Zoeken in de muziekgeschiedenis

8 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 9 Juni

Greetings_from_asbury_parkBruce Springsteen tekent op 9 Juni 1972 een contract voor 10 jaar bij platenmaatschappij CBS Records. Zijn manager, Mike Appel, heeft hem op de ochtend van 5 Mei een auditie bezorgt bij producer John Hammond van Columbia Records. Omdat Hammond aanvankelijk niet overtuigd is, regelt Mike Appel dezelfde avond nog een kort optreden met Springsteen in de Gaslight Au Go Go in New York. Het 30 minuten durende optreden blijkt voldoende te zijn om Hammond over de streep te trekken. Na de ondertekening van het contract begint Springsteen meteen met het opnemen van zijn eerste album Greetings From Asbury Park, dat op 5 Januari 1973 in de winkels ligt. Op het album staan klssiekers als Blinded By The Light en Spirits In The Night.

Barbra Streisand is op 9 Juni 1963 voor de derde keer in haar carriere te gast in de The Ed Sullivan Show. Barbra Streisand zingt When The Sun Comes Out. Andere gasten in deze afleveringevering van het CBS-televisieprogramma zijn Stiller & Meara, The McGuire Sisters, Guy Marks, Sue Carson, The Steiner Brothers, Alan Gale, Bob Bramson en Neil Sedaka.

Op 9 Juli 2006 begint Guus Meeuwis aan het eerste van drie concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. Hiermee gaat volgens de Brabantse zanger zijn jongensdroom in vervulling. Het is voor Guus Meeuwis de eerste keer dat hij als soloartiest een optreden in een stadion geeft. In het PSV stadion worden zelden concerten georganiseerd.

Fijacion_oralShakira brengt op 9 Juni 2005 haar album Fijacion Oral (Orale Fixatie) uit. Het is haar eerste Spaanstalige album sinds 1998. "Ik weet dat het uitbrengen van een Spaans album tegen de verwachtingen van de muziekwereld in is, maar ik heb mijn instinct gevolgd," aldus de zangeres. Shakira is sinds haar tienerjaren een grote ster in Zuid-Amerika en andere Spaanstalige landen. Toch besluit Shakira in 2001 een Engelstalig album uit te brengen. Van Laundry Industry worden alleen al in de Verenigde Staten ruim drie miljoen exemplaren verkocht. De nummers Whenever, Wherever' en Underneath Your Clothes van het album worden wereldwijd grote hits. Dat de van oorsprong Colombiaanse zangeres nu weer met een Spaanstalig album komt, is voor de fans een verrassing. Van Fijacion Oral verschijnt in November 2005 een tweede deel, dat helemaal in het Engels gezongen is. De nummers zijn echter niet dezelfde als op het eerste deel, maar volgens de 28-jarige zangeres echt 'helemaal anders'. "Ik wilde met dit dubbelalbum aan mijn niet-Spaanse fans laten weten hoe belangrijk mijn eigen taal voor mij is, maar ook dat ik beide de talen nodig heb voor mijn artistieke aspiraties," aldus Shakira. De eerste single La Tortura, een duet met Alejandro Sanz, komt op 11 Juni 2005 tot een derde plaats in de Top 40. Fijacion Oral haalt op 3 Juli 2005 een zevende plaats, waar het twee weken blijft staan.

In Amerika wordt op 9 Juni 1969 het Denver Pop Festival gehouden. The Jimi Hendrix Experience geeft daar hun allerlaatste live optreden. Een maand later stelt Jimi Hendrix, in het televisie programma The Tonight Show, zijn nieuwe groep voor die aanvankelijk Gypsy Sons & Rainbows Band zou heten, maar later als The Band Of Gypsys door het leven zal gaan.

Op 9 Juni 1990 vestigt rapper MC Hammer een uniek record in de Amerikaanse muziekindustrie. Zijn debuut album, Please Hammer Don't Hurt 'Em, staat 21 weken onafgebroken op Nr. 1 in de Billboard albumlijst. Sinds de invoering van de albumlijsten in Amerika is dit nog niet voorgekomen.

Spice3The Spice Girls starten op 9 Juni 1997 met de opnamen van hun eerste film, Spice World The Movie. Het bijbehorende album komt op 15 November 1997 de Nederlandse albumlijst binnen en staat 2 weken op Nr. 1. Precies een jaar later, op 9 juni 1998 treden The Spice Girls voor het eerst op zonder Geri Halliwell, die de groep dan verlaten heeft voor een solo-carierre. Het optreden vindt plaats tijdens de liefdadigheidsvoorstelling Pavarotti & Friends in het Italiaanse Modena. Andere artiesten die optreden zijn ondermeer Stevie Wonder en Celine Dion. De opbrengst is voor de arme kinderen van Liberia. De televisieregistratie van dit benefietconcert wordt geregisseerd door Spike Lee.

Op 9 Juni 2005 brengt Bono een bezoek aan de Europese Commissie in Brussel. Met voorzitter Jose Manuel Durão Barroso praat hij over Afrika. Bono geldt als deskundige en als pleitbezorger voor dit continent. Bij de Europese Commissie heeft Afrika hoge prioriteit. De EU-landen spreken binnenkort over een flinke verhoging van het budget voor ontwikkelingshulp, onder meer aan Afrika. Bono is in Belgie voor het concert dat U2 op 10 juni 2005 in het Koning Boudewijn Stadion in Brussel zal geven.

BatdancePlatenmaatschappij Warner Brothers brengt op 9 Juni 1989 het nummer Batdance van Prince op single uit. Batdance is één van de nummers op de soundtrack van de film Batman. In deze film spelen Michael Keaton, Jack Nicholson en Kim Basinger de hoofdrollen. Batdance komt op 17 Juni 1989 binnen in de Billboard Hot 100, en staat in de week van 5 augustus 1989 op de eerste plaats. In Nederland bereikt Batdance op 15 Juli 1987 de vierde plaats in de Top 40 als hoogste notering.

The Beatles komen op 9 Juni 1964 aan op het vliegveld van Sydney in Australie. Ondanks de regen worden zij welkom geheten door tweeduizend schreeuwende fans. In Sydney geven The Beatles twee concerten. Op 12 en 13 juni 1964 staan The Beatles voor twee shows in Adelaide in het zuiden van Australie. Deze twee optredens zijn de laatste waarbij Jimmie Nicol nog meespeelt als invaller voor de zieke Ringo Starr.

JmyraOp 9 Juni 1958 plaatst Jerry Lee Lewis in het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard Magazine een pagina grote advertentie, waarin hij zijn versie van het verhaal vertelt omtrent zijn recente huwelijk met zijn minderjarig nichtje, de 13 jarige Myra Gale Brown. Hij neemt de opmerkelijke stap enkele dagen nadat hij zijn eerste Engelse tournee, na drie van de 37 geplande concerten, noodgedwongen heeft moeten afbreken wegens een stormvloed aan negatieve publiciteit in de Engelse pers. Als het de bedoeling van de advertentie is geweest om een soortgelijke media hype in Amerika te voorkomen, dan faalt het plan volkomen. Dat blijkt twee dagen later wanneer Jerry Lee Lewis in New York twee concerten geeft. Althans dat is de bedoeling, maar de kaartverkoop van het eerste concert valt zo tegen dat het tweede concert wordt afgezegd. Ook de verkoop van zijn nieuwste single, High School Confidential gaat bijzonder slecht, en met de carrixc3xa8re van The Killer gaat het vervolgens snel bergafwaarts.

Lisa "Left-Eye" Lopes, zangeres van TLC, wordt op 9 Juni 1994 aangeklaagd voor brandstichting nadat ze in Atlanta de woning van haar toenmalige vriend, Andre Rison, in as heeft gelegd. De schade van het tot aan de grond afgebrande pand wordt geschat op twee miljoen dollar. Ook moet Lisa zich bij de rechter verantwoorden voor het vernielen van drie auto's die bij het pand geparkeerd stonden. Lisa Lopes wordt veroordeeld tot een boete van $10.000 en krijgt vijf jaar voorwaardelijk.

Brian Matthew presenteert op 9 Juni 1962 een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars die door de commerciele omroep ABC op de Britse televisie wordt uitgezonden. Als muzikale gasten ontvangt Matthew ondermeer Billy Fury, The Karl Denver Trio, Bert Weedon, The Saints Jazz Band, Don Charles, Carmita en Vince Hill.

Arthur_alexanderOp 9 Juni 1993 overlijdt zanger/componist Arthur Alexander in Nashville aan de gevolgen van een hartaanval. Arthur Alexander wordt geboren op 10 Mei 1940, in Florence, Alabama. Hoewel hij in Europa nauwelijks bekend is, en er in Amerika maar 4 hitjes in de Billboard top 100 zijn gekomen, is veel van zijn materiaal door andere artiesten opgenomen. Zo heeft Elvis Presley een hit met Burning Love, neemt Dr. Hook zijn Sharing The Night Together op, en is A Shot Of Rhythm And Blues een hit voor Johnny Kidd & the Pirates. Zijn nummers You Better Move On en Anna, uit 1962, worden later door respectievelijk The Rolling Stones en The Beatles opgenomen. Arthur Alexander is 53 jaar geworden.

Nadat Brian Jones op 8 Juni 1969 door Mick Jagger en Keith Richard uit The Rolling Stones is gezet, wordt op 9 Juni 1969 gitarist Mick Taylor als zijn opvolger voorgesteld. Mick Taylor is afkomstig uit John Mayall's Bluesbreakers. De stille en wat teruggetrokken Mick Taylor heeft nooit aan het snelle en gejaagde leven van de groep kunnen wennen en stapt op 31 Mei 1975 uit The Rolling Stones. Zijn opvolger is Ron Wood, gitarist van The Faces.

Op 9, 10 en 11 Juni 1972 staat Elvis Presley voor drie concerten in de Madison Square Garden in New York. Het is voor het eerst dat Elvis Presley in New York optreedt. Onder de vele bezoekers bevinden zich ondermeer John Lennon, George Harrison, David Bowie, Art Garfunkel en David Bowie. Kranten of tijdschriften die een interview met de zanger willen hebben, dienen hiervoor naar verluidt 120.000 dollar te betalen. Geen één krant of tijdschrift gaat op deze eis in.

Voor zijn bijdrage in de muziekindustrie, ontvangt Bob Dylan op 9 Juni 1970 het eredoctoraat aan de Princeton University in New Jersey.

The_edge_of_heavenDe officiele afscheidssingle van Wham het nummer The Edge Of Heaven wordt op 9 Juni 1986 uitgebracht. Heel toepasselijk heeft het bestelnummer van het plaatje de toevoeging FIN gekregen. Op de single is Elton John op piano te horen. In April 1986 maakt George Michael in een Engelse TV show het nieuws bekend dat Wham er mee gaat stoppen. Nog een single (The Edge Of Heaven) nog een Afscheidsalbum (The Final) en nog een afscheidsconcert. 28 Juni 1986 is het allerlaatste optreden van George Michael en Andrew Ridgely in het Wembley Stadion in Londen. Andrew wil meer tijd aan zijn hobby, autoracen, besteden en George gaat solo verder.

Op 9 Juni 1967 treedt John Denver in het huwelijk met Ann Martell. John Denver heeft Ann Martell een jaar eerder ontmoet tijdens een optreden in het Gustavus Adolfus College in Minnesota. Het nummer Annie's Song heeft John Denver speciaal voor haar geschreven. Annie's Song staat in 1975 twee weken op de eerste plaats in de Billboard Hot 100. John Denver en Ann Martell gaan in 1983 uit elkaar.

Drafi_deutscherDrafi Deutscher overlijdt op 9 Juni 2006 in een ziekenhuis in Frankfurt aan de gevolgen van een hartinfarct. De Duitse zanger, componist en muziekproducent ligt dan al enige tijd op de intensive care-afdeling met een dubbele longontsteking en een ernstige bloedvergiftiging. Drafi Deutscher wordt op 9 Mei 1946 in Berlijn geboren en heeft in 1963 zijn eerste hit in West-Duitsland met Teeny. Hierna volgen successen als Shake Hands (1964), Marmor Stein Und Eisen Bricht (1965), Nimm Mich So Wie Ich Bin en Cinderella Baby (1966), Old Old Germany (1967) en Weil Ich Dich Liebe (1971). Drafi neemt ook platen op onder meer dan veertig pseudoniemen. Zijn hit Be My boogie Woogie baby (als Mr. Walkie Talkie) die op 2 Juli 1977 in de Nederlandse Top 40 komt, is er één van. In 1987 heeft Drafi Deutscher met Oliver Simon als Mixed Emotions een nummer 1-notering in Nederland met You Want Love (Maria Maria). Drafi Deutscher is zestig jaar geworden.

Op 9 Juni 2002 wordt in het Cultureel Centrum Achter De Olmen in Maastricht een optreden van Rob de Nijs opgenomen. Veel van de nummers komen terecht op de driedubbele jubileumbox 40 Jaar Hits die in oktober 2002 wordt uitgebracht. Aan de CD Box is ook een DVD met veel historische opnamen toegevoegd, met oa opnamen uit de AVRO programma's Rooster en Combo en enkele tv-specials. 40 Jaar Hits staat uiteindelijk 24 weken genoteerd in de Albumlijst, met 2 weken 11 als hoogste positie.  

The_reflexDuran Duran komt op 9 Juni 1984 op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40 met het nummer The Reflex. Voor Duran Duran betekent The Reflex de grote doorbraak in Nederland. Het nummer is opgenomen voor het album Seven And The Ragged Tiger, maar de groep is niet tevreden over het eindresultaat. Chic producer Nile Rodgers wordt gevraagd om The Reflex te bewerken, met het gewenste resultaat. Duran Duran heeft met producers niet altijd veel geluk gehad. Alex Sadkin, de originele producer van The Reflex, komt in 1987 om het leven bij een auto ongeluk. Bernard Edwards (Chic), die in 1985 het nummer A View To A Kill produceerd, overlijdt in April 1996 aan een hart aanval.

Jim De Groot treedt op 9 Juni 2006 in het huwelijk met zijn jeugdvriendin Susan. Het huwelijk wordt door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen gesloten in Felix Meritis. Onder de bruiloftsgasten bevinden zich ondermeer zijn vader, Boudewijn de Groot en broer en zus Marcel en Caya de Groot. Ook Bill van Dijk, Horace Cohen en Anne-Wil Blankers zijn aanwezig. Jim en Susan de Groot gaan op huwelijksreis naar Sri Lanka. Op 9 Mei 2007 wordt hun zoon Felix Stijn de Groot geboren.

Siouxsie & The Banshees tekenen op 9 Juni 1978 een contract bij Polydor. Op 26 Augustus 1978 komt hun eerste single Hong Kong Garden binnen in de Britse hitparade. Hong Kong Garden bereikt de zevende plaats.

Tony_orlando_dawn_2Op 9 Juni 1975 bereikt de single He Don't Love You (Like I Love You) van Tony Orlando & Dawn de gouden status in Amerika. He Don't Love You (Like I Love You) is op 15 Maart 1975 de Billboard Hot 100 binnengekomen, en staat vanaf 3 Mei 1975 drie weken op de eerste plaats. Het nummer is geschreven door C./ Carter, Jerry Butler en Curtis Mayfield als He Will Break Your Heart, en wordt onder deze titel in 1960 op de plaat gezet door Jerry Butler. Voor Butler is het, na zijn vertrek bij The Impressions zijn eerste solo-hit. He Will Break Your Heart bereikt in 1960 de zevende plaats in de Billboard Hot 100. Ook in 1960 wordt er nog een cover van het nuimmer opgenomen. Joe Tex neemt He Will Break Your Heart op onder de titel I'll Never Break Your Heart.

Bob Dylan gaat op 9 Juni 1986 voor het eerst in vijf jaar weer op tournee door Amerika. Het eerste concert van de True Confessions Tour is op 9 Juni 1986 in San Diego. De True Confessions Tour is op 5 Februari 1986 in Nieuw-Zeeland van start gegaan. Bob Dylan wordt begeleid door Tom Petty & The Heartbreakers.

George_michael_wembleyGeorge Michael begint op 9 Juni 2007 aan zijn eerste van twee concerten in het nieuwe Wembley Stadium in Londen. De zanger is hiermee de eerste artiest die optreedt in het volledig verbouwde stadion. Het oorspronkelijke stadion wordt geopend in 1923 en heet dan Empire Stadium. Het is ontworpen door de twee architecten John Simpson en Maxwell Ayerton. De verbouwing, 2000 tot 2007 kost ruim 1 miljard euro en is hiermee de duurste verbouwing ooit van een voetbalstadion. Sinds de verbouwing heeft Wembley Stadium een capaciteit van 90.000, ongeveer 5000 meer dan het oude Wembley, en is hiermee het grootste stadion van Europa dat overdekt kan worden. George Michael krijgt na afloop van zijn optreden een boete van 130.000 pond sterling, omdat hij dertien minuten te lang is doorgegaan. De directie van Wembley heeft een strikte regel ingevoerd. Iedere minuut die men na de afgesproken tijd doorgaat, wordt beboet met 10.000 pond sterling. "Wembley can issue fines for concerts that overrun, but that's between Wembley and the concert promoters", aldus een woordvoerder van Wembley.

Op 9 Juni 1998 staan The Ronettes in de rechtszaal tegenover hun oude producer Phil Spector. Estelle Bennett, Veronica Bennett (die van 1968 tot 1973 met Phil Spector getrouwd is geweest) en Nedra Talley eisen drie miljoen dollar aan achterstallige royalties. Dit bedrag hebben zij sinds het begin van The Ronettes in 1963 nog tegoed. Rechter Paula J. Omansky doet op 20 Juni 2000 in New York uitspraak in deze rechtszaak. The Ronettes kunnen ruim tweeeneenhalf miljoen dollar tegemoet zien.

Vanaf 9 Juni 1993 draait What's Love Got To Do With It?, een film over het leven van Tina Turner in de Amerikaanse bioscopen. De hoofdrol van Tina Turner wordt gespeeld door de actrice Angela Bassett. Laurence Fishburne is te zien als haar echtgenoot, Ike Turner. Beide hoofdrolspelers worden genomineerd voor een Oscar. Geen van beide wint echter het felbegeerde beeldje. Angela Bassett, die ook zelf in de film zingt, wint wel een Golden Globe voor haar vertolking van Tina Turner.

Jimmie_nicolOp 9 Juni 1984 wordt in Treslong in Hillegom de jaarlijkse Beatles-dag door het blad Beatles Unlimited georganiseerd, met Jimmie Nicol als de eregast. De drummer, die in Juni 1964 Ringo Starr heeft vervangen tijdens het bezoek van The Beatles aan Nederland, neemt ruim de tijd voor de aanwezige Beatle-fans. Nicol maakt een praatje en deelt handtekeningen uit. Voor Treslong staat een bus van de Liverpoolse Magical History Tour. Als Beatles Unlimited Jimmie Nicol in 1988 opnieuw naar Nederland wil halen, krijgt de organisatie van één van zijn kinderen te horen dat hij is overleden. Dat is echter niet waar. In een artikel van Paul Harris in de Daily Mail van Oktober 2005 staat het volgende te lezen: "Vandaag de dag is Jimmie Nicol een echte 'nowhere man', praat met niemand over zijn Beatle-dagen en woont in een flat in een rustige Londense buitenwijk. Een scherp contrast met de hectische tijden van limousines, politie-escortes en concerten in verre werelddelen. Hij weigert om de deur te openen voor onaangekondigde bezoekers en heeft zelfs het contact met zijn zoon verloren. Inmiddels is Jimmie 66 jaar en de tijd heeft hem niet onberoerd gelaten. Het enige dat herinnert aan zijn Beatleskapsel is samengebonden in een vettig staartje. Maar hij heeft nog zijn principes. Ondanks de lucratieve verleidingen van de hedendaagse Beatles-industrie, waar anderen als Pete Best en Allan Williams een prima boterham aan verdienen, weigert Jimmie om daarvan te profiteren. Het is de koppigheid die hem wellicht al in 1964 parten speelde. Brian Epstein wilde dat Jimmie playbackte op een opname van Ringo's drumwerk, maar Jimmie stond erop live te drummen, in zijn eigen stijl. Het is misschien de oorzaak van Jimmie's probleem om werk te vinden: het schijnt dat Epstein had rondbazuind dat Nicol een probleemzoeker was. Op 13 juni 1964 speelde hij voor de laatste keer met The Beatles, tien dagen nadat hij Engeland had verlaten. Zijn nieuwe band, The Shubdubs, werd niks. In 1965 was hij failliet en had enorme schulden. Een jaar later kwam hij bij de Zweede band The Spotnicks, maar ging in 1967 weer weg. Enige jaren later had hij de muziekbusiness verlaten en hertrouwde, maar kon het hoofd maar net boven water houden. Hij renoveerde huizen en deed wat timmerwerk. Jimmie Nicol heeft zelden over The Beatles gesproken en zei zelfs nee toen Paul McCartney hem vroeg deel te nemen in een documentaire. Hij zei eens: 'Het is voorbij. Als de fans vergeten, vergeten ze het voor altijd. Ik wil er niets meer mee te maken hebben.' Er werd zelfs gemeld dat hij in 1988 overleden zou zijn. Maar deze week, na een moeizame zoektocht, kreeg ik bevestigd dat die berichten schromelijk overdreven waren. Op een ochtend deze week bezocht hij een bouwvereniging, ontbeet in een klein cafe en keerde stilletjes terug naar zijn Londense flat. Door het raam was wat bladmuziek te zien, maar geen teken van een drumstel. Hij deed de deur niet open nadat ik had aangebeld. Toen ik eindelijk contact maakte was het gesprek voorspelbaar kort: 'Ik ben er niet in geinteresseerd. Ik wil er niets van weten. Een nieuw boek? Het kan me niet schelen.' Zijn zoon Howie, een zeer gewaardeerd opnametechnicus die zelfs prijzen voor zijn werk heeft gewonnen, zei later: 'Je hebt hem gesproken? Dat is een wonder op zich. Hij is op geen enkele manier geinteresseerd om er met iemand over te praten. Hij leeft zijn leven niet als andere mensen en daar heb ik veel respect voor. Maar het is prettig om te weten dat je hem hebt gesproken, hij is er in ieder geval nog steeds.'

Op 9 Juni 1993 worden in Amerika postzegels van 29 cent uitgegeven, met daarop afbeeldingen van legendarische zangers en zangeressen zoals Bill Haley, Buddy Holly, Clyde McPhatter, Otis Redding, Ritchie Valens, Dinah Washington en Elvis Presley. De zegels zijn verkrijgbaar in setjes van twintig stuks.

Marco Borsato geeft op 9 Juni 2004 het eerste van vijf concerten in de Rotterdamse Kuip. De eerste avond is uitsluitend toegankelijk voor abonnees van de Bell Company. Het live opgenomen duet met Ali B. van Wat Zou Je Doen komt op 25 September 2004 op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De single staat twee weken bovenaan. Van het concert verschijnt later in het jaar de DVD Zien (Live in de Kuip 2004). Behalve Ali B. zijn ook Do, Carel Kraayenhof, John Ewbank en Trijntje Oosterhuis te zien en horen als speciale gasten.

Wouter_van_der_goesWouter van der Goes is op 9 Juni 2004 voor het eerst bij BNN op 3FM te horen. De dan 31-jarige van der Goes (afkomstig van Yorin Radio, is met zijn programma Wout! de opvolger van Ruud De Wild die naar Radio 538 overstapt. Wouter van der Goes over zijn overstap van Yorin naar BNN: "BNN is voor mij het meisje waar ik al heel lang een oogje op heb. Wij zijn een paar keer uitgeweest en ik mag er nu eindelijk op. Op de zender dus..... Ik hou van een omroep met een ziel. Daarnaast is 3FM toch de zender die iedereen in Nederland het langst kent. Het wordt hoog tijd dat wij dit gaan uitbuiten. 3FM kan zich onderscheiden en durft dit ook te doen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen". In September 2006 wordt Wouter van der Goes de nieuwe programmadirecteur van Q-Music.

The Beatles keren na twee maanden lang gespeeld te hebben in de Star Club in Hamburg, Duitsland, op 9 Juni 1962 terug naar Engeland. In de Cavern Club in Liverpool wordt een 'Welcome Home Party' voor John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Pete Best georganiseerd. Gerry & The Pacemakers zorgen voor de muziek.


Muziek Jarige Op 9 Juni

1891: Cole Porter - Zanger USA († 15 Okt. 1964)
1915: Les Paul (Lester William Polfuss) - Gitarist USA († 13 Augustus 2009)
1929: Johnny Ace (John Marschall Alexander Jr.) - R&B Zanger USA († 25 Dec. 1954)
1934: Jackie Wilson - Soul Zanger USA († 21 Jan. 1984)
1941: Billy Hatton - The Fourmost Bas
1941: Jon Lord - Deep Purple Toetsen
1946: Stuart Edwards - Edison Lighthouse Gitaar
1946: Theo Van Es - The Shoes Zanger
1947: Mitch Mitchell (John Mitchell) - The Jimi Hendrix Experience Drums († 12 Nov. 2008)
1949: George Bunnell - Strawberry Alarm Clock Zanger/Bas
1949: Francis Monkman - Curved Air Toetsen
1950: Trevor Bolder - Uriah Heep Bas
1951: Terry Uttley - Smokie Gitaar
1953: Errol Kennedy - Imagination Zanger
1954: Peter Byrne - Climie Fisher Zanger
1962: Eddie Lundon - China Crisis Gitaar
1963: Erik van der Hoff - Roberto Jacketti Zanger
1966: Jan Vayne - Pianist Nederland
1967: Dean Felber - Hootie & The Blowfish Bas
1970: Ed Simons - The Chemical Brothers Toetsen
1978: Matthew Bellamy - Muse Zanger/Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten