Zoeken in de muziekgeschiedenis

10 jun. 2012

Muziekgeschiedenis van 11 Juni

Brianmay_cbe_pic_2Brian May ontvangt op zaterdag 11 Juni 2005 de onderscheiding Commander Of The Order Of The British Empire voor zijn bijdrage aan de Britse muziekindustrie. Tijdens het feest dat koningin Elizabeth in 2002 geeft naar aanleiding van het feit dat zij dan vijftig jaar op de troon zit, speelt de Oueen gitarist vanaf het dak van Buckingham Palace het nummer God Save The Queen. Jimmy Page, een van de oprichters van Led Zeppelin, wordt onderscheiden tot Officer Of The Order Of The British Empire. Jimmy Page zet zich al jaren in voor straatkinderen in Brazilie. In totaal worden 894 onderdanen geeerd waarvan zestig procent voor vrijwilligerswerk. De koningin is op 21 April 79 jaar geworden. Elk jaar doet ze haar verjaardag nog eens dunnetjes over op een zaterdag in Juni. De kans op mooi weer is dan groter. Het onderscheiden van bijzondere burgers is naast de feestelijke optocht, een vast onderdeel van de verjaardagsceremonie.

Stuart_adamson_2Op 11 Juni 1985 wordt Kirsten Adamson geboren, als dochter van Stuart Adamson, de zanger van Big Country, en zijn vriendin Melanie Shelley. Hun zoon Callum wordt op 10 Februari 1982 geboren. Begin 2000 trouwen Stuart Adamson en Melanie Shelley alsnog. Sturat Adamson wordt op 16 December 2001 dood gevonden in een hotelkamer op Hawaii. De zanger heeft het de laatste jaren van zijn leven erg zwaar. Adamson is verslaafd aan alcohol en lijdt aan depressies, en is de hele muziekindustrie meer dan zat. In 1999 is Adamson zelfs een paar weken spoorloos. Eén maand voor zijn dood verlaat hij zijn huis in Nashville in Tennessee zonder zijn vrouw te zeggen waar hij naartoe gaat. Stuart Adamson is 43 jaar geworden.

Kelly_clarkson_a_moment_like_this_2De Amerikaanse omroep FOX zendt op 11 Juni 2002 de eerste van 25 afleveringen in de eerste serie van American Idol uit. Voor deze televisietalentenjacht zijn in de lente van 2002 audities gehouden in diverse Amerikaanse steden. De finale gaat op 4 September 2002 tussen de twintigjarige Kelly Clarkson en de 24-jarige Justin Guarini. Kelly Clarkson wint overtuigend met een uitvoering van (You Make Me Feel) A Natural Woman, een nummer van Carole King. Op 21 September 2002 komt de eerste single van Kelly Clarkson, A Moment Like This, binnen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 5 Oktober 2002 twee weken op de eerste plaats.

Op 11 Juni 1995 wordt Courtney Love opgenomen in een ziekenhuis in Seattle. De weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain heeft een overdosis aan pillen geslikt.

Joeandtodd_3Joe Jackson en Todd Rundgren staan op 11 juni 2005 voor een gezamenlijk optreden in Koninklijk Theater Carre in Amsterdam. De Europese tournee van Joe Jackson en Todd Rundgren is op 30 Mei 2005 in Engeland van start gegaan. Jackson en Rundgren spelen hun grootste hits, zowel solo als samen. Het strijkkwartet Ethel verzorgt de muzikale ondersteuning. Het concert in Carre wordt ook geopend door Ethel. Hierna verzorgen Joe Jackson en Todd Rundgren ieder een solo-programma. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van beide zangers die dan de samen met Ethel de volgende nummers spelen: Pretending To Care, Got The Time, While My Guitar Gently Weeps en Stood Up.

Op 11 Juni 2005 overlijdt Krissy Finley aan de gevolgen van een overdosis. Finley wordt in haar Londense flat door een vriendin dood op de bank gevonden, zij slikt dan al enige tijd valium om haar hevige depressies tegen te gaan. Krissy Finley is van 1971 tot Maart 1978 getrouwd met Ron Wood, gitarist van The Rolling Stones. In Oktober 1976 wordt hun zoon Jessie James Wood geboren. Krissy Finley is 57 jaar geworden.

Scott Weiland moet zich op 11 Juni 1998 bij de rechtbank melden. Daar komt hij echter niet opdagen. De zanger van The Stone Temple Pilots meldt zich die dag bij een ontwenningskliniek om van zijn drank en drugs problee, af te komen.

Paint_it_black_nlOp 11 Juni 1966 komt Paint It Black van The Rolling Stones op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Paint It Black is de opvolger van de single 19th Nervous Breakdown / As Tears Goes By. Het plaatje is opmerkelijk omdat gitarist Brian Jones een sitar bespeeld, een niet alledaags instrument in de popwereld. Op 26 Mei 1990 komt Paint It Black voor de tweede keer op Nr. 1 in de Top 40. Aanleiding is de uitzending op Veronica van de serie Tour Of Duty, waarin het Stones nummer als openingstune wordt gebruikt. De vraag naar het nummer wordt daardoor zo groot dat Paint It Black opnieuw wordt uitgebracht. Bovendien geven The Rolling Stones op 18, 19 en 21 Mei een drietal concerten in de Rotterdamse Kuip. Ook wordt er in Mei 1990 een verzamelbox uitgebracht. De combinatie van Tour Of Duty, Kuip concerten en de release van de verzamelbox, zorgt ervoor dat Paint It Black weer de hoogste positie haalt.

Ijzeren_podiumdierOp 11 Juni 2008 worden in Paradiso in Amsterdam de IJzeren Podiumdieren uitgereikt. Een IJzeren Podiumdier is een publieks rijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF) en het popmagazine LiveXS. Anouk krijgt de prijs als beste nationale act. Claw Boys Claw krijgt een onderscheiding in de categorie beste optreden. Andere prijzen zijn er voor de Amsterdamse poptempel Melkweg, die wordt bekroond tot beste podium. Pinkpop wint in de categorie beste festival. De Awards krijgen de winnaars uit de handen van actrice Hadewych Minis. Naast de publieksprijzen worden er ook vakprijzen weggegeven. Zo krijgt Toine Tax van het Nijmeegse podium Doornroosje de Award voor beste directeur. De onderscheiding voor beste programmeur gaat naar Peter Weening, die het programma samenstelt voor de Vera in Groningen. De Nederlandse popgroep Room Eleven krijgt een Fabby-award. Deze prijs wordt aan de leden van de band toegekend omdat zij het best bekeken concert zijn op de website van Fabchannel. De op 37-jarige leeftijd overleden Peter Bouma werd geeerd met een Lifetime Achievement Award. De directeur van het poppodium Hedon in Zwolle overlijdt op 15 Februari 2008 een week nadat bij hem kanker wordt geconstateerd.

Brian_jonesBrian Jones moet op 11 Juni 1968 voorkomen nadat hij met 144 gram cannabis is betrapt. De zitting duurt achttien minuten, en wordt verzet naar 26 September 1968. Brian Jones wordt dan na een beraad van 45 minuten door de jury schuldig bevonden. De rechter verbaast daarna iedereen door te zeggen: "Ik denk dat dit een kleine vergissing was. en ik wil me niet bemoeien met de voorwaardelijke straf die deze man al boven het hhofd hangt. Ik ga u een boete opleggen die past bij uw middelen. U moet van dit spul (cannabis) afblijven. U moet echt oppassen. U krijgt een boete van 50 pond, en ik veroordeel u ook tot de kosten die 104 pond bedragen. En blijf in godsnaam voortaan uit de problemen anders wordt het echt ernstig". Rechter Reginald E Seaton is het duidelijk niet eens met de jury, of hij is een grote Stones fan.

Vid_mandelaOp 11 Juni 1988 wordt voor 70.000 mensen die 45 dollar voor een kaartje hebben betaald, in het Wembley Stadium in Londen een 11 uur durend concert gegeven ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Nelson Mandela, die op dat moment nog steeds in een Zuid-Afrikaanse gevangenis zit. Tijdens The Nelson Mandela 70th Birthday Tribute, dat wereldwijd op televisie wordt uitgezonden, zijn er optredens van o.a. Sting, Bryan Adams, George Michael, Whitney Houston en Dire Straits. De totale opbrengt is 3 miljoen dollar waarvan de helft gaat naar antiapartheid organisaties in Groot Brittannixc3xab. De rest gaat naar diverse kinderfondsen in Zuid Afrika. Dat echter tenminste één persoon niets met liefdadigheid op heeft, blijkt wanner Stevie Wonder moet optreden. Zijn sessie moet namelijk noodgedwongen worden ingekort tot 15 minuten, omdat een deel van zijn uitrusting is gestolen.

Alex Van Halen treedt op 11 Juni 1983 in Los Angeles in het huwelijk met Valerie Kendall. Als getuige treedt zijn broer Edward Van Halen op. Na de scheiding van de Van Halen drummer met Valerie Kendall, trouwt hij met zijn vriendin vriendin Kelly. Uit dit huwelijk wordt in 1990 hun zoon Aric geboren. In 1994 verlaat Alex Van Halen zijn vrouw. Op 16 Augustus 1996 wordt de echtscheiding aangevraagd. In 2000 trouwt Alex Van Halen, dan voor de derde keer, met grafisch ontwerpster Stine Schyberg. Zij hebben inmiddels één zoon, Malcolm.

Paul_mccartney_met_heather_millsOp 11 Juni 2002 trouwt Paul McCartney met Heather Mills in de kleine St. Salvator Church van Glaslough, in County Monaghan in Ierland.Veel vrienden, zoals Chrissie Hynde, Jools Holland, George Martin, David Gilmour, Elton John en Ringo Starr zijn bij de plechtigheid aanwezig. Paul's broer Mike is (net als in 1969 bij het huwelijk met Linda) getuige. Vervolgens geeft het echtpaar een omvangrijk feest in het zeventiende eeuwse kasteel Castle Leslie voor 300 genodigden. In Mei 1999, iets meer dan een jaar na de dood van zijn eerste vrouw, Linda, ontmoet Paul zijn toekomstige tweede vrouw voor het eerst tijdens een liefdadigheidsfeest in Londen. In Maart 2000 geeft McCartney publiekelijk toe dat hij iets met Heather heeft en op 23 juli 2001 maakt het paar hun verloving bekend. Op 19 Mei 2006 maken Paul McCartney en Heather Mills bekend dat zij uit elkaar gaan.

State_of_shockState Of Shock van The Jacksons mag vanaf 11 Juni 1984 wereldwijd op de radio worden gedraaid. Op deze single van The Jacksons is Mick Jagger in duet met Michael Jackson te horen. De Nederlandse premiere van State Of Shock heeft plaats op Hilversum 3, tijdens de uitzending van De Avondspits van Frits Spits. Spits is zo van de single onder de indruk dat hij hem zowel aan het begin als aan het eind van De Avondspits draait. Vanaf 13 Juni 1985 ligt de single in de winkel. State Of Shock komt op 30 juni 1984 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de achtste plaats.

Summertime_bluesOp 11 Juni 1958 wordt in Amerika de single Summertime Blues van Eddie Cochran uitgebracht. Summertime Blues is op 25 Maart 1958 in de Goldstar Studio in Hollywood opgenomen. Eddie Cochran, die zelf gitaar op het nummer speelt, wordt begeleid door basgitarist Conny Guybo Smith en drummer Earl Palmer. Naar alle waarschijnlijkheid zorgen mede-componist Jerry Capehart en Eddie's vriendin Sharon Sheeley voor de handklappen op Summertime Blues. De single komt op 4 Augustus 1958 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt op 29 September 1958 een achtste plaats. Summertime Blues is de enige top tien-hit voor Eddie Cochran. In Amerika bereikt Summertime Blues de gouden status, en is hiermee Cochran's eerste gouden plaat.

Op 11 Juni 1987 komt het tot vechtpartijen onder de 48.000 bezoekers van een Genesis concert in de Kuip in Rotterdam. Als de zaak uit de hand dreigt te lopen verlaat Phil Collins voor enige tijd het podium. Uiteindelijk is alles weer rustig en vervolgd Genesis het concert.

Gb_pophistory_airforce_bigAcht dagen voordat Ginger Baker's Air Force aan een serie optredens in Amerika begint, wordt op 11 Juni 1970 deze tournee afgelast. Als reden wordt de gespannen politieke situatie in Amerika opgegeven. Later blijkt dat er te weinig publieke belangstelling is voor de groep van de voormalige drummer van Cream. Voor het openingsconcert zijn slechts drieduizend kaartjes verkocht. Na het uit elkaar gaan van Cream drumt Baker het jaar daarop in Blind Faith en richt dan begin 1970 zijn eigen Air Force op. Een bont muzikaal gezelschap dat de talenten verenigt van ondermeer Steve Winwood, Chris Wood, Rick Grech, Denny Laine, Graham Bond en Trevor Burton, iets wat aan de muziek van The Air Force nauwelijks te horen is. Het door Baker bijeengebrachte sterrenimperium brokkelt dan ook weer snel af en maakt twee elpees die in het teken staan van chaos en verwarring. Zijn interesse voor Afrikaanse muziek en rally-rijden doen hem in 1971 in Nigeria terechtkomen, waar hij begint aan de bouw van een studio. In 1973 neemt Wings hier de elpee Band On The Run.

Op het terrein De Schans bij Lichtenvoorde vindt op 11 Juni 2005 het Arrow Rock Festival 2005 plaats. Optredende artiesten zijn ondermeer Meat Loaf, Styx, Kansas, The Little River Band, Lou Gramm, Survivor, Glenn Hughes, Thunder, Dream Theater en Crosby Stills & Nash. In tegenstelling tot 2004 duurt het Arrow Rock Festival dit jaar maar één dag.

Van_halen_2004Van Halen start op 11 Juni 2004, met een optreden in Greensboro, North Carolina, aan een tournee langs tachtig Amerikaanse steden. Gitarist Eddie en drummer Alex Van Halen zijn sinds 2003 in onderhandeling over de rentree van zanger Sammy Hagar. Hagar heeft in 1985 David Lee Roth vervangen. Sammy Hagar blijft bij Van Halen tot 1996. David Lee Roth keert kort terug bij Van Halen om twee nieuwe nummers op te nemen voor een Best Of-album. De hernieuwde samenwerking met David Lee Roth blijft hiertoe beperkt. In 1998 wordt Gary Cherone, ex-zanger van Extreme, aangetrokken als nieuwe de zanger van Van Halen. In november 1999, na één
CD, verlaat hij de groep. Sindsdien staat Van Halen op non-actief. De groep heeft geen platencontract. In 2002 is het contract met Warner Music niet verlengd. De release van een nieuwe Best Of Van Halen-CD valt samen met deze zomertournee. Op dit album staan drie nieuwe tracks, gezongen door Sammy Hagar. Deze tournee wordt op 19 november 2004 afgesloten in Tucson in Arizona.


Bryan_adams_ahoy_11_juni_2007_2Op 11 Juni 2007 staat Bryan Adams in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam. Het is dan voor het eerst in drie jaar dat de Canadese zanger weer optreedt in Nederland. Het laatste concert van Bryan Admas was in September 2004, ook in Ahoy, Rotterdam. In het voorprogramma op 11 Juni 2007 staat de Oostenrijkse band She Says. Bryan Adams speelt de volgende setlist: There Will Never Be Another Tonight, Can't Stop This Thing We Started, Please Forgive Me, The Best Of Me, Kids Wanna Rock, Somebody, This Time, Open Road, 18 Til I Die, Let's Make A Night To Remember, Back To You, I Think About You, Summer Of '69, Have You Ever Really Loved A Woman?, Everything I Do, Cuts Like A Knife, When You're Gone, It's Only Love, Heaven, The Only Thing That Looks Good On Me Is You, Cloud Number 9, Run To You, There's Gonna Be Some Rockin', Seven Nights To Rock, She's Only Happy When She's Dancin', Straight From The Heart en All For Love.

Youve_got_your_troublesVanaf 11 Juni 1965 ligt de single Youxe2x80x99ve Got Your Troubles van The Fortunes in de platenwinkels. Glen Dale (zanger), Barry Pritchard (gitaar/zang), Rod Allen (bas/zang), David Carr (toetsen) en Andy Brown (drums) hebben dit nummer van Roger Cook en Roger Greenaway op 28 Mei 1965 opgenomen. The Fortunes worden begeleid door het orkest van Les Reed. Noel Walker is de producer van You've Got Your Troubles. De single komt op 14 Augustus 1965 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt de derde plaats.

Op 11 Juni 2001 wordt James Brown II geboren, als zoon van soulzanger James Brown en zijn vriendin Tommie Rae Hynie. James Brown heeft dan al drie kinderen uit zijn huwelijk met Velma Warren (1954-1969). Uit zijn tweede huwelijk met Deidre Jenkins (1971-1981) heeft Brown ook twee kinderen geboren. Op 15 januari 2002 trouwt James Brown met Tommie Rae Hynie.

1984In het Burg. Damensportpark in Geleen wordt op 11 Juni 1984 voor de vijftiende keer het Pinkpop Festival gehouden. Het bezoekers aantal valt organisator Jan Smeets tegen. Waren er in 1983 nog veertigduizend bezoekers, dit jaar zijn het er maar twintigduizend. Zij zijn op het door Jan Smeets zelf gepresenteerde festival getuige van optredens van Rick Nolov & The Losers, Wang Chung, Marillion, John Hiatt (100ste artiest), The Pretenders, Dio, Billy Bragg, Big Country en Jimmy Cliff. De kranten zijn licht pessimistisch over het feit of er nog wel een nieuw Pinkpop festival komt in 1985. De Limburger schrijft op 12 Juni 1984: "Het is duidelijk geworden dat het popfestival dat begin juli in het Belgische Werchter wordt gehouden en dat pronkt met namen als Simple Minds, Joe Jackson en Lou Reed Pinkpop handenvol geld heeft gekost. De meeste bezoekers van Pinkpop 1984 kwamen uit Duitsland en het noorden van ons land. Limburg en Brabant hebben het laten afweten en gekozen voor Werchter." In De Gelderlander van 12 Juni 1984 staat te lezen: "De 20.000 die gisteren op Pinkpop waren zijn bedankt. Volgend jaar om deze tijd wordt gewoon weer voor de 16e keer het festival gehouden en daarmee is in elk geval het grootste openlucht-popfestival van ons land op de valreep gered. Het zal wel uitstel van executie zijn want dat Pinkpop z'n langste tijd heeft gehad, dat is iets wat zeker is." En het Utrechts Nieuwsblad van 12 Juni 1984 weet te melden: "Voordat John Hiatt op kan, overhandigt Jan Smeets hem het eerste exemplaar van een nieuw boekwerk, dat de drie lustrums uitgebreid beschrijft aan de hand van gesprekken met Smeets en registraties van de vijftien roemruchte edities van het festival. Als 1984 onverhoopt het begin van het einde mocht blijken te zijn, dan staat de necrologie in ieder geval al op papier." Pinkpop 1985 doet het naar verwacht nog slechter dan 1984. Slechts 15.000 bezoekers komen opdraven. Een jaar later heeft Jan Smeets het beter voor elkaar en is Pinkpop 1985 met 48.000 bezoekers compleet uitverkocht.

Op 11 Juni 1997 geeft David Bowie  een concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht in het kader van zijn Earthling World Tour. Een dag eerder heeft Bowie in Paradiso, Amsterdam een concert gegeven. David Bowie is op 20 April 1997 in The Factory Studios Ringsend in Dublin met de repetities voor deze tour begonnen. Na op 2,3 en 5 Juni enkele warm-up shows te hebben gespeeld, gaat The Earthling World Tour officieel op 7 Juni 1997 van start met een optreden op Flughafen Blankense in Lubeck, Duitsland. David Bowie wordt deze tour begeleid door gitarist Reeves Gabrels, bassiste/zangeres Gail Ann Dorsey, drummer Zachary Alford en toetsenist Mike Garson. The Earthling World Tour duurt tot 7 November 1997, waarneer het laatste concert gegeven wordt in het Ferrocarril Oeste Stadium in Buenos Aires, Argentinixc3xab.

Back_to_the_egg_van_paul_mccartneyIn Amerika wordt op 11 Juni 1979 het album Back To The Egg van Paul McCartney uitgebracht. Op het album staat ondermeer Rockestra Theme. Dit nummer is op 29 Juni 1978 in Abbey Road-studio 2 opgenomen. Paul McCartney wordt op Rockestra Theme bijgestaan door ondermeer Pete Townshend (The Who), Hank B. Marvin (The Shadows), Gary Brooker (Procol Harum) en David Gilmour (Pink Floyd). Op Back To The Egg staan de volgende nummers: Reception, Getting Closer, We're Open Tonight, Spin It On, Again And Again And Again, Old Siam Sir, Arrow Through Me, Rockestra Theme, To You, After The Ball/Million Miles, Winter Rose/Love Awake, The Broadcast, So Glad To See You Here en Baby's Request.

Op 11 Juni 1967 staat Pink Floyd op de planken in het Patronaatsgebouw in Terneuzen en in het Concertgebouw in Vlissingen. Naast Pink Floyd zijn er ook optredens van Nederlandse groepen: Dragonfly (uit Middelburg), The Living Kick Formation (uit Dordrecht) en The Mooch (uit Goes). De concerten worden echter om onduidelijke redenen gecanceld. Waarschijnlijk reden is dat zanger Syd Barrett drugsproblemen heeft. Zanger/gitarist David Gilmour is daarom sinds enkele weken lid van Pink Floyd. Syd Barrett stapt uiteindelijk in April 1968 uit Pink Floyd.

Gotliveep_2Got LIVE If You Want It! van The Rolling Stones wordt op 11 Juni 1965 uitgebracht. Op deze EP (extended-play) staan vijf nummers die op 5 Maart 1965 in Londen (Regal Theatre), op 6 Maart 1965 in Liverpool (Empire Theatre) en op 7 Maart 1965 in Manchester (Palace Theatre) zijn opgenomen. Achtereenvolgens zijn dit: Everybody Needs Somebody To Love, Pain In My Heart, (Get Your Kicks On) Route 66, I'm Moving On en I'm Alright. Fans die We Want The Stones gillen, openen de plaat. In een recensie schrijft NME over Got LIVE If You Want It! het volgende: "De balans is verre van perfect. Maar als je zoekt naar bruisende spanning, electrische sfeer, en kriebels langs je ruggegraat dan vindt je dat allemaal op deze plaat." In de lijst van Record Retailer haalt de EP de eerste plaats. In de Nederland komt Got Live If You Want It tot een negende plaats.

Op 11 Juni 1968 breekt er brand uit in de Olympic Studios in Londen waar The Rolling Stones met plaat- en film-opnamen bezig zijn. Door de hitte van de filmlampen vliegt het plafond in brand. Iedereen rent rond in een poging de brand te blussen, terwijl producer Jimmy Miller en bassist Bill Wyman de mastertapes redden en in Jimmy's auto leggen. Als de brandweer verschijnt, is de brand snel onder controle.

1973In het Burgemeester Damen Sportpark in Geleen wordt op 11 Juni 1973 voor de vierde keer het Pinkpop Festival gehouden. Op het door de dan bekende televisiefiguren Barend Servet en Sjef van Oekel gepresenteerde festival zijn 26.000 toeschouwers getuige van optredens van Stealers Wheel, Alquin, Fairport Convention, Colin Blunstone, Wishbone Ash en Beck, Bogart & Appice. In het boek 25 Jaar Pinkpop staat over deze editie te lezen: "Fairport Convention moet het jammer genoeg zonder het formidabele stemgeluid van Sandy Denny stellen die de groep heeft verlaten maar bijt desondanks grondig van zich af. Ex-Zombie Colin Blunstone zingt zoetgevooisd over de liefde en Wishbone Ash gooit het met gespierde gitaarrock over een andere boeg met de dubbele gitaarsolo als in het oor springende handelsmerk. Ook stevig is het snarenwerk van Steve Beck die met ex Vanilla Vudge-leden Tim Bogart en Carmen Appice heavy tekeer gaat en zich en passant vergrijpt aan Stevie Wonder's Superstition." verslaggeefster Elly De Waard van De Volkskrant heeft zo haar eigen problemen op het festival. Zij schrijft in De Volkskrant van 12 Juni 1973: "De enige wanklank deed zich eigenlijk voor bij de dameswcxe2x80x99s. Negen wcxe2x80x99s op 10.000 vrouwen is schandalig weinig, vooral omdat de struiken en bomen voor deze gediscrimineerde bevolkingsgroep geen alternatief konden bieden in deze situatie."

Crosby, Stills & Nash brengen op 11 Juni 1990 het album Live It Up uit. De nummers op Live It Up zijn tussen 1 Februari 1986 en 5 Februari 1990 opgenomen. Het album komt op 14 Juli 1990 de Billboard-albumlijst binnen, en komt tot een bescheiden 57ste plaats. In Nederland is Live It Up helemaal geen succes.

SophietjeJohnny Lion treedt op 11 Juni 2002 in Breda in het huwelijk met Mariska Akkerman. Johnny Lion en Mariska Akkerman hebben elkaar al in 1965 ontmoet wanneer Johnny Lion optreedt bij het circus van Tony Boltini. Nadat zij elkaar vijfendertig jaar later weer ontmoeten beginnen zij een relatie waar uiteindelijk het huwelijk uit voortkomt. De op 4 Juli 1941 als Jan van Leeuwarden in Den Haag geboren Johnny Lion is vooral bekend van zijn hit Sophietje. Deze single komt op 24 Juli 1965 op een 39ste plaats binnen in de Top 40. De ode aan zijn toenmalige vriendin, Sophie van Kleef, is een vertaling van Fröken Fräken. In Zweden is Fröken Fräken een nummer 1-hit voor de Sven Ingvars. Het nummer is geschreven door Thore Skogman, die het zelf ook op de plaat heeft gezet. De Nederlandse vertaling is van tekstschrijver Gerrit den Braber, die zich voor deze gelegenheid Lodewijk Post noemt. Sophietje van Johnny Lion bereikt op 4 September 1965 de vijfde plaats in de Nederlandse Top 40. De single is goed voor een gouden plaat, die Johnny Lion uit handen van Sophie van Kleef krijgt uitgereikt. Zij zingt zelfs een 'antwoord' op Sophietje. Haar versie op de melodie van Fröken Fräken heet Johnny, maar dit wordt geen hit.

Op 11 Juni 1996 vestigt Garth Brooks in Nashville, Tennessee een record. De country zanger deelt 23 uur lang handtekeningen uit. Sommige fans staan zo'n vijftien uur in de rij voor hun felbegeerde krabbel van Brooks.

Jongerencentrum Bilok organiseert op 11 Juni 1977 in Sporthal Lindenoord in Wolvega voor de tweede maal het P. Poot Festival. Het festival heeft als thema De Derde Wereld en alle problemen die zich daar voordoen. Optredende artoiesten zijn ondermeer The Houseband, Carlsberg, Arti Kraayeveld, Sweet D' Buster en Gruppo Sportivo.

Scott_youngOp 11 Juni 2005 overlijdt Scott Young in Kingston in Ontario, Canada aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer. Scott Young is de vader van Neil Young en is in Canada een gerespecteerd schrijver en journalist. Scott Young wordt op 14 April 1918 in Cypress River in Manitoba, Canada geboren. Young is drie keer getrouwd. Uit zijn eerste huwelijk met Edna (Rassy) Ragland wordt zijn zoon Neil Percy Young geboren. Hoewel Neil Young pas 10 jaat is wanneer zijn vader en moeder uitelkaar gaan, houdt hij een gedurende zijn leven een streke band met zijn vader. Het nummer Old Man van het album Harvest is door Neil Young geschreven voor zijn vader. In 1984 schrijft Scott Young het boek Neil And Me, waarin de lezer een blik wordt gegund op het prive leven van Neil Young. Verder heeft Scott Young zo'n 45 boeken op zijn naam staan, de meeste over sport en sportbiografieen, maar ook twee misdaad romans: Murder In A Cold Climate (1988) en The Shaman's Knife (1996). Scott Young is 87 jaar geworden.

Op 11 Juni 1977 staat Eric Clapton in een uitverkochte Groenoordhallen in Leiden. Clapton wordt begeleid door Ronnie Lane's Slim Chance.

David Bowie staat op 11 Juni 2004 voor een optreden in de Amsterdam ArenA. Het concert in het kader van de Reality-wereldtournee is niet geheel uitverkocht. In het voorprogramma staan The Leah Wood Band en de Nederlandse zangeres Anouk. David Bowie zingt naast nummers van zijn nieuwe album Reality klassiekers als Rebel Rebel, Under Pressure, Heroes en Golden Years. Het concert van David Bowie had eigenlijk plaats moeten vinden tijdens het Arrow Rock Festival in Lichtenvoorde op 11 Juni 2004. Het concert wordt echter verplaatst naar de Amsterdam ArenA. Het Arrow Rock Festival gaat gewoon door. Op 13 Juni 2004 is Yes de afsluiter van dit drie dagen durende rock-festival.

Op 11 Juni 1979 geeft Chuck Berry toe dat hij sinds 1973 geen belasting meer heeft betaald. Volgens de rechtbank gaat het om 110.000 dollar. Berry wordt veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De zanger/gitarist zit zijn straf vanaf Augustus 1979 uit in de staatsgevangenis in Lompoc, Californie.

Max Charles Webb komt op 11 Juni 1977, in de Wellbeck-kliniek in Londen, ter wereld. Hij is de zoon van Tina Charles en haar echtgenoot Bernard Webb. Vanwege haar zwangerschap gaat een al eerder geplande tournee van Tina Charles door Australixc3xab in Juni 1977 niet door. Tina Charles is in Nederland voornamenlijk bekend van haar hit I Love To Love (But My Baby Loves To Dance) die op 10 April 1976 de 2e plaats bereikt in de Nederlandse Top 40.

Op 11 Juni 1966 wordt door de Britse commercixc3xable omroep ABC een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars op de televisie uitgezonden. Presentator Jim Dale ontvangt als muzikale gasten ondermeer Billy Fury, The Kinks (zij zingen Sunny Afternoon), Jay & The Americans, Susan Maughan, Mark Wynter, Marianne Faithfull, The Karlins en Barry Benson.

Muziek Jarige Op 11 Juni

1939: Peter Blanker - Zanger Nederland
1940: Joey Dee (Joseph DiNicola) - Joey Dee & The Starlighters zanger
1946: John Lawton - Uriah Heep Zanger
1947: Glenn Leonard - The Temptations Zanger
1948: Skip Alan (Alan Skipper) - The Pretty Things Drums
1949: Frank Beard - ZZ Top Drums
1951: Lynsey De Paul (Lynsey Moncton Rubin) - Zangeres Engeland
1960: Nick Hallam - Stereo MC's DJ
1961: Robert Birch - Stereo MC's Zanger 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten