Zoeken in de muziekgeschiedenis

20 mei 2012

Muziekgeschiedenis van 21 Mei

Anyway_anyhow_anywhereDe nieuwe single van The Who ,het nummer Anyway Anyhow Anywhere met op de B-kant Daddy Rolling Stone wordt op 21 Mei 1965 uitgebracht. In Engeland worden er 88.000 exemplaren van verkocht wat een 10e plaats in de hitlijsten oplevert. In Amerika wordt de single op 5 Juni 1965 uitgebracht. Daar staat op de B-kant staat het nummer Anytime You Want Me. Amerika is nog niet onder de indruk van The Who, het nummer haalt zelfs de Billboard Hot 100 niet. 's avonds treedt The Who ter ondersteuning van de release op in het programma Ready Steady Goes Live. De aflevering wordt gepresenteerd door Cathy McGowan en David Goldsmith. Andere artiesten zijn die avond: The Four Tops, Connie Francis en Ronnie Jones. In Nederland is Anyway Anyhow Anywhere een bescheiden hitje, met een 28ste plaats in de Top 40.


Op 21 Mei 1994 maakt The Wonder Stuff bekend dat zij uit elkaar gaan. Tijdens het Phoenix Festival in Juli 1994 wordt er door Miles Hunt (zang/gitaar), Malcom Treece (gitaar/zang), Martin Gilks (drums) en Martin Bell (viool/banjo) voor de laatste keer opgetreden.


Tijdens het op 21 Mei 2005 gehouden Tiger Jam, het jaarlijkse benefietconcert van de golfer Tiger Woods, is Stevie Wonder de top-attractie. De achtste editie van dit benefietconcert vindt plaats in het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas. Stevie Winder speelt en zingt ondermeer: Superstition, Master Blaster (Jammin'), Higher Ground, Sir Duke, Signed Sealed Delivered I'm Yours, Overjoyed en Ribbons In The Sky. Ook The Counting Crows verlenen aan het benefietconcert hun medewerking. "Stevie Wonder is een muzikale legende. Het windt mij op dat hij de top-attractie is van Tiger Jam VIII. Ook sociaal is hij erg begaan", aldus Tiger Woods. Het benefietconcert van Tiger Woods levert jaarlijks minimaal één miljoen dollar op voor zijn stichting. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor een open leercentrum in Anaheim in Californie, vernoemd naar de golfer. Er zijn zeven klaslokalen, een computerafdeling, een multimedia-centrum en een aula voor 250 bezoekers.


OhioOp 4 Mei 1970 protesteren studenten op de campus van de Kent State University tegen de Amerikaanse invasie in Cambodja. Als de politie op de campus arriveert, breken er rellen uit waarbij vier doden vallen. Neil Young is erg onder de indruk van de gebeurtenissen en schrijft er het nummer Ohio over. Op 21 Mei 1970 wordt Ohio door David Crosby, Stepen Stills Graham Nash en Neil Young op de plaat gezet. Ohio komt op 27 Juni 1970 de Billboard Hot 100 binnen, en bereikt een veertiende plaats. In Nederland komt Ohio op 18 Juli 1970 binnen in de Nederlandse Top 40, en staat op 1 Augustus 1970 eveneens de 14e plaats.


Nadat een dag eerder, tijdens de opnamen van Under The Boardwalk door The Drifters, hun lead- zanger Rudy Lewis op 27-jarige leeftijd aan een hartaanval overlijdt wordt op 21 Mei 1964, in de Atlantic Studio in New York, het nummer alsnog opgenomen. De lead-zang wordt nu gedaan door Johnny Moore. Under The Boardwalk komt op 27 Juni 1964 de Billboard Hot 100 binnen, en haalt een vierde plaats.


Bij een inbraak op 21 Mei 1980 in The Electric Ladyland Studios aan de 52 West 8th St. in New York worden vijf gouden LP's van Jimi Hendrix gestolen.


Im_breathless_van_madonnaVanaf 21 Mei 1990 ligt het album I'm Breathless van Madonna in de platenwinkels. De nummers op dit album zijn gedeeltelijk afkomstig van de soundtrack van de film Dick Tracy, waarin Madonna samen met Warren Beatty de hoofdrol speelt. I'm Breathless komt op 9 Juni 1990 de Billboard-albumlijst binnen, en haalt de tweede plaats. In Nederland weet I'm Breathless de 8ste plaats te halen in de Album Top 100. OP het album staan de volgende nummers: He's A Man, Sooner Or Later, Hanky Panky, I'm Going Bananas, Cry Baby, Something To Remember, Back In Business, More, What Can You Lose, Now I'm Following You (Part I), Now I'm Following You (Part II) en Vogue.


Tommy_eyreProducer en Arrangeur Tommy Eyre overlijdt op 21 Mei 2001 aan de gevolgen van kanker. Tommy Eyre is niet alleen producer en arrangeur, maar is ook aktief als organist. Zo is hij ondermeer te horen op de originele versie van het nummer With A Little Help From My Friends van Joe Cocker. Ook is Tommy Eyre op orgel te horen op Baker Street van Gerry Rafferty. Tommy Eyre heeft als producer en arrangeur ondermeer met de volgende groepen en artiesten gewerkt: The Sensational Alex Harvey Band, The Joe Cocker Band, Greg Lake Band, Gary Moore, George Harrison, Dusty Springfield, B.B. King en Wham. Bij Wham is Tommy Eyre ook nog eens drie jaar lang muzikaal leider geweest. Tommy Eyre is getrouwd met de violiste Scarlet Riviera, die ondermeer op het album Desire van Bob Dylan te horen is. Tommy Eyre is 51 jaar geworden.


One_night_in_bangkokHet Thaise departement voor massacommunicatie doet op 21 Mei 1985 het nummer One Night In Bangkok, de hit van Murray Head in de ban. One Night In Bangkok is afkomstig uit de Musical Chess, geschreven door de beide B's uit Abba (Benny Andeson en Bjorn Ulvaeus) in samenwerking met tekstschrijver Tim Rice. De songtekst zou "misstanden over de Thaise samenleving in de hand werken". Bovendien zou het nummer geen respect laten blijken voor het Boeddhisme.


Op 21 Mei 1994 treedt Marie Frederiksson in het huwelijk met Michael Boylos. De plechtigheid vindt plaats in besloten kring in het kerkje van Östra Ljungby in Zuid-Zweden. Grote afwezige bij het huwelijk is Per Gessle, de muzikale partner van zangeres Marie Frederiksson in het duo Roxette.


Youre_my_world_guys_n_dollsYou're My World van The Guy's 'n Dolls komt op 21 Mei 1977 op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Het nummer is van oorsprong Italiaans, en is in 1963 door Umberto Bindi als Il Mio Mundo al opgenomen. Een jaar later maakt Carl Sigman er een Engelse vertaling voor, waarmee Cilla Black in 1970 een Engelse Nr. 1 scoort. In het voorjaar van 1977 verschijnen gelijktijdig twee versies van You're My World; die van The Guys 'n Dolls en die van de Amerikaanse zangeres Helen Reddy. De versie van Helen Reddy bereikt de Amerikaanse Top 30.


Wonder_stev_fingertip_Op 21 Mei 1963, acht dagen na zijn dertiende verjaardag, neemt Little Stevie Wonder in het Regal Theatre in Chicago het live album The 12-Year-Old Genius op. Little Stevie is in 1961 door Berry Gordy bij Motown binnen gehaald, nadat hij is ontdekt door een lid van Smokey Robinson's Miracles. Zijn eerste twee albums floppen echter en zijn carrixc3xa8re is nog niet echt van de grond gekomen. Daar komt met het live album en de bijbehorende single Fingertips Part Two echter snel verandering in. Omdat Fingertips aan de lange kant is, wordt het liedje voor de single verdeeld over een A-kant (Fingertips Partt One) en een B-kant (Fingertips Part Two). Fingertips Part Two wordt echter door de Amerikaanse radiostations tot A-kant uitgeroepen. De single komt op 22 Juni 1963 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 10 Augustus 1963 drie weken bovenaan. Ook het album weet de eerste plaats te halen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Billboard hitparade dat een artiest gelijktijdig op nummer 1 staat in zowel de single als in de album lijst.


Op 21 Mei 2003 vliegt Ike Turner naar Tokyo, om deel te nemen aan een blues festival. Bij aankomst op het Kansai International Airport wordt de 71 jaar oude zander echter door de immigratiedienst aangehouden. Hij mag het land niet in, wegens een veroordeling voor cocaine bezit in Amerika, in 1990. Na vijf uur lang te zijn ondervraagd, kan hij beginnen aan zijn terugreis. Zijn groep speelt op het festival zonder hem.


Joe Strummer, gitarist en zanger van The Clash wordt op 21 Mei 1980 door de Duitse politie gearresteerd. Tijdens een moeizaam verlopend optreden in Hamburg, slaat de zanger met zijn gitaar iemand uit het publiek op zijn hoofd. Strummer wordt vrijgelaten nadat een alcohol test negatief uitvalt.


Twee zogenaamde concert promoters worden op 21 Mei 1974 gearresteerd door de politie in Amerika, voor oplichting met kaartjes voor een Elten John concert. Fans kunnen via een mail postorderbedrijf tickets bestellen voor Elten John (Elten met een E ipv een O). Na klachten doet de politie een inval en neemt voor ruim $12.000 aan cheques in beslag.


BrianjonesOp de vroege ochtend van 21 Mei 1968 doorzoekt de Engelse politie de flat van Rolling Stones gitarist Brian Jones aan de King's Road in Londen, en vindt in een slaapkamerkast een verdachte bruine substantie. Jones, die in December 1967 een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden krijgt opgelegd voor zijn eerste overtreding, wordt gearresteerd voor het bezit van cannabis en nog dezelfde dag voorgeleid bij de Marlborough Street Magistrates Court. Hij wordt een paar uur later, na het betalen van £200, weer op borgtocht vrijgelaten en trekt zich terug in Keith Richard's huis in West Wittering om alle media aandacht te ontlopen.


The Wedding Present begint op 21 Mei 1991 aan een 6 daagse tour door Engeland met een optreden in het Marcus Garvey Centre in Nottingham. In het voorprogramma staat de groep Buffalo Tom. Destiny's Child staat vanaf 21 Mei 2002 drie avonden in Ahoy' Rotterdam. De Nederlandse groep Re-Play verzorgt het voorprogramma. MTV-Nederland zendt één van deze concerten van Destiny's Child rechtstreeks uit op televisie.


Chuck Berry neemt op 21 Mei 1955, in de Chess Studio in Chicago, de single Maybelline op. Het is voor Chuck Berry zijn allereerste single. Op de B-kant staat Wee Wee Hours. Maybelline komt op 20 Augustus 1955 de Billboard Top 100 binnen, en haalt de vijfde plaats.


FreeFree maakt op 21 Mei 1971 bekend dat zij er mee op houden. Na 4 jaar houdt de groep het, vanwege muzikale meningsverschillen, voor gezien. De leden gaan hun eigen weg. Zanger Paul Rodgers begint de groep Peace, bassist Andy Fraser gaat met vrienden onder de naam Toby verder en gitarist Paul Kossoff begint samen met drummer Simon Kirke, de Amerikaanse toetsenist John 'Rabbit' Bundrick en de Japanse bassist Tetsu Yamauchi de groep Kossoff,Kirke,Tetsu & Rabbit. In de loop van 1972 komen de originele leden echter weer bijelkaar, voor een soort afscheidstournee door Engeland. Dat bevalt zo goed, dat Free weer de studio ingaat voor een nieuw album, Free At Last. Daarna beginnen de moeilijkheden opnieuw, en uiteindelijk stopt Free in 1973 definitief.


Brenda Lee staat op 21 Mei 1961 in een studio in Nashville, Tennessee voor de opname van het nummer Dum Dum. Het door Jackie De Shannon en Sharon Sheeley gesachreven nummer wordt in Amerika door platenmaatschappij Decca Records uitgebracht, en bereikt een vierde plaats in de Billboard Hot 100.


Shaffy Cantate met Ramses Shaffy, Liesbeth List, Het Trio Louis van Dijk en een zanggroep (bestaande uit Marjol Flore, Sylvia Alberts, Thijs van Leer en Eelko Nobel) staan op 21 en 25 Mei 1968 in Felix Meritis in Amsterdam. Een live-registratie wordt later in 1968 op LP uitgebracht. In Oktober 2002 verschijnen de opnamen ook op CD.


Annie_mg_schmidtIn Amsterdam overlijdt, één dag na haar verjaardag, op 21 Mei 1995, de schrijfster Annie M.G. Schmidt. Anna Maria Geertruida Schmidt wordt op 20 Mei 1911 in Kapelle, Zeeland geboren als dochter van een dominee. In 1938 verschijnt haar eerste werk. Voor het christelijk letterkundig tijdschrift Opwaartse Wegen schrijft zij twee verzen. Na de Tweede Wereldoorlog gaat Annie M.G. Schmidt bij Het Parool in Amsterdam werken. Haar taak is het opzetten van de afdeling documentatie. Ze stelt mappen samen met artikelen en informatie over uiteenlopende onderwerpen. Met haar bibliotheekachtergrond lijkt Annie de geschikte persoon voor de klus. Ze bouwt het archief op via het zogenaamde decimaal coderingssysteem, dat ze heel ingenieus weet aan te passen voor een krant. Maar omdat ze van nature nogal slordig is, raakt er voortdurend van alles zoek. Regelmatig drijft ze daarmee redacteuren tot wanhoop. Naast het werk voor documentatie, had ze ook redactionele taken. Een tijd lang bewerkt ze astrologische gegevens voor de rubriek Wat de Sterren ons Zeggen. Op 24 December 1946 wordt haar eerste kinderversje in de krant geplaatst. In de jaren daarna zal ze steeds meer gaan publiceren. Voor een cabaretuitvoering op een personeelsavond van deze krant schrijft zij een paar teksten en componeert zij voor een aantal liedjes ook de muziek. Zij speelt zelf mee. De voorstelling is zo'n succes dat het cabaret ook elders gaat optreden onder de naam De Inktvis. De teksten van Annie M.G. Schmidt worden vrijwel meteen gekocht door bekende cabaretiers als Wim Kan, Cor Ruys en Wim Sonneveld. In 1950 verschijnt haar eerste bundel kinderversjes, Het Fluitketeltje. Hierna volgt een overweldigende stroom publicaties. Versjes, verhaaltjes, columns, kinderboeken, radio-soaps, cabaretteksten, televisieseries, toneelstukken en musicals. Annie M.G. Schmidt is 84 jaar geworden.


Nadat hij op 11 Mei 1981 in Miami, Florida is overleden aan de gevolgen van een hersentumor, wordt reggae-zanger Bob Marley op 21 Mei 1981 in St. Anna op Jamaica begraven.


Destiny's Child staat vanaf 21 Mei 2002 drie avonden in het sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse groep Re-play. MTV-Nederland zendt één van deze concerten van Destiny's Child rechtstreeks op de televisie uit.


Op 21 Mei 2004 geeft Raymond van het Groenewoud een concert in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Het optreden wordt opgenomen door het tweede Belgische televisienet Canvas. Begin 2005 verschijnen er onder de naam Live In Antwerpen een CD en een DVD van deze live-registratie.


Vaughn_monroeVaughn Monroe overlijdt op 21 Mei 1973, in zijn woonplaats Stuart in Florida. Vaughn Monroe wordt geboren op 7 Oktober 1911 in Akron, Ohio en treedt met zijn orkest in de jaren veertig op in talloze radioprogramma's en bioscoopfilms. Tijdens zijn muzikale carierre scoort Vaugh Monroe een groot aantal nummer 1 hits in Amerika, waaronder: There I Go (1940), My Devotion (1942), There! I've Said It Again (1945), Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! (1945), Ballerina (1947), (Ghost) Riders In The Sky (1949) en Someday (1949). Vaughn Monroe is 61 jaar geworden.


Que_sera_seraVanaf 21 Mei 1956 ligt in Amerika de single Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be) van Doris Day in de platenwinkel.. De zangeres/actrice heeft dit nummer op 24 Februari 1956 in Hollywood opgenomen. Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be) is geschreven door Jay Livingston en Ray Evans voor de, door Alfred Hitchcock geregiseerde, film The Man Who Knew Too Much. In deze remake van The Man Who Knew Too Much 1934 spelen Doris Day en James Stewart de hoofdrollen. Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be) levert Jay Livingston en Ray Evans een Oscar op voor Best Song. De single komt op 23 juni 1956 de Billboard Top 100 binnen, en haalt een tweede plaats.


Postzegels_bznDe leden van BZN ontvangen op 21 Mei 2007 een eigen set postzegels. De speciale zegels worden hen overhandigd door postbode Siemen (een rol van Joep Onderdelinden) uit de kindertelevisieserie Zaai. De BZN-postzegelset, ontworpen door Valentin Ocheda, bestaat uit een speciaal ontworpen boekje met daarin een hitoverzicht, foto's en postzegels van de individuele bandleden en de hele band samen. BZN geeft op 16 Juni 2007 in Ahoy in Rotterdam hun afscheidsconcert. Na 41 jaar gaat de Volendamse groep uit elkaar. Zanger Jan Keizer en zangeres Carola Smit beginnen beide een solo carriere.


Tijdens een optreden van Carole King in Boston wordt op 21 Mei 1973 een live-registratie gemaakt van Smackwater Jack. Het duurt echter tot eind 1999 voordat dit live-nummer wordt uitgebracht. Smackwater Jack staat als één van de twee bonus-tracks op het album Tapestry dat opnieuw op CD wordt uitgebracht. De andere bonus-track is het nummer Out In The Cold, wat opgenomen is tijdens de Tapestry sessions op 11 Januari 1971 in de A&M Recording Studios in Los Angeles.


Bette_midler_johnny_carsonOp 21 Mei 1992 wordt door NBC-TV de allerlaatste Tonight Show met Johnny Carson uitgezonden. De Tonight Show heeft Johnny Carson drie huwelijken gekost, respectievelijk met: Joan Wolcott, Joanne Copeland en Joanna Holland. Dertig jaar lang kijken elke avond zo'n twaalf miljoen mensen naar de talkshow. Johnny Carson ontvangt in de dertig jaar dat hij het programma presenteerd meer dan 24.000 gasten. In de allerlaatste Tonight Show is Bette Midler de enige gast. Bette Midler (foto met Johnny Carson) zingt zeven nummers, waaronder een duet met Johnny Carson. Met betraande ogen neemt hij afscheid met de woorden: "I bid you a very heartfelt good night.". Hierna volgt een staande ovatie. Johnny Carson wordt opgevolgd door Jay Leno. Op 23 Januari 2005 overlijdt Johnny Carson op 79-jarige leeftijd in het Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles.


De R.I.A.A. (The Recording Industry Association Of America) maakt op 21 Mei 1995 bekend dat van het album Born In The USA van Bruce Spingsteen in de afgelopen elf jaar in Amerika ruim vijftien miljoen exemplaren zijn verkocht. In de lijst van bestverkochte albums in de Verenigde Staten staat Bruce Springsteen hiermee op de derde plaats. De lijst van bestverkochte albums wordt aangevoerd door Thriller van Michael Jackson met 24 miljoen exemplaren, gevolgd door Rumours van Fleetwood Mac waarvan er 17 miljoen over de toonbank zijn gegaan.


Earlscourt1976Op 21 Mei 1976 beginnen The Rolling Stones aan het eerste van zes concerten in het Earls Court in Londen. De concerten zijn onderdeel van de Europese Tour 1976 die op 28 April 1976 met een concert in de Festhalle in Frankfurt, Duitsland van start is gegaan. Tijdens deze tour geven de Stones 41 concerten in 22 steden verdeeld over 9 landen. 554.000 bezoekers zijn getuige van de shows. Op het podium worden de Stones bijgestaan door percussionist Ollie Brown en toetsenist Billy Preston. Op 29 en 30 Mei 1976 geven The Rolling Stones twee uitverkochte concerten in het Zuiderparkstadion in Den Haag. Het laatste concert van de Europese tour is op 23 Juni 1976 in de stadthalle in Wenen. De Stones spelen tijdens deze tour ondermeer de volgende nummers: Honky Tonk Women, If You Can't Rock Me, Hand Of Fate, Hey Negrita, Ain't Too Proud To Beg, Fool To Cry, Hot Stuff, Star Star, Cherry Oh Baby, Angie, You Gotta Move, You Can't Always Get What You Want, Happy, Tumbling Dice, Nothing From Nothing (Billy Preston), Outa-Space (Billy Preston), Midnight Rambler, It's Only Rock'n Roll, Brown Sugar, Jumpin' Jack Flash en Street Fighting Man.


Pascal Jakobsen, de zanger van Blof, ontvangt op 21 Mei 2000 uit handen van Gerard Cox de Bob Scholte-ring. De Bob Scholte-ring is een onderscheiding die bestemd is voor een zanger/zangeres die het Nederlandse repertoire op een goede, mooie en gedreven manier voor het voetlicht brengt. De gouden zegelring is eigendom geweest van de in november 1983 overleden zanger Bob Scholte.


Helena_paparizou_my_number_oneVanuit het Palace Of Sports in Kiev, de hoofdstad van Oekraine, wordt op 21 Mei 2005 de 50ste editie van het door Maria Efrosinina en Pavlo Shylko gepresenteerde Eurovisie Songfestival uitgezonden. De 23-jarige Griekse zangeres Helena Paparizou, met het nummer My Number One, laat met 230 punten de concurrentie uit 23 landen ver achter zich. Malta (Chiara met het nummer Angel) en Roemenie (Luminita Anghel en Sistem met het nummer Let Me Try) eindigen op de tweede en derde plaats met respectievelijk 192 en 158 punten. Ondanks de zwakke start bij de puntentelling neemt Griekenland halverwege de koppositie van Letland over en laat het daarna geen ander land meer in de buurt komen. Spanje, Groot-Brittannie, Frankrijk en Duitsland worden volledig afgestraft en eindigen op de laatste vier plaatsen. Nederland is er niet bij tijdens de finale. Glennis Grace met het nummer My Impossible Dream weet tijdens de halve finale op 19 Mei 2005 niet verder te komen dan een 15e plaats. Alleen de eerste 10 landen mogen door naar de finale op 22 Mei. De in Zweden opgegroeide Helena Paparizou is al eerder voor Griekenland uitgekomen tijdens het Eurovisie Songfestival. In 2001 eindigt zij, als lid van het duo Antique, op de derde plaats. Met 1,25 miljoen Nederlandse televisiekijkers wordt deze jubileumeditie van het Eurovisie Songfestival aanzienlijk minder bekeken dan voorgaande jaren.


Op 21 Mei 1976 treedt Dennis Wilson in het huwelijk met Karen Perk. Voor de drummer van The Beach Boys is het dan zijn derde huwelijk. Eerder is Wilson getrouwd geweest met Carole Freedman met wie hij twee kinderen heeft; Jennifer en de geadopteerde Scott, en met Barbara Cherren (twee zoons Michael en Carl). Karen Perk is eerder getrouwd geweest met Robert Lamm, de toetsenist van Chicago. In 1980 gaan Dennis en Karen Wilson uit elkaar. Dennis Wilson hertrouwt met Shawn Love met wie hij nog een zoon krijgt; Gage Dennis Wilson. Dennis Wilson overlijdt op 28 December 1983 door verdrinking op 39-jarige leeftijd in Marina Del Rey, Los Angeles.


John_abrahamJohn Abraham Hewson wordt op 21 Mei 2001 in een ziekenhuis in Dublin geboren als zoon van Bono en zijn vrouw Ali. Voor de familie Hewson is het hun vierde kind. Eerder krijgen de zanger van U2 en zijn jeugdliefde op 10 Mei 1989 (de 29ste verjaardag van Bono) dochter Jordan. Op 7 Juli 1991 wordt dochter Memphis Eve geboren. De eerste zoon, Elijah Bob Patricius Guggi Q wordt op 18 August 1999 geboren. Speciaal om de geboorte van John Abraham bij te wonen, heeft Bono de Amerikaanse Elevation-touree van U2 onderbroken. Een aantal concerten worden zelfs uitgesteld en van datum verplaats. "I've had quite a few days of excitement, more than I would have liked, just trying to get home for the baby. We walked off stage in Chicago went straight to the airport and got home to a very cool customer. Y'know Ali is very relaxed and very chilled out and `what's all the fuss'. She was great." aldus Bono. In een interview op 11 Februari 2002 met ShowBizIreland verklaart Ali Hewson dat er niet nog meer kinderen komen: "The house is full enough. No more Kids. That's it we are done and we are very happy. Definitely no more kids we are over run as it is."


Trisha Yearwood treedt op 21 Mei 1994 in Nashville in het huwelijk met Robert Reynolds. Voor de country zangeres is het haar tweede huwelijk. Yearwood is eerder van 1987 tot 1991 getrouwd geweest met Christopher Latham. In 1999 is ook haar huwelijk met Robert Reynolds, de bassist van The Mavericks, voorbij.


Dream_of_a_lifetime_van_marvin_gayeVanaf 21 Mei 1985 ligt het album Dream Of A Lifetime van Marvin Gaye in de platenwinkel. Op dit postuum uitgebrachte album van de op 1 April 1984 vermoorde soulzanger staat oud werk uit de jaren zeventig en twee nummer die na de dood van Marvin Gaye zijn bewerkt. Dream Of A Lifetime komt op 8 Juni 1985 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt de 41ste plaats steken. Op Dream Of A Lifetime staan de volgende nummers: Sanctified Lady, Savage In The Sack, Masochistic Beauty, It's Madness, Ain't It Funny (How Things Turn Around), Symphony, Life's Opera en Dream Of A Lifetime.


Madonna begint op 21 Mei 2006, met een optreden in Los Angeles, Californie aan haar Confessions-tournee. Hierna volgen meer grote steden in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Europa. Deze tournee wordt op 4 september 2006 in de Amsterdam ArenA afgesloten. Jean Paul Gaultier en Arianne Phillips hebben de kostuums voor deze Confessions Tour ontworpen.


Elton John is de eerste Westerse artiest die op 21 Mei 1979 aan een tournee door de USSR begint. Elton John wordt tijdens deze concerten uitsluitend begeleidt door percussionist Ray Cooper. De concerten worden opgenomen voor een tv-special die later onder de naam To Russia With Elton wordt uitgebracht. In 2000 wordt dit concert onder dezelfde naam ook op DVD uitgebracht.


Jim Dale presenteert op 21 Mei 1966 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Als muzikale gasten ontvangt hij The Dave Clark Five, Lonnie Donegan, The Statler Brothers, Johnny Hackett, Buffy Sainte Marie, Kim Cordell, Twice As Much, Marty Wilde en Ken Kirkham. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Muziek Jarige Op 21 Mei

1904: Fats Waller (Thomas Waller) - Blues Zanger USA († 15 Dec. 1943)
1940: Tony Sheridan (Anthony Esmond Sheridan McGinnity) - Zanger Engeland
1941: Ronald Isley - The Isley Brothers Zanger
1943: Hilton Valentine - The Animals Gitaar
1943: John Dalton - The Kinks Bas
1943: Vincent Crane - Atomic Rooster Toetsen († 14 Feb. 1989)
1944: Marcie Blane - Zangeres USA
1944: Wil Van Der Hurk - The Incrowd Toetsen
1948: Leo Sayer (Gerald Hugh Sayer) - Zanger Engeland
1949: Arno Hintjens - Zanger Belgie
1955: Stan Lynch - Tom Petty & The Heartbreakers Drums
1958: Mike Barson - Madness Toetsen
1963: Kevin Shields - My Bloody Valentine Zanger/Gitaar
1963: Tim Lever - Dead Or Alive Toetsen
1964: Martin Blunt - The Charlatans Bas
1972: Notorious B.I.G. (Christopher G. Wallace) - Rapper USA († 9 Maart 1997)
1985: Mutya Buena - Sugababes Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten