Zoeken in de muziekgeschiedenis

16 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 17 Juni

Led_zeppelin_tour_1980Led Zeppelin begint op 17 Juni 1980, in de Westfalenhalle in Dortmund, Duitsland, aan een drie weken durende Europese tournee. Opmerkelijk is dat gitarist Jimmy Page tegen het publiek praat (een zeldzaamheid) en zelfs het nummer Black Dog aangekondigd in de taal van het land. Deze keer als Schwarz Hund. Led Zeppelin speelt de volgende nummers: Train Kept a Rollin', Nobody's Fault But Mine, (met Out On the Tiles intro) Black Dog, In The Evening, Rain Song, Hot Dog, All My Love, Trampled Underfoot, Since I've Been Loving You, Achilles Last Stand, White Summer/Black Mountainside, Kashmir, Stairway to Heaven, Rock and Roll, Whole Lotta Love/Heartbreaker/Whole Lotta Love. Zanger Robert Plant neemt afscheid van het publiek met de woorden: "Goodnight! Dinosaurs Rule," een verwijzing naar de Britse pers die de groep te oud vindt geworden. Op 7 Juli 1980 wordt de Europese tourn afgesloten met een concert in de Eissporthalle in Berlijn. Het blijkt het allerlaatste officixc3xable concert van de groep te zijn. Er zijn wel plannen voor een Amerikaanse tournee, later in het jaar, maar die wordt afgelast na het overlijden van drummer John Bonham op 25 September 1980. Nog voor het einde van het jaar besluiten de overgebleven leden om de groep op te heffen. Led Zeppelin komt vijf jaar later weer even bij elkaar voor een optreden tijdens Live Aid in het JFK Stadium in Philadelphia.

Op 17 Juni 1976 wordt er in de Assembly Hall in de Londense wijk Walthamstow opgetreden door ondermeer Kilburn & The High Roads, The Sex Pistols en The Stranglers. Voor de Kilburn & The High Roads is het de laatste keer dat zij met zanger Ian Dury op het podium staan. Niet veel later begint Dury zijn eigen succesvolle band Ian Dury & The Blockheads.

Na een artikel over Liberace moet de Engelse krant Daily Mirror op 17 Juni 1959 van een Londense rechtbank een schadevergoeding van 22.400 dollar aan de Amerikaanse zanger betalen. De populaire zanger/pianist heeft de krant aangeklaagd naar aanleiding van het feit dat in het artikel wordt gemeld dat hij homoseksueel is.

A_karlmuellerIn zijn woonplaats Minneapolis overlijdt, op 17 Juni 2005, Karl Mueller aan de gevolgen van keelkanker. Bij de bassist van Soul Asylum is in Mei 2004 deze ziekte geconstateerd. Begin jaren tachtig richt Mueller met zanger/gitarist Dave Pirner en drummer Dan Murphy de groep Loud Fast Rules op. Nadat zij hun naam hebben veranderd in Soul Asylum bouwt de band een sterke cult following op. De grote commerciele klapper komt voor Soul Asylum in 1993 met hun hit Runaway Train. Deze single bereikt de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Begin 2005 heeft Soul Asylum, met Karl Mueller, een nieuwe CD opgenomen. De groep is in onderhandeling met een platenmaatschappij om dit album uit te brengen. Op 22 juni 2005 wordt Karl Mueller in Minneapolis begraven. Karl Mueller is 41 jaar geworden.

Op 17 Juni 1954 verschijnt in Engeland het allereerste exemplaar van het muziekblad Record Mirror. Het tijdschrift is in 1962 één van de eerste wat een artikel over The Beatles schrijft.

Gladys_elvis_3_en_vernon_presley_19De 17-jarige Vernon Presley en de 21-jarige Gladys Smith rijden op 17 Juni 1933 vanuit Tupelo, Mississippi naar het provinciehuis van Pontotoc County om een trouwvergunning te halen. Omdat Vernon Presley nog minderjarig is, mag het paar niet in Tupelo trouwen. In Verona in Mississippi worden Vernon Presley en Gladys Smith in de echt verbonden door ambtenaar Robert Emmit Kelly. Na de plechtigheid logeren Vernon en Gladys Presley enkele dagen bij Marshall en Vona Mae Brown die bij het huwelijk als getuigen hebben opgetreden. Vernon en Gladys Presley gaan in Tupelo wonen, waar Gladys Presley op 8 Januari 1935 bevalt van de tweeling, Jesse en Elvis. Jesse overlijdt kort na zijn geboorte. Elvis Presley groeit in de jaren vijftig uit tot een internationaal tieneridool.

Grace Slick kan op 17 Juni 1978 niet met Jefferson Starship optreden tijdens het Loreley Festival in Duitsland. De zangeres heeft teveel gedronken en kan niet meer op haar benen staan. Aanwezige fans pikken het niet en richten voor 1 miljoen dollar schade aan. Glace Slick wordt naar aanleiding van het incident onmiddelijk uit Jefferson Starship gezet en Marty Balin is op 24 Juni 1978 de zanger tijdens het optreden op het Engelse Knebworth Festival. De rest van de Europese tournee wordt afgelast.

Yesterday_and_todayPaul McCartney koopt op 17 Juni 1966 een boerderij in Mull Of Kintyre, het gebied in Schotland, waarover hij in 1977 een nummer zou schrijven, wat in Nederland vanaf 24 December 1977 vijf weken op de eerste plaats staat in de Top 40. In Amerika ontstaat er ondertussen opschudding over de hoes van het album Yesterday And Today dat op 15 Juni 1966 in de Verenigde Staten is uitgebracht. De foto op de hoes, waarop The Beatles, gekleed in slagersjassen, onthoofde poppen vasthouden, Yesterday_and_today_neutraalbrengt een stormvloed van protesten op gang. Hoewel er al 750.000 exemplaren van het album zijn geperst, besluit Alan Livingstone, de directeur van Capitol Records, om het uitbrengen van de plaat enkele dagen op te schorten tot de zogenaamde Butcher foto is vervangen door een andere afbeelding van de groep. Yesterday & Today wordt op 20 Juni 1966 opnieuw uitgebracht in een 'neutrale' hoes. Op het album staan de nummers Drive My Car, I'm Only Sleeping, Nowhere Man, Doctor Robert, Yesterday, Act Naturally, And Your Bird Can Sing, If I Needed Someone, We Can Work It Out, What Goes On en Day Tripper. Yesterday & Today komt op 9 juli 1966 binnen in de albumlijst van Billboard. De LP staat vanaf 30 Juli 1966 vijf weken op de eerste plaats.

Grateful Dead staat op 17 Juni 1972 in de Hollywood Bowl, Los Angeles. Voor toetsenist Ron 'Pigpen' McKernan is het zijn laatste optreden met de band rond zanger/gitarist Jerry Garcia. McKernan is al enige tijd ziek, en kan doordoor niet meer tegen het langdurige touren. Zijn plaats wordt overgenomen door Keith Godchaux. Ron McKernan overlijdt in Maart 1973 aan een leveraandooening alcoholvergiftiging op 26-jarige leeftijd.

One_chanceDoor de Britse commerciele omroep ITV wordt op 17 Juni 2007 de finale van de talentenjacht Britain's Got Talent uitgezonden. Winnaar is Paul Potts, een 36-jarige verkoper van mobiele telefoons. Potts zingt tijdens de door 11 miljoen Britten bekeken finale het nummer Nessun Dorma en wint daarmee 100.000 pond sterling. Tijdens de finale verslaat hij de 6-jarige Connie Talbot uit Sutton Coldfield. Met jurylid Simon Cowell sluit Potts later een platencontract ter waarde van één miljoen pond sterling. Pott's eerste album One Chance komt op 22 Juli 2007 binnen op de eerste plaats van de Britse albumlijst en blijft daar vier weken staan. Op het album staan, naast het in de finale gezongen Nessun Dorma, de volgende nummers: Time To Say Goodbye (Con Te Partiro), Amapola, Everybody Hurts (Ognuno Soffre), Caruso, Nella Fantasia, You Raise Me Up (Por Ti Sere), My Way (A Mi Manera), Cavatina en Music Of The Night.

Kom_van_dat_dak_af_peter_koelewijn_Op 17 Juni 1989 komt Kom Van Dat Dak Af van Peter Koelewijn voor de vierde keer binnen in de Nederlandse Top 40. Deze keer is het een rap-uitvoering van MC Miker G. en DJ Sven (samen met Peter Koelewijn) die op een 33ste plaats de Nederlandse hitlijst binnenkomt. De versie van MC Miker G. en DJ Sven bereikt op 8 Juli 1989 een 20ste plaast als hoogste notering. In Augustus 1960 bereikt het origineel van Peter & Zijn Rockets de eerste plaats. Bovema directeur Gerry Oord wil het nummer in eerste instantie niet uitbrengen, omdat hij  het 'herrie' vind en 'niet met die rotzooi in verband wil worden gebracht'. Dankzij Co de Kloet en zijn programma Tijd Voor Teenagers besluit Bovema het nummer (na lang aandringen) toch uit te brengen en heeft Nederland zijn allereerste Nederlandstalige echte rock 'n' roll nummer 1 hit. In 1971 nemen Peter % Zijn Rockets het nummer opnieuw op, en wordt op 4 December 1971 een 8ste plaats bereikt. De derde versie is een live-registratie van een concert dat Peter & Zijn Rockets op 4 april 1981 in het voorprogramma van The Stray Cats in de Merwedehal in Dordrecht hebben gegeven. Door Veronica worden hiervan televisieopnamen gemaakt. De Rockets bestaan in 1981 uit drummer Theo Welts, bassist Pim Janssen, toetsenist Jacques van der Bulk, gitarist Wim Donkers en saxofonist Paul van der Voort-Maarschalk. Als gast-saxofonist doet Ad van Gulik mee. Kom Van Dat Dak Af (Live) bereikt deze keer de veertiende plaats als hoogste notering.

Op 17 Juni 1989 kondigt Ringo Starr aan dat hij weer op tournee gaat. Het is voor het eerst in 23 jaar dat de voormalig Beatles drummer weer gaat optreden. Tijdens zijn tour wordt Ringo Starr bijgestaan door The All-Starr Band, een gelegenheidsformatie die bestaat uit Clarence Clemons, Rick Danko, Levon Helm, Dr. John, Jim Keltner, Nils Lofgren, Billy Preston en Joe Walsh. Het eerste concert is op 23 Juli 1989 in het Park Central Amphitheatre in Dallas in Texas. Het laatste concert is op 3 September 1989 in het Greek Theatre in Los Angeles. Een live-registratie van de laatste show wordt op 12 Oktober 1990 op CD uitgebracht.


Oh_calcuttaOp 17 Juni 1969 gaat in het Eden Theatre in New York de musical Oh! Calcutta! in premiere. In deze musical van Keith Tynan worden ondermeer teksten geciteerd van Samuel Beckett, Jules Feiffer, Dan Greenburg en John Lennon.  Oh! Calcutta!, met in de hoofdrollen Raina Barrett, Mark Dempsey, Robert Dennis, Katie Drew en Boni Enten is direct al spraakmakend omdat alle acteurs naakt op het toneel staan. De titel is een woordspeling op het Franse 'O Quel Cul T'as', wat zoveel betekent als 'Wat Een Lekker Kontje'. Vanaf 25 Februari 1971 is Oh! Calcutta! in het Belasco Theatre te zien. Na 1314 opvoeringen is op 12 Augustus 1972 de voorlopig laatste opvoering van Oh! Calcutta! op Broadway. Op 24 September 1976 gaat de musical in het Edison Theatre, ook op Broadway, opnieuw in premiere. De hoofdrolspelers in de nieuwe serie voorstellingen zijn Haru Aki, Jean Andalman, Dorothy Chansky en Chess Darwin. Op 6 Augustus 1989 is de laatste voorstelling van Oh Calcutta!. Op 2 Juli 1971 gaat in Theater Desmet in Amsterdam de Nederlandse versie van Oh! Calcutta!, in een vertaling van Alfred Pleiter, in premiere. De muzikale leiding is in handen van Thijs van Leer. De hoofdrollen zijn voor Willeke van Ammelrooy, Arnie Breeveld, Anne van Weerden, Jan Wegter, Paula Majoor en Natacha Emanuels die ook in deze versie naakt op het toneel te zien zijn. Het trio Thijs van Leer brengt in 1971 het titelnummer van Oh! Calcutta! uit op single. Oh! Calcutta!, met op de B-kant Variations wordt geen hit. Wegens geringe publieke belangstelling is in December 1971 de laatste Nederlandse voorstelling van Oh! Calcutta!.

Eon De Engelse ravemuzikant en muziekproducent Eon overlijdt op 17 Juni 2009 in Londen aan de gevolgen van een longontstekeing. Eon wordt op 22 September 1954 in Londen geboren als Ian Loveday. Onder de naam Eon wordt hij vooral bekend door het acid techno-nummer Spice (November 1990). Zijn opnames vinden in de vroege jaren 1980 hun weg naar de piratenzenders in Londen en worden op plaat uitgebracht bij kleine labels zoals BAAD en Vinyl Solution. Op zijn debuutalbum Void Dweller (September 1992) brengt hij donkere en harde beats met fragmenten van David Lynch' Dune en thema's uit de horrorfilm Basket Case. Zijn muziek vormt een link tussen de vroege Detroit-techno en de moderne dance. De muziek kent in het begin van de jaren '90 veel aanhang bij diskjockeys en muzikanten. Eon is 54 jaar geworden.

Ozzy Osbourne last op 17 Juni 1997 zowel zijn solo-optreden als een rexc3xbcnie met Black Sabbath tijdens een Ozzfest in het Polaris Amphiteatre in Columbus, Ohio af. Als reden wordt er door het management opgegeven dat de zanger last heeft van zijn keel. Teleurgestelde fans pikken dit niet en slaan de boel kort-en-klein. Drieentwintig mensen worden gearresteerd. Om het teleurgestelde publiek tegemoet te komen treden Ozzy Osbourne en Black Sabbath twee weken later alsnog op in Columbus.

Op 17 Juni 1988 wordt Dennis Lobban in Jamaica ter dood veroordeeld voor de moord op Peter Tosh en twee van diens vrienden, in September 1987.

Come_a_little_bit_closerJay & The Americans staan op 17 Juni 1964 in de studio om het nummer Come A Little Bit Closer op te nemen. Come A Little Bit Closer is geschreven door Tommy Boyce en Bobby Hart. De single komt op 12 September 1964 de Billboard Hot 100 binnen, en haalt de derde plaats. In Nederland bereikt de Amerikaanse vocalgroep die bestaat uit David Blatt (Jay), Sandy Yaguda, Kenny Vance, Howie Kane en Marty Sanders een 44ste plaats. Wanneer de single begin 1965 opnieuw wordt uitgebracht haalt Come A Little Bit Closer op 16 Januari 1965 een dertiende plaats.

Op 17 Juni 1995 komt het nummer Scream, de eerste single van het album HIStory van Michael Jackson, binnen een vijfde plaats in de Billboard Hot 100. Niet eerder is een single zo hoog in deze lijst binnengekomen. Scream, wat een duet is met zus Janet, blijft echter op diezelfde vijfde plaats steken.

Geri_halliwellGeri Halliwell rondt op 17 Juni 1999 haar eerste officiele reis als goodwill-ambassadeur van de Verenigde Naties af. Het drie dagen durende verblijf op de rooms-katholieke Filippijnen van de voormalige Spice Girl zangeres is echter niet zonder controverse. Geri Halliwell brengt tijdens haar bezoek namenlijk anticonceptie onder de aandacht. Monseigneur Pedro Quitorio, de woordvoerder van de Filippijnse bisschoppen, vergelijkt Geri Halliwell met de omstreden schrijver Salman Rushdie. "Als je haar afvaardigt naar een katholiek land kun je hem net zo goed als goodwill-ambassadeur naar een islamitisch land sturen", aldus de bisschop.

Als zanger Jimmy Helms op 17 Juni 1977 op het laatste moment afzegd voor een optreden op het Shoreditch College, besluit het organiserend comitee om een plaatselijke beroemdheid te bellen. Elton John woont een paar staten verderop en is toevallig thuis. Voor twee flessen wijn komt Elton John die avond optreden.

Oasis begint op 17 Juni 2005, met een optreden in het Molson Amphitheatre in Toronto, Canada, aan hun eerste Noord-Amerikaanse tournee in drie jaar. Zomer 2005 gaat Oasis uitgebreid op wereldtournee. Vanaf 29 Juni 2005 geven zij onder meer drie uitverkochte stadionconcerten in hun woonplaats Manchester in Engeland. Ook werkt Oasis mee aan enkele grote festivals op het Europese vasteland.

Jesus_is_just_alrightOp 17 Juni 1969 nemen The Byrds, onder productionele leiding van de zoon van Doris Day, producer Terry Melcher, het nummer Jesus Is Just Alright op. Op de B-kant van het plaatje staat de Bob Dylan-compositie It's All Over Now Baby Blue. In Amerika staat de plaat maar één week in de Top 100 op nummer 97 in de week van 7 Februari 1970. In Nederland verkoopt Jesus Is Just Alright beter. Na alarmschijf te zijn geweest komt de plaat op 21 Februari 1970 de Top 40 binnen om uiteindelijk op de vijftiende plaats te eindigen.

Stevie Wonder begint op 17 Juni 1986 aan een tournee door Amerika. Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat Stevie Wonder weer op tournee gaat. Het eerste concert is in Seattle in de staat Washington. In totaal wordt er door Stevie Wonder 64 steden in de Verenigde Staten en Canada aangedaan. Aanleiding van de tour is het album In Square Circle, het eerste werk in vijf jaar sinds het vorige album Hotter Than July uit 1980. In Square Circle heeft Stevie Wonder opgedragen aan de op 4 April 1968 in Memphis vermoorde dominee Martin Luther King.

Op 17 Juni 1977 geeft de hardrock formatie UFO een concert in Leeds, Engeland. Na het optreden is de Duitse gitarist Michael Schenker spoorloos verdwenen. Wanneer Schenker zes maanden later weer opduikt, zegt hij dat hij UFO al enige tijd heeft willen verlaten. Michael Schenker beweert dat hij dit niet in het Engels heeft kunnen zeggen.

Yummy_yummy_yummyYummy Yummy Yummy van de soulgroep The Ohio Express bereikt op 17 Juni 1968 de gouden status in Amerika. De derde single van de groep uit Mansfield, Ohio komt op 4 Mei 1968 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikte de vierde plaats.  Zanger Joey Levine komen wij naderhand tegen als de zanger van Reunion. Hun single Life Is A Rock (But The Radio Rolled Me) blijft in oktober 1974 in de Nederlandse tipparade steken.

Op 17 Juni 1985 staat The Crowd nummer 1 in Engeland met het nummer You'll Never Walk Alone. De single is opgenomen om geld in te zamelen voor de slachtoffers van The Bradford City Football ramp, waarbij meer dan vijftig slachtoffers vallen. .

Csn_van_crosby_stills_nashVanaf 17 Juni 1977 ligt het album CSN van Crosby, Stills & Nash in de platenwinkel. De opnamen voor CSN zijn in December 1976 begonnen en worden in januari 1977 afgerond. Op het album staan ondermeer Shadow Captain, See The Changes, Carried Away, Just A Song Before I Go en Fair Game. CSN komt op 2 Juli 1977 de Nederlandse LP Top 50 binnen, en bereikt de zevende plaats. Het door Graham Nash geschreven Just A Song Before I Go wordt op single uitgebracht, en bereikt de 22ste plaats in de Nederlandse Top 40.

Op 17 Juni 1994, tijdens de openingsceremonie van het WK voetbal in Amerika, valt zanger Jon Secada in een gat op het podium. Omdat zijn begeleidingsgroep al begonnen is met spelen, zingt Jon Secada stug door, en wordt al zingend uit het gat getrokken. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt dat zijn arm uit de kom is geschoten.

Tijdens een concert van Hole, de groep van zangeres Courtney Love, wordt op het Hultsfred Festival in Zweden door de drukte een 16-jarig meisje doodgedrukt.

The_full_montyOp 17 Juni 1999 bereikt de soundtrack van The Full Monty in Amerika de gouden status. The Full Monty is een door Peter Cattaneo geregisseerde Engelse komedie naar een script van Simon Beaufoy. De hoofdrollen zijn voor Robert Carlyle (Gaz), Mark Addy (Dave), William Snape (Nathan), Steve Huison (Lomper) en Tom Wilkinson (Gerald). Op de soundtrack van The Full Monty staan ondermeer nummers van Hot Chocolate (You Sexy Thing), Tom Jones (You Can Leave Your Hat On), Steve Harley & Cockney Rebel (Make Me Smile (Come Up And See Me), Wilson Pickett (Land Of A 1,000 Dances), Gary Glitter (Rock & Roll, Part 2), Donna Summer (Hot Stuff) en Sister Sledge (We Are Family)

Melissa Gibb wordt op 17 Juni 1974 geboren als dochter van Robin Gibb en Molly Greening. De zanger van de Bee Gees en zijn vrouw hebben al een zoon, Stephen (geboren in September 1972). In 1981 gaan Robin Gibb en Molly Greening uit elkaar.

Rolf_harrisTer gelegenheid van haar 80ste verjaardag wordt de in Australie geboren zanger/presentator Rolf Harris op 17 Juni 2006 door de Britse koningin Elizabeth benoemd tot Commander In The Order Of The British Empire (CBE). De 76-jarige Rolf Harris die al sinds 1952 in Engeland woont is eerder in 1968 benoemt tot Member In The Order Of The British Empire (MBE) en in 1977 tot Officer In The Order Of The British Empire (OBE). Rof Harris heeft in Juli 1960 zijn eerste hit in Engeland met Tie Me Kangoroo Down Sport dat een 9e plaats bereikt. In November bereikt zijn single Two Little Boys de eerste plaats in Engeland. Maar Rolf Harris is vooral bekend van zijn uitvoering van het nummer Stairway To Heaven van Led Zeppelin. De versie van Harris wordt gespeeld in de stijl van zijn eerste hit (Tie Me Kangaroo Down Sport) compleet met wasborden en didgeridoo's. Naast Rolf Harris wordt de Jamaicaans-Britse soul-zangeres Beverley Knight benoemt tot Member In The Order Of The British Empire.

Peter Green wordt op 17 Juni 1966 lid van John Mayall & The Bluesbreakers. De zanger-gitarist is bijna een jaar lid van de groep geweest. Op 15 Juni 1967 vertrekt hij om met Mike Fleetwood en Jeremy Spencer de groep Fleetwood Mac op te richten.

Mama_van_dave_berryVanaf 17 Juni 1966 ligt de single Mama van Dave Berry in de platenwinkel. Mama is op 3 Juni 1966 in Londen, en is de laatste hit voor Dave Berry in Nederland. De single, met op de B-kant het door Dave Berry zelf geschreven Ann, komt op 16 Juli 1966 de Top 40 binnen, en bereikt op 17 September 1966 de zestiende plaats als hoogste notering. Mama is geschreven door Mark Charron. De Amerikaanse zanger B.J. Thomas is de eerste die het nummer op de plaat zet. Zijn versie bereikt op 18 Juni 1966 een 22ste plaats in de Billboard Hot 100.

In het stadion van AZ67 in Alkmaar wordt op 17 Juni 1978 een popconcert gehouden. Er zijn optredens te zijn van Status Quo, Nick Lowe & Dave Edmunds, The Eric Burdon Band, David Coverdale en Mink DeVille.

Ruby Stewart wordt op 17 Juni 1987 geboren als dochter van Rod Stewart uit zijn relatie met Kelly Emberg. Ruby Steart is voor de Schotse zanger inmiddels zijn vierde kind uit verschillende relaties. Kelly Emberg eist op 10 Juni 1992 voor de rechtbank in Los Angeles een tegemoetkoming van $25 miljoen van Rod Stewart. Emberg meent hier recht op te hebben, omdat zij van 1985 tot 1990 als man en vrouw hebben samengeleefd. De rechter wijst haar eis echter van de hand.

Steve_winwoodSteve Winwood brengt op 17 Juni 1977 zijn eerste solo-album uit. Na in 1975 definitief de groep Traffic te heben opgeheven, heeft Steve Winwood al die tijd niets van zich laten horen. De meeste nummers op het titelloze album heeft Winwood geschreven met zijn vroegere Traffic-collega Jim Capaldi. Op het album wordt Steve Winwood bijgestaan door zijn vrouw Nicole, drummer Andy Newmark, bassist Willie Weeks en de groep van Junior Murvin. Steve Winwood haalt in Engeland een twaalfde plaats in de albumlijst. In Nederland weet het album de hitlijsten niet te halen.

Jimmy Young presenteert op 17 Juni 1961 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars van de Britse commerciele omroep ABC. Als muzikale gasten ontvangt Young ondermeer Gloria Johnson, Keith Knight, Delia Seaborn en Melvin Sims. Alan Freeman is tijdens deze laatste uitzending van het seizoen de gast-diskjockey. Op 9 september 1961 is Thank Your Lucky Stars terug op het scherm.


Muziek Jarige Op 17 Juni

1930: Cliff Gallup - The Blue Caps Gitaar († 9 Okt. 1988)
1942: Norman Kuhlke - The Swinging Blue Jeans Drums
1944: Chris Spedding - Gitarist Engeland
1945: Jaap De Groot - De Maskers Gitaar
1946: Barry Manilow (Barry Alan Pincus) - Zanger USA
1947: Eric Lewis - Middle Of The Road Bas
1947: Glenn Buxton - Alice Cooper Gitaar († 19 Okt.1997)
1947: Greg Rolie - Santana Toetsen
1947: Paul Young - Mike & The Mechanics Zanger
1950: Danny Lademacher - Gitarist Belgie
1957: Philip Chevron - The Pogues Gitaar
1958: Jello Biafra - The Dead Kennedys Zanger
1962: Michael Monroe - Hanoi Rocks Zanger
1962: Lio (Wanda de Vasconcelos) - Zangeres Frankrijk
1965: Richard Hynd - Texas Drums
1968: Charly Lownoise (Ramon Roelofs) - DJ Nederland
1969: Kevin Thornton - Color Me Bad Zanger
1983: Lee Ryan - Blue Zanger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten