Zoeken in de muziekgeschiedenis

27 apr. 2012

Muziekgeschiedenis van 28 April

JbgoodeOp 28 April 1958 komt het nummer Johnny B Goode van Chuck Berry binnen in de Billboard Hot 100 op een bescheiden 80ste plaats. In zijn tweede week schiet de plaat echter de Top 40 binnen en eindigt uiteindelijk op een 8ste plaats als hoogste notering. Berry neemt het nummer in December 1957 op in de Chess Studio in Chicago. Chuck Berry's vaste pianist, Johnnie Johnson, is de inspiratie voor Johnny B Goode. De relatie tussen beide mannen is de afgelopen jaren overigens behoorlijk bekoeld. In 2000 begint Johnson namelijk een proces tegen Berry waarin hij claimt co-auteur te zijn van een groot aantal Chuck Berry hits. Hij verwijt Berry dat die misbruik heeft gemaakt van zijn alcoholverslaving om de nummers in te pikken, en eist een deel van de miljoenen dollars die de zanger in de loop der jaren heeft ontvangen aan auteursrechten. Zijn vordering wordt in 2002 door de rechter afgewezen. Johnny Johnson overlijdt op 13 April 2005 in St. Louis overleden, en is is 80 jaar geworden.


Jools Holland raakt na een optreden tijdens een benefietvoorstelling in Plymouth in Engeland op 28 April 1986 betrokken bij een auto-ongeluk. De pianist van Squeeze raakt slechts lichtgewond. Drummer Gilson Lavis, die naast hem zit is minder gelukkig en breekt zijn arm.


HairposterOp 28 April 1968 opent de musical Hair haar deuren in het Biltmore Theater op Broadway. Het controversieele stuk is geschreven door James Rado en Gerome Ragni, twee werkeloze acteurs samen met Galt MacDermott, en heeft sinds Oktober 1967 zeven maanden off-Broadway gespeeld in het Public Theatre, gevestigd in het oude gebouw van de Astor Library in New York. De Broadway show blijkt een doorslaand succes. De musical is vooral bekend geworden door nummers als Aquarius/Let The Sunshine In, Frank Mills, Ain't Got No I Got Life en de titelsong Hair. Achteréénvolgens de hitparade ingezongen door The 5th Dimension, Bojoura, Nina Simone en Zen. Met 1729 voorstellingen wordt het één van de langst lopende musicals op Broadway. Het doek valt pas definitief op 1 Juli 1972. In 1979 wordt Hair verfilmd.


Marilyn Manson loopt op 28 April 1999 kwaad van het toneel tijdens een concert in Des Moines in Iowa, als hij ontdekt dat iemand een grote gele smile-sticker op een decorstuk heeft geplakt. Het publiek pikt dit niet, met als gevolg dat er vechtpartijen uitbreken. Uiteindelijk worden er 23 mensen gearresteerd.


Op 28 April 1961 komt Gene Vincent aan in Engeland voor een nieuwe tournee. De Amerikaanse rock-zanger moet deze tour echter doen zonder zijn groep The Bluecaps, omdat de Britse muzikantenvakbond weigert een werkvergunning af te geven. Gene Vincent wordt op deze tournee dan ook begeleid door Sounds Incorporated.


Bw_stevensonCountry zanger B.W. Stevenson overlijdt op 28 April 1988, kort nadat hij een hart-operatie heeft ondergaan. B.W. Stevenson wordt geboren op 5 Oktober 1949 als Louis C. Stevenson in Dallas, Texas en is vooral bekend van het nummer My Maria dat in 1973 een 9de plaats haalt in de Billboard Hot 100. Daarnaast is Stevenson ook bekend van het schrijven van het nummer Shambala, dat in 1973 in de uitvoering van Three Dog Night een nummer 3 hit is in de Billboard Hot 100. B.W. Stevenson, waarbij BW staat voor Buck Sweat, is 38 jaar geworden.


Andrew_loog_oldhamOp 28 April 1963 woont de 19-jarige Andrew Loog Oldham een optreden van The Rolling Stones bij, in de Crawdaddy Club te Richmond, Londen. De volgende dag tekent hij een management contract met de groep, die vervolgens twee weken later in de studio staat voor hun eerste opname sessie. Op 7 Juni ligt de eerste single, Come On in de winkels. Het idee om het oude Chuck Berry nummer op te nemen stamt overigens van Andrew Loog Oldham, die jaren later in een interview zou zeggen; "People say I made the Stones. I didn't. They were there already. They only wanted exploiting. They were all bad boys when I found them. I just brought out the worst in them."


Tommy_caldwellWanneer Tommy Caldwell op weg is naar Spartanburg in South Carolina raakt hij op 22 April 1980 ernstig gewond bij een auto-ongeluk. Op 28 April 1980 overlijdt de mede-oprichter, belangrijkste leverancier van songs en bassist van The Marshall Tucker Band aan zijn verwondingen. Tommy Caldwell wordt geboren in 1950 in Spartanburg, South Carolina en wordt samen met zijn broer Toy door zijn vader, die in een countrygroep speelt, gestimuleert om muzoiek te gaan maken. Op 11-jarige leeftijd spelen ze nummers van Hank Williams. The Rants, met George McCorkle, is Toy Caldwell's tweede groep, terwijl Tommy Caldwell met Doug Gray tot 1966 in de R&B-groep The New Generation speelt. De Caldwells moeten daarna naar Vietnam. In 1970 vormt Toy met Doug Gray en Jerry Eubanks The Toy Factory; spoedig komen Tommy, George McCorkle en Paul Riddle bij de groep, en is de The Tucker Band een feit. De platencontracten komen los als de groep op aanraden van Wet Willie naar Phil Walden, de grote man van Capricorn Records in Macon, gaat. In 1973 verschijnt het debuutalbum The Marschall Tucker Band, die de Tucker-klassiekers Take The Highway en Can't You See bevat. Op het vierde album Searchin For A Rainbow staat de eerste hit, Fire On The Mountain. Hoewel een optreden in Nederland in 1976 danig tegenvalt, bewijst The Tucker Band in 1977 met het album Carolina Dreams toch tot de hitpotente groepen in de Verenigde Staten te behoren. Het van de plaat getrokken Heard It In A Love Song haalt de top 10 van Billboard. In de zomer van 1979 treden ze tijdens het gigantische Knebworth-festival in Engeland op als voorprogramma van Led Zeppelin. Na het overlijden van Bobbie Caldwell, wordt Franklin Wilkie (ex-Toy Factory) aangetrokken als zijn vervanger. Het album Dedicated is aan Caldwell opgedragen. Tommy Caldwell is 30 jaar geworden. De Marshall Tucker Band weet na het overlijden van Bobbie Caldwell het succes niet meer te evenaren, en Toy Caldwell verlaat de band om een solo carierre te beginnen. In 1992 verschijnt van hem het album, Toy Caldwell Band. Totaal onverwachts overlijdt Toy Caldwell op 25 Februari 1993 op 45-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Steve_currieSteve Currie komt op 28 April 1981 wanneer hij naar huis rijdt in Vale de Parra, Algarve in Portugal, om het leven bij een auto-ongeluk. Steve Currie wordt op 19 Mei 1947 in Grimsby, North East Lincolnshire in England geboren en is het meest bekend als bassist van de groep T.Rex. Currie is van November 1970 tot 1976 bassist in de groep van Marc Bolan. Na zijn periode bij T.Rex wordt Currie een veelgevraagd sessie muzikant. Steve Currie is 34 jaar geworden. Marc Bolan komt vier jaar eerder, op 16 september 1977, eveneens om het leven bij een auto-ongeluk.


Vern_gosdinDe Amerikaanse countryzanger en songwriter Vern Gosdin overlijdt op 28 April 2009 in een ziekenhuis in Nashville, Tennessee aan de gevolgen van een hartaanval. Vern Gosdin wordt op 5 Augustus 1934 in Woodland, Alabama geboren. Hij begint zijn muzikale loopbaan als zanger in de plaatselijke kerk waar zijn moeder organiste is. Zijn familie is actief als de Gosdin Family Gospel Radio Show. In 1961 verhuist Gosdin met zijn broer Rex naar Californie om daar deel te nemen aan de zogenaamde West Coast Country Music Scene. Samen met Dom Parmley spelen de broers als The Golden State Boys bluegrass. Nadat Chris Hillman zich bij het drietal aansluit wordt de bandnaam omgedoopt tot The Hillmen. Chris Hillman gaat in 1964 deel uitmaken van The Byrds, waar zijn country-stijl de volgende jaren de Westcoast band in belangrijke mate beinvloed. Vern Gosdin slaat een aanbod om bij de band van Roger McGuinn en David Crosby te gaan spelen af en gaat met zijn broer Rex door als The Gosdin Brothers. Na twee hits (Hangin' On en Till The End') houd het duo op te bestaan. Het einde van The Gosdin Brothers betekent voor Vern Gosdin een onderbreking van zijn muzikale carriere. Hij wordt verkoper van glaswaren, maar maakt in 1976 een glorieuze come-back. Al gauw krijgt hij de bijnaam The Voice vanwege zijn "Soulful honky tonk style" a la Lefty Frizell en Merle Haggard. Er volgen succesvolle albums voor platenmaatschappijen als Elektra, A&M, Compleat en Columbia. In 2008 verschijnt de 4CD Box 40 Years Of The Voice, een overzicht van 101 songs, waarvan elf nieuwe composities. In totaal scoort Gosdin acht Top 5 hits in de Amerikaanse Country Charts; If You're Gonna Do Me Wrong en Way Down Deep (1983), I Can Tell By The Way You Dance (1984), Do You Believe Me Now (1987), Set 'em Up Joe (1988), Who You Gonna Blame It On This Time, I'm Still Crazy en That Just About Does It (1989). Vern Gosdin is 74 jaar geworden.


Tom Petty & The Heartbreakers krijgen op 28 April 1999 hun eigen ster op de beroemde Hollywood Walk Of Fame in Hollywood, Californie.


Axl_rose_erin_everlyGuns 'n' Roses zanger Axl Rose treedt op 28 April 1990, in de Cupid's Wedding Chapel in Las Vegas, in het huwelijk met Erin Everly, de dochter van Don Everly, met wie hij dan al vier jaar samenwoont. De chauffeur die hen in een limousine naar de Cupid's Wedding Chapel brengt is getuige. Een paar weken later heeft Axl Rose al weer spijt van zijn beslissing en vraagt hij echtscheiding aan. Een daarop volgende poging, om de relatie toch nog te redden, mislukt en in Januari 1991, na een stormachtig huwelijk van negen maanden, wordt het huwelijk door de rechter ongeldig verklaard. Erin, die daardoor haar recht op alimentatie verliest, probeert in 1994 alsnog via de rechter financiele genoegdoening te krijgen. De zaak wordt later minnelijk geschikt.


Magic_bus_the_puddingDecca Records brengt in Engeland op 28 April 1967 de single The Magic Bus van de groep The Pudding uit. Het nummer is geschreven door de gitarist van The Who, Pete Townshend. The Who neemt pas een jaar later het nummer zelf op, en brengt Magic Bus op 27 Juli 1968 uit. Hun uitvoering van Magic Bus komt tot een 26ste plaats in de Engelse hitlijst.


WeilandscottEen rechter in Los Angeles veroordeelt Scott Weiland op 28 April 2008 tot acht dagen cel wegens rijden onder invloed. De oprichter/zanger van de rockband Stone Temple Pilots en later zanger van Velvet Revolver krijgt verder een proeftijd van vier jaar en moet een anti-alcoholcursus volgen. Scott Weiland wordt in November 2007 gearresteerd na een auto-ongeluk op de snelweg in Los Angeles. Hij zou onder invloed van drank zijn geweest. In 2003 is Weiland hij ook al onder invloed van drugs en alcohol opgepakt nadat hij een botsing veroorzaakt in Hollywood. Hiervoor wordt hij niet veroordeeld omdat hij zich vrijwillig laat opnemen in een afkickkliniek.


Debbie_roweIn de zaak tegen het vermeend sexueel misbruiken van Gavin Arzino wordt op 28 April 2005 de voormalige echtgenote van Michael Jackson, Debbie Rowe (foto) opgeroepen. De aanklagers tegen Michael Jackson hebben Debbie Rowe opgeroepen om tegen de popzanger te getuigen, en hopen dat zij vertelt dat Jackson haar heeft gedwongen zich in een video positief over hem uit te laten. Debbie Rowe neemt het echter juist op voor haar voormalig echtgenoot. Volgens Rowe is Jackson vriendelijk, onbaatzuchtig en overdreven royaal. Haar uitlatingen zijn een tegenslag voor de aanklagers in de zaak tegen Jackson in Santa Maria in Californie. Debbie Rowe ontkent een dag eerder al dat zij in 2003 door Michael Jackson onder druk zou zijn gezet. De aanklagers beweren dat zij in ruil voor deze lovende woorden een betere bezoekregeling voor haar kinderen zou hebben gekregen. Volgens de aanklagers heeft Michael Jackson ook de familie van het vermeende slachtoffer Gavin Arzino gedwongen hem in een video te prijzen. De 46-jarige Debbie Rowe is de moeder van Michael Jacksons kinderen Paris en Prince Michael, en is van 1996 tot 1999 met Michael Jackson getrouwd geweest.


Op 28 en 29 April 1981 staan Bruce Springsteen & The E-Street Band in Ahoy' Rotterdam. De Europese tour van Springsteen is begonnen op 7 April 1981 met een optreden in het Congrescentrum in Hamburg, West-Duitsland. De tour wordt afgesloten op 8 Juni 1981 in Birmingham, Engeland.


Anouk_in_ahoyVanaf 28 April 2006 liggen zowel de dubbel-CD als de dubbel-DVD Anouk Is Alive van Anouk in de platenwinkel. Op Anouk Is Alive staan hoogtepunten van de vier concerten die Anouk op 3, 4, 16 en 17 December 2005 in Ahoy Rotterdam heeft gegeven. De Haagsche zangeres wordt tijdens deze concerten begeleid door Hans Eijkenaar (drums), Michel van Schie (bas), Leendert Haaksma (gitaar), Martijn van Agt (gitaar) en Ronald Kool (toetsen). De dubbel-CD komt op 6 Mei 2006 op een veertiende plaats de Nederlandse Album Top 100 binnen, en bereikt uiteindelijk de achtste plaats.


DclewisOp 28 April 2000 overlijdt, in zijn woonplaats Arnhem, de zanger D.C. Lewis. D.C. Lewis is het pseudoniem voor Ruud Eggenhuizen, die op 27 Januari 1947 geboren wordt. Tegen het eind van de jaren zestig houdt Eggenhuizen zich vooral bezig met het schrijven van liedjes en het vertalen van Duitse liedjes in het Nederlands. In 1969 doet hij met het nummer Linda mee aan de Nederlandse voorronde van het Eurovisie Songfestival. Hij haalt het niet. Producer Hans van Hemert ziet Eggenhuizen echter aan het werk en is onder de indruk van hem. In 1970 neemt Van Hemert met de dan zich D.C. Lewis noemende Eggenhuizen het door Joop Stokkermans en Gerrit den Braber geschreven Mijn Gebed op. Een opmerkelijk religieus getint nummer, met orgelspel van de bekende kerkorganist Feike Asma. Het nummer belandt op de eerste plaats van de Top 40, waar het vier weken blijft staan. Vertalingen van Mijn Gebed worden ook in het buitenland hits. Opvolger Zijn Testament doet het beduidend minder, maar haalt nog altijd de Top 40. De in 1971 verschenen single Eva Magdalena wordt echter geen hit meer. Een jaar later zingt hij samen met Bonnie St. Claire onder de naam Alias Bonnie & Lewis het nummer It's Still A Secret. Een chronische spierziekte maakt verder een einde aan zijn artistieke loopbaan. Daarna blijft het jaren lang stil rond D.C. Lewis. Enige jaren later zingt D.C. Lewis nog even bij de Dance & Showband van Jose Marcello, wanneer de spierziekte definitief een streep zet onder zijn muzikale carriere. In eerste instantie worden zijn klachten door de medici niet serieus genomen. Hij wordt een simulant genoemd, totdat in 1986 een publicatie over fibromyalgie duidelijk maakt aan welke ziekte Eggenhuizen lijdt. Ruud Eggenhuizen is 53 jaar geworden.


Omdat hij het te druk heeft met andere werkzaamheden verlaat Alan Freed op 28 April 1955 platenmaatschappij Coral. Freed is dan net één maand in diens als A&R-manager bij de platenmaatschappij.


Op 28 April 2006 wordt Snoop Dogg op borgtocht vrijgelaten. Nadat hij 26 April 2006 met vijf vrienden verzeild is geraakt in een vechtpartij wordt de Amerikaanse rapper op het vliegveld Heathrow bij Londen opgepakt. Het geplande concert op 27 April 2006 in Johannesburg, Zuid-Afrika kan door de arrestatie van Snoop Dogg geen doorgang vinden.


Sugababes_freak_like_meSugababes komen op 28 April 2002 op Nr 1 in Engeland met het nummer Freak Like Me. Het nummer bevat een sample van Are Friends Electric van Gary Numan. Freak Like Me is afkomstig van het tweede album van Sugababes, Angels With Dirty Faces. Na het floppen van het eerste album, Overload, wordt Siobhan Donaghy uit de groep gezet en neemt Heidi Range haar plaats in. Met de nieuwe samenstelling, Heidi Range, Keisha Buchanan en Mutya Buena wordt het grote succes wel bereikt. Freak Like Me is de eerste Engelse Nr. 1 voor Sugababes.


Mark Morrison, die in 1996 nog een grote hit in Engeland heeft met Return Of The Mack, wordt op 28 April 1997 veroordeeld tot een boete van £3750 vanwege gewelddadig gedrag. In Leicester City bedreigt Mark Morrison een man, die hij ervan verdenkt tegen zijn auto geschopt te hebben.


George Michael neemt op 28 April 2004, tijdens de Radio Academy-conferentie in Londen, de prijs in ontvangst voor meest gedraaide artiest op de Britse radio in de afgelopen twintig jaar. "I can't believe it. I've only made six albums in 22 years so I don't know how this happened. I'm the luckiest writer on earth." aldus een dolgelukkige George Michael. Meer dan zeshonderd radiostations, verspreid over geheel Groot-Brittannie, hebben meegewerkt aan het samenstellen van deze lijst. De volledige top 10 is alsd volgt: 1. George Michael, 2. Elton John, 3. Robbie Williams, 4. Kylie Minogue, 5. Bryan Adams, 6. Madonna, 7. Phil Collins, 8. Cliff Richard, 9. Mick Hucknall, 10. Paul McCartney.


Stones_zuiderparkThe Rolling Stones beginnen op 28 April 1976 aan een acht weken durende tournee door Europa met een optreden in de Festhalle in Frankfurt, West-Duitsland. Op 29 en 30 Mei 1976 treden The Rolling Stones op in het Zuiderpark in Den Haag, met in het voorprogramma The Meters, Kokomo en Robin Trower. De tour eindigt op 23 Juni 1976 in de Stadthalle in Wenen, Oostenrijk. The Rolling Stones hebben dan 41 concerten gegeven in 22 steden voor een totaal aantal bezoekers van 554.000. Tijdens deze tour wordt er voor het eerst in de geschiedenis van de band opgetreden on Joegoslavie en Spanje. Bij het inchecken in de hotels maken de Stones gebruik van valse namen. Zo is Mick Jagger Arthur Ash, Ron Wood gebruikt de naam Patrick Moore, Charlie Watts is Peter West, Keith Richard is Percy Thrower en Bill Wyman is Robin Day.


Op 28 April 2000 richt een brand grote schade aan in het kantoor van James Brown Enterprises in Augusta, Georgia. Uit onderzoek blijkt later dat de brand is aangestoken. Er wordt een medewerker van The Godfather Of Soul gearresteerd op verdenking van brandstichting.


Paul Atkinson wordt op 28 April 2000 veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf vanwege het verduisteren van meer dan £325,000 van Rolling Stones drummer Charlie Watts. Atkinson is de manager van een manage met Arabische volbloedpaarden waarvan Charlie Watts de eigenaar is.


Live_at_budokanOp 28 April 1978 geeft Cheap Trick een uitverkocht concert in de Budokan Hall in Tokyo. Het optreden wordt opgenomen en in Februari 1979 wordt er een live-album onder de naam Live At Budokan van uitgebracht. Live At Budokan komt op 28 April 1979 binnen in de Nederlandse LP Top 50, en staat vanaf 26 Mei 1979 twee weken op de eerste plaats. Het nummer I Want You To Want Me is de eerste single die van Live At Budokan wordt uitgebracht. De single staat vanaf 19 mei 1979 twee weken op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. In de Billboard Hot 100 komt I Want You To Want Me niet hoger dan de zevende plaats. Ook de opvolger, Surrender, komt van het album Live At Budokan. Surrender komt tot een 12de plaats in de Nederlandse Top 40.


Gi_blues_2Elvis Presley staat op 28 April 1960 voor de tweede opéénvolgende dag in de RCA Studio in Hollywood, om opnamen te maken voor de soundtrack van G.I. Blues, zijn nieuwe bioscoopfilm. Onder begeleiding van de gitaristen Scotty Moore, Tiny Timbrell en Neal Matthews Jr., bassist Ray Siegel, de drummers D.J. Fontana, Frank Bode en Bernie Mattinson, pianist Dudley Brooks en accordeonist Jimmie Haskell.  worden de volgemde nummers opgenomen: Tonight Is So Right For Love, What's She Really Like, Frankfort Special, Big Boots, Pocketful Of Rainbows en Wooden Heart. The Jordanaires zorgen voor de achtergrondvocalen.


The_art_of_excellence_van_tony_be_2Vanaf 28 April 1986 ligt The Art Of Excellence van Tony Bennett in de platenwinkel. The Art Of Excellence is het eerste album in de muziekgeschiedenis dat eerst op CD wordt uitgebracht, en waarvan pas later ook een vinyl versie van verschijnt.  Het albumj van Tony Bennett komt op 21 Juni 1986 de albumlijst van Billboard binnen, en bereikt een 166ste plaats als hoogste notering.


Young_boy_paul_mccartneyOp 28 April 1997 wordt Young Boy van Paul McCartney op single uitgebracht. Young Boy is één van de nummers van zijn album Flaming Pie die Paul McCartney in 1995 heeft geschreven in de tijd dat hij zich bezighoudt met het Anthology-project van The Beatles. De titel Flaming Pie is ontleent aan een stukje dat John Lennon in 1961 heeft geschreven in het muziekblad Mersey Beat. Over de vraag wie de naam The Beatles heeft verzonnen, schrijft John Lennon: ... many people ask what are the Beatles? Why Beatles? Ugh, Beatles how did the name arrive? So we will tell you. It came in a vision - a man appeared on a Flaming Pie and said unto them 'From this day on you are Beatles with an A'. 'Thankyou, Mister Man,' they said, thanking him..." Paul McCartney verklaart in 1997 in een interview over de titel van het album het volgende: "We were asked what the meaning of the name the Beatles was, and John wrote a little piece in the 'Mersey Beat', which was the local music paper in Liverpool. It was a kinda joke piece, and it was kinda biblical, sort of thing... When we were doing the 'Anthology' it became a matter of much glee for those of us who had been in the group that certain people involved in the 'Anthology' actually thought John had had a vision and took it literally, which is no, it was a joke, believe me. It's kinda Liverpool humour, a little of the Goons, it really was a joke - he didn't have a vision... If he had said a man on a Flaming Phoenix, maybe you could keep a straight face and believe him, or Flaming Chariot, maybe, but the minute he said 'pie', it was a kinda humour. And it became a bit of a thing, and it later came to me that I should write a song about the Man on the Flaming Pie, and make him a complete nutter." Aan het album words ondermeer meegewerkt door Steve Miller (zang en gitaar), Jeff Lynne (gitaren/zang), James McCartney (gitaar), Ringo Starr (drums) en Linda McCartney (zang). De single Young Boy komt op 31 Mei 1997 niet verder dan een negende plaats in de Nederlandse Tipparade. Flaming Pie komt op 17 Mei 1997 de Nederlandse Album Top 100 binnen, en haalt de 8ste plaats.


Victor Willis treedt op 28 April 1978 in het huwelijk met Phylicia Ayers-Allen. De zanger van The Village People en de actrice gaan in 1980 gaan zij uit elkaar. Phylicia Ayers-Allen is als actrice vanaf 1984 te zien in The Cosby Show als Clair Huxtable, en is de twee jaar oudere zus van Debbie Allen. Debbie Allen is ondermeer bekend van haar rol als danslerares Lydia Grants in de televisieserie Fame die van 1982 tot 1987 wordt uitgezonden.


Joost_den_draayer_lintjeOp 28 April 2006 worden tijdens de jaarlijkse lintjesregen in verband met Koninginnedag weer een aantal muzikale koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Willem van Kooten, alias Joost den Draayer, wordt benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau. Sandra Reemer, Cox Habbema, Leoni Jansen en Majel Lustenhouwer, de voormalige dirigent van Kinderen Voor Kinderen, worden onderscheiden als ridder in de orde van Oranje-Nassau. 


My_name_is_barbraDe allereerste televisieshow rond Barbra Streisand, met als titel My Name Is Barbra, wordt op 28 April 1965 door televisiezender CBS in Amerika uitgezonden. De uitzending slaat in Amerika in als een bom. Een dergelijke One Woman Show was nog niet vertoond. Verbazingwekkend is het feit dat de dan pas 23-jarige Barbra Streisand voor deze show volledige artistieke vrijheid bedingt en ook krijgt. Barbra Streisand zingt tijdens deze show ondermeer de volgende nummers: I'm Late, Make Believe, How Does The Wine Taste?, A Kid Again, I'm Five, Sweet Zoo, Where Is The Wonder, People , I 've Got The Blues, Second Hand Rose, When The Sun Comes Out, Why Did I Choose You?, Lover Come Back To Me, My Man en Happy Days Are Here Again.


Op 28 en 29 April 1983 geeft Alexis Korner twee concerten in de Marquee in Londen vanwege het 25-jarig bestaan van deze legendarische club. Alexis Korner wordt bijgestaan door organist Georgie Fame, bassist Bill Wyman, drummer Charlie Watts en pianist Ian Stewart. De opbrengst van de twee concerten gaat naar een goed doel.


Tommy_newsonTommy Newsom overlijdt op 28 April 2007 in zijn woonplaats Portsmouth aan de gevolgen van leverkanker. De Amerikaanse jazz-saxofonist wordt op 25 Februari 1929 in Portsmouth, Virginia geboren en is naast saxofonist ook bekend als arrangeur. Newsom heeft ondermeer samengewerkt met Benny Goodman, Charlie Byrd en Vincent Lopez. In 1962 wordt hij saxofonist in het orkest van The Tonight Show van Johnny Carson. Dit programma wordt door de Amerikaanse omroep NBC op de televisie uitgezonden. Newsom blijft bij The Tonight Show tot 1992, het jaar dat Johnny Carson met pensioen gaat. Als Musical Director wint Newsom twee Emmy Awards. In 1982 voor Night Of 100 Stars en in 1986 voor de 40th Annual Tony Awards. Daarnaast is hij ook de componist van nummers als The Kansas City Ballad en Titter Pipes. Tommy Newsom is 77 jaar geworden.


Brian Matthew presenteert op 28 April 1962 een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Matthew ontvangt als gasten ondermeer John Leyton, Craig Douglas, Chris Barber's Jazz Band & Ottilie Patterson, The Avons, Donna Douglas, Iain Gregory en The Temperance Seven. Thank Your Lucky Stars wordt uitgezonden door de Britse commerciele zender ABC.


Gary Lewis & The Playboys krijgen op 28 April 1965 in Amerika een gouden plaat voor hun single This Diamond Ring. Deze single is op 16 Januari 1965 binnengekomen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 20 Februari 1965 twee weken op de eerste plaats.


Muziek Jarige op 28 April

1945: John Wolters - Dr Hook & The Medicine Show Drums
1948: Scott Fitzgerald - Zanger Engeland
1953: Kim Gordon - Sonic Youth Bas
1955: Eddie Jobson - Ex-Roxy Music Viool / Toetsen
1960: Enid Williams - Girlschool Bas
1968: Daisy Berkowitz - Marilyn Manson
1970: Howard Donald - Ex-Take That Zanger
1975: Barby Kelly - The Kelly Familie Zangeres
1983: Bouchra (Tjon Pon Fong) - Ex K'otic Zangeres

Geen opmerkingen:

Een reactie posten