Zoeken in de muziekgeschiedenis

3 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 4 April

Don en Phil Everly nemen op 4 April 1965 in een studio in Nashville het door hen zelf geschreven The Price Of Love op. De single haalt in de Engelse hitlijst een tweede plaats. In Nederalnd komt The Price Of Love tot een elfde plaats in de Top 40. Vier jaar later neemt Status Quo als eerste een coverversie van het nummer op voor hun album Pictures Of Matchstick Men. In 1976 neemt Bryan Ferry zijn versie op van The Price Of Love voor het album Let's Stick Together. The Price Of Love wordt samen met de nummers Shame, Shame, Shame, Heart On My Sleeve en It's Only Love uitgebracht als een EP en haalt op 23 Oktober 1976 de achtste plaats in de Nederlandse Top 40.


Op 4 April 1959 wordt bij de BBC de eerste aflevering van Juke Box Jury uitgezonden. In dit nieuwe programma worden nieuw uitgekomen platen besproken door min of meer bekende Britten. Vanaf Juni 1959 wordt Juke Box Jury elke week door de BBC uitgezonden. In Nederland presenteert Herman Stok in de jaren zestig en zeventig bij de VARA een Nederlandse variant op dit programma, onder de naam Top Of Flop. Juke Box Jury is in Engeland een vervolg op Dig This, wat geen succes blijkt en maar drie maaanden wordt uitgezonden.


Elvis Presley is op 3 en 4 April 1960 in de RCA Studios in Nashville om twaalf nieuwe nummers op te nemen. Op 4 April worden in Studio B de volgende nummers op de band vastgelegd: Are You Lonesome Tonight, The Girl Of My Best Friend, Dirty Dirty Feeling, The Thrill Of Your Love, I Gotta Know, Girl Next Door Went A'Walking, I'll Be Home Tonight, Reconsider Baby en Such A Night. Elvis wordt begeleid door Scotty Moore (gitaar), D.J. Fontana en Buddy Herman (drums), Bob Moore (bas), Boots Randolph (saxofoon en Floyd Cramer (piano). Zoals gewoonlijk verzorgen The Jordanaires voor de achtergrondvocalen.


In de Fillmore West in San Francisco is op 4 April 1970 een reunie-concert van Janis Joplin met Big Brother & The Holding Company. De groep is eerder in Juni 1967 met Janis Joplin als zangeres doorgebroken op het Montery Festival in San Francisco.Dit succes maakt de dan 4-jarige zangeres er echter niet veel gelukkiger op. Ze begint zich over te geven aan overvloedig drank en drugsgebruik. Haar ongeremde, uitdagende podiumact maakt haar al gauw een mikpunt van de autoriteiten. Eind 1968 komt het tot een breuk tussen Janis en de rest en als ze in April 1969 voor het eerst naar Europa komt, heeft ze een nieuwe begeleidingsgroep: The Kozmic Blues Band met o.a. ex Big Brother-gitarist Sam Andrew. Op 4 Oktober 1970, ironisch genoeg juist op een moment dat de op het punt van trouwen staande zangeres eindelijk in gelukkiger prive-omstandigheden terecht is gekomen en met The Full Tilt Boogie Band voor het eerst een volledig tevreden stemmende groep muzikanten om zich heen heeft verzameld, overlijdt Janis Joplin in een hotelkamer in Hollywood aan de gevolgen van een overdosis heroine.


De film This Is Elvis gaat op 4 April 1981 tijdens het USA Film Festival in Dallas, Texas in premiere. In de documentaire This Is Elvis worden authentieke beelden afgewisseld met nieuwe opnamen. In de nieuwe opnamen wordt de achttienjarige Elvis Presley gespeeld door David Scott. terwijl Johnny Harra de 42-jarige Elvis Presley speelt. Regisseur van This Is Elvis is Andrew Solt.


U2 staat op 4 April 1987 in het State University Activity Center in Tempe, Arizona. Eigenlijk had U2 hier een dag eerder moeten optreden, maar doordat Bono tijdens het eerste concert op 2 April 1987 last van zijn stem heeft gekregn, is besloten het concert een dag uit te stellen. Tijdens het concert verteld Bono dat Time Magazine een coverstory van U2 gaat maken, en vraagt tegelijkertijd de fotograaf van Time Magazine op het podium om foto's van U2 te maken, met het publiek als achtergrond. Uiteindelijk worden deze foto's niet in het artikel gebruikt, en heeft Time Magazine foto's gebruikt die na afloop backstage zijn gemaakt.


Krezip geeft op 4 April 2005 een geheim straatoptreden als startsein voor de campagne Onderwijs Overwint Armoede van Novib. Het onaangekondigde optreden vindt om 12.00 uur naast Paradiso in Amsterdam plaats. Krezip is ambassadeur van Novib. Het doel van de actie is 100.000 kinderen wereldwijd op school te krijgen. Tot September 2005 gaat Krezip samen met Novib jongeren aansporen een donatie te doen. Dat gebeurt onder meer op festivals zoals Lowlands en Pinkpop. Voor vijf euro kan een kind een half jaar naar school. Bij cultureel centrum De Balie in Amsterdam wordt een teller opgehangen die de stand bijhoudt. Met de eindstand gaat Krezip in September naar de Verenigde Naties in New York. De band wil dan laten zien dat er genoeg draagvlak is onder Nederlanders om onderwijs voor alle kinderen mogelijk te maken. Ruim honderd miljoen kinderen die nu nog geen onderwijs krijgen, moeten in 2015 naar school kunnen. Krezip is begin Maart 2005 naar Ethiopie geweest om onderwijsprojecten te bezoeken.


Let It Be, de plaat ter nagedachtenis aan de ramp met de veerboot Herald Of Free Enterprise die op 6 Maart 1987 in de haven van Zeebrugge in Belgie kapseist, komt op 4 April 1987 op de eerste plaats in de Engelse hitparade. Het initiatief voor de benefietsingle Let It Be wordt genomen door Boy George, de zanger van Culture Club. Op 15 Maart 1987 wordt de benefietsingle Let It Be door Ferry Aid opgenomen. Deze gelegenheids-formatie bestaat uit sterren als Paul McCartney, Kate Bush, Mark Knopfler, Mark King van Level 42, Mel & Kim e.v.a. De productie is in handen van Stock, Aitken & Waterman. De opbrengst van Let It Be is voor de nabestaanden van deze ramp.


Op 4 April 1996 wordt Wilson Pickett gearresteerd wegens het bezitten van cocaine en het schenden van de voorwaarden van een eerdere proeftijd-veroordeling uit 1992. De politie vond de drugs tijdens een doorzoeking van Pickett's woning, nadat ze een melding van huiselijk geweld hadden ontvangen. In juli wordt Pickett's proeftijd door een rechter ingetrokken en moet de zanger alsnog een maand de gevangenis in.


Op 4 April 1915 wordt McKinley Morganfield in Rolling Fork, Mississippi geboren die later wereldberoemd wordt als Muddy Waters. Muddy Waters groeit op bij zijn oma in Clarksdale. Als een volgeling van Son House en Willie Brown maakt hij in 1941 en 1942 in zijn blokhut op Stovall's katoenplantage opnamen voor de Library of Congress. Waters wordt dan beschouwd als een vervanger van de inmiddels overleden Robert Johnson. Bij Aristocrat/Chess in Chicago maakt hij in 1946 zijn eerste commerciele opnamen, die echter niet worden uitgebracht, en komt in 1950 en 1951 het succes met pure plattelandsblues als Rollin' And Tumblin' en Louisiana Blues. In de vroege jaren vijftig zijn het vooral de mondharmonika spelers Walter Horton en Little Walter die Waters' monumentale zang en bottleneck-spel begeleiden. In het midden van de jaren 50 krijgt Muddy Waters' muziek het klassieke karakter van de elektrisch versterkte bluesband door toevoeging van pianist Otis Spann, gitarist Jimmy Rogers en bas en drums. Grote hits zijn Mad Love, I'm Ready en Hoochie Coochie Man. Opvallend is dat Waters zich beperkt tot de vocalen, en het gitaarwerk eerst aan Rogers en later aan Pat Hare overlaat. Rond 1960 is het met de hits gedaan, maar weet Waters zijn reeks briljante opnamen te continueren. Hoogtepunten zijn She's 19 Years Old, She's Into Something en Meanest Woman. Na mislukte pogingen om zijn sound aan nieuwe trends aan te passen keert Waters in 1964 terug naar de bottleneck en het klassieke geluid. Tot aan het einde van zijn leven weet hij de muziek uit zijn gouden bandperiode (1952-1966) op voortreffelijke wijze te brengen. In de jaren zeventig doet Muddy Waters verscheidene keren Nederland aan voor zonder uitzondering voortreffelijke concerten. Muddy's band is de school voor nieuw talent; ook artiesten als James Cotton en Junior Wells leren bij hem het vak. Muddy Waters overlijdt op 30 April 1983 op 68-jarige leeftijd. In 1992 ontvangt hij postuum de Grammy Lifetime Achievement Award.


Gloria Estefan mag op 4 April 1990 het Manhattan Orthopedic Institute Hospital in New York verlaten. De zangeres is op 20 Maart 1990 zwaar gewond geraakt bij een ongeluk met haar tourbus bij Tobyhanna in Pennsylvania. De bus wordt bij slecht weer van achter door een vrachtauto geramd wanneer er gestopt moet worden voor een eerder gebeurd ongeluk. Estefan is op weg naar Syracuse, New York, waar zij samen met haar band The Miami Sound Machine een optreden heeft. Gloria Estefan breekt bij het ongeluk haar rug, haar echtgenoot Emilio heeft hoofdletsel en hun zoon Nayib raakt gewond aan zijn schouder. "The pain was almost unbearable as I was strapped to a board and carried through the hole that used to be the windshield. I could feel the snow on my face and see people looking down at me with fear on their faces." aldus Estefan later in een interview. In allerijl worden de slachtoffers naar het Manhattan Orthopedic Institute Hospital in New York gevlogen. Hier ondergaat Gloria Estefan een vier uur durende operatie. Nadat Gloria Estefan het ziekhuis verlaten heeft zit zij nog maandenlang in een rolstoel. Het lijkt er op dat ze niet meer zou kunnen lopen en dat haar carriere voorbij zou zijn. Dankzij intensieve therapie leert zij weer lopen, en tot verrassing van velen herstelt ze niet alleen, maar maakt ze tien maanden later, op 29 Januari 1991 haar comeback met een optreden tijdens de uitreiking van de American Music Awards in Los Angeles. Na een staande ovatie zingt Gloria Estefan haar nieuwe single, Coming Out Of The Dark.


Ruud en Riem de Wolff, beroemd in Nederland als The Blue Diamonds, moeten zich op 4 April 1962 melden in Grave om hun militaire dienstplicht te vervullen. Ze worden geplaatst bij de Verbindingsdienst. Tijdens hun diensttijd maken ze nog wel platen, maar hun populariteit neemt snel af. Het lukt hen niet om na de diensttijd nog terug te komen, omdat intussen ook de Beatles hebben toegeslagen. Na 1965 hebben The Blue Diamonds geen hits meer. Hun oude successen verkopen echter nog steeds goed en vooral in Duitsland hebben ze nog regelmatig werk. Ruud de Wolff overlijdt op 18 December 2000. Na het overlijden van zijn broer blijft Riem de Wolff optreden, als soloartiest met een begeleidingsband, en als duo met zijn zoon Steffen onder de naam The New Diamonds (foto). Op 29 April 2005 wordt Riem de Wolff benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.


Op 4 April 1964 eindigt een copyright geschil, tussen Garrett Records en Beechwood Music, in het voordeel van de laatstgenoemde. De zaak betrof de hitsingle Surfin' Bird van The Trashmen, op Garrett Records. Volgens de rechter was de plaat een overduidelijke samensmelting van Papa-Oom-Mow-Mow en The Bird Is The Word, twee nummers van The Rivingtons waarvan de rechten door Beechwood werden beheerd.


Het managment van de Britse groep Brinsley Schwarz geeft een groep van 133 toonaangevende journalisten, fotografen en televisiepersoneel op 4 April 1970 een ticket voor het vliegtuig om de groep in de Fillmore East in New York te zien optreden. Brinsley Schwarz treedt daar op in het voorprogramma van Van Morrison. De totale kosten van deze stunt bedragen xGBP3120,000. Erger is dat de hele reis een totale mislukking wordt. Visums worden pas op de dag van vertrek afgegeven, het vliegtuig heeft vertraging en als iedereen bij de Fillmore East arriveerd is het merendeel van de groep of dronken of uitgeput van de reis.


Jimi Hendrix is op 4 April 1967 speciale gast in de eesret uitzending van het BBC programma Dee's Time. Andere gasten zijn Kiki Dee en Cat Stevens. Dee Time wordt gepresenteerd door ex-Radio Caroline-deejay Simon Dee.


Op 4 April 1980 overlijdt de country zanger en componist Red Sovine in Nashville, Tennessee. Hij kreeg in de jaren zestig en zeventig zijn grootste bekendheid met sentimentele nummers als Giddy Up Go, Phantom 309 en Teddybear. De 61 jaar oude Sovine krijgt een fatale hartaanval, terwijl hij met zijn auto onderweg is.


Dominee Martin Luther King wordt op 4 April 1968 doodgeschoten als hij om zes uur 's middags op het balkon staat van het Lorraine Motel in Memphis in Tennessee. James Earl Ray wordt gearresteerd als verdachte. In heel Amerika breken rellen uit die uiteindelijk negenendertig mensen het leven kosten. Ondermeer James Brown roept alle zwarte Amerikanen via de televisie op om kalm te blijven. Vele artiesten herdenken Martin Luther King met speciaal geschreven nummers: People Got To Be Free (The Rascals), If I Can Dream (Elvis Presley), Pride (In The Name Of Love) en MLK (U2), Let 'Em In (Billy Paul), King (UB40) en Happy Birthday van Stevie Wonder. Stevie Wonder is ook degene die er voor zorgt dat er in 1986 de derde maandag van Januari in de Verenigde Staten wordt uitgeroepen tot Martin Luther King Day, de dag dat zijn dood officieel wordt herdacht.


De moeder van Kurt Cobain geeft haar zoon op 4 April 1994 bij de autoriteiten in Seattle op als vermist. Het ontzielde lichaam van de zanger/gitarist van Nirvana wordt op 8 April 1994 in zijn huis in Seattle door een elektricien gevonden. Naast zijn lichaam ligt een geweer en een afscheidsbriefje. Volgens de lijkschouwing heeft Kurt Cobain zich drie dagen eerder door het hoofd geschoten. Kurt Cobain is 27 jaar geworden.


Een gedeelte van de as van de overleden Jerry Garcia wordt op 4 April 1996 door zijn weduwe Deborah en Bob Weir, de gitarist van Grateful Dead, uitgestrooid over de Ganges de heilige rivier in India. Deborah Garcia wil niet van tevoren zeggen op welke plek zij de as zal verspreiden. Zij is bang dat duizenden fans haar achterna reizen en het ritueel verstoren. Het restant van Jerry Garcia's as wordt later deze maand over San Francisco uitgestrooid. De zanger/gitarist van Grateful Dead is op 9 Augustus 1995 in het afkickcentrum Serenity Knolls in San Francisco aan een hartaanval overleden. Jerry Garcia is 53 jaar geworden.


Op 4 April 1968 wordt de single Honey van Bobby Goldsboro goud in Amerika. Binnen drie weken nadat de single is uitgekomen zijn er één miljoen exemplaren verkocht. Honey is geschreven door Bobby Russell, en als eerste door Bob Shane (van het Kingston Trio) op de plaat gezet. Op zijn versie is auteur Bobby Russell te horen op gitaar. Bobby Goldsboro heeft zijn versie van Honey op 30 Januari 1968 opgenomen. Honey komt op 23 Maart 1968 de Billboard Hot 100 binnen, en staat vanaf 13 April 1968 vijf weken op de eerste plaats. Bobby Russell is ook de schrijver van nummers als Little Green Apples en The Night The Lights Went Out In Georgia.


Crosby Stills Nash & Young komen op 4 April 1970 op de eerste plaats in de Billboard albumlijst met het album Deja Vu. Voor Deja Vu kreeg het trio Crosby Stills & Nash hulp van Neil Young. Stephen Stills kende Neil Young nog uit zijn tijd van Buffalo Springfield. Young had als speciale gast al op het Woodstock festival met CS&N gespeeld en die samenwerking was zo goed bevallen dat besloten werd om een album op te nemen. Grootste hit van het album werd het door Graham Nash geschreven nummer Our House, dat in de zomer van 1970 de top bereikte. Joni Mitchell, destijds Graham Nash's vriendin schrijft het nummer Woodstock voor het album. Matthews Southern Comfort heeft later met het nummer Woodstock een grote hit.


Op 4 April 1998 komt Pilgrim van Eric Clapton op een vierde plaats binnen in de alnumlijst van Billboard. Het is voor Eric Clapton zijn eerste studio album sinds Journeyman uit 1989. In Nederland komt Pilgrim op 21 Maart 1998 op een 30ste plaats de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt op 28 Maart 1998 de zevende plaats.


Starship komt op 4 April 1987 met het nummer Nothin's Gonna Stop Us op de eerste plaats in de Billboard singlelijst, en blijft daar twee weken staan. Het nummer komt uit de film Mannequin, met Andrew MacCarthy en Kim Cattrall in de hoofdrollen. Nothing's Gonna Stop Us was na We Built This City en Sara de derde nummer 1 voor Starship. Grace Slick en Mickey Thomas zijn de enige twee originele leden van Starship die op het nummer te horen zijn. Voor de rest gebruikte producer Narada Michael Walden liever ervaren sessie-muzikanten. Nothin's Gonna Stop Us bereikt behalve de eerste plaats in Amerika ook de eerste plaats in Engeland, waar het vier weken op de eerste plaats staat.


U2 komt op 4 April 1987 op nummer 7 binnen in de Billboard albumlijst met het album The Joshua Tree. Het is de hoogste binnenkomer van de afgelopen zeven jaar. Volgens gitarist The Edge van de groep is The Joshua Tree een geinspireerd, creatief hoogstaand en politiek geengageerd album. De Thema's varieeren van drugsgebruik (Running To Stand Still) en de Amerikaanse invloed in Latijns-Amerika (Bullet The Blue Sky) tot aan de dood (One Tree Hill, opgedragen aan de verongelukte U2 roadie Greg Carroll). De beroemde hoesfoto van Anton Corbijn werd in de woestijn gemaakt, waar de groep de bijzondere catus zag, een Joshua Tree. In Nederland komt The Joshua Tree op 21 Maart 1987 op nummer 17 de album lijst binnen en staat een week later op de eerste plaats, waar het dertien weken blijft staan. Wereldwijd zijn er ruim 16 miljoen exemplaren van verkocht.


Op 4 April 2004 worden er in het Shrine Auditorium in Los Angeles opnamen gemaakt voor het programma Motown 45, een televisie-special ter ere van platenmaatschappij Motown Records, die dan 45 jaar bestaat De presentatie van dit eerbetoon aan Motown is in handen van Lionel Richie en Cedric The Entertainer. Vele artiesten die bij Motown groot geworden zijn verlenen hun medewerking aan deze show, waaronder: The Four Tops, Martha Reeves & The Vandellas, The Commodores, Smokey Robinson, Thelma Houston en Gladys Knight. Ook artiesten die beinvloed zijn door het Motown tijdperk doen graan mee, zoals: Michael McDonald, Joss Stone en Kelly Rowland van Destiny's Child. Grote afwezigen tijdens deze televisie special zijn Diana Ross, Stevie Wonder en Michael Jackson. In een medley van hun hits worden Mary Wilson en Cindy Birdsong van The Supremes bijgestaan door Kelly Rowland, die ook Endless Love zingt in duet met Lionel Richie. Jermaine Jackson, een oudere broer van Michael Jackson, zingt I'll Be There ten gehore, in een duet met Nick Lachey van 98 Degrees. Michael McDonald (voormalig Doobie Brother) vertolkt Signed Sealed Delivered (I'm Yours). Brian McKnight en Macy Gray brengen een ode aan Marvin Gaye. Nickolas Ashford en Valerie Simpson voegen zich bij de rij artiesten die, in de finale, hun compositie Ain't No Mountain High Enough zingen. Ook aanwezig zijn de nog in leven zijnde The Funk Brothers, de oude studio-muzikanten van Motown. De televisie special wordt op 3 Mei 2004 door ABC uitgezonden op de Amerikaanse televisie.


Op 4 April 2005 wordt er een aflevering van het VH-1-programma Storytellers opgenomen, met als gast Bruce Springsteen. Hij vertelt onder meer hoe de nummers Blinded By The Light, Brilliant Disguise, Nebraska, Jesus Was An Only Son, Waitin' On A Sunny Day, The Rising en Thunder Road tot stand gekomen zijn. De aflevering met Bruce Springsteen wordt op 23 April 2005 op VH-1 uitgezonden. Op 6 September 2005 wordt er met de nodige extra's een DVD van deze aflevering van Storytellers op DVD uitgebracht.


In Engeland staat de groep The Corrs, bestaande uit de 3 zusjes Andrea Sharon Caroline en broer Jim, op 4 April 1999 op de nummers 1 en 2 in de Engelse albumlijst. Op nummer een staat Talk On Corners en op nummer twee het album Forgiven, Not Forgotten. Opvallend is dat beide albums al meer dan een jaar in de lijst staan voordat zij de hoogste plaatsen bereiken.


Op 4 April 1996 geeft Take That hun laatste optreden in de Ivo Niehe Show, de groep gaat daarna uit elkaar. In het bijzijn van 250 uitzinnige fans spelen ze twee nummers, waaronder How Deep Is Your Love. De opnamen worden op 5 April 1996 bij de TROS op Nederland 2 uitgezonden.


Glenn Miller staat op 4 April 1939 met zijn orkest in de studio voor de opname van het nummer Moonlight Serenade. Moonlight Serenade is geschreven door Glenn Miller zelf, samen met Mitchell Parish, zij het onder de titel Gone With The Dawn. Daarna verandert hij de titel in Now I Lay Me Down To Sleep. Uiteindelijk noemt hij het Moonlight Serenade. De 78 toerenplaat komt op 29 Juli 1939 binnen in de Amerikaanse hitparade. Moonlight Serenade bereikt de derde plaats. In 1975 staat het nummer als Dansez Maintenant op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. De Nederlandse zanger Dave (Wouter Levenbach) komt met deze bewerking van Moonlight Serenade op 25 Oktober 1975 de Top 40 binnen, en staat vanaf 15 November 1975 twee weken op de eerste plaats.


Van het album Get Rich Or Die Tryin', het debuutalbum van 50 Cent, zijn op 4 April 2003 al ruim vier miljoen exemplaren verkocht. Get Rich Or Die Tryin' ligt op dat moment net twee maanden in de platenwinkel. 50 Cent is in dat jaar dan ook de bestverkochte artiest van 2003.


Brian Matthew is op 4 April 1964 de presentator van een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als gasten ondermeer Gerry & The Pacemakers, Gerry Dorsey (later bekend als Engelbert Humperdinck), Mr. Acker Bilk, The Naturals, Madeline Bell, The Breakaways, The Migil Five en The Animals. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.


Op 4 April 2002 maakt Megadeth bekend dat de groep er na negentien jaar mee stopt. Gitarist/zanger Dave Mustaine kan geen gitaar meer spelen sinds hij geblesseerd is geraakt aan zijn linkerhand en -arm. Ook worsteld Mustaine al jaren met een zware verslaving. In 2004 wordt Megadeth echter opnieuw opgericht. Dave Mustaine is voldoende genezen en weer clean genoeg om weer te gaan spelen. Megadeth bestaat tegenwoordig uit: Dave Mustaine (zang, gitaar), Glen Drover (gitaar), James LoMenzo (bas) en Shawn Drover (drums).


De twintigjarige Tiffany treedt op 4 April 1992 in het huwelijk met Bulmaro Garcia. Op 17 September 1992 wordt hun zoon Elijah geboren. In 2003 gaan Tiffany en Bulmaro Garcia uit elkaar. Tiffany hertrouwt in Augustus 2004 met Ben George. In 1987 heeft de zangeres een wereldhit met het nummer I Think We're Alone Now, dat in Nederland op 5 Maart 1988 de tweede plaats haalt in de Top 40.


Op 4 April 2007 beslist Franz E. Miller, rechter bij het Orange County Superior Court in Californie dat Whitney Houston de voogdij over haar dochter Bobbi Kristina Brown (14) krijgt. De zangeres kan tijdens de uitspraak haar tranen niet in bedwang houden. Whitney Houston ligt in scheiding met Bobby Brown met wie zij op 18 Juli 1992 in het huwelijk is getreden. Zij heeft in Oktober 2006 echtscheiding aangevraagd. Hun dochter Bobbi Kristina is op 4 Maart 1993 geboren. Tijdens de zitting verklaart Whitney Houston ondermeer. "Bobby's unreliable. If he says he's going to come, sometimes he does. Usually he doesn't."


Bucks Fizz wint op 4 April 1981 in het Ierse Dublin voor Engeland het 26ste Eurovisie Songfestival met Making Your Mind Up. De Duitse Lena Valantes wordt, met vier punten verschil, tweede met Johnny Blue. Zij is het er niet mee eens. "Mijn lied is beter dat het knullige Making Your Mind Up", is haar commentaar. Lena Valantes doelt daarmee mede op de opmerkelijke rokjes-act van Bucks Fizz. De Franse zanger Jean Gabilou is derde met Humanahum. Linda Williams eindigt als negende met Het Is Een Wonder. Deze Nederlandse inzending is geschreven door Cees de Wit en Bart van der Laar.


The Beatles vestigen op 4 April 1964 een uniek record. Ze bezetten namelijk de bovenste 5 plaatsen van de Amerikaanse Billboard Top 100. Op nummer 5: Please Please Me, nummer 4: I Want To Hold Your Hand, nummer 3: She Loves You, nummer 2: Twist And Shout en op nummer 1: Can't Buy Me Love. Tot nu toe is dit record nooit geevenaard.Muziek Jarige Op 4 April

1915: Muddy Waters (McKinley Morganfield) - Blues Gitarist/Zanger USA († 30 April 1983)
1939: Hugh Masekela - Muzikant Zuid-Afrika
1940: Sharon Sheeley - Songwriter USA († 17 Mei 2002)
1941: Major Lance - Soul Zanger USA († 3 Sept. 1994)
1945: Knox Carnochan - The Vibrators Zang / Gitaar
1947: Doug Ferguson - Camel Bas
1948: Berry Oakley - The Allman Brothers Band Bas († 11 Nov. 1973)
1948: Pick Withers - Dire Straits Drummer
1950: Pip Pyle - Hatfields Drums
1952: Dave Hill - Slade Gitaar
1952: Gary Moore - Gitarist Ierland († 6 Feb. 2011)
1952: Pete Haycock - The Climax Blues Band Gitaar
1957: Graeme Kelling - Deacon Blue Gitaar († 10 Juni 2004)
1958: Julie Forsythe - Grant & Forsythe
1960: Maribelle (Marie Kwakman) - Zangeres Nederland
1962: Craig Adams - The Mission Bas
1963: David Gavurin - The Sundays Gitaar
1964: Sertab (Erener) - Zangeres Turkije
1968: Mark Yates - Terrorvision Gitaar
1972: Magnus Sveningsson - The Cardigans Bas
1972: Jill Scott - Zangeres USA
1975: Phil A. Jimenez - Wheatus Percussie / Vocals
1978: Lemar Obika - Zanger Engeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten