Zoeken in de muziekgeschiedenis

8 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 9 Juli

Milan_b_williamsMilan B. Williams overlijdt op 9 Juli 2006 in het Anderson Cancer Center in Houston aan de gevolgen van kanker. Milan B. Williams wordt geboren op 28 Maart 1948 in Okolona in de Amerikaanse staat Missouri en is het meest bekend als een van de oprichters en origineel lid van The Commodores. De toetsenist van The Commodores is ondermeer verantwoordelijk voor nummers als Patch It Up, The Bump, Captain Quickdraw, Wonderland en Old- Fashion Love. En is mede auteur van hits als Brick House en Too Hot Ta Trot. In een verklarig laat drummer Walter Orange van The Commodores weten:"He was once, twice, three times a brother and we love him. He gave all that he could give to the Commodores. He'll always be remembered." Milan B. Williams is 58 jaar geworden.

Met een concert in Chateauvallon in Frankrijk beginnen Paul McCartney & Wings op 9 Juli 1972 aan een Europese tournee waarbij 26 steden worden aangedaan. Op 17, 19, 20 en 21 Augustus 1972 spelen Paul McCartney & Wings in Nederland. Het is voor Paul McCartney zijn eerste tournee na het uiteenvallen van The Beatles. Naast Paul en Linda McCartney bestaat Wings uit Henry McCullough, Denny Seiwell en Denny Laine. De tournee wordt gemaakt in een dubbeldekker met een psychedelisch interieur.

FreakoutVanaf 9 Juli 1966 ligt het album Freak Out van Frank Zappa in de platenwinkel. Freak Out is onder productionele leiding van Tom Wilson tussen 9 en 12 Maart 1966 opgenomen in de Sunset-Highland Studios of TTG Inc. in Hollywood, Californie, en gaat de geschiedenis als het eerste dubbel-album in de rockmuziek. Freak Out bereikt in 1967 een 130ste plaats in de Amerikaanse Billboard albumlijst. In 2003 staat Freak Out op nr 243 in het lijstje van muziekblad Rolling Stone van The 500 Greatest Albums Of All Time.

Tony Allan overlijdt op 9 Juli 2004 aan de gevolgen van keelkanker. Tony Allan is in de jaren zeventig vooral bekend als discjockey van de zeezenders Radio Nordsea International en Radio Caroline. Tony Allan, geboren als Anthony J. Smith, is 55 jaar geworden.

Ios_morgenOp 9 Juli 2008 maakt de manager de band IOS bekend dat de single Morgen uit de winkel wordt gehaald. IOS wordt hiertoe gedwongen door tabaksconcern Philip Morris omdat de hoes van de single te veel overeenkomsten zou vertonen met het ontwerp van een pakje Marlboro-sigaretten. De hoes is wit met rood en bevat de opmerking "Let op. Luisteren kan verslavend werken". Philip Morris claimt dat de duidelijke gelijkenis de reputatie van het merk Marlboro kan schaden en dat de band meelift op de bekendheid van het merk. Zanger Joost Marsman stelt dat dit nooit de bedoeling is geweest. "Naar onze mening is het niet meer dan een knipoog naar de thematiek van het liedje." Het nummer Morgen gaat over verslavingen. Om juridische stappen echter te voorkomen voldoet de band wel aan de eis van Philip Morris. Met een nieuwe hoes, op de singleverpakkingen staat nu een foto van de band, wordt de single weer uitgebracht. Morgen bereikt op 14 Juli 2008 een 19e plaats in de Dutch Charts als hoogste notering.

Voor de aanvang van de finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Italixc3xab en Frankrijk die op 9 Juli 2006 in Berlijn gespeeld wordt, brengen Shakira en Wyclef Jean hun hit Hips Don't Lie in een speciale remix ten gehore. Hips Don't Lie wordt gecombineerd met Bamboo, de officiele tune van de wereldvoetbalbondorganisatie FIFA. De remix is vanaf 10 Juli 2006 ook als download verkrijgbaar via internet.

KumaheK3 (van de drie K's van de zangeressen Karen Damen, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke) scoort op 9 Juli 2005 met het nummer Kuma He de zeshonderdste nummer 1-hit in de historie van de Nederlandse Mega Charts. Een geschiedenis die teruggaat naar 30 Oktober 1965 als Het Parool wekelijks een Top 20 afdrukt. Deze hitparade wordt uitgezonden in Tijd Voor Teenagers bij de VARA op Hilversum 1. In de eerste lijst staat Yesterday van The Beatles bovenaan. Sindsdien zijn er nog 599 andere nummer 1-hits geweest. Aretha Franklin met Spanish Harlem is op 5 november 1971 de honderdste. Cokane In My Brain van Dillinger is op 13 Augustus 1977 de tweehonderdste. Suzanne van V.O.F. De Kunst is op 19 November 1983 de driehonderdste. Dirty Cash (Money Talks) van The Adventures Of Stevie V. is op 21 Juli 1990 de vierhonderdste. My Heart Will Go On van Celine Dion is op 21 Februari 1998 de vijfhonderdste nummer 1-hit in de Mega Charts. Kuma He gaat over zon, zee, strand en liefde en is de voorloper van het gelijknamige nieuwe album dat op 8 Oktober 2005 op nummer 1 binnenkomt in de Nederlandse Album Top 100. Naar aanleiding van dit succes worden de geplande vier concerten in Ahoy op 22 en 23 Oktober 2005 uitgebreidt naar twaalf achtereenvolgende concerten. K3 breekt hiermee een record, en wordt de eerste muziekact die twaalf concerten geeft het sportpaleis in Rotterdam.

Op 9 Juli 1957 gaat in het Stand Theatre in Memphis de film Lovin' You in premiere. In deze tweede film van Elvis Presley is de debuterende Dolores Hart zijn tegenspeler. De opname voor Lovin' You os op 21 Januari 1957 begonnen. Eind Maart 1957 is de film voltooid. De regie is in handen van Hal Kanter. In Lovin' You zingt Elvis ondermeer de nummers Hotdog, Lonesome Cowboy, Teddy Bear en Got A Lot Of Livin' To Do. Bij dit laatste nummer bevinden Elvis' ouders, Gladys en Vernon Presley zich in de film onder het publiek.

David_byronZanger David Byron wordt op 9 Juli 1976, na een conflict met manager Gerry Bron uit Uriah Heep gezet. Hij wordt opgevolgd door John Lawton, de van The Les Humphries Singers afkomstige zanger, die uiteindelijk maar twee jaar bij Uriah Heep blijft. Vanaf het moment dat David Byron uit de groep wordt gezet gaat het snel bergafwaards met hem. Hij richt Rough Diamond op, met ex-gitarist van Humple Pie Clem Clempson, maar dat wordt geen succes. Daarna begint hij Baby Faced Killer, waar hij ook geen succes mee heeft, en uiteindelijk The Byron Band. Door zijn steeds maar toenemende alcoholisme mislukt uiteindelijk alles, en kan hij zijn successen van vroeger niet meer evenaren. Op 28 Februari 1985 overlijdt David Byron op 38 jarige leeftijd.

Op 9 Juli 1956 maakt Dick Clark maakt zijn televisiedebuut als presentator van het televisieprogramma Bandstand. Clark is de opvolger van Bob Horn die door de lokale zender WFIL in Philadelphia (waar Bandstand wordt uitgezonden) ontslagen is nadat hij dronken achter het stuur is aangehouden door de politie. Vanaf 5 Augustus 1957 wordt Bandstand als American Bandstand dagelijks coast-to-coast uitgezonden door ABC. In 1963 wordt American Bandstand een wekelijks programma. Dick Clark houdt het op 60-jarige leeftijd in 1989 voor gezien en stopt als presentator van dit programma. Dick Clark wordt opgevolgd door de 26-jarige David Hirsch. Tegenvallende kijkcijfers doen ABC besluiten uiteindelijk met American Bandstand te stoppen.

De Black & Blue World Tour van The Backstreet Boys wordt op 9 Juli 2001 afgebroken. Eén van de Backstreet Boys, A.J. McLean lijdt aan een alcoholverslaving. McLean wordt met spoed in een ontwenningskliniek opgenomen. Op 24 Augustus 2001 kunnen The Backstreet Boys hun tournee weer hervatten.

Dennis_edwardsOp 9 Juli 1968 treden The Temptations tijdens het Valley Forge Music Festival in Pennsylvania voor het eerst op zonder hun leadzanger David Ruffin. Zijn plaats wordt ingenomen door Dennis Edwards (foto). Ruffin, die vervolgens aan een solo carriere begint, is uit de groep gezet omdat hij met zijn gedrag voortdurend onrust en spanningen veroorzaakt. In 1982 keert David Ruffen eenmalig terug voor een reunie-LP en een tournee met The Temptations. Op 1 Juni 1992 overlijdt de zanger aan een overdosis. David Ruffen is 50 jaar geworden.

Jim Morrison wordt op 9 Juli 1971 op het kerkhof Pere Lachaise in Parijs begraven. De zanger van The Doors is op 3 juli 1971 dood aangetroffen in de badkamer van zijn Parijse woning. Hij blijkt aan een hartstilstand te zijn overleden. Jim Morrison is 27 jaar geworden. Zijn graf is nu nog steeds een bedevaartsoord voor fans van The Doors. Die veroorzaken echter zoveel overlast dat Jim's laatste rustplaats nu permanent bewaakt moet worden.

Cliff Richard onderneemt van 9 t/m 27 Juli 1985 een gospel-tournee door Groot-Brittannie en de Kanaaleilanden. Deze tournee wordt enige tijd onderbroken als blijkt dat de zanger een keelontsteking heeft.

In Europa wordt op 9 Juli 1968, één dag na de Amerikaanse release, de single Do It Again van The Beach Boys uitgebracht. Het door Brian Wilson en Mike Love geschreven Do It Again, met op de B-kant Wake The World van Brian Wilson en Al Jardine, komt op 27 Juli 1968 op een 40ste plaats in de Nederlandse Top 40. Op 31 Augustus 1968 bereikt Do It Agin de 5e plaats als hoogste notering.

Frank_sinatraOp 9 Juli 1974 veroorzaakt Frank Sinatra een enorme rel in Australie. Tijdens een optreden in de Festival Hall in Melbourne houdt de zanger een monoloog waarin hij vrouwelijke journalisten uitmaakt voor goedkope hoeren. Hun mannelijke collega's noemt hij parasieten. Sinatra blijkt kwaad te zijn over de wijze waarop hij, bij zijn aankomst op het vliegveld van Melbourne door verslaggevers is belaagd. De Australische vakbonden reageren furieus op Sinatra's uitlatingen en eisen dat de zanger zijn excuses aanbiedt. Zolang die uitblijven wordt Old Blue Eyes geboycot. De zaak wordt een media-spektakel. Sinatra's tweede concert op 10 Juli 1974 wordt afgezegd en de zanger is gedwongen om zich drie dagen schuil te houden op zijn kamer in het Boulevard hotel in Sydney. Hij wil het land eigenlijk verlaten, maar dat gaat niet omdat de vakbondsleden op het vliegveld weigeren om brandstrof voor zijn toestel te leveren. Hoewel Sinatra nooit echt zijn excuses aanbiedt, worden de gemoederen uiteindelijk toch gesust door tussenkomst van de vakbondsman Bob Hawke, die later minister-president van Australie zou worden. Sinatra geeft op 14, 15 en 16 Juli toch nog drie optredens in Sydney en verlaat dan het land om er veertien jaar lang niet meer terug te keren. Het verhaal van de rel wordt later verfilmd in de rolprent The Night We Called It A Day, met Dennis Hopper in de hoofdrol.

John Lennon komt op 9 Juli 1969 eindelijk naar Abbey Road-Studio 2 voor nieuwe plaatopnamen. Lennon neemt wel Yoko Ono en een tweepersoonsbed met zich mee! Omdat Yoko Ono zwanger is en Lennon nog last heeft van het auto-ongeluk van 1 Juli 1969 moeten John Lennon en Yoko Ono geregeld rust nemen. Volgens technicus Martin Benge moet " het moet niet gekker worden". The Beatles werken op 9 Juli aan het nummer Maxwell's Silver Hammer, één van de tracks op hun nieuwe album Abbey Road.

Op 9 Juli 1995 geeft Grateful Dead een concert op Soldier Field in Chicago. Het blijkt het laatste optreden te zijn waar leider Jerry Garcia bij aanwezig is. Garcia Lijdt aan suikerziekte, en overlijdt op 9 Augustus 1995 in een drugskliniek aan de gevolgen van een hartstilstand.

Thunderclap_newmaPete Townshend van The Who is op 9 Juli 1969 aanwezig in de Eel Pie Sound Studio in Londen, waar hij de laatste hand legt aan het debuutalbum van Thunderclap Newman. De opnames worden gemaakt op twee Revox stereo recorders, pas halverwege het opnemen van het album krijgt de studio beschikking over een 8-Track opname systeem. Onder het pseudoniem Bijou Drains neemt Pete Townshend alle bas partijen voor zijn rekening en speelt op het nummer Hollywood Dream ook nog pedal steel gitaar.

Op 9 Juli 1969 staat Pink Floyd in de Abbey Road Studio in Londen om het nummer Biding My Time op te nemen. Biding My Time wordt geproduceerd door Norman 'Hurricane' Smith. De compositie van Roger Waters wordt pas in Mei 1971 uitgebracht op de verzamel-LP Relics.

My_aim_is_trueNadat Declan McManus, na jaren, alle grote, minder grote en kleine platenmaatschappijen heeft afgelopen krijgt hij begin 1977 een kans bij het net opgerichtte label Stiff Records. McManus neemt hierop op 9 Juli 1977 ontslag bij Elizabeth Arden Cosmetics en wordt full-time muzikant en noemt zich Elvis Costello. Oprichter van Stiff Records, Jake Riviera wordt zijn manager. Het debuut album van Elvis Costello, My Aim Is True verschijnt in Augustus 1977 en bevat oa de hit Watching The Detectives. My Aim Is True komt op 22 Oktober 1977 binnen in de Nederlandse Album Top 50, en komt tot een 37ste plaats. Op My Aim Is True staan de volgende nummers: Welcome To The Working Week, Miracle Man, No Dancing, Blame It On Cain, Alison, Sneaky Feelings, (The Angels Wanna Wear My) Red Shoes, Less Than Zero, Mystery Dance, Pay It Back, I'm Not Angry en Waiting For The End Of The World.

Mississippi_blues_epNadat The Rolling Stones op 8 Juli 1978 in het Soldier Field in Chicago, Illinois een concert hebben gegeven heeft de groep de volgende dag 9 Juli 1978 een dag vrij. Keith Richards heeft daarom een in Chicago een jam-sessie met Muddy Waters georganiseerd. Waters is één van de grote voorbeelden van The Rolling Stones, en indirect ook de naamgever van de Stones. Brian Jones heeft in 1962 het besluit genomen om de naam The Rollin' Stones te gaan gebruiken. Dave Godin, een vriend van Mick Jagger over de naam in relatie met Muddy Waters: "Ik was erbij toen ze een besluit namen over de naam, en die kwam helemaal niet van de 78-toerenplaat "Rolling Stone Blues" van Muddy Waters. Je wilde nog niet dood gezien worden met een 78-toerenplaat. Wij haddeen alleen 45-toeren singles en 7 inch EP's. Niemand had 78-toeren platen. Ik bezat de Mississippi Blues EP op het Londonlabel uit 1956. Hierop staat "Mannisch Boy" met de kreet "Ooo, I'm A Rollin' Stone." 

Tijdens een concert van The Fortunes op 9 Juli 1966 in The Starlight Rooms in Lincoln, wordt bassist Rod Allen door enthousiaste fans van het podium het publiek ingetrokken. Door de val loopt hij zulke verwondingen op, dat een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is geworden.

John Coletta, voormalige manager van Deep Purple en Whitesnake, overlijdt op 9 Juli 2006 aan de gevolgen van een hartaanval als hij in zijn huis in Spanje naar de finale van het wereldkampioenschap voetbal zit te kijken. John Coletta wordt eind 1967 door Deep Purple manager Tony Edwards gevraagd om hem te helpen de nieuwe band te lanceren. John Coletta werkt van 1968 tot 1976 als manger bij Deep Purple en gaat vaak mee als de band op tournee is. Nadat Deep Purple in de tijd van David Coverdale uit elkaar gaat, neemt Coletta Coverdale's nieuwe band Whitesnake onder zijn hoede. John Coletta is 75 jaar geworden.

Met een optreden in Memphis, Tennessee beginnen The Jacksons op 9 Juli 1981 aan hun Triumph Tour. In totaal zullen de broers uit Gary in Indiana negenendertig Amerikaanse steden aandoen. De vier concerten in Los Angeles zijn in recordtijd uitverkocht. Actrice Katherine Hepburn verzorgt de introductie voor het optreden in Madison Square Garden in New York. Een live-registratie van dit concert verschijnt op het album Jacksons Live. Deze LP komt op 28 November 1981 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt de dertigste plaats.

LocomotionDe hele cast van de televisieserie Neighbours wordt tijdens het Alan Hardy's Football-benefietconcert in Australixc3xab op 9 Juli 1987 uitgenodigd gezamenlijk een lied ten gehore te brengen. Kylie Minogue verrast het publiek met de jaren zestig-hit van Little Eva, The Loco-Motion. Iedereen is onder de indruk van haar zangkwaliteiten. Met behulp van Kaj Dahlstrom van de Sing-Sing Studio in Melbourne wordt The Loco-Motion door Kylie Minogue opgenomen. Dahlstrom klopt vervolgens bij verschillende platenmaatschappijen aan om de demo onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk toont Mushroom Records in Melbourne een klein beetje interesse. Michael Gudinski, de bestuursvoorzitter, stuurt een memo naar twee stafleden met het verzoek om de demo eens te beluisteren, omdat hij hem 'best grappig' vind en misschien moeten ze eens een kans wagen. De doorslaggevende aanbeveling voor Mushroom is echter dat Kylie Minogue in zeer korte tijd één van de bekendste gezichten van Australixc3xab is geworden. Met behulp van Mike Duffy van het Stock Aitken en Waterman imperium wordt The Loco-Motion professioneel opgenomen. Amanda Pelman van de PR afdeling van Mushroom bedenkt het plan om de single direct na de Neighbours aflevering waarin Charlene (Kylie Minogue) met Scott (Jason Donovan) trouwt uit te brengen. Deze aflevering is DE aflevering waarop heel Australie zit te wachten. Het is een ijkoud berekend opportunisme, waarvan al bijna vaststaat dat het als strategie succes gaat hebben. The Loco-Motion wordt medio half Juli 1987 uitgebracht vlak nadat miljoenen potentiele platenkopers de 'bruiloft van het jaar' op televisie gezien hebben. The Loco-motion staat zeven weken op de eerste plaats in Australie en wordt de bestverkochte plaat van 1987, en van de afgelopen tien jaar. Voor Kylie Minogue is het het begin van een muzikale carierre die tot nu toe al meer dan 25 jaar duurt.

Op 9 Juli 1999 stapt Jerry Hall naar de rechter om echtscheiding van Mick Jagger aan te vragen. Uit een DNA-onderzoek blijkt dat de Rolling Stones-zanger de vader is van de zoon van de Braziliaanse actrice Luciana Giminez Morad. Lucas Morad Jagger is op 16 Mei 1999 geboren. Op 13 Augustus 1999 blijkt voor een Londense rechtbank dat Mick Jagger en Jerry Hall nooit officieel voor de wet zijn getrouwd. Tijdens de huwelijksplechtigheid op 21 November 1990 op Bali blijken geen geldige documenten te zijn getekend.

The_fabulous_johnny_cashNadat Carl Perkins in Februari 1958 platenmaatschappij Sun Records heeft verruild voor Columbia verlaat ook Johnny Cash op 9 Juli 1958 de platenmaatschappij van Sam Phillips. Johnny Cash tekent, net als Perkins, ook een contract bij Columbia. Met behulp van Luther Perkins (gitaar), Don Helms (steel gitaar), Marshall Grant (bas), Morris Palmer en Buddy Harman (drums) en Marvin Hughes (piano) wordt tussen 24 Juli 1958 en 13 Augustus 1958 in de Bradley Film & Recording Studio in Nashville het album The Fabulous Johnny Cash opgenomen. Zijn debuutalbum voor Columbia wordt geproduceert door Don Law, en wordt algemmen beschouwd als het beste wat hij voor zijn nieuwe label opneemt. Op The Fabulous Johnny Cash staan ondermeer Run Softly Blue River, That's All Over, Troubadour, That's Enough, One More Ride, I Still Miss Someone, Don't Take Your Guns To Town en I'd Rather Die Young. Sun Records brengt na zijn vertrek nog vier verzamel albums van Johnny Cash op de markt.

Bryan Adams breekt op 9 Juli 1988 een Portugees record wanneer er 30.000 mensen naar zijn show in Lissabon komen. Als gast ontvangt de Canadese zanger de Britse zangeres Bonnie Tyler. Tyler zingt Straight From The Heart en No Way To Treat A Lady. De nummers zijn speciaal door Bryan Adams voor haar geschreven.

The Rolling Stones staan op 9 Juli 1995 in het Don Valley Stadium in Sheffield, Engeland. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat de Stones weer op de planken in Groot-Brittannie staan. The Rolling Stones zijn sinds Juni 1995 bezig aan het Europese gedeelte van de Voodoo Lounge Tour. Deze tour wordt op 30 Augustus 1995 afgesloten met een concert in het Feyenoord stadion in Rotterdam.

Bobby_helms_my_special_angelOp 9 Juli 1957 neemt Bobby Helms de single My Special Angel op. My Special Prayer komt op 14 Oktober 1957 binnen in de Billboard Top 100, en haalt de 7de plaats. Bobby Helms wordt op 15 Augustus 1935 geboren in Bloomington in Indiana. Als kind treedt hij op in de lokale televisieshow van zijn vader. In 1957 heeft Bobby Helms zijn eerste hit met Fraulein. Deze single bereikt de 36ste plaats in de Billboard Top 100. Zijn grootste hit heeft Bobby Helms in 1957 met de Kerst-single Jingle Bell Rock. Op 19 Juni 1997 overlijdt de zanger op 61-jarige leeftijd.

Barbra Streisand en Elliott Gould besluiten op 9 Juli 1971 uit elkaar te gaan. Het paar is op 21 Maart 1963 met elkaar getrouwd. Op 29 december 1966 wordt hun zoon Jason Emanuel geboren. Elliott Gould hertrouwt in 1974 met Jennifer Bogart, de dochter van de filmregisseur Paul Bogart. Eerder hebben Elliott Gould en Jennifer Bogart al een zoon en een dochter gekregen. In 1976 gaat het paar uit elkaar, maar twee later trouwen zij opnieuw met elkaar. Na een jaar gaam zij definitief uit elkaar. De 56-jarige Barbra Streisand hertrouwt op 1 Juli 1998 met de 57-jarige James Brolin.

Vanaf 9 Juli 1996 ligt het achttiende album van Prince, Chaos And Disorder in de platenwinkel. Chaos And Order komt op 20 Juli 1996 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en komt slechts tot een vijftiende plaats.

Op 9 Juli 1974 beginnen Crosby Stills Nash & Young met een optreden in Seatlle aan een reunie-tournee. David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash en Neil Young zijn een paar maanden eerder weer bij elkaar gekomen tijdens een solo-optreden van Stephen Stills. Dit bevalt de heren dermate goed dat besloten wordt weer te gaan toeren.

Cliff Richard & The Shadows beginnen op 9 Juli 1965 aan een zes-steden-tournee door Scandinavie. Het eerste live-optreden is in Kopenhagen, Denemarken. Vierduizend fans gaan uit hun dak bij het horen van onder meer Don't Talk To Him, Constantly, Bachelor Boy, Do You Wanna Dance, On The Beach en Hi-Heel Sneakers.


Muziek Jarige Op 9 Juli

1925: Alan Dale - Zanger USA († 20 April 2002)
1929: Lee Hazelwood - Componist/Zanger USA († 4 Aug. 2007)
1941: Don McPherson - Main Ingredient Zanger († 4 Juli 1971)
1946: Bon Scott - AC/DC Zanger († 20 Feb. 1981)
1946: Joe Micelli - John Fred & His Playboy Band
1946: Mitch Mitchell (John Mitchell) - Drummer Engeland († 12 Nov. 2008)
1947: Jerney Kaagman - Zangeres Earth & Fire
1950: Gwen Guthrie - Soul Zangeres USA († 4 Feb. 1999)
1953: Kate Garner - Haysi Fantayzee Zangeres
1954: Debbie Sledge - Sister Sledge Zangeres
1954: Renee De Haan - Zangeres Nederland
1959: Jim Kerr - Simple Minds Zanger
1959: Marc Almond - Soft Cell Zanger
1965: Courtney Love (Courtney Michelle Harrison) - Hole Zangeres/Gitaar
1965: Frankie Bello - Anthrax Bas
1965: Ian Devaway - Blue Zone Zanger
1965: Tom Hingley - Inspiral Carpets Zanger
1967: Dickon Hinchcliffe - Tindersticks Gitaar/Viool
1967: Owen Paul - Catatonia Gitaar
1971: Kelvin Grant - Musical Youth Zanger
1975: Jack White (John Gillis) - The White Stripes Zanger/Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten