Zoeken in de muziekgeschiedenis

22 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 23 Juli

ComicbooktattooOp 23 Juli 2008 wordt het boek Comic Book Tattoo uitgebracht. De beeldende wereld uit de muziek van Tori Amos is een inspiratie voor striptekenaars. Meer dan vijftien comicartiesten hebben liedjes van de Amerikaanse zangeres in tekeningen gevat voor de bundel Comic Book Tattoo. Het resultaat, een stripboek van 480 pagina's. Tori Amos put op haar beurt weer inspiratie uit de strips. "Ik ben verrast, enthousiast en positief geschokt door deze strips, die in het verlengde liggen van liedjes die ik liefheb. Daarom omarm ik deze fantastische verhalen die bestaan uit plaatjes en woorden, omdat ze me grenzeloos inspireren," aldus Amos in een reaktie. De tekenaars hebben voor Comic Book Tattoo' liedjes uitgebeeld als Past The Mission, Leather en The Beekeeper. Tori Amos scoort in de jaren negentig enkele bescheiden hits met nummers als Cornflake Girl, Crucify en God.

John_bonhamJohn Bonham, de drummer van Led Zeppelin, raakt op 23 Juli 1977 tijdens een concert in Oakland, backstage betrokken bij een omvangrijke vechtpartij waarbij een medewerker van de organisatie zodanig gewond raakt dat hij in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Twee dagen later wordt Bonham, samen met manager Peter Grant en twee van diens medewerkers, in het Hilton hotel, gearresteerd wegens openbare geweldpleging. Ze worden nog dezelfde dag op borgtocht vrijgelaten, en vertrekken naar New Orleans, waar het volgende optreden van de groep plaatsvind. Het viertal betaalt later 2 miljoen dollar schadevergoeding om de zaak te schikken.

The Beatles treden op 23 Juli 1964 op tijdens de benefietshow The Night Of The 100 Stars in het Palladium in Londen. Deze avond wordt gepresenteerd door Sir Laurence Olivier. The Beatles "vliegen" in de show hoog boven het podium. In The Night Of The 100 Stars worden fragmenten van beroemde films en musicals nagespeeld.

Motown_recordsOp advies van Diana Ross mag The Jackson Five op 23 Juli 1968 een auditie doen bij Berry Gordy jr., de oprichter van platenmaatschapij Motown Records. Gordy is diep onder de indruk van de broers uit Gary in Indiana en biedt hen een platencontract aan. In de jaren tachtig komt aan het licht dat niet Diana Ross, maar Gladys Knight het vijftal bij Berry Gordy jr. heeft gexc3xafntroduceerd. Berry Gordy jr. vindt het voor de publiciteit beter om Diana Ross als ontdekker van The Jackson Five naar voren te schuiven.

Chess Records maakt op 23 Juli 1955 via een advertentie in het Billboard Magazine bekend dat de eerste singles Maybellene van Chuck Berry en Mannish Boy van Muddy Waters in Amerika zijn uitgebracht. Maybellene van Chuck Berry komt op 20 Augustus 1955 binnen in de Billboard Top 100 en bereikt de vijfde plaats.

Dannymcbride
De Amerikaanse singer-songwriter, gitarist, acteur en columnist "Dirty" Danny McBride overlijdt op 23 Juli 2009 in Canoga Park, Californie aan de gevolgen van een hartaanval. Danny McBride wordt op 20 November 1945 in Sommerville, Massachusetts geboren als Daniel Hatton. Hij groeit op in Reading, waar hij de highschool voltooid en studeert in 1970 af aan de Boston University. Bekendheid krijgt McBride met de groep Sha Na Na, die dan al naam heeft gemaakt door het optreden op Woodstock en tijdens het Canadese muzikale avontuur Festival Express. De klassieke line-up van Sha Na Na bestaat uit Jon 'Bowzer' Bauman, Lennie Baker, Johnny Contardo, Frederick Dennis 'Denny' Greene, 'Dirty' Dan McBride, John 'Jocko' Marcellino, David 'Chico' Ryan, 'Screamin'' Scott Simon, Scott 'Santini' Powell en Donald 'Donny' York. In deze samenstelling excelleerd Sha Na Na in een eigen televisieshow, waarin de bandleden tal van collega artiesten ontvangen. Als Johnny Casino & The Gamblers is de groep te zien in de muziekfilm Grease met John Travolta en Olivia Newton-John in de hoofdrol. McBride verlaat in 1980 de groep. Hij wordt vervangen door "Guitar Glen"Jordan. De laatste jaren van zijn leven treedt Danny McBride ondermeer op The Rockin' Ramrods en Rainface. Ook is hij actief als voice-over en staat hij als solist op de buhne. In 1999 verschijnt zijn solo album, 16 Tunes ... And Waddaya Get ...A Songwriter's Portfolio. Danny McBride is 63 jaar geworden.

Op 23 Juli 1992 onthult de groep Chicago hun eigen ster op de Hollywood Walk Of Fame in Hollywood, Los Angeles. De Amerikaanse groep is ondermeer bekend van hits als 25 Or 6 To 4, Feelin' Stronger Every Day, Wishing You Were Here, Make Me Smile, Saturday In The Park en Look Away. In Nederland heeft Chicago in 1976 hun grootste hit wanneer If You Leave Me Now vanaf 11 December 1976 vier weken op de eerste plaats van de Top 40 staat.

Dans_je_de_hele_dag_met_mij_2Karin Kent komt op 23 Juli 1966 op nummer achttien binnen in de Nederlandse Top 40 met haar single Dans Je De Hele Dag Met Mij. Dans Je De Hele Dag Met Mij, met op de B-kant Het Is Te Laat verdringt op 13 Augustus 1966 het nummer Sunny Afternoon van The Kinks van de eerste plaats. Dans Je De Hele Nacht Met Mij staat slechts een week aan de top. Het nummer is een bewerking van Marriage, French Style van Hal David en Burt Bacharach. Het instrumentale Marriage, French Style wordt gebruikt in de film What's New Pussycat. Later heeft Hal David de tekst erbij geschreven, en wordt het nummer Dance Papa Mama Dance Pappa Dance genoemd. In deze uitvoering zijn het Joanne & The Streamliners die het nummer als eerste in 1965 op de plaat zetten. John van Olten schrijft de Nederlandse tekst en noemt het Dans Je De Hele Dag Met Mij. Het dansen blijft in elke taal gehandhaaft, zo zingt Lill Babs het nummer als Nu Vill Jag Dansa Hela Da'n en Greetje Kauffeld met Paul Kuhn zingen Tanz Bitte Noch Einmal Mit Mir.

Op 23 Juli 2005 wordt bekend dat het proces tegen Michael Jackson minstens $2,7 miljoen heeft gekost. Dit bedrag komt voor rekening van de Amerikaanse belastingbetaler. Het meeste gaat naar de politie, die veertien weken lang voor de beveiliging van de rechtbank in Santa Maria heeft gezorgd. Het bedrag kan nog verder oplopen, omdat de kosten van de vervolging en het onderzoek nog niet zijn inbegrepen. Ook is er geen rekening gehouden met de kosten van de jury. De 46-jarige Michael Jackson is op 13 Juni 2005 in Santa Maria vrijgesproken van het seksueel misbruik van de dertienjarige Gavin Arzino op zijn ranch Neverland.

All4onei_swearAll 4 One komt op 23 Juli 1994 met het nummer I Swear binnen op een 31ste plaats in de Nederlandse Top 40. In de week van 13 Augustus 1994 staat deze single op de eerste plaats. I Swear is geschreven door Frank Meyers en Gary Baker voor country-zanger John Michael Montgomery. Zijn versie haalt de eerste plaats in de Amerikaanse country-hitparade van Billboard. De popversie van All 4 One is geproduceerd door David Foster. All 4 One bestaat uit Delious Kennedy, Jamie Jones, Alfred Nevarez en Tony Borowiak.

Na een inbraak op 23 Juli 2008 worden er uit de woning van Annelies Kuijsters vier gouden en platina awards gestolen. De toetseniste van Krezip schrijft een dag later op de website van de band dat ze de awards graag terug wil en dat ze makkelijk te herkennen zijn: "De awards zijn herkenbaar. Met mijn naam erop. Zie of hoor je dat ze ergens te koop worden aangeboden, neem dan contact op." Eind November 2008 krijgt Kuijsters twee van haar vier gestolen gouden platen terug. "Toen we in 013 in Tilburg optraden, kwamen twee mensen backstage met de vondst. Ik was helemaal perplex. De platen zijn natuurlijk wat beschadigd, maar dat ziet er wel stoer uit," aldus Kijsters. Het duo dat de platen terugbrengt beweert de platen in de bosjes in Tilburg te hebben gevonden.

The_doors_of_the_21st_centuryDe Los Angeles Superior Court bepaalt op 23 Juli 2005 dat Ray Manzarek en Robby Krieger niet meer als The Doors Of The 21st Century mogen optreden. Zij zijn in 2003 aangeklaagd door John Densmore, de ex-drummer van The Doors. Daarnaast oordeelt de rechter dat al het geld dat Ray Manzarek en Robby Krieger tot nu toe onder deze naam hebben verdiend, terugbetaald moet worden aan de Doors-stichting. Hierin hebben alle voormalige bandleden en de familie van de op 3 juli 1971 overleden Jim Morrison, de zanger van The Doors, een belang. Organist Ray Manzarek, gitarist Robby Krieger en zanger Ian Astbury gaan verder als Riders On The Storm. Ray Manzarek, Robby Krieger en Ian Astbury zijn bij de uitspraak niet aanwezig. Zij staan op 23 Juli 2005 voor een uitverkocht Pengrowth Saddledome in Calgary,Canada als The Doors Of The 21st Century, en spelen die avond de volgende nummers: Roadhouse Blues, Break On Through, Love Me Two Times, When The Music's Over, Peace Frog, Five To One, Wild Child, Touch Me, L. A. Woman, Riders On The Storm en Light My Fire. Ray Manzarek zegt later in een reaktie op de uitspraak: "I take it as a real insult for people to say, 'Well, you're just doing this for the money'.God, can't we do it just to play the songs? Robby and I want to play, It's like, listen, I'm not going to be doing this for too much longer, don't you get it?"

Outsiderslying_all_the_timeOp 23 Juli 1966 bereikt Lying All The Time, de debuutsingle van The Outsiders, de tiende plaats in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant staat Thinking About Today. Deze single is uitgebracht door de platenmaatschappij Relax, die door Willem Duys is opgericht. Lying All The Time is op 4 Juni 1966 binnengekomen op 34 in de Nederlandse Top 40. De uit Amsterdam afkomstige beatgroep The Outsiders bestaat uit zanger Wally Tax, de gitaristen Tom Krabbendam en Ronald Splinter, bassist Appie Rammers en drummer Leendert Busch.

Rob_collins_the_charlatansRob Collins, toetsenist bij The Charlatans, overlijdt op 23 Juli 1996 aan de gevolgen van een auto ongeluk, een dag eerder, bij Monmouth in Gwent, Wales. Rob Collins was op weg naar de Rockfield Studios waar The Charlatans aan het werk zijn voor het 5e album van de groep. Tim Burgess, zanger van The Charlatans, zegt in een interview, vlak nadat hij van Rob's dood gehoord heeft, "The Charlatans will continue as a band, and the best thing for the fans to do, is to buy and listen to their records." Rob Collins is 29 jaar geworden.

Op 23 Juli 1994 wordt een asteroide, op de weg van Mars naar Jupiter, door de International Astronomical Union vernoemd naar Frank Zappa. De 53-jarige leider van The Mothers Of Invention is op 4 December 1993 aan prostaatkanker overleden.

De beroemde opnamestudio van Sun Records in Memphis, Tennessee valt vanaf 23 Juli 2003 officieel onder monumentenzorg. Ondermeer Elvis Presley, Carl Perkins, Roy Orbison en Johnny Cash hebben in de door Sam Phillips op 27 Maart 1952 geopende studio hun eerste plaatjes opgenomen.

Op 23 Juli 1993 begint in de nachtclub Danceteria in New York een dronken man lukraak in de rondte te schieten. Eric Tallman wordt door een kogel geraakt. De zanger van de groep Erotic Exotic wordt met spoed naar het Bellevue-ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen wordt behandeld.

Salt_pepaSalt 'n Pepa komen op 23 Juli 1988 op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met Push It. Het nummer is de eerste Rap Nr.1 sinds Rapper's Delight van The Sugarhill Gang uit 1980. Salt 'n Pepa is het eerste vrouwelijke Rap-duo die een Nr 1 hit scoort. Salt 'n Pepa bestaat uit Cheryl James en Sandy Denton, maar eigenlijk is Salt' n Pepa de producer en componist Hurby Azor. De naam Salt 'n Pepa komt uit het nummer The Showstopper van de rapgroep Super Nature (De voorloper van Salt 'n Pepa), waarin de beide rappers zichzelf de Salt 'n Pepa MC's noemen. Push It staat uiteindelijk 3 weken op de eerste plaats.

Op 23 Juli 1980 overlijdt Keith Godchaux aan de verwondingen, die hij twee dagen eerder heeft opgelopen bij een auto ongeluk in Marin County in Californie. De toetsenist heeft enkele maanden eerder Grateful Dead verlaten, en staat op het punt om een solo carriere te beginnen. Keith Godchaux is 32 jaar geworden.

Jimi_hendrixangelJimi Hendrix neemt op 23 Juli 1970, in de Electric Ladyland Studio's in New York, het nummer Angel op. Hendrix wordt tijdens deze sessie bijgestaan door The Cry Of Love Band. Angel is door Hendrix geschreven in Juni 1968 als ode aan zijn moeder. Op 23 Juli 1970 wordt ook de opname afgerond van Drifting. Aan de opnamen van Drifting is Hendrix op 25 Juni 1970 in de Electric Lady-studio's begonnen. Beide nummers zijn te vinden op het album Cry Of Love dat postuum wordt uitgebracht. Jimi Hendrix is op 18 September 1970 op 27-jarige leeftijd aan een overdosis overleden.

Radio_northsea_internationalOp 23 Juli 1970 beeindigt de zeezender Radio Northsea International (RNI) noodgedwongen haar kortstondige avontuur in Engeland. Het zendschip heeft enkele maanden voor de Engelse kust gelegen, waar het voordurend problemen ondervind van een stoorzender van de Britse overheid. Om tijdens de parlementsverkiezingen de publieke opinie te beinvloeden, wordt de naam van het station zelfs tijdelijk omgedoopt tot Radio Caroline. De zender steunt de Conservatieve partij, in de hoop dat die de stoorzender wel gaat uitzetten wanneers ze aan de macht komen. Hoewel de Tories inderdaad de verkiezingen winnen, blijven de storing echter aanhouden, en zit er voor de MEBO 2 niets anders op dan terug te keren naar een ligplaats voor de Nederlandse kust.

Op 23 Juli 1983 komt het album After Eight van Taco binnen in de Billboard-albumlijst. After Eight bereikt een 23ste plaats. Op het album staan ondermeer nummers Cheek To Cheek, Singing In The Rain, Thanks A Million, Tribute To Tino, I Should Care, La Vie En Rose en de hit Puttin' On The Ritz. Taco Ockerse is in Juli 1955 in Jakarta in Indonesie geboren uit Nederlandse ouders. Taco woont en werkt tegenwoordig in Duitsland.

The Rolling Stones zijn op 23 Juli 1964 te gast in het door Brian Matthew gepresenteerde BBC radioprogramma Top Gear. De Stones spelen Around And Around, If You Need Me, I Can't Be Satisfied en Crackin' Up.

Blood_sweat_tearsspinning_wheelOp 23 Juli 1969 ontvangt Blood Sweat & Tears in Amerika een gouden plaat voor hun single Spinning Wheel. Het door David Clayton-Thomas geschreven nummer is in Oktober 1968 opgenomen. Op 20 Mei 1969 wordt Spinning Wheel als single uitgebracht en komt op 31 Mei 1969 binnen in de Billboard Hot 100. Spinning Wheel bereikt de tweede plaats van de Billboard Hot 100. In Nederland bereikt Spinning Wheel op 12 Juli 1969 slechts de 23ste plaats in de Top 40 als hoogste notering.

Rob_en_belinda_2Rob De Nijs treedt op 23 Juli 1984 in het huwelijk met Belinda Meuldijk. De kerkelijke plechtigheid heeft plaats in het Franse vissersdorp Port Grimaud. Na de plechtigheid wordt hun één jaar oude zoon Robbert gedoopt door dominee Alblas. In een restaurant aan het strand bij het landgoed Beauvallon wordt een groot feest gegeven voor familieleden en genodigden. Het burgerlijk huwelijk is op 11 Juli 1984 in het Zuid-Franse Cannes gesloten. Rob de Nijs en Belinda Meuldijk hebben elkaar in April 1981 leren kennen op een feestje.

Op 23 Juli 1980 ontvangt Cliff Richard op Buckingham Palace van Koningin Elisabeth II een koninklijke onderscheiding, The Order Of The British Empire (OBE),. Hij is daarmee de eerste popmuzikant die een dergelijke onderscheiding krijgt sinds The Beatles deze ook krijgen in 1965.

The Southerners zijn op 23 Juli 1963 te gast in het BBC-radioprogramma Pop Go The Beatles. The Southeners bestaan uit gitarist Jimmy Page, drummer Viv Prince en de zangers John Carter en Ken Lewis. Jimmy Page wordt in 1968 de gitarist van Led Zeppelin. John Carter en Ken Lewis richten met Perry Ford in 1964 het trio The Ivy League op. Ook verzorgen zij de backing-vocals op I Can't Explain, de eerste hit van The Who in 1965. Viv Prince wordt drummer bij The Pretty Things.

The_iveysOp 23 Juli 1968 tekenen The Iveys een contract met Apple, de platenmaatschappij van The Beatles. The Iveys zijn in 1967 opgericht door de gitaristen/zangers Pete Ham en Tom Evans, bassist/zanger Ron Griffiths en drummer/zanger Mike Gibbins. Maybe Tomorrow van The Iveys, geschreven door Pete Ham, wordt als vijfde single van Apple uitgebracht. Op de B-kant staat And Her Daddy Is A Millionaire, een compositie van Tom Evans en Pete Ham. De single komt op 1 Februari 1969 de Nederlandse Top 40 binnen. Maybe Tomorrow bereikt de zeventiende plaats. Ons land is het enige land waar Maybe Tomorrow de hitparade haalt. Niet veel later verlaat Ron Griffiths The Iveys en wordt de groepsnaam veranderd in Badfinger. Joey Molland is de opvolger van Ron Griffiths.

Linda Lawrence bevalt op 23 Juli 1964 van een onwettig kind van Brian Jones. De gitarist van The Rolling Stones besluit de jongen Julian Mark te noemen. Het is zijn tweede zoon met die naam. Op 23 Oktober 1961 heeft een andere vriendin van Brian Jones, Pat Andrews, de eerste Julian Mark Jones op de wereld gezet. Die noemt zich tegenwoordig Brian Jones jr. In Oktober 1964 wordt nog een zoon van Brian Jones geboren. Diens moeder is Dawn Malloy, een meisje waar Brian Jones drie maanden verkering mee heeft gehad. Rolling Stones-manager Andrew 'Loog' Oldham laat haar een verklaring tekenen, omdat Brian Jones niet meer met haar te maken wil hebben. Brian Jones heeft in totaal vijf onwettige kinderen gekregen.

Vanessa_williamsOp 23 Juli 1984 moet Vanessa Williams haar kroontje terug geven. De 21 jarige schoonheidskoningin verliest haar Miss America titel, nadat eerder genomen naaktfoto's worden gepubliceerd in Penthouse magazine. Williams loopt door het schandaal echter geen blijvende schade op, en wordt later een succesvolle zangeres en actrice. Eind jaren 80 scoort Vanessa diverse grote hits als: The Right Stuff, Save The Best For Last en Colours Of The Wind.

Vanaf 23 Juli 1965 ligt Help!, de tiende officiele Beatles-single in de platenwinkel. Help! is de titelsong van de geliojknamige film. Op de B-kant van Help! staat het door Paul McCartney in de stijl van Little Richard gezongen I'm Down. Help! komt op 31 Juli 1965 binnen op de vierde plaats van de Nederlandse Top 40. Een week later staat de single zes weken lang aan de top.

Farrah_franklinOp 23 Juli 2000 stapt Farrah Franklin op bij Destiny's Child. Franklin heeft slechts vijf maanden gezongen bij Destiny's Child. Beyonce Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams gaan als trio verder. Het trio ontkent dat zij Farrah Franklin aan de kant hebben gezet. Farrah Franklin is begin 2000 bij Destiny's Child, samen met Michelle Williams, aangenomen als opvolgster van de opgestapte zangeressen LaTavia Roberts en Latoya Luckett.

The Cavern in Liverpool wordt op 23 Juli 1966, slechts vijf maanden nadat de club failliet is verklaard, heropend door de Britse premier Harold Wilson. De dagen van de Liverpoolse club lijken in 1973 echter toch geteld. Op 27 Mei 1973 moet de lokatie haar deuren sluiten, omdat de gemeente besluit om Matthew Street, waar de Cavern is gevestigd, te "reorganiseren". Men wil de Merseyside-ondergrondse uitbreiden. Bovengronds moet er een groot parkeerterrein komen. Cavern-eigenaar Roy Adams bouwt een nieuwe Cavern recht tegenover de oude lokatie. Hij noemt dit aanvankelijk The Revolution. In 1974 opent The Revolution haar deuren. In 1976 wordt de naam weer veranderd in Cavern Club.

Op 23 Juli 2001 maakt Paul McCartney zijn verloving bekend met het voormalige fotomodel Heather Mills. De twee hebben met elkaar kennis gemaakt tijdens een liefdadigheidsfeest in Londen in Mei 1999, iets meer dan een jaar na het overlijden van Paul's eerste vrouw, Linda op 17 April 1998. Paul en Heather trouwen op 11 Juni 2002. Het wordt het eerste huwelijk van de 33-jarige Heather Mills. Zij heeft in 1993 een been verloren nadat zij door een motoragent is aangereden. Detail: Heather Mills is geboren in 1968, het jaar dat Jane Asher, Paul's eerste vriendin, de verloving verbreekt.

NapoleonNapoleon XIV komt op 23 Juli 1966 de Billboard Hot 100 binnen met de single They're Coming To Take Me Away Ha-Haaa! Deze single bereikt de derde plaats. Napoleon XIV is het pseudoniem van platen-producer Jerry Samuels die They're Coming To Take Me Away Ha-Haaa! voor de grap heeft opgenomen. Op de B-kant staat !Aaah-aH yawA eM ekaT oT gnimoC er'yehT. In Nederland bereikt de single een dertiende plaats in de Top 40 als hoogste positie.

Op 23 Juli 2004 meldt Ron Wood zich weer bij een ontwenningskliniek voor alcoholverslaafden in Londen. De gitarist van The Rolling Stones heeft in vier jaar tijd al drie keer hulp gezocht. "Het probleem doet zich altijd voor als hij op tournee is met The Rolling Stones. Hij heeft er dan moeite mee zijn dagen te vullen. Elke dag drinkt hij acht glazen Guinness, twee flessen wodka en een fles Sambuca". aldus een kennis van Ron Wood.

Ringo Starr staat op 23 Juli 1989 in het Park Central Amphitheatre in Dallas, Texas. Het is voor het eerst in 23 jaar dat Ringo Starr weer gaat toeren. Starr wordt tijdens zijn tournee begeleid door The All-Starr Band. Deze gelegenheidsformatie bestaat uit Clarence Clemons, Rick Danko, Levon Helm, Dr. John, Jim Keltner, Nils Lofgren, Billy Preston en Joe Walsh.  Dez tournee wordt op 3 September 1989 afgesloten in het Greek Theatre in Los Angeles. Een live-registratie van de laatste show wordt op 12 Oktober 1990 op CD uitgebracht.

The_pasadenas_2Op 23 Juli 1988 komen The Pasadenas met de single Tribute (Right On) op een 20ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Tribute (Right On) is geschreven door The Pasadenas samen met hun producer Pete Wingfield. De single staat vanaf 13 Augustus 1988 vier weken op de eerste plaats. Tribute (Right On) is een eerbetoon aan alle groten in de Amerikaanse soul- en R&B-wereld. The Pasadenas zingen achtereenvolgens over Little Richard, Elvis, Sam Cooke, Jackie Wilson, Otis Redding, James Brown, Motor City (Motown), Marvin Gaye, Little Stevie (Wonder), Smokey (Robinson), Supremes, Ike & Tina, Aretha Franklin, Jimi Hendrix, Sound Of Philly en The Jackson 5. The Pasadenas zijn begin jaren tachtig opgericht als Finesse. De groep bestaat uit de tweeling David en Michael Milliner, Hamisch Seclochan, Jeff Aaron Brown en John Andrew Banfield.

Op 23 Juli 2004 maakt Paris Hilton een einde aan haar relatie met Nick Carter van The Backstreet Boys. Hilton zegt het te druk te hebben met de MTV-serie The Simple Life. Daarnaast starten in Augustus 2004 de opnamen van Pledge Time. In deze film over een studentenvereniging speelt Paris Hilton de hoofdrol. Nick Carter zegt niet rouwig te zijn over de breuk. "Ik ben in de bloei van mijn leven. Ik wil vrij zijn om andere mensen te ontmoeten. Bovendien ben ik erg moe van alle geruchten over problemen binnen onze relatie".

Maniac_van_michael_sembelloMichael Sembello komt op 23 Juli 1983 op een 27ste plaats de Nederlandse Top 40.binnen met zijn single Maniac. Michael Sembello heeft Maniac eigenlijk geschreven voor de soundtrack van een griezelfilm. Wanneer producer Phil Ramone hem vraagt wat demo's te sturen voor de dansfilm Flashdance, zit hier ook de demo van Maniac per ongeluk tussen. Uitgerekend dit nummer wordt uitgekozen voor Flashdance. Maniac, met op de B-kant staat een instrumentale versie, staat vanaf 10 September 1983 twee weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. In Nederland bereikt Maniac de elfde plaats.

The Who speelt, tijdens hun vierde tournee door Amerika en Canada, op 23 Juli 1968 twee shows in The Mosque in Richmond, Virginia. Het eerste optreden begint op 19.00 en het tweede op 21.30. Het voorprogramma voor beide shows wordt verzorgd door The Troggs.

Carlosbig_bisouOp 23 Juli 1977 komt Carlos op een 22ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen met zijn single The Big Bisou. De tekst van The Big Bisou is geschreven door Claude Lemesle en Jacques Plait. De muziek is gecomponeerd door Joe Dassin en Bernard Estardy. Carlos is een Franse reggae-zanger die op 20 februari 1943 wordt geboren als Yvan Chrysostome Dolto. The Big Bisou bereikt op 6 Augustus 1977 een negende plaats als hoogste notering. De opvolger, Cha Cha Chaud, blijft op 17 September 1977 op de 13e plaats steken in tipparade.

Kay_kyserDe orkestleider Kay Kyser overlijdt op 23 Juli 1985 in Chapel Hill, North Carolina aan de gevolgen van een hartaanval. James Kern 'Kay' Kyser wordt op 18 Juni 1905 in Rocky Mount, North Carolina geboren en begint als tiener op school een orkestje van zes man zonder ook maar één noot te kunnen lezen. In 1928 neemt Kay Kyser zijn allereerste grammofoonplaat op. Tussen Juni 1935 en Oktober 1948 heeft Kyser met zijn orkest meer dan zeventig hits in Amerika, waaronder elf nummer 1 noteringen. Een aantal nummer 1 hits zijn: Lights Out 'Til Reveille, White Cliffs Of Dover, Who Wouldn't Love You, Jingle Jangle Jingle, He Wears A Pair Of Silver Wings, Strip Polka en Praise The Lord And Pass The Ammunition. In 1990 wordt hij postuum opgenomen in The Radio Hall Of Fame. Kay Kyser is 79 jaar geworden.

Op 23 Juli 1980 krijgt Cliff Richard van de Engelse Koningin Elizabeth op Buckingham Palace, Londen de versierselen opgespeld van The Order Of The British Empire (OBE). Vijftien jaar later, op 25 Oktober 1995 wordt de zanger door de Britse koningin tot ridder geslagen. Sindsdien mag hij zich Sir Cliff Richard noemen. Cliff Richard is hiermee de eerste Engelse popartiest die deze eer te beurt valt. Later volgen ondermeer Paul McCartney (1997) en Elton John (1998).

Let_em_inVanaf 23 Juli 1976 ligt de single Let 'Em In van Paul McCartney & Wings in de Europese platenwinkels. Let 'Em In is de tweede single van het album Wings At The Speed Of Sound van Paul McCartney & Wings. De eerste single Silly Love Songs is op 30 April 1976 uitgebracht. Let 'Em In, met op de B-kant Beware My Love komt op 11 September 1976 binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikt de 23ste plaats. Wings At The Speed Of Sound komt op 10 April 1976 de Nederlandse Albumlijst binnen, en bereikt op 1 Mei 1976 een vijfde plaats als hoogste notering. In totaal staat het album 16 weken genoteerd.

Allen Klein wordt op 23 Juli 1971 aangeklaagt door The Rolling Stones. De groep eist $7.5 miljoen dollar aan schadeloosstelling van hun ex-manager. Allen Klein zou volgens de Stones (Mick Jagger) hebben geknoeid met de boekhouding en hoge bedragen hebben verduisterd.


Muziek Jarige Op 23 Juli

1935: Cleveland Duncan - The Penguins Zanger
1942: Jan De Hont - De Maskers Gitaar
1942: Madeline Bell - Zangeres Engeland
1943: Tony Joe White - Zanger USA
1945: Dino Danelli - The Rascals Drums
1946: Andy Mackay - Roxy Music Saxofoon
1947: David Essex (David Albert Cook) - Zanger Engeland
1950: Blair Thornton - Bachman Turner Overdrive Drums
1952: Janis Siegel - Manhattan Transfer Zangeres
1956: Laurie Freelove - Zangeres USA
1957: Dennis Greaves - Nine Below Zero Gitaar
1961: Martin Gore - Depeche Mode Toetsen
1961: Tim Alexander - Fragment Bas/Zang
1964: Nick Menza - Megadeth Drums
1964: Tim Kellett - Simply Red Toetsen/Trompet
1965: Slash (Saul Hudson) - Guns 'n' Roses Gitaar
1965: Rob Dickinson - Catherine Wheel Zanger
1970: Sam Waters - Color Me Badd Zanger
1971: Alison Krauss - Zangeres USA
1971: Dalvin DeGrate - Jodeci Zanger
1971: Chad Gracey - Live Gitaar
1973: Fran Healy - Travis Zanger/Gitaar
1980: Tim Akkerman - Ex-Direct Zanger
1980: Michelle Williams - Destiny's Child Zangeres
1980: Steve Jocz - Sum 41 Drums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten