Zoeken in de muziekgeschiedenis

31 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 31 Juli

Jim_reevesOp 31 Juli 1964 komen de Amerikaanse countryzanger Jim Reeves en zijn pianist en vriend, Dean Manuel, om het leven bij een vliegtuigongeluk bij Nashville, Tennessee. Het vliegtuigje, dat op weg is van Arkansas naar Nashville, komt in een dikke mist terecht en stort neer. De zanger zit zelf achter de stuurknuppel van een éénmotorig toestel van het type Beachcraft Debonair. Het wrak met daarin de stoffelijke resten, wordt pas na twee dagen gevonden. James Travis Reeves wordt op 20 Augustus 1923 geboren in Galloway, Texas als jongste in een gezin met 9 kinderen. Zijn vader overlijdt wanneer hij 1 jaar oud is. Ondanks zijn liefde voor de muziek begint Jim Reeves een carrixc3xa8re als honkballer, waaraan in 1947 een vroegtijdig einde komt door een enkelblessure. Reeves krijgt een baan als dj bij een radiostation in Louisiana en in 1953 neemt hij zijn eerste succesplaat, Mexican Joe, op. In 1955 tekent Reeves een contract met RCA en wordt lid van de Grand Ole Opry. Tegen het einde van de jaren 50 komt de Rock & Roll op en verschuift Jim Reeves onder invloed van Chat Atkins zijn stijl van de pure country wat in de richting van de Rock & Roll. Jim Reeves is, met Patsy Cline, een van de eersten die de Nashville-sound brengen. Bekende nummers van Jim Reeves zijn ondermeer: Talkin' To Your Heart, Yonder Comes A Sucker, Distant Drums, I Love You Because I  Won't Forget You, Adios Amigo, Blue Boy, Billy Bayou en Am I Losing You. Zijn grootste hit heeft Jim Reeves in 1959 met He'll Have To Go, en is daarmee de eerste countryzanger die ook scoort in de pophitlijst. Ook lang na zijn dood heeft Reeves nog hitnoteringen. De laatste is een duet met Patsy Cline, I Fall To Pieces uit 1982. Een en ander is mogelijk door de enorme hoeveelheden niet uitgebracht studiomateriaal en het zorgvuldige beheer daarvan door zijn vrouw. Jim Reeves is 39 jaar geworden.

Harry James staat op 31 Juli 1942 met zijn orkest in de Columbia studio in New York voor de opname van het nummer I've Heard That Song Before. Op deze later tot een million-seller uitgroeiende single is Helen Forrest te horen als zangeres. I've Heard That Song Before is afkomstig uit de film Youth On Parade. De single komt op 16 Januari 1943 binnen in de Amerikaanse hitparade. De 78 toerenplaat staat maar liefst dertien (!) weken op de eerste plaats.

Mick_en_keith_1967Op 31 Juli 1967 vernietigt een rechtbank in Londen, in hoger beroep, de veroordelingen van Mick Jagger en Keith Richards wegens gebrek aan bewijs. Een lagere rechtbank heeft de twee eind Juni wegens drugsbezit veroordeeld tot gevangenisstraffen en forse boetes. De oorspronkelijke vonnissen hebben in Engeland een stormvloed van publieke verontwaardiging veroorzaakt. Om uiting te geven aan hun solidariteit met Mick en Keith, neemt The Who coverversies op van The Last Time en Under My Thumb en zingen John Lennon en Paul McCartney mee in het achtergrond koor op We Love You. Met hun nieuwe single, die op 18 Augustus 1967 in de winkels ligt, bedanken The Rolling Stones iedereen voor hun steunbetuigingen. De groep hoort van de vrijspraak terwijl ze een promotiefilm voor We Love You aan het opnemen zijn.

Veronica_blijft_als_u_dat_wiltHet personeel van de zeezender Radio Veronica start op 31 Juli 1971 spontaan de aktie Veronica Blijft Als U Dat Wilt, uit vrees voor het voortbestaan van de populaire zender. Die is in gevaar na de bomaanslag op de MEBO 2, het zendschip van Radio Northsea International in Mei 1971, en de daarop volgende arrestatie van Veronica directeur Bull Verwey.

Billy Joel en Bryan Adams geven op 31 Juli 2006 een gezamenlijk gratis concert. Even buiten het Colosseum in Rome zingt Billy Joel ondermeer New York State Of Mine, Piano Man, Honesty en Just The Way You Are. Bryan Adams speelt zijn klassiekers als Summer Of '69 en Run To You. Optredens voor het Colosseum zijn de laatste jaren een traditie geworden in Rome. Ondermeer Paul McCartney en Simon & Garfunkel zijn Billy Joel en Bryan Adams voorgegaan.

Who_ticket_1971Op 31 Juli 1971 wordt in het Forest Hills Stadium in New York de 22-jarige beveiligingsbeamte George Byrington doodgestoken tijdens een concert van The Who. De dader, Ken Flaherty, is een oude bekende van de politie, en komt tot zijn daad komt omdat hem de toegang tot het openluchtconcert wordt geweigerd. Ondanks het overlijden van Byrington gaat het concert door. 30.000 fans zien en horen de volgende nummers: Love Ain't For Keeping, Pure And Easy, My Wife, I Can't Explain, Substitute, Bargain, Behind Blue Eyes, Magic Bus, Won't Get Fooled Again, I Don't Know Myself, Baby Don't You Do It, Pinball Wizard, See Me Feel Me, Water, My Generation, Magic Bus, Naked Eye en Roadrunner.

Tijdens een routine verkeerscontrole op 31 Juli 1999, door de politie van New York , wordt Ol Dirty Bastard van de Wu-Tang Clan gearresteerd. Bij het doorzoeken van de auto vind de politie de Crack en Marijuhana. Ol Dirty Bastard (Russell Jones) wordt meegenomen naar het poliotie buraeu, en later op borgtocht weer vrijgelaten.

BorriquitoDe Spaanse zanger Peret komt op 31 Juli 1971 op een 17de plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met zijn single Borriquito. Borriquito (Spaans voor ezel) staat vanaf 14 augustus 1971 zeven weken op nummer één in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van deze single staat Que Cosas Tiene El Amor. Zowel Borriquito als Que Cosas Tiene El Amor zijn door Peret zelf geschreven. Peret wordt als Pedro Pubill Calaf in 1935 geboren. Als kind wil hij artiest worden. Zijn vader vindt dit geen goed idee. Ondanks deze tegenwerking gaat Peret toch de muziek in. In Spanje staat hij in de jaren zestig geregeld in de hitparade. Daarnaast is hij als acteur op het witte doek te zien. In 1967 breekt Peret door in Europa als hij op de internationale muziekbeurs MIDEM in Cannes optreedt met o.a. Donovan en Sandie Shaw. Hoogtepunt in zijn carriere vindt Peret zijn optreden tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen van 1992 die in Barcelona worden gehouden.

Op 31 Juli 1970 besluiten The Rolling Stones hun platencontract met Decca niet te verlengen. De groep begint een eigen platenmaatschappij, Rolling Stones Records. Op 23 April 1971 is Sticky Fingers het eerste album die op Rolling Stones Records wordt uitgebracht.

John_phillipsJohn Phillips, de drijvende kracht achter The Mama's & The Papa's wordt op 31 Juli 1980, door de Federale politie gearresteerd in zijn buitenverblijf in Long Island, New York, wegens het in bezit hebben van een paar gram cocaxc3xafne. In April 1981 wordt hij aanvankelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar, maar de straf wordt later terug gebracht tot 250 uur dienstverlening, en het geven van lezingen over de slechte invloed van drugs.

Op 31 Juli 2001 overlijdt in Londen, volkomen onverwacht, BBC producer John Waters aan de gevolgen van een hartaanval. John Waters gaat in 1967 bij de BBC werken en wordt twee jaar later de vaste producer van John Peel bij het programma Top Gear. De samenwerking tussen Waters en John Peel zou meer dan twintig jaar duren. Later krijgt John Waters ook eigen programma's bij de BBC zoals: Walter's Weekly (Radio 1) en Idle Thoughts (Radio 4). In een reaktie op de dood van John Waters zegt John Peel: "I feel as though an exceptionally talkative but much loved older brother has died". John Waters in 63 jaar geworden.

Tijdens een concert van The Who op 31 Juli 1967 in het Bayfront Center in St. Petersburg in Florida, ontmoet Pete Townshend zijn oude schoolvriend, Tom Wright, met wie hij op de kunstacademie heeft gezeten. Tom Wright over deze ontmoeting: "I was working as an underwater photographer in Florida, The Who came to Florida, and that was the end of the underwaterphotography career". The Who heeft dringend publiciteitsfoto's nodig en vraagt aan Tom Wright of hij met de groep mee wil reizen. Later klimt Tom Wright op tot Tourmanager.

Baatin Op 31 Juli 2009 overlijdt in zijn woning in Detroit, Michigan de rapper Baatin. Volgens de politie is hij een natuurlijke dood gestorven. Baatin wordt in Maart 1974 geboren als Titus Glover. Hij noemt zichzelf eerst Scandalous-T en Eazy-T. Zijn muzikale loopbaan begint rond 1986, op de Pershing High School in East Side Detroit. Hij raakt daar bevriend met rapper Proof van D12 en samen treden ze op tijdens hip-hop feesten in Stanley's Cafxc3xa9 en 1515 Broadway. In 1991 veranderd zijn hip-hopgroep, Ssenepod (omgekeerde van Dopeness) van naam in Slum Village. Tegelijkertijd neemt hij dan de naam Baatin aan (Baatin is islaams voor "Hidden"). De groep bestaat dan uit Jay Dee, Baatin en T3. Baatin verlaat in 2003 Slum Village nadat schizofrenie bij hem is vastgesteld. Ondanks zijn ziekte vervolgt Baatin zijn carriere voornamelijk als solist. In 2008 komt het evenwel weer tot een hereniging met T3. Het laatste muzikale wapenfeit is de plaat Villa Manifesto. De gezaghebbende New Yorkse MC Talib Kweli memoreerd Baatin na zijn overlijden als "More influential than you can imagine". Baatin is 35 jaar geworden.

Op 31 Juli 1979 treedt Ron Brandsteder in het huwelijk met Patty Brard. Twee jaar later gaan de populaire presentator en de zangeres van Luv'uit elkaar. Patty Brard hertrouwt in 1983 met de rijke Italiaan Carlo Nasi. Ron Brandsteder hertrouwt eveneens in 1983 met Yvonne Baggen, met wie hij (nog) steeds samen is.

AvalonRoxy Music komt op 31 Juli 1982 op de eerste plaats in de LP Top 50 met het album Avalon. Het blijkt de laatste officiele plaat van Roxy Music te zijn, twee jaar later gaat de groep uit elkaar. Avalon is het bestverkochte album van Roxy Music, er worden drie singles van getrokken, die allemaal grote hits worden: Avalon, nummer drie in de Top 40, More Than This wat een 24ste plaats haalt, en Take A Chance wat op nummer 18 komt. Op Avalon bestaat Roxy Music nog slecht uit drie "originele leden", zanger Bryan Ferry, gitarist Phil Manzanera en saxofoonspeler Andy MacKay. Tijdens de opname's van Avalon zijn de spanningen ook onder de drie originele leden goed merkbaar. Wanner gevraagd wordt naar de beste herinnering tijdens de opname's, zegt Phil Manzanera: "The day the bloody thing was finished".

Op 31 Juli 1991 wordt Chris Robinson veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De zanger van The Black Crowes krijgt de straf opgelegd, omdat hij in een winkel in Denver een klant in haar gezicht heeft gespuugd. Zij zegt nog nooit van The Black Crowes te hebben gehoord, waarop Chris Robinson zich zwaar beledigd voelt.  

U2elevationtourU2,staat op 31 Juli, 1 en 3 Augustus 2001 in het kader van de Elevation Tour, in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. De eerste avond wordt afgesloten met My Way van Herman Brood. De andere avonden zingt Bono het Herman Brood-nummer When I Get Home. Donderdag 2 Augustus brengt Bono een bezoek aan het atelier van de overleden zanger in Amsterdam. Van manager Koos van Dijk mag hij één van de schilderijen van Herman Brood meenemen. De vooledige setlist van het concert op 31 Juli 2001 is als volgt: Elevation, Beautiful Day, Until The End Of The World, New Year's Day, Kite, Gone, New York New York New York (stukje), I Will Follow, Sunday Bloody Sunday, Johnny Was (stukje), Get Up Stand Up (stukje), When I Get Home (stukje), Stuck In A Moment You Can't Get Out Of, In A Little While, Desire, Stay (Faraway, So Close!), Bad, Norwegian Wood (stukje), 40 (stukje), Psalm 116 (stukje), Where The Streets Have No Name, Mysterious Ways, Sexual Healing (stukje) en The Fly. Toegiften: Bullet The Blue Sky, With Or Without You, One, Wake Up Dead Man en Walk On.

Mike_stock_2Op 31 Juli 2000 wordt Mike Stock, van het producerstrio Stock Aitken & Waterman, door een rechtbank bankroet verklaard. Stock Aitken & Waterman worden beschouwd als het meest succesvolste componisten/producers collectief ooit. Vanaf midden jaren 80, tot begin jaren 90 scoren zij meer dan 200 Top 40 hits, wereldwijd. Mike Stock is tot bankroet verklaard door toedoen van verscheidene rechtszaken over het copyright van nummers die hij geschreven heeft.

Simon & Garfunkel geven als afsluiting van hun Old Friends-wereldtournee op 31 Juli 2004 een gratis optreden in het Colosseum in Rome. De autoriteiten van de Italiaanse hoofdstad houden rekening met een half miljoen bezoekers. Volgens Paul Simon is het misschien wel de laatste keer dat hij en Art Garfunkel samen op tournee zijn. Het Europese deel van de Old Friends-tournee is op 14 Juli 2004 in het Engelse Manchester van start gegaan. De Amsterdam Arena is op 21 Juli 2004 de zesde stop van Simon & Garfunkel.

Om geld in te zamelen voor het opknappen van de schapenweide in het park geeft James Taylor op 31 Juli 1979 een gratis concert in het Central Park in New York.

BetteroffaloneOp 31 Juli 1999 komt de uit Nederland afkomstige Alice Deejay binnen in de hitlijst in Engeland met de single Better Off Alone. De single wordt uitgebracht onder de naam DJ Jurgen Presents Alice DeeJay. Better Of Alone bereikt de tweede plaats. De volgende single van de 24-jarige Judy Pronk uit Haarlem worden zonder de toevoeging van DJ Jurgen Presents uitgebracht. In totaal scoort Alice Deejay na Better Of Alone nog vier hits in Engeland. Dit zijn: Back In My Life (#4 in December 1999), Will I Ever (#7 in Juli 2000), The Lonely One (#16 in Oktober 2000) en Celebrate Our Love (#17 in Februari 2001).

Louis Vuitton en Sony BMG komen op 31 Juli 2008 een schikking overeen over de verschillende rechtszaken die het luxemerk heeft aangespannen tegen het platenlabel. Louis Vuitton, een Frans merk dat koffers, tassen, accessoires en kleding vervaardigt en bekend staat om het logo met de initialen L en V, maakt zich druk over het gebruik van het logo door artiesten die bij Sony onder contract staan. waaronder Britney Spears, Da Brat en Ruben Studdard. Sony BMG heeft toegezegd een vergoeding van bijna honderdduizend euro te betalen in het dispuut aangaande Da Brat en Spears. In de zaak over Studdard wordt een niet nader toegelichte som geld betaald. Louis Vuitton is al jaren een hit onder Hollywoodsterren. Zo gebruikt Britney Spears het logo van het luxemerk in de videoclip van haar single Do Something. De roze Hummer waarin de zangeres in deze clip rijdt, is van binnen versierd met het beroemde logo.

Gimme_shelterDe film Gimme Shelter van The Rolling Stones gaat op 31 Juli 1971 in Rialto in Londen in premixc3xa8re. In Amerika draait de film al sinds December 1970. Gimme Shelter is een film die op 6 December 1969 is opgenomen tijdens het gratis concert van The Rolling Stones op het terrein van de Altamont Speedway in het noorden van Californixc3xab. Slechts 24 uur voor het concert begint, wordt met behulp van jurist Melvin Belli een contract getekend met Dick Carter van de Altamont Raceway. Eerder zijn het Golden Gate Park en de Sears Point Raceway in Sonoma County afgewezen, omdat The Rolling Stones niet aan de daar gestelde eisen kunnen voldoen.Het grootste aantal mensen dat Altamont ooit gehad heeft is 65.000. Het voorprogramma wordt verzorgd door Santana, Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers, en Crosby Stills Nash & Young. Er komen 500.000 mensen op dit evenement af. Op aanraden van The Grateful Dead worden de Hell's Angels ingehuurd als ordedienst. In de door David en Albert Maysles opgenomen film Gimme Shelter is ondermeer te zien hoe de achttienjarige Meredith Hunter wordt doodgeslagen door Alan David Pissaro van de Hell's Angels. "Brothers en Sisters, kom op nou. Laat iederéén kalm blijven! We kunnen kalm blijven, iederéén! Iedereen moet nu kalmeren. Kom op. Hoe doen we dat daar ? Iedereen is all right? Hebben we onszelf nog in de hand? Ik weet niet wat er gebeurd is. Ik kon het niet zien. Ik hoop dat jullie OK zijn. Gaat het goed daar? Oke, laten we nu even een minuut pauzeren om op adem te komen. Iedereen moet nu even kalm blijven. Is er daar iemand gewond? Oke, ik denk dat we nu kalm zijn, we kunnen weer muziek maken", zegt Mick Jagger vlak voor de moord. Op 14 Januari 1971 wordt Pissaro vrijgesproken door het Alameda County Superior Court. Hij zegt te hebben gehandeld uit zelfverdediging. Later eist hij 200.000 dollar schadevergoeding van The Rolling Stones wegens schending van zijn privacy. De moord op Meredith Hunter is niet het enige incident van Altamont. Een man onder invloed van LSD verdrinkt, twee jongens worden doodgereden, de dader rijdt door. Een man breekt beide benen en zijn bekken als hij van een viaduct naar beneden springt om aan enkele Hell Angels te ontkomen. Er worden twee baby's geboren en de totale schade is $400.000.

Les_braidOp 31 Juli 2005 overlijdt Les Braid, de bassist van The Swinging Blue Jeans, aan de gevolgen van kanker. In 1958 is Les Braird in Liverpool de oprichter van de jazz-band The Bluegenes. Begin jaren zestig wordt deze naam veranderd in The Swinging Blue Jeans. In 1963 krijgen The Swinging Bue Jeans een platencontract. Het kwartet bestaat dan al vijf jaar. De single Itxe2x80x99s Too Late Now haalt de 30e plaats in de Britse hitlijst. Eind 1963 treedt de groep op in een aflevering van de populaire Britse comedy-serie Z-Cars. Ze spelen daarin het nummer Hippy Hippy Shake. Het nummer komt uit op single en bereikt in Engeland de 2e plaats (7e in Nederland). In Engeland bewerken The Swinging Blue Jeans de Little Richard-hit Good Golly Miss Molly. Voor Ray Ennis, Les Braid, Ralph Ellis en Norman Kuhlke levert deze versie van Good Golly Miss Molly een 11e plaats op. You're No Good komt in de zomer van 1964 tot de 3e plaats in Engeland. Les Braid is 67 jaar geworden.

Neil Sedaka staat op 31 Juli 1959 in een platenstudio in New York om het nummer Oh Carol op te nemen. Neil Sedaka draagt Oh Carol op aan de zangeres Carole King op wie hij behoorlijk verliefd is. Oh Carol wordt op 12 Oktober 1959 in Amerika uitgebracht, en bereikt de negende plaats in de Billboard Hot 100. Carole King reageert met het door haar zelf geschreven nummer Oh Neil. Deze single wordt echter geen hit.

Bob_marley_postzegelsOp 31 Juli 1995 wordt er op Jamiaca een serie postzegels ter ere van Bob Marley uitgebracht. De reggae-zanger is op 11 Mei 1981 overleden aan de gevolgen van een hersentumor in het Cedars Of Lebanon Hospital in Miami in Florida. Bob Marley is op 6 Februari 1945 geboren in St. Ann's op Jamaica als zoon van een kapitein van het Britse leger en een Jamaicaanse vrouw. In 1964 richt hij The Wailers op. In 1975 heeft Bob Marley zijn grootste hit met No Woman, No Cry. Bob Marley is 36 jaar geworden.

Gary Lewis wordt op 31 Juli 1945 geboren, hij is de oudste van de zes kinderen van acteur Jerry Lewis (Jerry Levitch) en diens echtgenote Patti Palmer. Jerry en Patti zijn op 3 oktober 1944 getrouwd. Gary Lewis wordt in de jaren zestig de zanger/drummer van Gary Lewis & The Playboys. De groep staat vanaf 20 Februari 1965 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100 met This Diamond Ring. Jerry Lewis en Patti Palmer zijn in Oktober 1982 uit elkaar gegaan.

Elvis Presley treedt op 31 Juli 1969 om tien uur 's avonds voor het eerst op in het International Hotel in Las Vegas. Meer dan acht jaar heeft de zanger niet op de planken gestaan. Elvis Presley heeft een contract getekend waarbij hij zich vastlegt om tot 28 augustus 1969 iedere dag twee optredens te geven in Las Vegas. Deze eerste serie concerten brengt Elvis Presley één miljoen dollar op. Door dit succes zal hij begin 1970 nogmaals in het International Hotel staan. Gasten op de openingsavond zijn o.a. Petula Clark, Wayne Newton, Ann-Margret, Shirley Bassey, Pat Boone, Paul Anka, Ed Ames, Dick Clark, George Hamilton en het echtpaar Burt Bacharach en Angie Dickinson.

The Rolling Stones geven op 31 Juli 2006 in het kader van de A Bigger Bang World Tour een concert in de Amsterdam ArenA. Het voorprogramma wordt verzorgd door Toots & The Maytals. De Stones spelen van de naamgever van de tour, het A Bigger Bang album alleen Oh No Not You Again en Rough And Justice. Voor de rest bestaat de setlist uit klassiekers als Start Me Up, Sympathy For The Devil, Jumping Jack Flash en (I Can't Get No) Satisfaction. De Bigger Bang World Tour levert de groep meer dan toe $400 miljoen op.

Jim Dale presenteert op 31 Juli 1965 een zomerse aflevering van Thank Your Lucky Stars. In dit programma van de Britse commerciele omroep ABC laat Dale ondermeer opnamen zien van The Rolling Stones (met (I Can't Get No) Satisfaction), The Shadows, Marianne Faithfull, Brian Poole & The Tremeloes, The Fourmost, Millie, The Peeps en Peter Nelson. Speciale gasten zijn Mike en Bernie Winters.

Koo_kooVanaf 31 Juli 1981 ligt Koo Koo, het eerste solo-album van Debbie Harry, in de platenwinkel. Het album is geproduceerd door het van Chic bekende duo Niles Rodgers en Bernard Edweards. De hoes van Koo Koo is ontworpen door de Zwitsere grafisch kunstenaar H.R. Giger (Hans Ruedi Giger). H.R. Giger is waarschijnlijk beter bekend als de ontwerper van het Alien monster uit de Alien films met in de hoofdrol Sigourney Weaver. Ook heeft H.R. Giger de hoes ontworpen voor het album Brain Salad Surgery van Emersaon Lake & Palmer. Koo Koo komt op 29 Augustus 1981 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt een 25ste plaats. Op het album staan ondermeer de volgende nummers: Jump Jump, The Jam Was Moving, Chrome, Surrender, Inner City Spillover, Now I Know You Know, Under Arrest en Military Rap.

Riders_on_the_storm_van_the_doorsOp 31 Juli 1971 komt Riders On The Storm van The Doors op een 22ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Een week eerder is Riders On The Storm al de Alarmschijf op Radio Veronica. Op de B-kant staat The Changeling. Met zijn zevende plaats is Riders On The Storm de grootste hit van The Doors in Nederland. Riders On The Storm en The Changeling zijn beide afkomstig van het album L.A. Woman, dat in April 1971 is uitgebracht. Het album is het laatste waarop zanger Jim Morrison te horen is. Morrison overlijdt op 3 Juli 1971 op 27-jarige leeftijd in Parijs.

Anderhalf jaar nadat zij van John Lennon is gescheiden, trouwt Cynthia Powell op 31 Juli 1970 met de Italiaanse filmregisseur Roberto Bassanini. Met John Lennon is Cynthia Powell op 23 Augustus 1962 in Mount Pleasant in het huwelijk getreden. Hun zoon, Julian Lennon, wordt op 8 April 1963 geboren. Het huwelijk met Bassanini is in 1973 voorbij. Van 1976 tot 1983 is Cynthia Powell nog getrouwd met John Twist. Vanaf 2002 tot heden is zij met Noel Charles.


Muziek Jarige Op 31 Juli

1931: Ivan Rebroff (Hans-Rolf Rippert) - Zanger Duitsland († 27 Feb. 2008)
1942: Daniel Boone (Peter Charles Green) - Zanger Engeland
1943: Lobo (Roland Kent Lavoie) - Zanger USA
1946: Bob Welch - Zanger USA
1946: Gary Lewis - Gary Lewis & The Playboys Zanger
1947: Karl Green - Herman's Hermits Gitaar
1951: Carlo Karges - Nena Gitaar
1953: Hugh Mcdowall - Electric Light Orchestra Cello
1957: Daniel Ash - Bauhaus Gitaar
1958: Bill Berry - R.E.M. Drums
1959: Saskia Laroo - Trompettiste Nederland
1960: Malcolm Ross - Aztec Camera Gitaar/Zang
1963: Norman Cook - Fatboy Slim
1964: Jim Corr - The Corrs Gitaar
1964: Robert "Fuzz" Townsend - Pop Will Eat Itself Drums
1971: John Lowery - Marylin Manson Gitaar
1975: Roy (Roy den Burger) - Vengaboys Zanger
1978: Wil Champion - Coldplay Drums
1985: Shannon Curfman - Zanger USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten