Zoeken in de muziekgeschiedenis

27 mei 2012

Muziekgeschiedenis van 28 Mei

Roy_plomleyRadio presentator Roy Plomley overlijdt op 28 Mei 1985. (Francis) Roy Plomley wordt geboren op 20 Januari 1914, en is het meest bekend als de presentator van het populaire BBC Radioprogramma Desert Island Discs. In dit programma worden de platen van gasten gedraaid, die zij zouden meenemen als ze voor een lange tijd naar een onbewoond eiland zouden moeten gaan. Roy Plomley presenteert het wekelijkse programma 1791 keer. Na zijn overlijden wordt het in onveranderde vorm voortgezet door eerst Michael Parkinson en later door Sue Lawley. De openingstune van Desert Island Disc, het nummer By The Sleepy Lagoon van Eric Coates is nooit veranderd.



Op 28 Mei 1977 wordt het nummer Barracuda als nieuwe single van de Canadese groep Heart uitgebracht. In Nederland komt de plaat niet verder dan de tipparade. In Amerika haalt het de elfde plaats in de Billboard Top 100.



AlbumsongsforbeginnersVanaf 28 Mei 1971 ligt Songs For Beginners, het eerste solo-album van Graham Nash, in de Amerikaanse platenwinkels. Songs For Beginners komt op 19 Juni 1971 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt de vijftiende plaats. Als singles worden de nummers Simple Man en Chicago uitgebracht. Hoewel Chicago duidelijk als B-kant staat aangegeven, wordt dit nummer op de radio als A-kant gedraaid. Chicago bereikt in Nederland de vijfde plaats in de Top 40. Op Songs For Beginners staan naast de al genoemde nummers nog: Military Madness, Better Days, Wounded Bird, I Used To Be A King, Be Yourself, Man In The Mirror, There's Only One, Sleep Song, en We Can Change The World.



Lestat_broadwayOp 28 Mei 2006 valt het doek voor de musical Lestat op Broadway in New York. Na 33 try-outs is deze musical van Elton John en Bernie Taupin op 25 April 2006 in het Palace Theatre in premiere gegaan. Een dag later staan de eerste kritieken in de Amerikaanse kranten. "Lachwekkend en dodelijk saai", "Bijna zo slecht als men vooraf al dacht" en "Een muzikale slaappil", zijn enkele koppen over deze musical die is gebaseerd op de boeken van Anne Rice over de vampier Lestat De Liocourt. De hoofdrol in deze musical wordt gespeeld door Hugh Panarol. De $12 miljoen kostende musical heeft in totaal slechts 39 voorstellingen beleeft. Eerder ontvangt Lestat nog twee nominaties voor een Tony Award. Zo kunnen actrice Carolee Carmello en kostuumontwerper Susan Hilferty de eer nog enigszins redden. Elton John heeft vooraf nog laten weten te vrezen voor een flop.



Duncan_browneDuncan Browne overlijdt op 28 Mei 1993 aan de gevolgen van kanker. Duncan Browne wordt geboren op 25 Maart 1947. Na zijn middelbare schoolopleiding studeert hij twee jaar aan het Londens Conservatorium, als klassiek gitarist. Daarnaast ontwikkelt hij zich als zanger/songschrjjver. Na teleurstellende ervaringen in de jaren zestig op het Immediate-label, scoort Duncan Brown in 1972 een hit in Engeland met zijn single Journey. Op het RAK-label verschijnt in 1973 nog een solo-elpee (Duncan Brown), voordat hij naar Parijs vertrekt. Daar ontmoet hij in 1973 Peter Godwin, die vanaf zijn veertiende gitaar speelt, zingt, schrijft en reist. Bij dit duo voegt zich in 1975 Sean Lyons en twee jaar later verschijnt het debuutalbum Metro. De stijl wordt omschreven als iets tussen Engelse rock, Johan S. Bach, Lou Reed en Jacques Brel in. Criminal World, een single, is een op zichzelf staand meesterwerkje, maar zowel het album als de single doen verder iets. Metro treedt nooit op en valt terug in de vergetelheid, terwijl Duncan breekt met de twee anderen. 90% van het Metro-album is van hem en als Brown op de ingeslagen weg verder wil, willen zijn partners een hardere rockrichting op. Zij verschijnen uiteindelijk met een vernieuwde Metro en een nieuwe elpee New Love. Browne is dan zijn eigen overgang te boven en komt opnieuw op zijn oude uitgangspunt terecht, als solist, met het album The Wild Places. Van dit succesvolle album wordt het titelnummer in Nederland een grote hit. The Wild Places haalt de in Maart 1979 de zevende plaats in de Nederlandse Top 40. In Augustus 1991 wordt het nummer weer uitgebracht maar is dan na drie weken al weer uit de hitlijsten verdwenen. Als relatief kort na The Wild Places zijn nieuwe album Streets Of Fire verschijnt heeft Duncan Browne zijn muzikale koers uitgezet, maar een hitopvolger voor The Wild Places zit er niet in. Sindsdien wordt er van hem niet veel meer vernomen, op een sporadisch optreden na. Duncan Browne is 46 jaar geworden.



Op 28 Mei 1977 spelen Sting, Stewart Copeland en Andy Summers voor het eerst samen in een groep. Zij maken deel uit van Strontium 90, de groep van Mike Howlett die optreedt in het Circus Hippodrome in Parijs. In Augustus 1977 verlaat Henri Padovani The Police, en wordt hij opgevolgd door Andy Summers.



Buddy Holly ontvangt op 28 Mei 1958 zijn oproep voor militaire dienst. Omdat de zanger echter last heeft van een maagzweer hoeft hij  zijn militaire dienstplicht niet te vervullen.



Youve_got_your_troublesOp 28 Mei 1965 nemen The Fortunes het nummer You've Got Your Troubles op. You've Got Your Troubles is geschreven door Roger Greenaway en Roger Cook. OP dit nummer worden The Fortunes (Glen Dale, Barry Pritchard, Rod Allen, David Carr en Andy Brown) begeleid door het orkest van Les Reed. Noel Walker is de producer van You've Got Your Troubles. Op 10 Juni 1965 wordt de single uitgebracht. You've Got Your Troubles komt op 14 Augustus 1965 de Nederlandse Top 40 binnen. en haalt uiteindelijk op 11 September 1965 de derde plaats, waar het vijf weken staat. De eerste plaats wordt al die vijf weken geblokkeerd door The Beatles met Help (vanaf 7 Augustus t/m 11 September 1965 op nummer 1), en The Rolling Stones die vanaf 18 September 1965  met (I Can't Get No) Satisfaction vijf weken op de eerste plaats van de Top 40 staan.



Vanwege het feit dat de TROS op 27 Mei 1976 gestopt is met het uitzenden van de Nederlandse Top 40 en de Tipparade, ziet de Veronica Omroep Organisatie zich vanaf 28 Mei 1976 genoodzaakt de lijsten op vrijdagavond tussen 7 en 8 uur op Hilversum 3 te behandelen. Lex Harding kan slechts de nieuwe binnenkomers, de stijgers en een overzicht van de Top 10 in De Actuele Pop-informatieshow laten horen. De TROS heeft de Top 40 en de Tipparade vervangen door de Europarade en de Polderpopparade.



Concert promotor Bill Graham organiseert op 28 Mei 1982 in San Francisco een speciaal concert, waarvan de opbrengt bestemd is voor Vietnam veteranen. Op het Vietnam Veterans Benefit Concert treden ondermeer The Jefferson Starship, The Grateful Dead en Country Joe op.



Nadat hij een dag eerder de Legend Award in ontvangst heeft genomen tijdens de Music Video Awards uitreiking van MTV Japan, bezoekt Michael Jackson op 28 Mei 2006 het Seibi Gakuen, een weeshuis in de Japanse hoofdstad Tokio. Nadat hij zich door een grote menigte fans heeft geworsteld, wordt de zanger door zo'n 160 kinderen opgewacht. "I Love Youxe2x80x9d, zegt Michael Jackson tegen de juichende menigte. Een tolk vertaalt zijn woorden in "Aishiteru" (Japans voor Ik hou van jullie). "He is very tall and very cool looking. I don't know his songs but I've seen him dance on television", aldus de 13-jarige wees Eiho Omori.



Steven_tyler_teresa_barrickSteven Tyler, zanger van de groep Aerosmith, trouwt op 28 Mei 1988 met Teresa Barrick in Tulsa in Oklahoma. Het is voor de zanger zijn tweede huwelijk. In 1976 heeft Steven Tyler een relatie met het mode model Bebe Buell , met wie hij samen een dochter krijgt, Liv Tyler, die pas eind jaren tachtig hoort dat Steven Tyler haar vader is. In 1978 trouwt Steven Tyler voor de eerste keer met Cyrinda Foxe, zij krijgen ook een dochtertje, Mia Tyler. Steven en Cyrinda gaan in 1987 uit elkaar. In zijn tweede huwelijk met Teresa Barrick krijgt Steven Tyler twee kinderen, Chelsea Anna Tyler en Taj Monroe Tyler. In Februari 2005 maakt het echtpaar bekend dat zij, om persoonlijke redenen, uit elkaar gaan.



Derek Frigo, ex-gitarist van de groep Enuff Z' Nuff, overlijdt op 28 Mei 2004 aan een overdosis drugs. Derek Frigo heeft met Enuff Z' Nuff twee grote Amerikaanse hits met de nummers New Thing en Fly High Michelle. Derek Frigo is 36 jaar geworden.



Op 28 Mei 1987 wordt in stadion De Goffert in Nijmegen een popfestival gehouden. Optredende groepen zijn ondermeer UB40, The Blow Monkeys en Tina Turner.



Dave Gahan wordt op 28 Mei 1996 met spoed naar het Cedars Sinai Hospital in Los Angeles vervoerd. De zanger van Depeche Mode is na het gebruik van een cocktail van cocaine en heroine in het Sunset Marquis Hotel onwel geworden. Als hij is hersteld, wordt Dave Gahan gearresteerd voor het bezit van cocaine en heroine. Door de rechter wordt Gahan opgedragen een ontwenningskuur te volgen.



Bio_boss_appelOp 28 Mei 1977 komt het tot een schikking tussen Bruce Springsteen en zijn ex-manager Mike Appel, wat een einde maakt aan alle rechtszaken tussen beide partijen. Na het succes van het door Appel geproduceerde album Born To Run uit 1975, wil Springsteen zijn vriend John Landau betrekken bij de opnames van zijn volgende plaat. Appel verzet zich daar echter tegen met als gevolg dat Springsteen, in Juli 1976, een rechtszaak tegen hem begint wegens vermeende fraude en contractbreuk. Appel onderneemt daarop zelf ook juridische stappen tegen Springsteen, die het voor de zanger onmogelijk maken om een nieuwe plaat op te nemen. Hoewel de details van de schikking officieel nooit zijn vrijgegeven, heeft Appel waarschijnlijk ondermeer een bedrag van 1 miljoen dollar van Springsteen ontvangen. Een paar dagen nadat de regeling tot stand is gekomen, begint Springsteen met het opnemen van het album Darkness On The Edge Of Town.



De Nederlandese zanger van het levenslied, Jacques Herb maakt van zijn vijftigste verjaardag op 28 Mei 1996 een speciale dag. Herb trouwt in Vlaardingen met de 32-jarige Diny de Jong. Jacques Herb heeft haar tijdens één van zijn fanclubdagen leren kennen. Diny de Jong heeft een dochter uit een eerder huwelijk.



Op 28 Mei 1998 worden in het Grosvenor House Hotel in Londen de Ivor Novello Awards 1997 uitgereikt. Elton John en Bernie Taupin krijgen de prijs voor hun wereldwijde succes Candle In The Wind '97. Elton John heeft dit lied gezongen tijdens de uitvaartdienst van Prinses Diana in september 1997. De zanger noemt zijn onderscheiding bitterzoet. "Ik wou dat ik deze plaat nooit had hoeven maken", aldus de zanger.



Ronnie Lane verlaat op 28 Mei 1973 de groep The Faces. Met Benny Gallagher en Graham Lyle richt hij zijn eigen band Slim Chance op. Bij The Faces wordt hij opgevolgd door de Japanse bassist Tetsu Yamauchi.



Ashton2aOp 28 Mei 2001 overlijdt Tony Ashton aan de gevolgen aan kanker. Enkele dagen eerder heeft hij op zijn website, met een persoonlijke boodschap, bekend gemaakt dat hij heeft besloten om af te zien van verdere medische behandeling omdat de artsen de hoop op een genezing hebben opgegeven. "Dear everyone, Thanks for all the messages and enquiries. Recent test show the cancer has spread and i've decided to refuse further treatment and come home. So, thanks to all, have a drink for me, cheers and bollox, Ashton". Nadat ze eerder lid zijn geweest van The Remo Four, vormen Tony Ashton en drummer Roy Dyke in 1969, samen met bassist Kim Gardner, het trio Ashton, Gardner & Dyke. In 1971 hebben ze hun grootste hit met Resurrection Shuffle. Tony Ashton laat zijn vrouw Sandra en hun dochter Indira achter, en is 55 jaar geworden.



Het vierdaagse US Festival '83 in Californie begint op 28 Mei 1983. Optredens zijn ondermeer te zien van: The Clash, U2, David Bowie, The Pretenders, Van Halen, Stray Cats, Men At Work, Judas Priest, Stevie Nicks en Ozzy Osbourne. Meer dan 750.000 muziekliefhebbers bezoeken het festival. 



Pinkpop2007In Limburg wordt op het evenementen-terrein van Megaland in Landgraaf op 28 Mei 2007 de derde dag van het Pinkpop Festival gehouden. Het is voor de 20ste keer dat Pinkpop in Landgraaf (dat in 2007 vijfentwintig jaar bestaat) plaatsvind. De presentatie is voor de radio in handen van Giel Beelen en Eric Corton terwijl Dolf Jansen dit voor de televisie voor zijn rekening neemt. Net als in 2006 is deze 28ste editie van het Pinkop Festival met 62.000 bezoekers compleet uitverkocht. Het eerste festival was op 18 Mei 1970 in Geleen, waar het festival 17 keer wordt gehouden. In 1987 wordt er eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenementen-terrein Megaland in Landgraaf. Optredende bands op deze derde dag zijn: Five O'clock Heroes, 30 Seconds To Mars, The Fratellis, The Magic Numbers, Stone Sour, Wolfmother, Maria Mena, Dave Matthews Band, Scissor Sisters, Macy Gray, Korn, Arctic Monkeys, The Kooks, Evanescence, Linkin Park en The Smashing Pumpkins. Festivaldirecteur Jan Smeets vind Pinkpop 2007 geslaagd: "Muse krijgt van mij het beste cijfer en de programmacommissie verdient een 8+. Zij hebben een heel divers programma samengesteld."



Op 28 Mei 1969 wordt bekend gemaakt dat Mick Jagger de hoofdrol gaat spelen in de Australische film Ned Kelly. Zijn vriendin, Marianne Faithfull, heeft ook een rol in de film, waarvan de opnames in juli beginnen.



Jackie Wilson is op 28 Mei 1961 te gast in The Ed Sullivan Show. Voor Wilson is het de tweede keer dat hij in deze door CBS uitgezonden Amerikaanse televisieprogramma te gast is. Jackie Wilson zingt For Me And My Gal en I'm Coming Back To You. Andere gasten tijdens deze uitzending zijn ondermeer. Sophia Loren, Don Adams, Tammy Grimes, Abbe Lane en Xavier Cugat & His Orchestra.



StampedeStampede, Het vijfde studio-album van The Doobie Brothers, bereikt op 28 Mei 1975 de gouden status in Amerika. Op het album staan ondermeer Sweet Maxime, I Cheat The Hangman, Rainy Day Crossroads Blues en de Holland-Dozier-Holland cover Take Me In Your Arms (Rock Me A Little Whole). Stampede is op 17 Mei 1975 de Billboard-albumlijst binnengekomen, en bereikt de vierde plaats.



Mad_love_van_golden_earringHet album Mad Love van Golden Earring komt op 28 Mei 1977 binnen in de Billboard-albumlijst. Mad Love is de Amerikaanse titel voor het album Contraband. Barry Hay over het album: "Contraband betekent natuurlijk ook dope, smokkelwaar. Mad Love, Faded Jeans, er staan te gekke somgs op. En Bombay natuurlijk. Dat heeft helemaal niks te maken met mijn Indiase achtergrond. Het klonk gewoon lekker. Er bestaat helemaal geen Bombay River. Er zit wel een soort hunkering in die tekst, die ik nog steeds heb: 'Trade my past for a new life at last". Mad Love komt in Amerika niet verder dan een 182ste plaats. De plaat is in Europa in December 1976 uitgebracht. Het nummer I Need Love is dan vervangen door Faded Jeans. Op Mad Love cq Contraband speelt gitarist Eelco Gelling voor het eerst mee.



Elvis en Priscilla Presley geven op 28 Mei 1967 op hun landgoed Graceland in Memphis een receptie. Deze receptie is speciaal bedoeld voor alle familieleden en vrienden die op 1 Mei 1967 niet bij hun huwelijk in Las Vegas aanwezig konden zijn. Priscilla Presley heeft speciaal voor deze gelegenheid weer haar bruidsjurk aan.



Weird_al_yankovicWeird Al Yankovic geeft op 28 Mei 1983 zijn baan als postbode op. Zijn eerste single Ricky is op 30 april 1983 de Billboard Hot 100 binnengekomen! Ricky is een parodie op Micky, de hit van Toni Basil. Na Vicky volgen er nog vele van deze parodieen van Weird Al Yankovic, zoals: Fat (Bad van Michael Jackson), Another One Rides The Bus (Another One Bites The Dust van Queen) Living With A Hernia (Living In America van James Brown) en Eat It (Beat It van Michael Jackson).



Whitney, het tweede album van Whitney Houston, ligt vanaf 28 Mei 1987 in de platenwinkels. Whitney komt op 13 Juni 1987 de Nederlandse LP Top 75 binnen, en staat vanaf 27 Juni 1987 zes weken op de eerste plaats. In totaal staat Whitney 106 weken in de LP Top 75. Op het door Narada Michael Walden geproduceerde album staan de volgende nummers: I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me), Just The Lonely Talking Again, Love Will Save The Day, Didn't We Almost Have It All, So Emotional, Where You Are, Love Is A Contact Sport, You're Still My Man, For The Love Of You, Where Do Broken Hearts Go en (in duet met haar moeder Cissy Houston) I Know Him So Well.



Jazz-zangeres Rita Reys neemt op 28 Mei 1964 een jazz-versie op van Can't Buy Me Love, van The Beatles. Zij wordt begeleid door Het Pim Jacobs Combo. Eerder heeft ook Ella Fitzgerald het nummer opgenomen. De versie van Ella Fitzgerald doet het goed in de diverse internationale hitlijsten. De versie van Rita Reys is alleen redelijk succesvol in Nederland.



Rockriolis2Op 28 Mei 2004 begint in het Bela Vista Parque in Lissabon, Portugal het Rock In Rio-festival. Dit evenement wordt tijdens twee weekeinden in Mei en Juni 2004 gehouden. Meer dan zeventig acts verzorgen op verscheidene podia een optreden. Ook heeft het publiek toegang tot thematisch geprogrammeerde tenten. Zo staan bijvoorbeeld discjockeys als Felix Da Housecat en Carl Cox in de Electro Tent en treden Angelique Kidjo en Manu Dibango op in de Roots Tent. De openingsavond op 28 Mei 2004 komt voor rekening van Paul McCartney. Op 29 mei 2004 zijn er live-optredens van ondermeer Peter Gabriel, Jet en (de Braziliaanse minister van cultuur) Gilberto Gil. Voor 30 Mei 2004 staan The Foo Fighters, Evanescence en The Kings Of Leon geprogrammeerd. Aan het tweede weekeinde van dit eerste Europese Rock In Rio-festival (van 4 tot en met 6 Juni 2004) wordt meegewerkt door ondermeer Metallica, Sting, Britney Spears, The Sugababes en The Black Eyed Peas. Net als Sting treedt Alicia Keys op tijdens de slotavond. De organisatie van dit Rock In Rio-festival staat garant voor een schenking van een kwart miljoen euro aan diverse goede doelen, en hoopt hier nog 1,2 miljoen euro aan te kunnen toevoegen.



Kylie Minogue slaagt op haar 18e verjaardag, 28 Mei 1986, voor haar eindexamen. Ze heeft nu alle tijd om zich volledig op haar acteercarriere te storten. Kylie Minogue speelt een rol in de Australische televisie-serie Neighbours.



Police_vancouver_28_mei_2007The Police begint op 28 Mei 2007 met een optreden in het General Motors Place in Vancouver, Canada aan hun Reunion World Tour. Nadat bassist/zanger Sting, gitarist Andy Summers en drummer Stewart Copeland op 11 Februari 2007 in Los Angeles hebben opgetreden tijdens de 49ste uitreiking van de Grammy Awards kondigen zij op 12 Februari 2007 tijdens een persconferentie in de Whisky A Go Go in Los Angeles een nieuwe wereldtournee aan. Het is dan ruim twintig jaar geleden dat de drie op tournee zijn geweest als The Police. In het voorprogramma staat ondermeer de Britse band Fiction Plane met daarin zanger/bassist Joe Sumner, de zoon van Sting (Gordon Sumner). Fiction Plane is een anagram van Infant Police, hoewel dat volgens Joe Sumner zelf toeval is. Police_vancouver_28_mei_2007_2The Police speelt op de openingsavond van hun wereldtournee de volgende setlist: Message In A Bottle, Synchronicity II, Don't Stand So Close To Me,  Voices Inside My Head, When The World Is Running Down, Spirits In The Material World, Driven To Tears, Walking On The Moon, Truth Hits Everybody, Every Little Thing She Does Is Magic, Wrapped Around Your Finger, The Bed's Too Big Without You, Murder By Numbers, De Do Do Do De Da Da Da, Invisible Sun, Walking In Your Footsteps, Can't Stand Losing You, Roxanne, King Of Pain, So Lonely, Every Breath You Take en Next to You. Op 13 en 14 September 2007 staan The Police en Fiction Plane twee maal in de Amsterdam ArenA.



With_a_little_help_from_my_friendsOp 28 Mei 1967 brengt het Engelse duo The Young Idea een cover uit van van het nummer With A Little Help From My Friends van The Beatles. Het is één van de eerste covers van een nieuwe Beatles-song die worden uitgebracht nog voordat het origineel is verschenen. De Beatles-versie staat op hun album Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band. Deze LP ligt pas op 1 Juni 1967 in de winkel. With A Little Help From My Friends komt op 29 Juni 1967 de Engelse hitparade binnen. De single van The Young Idea bereikt uiteindelijk de tiende plaats.



Memo_from_turnerDe door Donald Cammell en Nicolas Roeg geregisseerde film Performance gaat op 28 Mei 1970 in New York in premiere. De hoofdrollen in Performance worden gespeeld door James Fox (Chas), Mick Jagger (Turner) en Anita Pallenberg, de vriendin van Keith Richards, (Pherber). Van de soundtrack wordt Memo From Turner als eerste solo-single van Mick Jagger uitgebracht. In Engeland komt de single op 14 November 1970 de hitparade binnen, en bereikt slechts de 32e plaats. In Nederland komt Memo From Turner in dezelfde week de Top 40 binnen, en haalt de vijfde plek.



Jim Dale presenteert op 28 Mei 1966 een nieuwe aflevering van Thank Your Lucky Stars. In dit door de Britse commerciele omroep ABC uitgezonden televisie programma ontvangt Dale als muzikale gasten Sandie Shaw, Brian Poole, Unit 4+2, Jimmy Young, Lyn & Graham McCarthy, Adam, Mike & Tim, Tony Jackson, David Ballantyne, The Rothchilds en Barry Mason.

Muziek Jarige Op 28 Mei
1910: T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker) - Blues Gitarist USA († 16 Maart 1975)
1917: Papa John Creach (John Henry Creach - Jefferson Airplane Viool († 22 Feb.  1994)
1939: Prince Buster (Cecil Bustamente Campbell) - Zanger Jamaica
1940: Hans Dulfer - Saxofonist Nederland
1943: Tony Mansfield - Billy J Kramer & The Dakotas Drums
1944: Billy Vera (William McCord) -Zanger USA
1944: Gladys Knight - Gladys Knight & The Pips Zangeres
1945: John Fogerty - C.C.R Zanger/Gitaar
1946: Jacques Herb - Zanger Nederland
1948: Ray Laidlaw - Lindisfarne Drummer
1949: Wendy 'O' Williams - Plasmatics Zangeres († 6 April 1998)
1955: John McGeoch - Magazine Gitaar († 5 Maart 2004)
1959: Steve Strange (Steve Harrington) - Visage Zanger
1962: Roland Gift -The Fine Young Cannibals Zanger
1967: Tania Evans - Culture Beat Zangeres
1968: Kylie Minogue - Zangeres Australie
1970: Mark Richardson - Skunk Anansie Drums
1981: Mark Feehily - Westlife Zanger
1984: Spike (Frans van Soest - Di-Rect Gitaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten