Zoeken in de muziekgeschiedenis

18 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 19 Juni

Neanderthal_manOp 19 Juni 1970 wordt in Engeland de single Neanderthal Man van The Hotlegs uitgebracht. De groep bestaat uit, Kevin Godley, Lol Creme en Eric Stewart, die later, wanneer ook Graham Gouldman zich bij hen voegt, succes hebben met de groep 10CC. Neanderthal Man ontstaat tijdens het uitproberen van een nieuw drumstel in de studio in Stockport, Engeland. Bij het getrommel worden de regels I'm a Neanderthal man, you're a Neanderthal girl, let's make Neanderthal love, in this Neanderthal world bedacht. Een vertegenwoordiger van de platenmaatschappij, die toevallig aanwezig is, hoort er een hit in, en hij krijgt gelijk. In Nederland komt het nummer niet verder dan de 24ste plaats in de Top 40.

The_wandererNa het succesvolle Asylum Records verkocht te hebben aan Elektra, begint David Geffen weer een nieuw platenlabel wat hij simpelweg Geffen Records noemt. Op 19 Juni 1980 is Donna Summer de eerste artiest die bij Geffen Records een contract tekent. The Wanderer is de eerste single die Donna Summer voor het nieuwe label opneemt. Het nummer haalt de derde plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In Nederland komt The Wanderer, na alarmschijf geweest te zijn, niet verder dan de 26ste plaats.

Op 19 Juni 1976 wordt er in het wekelijkse muziekblad Record Mirror een ingezonden brief van Steve Morrissey geplaatst. De latere zanger van The Smiths vraagt zich af, waarom Record Mirror geen artikelen plaatst van The Sex Pistols.

Long_tall_sallyVanaf 19 Juni 1964 ligt de EP Long Tall Sally van The Beatles in de platenwinkel. Het is voor de Liverpoolse groep hun vijfde Extended Play die wordt uitgebracht. Op de EP staan de volgende nummers: Long Tall Sally, I Call Your Name, Slow Down en Matchbox. De Little Richard-cover Long Tall Sally en de John Lennon en Paul McCartney-compositie I Call Your Name zijn op zondag 1 Maart 1964 opgenomen. Slow Down van Larry Williams en Matchbox van Carl Perkins zijn op 1 Juni 1964 op band vastgelegd in de Abbey Road-studio in Londen. Op 4 Juni 1964 worden door George Martin en Norman 'Hurricane' Smith de vier tracks afgemaakt. De EP Long Tall Sally bereikt de top van de Engelse extended play-hitparade. In Nederland worden Long Tall Sally en I Call Your Name op single uitgebracht, die vanaf 4 juli 1964 drie weken op de eerste plaats in de Hitwezen Top 50 staat.

Bobby Darin staat op 19 Juni 1961 in de Atlantic Studio in New York voor de opname van het nummers Things en You Must Have Been A Beautiful Baby. Things wordt op single uitgebracht. Het plaatje, met op de B-kant Jailer Bring Me Water, komt op 7 Juli 1962 binnen in de Billboard Hot 100 en bereikt de derde plaats.

Queen_19_juni_1986_leiden Queen geeft op 19 Juni 1986 een concert in de Groenoordhallen in Leiden in het kader van de Magic Tour. Gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury, bassist John Deacon en drummer Roger Taylor worden op het podium bijgestaan door Spike Edney (toetsen, gitaar, achtergrondzang). Queen speelt de volgende nummers: One Vision, Tie Your Mother Down, In the Lap Of The Gods, Seven Seas Of Rhye, Tear It Up, A Kind Of Magic, Under Pressure, Another One Bites The Dust, Who Wants To Live Forever, I Want To Break Free, Impromptu, Brighton Rock, Now I'm Here, Love Of My Life, Is This The World We Created?, (You're So Square) Baby,  Hello Mary Lou, Tutti Frutti, Bohemian Rhapsody, Hammer To Fall, Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga, We Will Rock You, Friends Will Be Friends, We Are The Champions en God Save The Queen. Het is de laatste keer dat Queen samen met Freddie Mercury in Nederland te zien zal zijn. Freddy Mercury overlijdt op 24 November 1991 aan de gevolgen van de ziekte AIDS. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Australische band INXS. Na elk nummer van INXS roept het publiek luidkeels We Want Queen. Zanger Michael Hutchence van INXS krijgt zelfs bananen naar zijn hoofd gegooid, maar bedankt toch het publiek wanneer het optreden erop zit.

190699_brucespringsteenOp 19 en 20 Juni 1999 staat Bruce Springsteen samen met zijn E-Street Band voor twee concerten in een uitverkocht Gelredome in Arnhem. Springsteen speelt ondermeer de nummers My Love Will Not Let You Down, Prove It All Night, Darlington County, Rendezvous, Mansion On The Hill, The River, Youngstown, Murder Incorporated, Badlands, Where The Bands Are, Working On The Highway, The Ghost Of Tom Joad, Born In The U.S.A, Backstreets, Light Of Day, Hungry Heart, Born To Run, Thunder Road en If I Should Fall Behind. De Europese tour van Bruce Springsteen & The E-Street Band is op 9 April 1999 in het Spaanse Barcelona begonnen, en wordt op 27 Juni 1999 in Oslo, Noorwegen afgesloten. Precies zes jaar later staat Bruce Springsteen weer op het podium in Nederland. Ditmaal zonder E-Street Band wanneer hij op 19 Juni 2005 voor een solo-optreden in Ahoy' Rotterdam staat. Onder de naam In Solo & Acoustic speelt Springsteen nummers van zijn laatst verschenen album Devil & Dust.

As Tears Go By, van de dan zeventienjarige Marianne Faithfull, wordt op 19 Juni 1964 uitgebracht. As Tears Go By is voor Marianne Faithfull geschreven door Mick Jagger en Keith Richards van The Rolling Stones. As Tears Go By komt op 13 Augustus 1964 de Engelse hitparade binnen, en bereikt de vijfde plaats.

The Corrs beginnen met een optreden op 19 Juni 2004 in Bonn, Duitsland aan hun tournee door Europa. Hierna geeft de Ierse groep ondermeer concerten in Belgie, Groot-Brittannie, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje. De Europese tournee van The Corrs wordt op 21 Juli 2004 afgesloten op Mallorca.

Britain_radioOp 19 Juni 1966 beginnen vanaf het zendschip Laissez Faire de officiele uitzendingen van Britain Radio. Om dit te vieren wordt er een groot feest gegeven in het Londense Hilton hotel. Meer dan 600 gasten zijn aanwezig die zo'n 1000 flessen champagne verbruiken. Zes jaar later is de 4000 pond dure feestrekening nog steeds niet betaald. Op 3 Mei 1966 is er al met proefuitzendingen begonnen. Het zendschip ligt voor anker in internationale wateren voor de kust bij Walton-On-The-Naze in Engeland. De programma's worden gemaakt door ondermeer David Allen, Tom Cooper, Graham Gill, Martin Kayne, Jack McLaughlin, Phil Martin, Ed Moreno en Tony Windsor. Britain Radio is niet zo populair als men verwacht had. Men hoopt om de luisteraars van Radio 390 te bereiken maar slaagt daar niet in. Hierdoor zijn er weinig adverteerders en is dus ook de financiele kant een zware tegenvaller. Het avontuur van Britain Radio is dan op 22 Februari 1967 al weer afgelopen. Ted Allburey is de nieuwe eigenaar van het radiostation dat verder gaat als Radio 355. Op 6 Augustus 1967 staakt ook dit station haar uitzendingen.

Vanaf 19 Juni 1970 ligt de single Rainbow van The Marmelade in de platenwinkel. De Schotse groep is op 26 April 1970 aan de opnamen van Rainbow begonnen. Op 12 en 13 Mei 1970 wordt de laatste hand aan de single gelegd. Na eerst uitgeroepn te zijn tot Alarmschijf, komt Rainbow op 15 Augustus 1970 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt een 10de plaats.

Dont_give_up_dont_give_inOp 19 en 20 Juni 1998 staat BZN in De Flint in Amersfoort met hun voorstelling A Symphonic Night II. De concerten worden opgenomen en op CD uitgebracht. A Symphonic Night II komt op 10 Oktober 1998 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt op 17 Oktober 1998 de derde plaats als hoogste notering. Van het album worden twee singles afgehaald: Mexican Night en Don't Give Up, Don't Give In. De laatste single wordt niet door BZN zelf gekozen, maar door de fans. Mexican Night behaalt de 19e plaats in de Nederlandse Top 40. De tweede single Don't Give Up, Don't Give In doet het minder, met slechts een notering in de Tipparade.

Bobby_helmsBobby Helms overlijdt op 19 Juni 1997 in Martinsville, Indiana aan de gevolgen van een longemfyseem. Bobby Helms wordt geboren op 15 Augustus 1933 in Bloomington, Indiana. In 1956 tekent hij een contract bij Decca Records waar zijn debuut single, Fraulein, in Januari 1957 in eerste instantie flopt, maar in April 1957 de nuumer 1 van de country-charts weet te bereiken. Zijn volgende single, My Special Angel, weet ook de eerste plaats van de country-charts te bereiken, en ook een 7de plaats in de Billboard Hot 100. Maar Bobby Helms is vooral bekend door zijn derde single, Jingle Bell Rock, die slecht twee dagen voor Kerst 1957 wordt uigebracht en desondanks toch nog een 6de plaats weet te bereiken in de Billboard Hot 100. Jingle Bell Rock groeit uiteindelijk uit tot een niet meer weg te denken kerst-klassieker. Bobby Helms is 61 jaar geworden.

Op 19 Juni 1987 maakt Guns 'N' Roses hun podiumdebuut in Engeland wanneer de groep van Axl Rose en Slash optreedt in de Marquee Club in Londen. Negen dagen later wordt hun volgende optreden in de Marquee Club opgenomen. De live-registratie van de Bob Dylan-compositie Knockin' On Heaven's Door wordt in September 1989 als bonus-track toegevoegd aan de CD-single van Nightrain.

Vanaf 19 Juni 1990 staat Prince in het kader van zijn Nude-wereldtournee, twaalf (!) avonden in de Wembley Arena in Londen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Mavis Staples. Prince is op 2 Juni 1990 in de Rotterdamse Kuip met het Europese gedeelte van zijn Nude-tournee van start gegaan. Na Londen volgen concerten in ondermeer Birmingham, Basel, Rome, Madrid, Barcelona, Werchter, Heerenveen, Stockholm, Manchester. 24 Augustus 1990 is de laatste live-datum, wederom in de Wembley Arena in Londen. De Nude-wereldtournee wordt op 10 September 1990 afgesloten met een concert in Yokohama. Japan. 

Dylanbob_savedBob Dylan brengt op 19 Juni 1980 het album Saved uit.De opvolger van het redelijk succesvolle Slow Train Coming is opgenomen in de Muscle Shoals Sound Studio in Sheffield in de staat Alabama. Bob Dylan wordt op Saved bijgestaan door bassist Tim Drummond, drummer Jim Keltner, gitarist Fred Tackett en de toetsenisten Spooner Oldham en Terry Young. Clydie King, Regina Havis en Mona Lisa Young zorgen voor de achtergrondvocalen. Saved is geproduceerd door Jerry Wexler en Barry Beckett. Gregg Hamm en Mary Beth McLemore zijn verantwoordelijk voor de techniek op dit 25ste album van Bob Dylan. Saved komt op 12 Juli 1980 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt een 24ste plaats. In Nederland bereikt Saved, in de slechts acht weken dat het genoteerd staat, een 28ste plaats in de LP Top 50.

Op 19 Juni 1991 geven The Simple Minds een concert in het Amphitheater in Los Angeles. Het optreden wordt opgenomen, en een live-registratie van het nummer Let There Be Love wordt in September 1991 als bonus-track toegevoegd aan de CD-single van Stand By Love. Deze single bereikt de 23ste plaats in de Nederlandse Top 40.

Nadat een dag eerder zanger Johnny Rotten al mishandeld is, wordt op 19 Juli 1977, vlakbij het Metro Station van Shepherds Bush, drummer Paul Cook van The Sex Pistols door zes mannen met messen en stalen buizen aangevallen. Paul Cook wordt naar het ziekenhuis overgebracht, en na vijftien hechtingen aan een hoofdwond mag hij weer naar huis. Ook deze keer was het te doen om God Save The Queen, de omstreden nieuwe single van The Sex Pistols.

Pisces_aquarius_capricorn_jones_ltdThe Monkees staan op 19 Juni 1967 in de RCA Records Studios in Hollywood om het nummer Daily Nightly op te nemen. Daily Nightly, een nummer over het nachtleven op Sunset Strip in Los Angeles is geschreven door Michael Nesmith. Tijdens de opname speelt Nesmith gitaar, Davy Jones hanteert de tamboerijn, Peter Tork speelt orgel, Chip Douglas neemt de bas en de akoestische gitaar voor zijn rekening en Eddie Hoh is de drummer op Daily Nightly. Op 4 Oktober 1967 worden de opnamen van deze track afgerond. Micky Dolenz en Michael Nesmith doen de vocalen. Verder worden er nog wat geluiden van een moog synthesizer aan Dailly Nightly track toegevoegd. Dit nieuwe instrument is eigendom van Micky Dolenz. Hij is naast Walter Carlos en Buck Owens de derde muzikant ter wereld die dit instrument in zijn bezit heeft. Later verkoopt Micky Dolenz zijn moog synthesizer aan Bobby Sherman. Daily Nightly is de allereerste popsong in de geschiedenis waarop deze uitvinding van Robert Moog (1934-2005) te horen is. Daily Nightly is te vinden op het album Pisces Aquarius Capricorn & Jones Ltd. Dit album van The Monkees komt op 25 November 1967 binnen in de albumlijst van Billboard, en staat vanaf 2 December 1967 vijf weken op de eerste plaats.

Loretta Lynn komt op 19 Juni 1960 de Amerikaanse country-hitparade binnen, met het nummer I'm A Honky Tonk Girl. De 78-toerenplaat is uitgebracht op het Zerro-label. Helaas heeft noch het label noch Loretta Lynn geld te besteden om promotie voor de single te maken. De zangeres en haar man besluiten daarop om dan I'm A Honky Tonk Girl maar persoonlijk bij de radiostations af te geven. Zodoende wordt de plaat veel gedraaid en haalt I'm A Honky Tonk Girl de hitparade.

Dave_ansil_collinsdouble_barrelDave & Ansil Collins komen op 19 Juni 1971 met het nummer Double Barrel op de eerste plaats in de Nederlande Top 40. Het is de eerste Nr. 1 hit voor het Duitse Ariola label. Voor Dave & Ansil Collins is het niet hun eerste single, zij zijn beide al sinds de jaren zestig bezig met muziek maken. Na Double Barrel is het al weer afgelopen met het duo, de opvolger Monkey Spanner komt niet verder dan de tipparade. Enkele jaren later gaan Dave & Ansil Collins weer uit elkaar.

FrankensteinOp 19 Juni 1973 wordtde single Frankenstein van The Edgar Winter Group goud in Amerika. Het instrumentale Frankenstein is oorspronkelijk de B-kant van de single Hangin' Around, maar al gauw draaien de Amerikaanse dj's de B-kant meer. Frankenstein komt op 10 Maart 1973 de Billboard Hot 100 binnen. In de week van 26 Mei 1973 staat het nummer op de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade.

BadtourMichael Jackson geeft 19 Juni 1988, in het kader van zijn Bad Tour, een concert bij de muur in West-Berlijn. Aan de andere kant van de muur luisteren zo'n drieduizend Oost-Duitse fans mee. Door de politie worden zij vriendelijk maar dringend verzocht weg te gaan. Tegelijk met het concert van Michael Jackson in West-Berlijn wordt er in Oost-Berlijn een groot popconcert georganiseerd dat honderdduizend bezoekers trekt. Hier wordt opgetreden door Big Country en Bryan Adams. De Bad Tour is de eerste solo-tournee van Michael Jackson, en is op 12 September 1987 in het Korakuen-stadion in Yokohama in Japan van start gegaan. Het laatste concert wordt gegeven op 24 Januari 1989 in Los Angeles. Jackson heeft dan in zestien maanden tijd in vijftien landen 123 concerten gegeven voor bijna viereneenhalf miljoen mensen. De Bad Tour levert Michael Jackson uiteindelijk een bedrag op van 125 miljoen dollar.

Phil Collins neemt op 19 Juni 2004 in een uitverkochte Amsterdam ArenA, afscheid van 37.000 Nederlandse fans. De zanger/drummer is bezig met zijn First Final Farewell Tour door Europa en de Verenigde Staten. In Amsterdam wordt het voorprogramma verzorgd door Mike & The Mechanics, de groep van zijn ex-Genesis-collega Mike Rutherford en zanger Paul Carrack.

Wij_zullen_doorgaanRamses Shaffy begint op 19 Juni 1972 in de Phonogram-studio in Hilversum de aan de opnamen van zijn album Wij Zullen Doorgaan. Ramses Shaffy wordt begeleid door het Trio Louis Van Dijk. Ook op 20, 27 en 20 Juni 1972 werkt Shaffy aan zijn nieuwe album. De productie is in handen van Gerrit den Braber. Naast de titelsong staan op dit album ondermeer de nummers De Oude Man, Als Ik Bang Ben (Thema), Waar Is Mijn Picasso, Blijf Bij Mij, Draden In De Morgen en Ga Weg.

De Britse zangeres Charlotte Church bezorgt op verzoek van haar buurtgenoten de 3-jarige Alex Saddler op 19 Juni 2006 een onvergetelijke verjaardag. Zij overhandigt het jongentje, die lijdt aan een zeldzame ongeneeslijke vorm van kanker, een elektrisch bestuurbare speelgoedauto. Op de vraag waarom Charlotte Church haar medewerking heeft verleend, antwoordt zij: "He's such a sweet little boy and he's been through a lot. He beamed when he saw the car for the first time." Op 23 Oktober 2006 overlijdt Alex Saddler.

June_19_1977Wanneer Elvis Presley op 19 Juni 1977 (foto) een concert geeft in het Civic Auditorium in Omaha wordt de show door CBS voor televisie opgenomen. Ook het optreden in het Rushmore Civic Center in Rapid City, een dag later, op 21 Juni 1977 wordt door de Amerikaanse televisiezander CBS vastgelegd. Elvis Presley wordt tijdens deze twee shows begeleidt door ondermeer: James Burton (gitaar), John Wilkinson (gitaar), Jerry Scheff (bas), Ronnie Tutt (drums) en Tony Brown (piano). J.D. Sumner & The Stamps en The Sweet Inspirations zorgen voor de achtergrondvocalen. De twee shows zijn de aller laatste officiele live-opnamen van Elvis Presley. De zanger overlijdt op 16 Augustus 1977, op 42-jarige leeftijd, aan een hartaanval op zijn landgoed Graceland.

Op 19 Juni 2005 melden enkele Amerikaanse media dat xc3xa9xc3xa9n van de juryleden, die Michael Jackson onlangs hebben vrijgesproken van seksueel misbruik van een minderjarige, een feest van de zanger ter ere van diens vrijspraak heeft bijgewoond. Ongeveer vierhonderd mensen zijn op 17 Juni 2005 naar het Chumash Casino in Santa Ynez, Californie gekomen. Michael Jackson zelf is nergens te bekennen. Zijn moeder Katherine en zus Janet zijn wel aanwezig. Het feest is bedoeld om fans te bedanken voor hun steun tijdens het proces tegen Michael Jackson.

Helmut_lotti_kimberley_grosmanHelmut Lotti treedt op 19 Juni 1990, in een kerk in Waasmunster, Oost Vlaanderen in het huwelijk met Kimberley Grosman. De twee hebben elkaar voor het eerst op de trappen van het casino in de Belgische badplaats Blankenberge ontmoet. In Oktober 1991 wordt hun dochter Messalina geboren. In 1997 gaan Helmut Lotti en Kimberley Grosman scheiden omdat zij uit elkaar zijn gegroeid. Messalina blijft bij haar moeder in Beringen wonen. Helmut Lotti verhuist naar Merelbeke. In 1999 ontmoet Lotti na een optreden in Luik Carroll Jane Poe, met wie hij op 16 Februari 2001 trouwt. Op 29 Maart 2005 is ook dit huwelijk voorbij.

ToyboxOp 19 Juni 1999 komt de groep Toy-Box met het album Fantastic op de eerste plaats in de Nederlandse Albumlijst. Toy Box is afkomstig uit Denemarken en bestaat uit zangeres Anila en zanger Amit. Als ze in 1997 in contact komen met producer Per Holm bedenken ze met zijn drieen het concept voor Toy-Box. Met grappige videoclips en een ongedwongen spontane uitstraling weet Toy-Box vooral jonge kinderen aan te trekken, die de plaaten massaal kopen. Het album Fantastic is één van de eerste in zijn soort, die behalve een muziek gedeelte ook nog een PC-Rom gedeelte bevat met ondermeer een: Screensaver, een spelletje, een videoclip. Verder zat bij het album nog een Toy Box tattoo, en zit er een geurtje aan de hoes, om de geur van Toy Box op te snuiven. Toy Box laat hiermee zien dat popmuziek niet altijd serieus hoeft te zijn, en dat je ook op deze manier een Nr 1 album kunt scoren.

In het bijzijn van ruim 150 gasten geeft Mandy Smith op 19 Juni 1993 in het Regent Hotel in Londen haar ja-woord aan de Belgische voetballer Pat van den Hauwe. Mandy Smith is vanaf 2 Juni 1989 twee jaar getrouwd geweest met Bill Wyman, de bassist van The Rolling Stones. Pat van den Hauwe wordt in Juli 1994 de deur uitgezet omdat hij, volgens Mandy Smith, ziekelijk jaloers zou zijn. In 2000 heeft Mandy Smith een kortstondige relatie met Ian Mosby, waaruit op 9 Mei 2001 hun zoon Max Harrison Mosby wordt geboren.

Live_in_hyde_parkOp 19, 20 en 25 Juni 2004 staan The Red Hot Chili Peppers voor drie optredens in het Hyde Park in Londen. Hoogtepunten van deze concerten worden op een dubbelalbum uitgebracht. Na Live Magik en The Garden is Live In Hyde Park het derde live-abum van The Red Hot Chili Peppers. Live In Hyde Park komt op 31 Juli 2004 binnen in de Mega Album Top 100, en bereikt de vierde plaats. In Belgie staat dit dubbelalbum vanaf 21 Augustus 2004 drie weken op de eerste plaats in de Ultra Album Top 50. OP Live In Hyde Park staan ondermeer de volgende nummers: Scar Tissue, I Feel Love (Cover van Donna Summer), Otherside, Californication, Under The Bridge en Give It Away.

In de aflevering Late Night With David Letterman die op 19 Juni 1992 door het Amerikaanse televisiestation CBS wordt uitgezonden is ondermeer Roger Daltrey te gast. De zanger van The Who zingt heeft een gesprek met Letterman en zingt het nummer Days Of Light van zijn nieuwe solo-album Rocks In The Head. Daltrey is in Amerika ter promotie van dit nieuwe solo-album. Rocks In The Head is op 7 Juni 1992 in Amerika uitgebracht.

Devils_and_dustBruce Spingsteen staat op 19 Juni 2005 voor een solo-optreden in Ahoy' Rotterdam. In Solo & Acoustic speelt Springsteen nummers van zijn nieuwe album Devils & Dust die op 26 April 2005 is uitgekomen. Op dit album is The E Street Band niet te horen. Springsteen wordt op Devils & Dust bijgestaan door Marty Rifkin (steel gitaar), producer Brendan O'Brien (sitar/bas gitaar), Soozie Tyrell (viool/zang), Nashville String Machine (strijkers), Brice Andrus, Susan Welty, Thomas Witte en Donald Strand (blaasinstrumenten), Chuck Plotkin (piano), Danny Federici (toetsen), Steve Jordan (drums), Patti Scialfa, Lisa Lowell (achtergrondzang). Drummer Steve Jordan is eerder ook verantwoordelijk voor de productie van het album 23rd Street Lullaby, het meest recente solo-album van Patti Scialfa de vrouw van Bruce Springsteen. Devils & Dust staat in de week van 30 April 2005 op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100.

Kate_ryanje_tadoreDe Vlaamse televisiezender EEN geeft op 19 Juni 2005 het officiele startschot voor de inschrijvingsprocedure van Eurosong 2006. Iedereen kan tot 28 September 2005 een geluidsopname, een kleurenfoto en een biografie inleveren. Meer dan driehonderd mensen geven aan deze oproep gehoor. Uit alle inzendingen worden 28 deelnemers geselecteerd, die het in vier voorronden tegen elkaar opnemen. De beste drie kandidaten van elke voorronde gaan door naar een halve finale. De finale wordt op 19 Februari 2006 uiteindelijk gewonnen door Kate Ryan met Je T'Adore. Kate Ryan dringt echter niet door tot de internationale finale van het Eurovisie Songfestival op 20 Mei 2006 in Athene, Griekenland. Net als het Nederlandse Treble krijgt Kate Ryan op 18 Mei 2006 in de halve finale niet genoeg stemmen.

Helloa_van_mouth_macnealOp 19 Juni 1972 komt Hello-A van Mouth & MacNeal binnen in de West-Duitse hitparade. Deze single staat vanaf 7 Augustus 1972 acht weken op de eerste plaats. In Nederland is deze 3e single van Willem Duyn (ook wel bekend als Big Mouth) en Maggie MacNeal (Sjoukje Smit) op 20 Mei 1972 de Nederlandse Top 40 binnengekomen. Hello-A, met op de B-kant Talk A Little Louder, zijn beide geschreven door hun producer, Hans van Hemert en staat in Nederland vanaf 3 Juni 1972 zes weken op de eerste plaats. Ook in Belgie wordt de eerste plaats gehaald. Daar staat Hello-A vanaf 17 Juni 1972 zes weken op de eerste plaats.

Presentator Brian Matthew ontvangt op 19 Juni 1965 in een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars ondermeer Gerry & The Pacemakers, Gene Pitney, Peter & Gordon, Hank Locklin, Joni Adams, The Sons Of Fred en Faye Fisher. The Yardbirds komen te laat voor de repetities van dit televisieprogramma van de Britse commerciele omroep ABC, en mogen niet optreden.

Op 19 Juni 1966 wordt Ed Stewart als presentator van The Big L Fab Forty vervangen door Tony Blackburn. The Big L Fab Forty is de hitparade van de Engelse zeezender Radio London. The Kinks staan met Sunny Afternoon op de eerste plaats van deze Big L Fab Forty. De Top 5 bestaat verder uit River Deep Mountain High van Ike & Tina Turner, Don't Bring Me Down van The Animals, Paperback Writer van The Beatles en  Opus 17 (Don't You Worry 'Bout Me) van The Four Seasons.


Muziek Jarige Op 19 Juni

1936: Tommy Devito - The Four Seasons Gitaar/Zang
1936: Shirley Goodman - Shirley & Company Zangeres († 5 Juli 2005)
1939: Al Wilson - Zanger USA
1942: Elaine McFarlane - Spanky And Our Gang Zangeres
1944: Robin Box - White Plains Gitaar
1948: Nick Drake - Zanger Engeland († 25 Nov. 1974)
1951: Ann Wilson - Heart Zangeres
1953: Larry Dunn - Earth Wind & Fire Toetsen
1959: Mark Debarge - Debarge Trompet/Zang
1960: Dennis Fuller - London Boys Gitaar/Zang († 21 Jan. 1996)
1963: Paula Abdul - Zangeres USA
1964: Brian Vandeark - The Verve Pipe Zanger
1963: Simon Wright - AC/DC Drums
1970: Brian Welch - Korn Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten