Zoeken in de muziekgeschiedenis

2 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 3 April

Tour_of_life_kate_bushKate Bush begint op 3 April 1979 in het Empire Theatre in Liverpool, aan haar allereerste tour onder de naam Tour Of Life. Deze 28 dagen durende tournee gaat later de geschiedenis in als uniek, omdat Kate Bush hierna nooit meer op tournee zou gaan. Op 29 April 1979 staat Kate Bush in het kader van de Tour Of Life in een uitverkocht Theater Carre in Amsterdam. Het laatste concert, op 12 Mei 1979 in de Hammersmith Odeon in London wordt opgenomen, en verschijnt later op video onder de naam Live At The Hammersmith Odeon. Ook wordt er een EP onder de naam On Stage uitgebracht met de volgende nummers: Them Heavy People, Don't Push Your Foot On The Heartbrake, James And The Cold Gun en L'Amour Looks Someting Like You. In Nederland haalt deze EP onder de naam Them Heavy People op 3 November 1979 een 21ste plaats in de Top 40.


Op 3 April 1993 vestigt jazz gigant Ray Charles een record dat niet zo snel door een andere artiest gebroken gaat worden. Sinds hij als lid van het Maxine Trio in 1949 zijn eerste hit scoort met het nummer Confession Blues heeft hij in ieder volgend decennium minimaal één hit in de Amerikaanse hitparade gehad. Zijn versie van Leon Russell's A Song For You zorgt er voor dat ook de jaren negentig aan de indrukwekkende reeks kan worden toegevoegd. Confession Blues haalt een negende plaats in de Adult Contemporary Chart van Billboard.


Little_green_applesO.C. Smith (Ocie Lee) staat op 3 April 1968 in de Columbia Studio in Hollywood om het nummer Little Green Apples op te nemen. Little Green Apples wordt op 29 Juli 1968 uitgebracht, en bereikt de tweede plaats in de Billboard Hot 100. Het nummer is geschreven door Bob Russell, die ook ondermeer Honey van Bobby Goldsboro en van He Ain't Heavy He's My Brother van The Hollies geschreven heeft. O.C. Smith overlijdt op 23 November 2001 op 69-jarige leeftijd.


Paul_wilsonSnow Patrol maakt op 3 April 2005 bekend dat Paul Wilson (foto) de opvolger wordt van bassist Mark McLelland. McLelland is door de band twee weken eerder ontslagen wegens onenigheden. Snow Patrol, ondermeer bekend van het nummer Run, is met Wilson al begonnen aan de opvolger van het succesvolle album Final Straw. Toetsenist Tom Simpson, die de band al eerder op het podium bijstaat, is nu ook een officieel bandlid geworden. De band speelde een dag eerder op 1 April 2005 een liefdadigheidsconcert in Dingle, Co. Kerry (Ierland), om geld in te zamelen voor locale goede doelen en om een keer te spelen met Wilson voor de Amerikaanse tour die begint in April 2005.


Elvis Presley verschijnt op 3 April 1956 op de Amerikaanse televisie in The Milton Berle Show, uitgezonden door ABC. Deze keer wordt The Milton Berle Show rechtstreeks vanaf het vliegdekschip USS Hancock uitgezonden. Het schip ligt voor anker in de marinehaven in San Diego. Elvis Presley zingt er drie liedjes. Heartbreak Hotel, Shake Rattle And Roll en Blue Suede Shoes, en wordt daarbij begeleidt door gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black en drummer D.J. Fontana.


Charlie_brown_van_the_coastersDe BBC in Engeland heeft een rijk verleden als het gaat over het boycotten van platen, die om uit éénnlopende redenen, niet door de Britse beugel kunnen. Let's Spend The Night Together van The Rolling Stones, Relax van Frankie Goes To Hollywood, Jackie van Scott Walker en I Can't Control Myself van The Troggs zijn niet op de zender te horen, omdat ze te sexueel getint zijn. De oorspronkelijke versie van Lola van The Kinks komt niet langs de censuurr omdat in de tekst reklame wordt gemaakt voor Coca Cola. Paul McCartney's Give Ireland Back To The Irish en Johnny Horton's Battle Of New Orleans worden door Auntie (Bijnaam voor de BBC) beschouwd als politiek incorrect. Het zijn maar een paar voorbeelden uit de inmiddels behoorlijk lange lijst van titels. Maar soms is de conservatieve BBC wel heel erg overdreven preuts. Terwijl de plaat al een week in de Engelse hitparade staat, wordt Charlie Brown van The Coasters op 3 April 1959 in de ban gedaan, enkel omdat in de tekst het woord spitball wordt gebruikt. Twee weken later wordt de boycot echter al weer opgeheven. Kennelijk vind de BBC het bij nader inzien toch wel erg overdreven. Charlie Brown lijdt er echter niet onder. Met een nummer 6 notering als hoogste positie, wordt het de grootste hit van The Coasters in Engeland.


Steve Miller wordt op 3 April 1975 gearresteerd door de politie. Tijdens een ruzie in Steve Miller's huis, probeert de zanger de kleren van zijn vriend, Benita Diori, in brand te steken. Als de politie arriveerd is Benito bezig de vlammen te doven. Steve Miller begint daarop te vechten met de gearriveerde polieagenten, en wordt vervolgens meegenomen voor verzet bij arrestatie.


Lionel_bartOp 3 April 1999 overlijdt componist Lionel Bart aan de gevolgen van kanker. Lionel Bart wordt geboren op 1 Augustus 1930 in Londen, Engeland als Lionel Begleiter, en is het meest bekend als de componist van de musical Oliver. Zijn achternaam Bart ontleend hij aan het St. Bartholomew's Hospital in Londen. Lionel Bart begint zijn carierre als componist met het schrijven van popliedjes, ondermeer Little White Bull voor Tommy Steele en Living Doll voor Cliff Richard. In 1957 wint Bart maar liefst drie Ivor Novello Awards, het jaar daarop vier, en in 1960 nog twee. Zijn eerste musical schrijft Lionel Bart in 1959. Lock Up Your Daughters is gebaseerd op ee stuk uit de 18e eeuw van Henry Fielding. In 1969 componeerd Bart de musical Oliver, die gebaseerd is op het veraal Oliver Twist van Charles Dickend. Het wordt zijn grootste succes. Oliver wordt in 1968 verfilm en krijgt ondermeer een Oscar voor Best Film. Lionel Bart is 69 jaar geworden.


Mick_jagger_en_cathy_mcgowan_2The Rolling Stones zijn op 3 April 1964 voor de vijfde keer in hun loopbaan te gast in Ready Steady Go!. In dit door de Britse commerciele zender ITV uitgezonden programma brengen de Stones Not Fade Away en I Just Wanna Make Love To You ten gehore. Ook wordt Mick Jagger geinterviewd door presentatrice Cathy McGowan. Andere sterren die in deze Ready Steady Go! optreden, zijn Madeline Bell, Sounds Incorporated, Billy J. Kramer & The Dakotas en Manfred Mann.


Op 3 April 1966 treed Peter Tork solo op in The Troubadour in Hollywood. Peter heeft op dat moment al auditie gedaan voor The Monkees, die later dat jaar gelanceerd zullen worden.


Cilla_black_youre_my_worldIn de Abbey Road-studio in Londen neemt Cilla Black, onder productionele leiding van George Martin, op 3 April 1964 het nummer You're My World op. Het nummer is geschreven door Umberto Bindi en Gino Paoli als Il Mio Mondo en wordt in 1963 als eerste door Umberti Bindi op de plaat gezet. De versie van Cilla Black is de engelse vertaling die door de Amerikaanse tekstschrijver Carl Sigman gemaakt is. Op de B-kant van You're My World staat het door haar latere echtgenoot, Bobby Willis, geschreven nummer Suffer Now I Must. You're My World wordt op 1 Mei 1964 uitgebracht, en komt op 7 Mei 1964 binnen in de Britse hitparade. You're My World staat vanaf 28 Mei 1964 vier weken op de eerste plaats. In Nederland komt You're My World in de hitlijst van het blad Hitwezen slechts tot een 47ste plaats. Dertien jaar later doet You're My World het in de uitvoering van The Guys & Dolls het beter. Dan wordt op 21 Mei 1977 de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 gehaald, waar de plaat 3 weken blijft staan. In de 80er jaren neemt Umberti Bindi het nummer ook nog een keer op met Loredana Berte, de ex-vrouw van tennisser Bjorn Borg.


Like_a_prayer_van_madonnaNadat er een hevige rel is uitgebarsten rond de videoclip bij Like A Prayer van Madonna besluit Pepsi Cola op 3 April 1989 het contract met de zangeres te verbreken. De commotie is ontstaan, omdat in de clip te zien is hoe Madonna toevallig getuige is van een verkrachting en moord waarvoor een andere voorbijganger ten onrechte wordt beschuldigd en gearresteerd. Madonna bezoekt hierop een kerk, waar een beeld van de heilige Martinus van Porres tot leven komt en haar hartstochtelijk kust. Hierop wijst Madonna de echte dader aan, waarna de ten onrechte beschuldigde man (die voorgesteld wordt door het standbeeld van Martinus van Porres), wordt vrijgelaten. Het Vaticaan spreekt van een godslasterlijke video vanwege de vermenging van erotiek en katholieke symbolen.


Victorias_secretDe Amerikaanse lingerie keten Victoria's Secret maakt op 3 April 2004 bekend dat Bob Dylan op televisie te zien zal zijn in een reclamespot voor sexy damesondergoed. In de TV-commercial staat Bob Dylan, in het zwart gekleed, in het Palazzo in Venetie in Italie. De 63-jarige zanger/componist kijkt naar een schaars gekleed fotomodel. Zij heeft de vleugels van een engel. Muzikaal wordt de commercial omlijst met een remix van Love Sick, een liedje van Bob Dylan uit 1997. In de winkels van Victoria's Secret zal voor $10 een CD te koop worden aangeboden met negen liedjes van Bob Dylan. Op deze CD die de titel krijgt van Victoria's Secret Exclusive Lovesick, Bob Dylan staan de volgende nummers: She Belongs To Me (van Bringing It All Back Home), Don't Think Twice, It's All Right (van The Freewheelin' Bob Dylan), To Ramona (van Another Side Of Bob Dylan), Boots Of Spanish Leather (van The Times They Are A-Changin'), It's All Over Now, Baby Blue (van Bringing It All Back Home), Love Sick (Remix - Originele versie op Time Out Of Mind), Make You Feel My Love (van Time Out Of Mind), Things Have Changed (van The Essential Bob Dylan) en Sugar Baby (van Love And Theft). Over hoe het contact is ontstaan met Bob Dylan zegt Ed Razek, creatief direkteur van Victoria's Secret het volgende: "We had done some spots last year with Dylan's music, and they got a great response, So Les (bass Victoria's Secret) asked, 'Do you think Dylan would do a commercial?' It was a stunningly bold idea. We called his management, they found a two-day hole in his schedule, and off we went to Venice." Ook platenmaatschappij Columbia Records is blij met de medewerking van Bob Dylan: "We think this is a great way to reach people with Bob's music. "We're thrilled that he said, 'Yes' when we asked him to be in the commercial." aldus Claire Mercuri, vice president afdeling media bij Columbia Records.


A_steel_guitar_and_a_glass_of_winePaul Anka tekent begin 1962 een contract bij RCA Victor. A Steel Guitar And A Glass Of Wine is de tweede single die Paul Anka op 3 April 1962 voor RCA opneemt. Op 26 Mei 1962 komt A Steel Guitar And A Glass Of Wine binnen in de Billboard Hot 100, en haalt een 13de plaats. In September 1962 komt A Steel Guitar And A Glass Of Wine de Nederlandse hitparade binnen. De single bereikt hier de elfde plaats.


Within_you_without_youOp 3 April 1967 werken The Beatles in de Abbey Road Studio in Londen aan het laatste nummer van Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band. Het is de George Harrison-compositie Within You Without You waaraan de laatste overdubs worden toegevoegd. George Harrison is op 15 Maart 1967, samen met wat Indiase vrienden op tabla en diruba, begonnen aan de opnamen van het nummer. Ook de Indiase band Asian Music Circle is tijdens deze sessie aanwezig. Op 3 April 1967 worden de violen en cello's opgenomen. George Martin heeft hiervoor acht violisten en vier cello spelers voor uitgenodigd die hiervoor een vergoeding krijgen van 9 pond per persoon. Uitzondering is de leider van deze groep musici, Erich Gruenberg die 11 pond ontvangt. The Beatles zijn op 24 November 1966 met de opnamen van Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band van start gegaan. Het door John Lennon geschreven Strawberry Fields Forever is dan het eerste nummer dat op de band wordt vastgelegd. "I have only ever written two good songs, these are Help! and Strawberry Field Forever. The rest are run of the mill". aldus Lennon. Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band wordt op 1 Juni 1967 uitgebracht. OP de eerste dag worden er in Engeland al 250.000 exemplaren van Sergeant Peppers Lonely Hearts Club Band verkocht, waardoor het album op nummer 1 binnenkomt in de Engelse albumlijst en daar 22 weken blijft staan.


Thats_the_way_god_planned_itOp 3 April 1969 tekent Billy Preston een solo-contract bij Apple Records. De eerste single van de organist/zanger voor Apple, That's The Way God Planned It, wordt geproduceerd door George Harrison. Het is de twaalfde single voor de platenmaatschappij van The Beatles. That's The Way God Planned It komt op 9 Augustus 1969 de Nederlandse Top 40 binnen, en haalt de zeventiende plaats.


10 jaar na het verschijnen van hun single hebben The Bluebells op 3 April 1993 eindelijk een nummer 1 hit in Enegland met Young At Heart. Het nummer is door Volkswagen gebruikt in een televisie reclame. Young At Heart is mede geschreven door Siobhan Fahey van Bananarama.


The_greatest_rock_and_roll_band_in_Op 3 April 1982 komt The Greatest Rock And Roll Band In The World van Stars On 45 op een 21ste plaats de Nederlandse Tipparade binnen. Het is de 5de single in het uiterst succesvolle Stars On 45 project van producer Jaap Eggermont. Omdat The Rolling Stones geen toestemming verlenen om hun naam te gebruiken wordt het project The Greatest Rock And Roll Band In The World genoemd. Voor de rol van Mick Jagger wordt zanger Peter Vermeij gevraagd. The Greatest Rock And Roll Band In The World bevat achtereenvolgens de volgende nummers: Symphaty For The Devil, Brown Sugar, Jumpin' JAck Flash, Under My Thumb, Honky Tonk Woman, Out Of Time, Emotional Resque, She's A Rainbow, Start Me Up en Angie. The Greatest Rock And Roll Band In The World komt op 10 April 1982 op nummer 33 binnen in de Top 40 en staat op 24 April 1982 twee weken op de 15de plaats. Peter Vermeij verdient tegenwoordig zijn brood met reclamespots, waarbij de muziek van The Rolling Stones wordt gebruikt voorzien zijn van zijn Jagger imitatie. Ook speelt Vermeij in de band Flight 505, die verder bestaat uit slaggitarist Rob Grell (ooit gitarist van The Nicols), solo gitarist Hans Hollestelle (Toreros, Sandy Coast, Ekseption en Rainbow Train), bassist Henk Smitskamp (Willy & The Giants, The Ricochets, The Motions, Shocking Blue, Livin' Blues en Sandy Coast) en drummer Ton van der Kleij (Earth and Fire). Fligh 505 speelt oude Rolling Stones nummers van voor 1970.


In Pittsburrgh, Pennsylvania worden op 3 April 1989 23 mensen gearresteerd die behoren tot de duizenden fans van Grateful Dead die zonder geldig entreebewijs proberen een concert van hun idolen bij te wonen. Naar schatting kamperen vijftienduizend liefhebbers voor het stadion, allen zonder toegangskaarten. Later deze maand gebeurt hetzelfde bij een concert van The Grateful Dead in Irvine in Californie.


The_times_they_are_achanginBob Dylan komt op 3 April 1964 voor de eerste keer in zijn carriere binnen in de Engelse hitlijst met het nummer The Times They Are A-Changin'. Door deze single komt Dylan's tweede album, The Freewheelin' Bob Dylan, op de eerste plaats in de Engelse albumlijst. Het is de eerste keer in 2 jaar dat een andere artiest dan The Beatles of The Rolling Stones deze plaats bereikt. Bob Dylan verleent in de jaren 90 toestemming om The Times They Are A-Changin' te gebruiken in een reclame voor Coopers & Lybrand.


Britney_spears_baby_one_more_timeNadat Britney Spears met ...Baby One More Time op 6 Maart 1999 al twee weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40 heeft gestaan, staat de zangeres vanaf 3 April 1999 weer op de eerste plaats. Het nummer is geschreven door Max Martin, van Cheidron Productions uit Zweden die ondermeer hits hebben geschreven voor The Backstreet Boys, Ace Of Bace, Solid Harmonie en *NSYNC. Britney Spears wordt bekend dankzij Amerikaanse TV programma's als Star Search en vooral The Mickey Mouse Club. Dit programma is ook de springplank voor ondermeer Justin Timberlake en Christina Aguilera. De doorbraak voor Britney Spears komt in 1998 wanneer ze een contract krijgt aangeboden bij het Jive label. De oorspronkelijke titel Hit Me Baby One More Time blijkt voor veel Amerikaanse radiostations te gewaagd te zijn, en wordt daarom veranderd in de titel met de drie puntjes (...Baby One More Time). De clip die bij het nummer wordt gemaakt is opgenomen in dezelfde school als waar in 1978 de film Grease is opgenomen. Britney Spears staat met ...Baby One More Time uiteindelijk weer twee weken op de eerste plaats, waardoor het totaal vier weken op de hoogste positie heeft gestaan.


Elvis Presley staat op 3 en 4 April 1960 in de RCA Studios in Nashville voor de opname van twaalf nieuwe nummers. Op de eerste dag worden in studio B de nummers Fever, It's Now Or Never en Like A Baby opgenomen. Elvis Presley wordt tijdens deze opname sessie begeleid door gitarist Scotty Moore, drummer D.J. Fontana, bassist Bob Moore, saxofonist Boots Randolph en pianist Floyd Cramer. De achtergrondzang wordt verzorgd door The Jordanaires.


Op 3 April 2007 beginnen Michael en Karolina Tomaro een rechtszaak tegen de Zweedse autoriteiten. De Zweedse belastingdienst weigert namenlijk hun zes maanden oude dochter Metallica te registreren. Volgens een woordvoerder lijkt de naam teveel op de bekende hardrockband en het woord metaal. opvallend is dat er al een meisje in Zweden is dat Metallica heet.


Tijdens de Radio Academy Awards show in London op 3 April 2001, krijgt Robbie Williams de prijs voor meest gedraaide artiest op de radio. Het is voor het derde opeenvolgende jaar dat Williams deze prijs in ontvangst mag nemen.


Sarah_vaughanOp 3 April 1990 verliest de jazz wereld één van haar grootste sterren, wanneer Sarah Vaughan in Los Angeles overlijdt aan de gevolgen van longkanker. Sarah Lois Vaughan wordt op 27 Maart 1924 in Newark geboren, en groeit samen met Billie Holiday en Ella Fitzgerald, die haar ooit het grootste zangtalent in de wereld noemt, uit tot één van grootsten in haar genre. Sarah Vaughan begint met zingen in het plaatselijke kerkkoor. Haar deelname aan talentenjachten trekt de aandacht van Earl Hines bij wiens big band ze begin jaren 40 zangeres wordt. Al snel gaat Sara Vaughan werken met Billy Eckstine. Eckstine en Vaughan werken vervolgens enige tijd samen met Dizzy Gillespie en Art Blakey maar in 1945 gaat Vaughan solo optreden. Bekende nummers uit die periode zijn Tenderly, Lover Man en It's Magic. Tussen 1947 en 1966 heeft Sarah Vaughan zevenendertig keer de Amerikaanse hitparade gehaald. In Nederland staat zij regelmatig op het North Sea Jazz Festival in Den Haag. Vaughan blijft platen uitbrengen en optreden tot begin jaren 80, en werkt met grootheden als Miles Davis en Quincy Jones. Sarah Vaughan is 65 jaar geworden.


Leven_na_de_doodOp 3 April 1997 wordt in de Stadsschouwburg van Groningen het theaterprogramma van Freek de Jonge en de groep Stips opgenomen. Van deze live-registratie wordt een CD uitgebracht. De single Leven Na De Dood staat vanaf 6 September 1997 twee weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Dit liedje is een vertaling van Death Is Not The End van Bob Dylan. Het staat op diens album Down In The Groove dat op 19 Mei 1988 is verschenen. De vertaling is van Freek de Jonge zelf.


Alan Freeman presenteert op 3 April 1969 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Top Of The Pops van de BBC. Als gasten ontvangt hij The Hollies, The Marbles, Lulu, Joe South, Marvin Gaye, Cliff Richard, The Foundations en Mary Hopkin.


Beatles_red_and_blueVanaf 3 April 1973 liggen de twee beroemde compilatie-albums van The Beatles in de Engelse platenwinkels. The Beatles 1962-1966 is gestoken in een rode hoes met een foto die eind 1962 door Agnus McBean (1904-1990) in het Londense hoofdkantoor van EMI is gemaakt. The Beatles 1967-1970 is verpakt in een blauwe hoes met een foto van de groep die in 1969 is gemaakt door wederom Agnus McBean. Beide keren staan The Beatles in het trappenhuis in de hal van het EMI kantoor in Londen.


To_whom_it_may_concernIn het televisieprogramma ABC's Primetime dat wordt uitgezonden op 3 April 2003 is ondermeer Lisa Marie Presley te gast. Zij wordt in dit televisieprogramma door Diane Sawyer ondermeer geinterviewd over haar nieuwe album, To Whom It May Concern dat op 8 April 2003 wordt uitgebracht. Op deze CD staan de volgende nummers: S.O.B., The Road Between, Lights Out, Better Beware, Nobody Noticed It, Sinking In, Important, So Lovely, Indifferent, Gone en To Whom It May Concern. Lisa Mary Presley wordt op het album bijgestaan door ondermeer gitarist Steve Caton en drummer Matt Chamberlain. Het album wordt geproduceerd door Eric Rosse die ook de toetsen partijen voor zijn rekening neemt. Eric Rosse is de ex-man van Tori Amos. Steve Caton heeft ook eerder met Amos gewerkt, maar wordt door de zangeres ontslagen nadat blijkt dat hij niet met zijn handen van de vrouwelijke fans van Tori kan afblijven. Matt Camberlain is sinds jaren de vaste drummer van Tori Amos tijdens haar tournee's.


Op 3 April 2005 wordt in Amsterdam bekend gemaakt dat de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het mooiste theaterlied van het jaar 2004 naar Vergeet Mij Niet, geschreven en gezongen door Freek de Jonge op muziek van Robert Jan Stips gaat. De Annie M.G. Schmidt-prijs is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) en wordt uitgereikt door de auteursrechtenorganisatie BUMA en het AKF. De prijs bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt en een geldbedrag van 3500 euro.


In Atlantic City, in de Amerikaanse staat New Jersey, wint Guadalupe Lopez op 3 April 2004 de jackpot van bijna $2.5 miljoen. De moeder van zangeres Jennifer Lopez heeft ingezet op Het Rad Van Fortuin van het plaatselijke casino. Guadalupe Lopez krijgt het gewonnen bedrag niet ineens. Het wordt aan haar uitgekeerd over een periode van twintig jaar. Een deel van de verdiensten steekt zij in een studiebeurs voor haar twee kleinkinderen. "Mijn familie gaat voor alles. Ik heb hen altijd alleen maar willen helpen. Nu kan ik het ook", aldus de moeder van Jennifer Lopez. "Het is een geschenk uit de hemel. Ik ben de Dame van Guadeloupe, de beschermheilige van Mexico en de Amerika's, zeer toegewijd. Toen ik opging voor de twee miljoen dollar, heb ik tot haar gebeden. Toen viel de jackpot. Mijn knieeen begonnen te trillen. Ik ging gillen en schreeuwen. Onze Dame is werkelijk met mij begaan", licht Guadalupe Lopez enthousiast toe.


Op 3 April 1998 wordt in een ziekenhuis in Los Angeles Paris Jackson geboren. Zij is de dochter van Michael Jackson en Debbie Rowe.


FrostWayne Frost overlijdt op 3 April 2008 in het Mount Sinai Medical Center in New York aan de gevolgen van AIDS. Wayne Frost wordt geboren op 8 December 1963 in New York en is beter bekend onder de naam Frosty Freeze als lid van het breakdance- en hiphopcollectief Rock Steady Crew. De Amerikaanse breakdancer heeft met de Rock Steady Crew (eigenlijk vooral een dansgroep) in 1984 een hit met Hey You (The Rock Steady Crew)'. Frost en drie andere leden van het collectief zijn ondermeer te zien in de film Flashdance uit 1983, die een wereldwijde breakdance-rage ontketend. Frost staat vooral bekend om zijn energieke stijl, ingewikkelde danspatronen en gewaagde manoeuvres. Frost gaat ook op tournee met andere hiphopacts als Fab 5 Freddy en Futura 2000. Hij is ook te zien in films en documentaires als The Freshest Kids, 5 Sides Of A Coin, Wild Style, Beat Street en Style Wars. Wayne Frost is 44 jaar geworden.


De eerste aflevering van Happy Hour wordt op 3 April 1999 op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Dit programma met veel humor, spelletjes en optredens van artiesten wordt gepresenteerd door Dweezil en Ahmet Zappa, twee kinderen van de overleden Frank Zappa van The Mothers Of Invention.U_cant_touch_thisMC Hammer laat op 3 April 1996 via een persbericht weten dat hij bankroet is. In korte tijd heeft de als Stanley Kirk Burrell geboren zanger/rapper er miljoenen dollars doorheen gejaagd. MC Hammer heeft in 1990 twee grote hits met U Can't Touch This en Have You Seen Her. MC Hammer neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn faillessement en  verklaart zijn muzikale kwaliteiten voortaan alleen nog maar in te zetten om God te prijzen en om gezinnen de traditionele normen en waarden bij te brengen. Tegenwoordig heeft MC Hammer een programma op een Amerikaanse Baptistenzender.


Vanaf 3 April 1987 staat Tina Turner voor vier concerten in de Rotterdamse Kuip. Wanneer Tina Turner daarna op 28 Mei 1987 ook nog eens het Goffertpark in Nijmegen uitverkoopt, heeft de Amerikaanse zangeres in het kader van haar Break Every Rule Tour voor ruim 38.000 Nederlandse fans opgetreden.

The_brotherhood_of_man_save_your_kiVanuit het Congresgebouw in Den Haag wordt op 3 April 1976 het door Corry Brokken gepresenteerde Eurovisie Songfestival rechtstreeks op televisie uitgezonden. Corry Brokken heeft in 1957 het Eurovisie Songfestival gewonnen. Technisch loopt de hele uitzending uitstekend, maar op het laatste moment doet Corry Brokkens microfoon het niet wanneer zij de winnaars; The Brotherhood Of Man feliciteert. Dit Britse kwartet wint met het nummer Save Your Kisses For Me. Tweede is Un Deux Trois van de Franxc3xa7aise Cathxc3xa9rine Ferry. De Nederlandse Sandra Reemer wordt negende met The Partyxe2x80x99s Over. Judy Et Cie van de Belgische zanger Pierre Rapsat eindigt één plaats boven Sandra Reemer. De Griekse inzending Panaghia Mou Panaghia Mou van Mariza Koch is in Turkije niet uitgezonden, omdat er een bommelding bij de Turkse televisie is binnengekomen.


Martin_gilksMartin Gilks komt op 3 April 2006 bij een motorongeluk in Londen om het leven. Martin Richard Gilks wordt op 2 Maart 1965 geboren in Stourbridge, Engeland en is de oprichter en de drummer van The Wonder Stuff. Deze Engelse groep heeft in 1988 zijn eerste hit met Give Give Give Me More More More. Met Dizzy staat The Wonder Stuff vanaf 9 November 1991 twee weken lang op de eerste plaats van de Britse hitparade. Vic Reeves is de gastvocalist op deze single. In 1994 gaat The Wonder Stuff uit elkaar. Op de website van The Wonderstuff laat de band het volgende weten: "Yesterday Martin Gilks died in a motorcycle accident in London. It is a tragic loss to all his family & friends. Martin will be sadly missed & fondly remembered." Martin Gilks is 41 jaar geworden.


Op 3 April 1971 wordt in Dublin, Ierland de zestiende Internationale finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen door de Franse zangeres Severine met Un Banc, Un Arbre, Une Rue. Severine komt overgines uit voor Monaco. De Spaanse Karina wordt tweede met En Un Mundo Nuevo. Tijd van het Nederlandse duo Saskia en Serge eindigt als zesde.


Anni-Frid Lyngstad treedt op 3 April 1964 in het huwelijk met Ragnar Fredriksson. Anni-Frid Lyngstad en Ragnar Fredriksson maken op dat moment beiden deel uit van de groep The Anni-Frid Four. Samen hebben zij dan al een zoon, Hans die op 26 Januari 1963 is geboren. Op 25 februari 1967 wordt hun dochter Anne Lise-Lotte geboren. Zij komt op 13 Januari 1988 om het leven bij een verkeersongeluk in de Verenigde Staten. Anni-Frid (Frida) Lyngstad en Ragnar Fredriksson gaan in 1970 uit elkaar.


Wooly_bullyVanaf 3 April 1965 ligt Wooly Bully van Sam The Sham & The Pharaohs in de platenwinkel. In Nederland staat deze opname vanaf 10 Juli 1965 op de eerste plaats in de Top 40. Hiermee verdringt Wooly Bully de single Ticket To Ride van The Beatles van de eerste plaats. Na vier weken nemen The Beatles de eerste plaats weer van Wooly Bully over met hun nieuwe single Help!.


It_happened_at_the_worlds_fair_elviOp 3 April 1963 gaat de film It Happened At The World's Fair van Elvis Presley in premixc3xa8re. Deze twaalfde bioscoopfilm van Elvis Presley is geregisseerd door Norman Taurog. Het script is van Si Rose en Seaman Jacobs. Terwijl Presley's manager Kolonel Tom Parker op de aftiteling vermeld staat als "technisch adviseur". Elvis Presley zingt negen nummers in It Happened At The World's Fair. Dit zijn achtereenvolgens: Happy Ending, Take Me To The Fair Tonight, I'm Falling In Love Tonight, Cotton Candy Land, A World Of Our Own, How Would You Like To Be, Beyond The Bend, One Broken Heart For Sale, They Remind Me Too Much Of You en Relax die in September 1962 in de Radio Recorders-studio's in Hollywood zijn opgenomen. Elvis Presley wordt op deze nummers begeleid door de gitaristen Scotty Moore, Tiny Timbrell en Barney Kessel, bassist Ray Siegel, de drummers D.J. Fontana, Hal Blaine en Bernie Mattinson, pianist Don Robertson en saxofonist Boots Randolph. The Jordanaires en The Mello Men zorgen voor de achtergrondvocalen.


Op 3 April 1969 meldt zich bij de FBI in Los Angeles. Tijdens een optreden op 1 Maart 1969 in het Dinner Key Auditorium in Coconut Grove in Miami heeft Morrison zijn broek laten zakken. In een poging aan strafvervolging te ontkomen boekt hij een vlucht naar een andere staat. Dit is echter strafbaar. Na het betalen van een borgsom van tweeduizend dollar wordt de zanger van The Doors op vrije voeten gesteld. Jim Morrison wordt tot acht maanden gevangenisstraf veroordeeld. Tot zijn dood in 1971 blijft hij in beroep gaan tegen dit vonnis.


Nadat zij verschijnselen vertoond van uitdroging en voedselvergiftiging wordt Mariah Carey op 3 Maart 2000 met spoed opgenomen in het Massachusetts General Hospital. De zangeres heeft eerder die avond in een restaurant rauwe oesters gegeten. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt het allemaal wel mee te vallen, en mag Mariah Carey weer naar huis.


De Amerikaanse Jazz saxofonist Willie Restum overlijdt op 3 April 2006 in Los Angeles. Als studiomuzikant is Restum ondermeer te horen op platen van Frank Sinatra, Paul Anka en Sammy Davis Jr. In 1997 is hij te zien in de videoclip Saint Of Me van The Rolling Stones. Willie Restum is 76 jaar geworden.


Sentimental_journey_van_ringo_starrVanaf 3 April 1970 ligt het album Sentimental Journey van Ringo Starr in de platenwinkel. De drummer van The Beatles heeft Sentimental Journey onder productionele leiding van George Martin tussen 26 September en 1 December 1969 opgenomen. Ringo Starr verklaart in een interview het album voor zijn moeder gemaakt te hebben. Naast de titelsong staan op dit album de volgende nummers: Night And Day, Whispering Grass, Bye Bye Blackbird, I'm A Fool To Care, Stardust, Blue Turning Grey Over You, Love Is A Many Splendored Thing, Dream, You Always Hurt The One You Love, Have I Told You Lately That I Love You? en Let The Rest Of The World Go By. Sentimental Journey van Ringo Starr komt op 18 April 1970 de Britse albumlijst binnen, en bereikt een zevende plaats.


Angel_iris_murphy_brownAngel Iris Murphy Brown wordt op 3 April 2007 geboren als dochter van Melanie Brown. Volgens de zangeres van The Spice Girls is de 46-jarige acteur Eddie Murphy de vader van haar dochter. Melanie Brown en Eddie Murphy hebben in 2006 een stormachtige relatie gehad. Murphy ontkent in eerste instantie dat hij de vader is, maar uit een DNA-test uit Juni 2007 blijkt dat hij inderdaad de vader is. De naam van het meisje is bij de geboorte overigens nog niet bekend. Melanie Brown laat pas op 24 April 2007 weten hoe zij haar dochter gaat noemen. Isaac Hanson, de zanger/gitarist van Hanson, en zijn vrouw Nicole worden op 3 April 2007 de trotse ouders van een zoon: Clarke Everett Hanson. Isaac Hanson is op 30 September 2006 met Nicole getrouwd. "Zijn geboorte is inspirerend. Ik weet zeker dat zijn aanwezigheid in mijn leven mij altijd zal blijven inspireren", aldus de 26-jarige Isaac Hanson.


Op 3 April 1975 staan The Beach Boys in het Omni Coliseum in Atlanta, Georgia. Het voorprogramma wordt verzorgt door Billy Joel. The Beach Boys spelen tijdens dit optreden ondermeer Sloop John B., California Saga, Marcella, Help Me Rhonda, Do It Again, Sail On Sailor, Surfer Girl, Heroes And Villains, Good Vibrations, Jumpin' Jack Flash, Barbara Ann en Fun Fun Fun.


Alle_13_goed_de_hits_van_nuAlle 13 Goed! De Hits Van Nu komt op 3 April 1982 op een 44ste plaats binnen in de Nederlandse LP Top 50. Op dit verzamelalbum staan The Four Tops met Don't Walk Away, Lori Spee met How Many Times, Sheeba met The Next Time, John Miles met Music, Newz met Oeh I Say, Vulcano met Sancta Simplicitas, The Bang Gang met Street Music, Marianne Rosenberg met Ich Bin Wie Du, Risque met The Girls Are Back In Town, Jo Lemaire & Flouze met Je Suis Venue Te Dire Que Je M'En Vais, Earth & Fire met Love Is An Ocean en The Les Humphries Singers met The Ballad Of Jesse James. Alle 13 Goed! De Hits Van Nu bereikt op 24 April 1982  een 19e plaats als hoogste notering.


Brian Matthew presenteert op 3 April 1965 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt ondermeer The Animals, Dionne Warwick, Tom Jones, The Drifters, Peter & Gordon. Ook The Beatles zijn te gast. Zij spelen Eight Days A Week, Yes It Is en Ticket To Ride en worden geinterviewd door Brian Matthew. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele omroep ABC.Muziek Jarige Op 3 April

1924: Doris Day (Doris Mary Ann von Kappelhoff) - Zangeres/Actrice USA
1928: Don Gibson - Country Zanger USA († 17 Nov. 2003)
1938: Jeff Barry (Joel Adelberg) - Songwriter USA
1938: Phillip Wynne - The Detroit Spinners Zanger († 14 Juli 1984)
1941: Jan Berry - Jan & Dean (26 Maart 2004)
1943: Richard Manuel - The Band Piano/Drums/Zang († 6 Maart 1986)
1944: Barry Pritchard - The Fortunes Gitaar/Zang († 11 Jan. 1999)
1944: Tony Orlando (Michael Anthony Orlando Cassavitis) - Dawn Zanger
1946: Dee Murray - Bas Elton John Band († 15 Jan. 1992)
1949: Jan Keizer - BZN Zanger
1949: Richard Thompson - Fairport Convention Gitaar/Zang
1952: David Nicholson - The Marmalade Gitaar
1953: Huub Van Der Lubbe - De Dijk Zanger
1955: Bob Deal - Motley Crue Gitaar
1962: Simon Raymonde - The Cocteau Twins Bas
1968: Sebastian Bach - Skid Row Zanger
1970: Matthew Priest - Dodgy Drums

Geen opmerkingen:

Een reactie posten