Zoeken in de muziekgeschiedenis

26 mei 2012

Muziekgeschiedenis van 27 Mei

Beestjes_in_belgische_hoesOp 27 Mei 1967 komt Beestjes van Ronnie & De Ronnies op nummer 38 binnen in de Nederlandse Top 40. Deze single bereikt op 8 Juli 1967 de dertiende plaats als hoogste positie. Beestjes is geschreven door Peter Koelewijn. Zanger is de 22-jarige Ronnie Schutte die Peter Koelewijn op een Amsterdam terrasje heeft leren kennen. De Ronnies is geen bestaande groep. Peter Koelewijn gebruikt als begeleidingsband zijn eigen Rockets met Jeroen Ophoff, Charles Jansen, toetsenist/gitarist Frits van Antwerpen en hijzelf. Beestjes wordt in één dag in de GTB studio in Den Haag opgenomen. De inspiratie voor het nummer krijgt Peter Koelewijn wanneer hij op de televisie een merkwaardige film ziet. Hoofdpersoon is een alcoholicus die van kwaad tot erger vervalt. Aan het eind van de film komt een scene waarin de man in zijn slaap allerlei visioenen krijgt van de meest afschuwelijke diertjes die uit alle hoeken van de kamer tevoorschijn komen en over zijn bed krioelen. Dit delirium blijft Peter Koelwijn bij, hij pakt zijn gitaar en schrijft in een uur tijd Beestjes. In Belgie komt Beestjes binnen op de tweede plaats van de Humo hitparade. Opmerkelijk is dat op de Belgische hoes de B-kant Suzy door de hoezenmaker onopzettelijk is veranderd in Susy (foto).


Orchestral Manoeuvres In The Dark geeft op 27 Mei 2007 een concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Het is dan voor het eerste in 22 jaar dat de Liverpoolse band weer in Nederland een concert geeft. Het concert maakt deel uit van de Architecture & Morality Tour, genoemd naar het derde en meest succesvolle album van Orchestral Manoeuvres In The Dark. Originele leden Andy McCluskey en Paul Humphreys werken voor het eerst sinds 1989 weer samen. Ook Martin Cooper en Malcolm Holmes zijn weer van de partij. Het meest recente van Orchestral Manoeuvres In The Dark in Nederland is geweest op 30 juni 1985 tijdens Parkpop in Den Haag. Tijdens de Architecture & Morality Tour worden de meeste nummers van het betreffende album gespeeld, in het tweede deel aangevuld met hun grootste hits.


U2_ipodU2 weigert op 27 Mei 2005 een bedrag van 12,5 miljoen pond. De Ierse band zou dit bedrag krijgen als de hit Where The Streets Have No Name, uit 1987, gebruikt mocht worden in een televisiereclame. "We hebben het bijna gedaan. Ik weet vanwege mijn werkzaamheden in Afrika wat je met 12,5 miljoen allemaal kunt doen", aldus Bono. "Het was erg moeilijk weg te lopen van 12,5 miljoen." De 45-jarige zanger, wiens filantropische activiteiten hem twee nominaties voor de Nobelprijs voor de vrede hebben opgeleverd, laat verder weten er over gedacht te hebben het geld weg te geven. "Maar als we mensen vertellen dat we het geld weggeven, klinkt dat zo pompeus." Uiteindelijk is U2 tot de conclusie gekomen dat ze het nummer niet willen verbinden aan een reclame. De Ierse band is eerder te zien in een televisiereclame van iPod, met de hit Vertigo. U2 heeft hier veel kritiek op gekregen, hoewel de band geen geld heeft ontvangen van de betreffende fabrikant.


Hugh Gibb ontmoet Barbara Pass, wanneer hij met zijn orkest in een ballroom in Manchester in Engeland aan het spelen is. Het stel wordt verliefd en trouwt op 27 Mei 1944. In 1945 wordt hun eerste kind geboren, een meisje wat ze Leslie noemen. Daarna komen de zonen. Barry, op 1 September 1946, de tweeling Maurice en Robin op 22 December 1949, en als laatste op 5 Maart 1958 Andy. Barry, Maurice en Robin worden jaren later wereld beroemd als The Bee Gees.


Led_zeppelin_01Honderden Led Zeppelin fans verzamelen zich op 27 Mei 1976 bij de Marquee Club in Londen, omdat ze denken dat Led Zeppelin er een geheim concert gaat geven. Led Zeppelin is een dag eerder in Londen aangekomen, en een vals gerucht dat er opgetreden wordt in de Marquee Club wordt verspreidt. Alleen de bassist van de groep John Paul Jones laat zich die avond zien. Hij speelt een nummertje mee met The Pretty Things, de groep die wel optreedt die avond. John Paul Jones speelt bas op het nummer Route 66.


Op 27 Mei 1977 wordt God Save The Queen, de tweede single van The Sex Pistols uitgebracht. Ondanks het feit dat de plaat wordt geboycot door de BBC Radio en TV, geweigerd wordt door High Street shops en ronduit weinig tot geen aandacht krijgt, worden er in de eerste week 200.000 exemplaren van verkocht.Uiteindelijk haalt de single een tweede plaats in de Engelse hitlijsten.


Paul McCartney ontvangt op 27 Mei 2008 een eredoctoraat in de muziek van de Amerikaanse Universiteit Yale. Tijdens de ceremonie op de campus in Connecticut wordt gezegd dat de Britse muzikant is benoemd tot 'Doctor Of Music' omdat hij een generatie heeft doen ontwaken met een fris geluid in de rock, roll, rhytm en blues. In een toespraak zegt Yale University President Richard Levin ondermeer: "Here, there and everywhere, you have pushed the boundaries of the familiar to create new classics. We admire your musical genius and your generous support of worthy causes."


AdvisserNa 15 jaar het programma gepresenteerd te hebben stopt Ad Visser (foto) op 27 Mei 1985 met AVRO's Top Pop. Op 22 September 1970 is de eerste aflevering van het populaire programma. De presentatie wordt dan gedaan door Ad Visser, Lars Boom en Penney De Jager. De week daarna doen Lars  en Penney het zonder Ad Visser, en is er sprake van een wisselpresentatie. Vanaf de derde aflevering wordt Lars Boom definitief vervangen door Ad Visser. Aan het eind van de laatste uitzending wordt Visser overladen met serpentine en slingers op het moment dat Chris Rea het nummer Josephine staat te playbacken. De verbazing is van Chris Rea's gezicht te lezen, want niemand heeft hem ingelicht, en degene die hem van te voren zou inlichten is het door alle commotie volkomen vergeten. Behalve voor Ad Visser is het ook voor Bert Van Der Veer en Jessy Winkelman (beide van de regie) de laatste aflevering. Op 19 Augustus 1985 wordt via een persbericht bekend gemaakt dat Kas Van Iersel de opvolger wordt van Ad Visser. Na slechts een seizoen, wordt op 8 September 1986 bekend gemaakt dat Kas Van Iersel vertrekt als presentator. Een meningsverschil over de koers van de popmuziek die in het programma gevolgd wordt en zijn weigering om elk weekend met de AVRO's Discoshow door het land te trekken zijn hier mede de oorzaak van. Bas Westerweel is de laatste presentator. Op 27 Juni 1988 valt uiteindelijk het definitieve doek voor AVRO's TopPop.


Mary_had_a_little_lamb_van_paul_mccMary Had A Little Lamb van Paul McCartney binnen komt op 27 Mei 1972 binnen in de Engelse hitparade. Het kinderwijsje, dat de Top 10 haalt, wordt door de ex-Beatle opgenomen om de BBC op de hak te nemen, nadat de omroep een paar maanden eerder zijn single Give Ireland Back To The Irish in de ban heeft gedaan wegens de politiek gevoelige tekst.


Op 27 Mei 1998 geeft Elton John in Belfast een openluchtconcert op het gazon van de Stormont, het Noord-Ierse parlement. De Britse premier Tony Blair heeft Elton John verzocht hier op te treden om te vieren dat, vijf dagen eerder, het Noord-Ierse vredesakkoord in een referendum is goedgekeurd.


1985In het Burg. Damensportpark in Geleen wordt Op 27 Mei 1985 de 16e editie van het PinkPop Festival gehouden. Slechts 15.000 bezoekers (een dieptepunt) zien de volgende groepen: Steel Pulse, Yngwie Malmsteen, King, The Stranglers, China Crisis, Chris Rea, Jason & The Scorchers en Gaga. De presentatie wordt gedaan door Jan Smeets. Door de geringe opkomst van het publiek en de tegenvallende bands scrijven de media unaniem over het feit of Pinkpop het volgende jaar nog wel zal halen. "Het programma faalde echter compleet: slechts 15.000 toeschouwers vonden de weg naar het sportpark in Geleen. Het is duidelijk dat Smeets de neergaande curve die het festival de laatste jaren vertoonde niet meer heeft kunnen ombuigen. Pinkpop 1985 ontgoochelde niet alleen qua opkomst. Ook de artistieke prestaties bleven bij enkele bands beneden alle niveau." aldus Backstage van Juni 1985. Het Brabants Dagblad van 29 Mei 1985 schrijft: "Het zou best eens kunnen dat dit de laatste Pinkpop is geweest, warmee dan een eind is gekomen aan een fraaie Limburgse traditie. Waarschijnlijk trekken alleen de superfestivals, die zonder met de ogen te knipperen een half miljoen voor een band kunnen uittrekken, nog voldoende gekken die een dag op een grazige weide willen doorbrengen." Organisotor Jan Smeets laat in de Arnhemse Courant van 1 Juni 1985 weten dat hij niet bereidt is meer geld in Pinkpop te stoppen: "Deze editie heeft zo'n 400.000 gulden aan bands gekost. Ik had ook een miljoen kunnen investeren. Dan zouden er misschien ook wel weer 50.000 bezoekers zijn gekomen. Maar dat is niet het uitgangspunt van Pinkpop". Meer geld investeren heeft volgens Smeets toch ook niet veel zin, in een artikel van het Limburgs Dagblad van 30 Mei 1985 staat te lezen: "Het is inmiddels een publiek geheim dat Herman Shueremans van het dubbelfestival Torhout/Werchter kosten noch moeite spaart om acts waar andere organisatoren maanden achterna zitten, in xc3xa9xc3xa9n klap met een dikke geldbuidel weg te kapen. Zoals U2, dat wel oren had naar een heroptreden in Geleen, maar onder druk van het eigen management gedwongen werd te kiezen voor de francs van Schueremans, en passant een bedrag toucherend dat al het totale Pinkpop-programma-budget verre overschrijdt." Ondanks alle berichten in de media is er in 1986 de 17de editie van het Pinkpop Festival, dat met 48.000 toeschouwers geheel uitverkocht is.


Op 27 Mei 1963 wordt The Freewheelin' Bob Dylan uitgebracht. Op het tweede album van Bob Dylan staan ondermeer Blowin' In The Wind, A Hard Rain's A-Gonna Fall, Masters Of War en Don't Think Twice It's Alright. The Freewheelin' Bob Dylan komt op 7 September 1963 de Billboard-albumlijst binnen, en bereikt de 22ste plaats.


Thatll_be_the_dayBrunswick Records brengt op 27 Mei 1957 de single That'll Be The Day van The Crickets uit. Er gaan weken durende onderhandelingen met Decca Records aan vooraf, omdat Buddy Holly het nummer ook al eens voor dat label heeft opgenomen, en de plaat zonder Decca's toestemming niet zou kunnen worden uitgebracht. De tweede versie van That'll Be The Day wordt op 25 Februari 1957 opgenomen in de befaamde Norman Petty Studio, in Clovis, New Mexico. De titel is overigens een opmerking van John Wayne in de film The Searchers. Aanvankelijk verloopt de verkoop van de plaat helemaal niet zo goed. Pas wanneer de plaat in New Engeland populair wordt, komt de grote doorbraak en wordt That'll Be The Day een grote hit. De nieuwe versie bereikt op 23 September 1957 de eerste plaats van de Billboard Top 100.


Op 27 Mei 1966 zijn The Rolling Stones te gast in het programma Ready Steady Go!, waar zij de nummers I Am Waiting, Under My Thumb en Paint It Black spelen. Andere gasten in dit televisieprogramma van de Britse commerciele omroep ITV zijn The Animals met Don't Bring Me Down, The Yardbirds met Over Under Sideways Down en Chris Andrews met Whatcha Gonna Do Now.


Scott_mckenzieOp 27 Mei 1967 komt San Francisco van Scott McKenzie binnen in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Het nummer is geschreven door John Phillips van The Mamas & The Papas, in verband met het driedaagse Monterey Pop Festival dat op 16, 16 en 18 Juni 1967 wordt gehouden en waarvan Phillips één van de organisatoren is. Hij laat het nummer zingen door Scott McKenzie, met wie hij een tijdje samen heeft samengespeeld in The Journeymen. Terwijl het nummer in Amerika op de vierde plaats in de hitparade blijft steken, wordt San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair), zoals het nummer volledig heet, in Engeland de nummer 1 hit met de langste titel ooit. Hoewel het als het lijflied van de Flower-Power generatie de geschiedenisboeken in gaat, is het ook van speciale betekenis voor militairen die per boot in de haven van San Francisco terugkeren uit de oorlog in Vietnam. In 2002 zingt Scott McKenzie het nummer tijdens een herdenking bij de Vietnam Memorial Wall in Washington.


The Eagles beginnen op 27 Mei 1994, met een optreden in Irvine in Californie, aan een reunietournee. Het is voor het eerste sinds veertien jaar dat The Eagles weer gezamelijk op het podium staan.


Prins_rupert_loewensteinOp 27 Mei 2007 wordt door het management van The Rolling Stones bekend gemaakt dat Prins Rupert Loewenstein stopt als de boekhouder van de groep. De Londense bankier van Beierse adellijke afkomst heeft de band dan 37 jaar onder zijn financiele hoede gehad. Naar schatting hebben de Stones in deze periode anderhalf miljard euro verdiend.  Prins Rupert Loewenstein is sinds 1971 bankier in Londen en is zijn werkzaamheden begonnen toen The Rolling Stones problemen kregen met hun verschillende managers.


Jacqueline_govaert_pinkpop_2007Op het evenemententerrein van Megaland in Landgraaf, Limburg wordt op 27 Mei 2007 de tweede dag van het Pinkpop Festival gehouden. Het is voor de 20ste keer dat Pinkpop in Landgraaf plaatsvind. De presentatie is voor de radio in handen van Giel Beelen en Eric Corton terwijl Dolf Jansen dit voor de televisie voor zijn rekening neemt. Net als in 2006 is deze 28ste editie van het Pinkop Festival met 62.000 bezoekers compleet uitverkocht. Prijzen in 2007 zijn: 3 dagen met camping €115,00, Pinkstermaandag € 69,00, dagkaart zondag: € 69,00, dagkaart zaterdag; € 59,00. Het optreden van Amy Winehouse die om 20.15  zou optreden gaat niet door vanwege "ziekte" van de Britse zangeres. Krezip wordt in allerijl gevraagd om haar plaats in te nemen. In Haarlem rinkelt dan rond 14.00 uur de telefoon. Krezip-zangeres Jacqueline Govaert neemt op: "Kun je om 20.15 uur op Pinkpop zijn?", is de boodschap. Maar Krezip heeft al een optreden op het Elastiek Muziek festival in Hilvarenbeek. Roel van Velzen is Krezip echter goed gezind en wil wel van plek ruilen in de line-up. Precies drie kwartier voordat Krezip opmoet, arriveert het vijftal daarom in Landgraaf. De Tilburgse band opent met Rehab, de single hit van Amy Winehouse. "In de bus naar Pinkpop werd dat idee geboren", aldus gitariste Anne Govaert. Het publiek voor het John Peel Stage waardeert de korte cover met een daverend applaus. "Toen dacht ik wel even shit, die vibe moeten we nog een uur vasthouden", zegt zangeres Jacqueline Govaert. Andere bands die naast Krezip te beluisteren en te zien zijn op de 2e dag van Pinkpop zijn: The Nightwatchman, Ozark Henry, Gabriel Rios, Paolo Nutini, Gogol Bordello, Razorlight, Maximo Park, Ilse Delange, Iggy & The Stooges, Lostprophets, Snow Patrol en Muse.


AmsterdamDe Amerikaanse groep Venice rond op 27 Mei 2006, in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente in Amsterdam, de opnamen af van hun album Amsterdam. Deze opnamen zijn op 18 Mei 2006 begonnen. Het album Amsterdam van Venice ligt vanaf 18 September 2006 in de platenwinkel. In de week van 18 September is het album ook De Radio 2 CD. Amsterdam van Venice komt op 23 September 2006 binnen op de achtste plaats in de Mega Album Top 100. De 8ste plaats is ook de hoogste notering die het album haalt, een week later zakt Amsterdam al naar zeventien.SutchOp 27 Mei 1964 begint de Engelse zeezender Radio Sutch met officiele uitzendingen. Eigenaar is Screaming Lord Sutch (David Edward Sutch) (foto), die speciaal hiervoor het fort Shivering Sands in de monding van de Theems geenterd heeft. Uiteraard begint de eerste uitzending met Jack The Ripper, een plaat van Screaming Lord Sutch zelf. Op 30 september 1964 is het zeezender-avontuur alweer voorbij wanneer Screaming Lord Sutch zijn handel verkoopt aan Rex Calvert. Die verandert de naam Radio Sutch in Radio City. Lord Sutch pleegt op 16 Juni 1999 zelfmoord. David Edward Sutch is 58 jaar geworden.


Richard Fairbrass raakt op 27 Mei 2007 bij een demonstratie voor homorechten in Moskou, Rusland gewond. De zanger van Right Said Fred krijgt van tegenstanders een klap op zijn linkeroog. De demonstranten willen een petitie overhandigen aan de burgemeester van Moskou, wat wordt verhinderd door de politie. Veel demonstranten, waaronder politici uit Duitsland, Italixc3xab en Rusland, worden opgepakt.


Michael_jackson_legend_awardMichael Jackson ontvangt op 27 Mei 2006, tijdens de uitreiking van de Japanse MTV Awards in Tokio, de Legend Award. Het is voor Jackson de eerste keer sinds maanden dat hij in het openbaar verschijnt. "I thank all the people who believed in me. I believe in you. I thank my children, Paris, Prince, and Blanket, who have been there for me. I'd like say to the Japanese people from the bottom of my heart, 'I love you very, very much. I thank the fans around the world and I thank the fans in Japan. I promised myself I wouldn't be emotional when I got up here. I think you are very sweet, generous and kind people. I thank all the people who believed in me. I believe in you." aldus een geemotioneerde Michael Jackson.


Door de Amerikaanse omroep NBC wordt op 27 Mei 1961 het televisiedrama The Deputy uitgezonden. Hierin maakt de zanger Johnny Cash zijn acteerdebuut.


Jan_deanSurf City van Jan & Dean ligt vanaf 27 Mei 1963 in de Amerikaanse platenwinkels. Op de B-kant van Surf City staat het nummer She's My Summer Girl. Zowel Surf City als She's My Summer Girl zijn op 23 April 1963 opgenomen in de Gold Star Recording Studio in Hollywood. Brian Wilson van The Beach Boys verzorgt de achtergrondvocalen. Surf City van Jan & Dean komt op 15 Juni 1963 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 20 Juli 1963 twee weken op de eerste plaats.


Duiveltjes_medaille_Op 27 Mei 2006 worden in De Melkweg in Amsterdam voor de 4e keer De Duiveltjes uitgereikt, een muziekprijs van het Nationaal Popinstituut voor de beste Nederlandse popmuzikanten. Meer dan duizend muzikanten hebben via de website van het Nationaal Popinstituut hun stem uitgebracht. De prijzen worden uitgereikt door Koos van Dijk, de voormalige manager van Herman Brood. Winnars zijn: producer/deejay Junkie XL, drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring, toetsenist Pim Kops van De Dijk, gitarist Dennis Huige van Racoon, bassist Bart Geevers van Peter Pan Speedrock en zangeres Anneke Giersbergen van The Gathering. 013 in Tilburg wordt voor de 2e keer uitgeroepen tot beste het poppodium van Nederland. De Duiveltjes hebben hun naam te danken aan Robert Johnson (1911-1938). De beeldjes zijn een verwijzing naar de legende rond deze Amerikaanse blueszanger/gitarist die zijn ziel zou hebben verkocht aan de duivel om de beste gitarist ter wereld te worden.


U2 laat op 27 Mei 1987 in Rome de grond letterlijk beven. Tijdens een concert in het Flaminio Stadio produceert de geluidsinstallatie van de groep zoveel geluid, dat in twee naburige wijken het aardbevingsalarm afgaat. De telefooncentrales van allerlei plaatselijke overheidsinstanties krijgen een stormvloed aan telefoontjes te verwerken, afkomstig van mensen die er over klagen dat hun meubels beginnen te trillen door het geluid.


The_whoThe Who staat op 27 Mei 1967, samen met Cream, in The Pembroke College May Ball in Oxford. Niet gewend aan een ongeintereseerd publiek van debutantes en 1e jaars studenten, gooit Keith Moon zijn drumstel over het podium. Daarbij verrekt hij zeer ernstig een buikspier. Onwetend van wat de blessure kan aanrichten, speelt Keith Moon de set uit. De volgende dag tijdens een opname sessie klapt hij met een ondraaglijke pijn in elkaar. Hij wordt met spoed naar het St. George's Hospital op Hyde Park Corner vervoerd, voor een hernia operatie. Op 4 Juni 1967 wordt Keith Moon weer uit het ziekehuis ontslagen.


Van Cliff Richard verschijnt op 27 Mei 1989 het nummer The Best Of Me als zijn 100ste single. Op de B-kant staat Move It, Cliff Richard's eerste hit uit 1958. The Best Of Me komt op 10 Juni 1989 de Engelse hitparade binnen, en komt tot de tweede plaats. In Nederland komt The Best Of Me niet verder dan de tipparade.


Op 27 Mei 1973 lijken de dagen van de beroemde Cavern in Liverpool geteld wanneer de club deuren moet sluiten. De gemeente besluit om Matthew Street, waar de Cavern is gevestigd, te reorganiseren. Men wil de Merseyside-ondergrondse uitbreiden. Bovengronds wordt een groot parkeerterrein aangelegd. Cavern-eigenaar Roy Adams bouwt een nieuwe Cavern precies tegenover de oude locatie. Hij noemt deze club The Revolution, die in 1974 wordt geopend. In 1976 wordt de naam veranderd in Cavern Club.


Op een school in Coventry in Engeland worden op 27 Mei 1964 elf jongens naar huis gestuurd. De reden is dat zij hetzelfde kapsel hebben als Mick Jagger.


FerryOp 27 Mei 1976 wordt op Hilversum 3 bij de TROS de allereerste Europarade uitgezonden. Ferry Maat is van vier tot zes uur 's middags, de presentator van deze nieuwe hitparade. Hugo van Gelderen, chef Hilversum 3 van de TROS, is geestelijk vader van de Europarade. Van Gelderen is twee maanden half Europa doorgereisd om met radiostations te overleggen over de levering van gegevens voor de Europarade. Naast deze nieuwe Europese lijst begint de TROS op 27 Mei 1976 met De Polderpopparade, een hitparade met de bestverkochte Nederlandse producties. Ad Roland is de presentator. Bovendien lanceert de omroep op deze dag de TROS Paradeplaat. De eerste is S-S-S-Single Bed van Fox.


Frank Sinatra staat op 27 Mei 1965 in een studio in Los Angeles voor de opname van het nummer September Of My Years. Het door Sammy Cahn en Jimmy van Heusen geschreven September Of My Years is de titelsong van zijn nieuwe album. September Of My Years komt op 21 Augustus 1965 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de vijfde plaats. September Of My Years wint een Grammy Award als de beste LP van 1965.


Helga van Leur is op 27 Mei 2007 de winnares van de finale van het televisieprogramma Dancing With The Stars dat door RTL 4 wordt uitgezonden. Samen met haar danspartner Marcus van Teijlingen verslaat de weervrouw de Belgische acteur Christophe Haddad en zijn danspartner Ilse Lans. Tijdens deze rechtstreekse door Ron Brandsteder en Sylvana Simons gepresenteerde televisie-uitzending treedt de Spaanse zanger Enrique Iglesias op.


Jack_bultermanJack Bulterman overlijdt op 27 mei 1977. Jacques Cornelis Bulterman wordt op 27 September 1909 in Amsterdam geboren. Al op jonge leeftijd maakt hij deel uit van een straatorkest. Na zijn opleiding aan de Openbare Handelsschool blijft hij actief in de muziek: als pianist in het bandje de Mixed Pickles en daarna in zijn eigen groep de Blue Bees. Bulterman is korte tijd werkzaam voor de Philips Persdienst maar besluit uiteindelijk toch voor een carriere in de muziek te kiezen. Eén van zijn allereerste composities is Dag Schatteboutje uit 1931. In 1933 gaat Bulterman als trompettist spelen in het orkest van John van Brück. Twee jaar later wordt als tweede trompettist lid van het The Ramblers. Voor dit dansorkest schrijft hij ook composities en arrangementen. In de jaren vijftig treedt Jack Bulterman in dienst van de platenmaatschappij Phonogram. Hier staat hij aan de wieg van het succes van ondermeer The Blue Diamonds (foto met in het midden Jack Bulterman), Ria Valk, Anneke Gronloh, Willeke Alberti, Johnny Lion en Rob de Nijs. Jack Bulterman is 67 jaar geworden.


Barry en Robin Gibb ontvangen op 27 Mei 2004 op Buckingham Palace in Londen van Prins Charles de versierselen als Commanders Of The British Empire (CBE). Namens hun overleden broer Maurice Gibb, neemt diens zoon Adam de eretitel in ontvangst. Die is tot tranen toe geroerd. Ook Barry Gibb is zichtbaar diep onder de indruk. Prins Charles toont alle begrip voor deze emotionele reacties.


Venus_and_mars_van_paul_mccartney_wVanaf 27 Mei 1975 ligt het album Venus And Mars van Paul McCartney & Wings in de platenwinkel. Venus And Mars komt op 14 Juni 1975 de Billboard-albumlijst binnen. In de week van 19 juli 1975 staat Venus And Mars op de eerste plaats. Drie dagen na de Amerikaanse release verschijnt het album ook in Europa op de markt. In Nederland bereikt het album de tweede plaats in de LP Top 50. Paul McCartney & Wings zijn op 16 januari 1975 in de Sea-Saint Studio van Allen Toussaint in New Orleans aan de opnamen van Venus And Mars begonnen. De groep bestaat, naast Paul en Linda McCartney, uit de gitaristen Denny Laine en Jimmy McCulloch en drummer Joe English. Zij worden op Venus And Mars bijgestaan door Tom Scott, Dave Mason en Allen Toissaint. Naast de titelsong staan op deze LP Rock Show, Love In Song, You Gave Me The Answer, Magneto And Titanium Man, Letting Go, Venus And Mars (Reprise), Spirits Of Ancient Egypt, Medicine Jar, Call Me Back Again, Listen To What the Man Said, Treat Her Gently/Lonely Old People en Crossroads.


LekkerfoutbokaalHans Bouwens (2e links) krijgt op 27 Mei 2005, uit handen van 3FM KRO discjockey Paul Rabbering (2e rechts), een erebokaal voor zijn hele oeuvre als "Meest Lekker Foute Artiest". Bouwens, beter bekend onder zijn artiesten naam George Baker, is gekozen door de luisteraars van het programma Rab Radio van Paul Rabbering. "Gelukkig namen de artiesten het allemaal positief op, want hun plaat wordt immers niet alleen als 'lekker' maar ook als 'fout' bestempeld. Iedereen stond ons echter enthousiast te woord. Blijkbaar zagen ze de humor van ons initiatief wel in", aldus Paul Rabbering. De beker voor De Foutste Artiest gaat naar Bobby Farrell (links), de zanger/danser van Boney M. Het Foutste Duo is Modern Talking, vooral dankzij hun liedje You're My Heart You're My Soul. Captain Jack wordt gekozen tot Foutste Mannelijke Artiest en Whigfield tot Foutste Vrouwelijke Artiest. De prijzen worden uitgereikt door Jacques D'Ancona (rechts).


Declan McManus treedt op 27 Mei 1977 voor het eerst op als Elvis Costello. Hij maakt zijn live-debuut in de Nashville Club in London.


Muziek Jarige Op 27 Mei

1935: Ruby Lewis - The Drifters († 10 Mei 1964)
1935: Ramsey Lewis - Toetsenist USA
1939: Don Williams - Country Zanger USA
1943: Cilla Black (Priscilla White) - Zangeres Engeland
1945: Bruce Cockburn - Zanger Canada
1947: Marty Kristian - The New Seekers
1947: Peter Knight - Steeleye Span Viool
1948: Peter Sears - Jefferson Starship
1949: James Mitchell - The Detroit Emeralds Zanger
1956: Neil Finn - Split Enz & Crowded House Gitaar/Zang
1957: Eddie Harsch - The Black Crowes Toetsen
1957: Susan Dallion - Siouxsie & The Banshees Zangeres
1966: Sean Kinney - Alice In Chains
1971: Lisa Lopes (Left- Eye) - TLC Zangeres († 26 April 2002)
1975: Dre (Andre Benjamin) - The Outkast Rapper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten