de Sports Arena in Los Angeles een benefietconcert voor Amerikaanse Vietnam veteranen. Het optreden wordt opgenomen en verschijnt later op de CD A Night For The Vietnam Veteran. Bruce Springsteen & The E Street Band spelen de volgende nummers: Who'll Stop The Rain?. Prove It All Night, The Ties That Bind, Darkness On The Edge Of Town, Johnny Bye Bye, Independence Day, Trapped, Two Hearts, Out In The Street, The Promised Land, The River, This Land Is Your Land, Badlands, Thunder Road, Hungry Heart, You Can Look (But You Better Not Touch), Cadillac Ranch, Sherry Darling, Jole Blon, Wreck On The Highway, Racing In The Street, Candy's Room, Ramrod, Rosalita (Come Out Tonight), Jungleland, Ballad Of Easy Rider, Born To Run, Detroit Medley en Twist And Shout.

Joe_dassinJoe Dassin overlijdt op 20 Augustus 1980, tijdens een akantie op Tahiti, totaal onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval. Joseph Ira Dassin wordt op 5 November 1938 in New York geboren als zoon van de Amerikaanse filmregisseur Jules Dassin en Beatrice Launer. Dassin groeit op in New York en Los Angeles. Later verhuist hij met zijn ouders naar Frankrijk. Dassin volgt een opleiding tot ethnoloog. Na het afsluiten van zijn studies in het Institut Le Rossey in Zwitserland verhuist Joe Dassin weer naar Amerika om aan de University Of Michigan te studeren. Na het behalen van zijn diploma verhuist Dassin weer terug naar Frankrijk. Hier vond hij een baan bij een radiostation, waardoor hij de eerste contacten in de muziekwereld kan leggen. Joe Dassin wil eigenlijk arts worden, maar kiest uiteindelijk voor de muziek. Joe Dassin wordt bekend met vertalingen van Amerikaanse en Italiaanse hits. In 1976 heeft de zanger een hit in Frankrijk met Le Cafe Des 3 Colombes, een vertaling van Het Kleine Cafe Aan De Haven van Vader Abraham. Zijn bekendste hits zijn Les Champs-Elyses,  L'été indien en Ca Va Pas Changer Le Monde. Joe Dassin is 41 jaar geworden.

Zangeres Connie Francis begint op 20 Augustus 1960, in Fort Lauderdale in de staat Florida, met de opnames van de film Where The Boys Are. Het is voor Connie Francis haar eerste film waar zij ook daadwerkelijk in beeld verschijnt. Eerder heeft zij in de film Rock Rock Rock uit 1957, haar stem geleend aan actrice Tuesday Weld. Where The Boys Are wordt geregisseerd door Henry Levin. Het scenario is van Glendon Swarthout en George Wells. Dolores Hart en George Hamilton zijn de hoofdrolspelers in Where The Boys Are. Connie Francis zingt de titelsong die is geschreven door Neil Sedaka en Howard Greenfield. De single van Where The Boys Are komt op 16 januari 1961 binnen in de Billboard Hot 100. Hij bereikt de vierde plaats.

Hang_on_sloopy_van_the_mccoysOp 20 Augustus 1965 verschijnt op het door Andrew Loog Oldham, de manager van The Rolling Stones, opgerichtte Immediate label het nummer Hang On Sloopy van The McCoys (IM 001). Hang On Sloopy komt op 2 September 1965 binnen in de Britse hitparade en eindigt uiteindelijk op nummer 5. In Amerika, waar de plaat op Bang Records verschijnt, wordt het een nummer 1 hit. Mick Jagger en Keith Richards schrijven heel wat liedjes voor de artiesten van Immediate Records, o.a. Wastin' Time voor Jimmy Tarbuck, Think en Out Of Time voor Chris Farlowe, Sittin' On A Fence voor Twice As Much en Back Street Girl voor Nicky Scott. Jimmy Page, later van THe YArdbirds en Led Zeppelin, produceert en arrangeert veel van de singles waarop hij zelf ook meespeelt. Financieel gaat het slecht met Immediate Records. Na 84 singles is het in Februari 1970 afgelopen voor de platenmaatschappij, die door belastingschulden falliet gaat. Korte tijd later verlaat Andrew Loog Oldham ook het land, om zich uiteindelijk te vestigen in Columbia. In de 4 jaar dat Immediate Records heeft bestaan, halen 24 singles de Engelse hitparade, waarvan negen de Top 10. Out Of Time van Chris Farlowe en (If Paradise Is) Half As Nice van Amen Corner bereiken in Engeland de eerste plaats. In Nederland heeft Immediate Records één nummer 1-hit. Vanaf 25 Mei 1968 staat Lazy Sunday van The Small Faces vier weken bovenaan in de Top 40.

Op de laatste dag van het Lowlands Festival in Biddinghuizen, 20 Augustus 2006, geeft The Urban Dance Squad een reunieconcert. De groep is in 2000 ontbonden. Vanaf 22 Augustus 2006 ligt hun verzamelalbum The Singles Collection in de platenwinkel. The Urban Dance Squad heeft in de jaren negentig internationaal succes met een baanbrekende combinatie van rock, funk, rap, hardcore en blues.

Larry Knechtel De Amerikaanse toetsenist, bassist en gitarist Larry Knechtel overlijdt op 20 Augustus 2009 in het Yakima Valley Memorial Hospital in Yakima, Washington aan de gevolgen van een hartaanval. Lawrence William Knechtel wordt geboren op 4 Augustus 1940 in Bell, Californie. Op jonge leeftijd volgt hij al pianolessen. Knechtel begint zijn muzikale carriere in 1957 in de rock & roll formatie Kip Tyler & The Flips uit Los Angeles. In 1959 wordt hij gevraagd voor The Rebels van Duane Eddy. Als pianist bij Phil Spector werkt Larry Knechtel mee aan het "fine-tunen" van de befaamde "Wall Of Sound". Daarnaast is de multi-instrumentalist veelvuldig in de studio te vinden en is hij o.m. als bassist te horen op de single Mr. Tambourine Man van The Byrds (1965). Ook heeft hij als pianist een wezenlijk aandeel in de plaat Bridge Over Troubled Water (1970) van Simon & Garfunkel, en maken The Mamas & Papas, The Beach Boys en The Doors gebruik van zijn kwaliteiten.  In 1971 maakt Larry Knechtel zijn opwachting in Bread; als vervanger van Rob Royer. De breed inzetbare muzikant speelt ondermeer de memorabele gitaar-solo op de hit The Guitar Man. De laatste jaren brengt Larry Knechtel door in Yakima, Washington. Hij doet opname-sessies voor Neil Diamond en The Dixie Chicks. Met de laatste band maakt hij nog een tournee in het kader van hun album Taking The Long Way, dat in de Verenigde Staten wordt onderscheiden met een Grammy Award. In 2007 wordt Knechtel opgenomen in de Musician's Hall of Fame. Larry Knechtel is 69 jaar geworden.

Een arts in Amerika dient op 20 Augustus 1992 een klacht in tegen The Southwest Bell Phone Company van 35 miljoen dollar. Volgens de arts is zijn vrouw overleden omdat hij het alarmnummer 911 niet kon bereiken vanwege het feit dat alle lijnen overbelast waren door de enorme vraag naar kaartjes voor country-zanger Garth Brooks, waarvan de verkoop juist begonnen was.

Slow_train_coming_van_bob_dylanVanaf 20 Augustus 1979 ligt het album Slow Train Coming van Bob Dylan in de platenwinkel. Dylan wordt op het album begeleid door The Muscle Horns, toetsenist Barry Beckett, drummer Pick Withers, bassist Tim Drummond, gitarist Mark Knopfler van Dire Straits en percussionist Mickey Buckins. Carolyn Dennis, Helena Springs en Regina Havis zorgen voor het nodige koorwerk. Op Slow Train Coming staan Gotta Serve Somebody, Precious Angel, I Believe in You, Slow Train, Gonna Change My Way Of Thinking, Do Right To Me Baby, When You Gonna Wake Up?, Man Gave Names To All the Animals en When He Returns. Slow Train Coming komt op 1 September 1979 de Nederlandse albumlijst binnen en bereikt de zevende plaats. In Amerika is het album goed voor een top 3-notering.

Shirley_basseygoldfingerShirley Bassey staat op 20 Augustus 1964 in de studio om samen met het orkest van John Barry de titelsong van Goldfinger op te nemen. De gelijknamige James Bond-film gaat op 17 September 1964 in Londen in premiere. Voor de derde keer speelt Sean Connery de rol van geheim agent 007. De Duitse acteur Gert Frobe speelt zijn tegenstander Goldfinger. Op 24 April 1965 komt de single van Goldfinger de Nederlandse Top 40 binnen. Shirley Bassey bereikt de vijfde plaats.

Joke Vloet is een fan van The Shuffles die altijd naar optredens komt kijken. Op 5 november 1970 valt het oog van zanger Albert West op haar. De zanger vraagt of hij haar naar huis mag brengen. Op 20 Augustus 1974 trouwen Albert en Joke in een bomvolle kerk op zo'n 100 meter van zijn ouderlijk huis in Rosmalen. In 1976 wordt hun dochter Josine geboren. Albert West heeft zijn vrouw en dochter altijd uit de publiciteit weten te houden, tot zijn 25-jarig artiestenjubileum in 1989. Pas dan verschijnt de eerste gezamenlijke foto in de bekende roddelbladen.

Jim_reevesOp 20 Augustus 1924 wordt in Galloway in Panola County, Texas de Amerikaanse country-zanger Jim Reeves geboren. In 1953 heeft Reeves zijn eerste succes met Mexican Joe. Daarna volgen hits als He'll Have To Go, Am I Losing You, Adios Amigo, I Love You Because en I Won't Forget You. Jim Reeves komt op 31 Juli 1964 bij een vliegtuigongeluk in de buurt van Nashville in Tennessee om het leven. De zanger zit zelf aan de stuurknuppel van een xc3xa9xc3xa9nmotorig toestel van het type Beechcraft. Bij het ongeluk komt ook zijn manager Dean Manuel om het leven. Na zijn dood wordt nog veel materiaal van Jim Reeves uitgebracht. There's A Heartache Following Me en Distant Drums zijn postuum noteringen in de Nederlandse hitparade.

The Troggs komen op 20 Augustus 1966 met de single With A Girl Like You op één in de Nederlandse Top 40. With A Girl Like You is geschreven door de zanger Reg Presley. Een jaar later komt Love Is All Around van The Troggs niet verder dan nummer 19. Ook dit is een compositie van Reg Presley. Op 20 Augustus 1994 komt de versie van Wet Wet Wet van Love Is All Around nummer 1 in Nederland.

Op 20 Augustus 1990 staat Aerosmith op de buhne van de Marquee Club in Londen. Vlak voor het einde van het optreden stapt Jimmy Page het podium op. De show eindigt dan in een jamsessie samen met de Led Zeppelin-gitarist.

Freedom Williams van C&C Music Factory valt tijdens een optreden in Tucson in Arizona op 20 Augustus 1991 uitgeput neer op het podium. De 2500 aanwezigen denken dat het bij de act hoort en beginnen spontaan te klappen. Freedom Williams moet een paar dagen voor behandeling in het ziekenhuis blijven.

I_cant_get_no_satisfaction_van_the_(I Can't Get No) Satisfaction van The Rolling Stones wordt op 20 Augustus 1965 in Engeland uitgebracht. In Engeland staat The Spyder And The Fly op de B-kant, in de rest van Europa The Under Assistent West Promotion Man. Het nummer dat is opgenomen tijdens een Amerikaanse tournee in een studio in Hollywood, is de eerste Jagger/Richards compositie die aan beide kanten van de Atlantische oceaan de top van de hitparade haalt. In Amerika is de single overigens al bijna 3 maanden eerder uitgebracht. In Nederland is (I Can't Get No) Satisfaction al op 7 Augustus 1965 uitgebracht. Eén week later komt de single op de vierde plaats van de Veronica Top 40 binnen. Daarna staat hij vier weken op nummer 2 achter Help! van The Beatles. Vanaf 18 September 1965 staat Satisfaction vijf weken op nummer 1.

Sting en Trudie Styler besluiten om, na tien jaar te hebben samengewoond, op 20 Augustus 1992 te trouwen. In het bijzijn van hun drie kinderen wordt het huwelijk in Londen gesloten. Trudie Styler draagt een trouwjurk die door de Italiaanse couturier Gianni Versace is ontworpen.

Op 20 Augustus 1967 verschijnt in The New York Times een artikel over een ruisonderdrukkingssysteem dat door de gebroeders Dolby is uitgevonden. Elektra Records is de eerste platenmaatschappij die het zogenaamde Dolby-systeem van R. en D.W. Dolby gaat toepassen.

Op 20 Augustus 1963 nemen de uit Kent afkomstige Bern Elliott & The Fenmen het nummer Money (That' What I Want) op. Op 1 November 1963 wordt de single uitgebracht. Money (That's What I Want) haalt de veertiende plaats in de Engelse hitparade. Het origineel is in 1960 een hit voor Barrett Strong.


Muziek Jarige Op 20 Augustus

1924: Jim Reeves - Country Zanger USA († 31 Juli 1964)
1931: Paul Robi - The Platters Zanger († 1 Feb. 1989)
1940: John Lantree - The Honeycombs Bas
1941: Dave Brock - Hawkwind Gitaar
1942: Isaac Hayes - Soul-Zanger USA († 10 Aug. 2008)
1946: Ralf Hutter - Kraftwerk Toetsen
1947: James Pankow - Chicago Trombone
1948: Jim Capaldi - Traffic Drums  († 28 Jan. 2005)
1948: Robert Plant - Led Zeppelin Zanger
1949: Phil Lynott - Thin Lizzy Zanger/Bas († 4 Jan. 1986)
1952: John Hiatt - Zanger USA
1952: Doug Fieger - The Knack Zanger
1954: Barry Johnson - Sweet Sensation Bas
1957: Leslie Knauer - Promises Zangeres
1963: Peter Gronvall - One More Time Zanger
1966: Dimebag Darrell (Darrell Lance Abbott) - Pantera Gitaar († 8 Dec. 2004)
1971: Fred Durst - Limp Bizkit Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten