Zoeken in de muziekgeschiedenis

7 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 8 Juni

Rolling_stones_naambord_lentVoorafgaande aan hun concert in het Goffertpark in Nijmegen zetten de leden van The Rolling Stones op 8 Juni 2007 hun handtekeningen op een naambord van de Rolling Stonesstraat in Lent. Lent (gemeente Nijmegen) heeft dan al sinds enkele jaren een Rolling Stonesstraat en het lijkt de gemeente Nijmegen een mooi gebaar wanneer de Stones hun handtekening zouden zetten op het naambord van de straat. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ron Wood doen dat in aanwezigheid van burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen, vertegenwoordigers van het gemeentebestuur van Nijmegen en Hans ten Bohmer, voorzitter van het buurtcomite Kunstveld in Lent en tevens bewoner van de Rolling Stonesstraat. Tijdens het optrden van de Stones 's avonds in Het Goffertpark wordt het voorprogramma verzorgd door Daniel Lohues en Van Morrison. De Ierse zanger moet zijn optreden vanwege noodweer vroegtijdig afbreken.

The_kids_are_alright_van_the_whoOp 8 Juni 1979 verschijnt het album The Kids Are Alright van The Who. Dit is de soundtrack van de gelijknamige film. The Kids Are Alright is op 23 Mei 1979 in New York in premixc3xa8re gegaan. De documentaire geeft een goede indruk van The Who tijdens hun voorbereidingen op concerten en televisieoptredens. Voor The Kids Are Alright is op 25 Mei 1978 in de Shepperton Studio in London een concert opgenomen. Het is de laatste keer dat drummer Keith Moon met The Who speelt. Moon overlijdt op 7 September 1978 aan een overdosis.

Vanaf 8 Juni 1990 ligt debuut-album van Mariah Carey in de platenwinkel. Het titelloze album komt op 30 Juni 1990 de Billboard-albumlijst binnen, en staat vanaf 2 Maart 1991 elf weken op de eerste plaats. In Nederland komt Mariah Carey tot de vijfde plaats. Op het album staan de volgende nummers: Vision Of Love, There's Got To Be A Way, I Don't Wanna Cry, Someday, Vanishing, All In Your Mind, Alone In Love, You Need Me, Sent From Up Above, Prisoner en Love Takes Time.

MacarenaOp 8 Juni 1996 komt het Spaanse duo Los Del Rio (Antonio Monge en Rafael Ruiz Perdigones) met het nummer Macarena op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Macarena staat al in 1993 in de Spaanse hitlijsten, waar het dankzij de speciale danspasjes uitgroeit tot een ware rage. In 1995 ziet DJ Johnny Caride in Miami een paar mensen de Macarena dansen. Samen met de Bayside Boys (Carlos de Yarza en Mike Triay) maakt hij een remix van het nummer. De Macarena begint langzaam aan de wereld te veroveren. De Engelstalige tekst is speciaal geschreven en opgenomen voor de remix. In de originele mix zijn alleen Antonio en Rafael te horen. Macarena is hun eerste internationale hit, in hun 30 jarige carriere, waarin het duo zo'n vijfendertig albums heeft uitgebracht.

The Four Tops, Stevie Wonder en Aretha Franklin wonen op 8 Juni 1991 in Detroit de begrafenis bij van David Ruffin, die negen dagen eerder aan een overdosis drugs is overleden. Ook zijn voormalige collega bij de Temptations, Eddie Kendricks woont de plechtigheid bij. Na afloop wordt hij gearresteerd wegens het niet betalen van alimentatie. Hij blijkt een achterstand van 30.000 dollar te hebben.

Tijdens een Greenpeace Rainbow Warrior persconferentie op 8 Juni 1989, verklaart Chrissie Hynde, zangeres van The Pretenders, dat zij weleens een brandbom bij een McDonalds Restaurant naar binnen heeft gegooid. Twee dagen later wordt er bij de McDonald in Milton Keynes een brandbom naar binnen gegooid. Tegen Chrissie Hynde wordt gedreigd met gerechterlijke stappen.

Procol_harum_a_whiter_shade_of_paleOp 8 Juni 1967 bereikt A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum de eerste plaats van de Engelse hitparade en blijft daar zes weken staan. Het is voor Procol Harum hun enigste Nr 1 in Engeland. Nadat zijn groep The Paramounts in September 1966 uit elkaar was gegaan, besluit Gary Brooker om het als componist te proberen. Hij roept daarvoor de hulp in van tekstschrijver Keith Reid. Samen schrijven ze in korte tijd een groot aantal nummers, die op de plank blijven liggen omdat niemand ze wil opnenem. Brooker en Reid plaatsen daarom een advertentie in het muziekblad Melody Maker waarin ze vragen om muzikanten voor een nieuwe groep, Zo ontstaan The Pinewoods, maar die naam wordt enkele dagen voor de release van A Whiter Shade Of Pale veranderd in Procol Harum. De plaat wordt een enorm succes. In Amerika bereikt het de nummer 5 positie in de Billboard hot 100 en in Nederland is A Whiter Shade Of Pale nog steeds het enige nummer dat in dezelfde uitvoering twee keer (in 1967 en 1972) op de eerste plaats van de Top 40 heeft gestaan.

The Bay City Rollers zijn op 8 Juni 1974 tijdens een concert op het Athletic Football Ground in Hinkley de afsluitende hoodfact. Het voorprogramma van die dag wordt verzordg door Geordie (Met de latere AC/DC zanger Brian Johnson), Blackfoot Sue en Medicine Head. Kaartjes kosten £2.50.

Op 8 Juni 1961 gaat de film Wild In The Country, met Elvis Presley, in premiere. Naast de titelsong zingt Elvis Presley in zijn 7e film slechts één nieuw nummer; I Slipped I Stumbled I Fell. Wild In The Country is geregisseerd door Phillip Dunne. Naast Elvis Presley zijn er hoofdrollen voor Tuesday Weld, Hope Lang en Millie Perkins.

Amerikaanse platenmaatschappijen beginnen op 8 Juni 1954 met het bevoorraden van de radiostations met 45 toeren plaatjes, het zogenaamde singeltje. Het is het begin van het einde van het tijdperk van de 78 toeren platen.

Patti_scialfaOp 8 Juni 1991 treedt Bruce Springsteen in Beverly Hills in het huwelijk met Patti Scialfa, zangeres in de E Street Band. Patti Scialfa is op dat moment zwanger van hun tweede kind. Het is Springsteen's tweede huwelijk. Zijn relatie met model Julianne Phillips loopt in 1988 op de klippen, wanneer Julianne er achter komt dat Bruce er een buitenechtelijke relatie met Patti Scialfa op nahoudt. Na de scheiding van Julianne Phillips in 1988 zijn Bruce en Patti gaan samenwonen. Zij krijgen op 25 Juli 1990 al een zoon: Evan James Springsteen. Jessica Ray Springsteen wordt op 30 December 1991 geboren. In Januari 1994 wordt hun tweede zoon Sam Ryan Springsteen geboren.

Mick Jagger en Keith Richards zijn op zondag 8 Juni 1969 aan het werk in de Olympic Studio in Londen. Ook praten ze over de problemen die zijn ontstaan met Brian Jones. Door zijn overmatig drugsgebruik is Brian onhandelbaar geworden. Ook kan het Brian allemaal niets meer schelen. Mick en Keith besluiten om naar Brian te gaan om hem te vertellen dat hij uit de groep wordt gezet. Later die avond wordt officieel bekend gemaakt dat Brian Jones de Stones heeft verlaten, wegens een meningsverschil over de muzikale richting van de groep. De volgende dag maakt de groep bekend dat Mick Taylor zijn vervanger wordt. Hij zal voor het eerst met de groep optreden tijdens een gratis concert in Hyde Park, op 5 juli. Niemand kan vermoeden dat Brian Jones dan al dood zou zijn en het concert een herdenking voor de gitarist zou worden.

Op 8 Juni 2006 maakt het management van Barbra Streisand bekend dat de zangeres in Oktober en November 2006 in Amerika op weer tournee gaat. In totaal gaat Streisand 20 concerten geven. De tour gaat op 4 Oktober 2006 van start met een concert in The Wachovia Center in Philadelphia. Het geld wat zij hiervoor krijgt wil zij besteden aan de goede doelen die zij via haar eigen stichting steunt. Een deel van de opbrengst van de tournee zal ten goede komen aan onderwijs, milieu en gezondheidszorg. Barbra Streisand is voor het laatst in 1994 op tournee geweest. Uiteindelijk blijkt dat de korte tour an het eind van het jaar op de 7e plek terechtkomt van Top 10 Tours lijst van Billboard met een opbrengst van $76.112.426.

Peter Gabriel treedt op 8 Juni 2002 in het huwelijk met zijn Ierse vriendin Meah Flynn. Voormalig Genesis maatje Phil Collins is als getuige aanwezig bij dit huwelijk, dat wordt gesloten in het park bij het Li Capanni Hotel op het Italiaanse eiland Sardinixc3xab. Het Li Capanni Hotel is eigedom van Peter Gabriel, hij heeft dit hotel in 2001 gekocht.

1992_2Op 8 Juni 1992 wordt op de Draf- en Renbaan in Landgraaf voor de 23ste keer het Pinkpop Festival gehouden. 55.300 toeschouwers zijn tijdens het, door Jan Douwe Kroeske gepresenteerde festival, getuige van optredens van: Hallo Venray, Buffalo Tom, PJ Harvey, Rowwen Heze, The Family Stand, Soundgarden, David Byrne, Pearl Jam, Lou Reed en The Cult. Door de invoering van de OV-jaarkaart komen dit jaar niet de gebruikelijke achtduizend, maar twintigduizend festivalgangers met de trein naar Limburg. Voor het eerst in de geschiedenis van Pinkpop doet de NOS, in samenwerking met de VARA, (deels) rechtstreeks op de televisie verslag van het festival. Het gaat om drie uitzendingen, waarin de muziek, de sfeer op het terrein en de geschiedenis van dit muziekale gebeuren hand in hand gaan. De presentatie is in handen van Mart Smeets. In het boek 25 Jaar Pinkpop staat over deze editie het volgende te lezen: "Hallo Venray oogst bijval met charmante popsongs en een striptease van zetbaas Henk Koorn terwijl Bill Janovitz van Buffalo Tom zijn hoofd zo rood als zijn haardos zingt en PJ Harvey's Sheela-Na-Gig zowaar al met herkenningsapplaus wordt begroet. 1992_2_2Rowwen Heze veroorzaakt vervolgens een storm met opgevoerde polka's en dito act hetgeen door het stevig funkende Family Stand wordt voortgezet, maar qua volume nog overtroffen wordt door Soundgarden van Chris Cornell, die God dankt - een hevige onweersbui is inmiddels losgebarsten - voor de uitstekende lichtshow. David Byrne's exotisch verklankt solo- en Talking Heads-werk steekt schril af tegen het verregend vel vol blubber en bagger. Pearl Jams Eddie Vedder maakt een levensgevaarlijke snoekduik (foto) tijdens een nu al legendarisch optreden, dat wordt uitgeluid met Neil Young's Rockin' In The Free World. Lou Reed is uit vorm en wijst tot vervelens toe de monitormixer terecht waarna Ian "fucking" Astbury's Cult met versterking van Pearl Jam-bassist Jeff Ament een ziedende Jan Smeets negeert en de toegestane speeltijd overschrijdt." Over het gedenkwaardige optreden van Pearl Jam schrijft de Graafschapbode op 9 Juni 1992: "Een fikse onweersbui gisteren werd gevolgd door een tornado, genaamd Pearl Jam. Eddie Vedder en zijn kornuiten raasden meedogenloos over de buhne. De Seattle-sensatie maakte de faam in Landgraaf volledig waar." Rowwen Heze brengt later de live-opname van het nummer Twieje Wurd op cd-single uit.

Deep Purple raakt op 8 Juni 1970 hun autobus en apparatuur kwijt. Tijdens de tournee door Europa, komt de chauffeur per ongeluk te dicht in de buurt van de Oost-Duitse grens, de groep wordt aangehouden en bus en apparatuur worden in beslag genomen door de Oost-Duitse politie.

Op 8 Juni 2004 vraagt Tionne Watkins (T-Boz van TLC) echtscheiding aan van Dedrick D-Mon Rolison (Mack 10). De twee zijn in Augustus 2000 met elkaar getrouwd. Op 20 Oktober 2000 wordt hun dochter Chase Anela geboren. Tionne Watkins vraagt echtscheiding aan en wil de volledige voogdij over haar dochter, omdat haar man haar geregeld met de dood zou hebben bedreigd.

Skeeter Davis staat op 8 Juni 1962 in de RCA Studio in Nashville om het door Sylvia Dee en Arthur Kent geschreven nummer The End Of The World op te nemen. The End Of The World komt op 26 Januari 1963 binnen in de Billboard Hot 100, en bereikt de tweede plaats. Ook in de Country & Westernlijst van Billboard bereikt The End Of The World een tweede plaats.

Bobdylanselfportrait317608Het album Self Portrait van Bob Dylan wordt op 8 Juni 1970 uitgebracht. Op de hoes staat een zelfportret van de zanger. Op Self Portrait staan ondermeer All The Tired Horses, Early Mornin' Rain, Like A Rolling Stone en Wigwam. Self Portrait komt op 4 Juli 1970 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de vierde plaats. In Nederland komt Self Portrait tot een zesde plaats. Van Self Portrait wordt het nummer Wigwam op single uitgebracht. Wigwam komt op 29 augustus 1970 binnen in de Nederlandse Top 40, en haalt de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit die Bob Dylan met een single haalt in Nederland. Op Self Portrait staan de volgende nummers: All The Tired Horses, Alberta #1, I Forgot More Than You'll Ever Know, Days Of  49, Early Mornin' Rain, In Search of Little Sadie, Let It Be Me, Little Sadie, Woogie Boogie, Belle Isle, Living The Blues, Like A Rolling Stone, Copper Kettle, Gotta Travel On, Blue Moon, The Boxer, Quinn The Eskimo, Take Me As I Am, Take A Message To Mary, It Hurts Me Too, Minstrel Boy, She Belongs To Me, Wigwam en Alberta #2.

Op 8 Juni 1963 maken The Rolling Stones in het programma Thank Your Lucky Stars hun debuut op de Engelse televisie. In dit ABC-programma dat wordt gepresenteerd door Brian Matthew spelen The Rolling Stones hun eerste single Come On. Naast The Rolling Stones ontvangt Brian Matthew ook Lonnie Donegan, Susan Maughan, The Karl Denver Trio, Eden Kane, Kenny Lynch, Duffy Power, Chris Barber's Jazz Band en The Four Seasons.

De musical Pickwick beleeft op 8 Juni 1965 in The Pavilion Of Music Center in Los Angeles haar eerste voorstelling. Pickwick is op 20 April 1965 in San Francisco in premixc3xa8re gegaan. De hoofdrol in deze musical is voor Davy Jones die de rol van Sam Weller speelt. Andere rollen zijn er voor Harry Secombe en David Merrick met wie Davy Jones ook al in de musical Oliver heeft samengewerkt. Davy Jones wordt in 1966 wereldberoemd en een tieneridool als één van de vier Monkees.

Op 8 Juni 2007 wordt George Michael door een rechter van het Brent Magistrates Court in Londen veroordeeld tot een taakstraf van honderd uur. Daarnaast mag de zanger twee jaar geen voertuig besturen. In Mei 2007 heeft George Michael bekend dat hij onder invloed heeft gereden. "I was ashamed I had done something really wrong in putting other people at risk", aldus George Michael.

MadonnareleasesfinalchildrensbookVanaf 8 Juni 2005 ligt Lotsa De Casha (Heel Veel Geld) van Madonna in de boekenwinkel. In Lotsa De Casha vertelt Madonna het verhaal van de rijkste man ter wereld. Die raakt alles kwijt, maar hij krijgt er een echte vriend voor terug. Lotsa De Casha is bedoeld voor kinderen van 6 jaar en ouder. Het boek benadrukt de eeuwenoude moraal dat geld niet gelukkig maakt. Ilene Cooper, de recensente van The American Library Association, vindt dat Madonna dezelfde fout maakt als andere sterren die aan het schrijven zijn geslagen. "Zij denken dat zij kunnen schrijven, maar wat zij doen is vreselijk, echt vreselijk." Ondanks deze kritiek gaan Madonna's boeken als warme broodjes over de toonbank. Haar uitgever laat weten dat meer dan twee miljoen exemplaren van de reeks zijn verkocht. De boeken zijn in veertig talen vertaald en in meer dan honderd landen te koop.

Yogi_hortonOp 8 Juni 1987 springt drummer Yogi Horton van de 17 etage van een hotel in New York naar beneden en is op slag dood. Horton is voornamenlijk bekend als de drummer in de band van Luther Vandross. In zijn afscheidsbriefje staat dat Horton het zat is om in de schaduw te moeten staan van Luther Vandross. Naast dat Yogi Horton drummer is bij Luther Vandross, heeft hij verder nog gewerkt met The B-52's, Diana Ross en Debbie Harry. OOk is de drummer te horen op het album Milk And Honey van John Lennon, dat die vlak voor zijn dood in December 1980 opgenomen heeft. Yohi Horton is 33 jaar geworden.

Moest_dat_nouDe Martino's komen op 8 Juni 1968 op een 33ste plaats binnen in de Nederlandse Top 40 met het nummer Moest Dat Nou?. Deze single bereikt op 6 Juli 1968 de zestiende plaats als hoogste notering. De Martino's zijn geen bestaande groep. Moest Dat Nou? is een grap van de Delftse groep After Tea. Tijdens plaatopnamen komen hun toetsenist Hans van Eijck en hun zanger/gitarist Polle Eduard op het idee een liedje in de stijl van de succesvolle Limburgse groep De Heikrekels te maken. Op de B-kant van Moest Dat Nou? staat het instrumentale Avondrood.

Heidi_brhlDe Duitse zangeres Heidi Bruhl overlijdt op 8 Juni 1991 in een ziekenhuis in Starnberg tijdens een hartoperatie. Heidi Bruhl is een dag eerder met maagklachten opgenomen. In de jaren zestig is de zangeres naast Conny Froboess, Peter Kraus en Rex Gildo één van de populairste tienersterren in West-Duitsland. In 1961 heeft Heidi Bruhl een grote hit met Wir Wollen Niemals Aus Einander Geh'n. Heidi Bruhl is 49 jaar geworden.

Op 8 Juni 1998 wordt er in de St. Martins-in-the-Field-kerk in Londen een herdenkingsdienst gehouden voor Linda McCartney. De vrouw van Paul McCartney is op 17 April 1998 aan de gevolgen van borstkanker overleden. De dienst wordt bijgewoond door ondermeer George Harrison, Ringo Starr, Sting, Pete Townshend en Elton John.

Nme_logoHet Britse muziekweekblad New Musical Express publiceert met ingang van 8 Juni 1962 een LP-hitparade. In de eerste lijst staat de soundtrack van de Elvis Presley-film Blue Hawaii op de eerste plaats. Op nummer twee staat de soundtrack van The West Side Story. De derde plaats is voor de soundtrack van It's Trad Dad, een film met Helen Shapiro. Op nummer vier staat weer een soundtrack, die van South Pacific. En de vijfde plaats wordt bezet door de soundtrack van de Cliff Richard-film The Young Ones.

Btte3Vanaf 8 Juni 1979 ligt het nieuwe album van Paul McCartney & Wings, Back To The Egg in de Nederlandse platenwinkels. In Amerika wordt het album drie dagen later, op 11 Juni 1979 uitgebracht. Back To The Egg is het laatste album die onder de naam Paul McCartney & Wings wordt uitgebracht. De opnamen zijn van 29 April 1978 tot 1 April 1979 gemaakt. Paul McCartney heeft Back To The Egg samen met Chris Thomas geproduceerd. Op 23 Juni 1979 komt Back To The Egg binnen in de Nederlandse LP Top 50, en bereiktt de achtste plaats. Op het album staan ondermeer  Reception, Getting Closer, We're Open Tonight, Spin It On, So Glad To See You Here en Rockestra Theme. Rockestra Theme is op 29 Juni 1978 in de Abbey Road-studio opgenomen. So Glad To See You Here is op 3 oktober 1978 op de band vastgelegd. Gastmuzikanten in deze nummers zijn Kenny Jones en Ronnie Lane (The Faces), Gary Brooker (procol Harum), Bruce Thomas (Elvis Costello's Attractions) Pete Townshend (The Who), Hank B. Marvin (The Shadows), David Gilmour (Pink Floyd) en John Paul Jones en John Bonham (Led Zeppelin).

Op 8 Juni 1979 begint de rechtszaak van zanger Gilbert O'Sullivan tegen zijn voormalige manager en producer Gordon Mills. In het geding is de betaling van achterstallige royalties. In April 1985 wordt deze zaak door Gilbert O'Sullivan gewonnen. Behalve twee miljoen dollar aan royalties worden hem ook de rechten over alle opnamen die hij voor MAM, de platenmaatschappij van Gordon Mills, heeft gemaakt toegewezen.

1987In 1987 kan Pinkpop niet meer terecht in het Burgemeester Damenpark in Geleen. De zoektocht naar een alternatief blijft lang zonder succes. Buurgemeente Sittard lobbyt intensief bij organisator Jan Smeets. In navolging van voetbalclub Fortuna zou dan het tweede boegbeeld van Geleen naar Sittard verhuizen. Het blijkt een losse flodder. Pinkpop vindt dat jaar onderdak in Baarlo. Het jaar erna kunnen Smeets en co. naar de Draf- en Renbaan in Landgraaf. Op Sportpark De Berckt in Baarlo wordt daarom op 8 Juni 1987 het achttiende Pinkpop Festival gehouden. 32.0000 bezoekers zien optredens van The Fatal Flowers, In Tua Nua, Lone Justice, Husker Du, Chris Isaak, Iggy Pop, The Communards, Echo & The Bunnymen en Lou Reed. Chris Isaak ziet tijdens zijn optreden het festivalterrein door de regen in een grote badkuip veranderen. Liggend op toneel zingt hij een melodramatische uitvoering van zijn hit Blue Hotel. Presentator is John Peel. Dagblad Tubantia schrijft op 9 Juni 1987: "Circa 30.000 bezoekers hebben maandag een bezoek gebracht aan het 18de Pinkpopfestival, dat dit jaar voor het eerst in het Middenlimburgse Baarlo werd gehouden. "Financieel komen we er hiermee niet uit, zeker gezien de extra kosten die het slechte weer voor ons meebrengt" aldus organisator Jan Smeets. De vrijwel constante regenval zorgde voor een zee van parapluxe2x80x99s en plastic op het festivalterrein. Een andere tegenvaller was de staking in Engeland van het douanepersoneel. Zo moest een van de acts, Iggy Pop, op een andere installatie spelen, omdat zijn apparatuur in Engeland was blijven steken. Een andere groep, The Communards, kon nog net tijdig met een charter via Duitsland het festival bereiken." Tussen de verschille acts zit een behoorlijk verschil. Zo schrijft de Twentsche Courant over het optreden van Lou Reed: "Uitsmijter Lou Reed wist het merendeel van het publiek nog aan het festivalterrein te binden. Tot ver na middernacht duurde zijn optreden met zijn nieuwe, jonge band. Met een dozijn klassiekers en redelijk sterk recent materiaal was Reed een prima afsluiter". Hxc3xbcsker Dxc3xbc moet het met een minder vleiend stukje doen. De Limburger van 9 Juni 1987 schrijft: "Absoluut dieptepunt was het Amerikaanse trio Husker Du. Vijf kwartier lang werd met twintig nagenoeg identieke nummer het publiek op de proef gesteld, gillende rock en volkomen onverstaanbaar. De arrogante Amerikanen werden door de verveelde toeschouwers slechts onthaald op blikjes, rotte appels en broodresten."

De Europese tournee van Bruce Springsteen & The E-Street Band wordt op 8 Juni 1981 met een concert in het Engelse Birmingham afgesloten. Deze tournee is op 7 April 1981 in Hamburg in West-Duitsland van start gegaan. Hierna volgen ondermeer West-Berlijn, Zurich, Parijs, Barcelona, Brussel, Rotterdam, Kopenhagen, Gotenburg, Oslo en Londen.

Old_wave_van_ringo_starrVanaf 8 Juni 1983 ligt het album Old Wave van Ringo Starr in de platenwinkel. De voormalige Beatle wordt op dit album, wat al in de zomer van 1982 is opgenomen, bijgestaan door Joe Walsh, de gitarist van The Eagles.Op Old Wave staan de volgende nummers: In My Car, Hopeless, Alibi, Be My Baby, She's About A Mover, I Keep Forgettin', Picture Show Life, As Far As We Can Go, Everybody's In A Hurry But Me en Going Down. Omdat Ringo Starr in 1983 geen platenmaatschappij meer heeft in Amerika en Engeland wordt Old Wave alleen in Canada en in West-Duitsland uitgebracht. In My Car, geschreven door Joe Walsh, wordt op single uitgebracht, maar wordt geen hit. Joe Walsh neemt dit nummer vier jaar zelf ook op voor zijn album Got Any Gum?. In My Car wordt dan ook door Joe Walsh als single uitgebracht en haalt de 14e plaats in de Billboard Hot 100.

Dirk_vellengaDirk Vellenga overlijdt op 8 Juni 2007 in zijn woonplaats Goutum. De Friese journalist/schrijver Dirk Vellenga wordt in 1947 geboren. In 1973 treed hij in dienst bij Dagblad De Stem (in 1998 met het Brabants Nieuwsblad gefuseerd tot BN/De Stem). Bekend wordt hij als schrijver van het boek Elvis And The Colonel, waarin hij het leven beschrijft van de uit Breda afkomstige manager van Elvis Presley. Dit boek verschijnt in 1988 in Amerika en een jaar later (vertaald) in Nederland. Andere boeken van Vellenga zijn Een Koude Oorlog (over de Elfstedentocht van 1954), Het Boek Rinnering (een familie-epos van beroemde Nederlands-Amerikaanse geslachten), de fictieve roman Eeuwsprong en het in 2006 verschenen De Zesde Van 60, waarin hij herinnering ophaald aan zijn klasgenoten van de lagere school. Dirk Vellenga is 59 jaar geworden.

Patrick Lynch, voorzitter van de vakbond van politiemensen in New York, dringt er op 8 Juni 2000 bij de leden op aan geen medewerking te verlenen aan de tien concerten die Bruce Springsteen & The E-Street Band zullen geven in Madison Square Garden. Aanleiding hiervoor is de tekst van American Skin, een nieuwe song van Bruce Springsteen. Dit liedje staat kritisch tegenover de handelwijze van de politie van New York bij de dood van de Afrikaanse immigrant Amadou Diallo in februari 1999.

Alle_13_goed_deel_7Op 8 Juni 1974 komt Alle 13 Goed! Deel 7 op een 9e plaats binnen in de Nederlandse LP Top 50. Op dit verzamel album LP staan Demis Roussos met My Only Fascination, Liesbeth List met Te Veel Te Vaak, Lena Zavaroni met Ma! He's Making Eyes At Me, The Love Unlimited Orchestra met Love's Theme, Bonnie St. Claire & Unit Gloria met Voulez-Vous, Phillip Goodhand-Tait met Leon, Ciska Peters met Espana Manana, Mouth & MacNeal met Ik Zie Een Ster, Vicky Leandros met Theo Wir Fahr'n Nach Lodz, Rob de Nijs met He Speelman, Barry White met Never Never Gonna Give Ya Up, Sandra & Andres met True Love en Paper Lace met Billy Don't Be A Hero. Alle 13 Goed! Deel 7 staat vanaf 22 Juni 1974 drie weken op de eerste plaats in de Nederlandse LP Top 50.

Door de VARA worden op 8 Juni 1964 om half negen 's avonds de opnamen van The Beatles uitgezonden die op 5 Juni 1964 in Treslong in Hillegom zijn gemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Berend Boudewijn en Herman Stok. The Beatles spelen She Loves You, Twist And Shout, Roll Over Beethoven, Long Tall Sally en Can't Buy Me Love. Wegens overweldigend succes besluit de VARA het programma tien dagen later te herhalen.

Rick_wakemanRick Wakeman besluit op 8 Juni 1974 de groep Yes te verlaten. De moeilijkheden tussen Wakeman en de overige leden van Yes beginnen al tijdens de live-opnamen in de Londense Festival Hall voor zijn, op een verhaal van Jules Verne, gebaseerde solo-album Journey To The Centre Of The Earth. Deze moeilijkheden vloeien enerzijds voort uit het feit dat Wakeman het niet eens is met de muzikale koers die Yes op de dubbelelpee Tales From Topographic Oceans inslaat en anderzijds uit het feit dat hij er als een groot liefhebber van delicaat voedsel, drank en vrouwen een andere levenswijze op nahoudt dan de overige, aan macrobiotisch voedsel 'verslaafde' Yes-leden. Na zijn vertrek uit Yes concentreert Wakeman zich helemaal op zijn solocarrixc3xa8re. Dat uit zich onder andere door het geven van optredens, die de aan alcohol verslaafde Wakeman zo veel werk bezorgen dat hij overwerkt raakt en een lichte hartaanval krijgt. Na dit incident slaagt Wakeman erin van de alcohol af te geraken. Het gevolg daarvan is dat hij zich met nog meer energie inzet voor zijn solocarriere, die haar absolute hoogtepunt bereikt met het album The Myths And Legends Of King Arthur, waarop Wakeman gebruik maakt van een 45-man sterk orkest en een 48-man sterk koor. Met behulp van dit koor en orkest, zijn eigen begeleidingsgroep The English Rock Ensemble en een peloton van acteurs en actrices voert hij Mei 1975 de elpee in de Londense Empire Pool op het ijs uit. Ondanks het feit dat de optredens stuk voor stuk zijn uitverkocht, leveren ze een forse verliespost op. Met als gevolg dat Wakeman, om niet failliet te worden verklaard, een deel van zijn antieke wagenpark moet verkopen. Ondanks dit financixc3xable debacle blijft publieksidool Wakeman doorgaan met het geven van optredens, zij het met een sobere uitvoering van The English Rock Ensemble en zonder koor, orkest, acteurs en actrices. In het kader van een Europese tournee wordt voor een tweetal optredens, die door de Nederlandse pers met gemengde gevoelens worden ontvangen, ook Nederland aangedaan. In 1975 komt Wakeman in het nieuws, als hij de muziek schrijft voor Ken Russells Lisztomania, een alom met afkrakende recensies ontvangen film, waarin Wakeman ook een rolletje vervult. Eind 1976 treedt Wakeman wederom toe tot Yes en vestigt zich om belastingtechnische redenen in Zwitserland.

Paradise_hawaiian_styleOp 8 Juni 1966 gaat de Elvis Presley-film Paradise Hawaiian Style in de bioscoop draaien. De nummers voor de soundtrack zijn tussen 26 Juli en 4 Augustus 1965 opgenomen in studio B van Radio Recorders in Hollywood. Deze 21ste film van Elvis Presley is zijn zoveelste met een slap verhaal waarin hij omringd wordt door blonde dames. Eigenlijk heeft Presley geen zin meer in het maken van dergelijke films. Helaas heeft hij een contract voor zeven jaar getekend bij 20th Century Fox.


Muziek Jarige Op 8 Juni

1935: Gert Timmerman - Zanger Nederland
1940: Nancy Sinatra - Zangeres USA
1940: Sherman Garnes - The Teenagers Zanger († 26 Feb. 1977)
1941: Clarence "Fuzzy" Haskins - Funkadelic Zanger
1942: Chuck Negron - Three Dog Night Zanger
1944: Boz Scaggs (William Royce Scaggs) - Zanger USA
1946: Johan Slager -  Kayak Gitaar
1947: Julie Driscoll - Zangeres Engeland
1947: Mick Box - Uriah Heep Gitaar
1953: Bonnie Tyler (Gaynor Hopkins) - Zangeres Wales
1953: Jeff Rich - Status Quo Drums
1960: Mick Hucknall - Simply Red Zanger
1962: Nick Rhodes - Duran Duran Toetsen
1962: Joan Osborne - Zangeres USA
1965: Rob Pilatus - Milli Vanilli Zanger († 2 April 1998)
1966: Doris Pearson - 5 Star Zangeres
1967: Neil Mitchell - Wet Wet Wet Toetsen
1970: Nicci Gilbert - Brownstone Zangeres
1971: Jef Streatfield - The Wildhearts Gitaar
1980: Sita (Vermeulen) - Zangeres Nederland
1981: Alex Band - The Calling Zanger
1985: Jamie Shaw - One True Voice Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten