Zoeken in de muziekgeschiedenis

26 mrt. 2012

Muziekgeschiedenis van 27 Maart

Blur13De Engelse band Blur komt op 27 Maart 1999 op de eerste plaats van de Britse albumlijst met '13'. Het is het vierde achtereenvolgende album van de groep rond Damon Albarn wat de eerste plaats haalt. Eerder staat Blur op nummer 1 met: Parklife (Mei 1994), The Great Escape (Sept. 1995) en Blur (Feb. 1997). Blur is hiermee pas de derde groep die het in de jaren 90 is gelukt om vier keer achter elkaar de eerste plaats te halen. De andere twee groepen zijn Simply Red met Stars (Okt. 1991), Red Life (Okt 1995), Greatest Hits (Okt 1996) en Blue (Mei 1998) en R.E.M met: Out Of Time (Maart 1991), Automatic For The People (Okt 1992), Monster (Okt 1994) en New Adventures In Hi-Fi (Sept. 1996).


Beatle-mania grijpt wereldwijd om zich heen, als op 27 Maart 1964 de bovenste zes plaatsen in de 2SM Top 100 lijst in Sydney, Australie bezet worden door The Beatles. Op nummer 1 staat All My Loving, nummer twee is Love Me Do, op drie staat Roll Over Beethoven, nummer vier is voor I Saw Her Standing There, de 5de plaats is voor She Loves You en op zes staat I Want To Hold Your Hand.


Dj_tiesto_best_dj_2008DJ Tixc3xabsto wordt op 27 Maart 2008 wederom uitgeroepen tot beste DJ ter wereld. Hij krijgt de prijs uitgereikt op de International Dance Music Awards in Miami. Ook in 2007 mag de als Tijs Verwest geboren Tixc3xabsto de prestigieuze prijs in ontvangst nemen. Armin van Buuren krijgt een prijs in de categorie beste Europese DJ. Sander van Doorn is beste nieuwkomer. Tixc3xabsto wordt eveneens onderscheiden voor zijn album In Search Of Sunrise Vol. 6, dat tot beste Mix-CD wordt gekozen. Armin van Buuren krijgt eveeenals in 2007 een award voor zijn vrijdagavondshow bij radiozender Slam!FM. De International Dance Music Awards worden jaarlijks georganiseerd in het kader van de Winter Music Conference, die wordt beschouwd als de belangrijkste internationale vakbeurs voor de dancewereld.


Where_the_streets_have_no_nameU2 neemt op 27 Maart 1987, op het dak van de Republic Liquor Store op 7th & Main Street in het centrum van Los Angeles, de video op voor hun nieuwste single Where The Streets Have No Name. Ze volgen daarmee het voorbeeld van The Beatles, die in 1969 hun laatste optreden geven op het dak van het Apple gebouw in London. Het vergaat U2 overigens net zo als hun voorbeeld. Wanneer U2 na Where The Streets Have No Name nog een aantal nummers speelt (People Get Ready, In God's Country, Sunday Bloody Sunday en Pride (In The Name Of Love) wordt het op straat zo druk, dat de groep halverwege het optreden door de politie van het dak wordt verwijderd. Where The Streets Have No Name komt op 5 September 1987 de Nederlandse Top 40 binnen, en bereikt de tiende plaats.


Tina Turner staat op 27 Maart 1988 op het podium in Osaka, Japan. Het concert is het 220ste, en tevens laatste van haar dertien maanden durende Break Every Rule Tour. Mick Jagger, die voor zijn solo tour ook toevallig in Japan is, zingt samen met Tina Turner de Rolling Stones-klassieker Honky Tonk Women.


Time_after_timeVanaf 27 Maart 1984 ligt de single Time After Time van Cyndi Lauper in de platenwinkel. Time After Time komt op 14 April 1984 binnen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 6 Juni 1984 twee weken op de eerste  plaats. In Engeland haalt Cyndi Lauper in Juni 1984 de derde plaats met deze single. In Nederland komt Time After Time op 26 Mei 1984 de Top 40 binnen, en staat vanaf 30 Juni 1984 twee weken op een vijfde plaats als hoogste notering. Het is na Girls Just Want To Have Fun (Nr 3 in April 1984) de grootste hit voor Cyndi Lauper in Nederland.


Roy Orbinson breekt op 27 Maart 1966 zijn voet wanneer hij door Hawkstone Park in Birmingham aan het motorcrossen is. De rest van de Engelse tournee zit Roy Orbinson tijdens het optreden op een stoel, en loopt hij met krukken.


Lady_madonna_van_the_beatlesOp 27 Maart 1968 komt Lady Madonna van The Beatles op de hoogste plaats van de Engelse hitparade. Wegens de op handen zijnde oprichting van Apple Records, is het de laatste single van de groep die wordt uitgebracht op het Parlophone label. Het nummer, dat overigens wel wordt beschouwd als een echte Lennon/McCartney compositie, levert de groep een plagiaat rechtszaak op. De jazz muzikant Humphrey Lyttelton beweert namelijk dat het intro van Lady Madonna is afgekeken van zijn Bad Penny Blues, een Engelse top 20 hit uit 1956, en de rechter geeft hem gelijk. Detail is nog dat Lyttelton's hit destijds werd uitgebracht door EMI, waar Parlophone een onderdeel van is. Nog opmerkelijker is dat Bad Penny Blues mede werd geproduceerd door George Martin, die ook de productie van Lady Madonna voor zijn rekening nam.


Tijdens het optreden van U2 op 27 Maart 1992 in het Palace Of Auburn Hills in Detroit, Michigan belt Bono tijdens het optreden de plaatselijke pizza koerier en bestelt 10.000 pizza's om uit te delen aan het publiek. Speedy Pizza's komt uiteindelijk 100 pizza's afleveren in het stadion.


The_sweetThe Sweet komt op 27 Maart 1971 op een negende plaats binnen in de Nederlandse Tipparade met de single Funny Funny. De Engelse groep wordt in 1968 opgericht door drummer Mick Tucker en zanger Brian Connolly. Tot de groep in 1970 in zee gaat met het schrijversduo Chinn en Chapman (o.a Mud, Suzi Quatro) is de naam Wainwright's Gentlemen. In hetzelfde jaar vervangt Andy Scott leadgitarist Mick Stewart. Na vier floppende singles (Slow Motion, Lollipop, All You'll Ever Get From Me en Get On The Line) scoort The Sweet na Funny Funny aan de lopende band hits als Co-Co, Poppa Joe, Little Willy, Wig Wam Bam, Blockbuster, Teenage Rampage en Hell Raiser. In 1974 besluit The Sweet de zaken wat serieuzer aan te pakken en breekt met Chinn/Chapman, waarna de stroom hits gestaag minder wordt. Funny Funny, met op de B-kant het nummer, You're Not Wrong For Loving Me, haalt op 1 Mei 1971 de eerste plaats in de Nederlandse Top 40.


It_must_be_loveOp 27 Maart 1978 wordt, slechts vijf dagen nadat All You Need Is Cash van The Rutles in Amerika is uitgezonden, het programma door de BBC ook in Engeland uitgezonden. Deze televisiefilm is een parodie op de carriere van The Beatles, geproduceerd door de mannen achter Monty Python's Flying Circus. Eric Idle speelt Dirk McQuickly, Neil Innes is Ron Nasty, Ricky Fataar zet Stig O'Hara neer en John Halsey kruipt in de huid van Barry Wow. In de film zijn er bijrollen voor Mick en Bianca Jagger, Paul Simon, Ron Wood, John Belushi, Dan Akroyd en George Harrison. De soundtrack van All You Need Is Cash verschijnt op LP. Er wordt ook een single uitgebracht. It Must Be Love haalt zelfs de 39-ste plaats in de Engelse hitparade.


Terry_knightTerry Knight (foto) wordt op 27 Maart 1972 na drie jaar ontslagen als manager van Grand Funk Railroad. Zanger en gitarist Mark Farner, drummer Don Brewer en bassist Mel Sacher zijn er achter gekomen dat Knight 16% van alle binnengekomen royalties in zijn zak steekt, terwijl zij als groep (met z'n drieen) slechts 6% krijgen, en dat met een verkoop van meer dan 20 miljoen verkochte albums. Don Brewer spreekt Knight daar dan ook over aan: "I thought you were getting two percent, as a producer. All the other record deals i'd been associated with, the producer made two percent and that was it", aldus Brewer. Terry Knight verklaart later dat hij dan de percentage's wel veranderd, hij krijgt voortaan 6 % en de groep gaat naar 10%. Zanger Mark Farner later in een reaktie: "That is false!, It's absolutely a lie". Grand Funk Railroad stelt dan John Eastman aan als advocaat om van Terry Knight af te komen. Terry Knight op zijn beurt klaagt Grand Funk Railroad aan voor $55 miljoen, en John Eastman voor $5 miljoen, omdat die, in de ogen van Knight, zijn taak aan het overnemen is. "It's going to cost them everything they own. and they own a lot. I'm going to own it, i promise!" aldus Terry Knight. De 27-jarige road-manager van Grand Funk Railroad, Andy Cavaliere wordt door de groep aangesteld als nieuwe manager, hoewel Cavaliere daar helemaal geen ervaring in heeft. Cavaliere in een interview met Rolling Stone: "I'm going to let them make aesthetic decisions in terms of their music. I don't want the same type of control that Terry had over the group. They're a little older now". Terry Knight wordt op 1 November 2004 vermoord in zijn huis in Temple in Texas. Terry Knight is 61 jaar geworden.


Talk_about_our_loveTalk About Our Love, de nieuwe single van Brandy gaat op 27 Maart 2004 op het internet in premiere. Het door Kanye West geproduceerde en mede gecomponeerde Talk About Our Love is de officiele eerste single van haar nieuwe album Afrodisiac. DIt vierde album van Brandy wordt uitgebracht op 29 Juni 2004, bijna vier maanden later dan oorspronkelijk gepland. Het merendeel van de nummers op Afrodisiac is geproduceerd door Timbaland. "Er is een bepaalde chemie tussen Brandy en mij. Het is ongelooflijk hoe zij over mijn beats zingt", licht Timbaland de samenwerking toe.


Elton John en Tim Rice ontvangen tijdens de 67ste uitreiking van de Academy Awards op 27 Maart 1995 in Los Angeles een Oscar voor Can You Feel The Love Tonight dat zij hebben geschreven voor The Lion King. Tom Hanks wordt onderscheiden als beste acteur voor zijn rol in Forrest Gump. Jessica Lang krijgt een Oscar als beste actrice voor haar rol in Blue Sky. Quincy Jones wordt onderscheiden met de Jean Hersholt Humanitarian Award.


Op 27 Maart 1973 vindt de polite van Philadelphia, tijdens een verkeerscontrole, in een auto een koffer vol met marihuana, LSD en cocaine. De chauffeur, Jerry Garcia van Grateful Dead, wordt gearresteerd en later veroordeeld tot een 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.


Grapefruit_deep_waterGrapefruit, de Engelse groep die is ontdekt door Beatle John Lennon, staat op 27 Maart 1968 voor het eerst op het toneel. Zij treden op met The Foundations en Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich in het voorprogramma van The Bee Gees in de Royal Albert Hall in Londen. Grapefruit is vernoemd naar de titel van een boek geschreven door Yoko Ono. Op 24 Novbember 1968 verbreekt Grapefruit, die bestaat uit John Perry, de broers Pete en Geoff Swettenham en George Alexander (geb. Alexander Young en broer van George Young (The Easybeats) en Malcolm en Angus Young (AC/DC), het contract met Apple Records. De groep vindt dat er er weinig aandacht aan hen wordt geschonken. "Wij vinden The Beatles prima als vrienden, maar niet als bazen. Er is teveel rotzooi bij Apple aangespoeld", aldus Grapefruit. Op 22 September 1969 komt de single Deep Water, die de groep voor RCA heeft opgenomen, de Nederlandse Top 40 binnen. Deep Water bereikt de vijfde plaats.


Fats Domino geeft op 27 Maart 1967 zijn allereerste optreden in Engeland. De show vind plaats in het Saville Theatre in London, Gerry & The Pacemakers en The Bee Gees verzorgen het voorprogramma.


Eric_clapton_en_patti_boydOp 27 Maart 1979 trouwen Eric Clapton en Patti Boyd, aan de vooravond van een Amerikaanse tournee van de gitarist, in het geheim in Tuscon, Arizona. Wanneer het nieuwe echtpaar na de tour, op 19 Mei 1979 in hun huis in Ripley, Surrey een feestje geeft om hun huwelijk te vieren, zijn daarbij niet alleen Paul McCartney, Ringo Starr, Mick Jagger en Denny Laine aanwezig, maar ook Patti's voormalige echtgenoot, George Harrison. Speciaal voor deze gelegenheid spelen Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr voor het eerst in negen jaar weer samen. Het feest wordt afgesloten met een jamsessie waaraan, naast de drie ex-Beatles, de bruidegom zelf ook Ginger Baker en Mick Jagger meedoen. Tot vroeg in de morgen worden er nummers gespeeld van ondermeer Chuck Berry, Little Richard, Eddie Cochran en Elvis Presley. Eric Clapton en George Harrison zijn al jaren goede vrienden, zo komen ze geregeld bij elkaar over de vloer en op muziekgebied doen ze ook veel dingen samen: Clapton speelt mee op While My Guitar Gently Weeps van de Beatles en George Harrison schrijft zelfs een nummer speciaal voor zijn vriend (Savoy Truffle). Gedurende de jaren dat Harrison en Clapton met elkaar optrokken wordt Eric Clapton verliefd op Harrisons vrouw: Patty Boyd. Uiteindelijk bekent Clapton zijn liefde tegenover Patti Boyd, maar zij houdt nog steeds van George en kan zijn liefde niet beantwoorden. Clapton schrijft daarop het nummer Layla voor Patti Boyd, een nummer geinspireerd door zijn omogelijke liefde. De titel Layla komt van het boek met de titel Layla and Mashoun, dat ook ver een onmogelijk liefde gaat. Layla is overigens niet het enige nummer wat over Patti Boyd gaat. Zo schrijft George Harrison het nummer Something voor haar en gaan de nummers Wonderful Tonight, Pretty Girl en Never Make You Cry van Eric Clapton ook over haar. In 1988 gaan Eric Clapton en Patti Boyd uit elkaar.


Stars_on_stevieStars On Stevie van Stars On 45 komt op 27 Maart 1982 de Billboard Hot 100 binnen. De single haalt de achtentwintigste plaats op 8 Mei 1982. Stars On 45 is een project van de Nederlandse producers Jaap Eggermont en Martin Duiser. Voor deze medley heeft hij de hulp van Tony Sherman ingeroepen om de stem van Stevie Wonder te imiteren. Op Stars On Stevie (A Tribute To Stevie Wonder) zijn de volgende nummers aan elkaar gemixt: Uptight, My Cherie Amour, Yester-Me Yester-You Yesterday, Master Blaster, You Are The Sunshine Of My Life, Isn't She Lovely, Sir Duke, I Wish, I Was Made To Love Her, For Once In My Life, Superstition, Sir Duke (Reprise), Don't You Worry 'Bout A Thing, A Place In The Sun en Fingertips. Op 2 Januari 1983 tijdens een rechtstreekse uitzending vanuit De Rietschans in Loosdrecht bij de TROS op Hilversum 3 wordt aan Tony Sherman de Exportprijs 1982 van de Stichting Conamus uitgereikt. Ook Jaap Eggermont en Martin Duiser krijgen deze prijs voor hun Stars On 45-single Stars On Stevie.


John Lennon en Paul McCartney krijgen op 27 Maart 1967 de prestigeuze Ivor Novello prijs, voor hun compositie Michelle. Het nummer is in 1966 het meest gedraaide nummer in Engeland in 1966.


In Los Angeles wordt op 27 Maart 2007 de rapper van The Black Eyed Peas, Taboo gearresteerd voor het rijden onder invloed. De als Jaime Luis Gomez geboren rapper heeft zijn auto total loss gereden. Taboo moet op 25 Mei 2007 voorkomen. Behalve voor het rijden onder invloed wordt hij ook verdacht van het bezit van marihuana.


Ian_duryZanger, liedjesschrijver, dichter en acteur Ian Dury overlijd na een lang gevecht op 27 Maart 2000 aan de gevolgen van longkanker. Ian Dury wordt geboren op 12 Mei 1942 in Upminster in het graafschap Essex. Op zevenjarige leeftijd wordt hij getroffen door polio en raakt de linkerzijde van zijn lichaam verlamd. Rock & roll-zangers als Jerry Roll Morton, Lonnie Donegan en vooral zijn grote idool Gene Vincent slepen hem door deze moeilijke periode heen en die voorliefde voor muziek zet hem, na zijn schilderperiode, op het spoor van de r&r-bands. Kilburn & The High Roads heet zijn eerste groep, die hij in 1973 formeert met een aantal vrienden uit de kunst- en jazz-hoek, een groep die later als een van de eerste punkbands omschreven zal worden. Nadat Kilburn & The High Roads uiteen gaat, komt Ian Dury in 1977 plotseling op het Stiff-label te voorschijn te komen met een gigantische hitsingle, Sex & Drugs & Rock & Roll. Het debuutalbum New Boots And Panties, met daarop de single, blijft een dikke anderhalf jaar in de Engelse elpee Top 30 hangen. Begin 1979 is het opnieuw goed raak met Hit Me With Your Rhythm Stick, dat ook in Nederland een grote hit wordt. Na de single Reasons To Be Cheerful volgt er een stille periode, waarin de meningsverschillen tussen Dury en componust en producer Chas Jankel zo hoog blijken te zijn opgelopen, dat laatstgenoemde besluit uit The Blockheads te stappen om een solocarriere te beginnen. Met gitarist/zanger/componist Wilko Johnson als nieuwe Blockhead, ontkomt Ian Dury niet aan een zekere mate van herhaling. Het concept is een stap terug en alle cynische, humoristische en vooral goede bedoelingen blijven in de lucht hangen. Geruchten willen dat hij en Jankel weer gaan samenwerken. Al snel blijken de geruchten waar. Met zijn oude partner Jankel en zonder zijn Blockheads brengt Dury moddervette disco-soul voort op het album Lord Upminster. De elpee verschilt aanzienlijk van het vroegere Dury-repertoire. Behalve de disco-funk voert reggae de boventoon. Spasticus Autisticus, de van het album getrokken single-hit, doet de gemoederen nogal verhitten. Pas eind 1983 laat Dury weer van zich horen via het met The Music Students opgenomen 4000 Weeks Holiday, maar de comeback mislukt grotendeels. Producer is Adam Kidron en in plaats van The Blockheads horen we The Music Students, een wisselend collectief rond bassist, toetsenist en arrangeur Michael McEnvoy. Na het mislukte album wordt lange tijd niets meer van Ian Dury gehoord, totdat zomer 1985 het bericht doorkomt dat Dury weer gaat optreden met zijn oude begeleidingsgroep The Blockheads. Het betreft een gefilm reunie-concert in het Londense Hammersmith Odeon, waar de band zijn oude kassuccessen speelt. Tegelijkertijd besluit het Stiff-label een viertal Dury-klassiekers in een door Paul '19' Hardcastle geremixte 12 inch-versie op de markt te brengen. The Blockheads verhuren zich individueel aan zangers als Feargul Sharkey en Paul Young, terwijl Dury zich stort op het acteren in Engelse televisieseries, een toneelstuk en een aantal films. Hij is onder meer te zien in Roman Polanski's mislukte kostuum-stuk Pirates. Ian Dury komt op 26 Augustus 1998 nog op een vervelende manier in het nieuws nadat Bob Geldof op XFM, een Londens radiostation, heeft gezegd dat de zanger zou zijn overleden. Bob Geldof moet al snel zijn excuses aanbieden, want Ian Dury leeft dan nog! Ian Dury is 57 jaar geworden.


Ronnie_laneOp 27 Maart 1982 moet voormalig Small Faces-gitarist Ronnie Lane worden opgenomen in een ziekenhuis in Florida. Ronnie Lane moet worden behandeld aan multiple sclerose. Ronnie Lane is in 1965 de oprichter van The Small Faces. Met zanger Steve Marriott schrijft hij veel hits voor de groep. Als Steve Marriott eind 1968 de groep verlaat, wordt Rod Stewart de nieuwe zanger. De naam wordt veranderd in The Faces. Op 26 Mei 1973 stapt Ronnie Lane uit The Faces, omdat hij het vele reizen moe is. Ronnie Lane overlijdt uiteindelijk aan de verlammende spierziekte op 4 Juni 1997 in zijn huis in Trinidad in de Amerikaanse staat Colorado. Ronnie Lane is 51 jaar geworden.


The_young_rascals_groovinThe Young Rascals staan op 27 Maart 1967 in de studio voor de opname van het nummer Groovin'. De single komt op 22 April 1967 binnen in de Billboard Hot 100, en staat vanaf 20 Mei 1967 vier weken op de eerste plaats. Het is de tweede Amerikaanse nummer 1-hit voor deze groep uit New York die bestaat uit Felix Cavaliere (toetsen/zang), Gene Cornish (gitaar), Dino Danelli (drums) en Eddie Brigati (zang) In 1966 hebben The Young Rascals hun eerste nummer 1 in Amerika met Good Lovin'. Na Groovin', en het gelijknamige eerste album krijgt de groep wereldwijde erkenning. People Got To Be Free' is in 1968 de eerste en tevens laatste nummer één-hit in de Verenigde Staten van de zich dan The Rascals noemede groep. Op volgende albums gaat het geluid van de groep steeds meer in de richting van de goodtime jazz. Doordat The Rascals zich op een gegeven moment op het standpunt stellen dat ze niet op manifestaties verschijnen waar niet minstens één zwarte act aanwezig is, ontnemen ze zichzelf de mogelijkheid nog langer in de zuidelijke staten van Amrika te spelen. The Rascals doen gastoptredens in de Soul Together Show voor Martin Luther King, tijdens het UNICEF-Gala in Londen en in John Lennon's Ono Band. Felix Cavaliere maakt sinds het uiteenvallen van de band in 1972 solo platen. Gene Cornish en Dino Danelli, die de groep al in 1969 verlaten hebben, richten in 1972 de groep Bulldog op.


Een signeersessie van The Backstreet Boys in een winkelcentrum in Ottawa in Canada loopt op 27 Maart 1997 volledig uit de hand. De politie besluit in allerijl de promotiestunt naar een congrescentrum in de buurt te verplaatsen. Hier kunnen de tweeduizend fans in alle rust handtekeningen vragen en met de jongens van The Backstreet Boys op de foto.


Wings, de groep van Paul McCartney, wordt op 27 Maart 1976 gedwongen de komende drie weken durende tour door Amerika voor onbepaalde tijd uit te stellen. Gitarist Jimmy McCulloch is in de badkamer uit gegleden en heeft zijn vinger gebroken. Wings heeft dan net op 25 Maart 1976 een concert in het Ahoy Sportpaleis in Rotterdam achter de rug. DE uitgestelde Amerikaanse tour gaat op 3 Mei 1976 van start met een optreden in de Tarrant County Convention Hall in Forth Worth, Texas.


Carlos Santana veranderd zijn naam op 27 Maart 1973 in Devadip. Nadat Carlos is gegrepen door het Sci-Chinmoy geloof vind hij dat een andere naam beter bij hem past. Devadip betekent vrij vertaald De Lamp Die Het Licht Van Het Opperwezen Laat Schijnen.


Kylie_minogue_27_maart_2005Kylie Minogue geeft op 27 Maart 2005 in het kader haar Kylie - Show Girl: The Greatest Hits Tour een uitverkocht concert in Ahoy' Rotterdam. Dit Europese gedeelte van de tour is op 19 Maart 2005 in het SECC in Glasgow van start gegaan. Voor deze tournee heeft de 36-jarige zangers een korset van 72.000 euro besteld van Mr. Pearl. Kylie Minogue wil een ultiem slanke taille van 40 centimeter hebben. Mr. Pearl maakt in 1999 ook het korset voor Victoria Beckham, wat ze draagt wanneer ze trouwt met David Beckham. Voor Kylie Minogue is het korset een onderdeel tijdens de optredens van de Showgirl-tournee. De Franse acteur Olivier Martinez is speciaal naar Glasgow gevlogen om het premiere-concert van zijn vriendin te kunnen bijwonen. Martinez, ondermeer bekend van de films Unfaithful en Taking Lives, wil hiermee zijn steun aan Kylie tonen. Op 20 Mei 2005 moet in het Superdome in Sydney het Australische gedeelte van de Kylie - Show Girl: The Greatest Hits Tour beginnen. Het is dan voor de eerste keer sinds de On A Night Like This tournee uit 2001 dat Kylie Minogue in haar geboorteland weer op tournee gaat. Bij de Fever tour (2003) is er door tijdgebrek alleen opgetreden in Sydney en Melbourne. "I'm very excited to be coming home to tour in May and June. This is my most ambitious show ever; it needs to be in order to do justice to all the hits. It will be two hours of music and memories; and I promise some surprises!" aldus Kylie Minogue. Op 17 Mei 2005 komt het bericht dat Minogue de concerten moet afzeggen, nadat bij haar borstkanker is geconstateerd. "I was so looking forward to bringing the Showgirl tour to Australian audiences, and am sorry to have to disappoint my fans. Nevertheless, hopefully all will work out fine and I'll be back with you all again soon." Nadat Kylie Minogue haar ziekte overwonnen heeft gaat op 11 November 2006 de tour onder de naam Showgirl Homecoming Tour met een concert in het Sydney Entertainment Centre, in Sydney Australie weer van start. Kylie Minogie bij haar aanomst in Australie: "I'm thrilled to be back. Ixe2x80x99ve been looking forward to this for such a long time. We've got a lot hard work ahead this week, but we're on tour again! Woo-hoo!!"


Op 27 Maart 2001 tekent Christina Aguilera een sponsor deal met Coca-Cola in Amerika. Slechts een maand eerder tekent Christina Aguilra's grote rivale Britney Spears een contract met Pepsi Cola. Hoewel Christina Aquilera belooftze dat ze de rest van haar leven alleen Coca Cola drinkt, tekent ze op 14 Oktober 2005 een contract met Pepsi Cola.


AbbajapanAbba staat op 27 Maart 1980 in het Budokan in Tokyo, Japan. Het is voor de Zweedse groep het 6e concert dat zij geven in de Japanse hoofdstad. Abba is op 8 Maart 1980 uit Stockholm vertrokken voor een twee weekse tour door Japan. In totaal geeft Abba elf concerten in Japan. Naast zes keer Budokan, wordt er ook opgetreden in Osaka, Nagoya, Koriyama en Fukuoka. Opvallend is dat tijdens elke show het nummer I Have A Dream in het Japans wordt gezongen. Op 28 Maart 1980 vertrekt Abba weer naar Europa.


Sammy_hagarNadat zanger David Lee Roth de band Van Halen heeft verlaten wordt hij opgevolgd door Sammy Hagar (oa Montrose). Op 27 Maart 1986 maakt Sammy Hagar zijn live-debuut tijdens een optreden van Van Halen in Shreveport in Louisiana. Sammy Hagar blijft bij Van Halen tot 1996. David Lee Roth keert daarna kort terug bij Van Halen om twee nieuwe nummers op te nemen voor een Best Of-album. De hernieuwde samenwerking met David Lee Roth blijft hiertoe beperkt. In 1998 wordt Gary Cherone, voormalig zanger van Extreme, aangetrokken als nieuwe de zanger van Van Halen. In November 1999, na één CD, verlaat Cherone de groep. alweer. Sindsdien staat Van Halen op non-actief. De groep heeft geen platencontract. In 2002 wordt het contract met Warner Music niet verlengd. De release van een nieuwe Best Of Van Halen-CD valt samen met een zomertournee die op 11 Juni 2004, met een optreden in Greensboro, North Carolina, van start gaat met opnieuw als zanger Sammy Hagar. Gitarist Eddie en drummer Alex Van Halen zijn sinds 2003 in onderhandeling geweest over de hernieuwde rentree van Hagar.


Elvis Presley begint op 27 Maart 1972 aan een drie dagen durende opnamesessie in de RCA Studio in Hollywood. Op deze eerste dag worden de nummers Separate Ways, For The Good Times en Where Do I Go From Here opgenomen. Elvis Presley wordt tijdes deze opname sessie begeleid door de gitaristen James Burton en John Wilkinson, bassist Emory Gordy, pianist Glen Hardin en drummer Ronnie Tutt. J.D. Sumner & The Stamps zorgen voor de achtergrondkoortjes.


Donnie_wahlbergOp 27 Maart 1991 steekt Donnie Wahlberg, van The New Kids On The Block, tijdens een woordenwisseling met de moeder van een jonge fan in het Seelbach Hotel in Louisville, Kentucky, een tapijt in brand met behulp van een fles Wodka. Dat is althans de aanklacht op grond waarvan Wahlberg wordt gearresteerd. Volgens Donnie Wahlberg is het echter allemaal een misverstand, en heeft hij alleen maar opzettelijk een brandmelder laten afgaan. Na het betalen van een borgsom van vijfduizend dollar kan Donnie Wahlberg 's avonds met New Kids On The Block optreden in Louisville. Door uiteindelijk tijdens de rechtzaak toch te bekennen, wordt de aanklacht voor brandstichting ingetrokken. Wel moet Donnie Wahlberg in een spotje over de gevaren van brandstichting, en druggebruik verschijnen.


Sting_stewart_copeland_en_henry_padovani_2The Police sluit op 27 Maart 1977 hun eerste Nederlandse tournee af met een optreden in het Mafcentrum in Maasbree. Sting, Stewart Copeland en Henry Padovani zijn voor de eerste keer in Nederland voor een korte tour als voorprogramma van Wayne County & The Electric Chairs. De tour is begonnen op 20 Maart 1977 met een optreden in Huize Maas in Groningen. Na het optreden in Nijmegen volgen op 23 Maart nog Rotterdam (Exit), 25 Maart: Amsterdam (Paradiso), 26 Maart: Eindhoven (Effenaar) en 27 Maart: Maasbree (Maf Centrum). Op 16 en 17 Oktober 1977 is The Police opnieuw in Nederland met optredens in Maasbree (Mafcentrum) en Amsterdam (Paradiso). Daarna duurt het echter bijna twee jaar voordat de groep opnieuw terug is in Nederalnd. Op 4 Juni 1979 wordt gespeeld op de tiende editie van het Pinkpop Festival in het Burgemeester Damen Sportpark in Geleen. Gitarist Henry Padovani is dan inmiddels vervangen door Andy Summers. Voor een uitverkocht Pinkpop met 47.000 toeschouwers speelt The Police de volgende set: Can't Stand Losing You, Truth Hits Everybody, So Lonely, Fall Out, Born In The 50's, Hole In My Life, Message In A Bottle, Peanuts, Roxanne, Next To You en Can't Stand Losing You. Naast The Police treden ondermeer Massade, Average White Band, Dire Straits, Elvis Costello, Rush en Peter Tosh op. Op 6 Juni 1977 schrijft de Volkskrant over het optreden: "The Police ontdekking op Pinkpop".


Milton_berleOp 27 Maart 2002 overlijdt Milton Berle, in zijn huis in Beverly Hills, Californie aan de gevolgen van slokdarmkanker. Milton Berle wordt op 12 Juli 1908 in New York geboren als Milton Berlinger, en is als komiek in de jaren vijftig op NBC te zien met zijn televisieshows. Op 3 April 1956 schrijft Milton Berle geschiedenis door als eerste Elvis Presley in zijn show te laten optreden. De negentigste verjaardag van Milton Berle wordt op 12 Juli 1998 met een groot feest in het Beverly Hills Hotel gevierd. Milton Berle is 93 jaar geworden.


Brenda_lee_im_sorryBrenda Lee staat op 27 Maart 1960 in de studio in Nashville, Tennessee om de nummers I'm Sorry en Wee Wee Willies op te nemen. De als Brenda Mae Tarpley geboren zangeres is op dat moment slecht 15 jaar. I'm Sorry wordt op 30 Mei 1960 als single uitgebracht, en is de eerste nummer 1-hit voor Brenda Lee. Vanaf 18 juli 1960 staat I'm Sorry drie weken op de eerste plaats van de Billboard Hot 100.


Waarheen_waarvoorOp 27 Maart 1971 komt Waarheen Waarvoor van Mieke Telkamp & The High Five op een zestiende plaats binnen in de Nederlandse Top 40. Waarheen Waarvoor is het door Karel Hille vertaalde Amazing Grace. Deze traditional is voor het eerst in 1926 vastgelegd door Rev. J.M. Gates, en zou verwant zijn aan het Schotse volksliedje Loch Lomond en aan de 17e Eeuwse Engelse hymne Todlen Hame. De melodie is in de jaren twintig van de vorige eeuw door de geestelijke John Newton van een nieuwe tekst voorzien. Amazing Grace is in de versie van de Pipes & Drums & Military Band Of The Royal Scots Dragoon Guards een grote hit in Engeland. De single staat vanaf 15 April 1972 vijf weken op de eerste plaats, en is in 1972 de bestverkochte single in Engeland. Opmerkelijk is verder de versie die Paul de Leeuw als Annie De Rooij op de plaat zet. Deze uitvoering staat op de B-kant van de Paul de Leeuw single Ik Wil Niet Dat Je Liegt, die vanaf 15 Januari 1994 acht weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top staat. Waarheen Waarvoor van Mieke Telkamp bereikt op 10 April 1971 de zevende plaats in de Nederlandse Top 40 als hoogste notering.


In het Engelse muziekblad Record Mirror van 27 Maart 1965 staat te lezen dat Jerry Allison, Sonny Curtis, Glen Hardin en Jerry Naylor stoppen als The Crickets. Zanger Jerry Naylor gaat solo verder. Toetsenist Glen Hardin is vanaf 1969 actief bij Elvis Presley. Sonny Curtis en Jerry Allison zijn inmiddels succesvolle liedjesschrijvers. The Everly Brothers hebben in 1960 hun compositie Walk Right Back opgenomen. Voor Bobby Vee hebben zij in 1962 More Than I Can Say geschreven. Andy Williams heeft in 1964 een hit met hun A Fool Never Learns. The Bobby Fuller Four staat in 1966 genoteerd met hun compositie I Fought The Law.


De Britse commerciele omroep ABC zendt op 27 Maart 1965 een aflevering uit van Thank Your Lucky Stars. De opnamen zijn op 21 Maart 1965 gemaakt. In dit door Brian Matthew gepresenteerde televisieprogramma zijn ondermeer Bobby Vee, Dave Berry, Susan Maughan, Chuck Jackson, Sharon Tandy, Red Hoffman & The Measles, Janice Nicholls te gast. Ook The Rolling Stones treden op, en spelen de volgende nummers: The Last Time, Play With Fire, Off The Hook en Everybody Needs Somebody To Love.Muziek Jarige Op 27 Maart

1934: Sarah Vaughan - Jazz Zangres USA († 3 April 1990)
1939: Bo Winberg - The Spotnicks Gitaar
1947: Andy Brown - Status Quo Toetsen
1950: Tony Banks - Genesis Toetsen
1953: Walter Stocker - Air Supply Gitaar
1957: Billy MacKenzie - Associates Zanger († 23 Jan. 1997)
1958: Neil Finn - Crowded House Zanger
1959: Andrew Farriss - INXS Toetsen
1962: Derrick McKenzie - Jamiroquai Drums
1964: Clark Datchler - Johnny Hates Jazz Zanger
1965: Johnny April - Staind Bas
1970: Mariah Carey - Zangeres USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten