Zoeken in de muziekgeschiedenis

21 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 22 Juli

Jerry_allison_peggy_sueOp 22 Juli 1958 treedt Jerry Allison, de drummer van Buddy Holly & The Crickets, in Honey Grove, Texas, in het huwelijk met Peggy Sue Gerron. De bruid heeft een half jaar eerder nationale bekendheid gekregen door de Amerikaanse nummer drie hit Peggy Sue, die voor haar geschreven is door Jerry, Buddy Holly en producer Norman Petty. Het huwelijk is voor Buddy Holly de aanleiding om Peggy Sue Got Married te schrijven, dat hij in zijn flat in New York opneemt tijdens zijn laatste opnamesessie voor zijn dood. In de jaren 60 zijn Jerry en Peggy Sue gescheiden. Peggy Sue hertrouwt en krijgt twee kinderen. Na 24 jaar loopt ook dit huwelijk uit op een scheiding.

Tijdens een bezoek aan Zweden, op 22 Juli 1972, worden Paul en Linda McCartney gearresteerd wegens het in het bezit hebben van verdovende middelen.

Op 22 Juli 1985 wordt het telefoonverkeer in Washington DC, de hoofdstad van Amerika, voor enige tijd plat gelegd wanneer fans van Bruce Springsteen massaal bellen voor kaartjes voor een concert van The Boss in het Robert Kennedy-stadion. Het concert wat op 5 Augustus 1985 plaatsvindt is binnen anderhalf uur uitverkocht.

Arthur_crierZanger/Producer Arthur Crier overlijdt op 22 Juli 2004 aan de gevolgen van een hartaanval. Arthur Crier wordt op 1 April 1935 in Manhattan geboren, en groeit op met het luisteren naar The Ink Spots en The Halos. Op 15 jarige leeftijd zingt hij al THe Heavenly Five, een Doo-Wop groep in Manhattan. Gedurende zijn carriere heeft Arthur Crier gezongen met: Tommy Hunt, Bobby Vinton, Johnny Nash, Little Eva, Johnny Mathis, Dion, The Coasters, Connie Francis, Brian Hyland en Ben E. King. Van 1968 tot 1972 werkt Arthur Crier voor Motown Records in Detroit als songschrijver, manager en producer voor oa: The Four Tops, The Temptations, Thelma Houston, Savannah Smith, Baby Jane & The Rock-A-Byes, The Rosettes en The Darlettes. Arthur Crier is 69 jaar gewprden en laat zijn vrouw Dorothy, 6 kinderen, 19 kleinkinderen en 7 achter-achter kleinkinderen achter.

The Queen Of Soul, zangeres Aretha Franklin wordt op 22 Juli 1969 in Detroit door de politie gearresteerd, nadat zij de openbare orde heeft verstoord op een parkeerplaats. Nadat Aretha op het politiebureau de $50.00 borgtocht heeft betaald, rijdt zij bij het verlaten van de parkeerplaats bij het politiebureau een verkeersbord tegen de vlakte.

Op 22 Juli 1996 moet Donovan een voorgenomen tournee door Amerika uitstellen. Donovan mag de Verenigde Staten niet in, omdat hij dertig jaar eerder voor het bezit van drugs is veroordeeld. De Schotse zanger wil op tournee voor promotie van zijn nieuwe album Sutras, dat voor het eerst in meer dan tien jaar een album is met nieuw repertoire. In de jaren zestig heeft Donovan hits met Catch The Wind, Colours, Mellow Yellow en Sunshine Superman.

Tony_orlandoTony Orlando maakt, tijdens een concert op 22 Juli 1977 in Cohasset, Massachusetts, zijn afscheid van de showbusiness bekend. De zanger, die het overdadig gebruik van cocaine toegeeft, zegt niet meer verder te kunnen, na de recente dood van zijn zuster en de zelfmoord van zijn beste vriend. Tony Orlando heeft met de groep Dawn begin jaren 70 veel succes, met hits als: Knock Three Times, Tie A Yellow Ribbon (Round The Ole Oak Tree), en Who's In The Strawberry Patch With Sally. Tony Orlando wordt zes maanden in een psychiatrische inrichting in New York opgenomen. Later probeert hij zijn zang-carriere weer op te pakken, dit keer zonder de dames van Dawn.

Op 22 Juli 1965 worden Mick Jagger, Brian Jones en Bill Wyman door het East Ham Magistrates Courteen schuldig bevonden aan het verstoren van de openbare orde. Ze zijn op 18 Maart 1965 betrapt terwijl ze staan te urineren tegen de muur van een benzinepompstation aan de Romford Road in Londen. Het blijft echter bij een boete van 5 pond.

KidrockmugshotKid Rock wordt op 22 Juli 2008 door het DeKalb County State Court veroordeeld tot een jaar proeftijd en tachtig uur werkstraf. De als Robert J. Ritchie geboren rockster heeft in Oktober 2007 in het Buford Highway Waffle House in Atlanta een medewerker van het restaurant in elkaar geschopt. Harlem DeJon Akins beland met snijwonden en blauwe plekken in een ziekenhuis. Naast de proeftijd en werkstraf krijgt de ex-man van Pamela Anderson ook nog zes uur gedragstherapie en een boete van ruim zeshonderd euro opgelegd. Kid Rock, die bekendstaat om zijn agressieve gedrag, is eind 2008 wereldnieuws wanneer hij tijdens de Video Music Awards op de vuist gaat met Tommy Lee, een andere ex-man van Pamela Anderson.

Dire_straits_bbcDire Straits staan op 22 Juli 1978 in de BBC Studio in Londen voor radio-opnamen. Dire Straits bestaat op dat moment uit Mark Knopfler, John Illsley, David Knopfler en Pick Withers. De opnames worden op 29 Augustus 1995 op CD uitgebracht onder de naam Dire Straits Live At The BBC, en bevat de volgende nummers: Down To The Waterline, Six Blade Knife, Water Of Love, Wild West End, Sultans Of Swing, Lions, What's The Matter Baby? en Tunnel Of Love. Tunnel Of Love is niet afkomstig van de BBC sesiie maar is opgenomen tijdens The Old Grey Whistle Test op 31 Augustus 1981. Ten tijde van het optreden in The Old Grey Whistle Test is David Knopfler al vervangen door Hal Lindes. Ook is toetsenist Alan Clark op dit nummer te horen. Dire Straits Live At The BBC staat in de week van 8 Juli 1995 genoteerd op 71 in de Britse albumlijst. Een week later is de CD alweer verdwenen.

Gonnie_baarsalle_leuke_jongens_willDe dan negentienjarige Gonnie Baars komt op 22 Juli 1967 met haar single Alle Leuke Jongens Willen Vrijen op nummer 39 binnen in de Nederlandse Top 40. Alle Leuke Jongens Willen Vrijen van komt slechts tot een 31ste plaats. De opvolger Jij Bent Een Halve Gare komt in Januari 1968 niet verder dan de Tipparade. Op 24 Februari 1968 doet Gonnie Baars mee aan het Nationaal Songfestival. Met Ik Wil Van Alles eindigt zij op de vierde plaats. Gonnie Baars overlijdt op 22 februari 2000 aan een hartstilstand.

The High Numbers staan op 22 Juli 1964 in de Scene Club aan de Great Windmill Street, Ham Yard in Soho. Volgens een artikel in de Record Mirror heeft de groep, die later de naam wijzigt in The Who, een contract om gedurende 3 maanden elke woensdag te mogen optreden.

Morris_albertfeelingsOp 22 Juli 1987 oordeelt een rechtbank in New York dat de Braziliaan Morris Kaiserman, beter bekend als Morris Albert, plagiaat heeft gepleegd bij het schrijven van zijn wereldhit Feelings. Volgens de jury heeft hij het nummer afgekeken van een compositie uit 1956 getiteld Pour Toi. Pour Toi is geschreven door Albert Simonin, H. Bourquin en Louis Gasté en in 1957 door Line Renaud als eerste op de plaat gezet. Line Renaud is de vrouw van mede-auteur Louis Gastxc3xa9. Voor het Hof van Beroep in Parijs beweert Morris Albert dat hij dat oude Franse werkje van Gasté en co nooit gehoord kan hebben omdat hij toen in Brazilie woonde, omdat het in een voor hem vreemde taal is geschreven, en omdat het geen groot internationaal succes is geweest. Het Hof houdt daar geen rekening mee en acht opzettelijk plagiaat bewezen, stellende dat er genoeg tijd is verlopen tussen beide werken. De melodische gelijkenis is bovendien frappant. De rechtbank in New York veroordeeld Morris Albert in 1987 tot het betalen van een half miljoen dollar aan Gasté.

Predikant Richard Penniman spreekt tijdens een kerkdienst in North Richmond, Californixc3xab op 22 Juli 1979 over "het kwaad en het verderf van de rock'n'roll-muziek". De predikant is sinds de jaren vijftig beter bekend onder de naam Little Richard.

Op 22 Juli 1985 kondigt Dolly Parton aan dat zij haar eigen pretpark laat bouwen in Pigeon Forge in Tennessee. Dollywood wordt op 3 Mei 1986 officieel door de zangeres geopend.

Physical_graffity_2Led Zeppelin is op 22 Juli 1974 klaar met het afmixen van het nieuwe album Physical Graffity. Het nieuwe album wordt een dubbelaar, waarop diverse outtakes van vorige albums komen. Gitarist en producer Jimmy Page zegt hierover: "As usual, we had more material than the required forty-odd minutes for one album. We had enough material for one and a half LPs, so we figured - let's put out a double and use some of the material we had done previously but never released". Physical Graffity wordt pas op 25 Februari 1975 uitgebracht, en staat vanaf 22 Maart 1975 acht weken op de eerste plaats in de albumlijst van Billboard. Physical Graffity is het eerste album op het SwanSong-label. SwanSong is door Led Zeppelin samen met hun manager Peter Grant opgericht. Peter Corriston en Mike Doud zijn de ontwerpers van de opmerkelijke hoes waarop een gebouw op 97 St Marks Street in New York te zien is. Achter de ramen, op de binnenhoes, zijn ondermeer Elizabeth Taylor, King Kong, Lee Harvey Oswald, Jerry Lee Lewis, Marlene Dietrich, Peter Grant en Laurel en Hardy te zien. Corriston en Doud hebben zich laten inspireren door het album Compartments van Jose Feliciano uit 1973. Het appartement (in werkelijkheid nog een etage hoger) herbergt een tweedehandskledingzaak met de naam Physical. In Nederland wordt in April 1975 de 10e plaats bereikt in de albumlijst.

Op 22 Juli 1994 geven Billy Joel en Elton John hun eerste gezamenlijke concert in East Rutherford in New Jersey. Naast hun eigen hits zingen zij samen speciale versies van Your Song, Honesty en I Guess That's Why They Call It The Blues voor een enthousiaste menigte van 54.000 fans.

In Amerika wordt op 22 Juli 1968 het album Sweetheart Of The Rodeo van The Byrds uitgebracht. Dit album wordt in het algemeen als hét eerste countryrock album gezien. Het is vooral Gram Parsons van The Byrds die zich hard maakt voor deze muziekstroming. Countryrock kenmerkt zich door het gebruik van instrumenten als pedal steel, mandoline en fiddle. Bekende groepen in de countryrock sfeer zijn: Crosby Stills Nash & Young, Linda Rondstadt en The Eagles. Sweetheart Of The Rodeo komt op 31 augustus 1968 de Billboard-albumlijst binnen. De LP komt niet hoger dan de 77ste plaats.

Sacha_distelDe Franse zanger en gitarist Sacha Distel overlijdt op 22 Juli 2004, na een lang ziekbed in Rayol-Canadel in het zuid-oosten van Frankrijk. Sacha Distel wordt geboren op 29 Januari 1933 in Parijs. In de jaren 50 is hij een professioneel jazz-gitarist die oa werkt met Dizzy Gillespie en Tony Bennett. Begin jaren 60 heeft hij een geruchtmakende affaire met Brigitte Bardot, maar trouwt uiteindelijk in 1963 met Francine  Bréaud. Eind jaren 60 schrijft Sacha Distel het nummer La Belle Vie, wat in Amerika als The Good Life de hitparade ingezongen wordt door Tony Bennett. Zelf scoort Distel twee grote hits met Raindrops Keep Falling On My Head en Scoubidou. Sacha Distel is 71 jaar geworden.

Op 22 Juli 1967 is de tour met The Monkees voor Jimi Hendrix al weer afgelopen. De moeilijkheden zijn al begonnen bij het eerste optreden van Jimi Hendrix, die tijdens de tour het voorprogramma verzorgd. De Amerikaanse organisatie Daughters Of The American Revolution dient een klacht in, zij vinden de act van Jimi Hendrix, provocerend en teveel sex georienteerd.

In Amerika wordt op 22 Juli 1963 door Vee-Jay het album Introducing The Beatles uitgebracht. De eerste verkoopcijfers zijn teleurstellend. Amerika  is (nog) niet klaar voor het beat-geweld uit Liverpool.

Brainbox_last_trainOp 22 Juli 2004 staat Brainbox in de Mezz in Breda voor een concert. Het optreden wordt onder productionele leiding van Bart Van Poppel opgenomen voor een live-cd, en onder de titel The Last Train op 3 September 2004 uitgebracht. Brainbox is op 10 Januari 2004 met een afscheidstournee begonnen. Naast Kaz Lux (gitaar, zang) bestaat Brainbox op deze afscheidstournee uit Rudy de Queljoe (gitaar), Pierre van der Linden (drums), John Schuursma (gitaar) en Eric Bagchus (bas). Tijdens het concert in Breda worden deze muzikanten ook nog bijgestaan door Rob Geboers (piano) en Jos Veldhuizen (mondharmonica). Het laatste concert is op 30 September 2004 in Muziekcentrum Schaaf in Leeuwarden.

Ede_staalDe Groningse zanger Ede Staal overlijdt op 22 Juli 1986 na een landurig ziekbed in Delfzijl. Ede Ulfert Staal wordt op 2 Augustus 1941 in Warffum geboren en woont zijn eerste levensjaren in Leens. Zijn eerste openbare, muzikale schreden zet Ede als 10-jarige in de dorpsfanfare van Leens waar hij trompet speelt. Nadat Ede Staal zijn studie medicijnen aan de Rijksuniversiteit van Groningen heeft afgebroken gaat hij talen studeren. Hij wordt leraar Engels. Verder bekwaamt hij zich in het Deens en in het Oost-Fries. Ede Staal schrijft zijn eerste liedjes in het Engels. In 1981 wordt hij ontdekt door Engbert Gruben, een medewerker van de regionale omroep Radio Noord. Ede Staal heeft meer dan dertig liedjes in het Gronings gecomponeerd en opgenomen. Het Nog Nooit Zo Donker West, Het Hoogelaand en Mien Toentje zijn drie Groningse liedjes van hem die elk jaar opnieuw in de Alle 50 Goud-hitparade van Radio Noord staan. Mien Toentje staat al sinds 1998 op de eerste plaats. Dit liedje is sinds 1982 de herkenningsmelodie van een tuinierrubriek op Radio Noord. Ede Staal is 44 jaar geworden.

Op 22 Juli 1972 komt Summer Hits Volume 1 op een 11e plaats binnen in de Nederlandse LP Top 20. Op dit verzamelalbum staan de volgende nummers: Letxe2x80x99s Dance van The Cats, Don't Let It Die van Hurricane Smith, Long Cool Woman van The Hollies, Count Me In van Blue Mink, A Part Of Me Is A Part Of You van Brainbox, Freedom Come Freedom Go van The Fortunes, No Sad Song van Helen Reddy, Sylvia van Focus, Banner Man van Blue Mink, I Wish I Could Cry van Gilbert O' Sullivan, Paula van Monica & The Voices Of Freedom, When I'm Dead And Gone van McGuiness Flint en Fireball van Deep Purple. Summer Hits Volume 1 is een gezamenlijk project van EMI en Columbia Records. Summer Hits Volume 1  staat vier weken in de LP Top 20 en bereikt een negende plaats als hogste notering.

Golden_earringssound_of_the_screamiThe Golden Earrings komen op 22 Juli 1967 met de single Sound Of The Screaming Day op een twintigste plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant van Sound Of A Screaming Day staat het nummer She Won't Come To Me. Beide nummers zijn geschreven door George Kooymans en Rinus Gerritsen. Sound Of The Sceaming Day is de eerste single van The Golden Earrings waarop Barry Hay te horen is. Hay is afkomstig van The Haigs. Barry Hay is eerder gevraagd om zanger bij Shocking Blue te worden, de nieuwe groep van gitarist Robbie van Leeuwen van The Motions. Dit aanbod slaat hij af als hij door The Golden Earrings wordt benaderd als de opvolger van Frans Krassenburg. Die heeft de groep om persoonlijke redenen verlaten. Fred de Wilde wordt uiteindelijk de zanger van Shocking Blue. Barry Hay is niet als zanger op Sound Of The Screaming Day te horen, maar op de dwarsfluit. Gitarist George Kooymans neemt de zangpartij voor zijn rekening. Sound Of The Screaming Day bereikt op 2 September 1967 de vierde plaats in de Nederlandse Top 40.

Marian_montgomeryMarian Montgomery overlijdt op 21 Juli 2002 aan de gevolgen van longkanker . Marian Montgomery wordt op 17 November 1934 als Marian Maud Runnells geboren in Natchez in Mississippi. Begin jaren zestig is Marian Montgomery een graag geziene gaste in Engelse televisieprogramma's. In 1965 trouwt zij met de Britse pianist Laurie Holloway en gaat in Londen wonen. Marian Montgomery treedt veel op in de Londense jazz-club Cool Elephant. Haar echtgenoot is bedrijfsleider van deze club. Marian Montgomery is 67 jaar geworden.

Buddy_holly_22_juli_1956_nashville_Op 22 Juli 1956 is Buddy Holly, samen met Sonny Curtis, Don Guess en Jerry Allison in de Bradley Barn-studio in Nashville om voor Decca Records de volgende nummers op te nemen: I'm Changing All Those Changes, Girl On My Mind, Rock Around With Ollie Vee, Ting-A-Ling en That'll Be The Day. That'll Be The Day en Rock Around With Ollie Vee worden op single uitgebracht. De groep staat op het label vermeld als Buddy Holly & The Three Tunes. That'll Be The Day wordt geen hit. Nadat Decca het contract met Buddy Holly in November 1956 ontbindt, komt hij onder contract bij Brunswick. Voor deze maatschappij neemt Buddy Holly op 25 Februari 1957 in de studio van Norman Petty in Clovis in New Mexico That'll Be The Day opnieuw op. Deze versie bereikt op 23 september 1957 de eerste plaats in de Billboard Top 100.

Robert Collins verliest op 22 Juli 1996 in de buurt van Monmouth, Wales de macht over het stuur waardoor zijn auto uit de bocht vliegt. De toetsenist van The Charlatans overlijdt op weg naar het ziekenhuis. Door dit dodelijke ongeluk kan de gezamenlijke tournee van The Charlatans en Oasis niet doorgaan. Liam en Noel Gallagher van Oasis zijn verbijsterd als zij het tragische nieuws horen. Robert Collins is 32 jaar geworden.

When_stones_are_rolling_van_fred_stHet instrumentale album When Stones Are Rolling van Fred Stuger komt op 22 Juli 1973 binnen in de LP Top 20, en staat vanaf 4 Augustus 1973 vijf weken op de eerste plaats. Naast When Stones Are Rolling staan op deze plaat A Girl Like You, Last Sunday, Wild Horses, On A Clear Moon, Hang On, To Be With You, A Fortnight Ago, Love's Pleasure, Roaming Cloud, Island In The Sea, When Bells Are Ringing, From Coast To Coast en Our Song Is Calling. Deze LP is geproduceerd door Han Grevelt. Fred Stuger is een 29-jarige saxofonist die eerder diverse beroepen heeft uitgeoefend. Hij is bordenwasser, glazenwasser, pottenbakker, magazijnbediende en kelner geweest. In de Muziek Parade van augustus 1973 wordt gemeld dat van When Stones Are Rolling inmiddels 20.000 exemplaren zijn verkocht. Dit succes is mede te danken aan de TROS. A Girl Like You van Fred Stuger wordt door deze omroep op televisie gebruikt als ondersteunende muziek bij ledenwerfspotjes.

Elgie_prenataleDe AVRO zendt op 22 Juli 1964 de tweede aflevering van het zomerse televisie programma Nieuwe Oogst uit. Kandidaten zijn Boudewijn de Groot, Greetje Drenth, evenwichtskunstenaar Jan Schipper, het dixieland-orkest The Dixie Cats, beat-groep Freddy Scott & His Condors, Het Move Trio, Gerard Mooy en calypso-zanger Wilfred de Faria. De publieksjury roept Greetje Drenth tot winnaar uit. De vakjury, met ondermeer Skip Voogd en Pim Jacobs, vindt dat Boudewijn de Groot de winnaar is. De Groot zingt in Nieuwe Oogst zijn eerste single Elégie Prenatale die op 14 Mei 1964 in de Phonogram-studio in Hilversum is opgenomen. De publieksjury noemt het nummer 'een schande' omdat Boudewijn de Groot zingt over hoe hij zijn vriendin, Anneke Versteeg, zwanger heeft gemaakt. Op 27 December 1964 wordt hun zoon Marcel de Groot geboren.

Vanaf 22 Juli 1966 ligt de single God Only Knows van The Beach Boys in de Europese platenwinkels. Op de B-kant staat Wouldnxe2x80x99t It Be Nice. Zowel God Only Knows als Wouldn't It Be Nice zijn afkomstig van het album Pet Sounds dat op 16 Mei 1966 is uitgebracht. God Only Knows en Wouldn't It Be Nice zijn door The Beach Boys opgenomen in de Western Recorders Studio in Hollywood. God Only Knows komt op 27 Augustus 1966 op een 27ste plaats de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt op 17 September 1966 de elfde plaats als hoogste notering. steken.

Led_zeppelin_1Op 22 Juli 1969 ontvangt Led Zeppelin van de RIAA een gouden plaat voor hun debuut-album Led Zeppelin I. De LP is op 15 Februari 1969 de Billboard-albumlijst binnengekomen. Led Zeppelin I bereikt de tiende plaats. Op het tussen de 15 en 36 uur opgenomen album (niet helemaal duidelijk) en het niet meer dan 1782 Engelse ponden kostende album staan de volgende nummers: Good Times Bad Times, Babe I'm Gonna Leave You, You Shook Me, Dazed And Confused, Your Time Is Gonna Come, Black Mountain Side, Communication Breakdown, I Can't Quit You Baby en How Many More Times. De hoes van Led Zeppelin is gemaakt door George Hardie en is gebaseerd op de ramp met de Hindenburg, waarbij in 1937, 35 van de 97 passagiers om het leven komen. Hardie krijgt voor zijn werk 60 pond uitbetaald. De achterkant (een foto van de vier leden van Led Zeppelin) is gemaakt door Chris Dreja. Dreja is de bassist van The Tardbirds, de groep waarin nu Led Zeppelin gitarist Jimmy Page eerst speelde.

Op 22 Juli 1989 treedt Courtney Love in het huwelijk met James Moreland. Dit huwelijk tussen Love en de zanger van Leaving Train, een groep uit Los Angeles, houdt slechts een paar maanden stand. Courtney Love is later getrouwd met Kurt Cobain, de zanger van Nirvana. Op 18 Augustus 1992 wordt hun dochter Frances geboren. Kurt Cobain pleegt op 5 April 1994 zelfmoord.

Tijdens een concert van REM bij een kasteel ten noordwesten van de Ierse hoofdstad Dublin, verdrinken op 22 Juli 1995 twee tieners. Het concert, waarbij meer dan zeventigduizend mensen aanwezig zijn, wordt onderbroken.

Eugene_recordEugene Record overlijdt op 22 Juli 2005 in Chicago aan de gevolgen kanker. Eugene Record wordt op 23 December 1940 in Chocago geboren en is het meest bekend als zanger van de groep The Chi-Lites. Met The Chi-Lites heeft hij in 1969 zijn eerste hit in Amerika met Give It Away. Have You Seen Her bereikt in 1971 de derde plaats. Oh Girl is de grootste hit voor The Chi-Lites. Deze single staat in de week van 27 Mei 1972 op de eerste plaats van de Billboard Hot 100. Nadat hij The Chi-Lites heeft verlaten neemt Record nog drie solo-albums op: The Eugene Record, Trying To Get To You en Welcome To My Fantasy. Daarnaast schrijft en produceert Eugene Record ook nummers voor artiesten als Barbara Acklin, Jackie Wilson en The Dells. Nadat hij weer bij The Chi-Lites is teruggekeerd verlaat Record in 1988 de groep definitief om Gospel zanger te worden. In December 2003 is er toch nog een reunie van The Chi-Lites (met Eugene Record) voor de PBS Special, Superstars Of Seventies Soul. Eugene Record is 64 jaar geworden.

Elvis_costello_my_aim_is_trueVan Elvis Costello verschijnt op 22 Juli 1977 zijn, door Nick Lowe geproduceerde, debuutalbum My Aim Is True. De als Declan Patrick MacManus geboren zanger heeft op 9 Juli 1977 ontslag genomen als computer-operator bij het cosmeticabedrijf Elizabeth Arden om professioneel zanger te worden. Op My Aim Is True staan de volgende nummers: Welcome To The Working Week, Miracle Man, No Dancing, Blame It On Cain, Alison, Sneaky Feelings, (The Angels Wanna Wear My) Red Shoes, Less Than Zero, Mystery Dance, Pay It Back, I'm Not Angry en Waiting For The End Of The World. In zijn geboorteland Engeland bereikt het album de 14e plaats. In Nederland komt My Aim Is True op 22 Oktober 1977 binnen in de Album Top 50, en bereikt de 37ste plaats.

Surfer_girlVanaf 22 Juli 1963 ligt de single Surfer Girl van The Beach Boys in de platenwinkel. Op de B-kant van Surfer Girl staat Little Deuce Coupe. The Beach Boys zijn op 8 Februari 1962 aan de opname van Surfer Girl begonnen. Op 12 Juni 1963 wordt in de Western Recorders Studio de laatste hand aan het nummer gelegd. Voor Surfer Girl is Brian Wilson gexc3xafnspireerd door When You Wish Upon A Star dat in 1940 door Jiminy Cricket wordt gezongen in de tekenfilm Pinocchio van Walt Disney. Surfer Girl en Little Deuce Coupe worden onafhankelijk van elkaar hits in Amerika. Surfer Girl komt op 3 Augustus 1963 binnen in de Billboard Hot 100, en haalt de zevende plaats. Little Deuce Coupe komt op 17 Augustus 1963 binnen, en komt uiteindelijk tot een 15de plaats.

Spike_en_josjeSpike, de gitarist van Di-rect treedt op 22 Juli 2008 in Spanje in het geheim in het huwelijk met zijn vier jaar oudere vriendin Josje. Bij de plechtigheid zijn geen gasten aanwezig. Na zanger Tim Akkerman is de als Frans van Soest geboren Spike het tweede bandlid dat in het huwelijksbootje stapt. In 2006 ontstaan er nog spanningen in de Haagse band omdat Spike Akkerman er dan van beschuldigd "te braaf" te zijn. De ruzies worden uitgepraat en de band gaat verder. Op 3 Februari 2007 worden Tim en Stephanie Akkerman de trotse ouders van Lila Martine Ina Akkerman. De zanger maakt op 12 Maart 2009 bekend dat hij Di-rect gaat verlaten. Het laatste optreden is op 10 April 2009 in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Di-rect gaat vanaf 13 September 2009 via een door BNN uitgezonden 9-delige serie op zoek naar een opvolger. In November 2009 gaan Spike en Josje uit elkaar.


Muziek Jarige Op 22 Juli

1941: George Clinton - Zanger USA
1941: Keith Sweat - Zanger USA
1944: Estelle Bennett - The Ronettes Zangeres († 11 Feb. 2009)
1944: Rick Davies - Supertramp Toetsen
1945: Bobby Sherman - Zanger USA
1946: Mireille Mathieu - Zangeres Frankrijk
1947: Don Henley - The Eagles Drums/Zanger
1956: Mick Pointer - Marillion Drums
1959: Peter Van Der Ploeg - De Kast Gitaar
1961: William Calhoun - Living Colour Drums
1963: Emily Saliers - The Indigo Girls Gitaar/Zang
1967: Patrick Badger - Extreme Bas
1970: Axana Ceulemans - Def Dames Dope Zang/Rap/Choreografie
1971: Chris Helme - The Seahorses Zanger
1973: Daniel Jones - Savage Garden Zanger
1973: Rufus Wainwright - Zanger USA
1983: Jodi Albert - Girl Thing Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten