Zoeken in de muziekgeschiedenis

14 jul. 2012

Muziekgeschiedenis van 15 Juli

Queen_hyde_parkRuim 60.000 toeschouwers zijn op 15 Juli 2005 aanwezig in het Hyde Park in Londen bij de uitgestelde show van Queen (& Paul Rodgers). Het concert van de Britse band was eigenlijk gepland voor 8 Juli 2005, maar wordt door de terroristische aanslag op de Londense Metro een dag eerder uitgesteld. In het voorprogramma staan Razorlight en Peter Kay. Queen wordt op het podium bijgestaan door Jamie Moses (gitaar, achtergrondzang), Danny Miranda (bas, achtergrondzang) en Spike Edney (toetsen, achtergrondzang). Naast de klassieke Queen tracks worden er ook nummers gespeeld van Paul Rodgers vorige bands, waaronder Wishing Well en All Right Now (van Free) en Feel Like Makin' Love en Can't Get Enough (van Bad Company). We Are The Champions wordt door Brian May opgedragen aan alle slachtoffers die gevallen zijn bij de aanslag op 7 Juli 2005.

Cliff_richardvisions_Vanaf 15 Juli 1966 ligt de single Visions van Cliff Richard in de platenwinkel. Vision is geschreven door Paul Farris. De B-kant, What Would I Do, is geschreven door Hank Marvin en Bruce Welch van The Shadows. Visions komt op 21 Juli 1966 binnen in de Britse hitparade, en bereikt de zevende plaats. In de Nederlandse Top 40 bereikt Visions op 17 September 1966 de 21ste plaats als hoogste notering.

Procol_haruma_whiter_shade_of_paleOp 15 Juli 1972 komt Procol Harum met A Whiter Shade Of Pale op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Het is voor de tweede keer dat Procol Harum met dit nummer op nummer 1 staat. In 1967 komt de groep zelfs op Nr. 1 binnen. A Whiter Shade Of Pale is geschreven door Keith Reid en Gary Brooker. Keith Reed baseerde zijn tekst op een eeuwenoud Engels gedicht. De melodie is ontleend aan de cantate Wachtet Auf (BWV 140 no. 1) van Johann Sebastian Bach, beter bekend als Air For The G-String. In 1995 wordt A Whiter Shade Of Pale voor een derde keer uitgebracht, maar in tegenstelling tot de eerste twee keer, wordt het nummer nu nauwelijks opgemerkt.

Tijdens een optreden in Indianapolis op 15 Juli 1990 van Heavy D & The Boyz valt Troy Dixon (Trouble T-Roy) van het podium, en is op slag dood. Troy Dixon wordt herdacht door Pete Rock en C.L. Smooth in They Reminisce Over You (T.R.O.Y.). Heavy D & The Boyz dragen in 1991 het album Peaceful Journey aan hem op. Troy Dixon is 22 jaar geworden.

Waar_zijn_de_zomersOp 15 Juli 1972 komt de single Waar Zijn De Zomers van Ria Valk op een 33ste plek binnen in de Nederlandse Top 40. Ria Valk hoopt dat het nummer een zomerhit wordt, maar de single zakt twee weken later alweer naar 38. Een week later is Waar Zijn De Zomers al weer uit de lijst verdwenen. Beter gaat het met Zomerzon van De Makkers. Deze single stijgt op 15 Juli 1972, in zijn derde week, van 17 naar 9 in de Top 40. Zomerzon blijft op 22 juli 1972 op vijf steken. Zomerzon wordt op de voet gevolgd door Summertrain van The Sandy Coast. Deze single is op 1 juli 1972 binnengekomen op 22 in de Nederlandse Top 40. Summertrain bereikt op 22 juli 1972 de zesde plaats. De zomerhit van 1972 is Un Canto A Galicia van Julio Iglesias. Deze single is door Radio Veronica-discjockey Rob Out uit Spanje meegenomen. Hij zorgt ervoor dat Un Canto A Galicia vanaf 17 juni 1972 een week lang de Alarmschijf is bij Radio Veronica. De single komt op 24 juni 1972 binnen op 25 in de Nederlandse Top 40. In de week van 5 augustus 1972 staat Un Canto A Galicia op de eerste plaats. Het wordt de bestverkochte single in Nederland in 1972.

In het kader van zijn True Confessions Tour speelt Bob Dylan op 15, 16 en 17 Juli 1986 in Madison Square Garden in New York. Dylan wordt tijdens deze tour op het podium bijgestaan doot Tom Petty & The Heartbreakers. De band bestaat uit: Tom Petty (gitaar), Mike Campbell (gitaar), Benmont Tench (keyboards), Howie Epstein (bas) en Stan Lynch (drums). Vocaal wordt Bob Dylan bijgestaan door The Queens Of Rhythm (Carolyn Dennis, Queen Esther Marrow, Madelyn Quebec en Louise Bethune). Nummers die worden gespeeld zijn ondermeer Just Like A Woman, Like A Rolling Stone, It's Alright Ma (I'm Only Bleeding), Girl From The North Country, Lenny Bruce, When The Night Comes Falling, Ballad Of A Thin Man, I'll Remember You en Knockin' On Heaven's Door. Tijdens de laatste negen nummers van de show staat ook Ron Wood, gitarist van The Rolling Stones op het podium.

Radio_atlantisDe Belgische zakenlieden Adriaan van Landschoot en Sylvain Tack huren het zendschip MV Mi Amigo van Ronan O'Reilly voor de uitzendingen van het door hen opgezette Radio Atlantis. Vanaf 15 Juli 1973 wordt er door Radio Atlantis uitgezonden vanaf het zendschip dat voor de kust bij Scheveningen ligt. Aan boord worden programmabanden gedraaid die in geheime studio's in Belgie en Nederland worden opgenomen. Deejays zijn ondermeer Tony Houston, Peter van Dam, Bert Bennett, Rob Ronder, Luc van Kapellen, Mike Moorkens en Joop Verhoof. Op 18 Oktober 1973 breekt de zendmast en is het afgelopen met de uitzendingen van Radio Atlantis. Sylvain Tack begint eind 1973 Radio Mi Amigo. Adriaan van Landschoot koopt het zendschip van Radio Condor, gelegen in de haven van IJmuiden. Het schip MV Jeanine gaat bij het Belgische Zeebrugge voor anker. Het zendt tot 31 Augustus 1974 Nederlandse en Engelse programma's van Radio Atlantis uit. Adriaan van Landschoot verdient tegenwoordig veel geld aan de verkoop van de CD's van zijn Adrivalan Orchestra. Sylvain Tack wordt op 5 Februari 2006 dood in zijn woning in Oudenburg in West-Vlaanderen gevonden. Hier woont hij sinds enige jaren als een verbitterde, arme en eenzame man. Sylvain Tack is 72 jaar geworden.

Platenmaatschappij Columbia Records maakt op 15 Juli 1986 bekend dat zij, na een samenwerking van 28 jaar, het contract met Johnny Cash niet meer verlengen. Er wordt geen verklaring gegeven voor de beslissing, hetgeen onder collega's de nodige verontwaardiging oproept. Het laatste album wat bij Columbia Records is verschenen is Heroes, wat hij samen met Waylon Jennings maakt. Cash tekent een contract bij Mercury waar in 1987 het album Johnny Cash Is Coming To Town verschijnt.

Op 15 Juli 1968 speelt The Who in het Memorial Centre in Kingston, Ontorio in Canada. Het concert gaat bijna niet door, omdat de groep moeilijkheden heeft om Canada binnen te komen. Bij het optreden de vorige dag in Cleveland zijn de paspoorten van Roger Daltrey en Pete Townshend gestolen. Na het betalen van $20.000 door promoter James McCormick kunnen de leden van The Who Canada in. De instrumenten en apparatuur wordt echter achtergehouden. McCormick regelt in Kingston nieuwe instrumenetn die hij leent van een plaatselijke band. Dit weerhoudt Pete Townshend er niet van om aan het eind van de show zijn geleende gitaar (een vintage Fender Stratocaster uit 1958) aan gort te slaan. Volgens McCormick was het een "Wonderful show".

Johnjulia1949Julia Lennon, de moeder van Beatle John Lennon, komt bij een verkeersongeluk op 15 Juli 1958 om het leven, wanneer zij door een agent die op weg naar huis is op Menlove Avenue in Liverpool wordt overreden. De dood van zijn moeder maakt een diepe indruk op John Lennon. Op zijn eerste solo LP John Lennon/Plastic Ono Band is Lennon op zoek naar zichzelf. In die tijd is hij daarvoor in therapie bij de Amerikaanse psycholoog Arthur Janov, die meent dat opgebouwde frustaties kunnen worden bevrijd door schreeuwen: de oerschreeuw In Mother schreeuwt Lennon dan ook om het verlies van zijn moeder. Ook het nummer My Mummy's Dead gaat over zijn moeder. Julia Lennon is 43 jaar geworden.

Op 15 Juli 1978 geeft Bob Dylan een openlucht concert op het Blackbuse Aerodrome in Camberley, Surrey in Engeland. Een record aantal van meer dan 200.000 toeschouwers bezoekt het concert. Niet eerder zijn er bij een concert voor xc3xa9xc3xa9n artiest zoveel bezoekers geweest. Speciale gasten die ook optreden zijn: Eric Clapton, Joan Armatrading en Graham Parker & The Rumour. Bob Dylan wordt tijdens het concert, dat deel uitmaakt van de 1978 World Tour, op het podium bijgestaan door Billy Cross (solo gitaar), Alan Pasqua (keyboards), Steven Soles (slag gitaar/zang), David Mansfield (viool/mandoline), Steve Douglas (saxofoon), Jerry Scheff (bas), Bobbye Hall (percussie), Ian Wallace (drums) en Helena Springs, Jo Ann Harris en Carolyn Dennis (achtergrondzang). Aan het eind van de show speelt Eric Clapton mee tijdens het nummer Forever Young. In het kader van de World Tour 1978 heeft Dylan op 23 Juni 1978 een concert gegeven in het Feijenoord Stadion in Rotterdam.

Nicholas Camperi en Thomas Rodriguez plegen op 15 Juli 1994 in hun woonplaats Sayreville in New Jersey, zelfmoord. De twee jeugdige fans (14 en 15 jaar oud) van Nirvana doen dit 3 maanden, en op dezelfde manier, na de zelfmoord van hun grote idool, Nirvana voorman Kurt Cobain.

Gladys_knightOp 15 Juli 1952 wordt door de Amerikaanse omroep NBC het programma Ted Mack's Original Amateur Hour TV Show.uitgezinden. Winnares van deze televisie talentenjacht is, dankzij haar harde en heldere stem, de san pas 8-jarige Gladys Knight. Gladys Knight richt later met haar broer Merald 'Bubba', haar zus Brenda, haar nicht Eleanor Guest en haar neef William Guest de R&B-groep Glayds Knight & The Pips (foto) op. In 1959 stappen Brenda en Eleanor op. Zij worden vervangen door twee neven, Edward Patten en Langston George. In 1961 hebben Gladys Knight & The Pips hun eerste hit met Every Beat Of My Heart. In 1962 stapt Langston George op. De groep besluit als kwartet verder te gaan. In 1986 worden Gladys Knight & The Pips geintroduceerd in de Rock And Roll Hall Of Fame. Edward Patten is op 25 Februari 2005 in Livonia in Michigan aan een beroerte overleden. Hij is 65 jaar geworden.

The Who staat op 15 Juli 1965 eerst op de buhne in de Ritz Ballroom in Skewen en later op de avond in de Glen Ballroom in Llanelli in Wales. Het zijn voor The Who de eerste twee live shows in Wales. In het voorprogramma staan The Iveys. Deze groep tekent later bij het Beatles label Apple Records, en wordt door Paul McCartney in 1969 omgedoopt tot Badfinger.

Pink_floyd_venetie_15_juli_1989Op 15 Juli 1989 geeft Pink Floyd een gratis concert op een drijvend podium in het Canale Di San Narco, vlak bij het Piazza San Marco in Venetixc3xab, Italie dat wordt bezocht door 200.000 mensen. Het optreden, dat onderdeel is van de Momentary Lapse Of Reason tournee, wordt ook live via de satelliet uitgezonden. In meer dan 20 landen is het concert te zien, met een geschat aantal kijkers van 100 miljoen. Pink Floyd speelt de volgende setlist: Shine On You Crazy Diamond (Parts 1-5), Learning To Fly, Yet Another Movie (Round And Around), Sorrow, The Dogs Of War, On The Turning Away, Time, The Great Gig In The Sky, Wish You Were Here, Money, Another Brick In The Wall (Part 2), Comfortably Numb en Run Like Hell Het concert veroorzaakt een stormvloed aan klachten van de inwoners van de stad, die massaal bezwaar maken tegen de geluidsoverlast, de vervuiling van de stad en het gebruik van drugs door de concertbezoekers. In 1992 worden uiteindelijk twee ambtenaren van Venetie aangeklaagd vanwege het laten doorgaan van het concert. Zij hadden het aantal toeshouwers volkomen verkeerd ingeschat en ook waren er te weinig faciliteiten. Ook bedroeg het bedrag van alleen al het schoonnmaken na het concert ruim (omgerekend) 30.000 euro.

Bill_justisIn Nashville, Tennesee overlijdt op 15 Juli 1982 saxofonist Bill Justis. Bill Justis wordt geboren op 14 Oktober 1927 in Birmingham, Alabama. Hij groeit op in Memphis en studeert Engels en muziek aan de Tulane University. Bill Justis speelt in een aantal locale bandjes voordat hij in 1957 gevraagd wordt door Sam Phillips van het Sun label om sessie werk voor hem te doen. Samen met gitarist Sid Manker neemt Justis op 5 Juni 1957 het nummer Raunchy op (oorspronkelijke titel Backwoods). De plaat wordt op 23 September 1957 in Amerika uitgebracht, en bereikt de tweede plaats in de Billboard Top 100. Het is voor het Sun label de enige instrumentale hit. In de jaren zestig wordt Raunchy veel gebruikt als tune van verscheidene Amerikaanse en Europese deejays. Bill Justis is 56 jaar geworden.

Op 15 Juli 2002 wordt bekendgemaakt dat Paul McCartney op dat moment de artiest is die het meest heeft verdiend. Voor zijn Amerikaanse tournee is dan voor bijna vijftig miljoen euro aan kaartjes verkocht.

Aerosmith is op 15 Juli 1998 genoodzaakt om een komende Amerikaanse tournee voor onbepaalde tijd uit te stellen. Drummer Joey Kramer ligt met 2e graads brandwonden in het ziekenhuis. Hij heeft deze opgelopen wanneer bij het tanken zijn auto plotseling in brand vliegt.

AmywinehouseAmy Winehouse staat op 15 Juli 2007 gepland voor een optreden tijdens de laatste dag van het North Sea Jazz Festival in Ahoy Rotterdam. Maar net als tijdens Pinkpop zegt de Britse zangeres vlak voor haar show het optreden af. Volgens de organisatie van het jazzfestijn doet Winehouse dit wegens oververmoeidheid. Volgens een zegsvrouw van Amy Winehouse is zij 's middags in Groot-Brittannixc3xab onderweg naar het vliegveld. "Toen concludeerde ze dat ze niet fit genoeg was en maakte rechtsomkeert. We hebben niet gehoord dat er drank in het spel was. We vinden haar afzegging verschrikkelijk jammer, maar we hebben meer acts in Ahoy. Van een schadeclaim richting Winehouse is geen sprake, ze krijgt gewoon niet uitbetaald." aldus de organisatie van North Sea. Op Pinkpop kon Winehouse eerder al niet optreden omdat ze toen stomdronken was. De populaire zangeres werd toen vervangen door de Nederlandse band Krezip. Die formatie maakt in het Limburgse Landgraaf een sterkte start door te beginnen met een coverversie van het Winehouse nummer Rehab.  het North Sea Jazz Festival is bassist Marcus Miller, met special guest DJ Logic, de vervanger van de Britse artieste. DJ Logic begint het verlate optreden met de eerste tonen van het nummer Rehab.

Nesuhi_ertegunOp 15 Juli 1989 overlijdt Nesuhi Ertegun (rechts), in New York, op de operatietafel. Hij lijdt al enige tijd aan kanker. Nesuhi Ertegun wordt geboren op 26 November 1917 in Istanbul, Turkije, als zoon van M. Menir Ertegun, de Turkse ambassadeur van Amerika. Nesuhi's broer Ahmet (links) richt eind jaren 40, samen met ondermeer Tom Dowd en Herb Abramson het Atlantic label op. In 1955 wordt Nesuhi gevraagd om bij Atlantic Records de Jazz muziek voor zijn rekening te nemen. "Now Atlantic's competition at that time were other independent labels. And some of them were starting to de astounded by the succes we were having. Lew Chudd, who owned Imperial Records, which had Fats Domino, among others said 'Hell, if ONE Turkisch kid can make it maybe this OTHER one can too!. So he offered Nesuhi  a partnership in Imperial Records, and Nesuhi telephoned to tell me that he was going to take this offer. I said 'Are you kidding? You can't do that! We can't be competitors. Come on and join us, we'll make you a partner'. So eventually i convinced him to leave California, move to New York, and become a partner with us", aldus Ahmet Ertegun. Producer Jerry Wexler (ook werkzaam bij Atlantic) weet zeker dat de komst van Nesuhi Ertegun er toe bijgedragen heeft dat het label zo groot geworden is: "Bringing Nesuhi in was one of the great moves. It elevated Atlantic into an all-round eclectic record company, because he developed one of the great jazz lines of all time", aldus Wexler. Atlantic Records staat aan de wieg van het succes van artiesten als The Modern Jazz Quartet, Ornette Coleman, John Coltrane, Ray Charles, Big Joe Turner, Ruth Brown, Bobby Darin, The Drifters, Aretha Franklin, Robert Flack, Led Zeppelin, Crosby Stills Nash & Young en vele anderen. Nesuhi Ertegun is 71 jaar geworden.

Lois Lane verzorgt vanaf 15 Juli 1990 het voorprogramma van de resterende data op het Europese gedeelte van de Nude Tour van Prince. Deze tournee is op 2 Juni 1990 in de Rotterdamse Kuip van start gegaan. De groep rond Suzanne en Monique Klemann staan op 15 Juli 1990 in het St. Jakob-stadion in het Zwitserse Bazel voor het eerst met Prince op het toneel. De optredens zijn succesvol, maar kosten Lois Lane een vermogen aan investeringen. Op 24 Augustus 1990 is het laatste concert in de Wembley Arena in Londen.

MichaeljacksonbilliejeanBillie Jean van Michael Jackson wordt door luisteraars van BBC Radio 2 op 15 Juli 2008 verkozen tot beste danceplaat aller tijden. I Feel Love' van Donna Summer staat op de tweede plaats van de top tien. Soullegende James Brown staat op nummer drie met Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine. Michael Jackson scoort met Billie Jean in 1983 een wereldwijde hit. In Nederland bereikt Billie Jean op 26 Februari 1983 de tweede plaats van de Top 40 als hoogste notering. Jackson krijgt voor het nummer twee Grammy Awards. De volledige Top 10 van beste danceplaat aller tijden is verder als volgt: #4 Rhythim Is Rhythim met Strings Of Life, #5 Alison Limerick met Where Love Lives, #5 Soul II Soul met Keep On Movin', #7. Fingers Inc.met Can You Feel It, #8 Inner City met Big Fun, #9 S'Express met Theme From S'Express en #10 The Charades met Key To My Happiness.

Op 15 Juli 1997 overlijdt Arie Groenhuijzen, toetsenist van de Amsterdamse groep The Teddy Bears. Op diverse internet-sites wordt hij vermeld als Ary Groenhuijzen van de Amerikaanse Teddy Bears. Dit trio rond Phil Spector heeft in 1958 een nummer 1-hit in Amerika met To Know Him, Is To Love Him. Arie Groenhuijzen is 51 jaar geworden.

PaulyoungPaul Young (uiterst rechts) overlijdt op 15 Juli 2000 aan de gevolgen van een hartaanval. Paul Young wordt geboren op 17 Juni 1947 in Benchill, Manchester in Engeland en is vooral bekend als zanger van de groep Sad Cafe. Deze groep uit Manchester heeft twee kleine hits in Amerika: Run Home Girl in 1979 en in La-Di-Da in 1981. In Europa scoort Sad Cafe hits met Everyday Hurts in 1979 en My Oh My in 1980. Paul Young is ook lid geweest van de Mike & The Mechanics (foto). Mike Rutherford heeft vlak voor de dood van Paul Young een nieuwe tournee voor de groep geregeld. Paul Young is 53 jaar geworden.

Op 15 Juli 1973 wordt in White City Stadium in Londen het Great Western Express Festival gehouden. Optredende artiesten zijn ondermeer: The Edgar Winter Group, Sly & The Family Stone, Canned Heat, Lindisfarne en The Kinks. Tijdens het optreden van The Kinks maakt Ray Davies bekend dat "he is sick of the whole thing and is retiring". Vervolgens verlaat Davies het podium, vertrekt naar het dichtbijzijnde ziekenhuis waar hij vervolgens in elkaar zakt. Een week later staan The Kinks met Ray Davies al weer op het podium.

Shaun Ryder, de zanger van de Happy Mondays, krijgt op 15 Juli 2000 van een rechter in Manchester een ernstige waarschuwing. Shaun Ryder verschijnt voor zijn getuigenis een dag te laat in de rechtszaal. "Een onvoorstelbaar zware kater" voert de zanger aan als excuus. Een man die wordt verdacht van roekeloos rijden en mishandeling van Shaun Ryder wordt daarop vrijgesproken.

The_treniersOp 15 Juli 1954 staan The Treniers in de platenstudio van Okeh Records om het nummer Say Hey (The Willie Mays Song) op te nemen. Say Hey (The Willie Mays Song) wordt geproduceerd door de dan 21-jarige Quincy Jones. The Treniers bestaan uit de tweeling Claude en Cliff en hun broers Buddy en Milt Trenier, en zijn te zien in de legendarische rock 'n' roll-films Don't Knock The Rock, The Girl Can't Help It en Calypso Heat Wave. Van de groep is alleen Milt Trenier nog in leven. Cliff Trenier is in 1983 aan de gevolgen van kanker overleden. Ook Buddy Trenier (1999) en Claude Trenier (op 12 November 2003 in Las Vegas) zijn aan de gevolgen van deze ziekte overleden.

Van 15 Juli tot 16 September 1963 wordt de film Viva Las Vegas opgenomen. In deze film speelt Elvis Presley Lucky Jackson. Ann Margret is zijn vriendin Rusty Martin. Elvis Presley en Ann Margret kunnen ook prive zeer goed met elkaar overweg, het gerucht gaat zelfs dat zij een verhouding hebben. Tot zijn dood in 1977 blijven Elvis Presley en Ann Margret echter goede vrienden. De soundtrack wordt op 9, 10 en 11 Juli 1963 in de Radio Recorders Studio in Hollywood opgenomen. Viva Las Vegas gaat op 20 April 1964 in New York in premixc3xa8re.

Will_i_ever_alice_deejayOp 15 Juli 2000 komt de single Will I Ever van de Nederlandse Alice Deejay binnen in de Engelse hitparade. Will I Ever staat tien weken genoteerd, en bereikt de zevende plaats. Het is de derde hit voor Alice Deejay in Engeland. Alice DeeJay is een door Pronti & Kalmani en DJ Jurgen samengestelde Nederlandse dancegroep, met ondermeer Judith Pronk (geboren 8 december 1973) die Nederlands dj is, als zangeres. Hoewel in Nederland Back In My Life als eerste Alice DeeJay single geldt, wordt DJ Jurgen's Better Off Alone internationaal al als Alice DeeJay-single uitgebracht.

De sultan van Brunei wordt op 15 Juli 1996 50 jaar. Om dit te vieren geeft hij een enorm feest dat vijfentwintig miljoen dollar kost. Hiervan gaat vijftien miljoen dollar naar Michael Jackson die voor dit bedrag dan wel drie keer moet optreden.

Jarvis Cocker treedt op 15 Juli 2002 in het huwelijk met Camille Bidault-Waddington. De plechtigheid tussen de zanger van Puilp en de mode-styliste wordt voltrokken in hun Noord-Franse villa. Op 24 Maart 2003 worden Jarvis Cocker en Camille Bidault-Waddington de trotse ouders van hun zoon Albert.

When_a_man_loves_a_womanPercy Sledge krijgt op 15 Juli 1966 een gouden plaat voor When A Man Loves A Woman. De single heeft vanaf 28 Mei 1966 twee weken bovenaan gestaan in de Amerikaanse hitparade. Producers Quin Ivy en Marlin Greene horen Percy Sledge in een club aan het werk met When A Man Loves A Woman, dat dan nog Why Did You Leave Me Baby? heet, en vinden dat het nummer een betere tekst verdient. Sledge verzuimt dan een deel van de credits op te eisen, ondanks dat hij het meeste van de tekst en de melodie heeft ingebracht. Alle royalty's gaan naar bassist Calvin Lewis en organist Arthur Wright. Dat we daar niets meer van horen betekent dat die binnen zijn, zeker na de extra Nr. 1 hit van Michael Bolton, de wereldwijde Levi's commercial in 1987 en de soundtracks van zowel  de films The Crying Game (1993) als When A Man Loves A Woman zelf (1994).

Phil Collins maakt op 15 Juli 1994 bekend dat hij en zijn tweede vrouw Jill na tien jaar uit elkaar gaan. In September 1994 wordt bekend dat zijn nieuwe liefde de 24-jarige Zwitserse Orianne Cevey is. Phil Collins heeft haar in April 1994 ontmoet bij een concert in Geneve. Phil Collins en Orianne Cevey trouwen op 24 Juli 1999 in deze Zwitserse stad.

Rollings_flowersOp 15 Juli 1967 wordt het tiende album van The Rolling Stones in Amerika uitgebracht. Het betreft het verzamel-album Flowers, met drie niet eerder uitgebrachte nummers. Dit zijn My Girl, Blue Turns To Grey en Sitting On A Fence. De hoes is ontworpen door Tom Wilkes van The Corporate Head en toont The Rolling Stones als bloempjes. Bill Wyman over de hoes: "Mick en Keith vonden het wel een leuke grap dat de bloem van Brian geen blaadjes aan de steel had. Eerlijk gezegd heb ik dat nooit begrepen". Flowers haalt op 29 Juli 1967 een derde plaats in de Billboard albumlijst.


Muziek Jarige Op 15 Juli

1932: Nina Van Pallandt - Nina & Frederik Zangeres
1944: Millie Jackson - Soul Zangeres USA
1945: Peter Lewis - Moby Grape Gitaar
1946: Linda Ronstadt - Zangeres USA
1947: Bertus Borgers - Saxofonist Nederland
1948: Artimus Pyle (Thomas Delmer Pyle) - Lynyrd Skynyrd Drums
1949: Trevor Horn - Platenproducer Engeland
1950: Ian Campbell - Middle Of The Road Gitaar
1952: Johnny Thunders (John Anthony Genzale Jr) - The New York Dolls Gitaar († 2 April 1991)
1952: David Pack - Ambrosia Gitaar/Zang
1952: Jeff Carlisi - 38 Special Gitaar
1953: Alicia Bridges - Zangeres USA
1956: Ian Curtis - Joy Division Zanger († 18 Mei 1980)
1967: Phillip Fisher - Fishbone Drums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten