Zoeken in de muziekgeschiedenis

24 mrt. 2012

Muziekgeschiedenis van 25 Maart

BedinnNadat zij een dag eerder in Amsterdam zijn aangekomen, beginnen John Lennon en Yoko Ono op 25 Maart 1969 in het Hilton Hotel aan hun legendarische Bed-Inn. Tegen de ramen van hun kamer hebben zij affiches geplakt met teksten als Hair Peace en Bed Peace. John Lennon en Yoko Ono hebben Amsterdam voor hun Bed-Inn gekozen, omdat de stad het Magical Centre in de wereld is van alles wat jong en hip is. Aan journalisten leggen zij uit waarom zij een hele week in bed blijven. De Bed-In is een groot mediaspektakel dat door Hans Boskamp van platenmaatschappij EMI in goede banen wordt geleid. Behalve journalisten komen er ook muzikanten op bezoek bij John en Yoko. Wanneer Lennon in het TV programma Tros-Jam de Nederlandse groep The Buffoons ziet optreden nodigt hij de groep uit om aan zijn bed te komen zingen. Na de week in Amsterdam houden John en Yoko nog Bed-Inn For Peace acties op de Bahama's, in Toronto en Montreal. In het Queen Elizabeth Hotel in Montreal nemen ze de hit Give Peace A Change op.


Geri_halliwell_bag_it_upGeri Halliwell scoort op 25 Maart 2000 in de Engelse hitlijst haar derde nummer 1 hit op rij met Bag It Up. Het is voor de voormalig Spice Girls zangeres haar in totaal negende nummer 1. Met de Spice Girls haalt Geri Halliwell de hoogste positie met de volgende nummers: Wannabe (Juli 1996), You'll Be There (Okt. 1996), 2 Become 1 (Dec. 1996), Mama / Who Do You Think You Are (Maart 1997), Spice Up Your Life (Okt 1997) en Too Much (Dec. 1997). Na dat Geri Halliwell op 31 Mei 1998 de Spice Girls verlaten heeft, volgen de solo hits Mi Chico Latino (Aug. 1999) en Lift Me Up (Nov. 1999). De Spice Girls gaan ook zonder Geri Halliwell door met nummer 1 hits scoren. Getuige Viva Forever (Aug. 1998), Goodbye (Dec. 1998) en Holler / Let Love Lead The Way (Nov. 2000)


BonoBono verschijnt op 25 Maart 2002 als verrassings getuige bij het Isleworth Crown Court in Londen om te getuige in een rechtszaak van Peter Buck. De gitarist van R.E.M. wordt ervan beschuldigd zich misdragen te hebben tijdens een vlucht met British Airways in April 2001 van Seattle naar Londen. Bono verklaart tegenover rechter John Crocker dat Peter Buck: "Is actually famously known for being a peaceable person. Of all the people in the music business, I couldn't believe my eyes when I read about this." Wanneer Bono gevraagd wordt of hij Peter Buck goed kent geeft hij als antwoord: "Yes, I know him very well. I have known him since 1985 when his group R.E.M. and my group U2 played at the Milton Keynes Bowl together. It was a friendship between our two groups." De rechter wil daarop dan wel weten of de twee, als vrienden, elkaar vaak ontmoeten. Bono: "It can be every year or every couple of years. There is no real set pattern because they are based in Athens, Georgia and we are in Dublin." Peter Buck wordt uiteindelijk ontslagen van verder rechtsvervolging.


Cant_buy_me_love_you_cant_do_thatVijf dagen nadat The Beatles in Ready Steady Go! hun nieuwe single Can't Buy Me Love hebben gespeeld, staat de groep op 25 Maart 1964 voor het eerst in Top Of The Pops. Ook in dit televisieprogramma spelen zij Can't Buy Me Love. The Beatles zijn echter niet live aanwezig in de studio. Can't Buy Me Love en You Can't Do That (de B-kant) zijn op 19 Maart 1964 al opgenomen in het BBC TV Theatre in Sheperds Bush, West Londen. Can't Buy Me Love is op 29 Januari 1964 door The Beatles in de EMI Pathe Marconi Studio in Parijs opgenomen. De B-kant You Can't Do That is op 25 Februari 1964 in Abbey Road studio 2 in Londen op de band gezet. De single komt op 26 Maart 1964 binnen in de Britse hitparade, en staat vanaf 2 April 1964 drie weken op de eerste plaats. In Nederland komt Can't Buy Me Love op 11 April 1964 de Nederlandse hitparade binnen, en staat vanaf 13 Juni 1964 drie weken op de eerste plaats.


Stones_1967The Rolling Stones beginnen op 25 Maart 1967 aan een tournee door Europa, met een optreden in het Idrottens Hus in Helsingborg , Zweden. Op deze tournee speelt de groep voor het eerst in Italie, Griekenland en Polen. "Het was ons idee om naar Polen te gaan, ik wilde de fans daar een kans geven om ons ook eens te horen. Ik begrijp niet waarom half Europa uitgesloten zou zijn. Financieel gezien levertt het niets op, maar het is een begin. Ik denk dat onze platen daar binnen een paar jaar te koop zullen zijn. De kids krijgen hun platen nu uit West Europese landen, en ze horen ons op de radio. En ik zou dolgraag eens naar Leningrad gaan". Aldus Mick Jagger in een interview met de Melody Maker van 22 April 1967. De Europese tour verloopt niet zonder problemen , en wordt ontsierd door relletjes - met West-Duitsland als opvallende uitzondering. Tijdens het optreden op 27 Maart 1967 in Orebro, Zweden gooien 2000 fans flessen, stenen, stoelen en vuurwerk naar het podium. Vijf meisjes en een politie agent raken gewond in het tumult. Op 15 April 1967 staan The Rolling Stones in de Houtrusthallen in Den Haag. Slechts achtduizend fans wonen dit derde Nederlandse optreden van de groep. Veertien jongens worden daar opgepakt voor baldadig gedrag. Het laatste concert op deze tournee geven The Rolling Stones op 17 April 1967 in het voetbalstadion van Panathinaikos in Athene, Griekenland.


Wooden_heartElvis Presley geeft op 25 Maart 1961 een benefiet concert in Pearl Harbor, Hawaii, om geld in te zamelen voor de bouw van een gedenkteken voor de opvarenden van het oorlogsschip USS Arizona, dat in de tweede wereldoorlog door de Japanse luchtmacht op 7 December 1941 in de haven tot zinken is gebracht. Presley blijft vervolgens op het eiland voor de opnames van de film Blue Hawaii. De show, die 65.000 dollar oplevert, zou voorlopig het laatste live optreden van Elvis Presley zijn. Pas in 1968 keert hij weer terug op het podium tijdens de televisieshow die bekend is geworden als de 68 Comeback Special. Terwijl Elvis op Hawaii bezig is, komt na It's Now Or Never en Are You Lonesome Tonight, ook Wooden Heart op nummer 1 in Engeland en vestigt daarmee een primeur voor de Engelse hitparade. Nog nooit eerder komt een artiest met drie opeenvolgende singles op nummer 1. Twee maanden later scherpt Elvis het record nog verder aan als ook Surrender op de hoogste plaats van de Britse hitparade belandt. Detail is nog dat het alle vier cover versies zijn van nummers die allemaal al minimaal veertig jaar oud zijn. It's Now Or Never is O Sole Mio , geschreven in 1899 door Giovanni Capurro en Eduardo Di Capua en in 1908 vastgelegd door Emilio DeGororza. Surrender is Torna A Surriento, geschreven door Ernesto De Curtis en in 1911 opgenomen door Enrico Caruso. Wooden Heart is Muss I denn Zum Stadtele Hinaus, geschreven door Silcher en in 1928 op plaat gezet door Doppelquartett Des Berliner Lehrergesangverein. Are You Lonesome Tonight is geen cover versie maar de uitvoering van Elvis Presley is gebaseerd op het arrangement van het Blue Baron Orchestra uit 1950. Are You Lonesome Tonight is geschreven door Riy Turk en Lou Handmna, en in 1927 opgenomen door Al Johnson.


Op 25 Maart 1989 vernietigd een brand de studio van Chuck Berry, op diens landgoed Berry Park in St. Charles County in Wentzville, Missouri. Ondanks de inspanningen van de brandweer blijft er van het pand helemaal niets meer over. Chuck Berry die zelf ten tijde van de brand op familie bezoek is in St. Louis, verliest in het vuur ook een geluidsband met daarop 13 nieuwe nummers.


Prince_op_25_maart_1985_een_oscarTijdens de uitreiking van de Academy Awards in het Dorothy Chandler Pavilion in Los Angeles krijgt Prince op 25 Maart 1985 een Oscar voor de muziek in zijn film Purple Rain. Prince verslaat hiermee de twee andere genomineerde: Kris Kristofferson voor Songwriter en Jeffrey Moss voor de film The Muppets Take Manhattan. Stevie Wonder wordt onderscheiden voor het nummer I Just Called To Say I Love You dat hij heeft geschreven en gezongen voor de film The Woman In Red. I Just Called To Say I LOve You wordt verkozen boven: Footloose (Kenny Loggins), Ghostbusters (Ray Parker, Jr.) en Let's Hear It For The Boy (Deniece Willimas). De film Amadeus, over het leven van de componist Wolfgang Amadeus Mozart, wint acht Oscars, waaronder die voor de categorieen beste film (een productie van Saul Zaentz), beste acteur (F. Murray Abraham), beste regisseur (Milos Forman) en beste bewerkt scenario (Peter Shaffer).


Phyllis_major_brownePhyllis Major, de vrouw van Jackson Browne, pleegt op 25 Maart 1976 zelfmoord. Deze emotionele gebeurtenis verwerkt de zanger in de nummers die hij voor zijn vierde album The Pretender opneemt. Here Come Those Tears Again is één van de meest aangrijpende songs. Hierop verzorgt Bonnie Raitt de achtergrondzang, en speelt John Hall van Orleans de gitaarsolo. The Pretender wordt geproduceerd door Jon Landau, die dan net met Bruce Springsteen het album Born To Run heeft opgenomen. Andere artiesten die Jackson Browne op dit voor hem moeilijke album bijstaan zijn: Lowell George, Billy Payne en Fred Tackett van Little Feat, en David Crosby en Graham Nash. The Pretender wordt op 10 November 1976 uitgebracht en is op 15 November 1976 al goud Op 4 December 1976 wordt de platina status gehaald.


The_who_1967Op 25 Maart 1967 maakt The Who hun Amerikaanse concert debuut. Als onderdeel van Murray The K's programma Music In The Fifth Dimension treden zij negen dagen achter elkaar op in een show met ondermeer, Wilson Pickett, Cream, Jim & Jean, The Blues Project, The Chicago Loop, Mandala en Jackie & The K'Girls. The Who krijgt voor deze negen optredens een bedrag van $5000 uitbetaald, en speelt twee of soms drie nummers: Happy Jack en/of Substitute en My Generation. De concerten vinden plaats in de RKO Radio Theatre op 58th Street en 3rd Avenue in New York. Toetsenist Al Kooper van The Blues Project schrijft later in het boek Backstage Passes over de optredens van The Who het volgende: "The Who were choosen to close the show, and wisely so. The first day everyone in the cast stood in the wings to see what all the talk was about. They launched into My Generation and you could feel it coming. Keith Moon flailed away on those plastic clear drums, and it seemd like he had about twenty of them. Pete Townshend leaped in the air, spinning his arms widly and just being the most uninhibited guitar player ever seen in these parts. Roger Daltrey broke a total of 18 microphones over the full run of the show. And John Entwistle would lean up against his amp taking it all in. They reached the modulation part of the instrumental and Townshend spun his guitar into the air, caught it, and smashed it into a placebo amp. No cracks in his Stratocastor so he aimed for the mike stand. Whackkkk. Crack number one. Then the floor Whommppp! The guitar is in three or four pieces and he's still got a signal coming out of it. All of a sudden Moon kicks his entire drum kit over and the curtain rings down in a cloud of artificial smoke".


Dan_sealsDan Seals overlijdt op 25 Maart 2009, in Nashville, Tennessee, aan de gevolgen van maligne lymfoom. Danny Wayland Seals wordt op 8 Februari 1948 geboren in McCamey in de Aamerikaanse staat Texas. Op de W.W. Samuell High School raakt Dan Seals bevriend met John Ford Coley. Ze formeren de pop/psycho groep Southwest F.O.B. (Freight On Board). De band is geen succes.Als England Dan & John Ford Coley heeft het tweetal meer succes. Het duo (Dan Seals noemde zich England Dan vanwege zijn Engels accent en zijn grote voorliefde voor The Beatles) scoort in eigen land een aantal hits (Night Are Forever Without You, It's Sad To Belong, Gone Too Far, We'll Never Have To Say Goodbye Again en Love Is The Answer. Bekendste nummer van England Dan & John Ford Coley is de hit I'd Really Love to See You Tonight (#2 In de Billboard Hot 100). De samenwerking tussen England Dan en John Ford Coley wordt in 1980 beeindigd. Hierna begint Seals een solocarriere in de country muziek. In deze periode brengt hij 16 studioalbums uit. Elf van zijn singles bereiken de nummer één op de country hitlijsten: Meet Me In Montana (met Marie Osmond), Bop, Everything That Glitters (Is Not Gold), You Still Move Me, I Will Be There, Three Time Loser, One Friend, Addicted, Big Wheels In The Moonlight, Love On Arrival en een cover van Sam Cooke's Good Times. In 2008 wordt Dan Seals behandeld voor lymfeklierkanker in het M.D. Anderson Cancer Center in Houston, Texas. Hij ondergaat ook nog een stam celoperatie in het NIH in Maryland. Dan Seals is de jongere broer van Eddie en Jim Seals, die hits scoren met respectievelijk The Champs (1958 - Tequila) en Seals & Crofts (1972 Summer Breeze, 1973-  Diamond Girl en 1976 - Get Closer). Dan Seals is 61 jaar geworden.


De laatste aflevering van de populaire TV serie The Monkees wordt in Amerika op 25 Maart 1968 door NBC uitgezonden. In totaal zijn er 58 afleveringen te zien geweest. In 1969 gaat de groep uit elkaar. Davy Jones, Micky Dolenz en Peter York richten The Monkees in 1986 opnieuw op. Michael Nesmith doet in de jaren negentig mee tijdens enkele rexc3xbcnieconcerten.


Motown_25_yesterday_today_foreverOp 25 Maart 1983 wordt er in het Pasadena Civic Auditorium in Pasadena het programma Motown's 25th Anniversary TV Special opgenomen. In dit programma treden alle grote Motown-sterren op, waaronder The Supremes, The Four Tops, The Temptations, Stevie Wonder en The Jackson Five. Voor The Jackson 5 is het de eerste keer in acht jaar dat ze weer als groep samen zullen optreden. Tijdens zijn solo nummer met het nummer Billy Jean, laat Michael Jackson het publiek voor het eerst kennismaken met zijn beroemde Moonwalk. Berry Gordy Jr : "Vervolgens begaf hij zich naar het midden van het podium voor een solo optreden met zijn laatste hit, Billy Jean. Het was de meest ongelooflijke uitvoering die ik ooit had gezien. In dat ene nummer vertoonde Michael trekjes van de allergrootste: Sammy Davis Jr, Fred Astaire, Jackie Wilson, Marcel Marceau en James Brown. Maar het was de moonwalk waardoor iedereen uit zijn bol ging." Motown's 25th Anniversary TV Special wordt op 16 Mei 1983 voor het eerst door NBC uitgezonden. Het programma wordt door 47 miljoen Amerikanen bekeken. Dit aantal is een nieuw record, nog nooit eerder hebben zoveel mensen naar een muziek-special op de Amerikaanse televisie gekeken. Motown 25: Yesterday, Today, Forever zoals het programma officieel heet krijgt bij de Emmy Awards de prijs voor Beste Amusements Programma uitgereikt.


Anything_for_youGloria Estefan & The Miami Sound Machine komen met het album Anything For You op 25 Maart 1989 op de eerste plaats van de Engelse albumlijst. Het album is als Let It Loose al in 1987 door Epic uitgebracht maar doet hoegenaamd niets in Europa. In Amerika is het album echter goed voor ruim 3 miljoen exemplaren. Let It Loose wordt in Europa twee jaar later opnieuw uitgebracht, met een nieuwe hoesfoto en nu met titel Anything For You. Een live-speciaal van Gloria Estefan & The Miami Sound Machine uitgezonden op oudejaarsavond 1988 doet de rest. In Nederland staat Anything For You maar liefst 16 weken op de eerste plaats van de albumlijst. Van het album kwamen vier hitsingles, Can't Stay Away From You (Nr. 1), Rhythm Is Gonna Get You, Anything For You (nr. 2) en 1 2 3.


Guns_nroses_1986Guns N'Roses tekenen op 25 Maart 1986 een wereldwijde overeenkomst met Geffen Records. In 1987 is Appetite For Destruction de eerste LP van de groep die op dit label wordt uitgebracht. Op het album staan onder meer de nummers Welcome To The Jungle, Paradise City en Sweet Child O'Mine. Guns N'Roses heeft zijn oorsprong eind jaren 70, wanneer W.Axl Rose (geboren als William Bailey), samen met zijn vriend Izzy Stradlin (Jeff Isabell) een punkband opricht. Nadat het duo zich na diefstal, verkrachting en andere criminaliteit onmogelijk heeft gemaakt vlucht het naar Los Angeles. Stradlin en Rose formeren eerst Rose, later Hollywood Rose en de zanger maakt ook nog een blauwe maandag deel uit van L.A. Guns van gitarist Tracii Guns. Het tweetal, inmiddels aangestoken door het heersende glamrockvirus, besluit dan Guns N' Roses op te richten, een naam die geinspireerd is op genoemde groepen. Tracii Guns haakt even in, maar de jonge band vindt meer permanente leden in Michael 'Duff' McKagan en drummer Steven Adler. De vertrokken Tracii Guns wordt vervangen door Slash (Saul Hudson). De ster van Guns N' Roses begint in 1984 langzaam te rijzen en in 1986 wordt de eigen beheer EP Live?!*@ Like A Suicide uitgebracht, waarna de band opvalt bij Geffen Records. Appetite For Destruction komt op 29 Augustus 1987 binnen in de albumlijst van Billboard, en staat pas een jaar later, vanaf 6 Augustus 1988, vijf weken op de eerste plaats.


Black_and_blueVan 25 Maart t/m 2 April 1975 zijn The Rolling Stones in de studio's van Musicland in Mxc3xbcnchen, West-Duitsland om verder te gaan met de opnamen van hun album Black And Blue. Met deze opnames zijn de Stones in December 1974 al begonnen. Op 25 Maart 1975 wordt het nummer Hand Of Fate opgenomen. Op Hand Of Fate wordt de gitaarsolo gespeeld door Wayne Perkins. Gitarist Ronnie Wood die de opvolger zou worden van Mick Taylor is op Hand Of Fate alleen te horen als achtergrondzanger. De Stones worden verder op dit nummer bijgestaan door Billy Preston op piano en Ollie Brown op percussie. 


Elton_60_live_at_madison_square_garMet een grote show in Madison Square Garden in New York viert Elton John op 25 Maart 2007 zijn 60ste verjaardag. Het programma wordt geopend door oud-president Bill Clinton. Elton John wordt op 25 Maart 2007 niet alleen 60 jaar, maar het is ook de 60ste keer (sinds Oktober 2001) dat de Britse zanger/pianist een concert geeft in Madison Square Garden optreedt. "I knew I had done 59 shows at Madison Square Garden and I said the only place I want to be is New York City on my 60th birthday. This is always the best place to come. I love this city, I love you guys and I love this building. Thank you for making my birthday a special event." aldus Elton John. Hoogtepunten van het jubileumconcert worden op 5 April 2007 in een twee uur durende special op de Amerikaanse televisie uitgezonden door MyNetworkTV. Het complete (drie uur durende) concert verschijnt in Oktober 2007 op DVD onder de naam ELTON 60 Live At Madison Square Garden.


Op 25 Maart 1958, een dag nadat Elvis Presley als soldaat 53310761 in het leger is gegaan, wordt hij door legerkapper James Peterson voorzien van het tradiotionele legerkapsel, voor kort en zijkant kort. Elvis gaat in het leger per maand $78 verdienen.


Only_the_lonelyOp 25 Maart 1960 neemt Roy Orbison het door hemzelf en Joe Melson geschreven nummer Only The Lonely op. Only The Lonely, met op de B-kant Here Comes That Song Again, wordt in Mei 1960 uitgebracht. Only The Lonely komt op 6 Juni 1960 binnen in de Billboard Hot 100, en haalt de tweede plaats. In Juli 1960 komt Only The Lonely in Engeland niet verder dan een 36ste plaats in de Britse hitlijst. Wanneer de single drie maanden later opnieuw wordt uitgebracht staat Only The Lonely vanaf 22 Oktober 1960 twee weken op de eerste plaats in Engeland. In Nederland komt Only The Lonely in December 1960 niet verder dan een 15e plaats in de hitlijst van Muziek Express. In 1969 haalt Only The Lonely in de uitvoering van Sonny James de eerste plaats in de Country Music Chart van Billboard. In 1999 wordt Only The Lonely onderscheiden met een plaats in de Grammy Hall Of Fame Award. In 2004 noemt het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone Magazine het nummer als xc3xa9xc3xa9n van de 500 Greatest Songs Of All Time.


Van_halen_2Vanaf 25 Maart 1979 ligt het tweede album van Van Halen in de platenwinkel. Alle nummers op Halen II zijn geschreven door de groep zelf: Alex Van Halen (drums), David Lee Roth (zang), Michael Anthony (bas) en Eddie Van Halen (gitaar). Op Van Halen II staan No Good, Dance The Night Away, Somebody Get Me A Doctor, Bottoms Up!, Outta Love Again, Light Up The Sky, Spanish Fly, D.O.A., Women In Love en Beautiful Girls. Van Halen II komt op 14 April 1979 binnen in de albumlijst van Billboard, en bereikt een zesde plaats. In Nederland komt Van Halen II op 5 Mei 1979 tot de veertiende plaats als hoogste notering.


A_horse_with_no_name_americaA Horse With No Name van de in Engeland opgerichte groep America komt op 25 Maart 1972 op de eerste plaats in de Billboard top 100. Op dezelfde dag komt ook het debuutalbum America op nummer 1 in de Billboard albumlijst. Zanger Dewey Bunnell schrijft A Horse With No Name wanneer hij 19 jaar oud is. Een aantal radiostations in Amerika weigeren de plaat in eerste instantie te draaien. Horse is slang voor heroine, en men denkt dat de plaat over heroine gaat. Volgens de groep is dit absoluut niet het geval. Later geeft producer Ian Samwell wel toe dat er de nodige geestverruimende middelen aan te pas gekomen zijn toen het nummer werdt opgenomen. Veel mensen denken in eerste instantie dat het nummer gezongen wordt door Neil Young. Zanger Dewey Bunnell van America zegt hierover: "I know that virtually everyone, on first hearing, assumed it was Neil. I never fully shied away from the fact that I was inspired by him. I think it's in the structure of the song as much as in the tone of my voice. It did hurt a little, because we got some pretty bad backlash." To this day it remains a common misconception that "Horse" is a Neil Young song, but its success opened the door for other hits from the album, including I Need You, Sandman, and Riverside". A Horse With No Name haalt de derde plaats in Engeland. In Amerika wordt A Horse With No Name nummer 1.


Cum_on_feel_the_noizeSlade staat op 25 Maart 1973 twee keer in Wembley Empire Pool. De eerste show begint om 14.00 en de tweede om 19.00. In het voorprogramma staat de groep Home. Kaartjes voor de concerten kosten £1.50. Slade staat op dat moment aan de top van hun populariteit in Engeland. De groep scoort achter elkaar hits, waaronder: Take Me Bak 'Ome (nr 1 Juni 1972), Mama Weer All Crazee Now (nr 1 Sept. 1972), Gudbuy T'Jane (nr 2 Nov. 1972), Cum On Feel The Noize (nr 1. Maart 1973), Skweeze Me Pleeze Me (nr 1 Juni 1973), My Friend Stan (nr 2 Okt 1973) en Merry Xmas Everybody (nr 1 Dec. 1973)


Barbra_streisand_butterflyBarbra Streisand begint op 25 Maart 1974 aan de opnamen van een nieuw studio-album. Haar vorige studio album, Barbra Joan Streisand, dateert dan al weer van Augustus 1971. Op het album, Butterfly, staan een aantal opmerkelijke covers waaronder Simple Man van Graham Nash, Life On Mars van David Bowie, Guava Jelly van Bob Marley en Grandma's Hands van Bill Withers. Voor de titel Butterly is gekozen door de affiniteit die Barbra Streisand en haar man en producerr Jon Peters hebben voor voor vlinders. Het album ligt vanaf Oktober 1974 in de winkel en haalt op 16 November 1974 een dertiende plaats in de Billboard albumlijst.


Wings_at_the_speed_of_soundOp 25 Maart 1976 wordt in Amerika het album Wings At The Speed Of Sound van Paul McCartney uitgebracht. Wings At The Speed Of Sound ligt een dag later ook in Europa in de platenwinkel. Op dit album staan onder meer Let 'Em In, Wino Junko, Warm And Beautiful en Silly Love Songs. Wings At The Speed Of Sound bereikt op 24 April 1976 de eerste plaats in de albumlijst van Billboard. In Nederland komt het album niet verder dan de vijfde plaats. Van Wings At The Speed Of Sound worden in Nederland twee singles uitgebracht. Silly Love Songs komt op 29 Mei 1976 nog tot een 13de plaats, Let' Em In komt op 18 September 1976 niet hoger dan nummer 23.


Bzn_met_annie_in_1977Annie Schilder stapt op 25 Maart 1984 op als zangeres van BZN. Zij wil meer tijd besteden aan de opvoeding van haar twee jaar oude dochter Anja, die op 1 Mei 1982 geboren is. Het is voor Annie Schilder geen makkelijke beslissing geweest: "Ik raakte in verwachting en ik kon niet vechten voor twee dingen. Voor mijn dochter en voor BZN. Ik koos uiteindelijk voor mijn dochter", aldus Annie Schilder, die acht jaar bij de Volendamse groep gezongen heeft. Nadat Annie in 1983 haar vertrek heeft aangekondigd besluit BZN op zoek te gaan naar een nieuwe zangeres. Aangezien niemand het dan al mag weten kunnen de leden van BZN er verder met niemand over praten, ook thuis niet. Ze moeten net doen alsof er niets aan de hand is, en ook Annie mag niets zeggen. Drummer Jack Veerman weet dan nog wel een zangeres die misschien geschikt is: Carola Smit van de groep Friends. BZN gaat speciaal voor haar kijken naar een optreden van Friends. Gitarist Cees Tol: "Over het optreden waren we dik tevreden, maar we wilden zeker weten wat ze kon. Carola had met Friends een single opgenomen bij Phonogram, daarvan hebben wij de originele band uit de kelder gehaald en hebben alleen de zanglijn van Carola beluisterd. Het klonk meer dan goed". Het vragen van Carola is echter nog een hele operatie, omdat niemand er lucht van mag krijgen. Carola Smit: "Ik fietste van mijn werk naar huis en Jack Veerman stond ergens aan de kant van de weg geparkeerd. Toen ik langskwam toeterde hij, eerst reageerde ik niet en keek niet eens om, maar toen haalde hij me in, hield me aan en zei. 'De jongens willen je even spreken, wil je vanavond even bij het voetbalveld gaan staan?' Jack vroeg ook of ik het aan niemand wilde vertellen." Basgitarist Jan Tuyp over de auditie van Carola Smit: "Halverwege kreeg iedereen kippevel en moest er gewoon even gepauzeerd worden. Op dat moment wisten we dat we een dijk van een zangeres binnen hadden gehaald". Carola Smit moet het dan nog wel aan haar bandleden van Friends vertellen. "Mijn vertrek uit Friends verliep een beetje vervelend. Friends wilde een contract tekeken voor een nieuwe single, maar omdat ik benaderd was door BZN kon ik niet tekenen. Ik verzon toen maar dat ik wilde stoppen met Friends omdat ik naar de balletacademie zou gaan. Omdat ik aan ballet deed , kwam de smoes goed over. Maar omdat het vertrek van Annie Schilder toch was uitgelekt, en het roddelblad Prive dit ter ore was gekomen werdt BZN voor de keus gesteld: Of het hele verhaal vertellen aan Henk v/d Meijden, of afwachten wat het blad zelf zou schrijven. BZN koos voor het interview. Annie, Jan Tuyp en ik gingen naar Amsterdam voor een ontmoeting met Henk Prive. Tijdens het interview begon het buiten te ijzelen waardoor ik bijna te laat kwam voor een optreden met Friends. Tijd om te praten was er niet meer, en we gingen direct het podium op. Na het optreden heeft Jaques Hetsen, die mij van Amsterdam naar het optreden had gebracht alles uitgelegd. De jongens waren eerst wel boos, maar naderhand waren ze toch erg blij voor mij, ze vonden het een logische beslissing". aldus Carola Smit. Op 28 April 1984 haalt If I Say The Words, de eerste single met Carola Smit als zangeres, een vierde plaats in de Nederlandse Top 40.


Gene_vincentGene Vincent is van 25 en 29 Maart 1958 aanwezig in de Capitol Studio in Hollywood voor plaatopnamen. Bij deze opname sessies verzorgen Eddie Cochran, Tommy Facenda en Paul Peeks de achtergrondvocalen. Gene Vincent wordt begeleid door gitaristen Johnny Meeks en Grady Owens, bassist Bobby Jones, pianist Cliff Simmons, tenor saxofonist Jackie Kelso, bariton saxofonist Plas Johnson en drummer Juvey Gomez. De opnamen, waaronder The Night Is So Lonely, Important Words, My Heart, I Got To Get To You Yet en Over The Rainbow verschijnen op het Gene Vincent-album The Capitol Sessions.


Michael_jackson_en_madonnaOp 25 Maart 1991 lopen Michael Jackson en Madonna samen over de rode loper naar de uitreiking van de Academy Awards 1990 in The Shrine Civic Auditorium in Los Angeles. De film Dick Tracy, waarin Madonna een rol speelt, wordt onderscheiden met drie Oscars. Tijdens de prijsuitreiking zingt Madonna het nummer Sooner Or Later (I Always Get My Man) uit de film Dick Tracy waarvoor Stephen Sondheim een Academy Award ontvangen heeft. Stephen Sondheim verslaat hiermee Blaze Of Glory uit de film Young Guns II geschreven door Jon Bon Jovi, I'm Checkin' Out uit de film Postcards From The Edge en geschreven door Shel Silverstein, Promise Me You'll Remember uit The Godfather Part III en geschreven door Carmine Coppola en John Bettis, en als laatste Somewhere In My Memory uit Home Alone geschreven door John Williams en Leslie Bricusse.


De boysband *NSYNC vestigt op 25 Maart 2000 een nieuw wereldrecord in de kaartverkoop wanneer in een dag in totaal 1 miljoen kaartjes worden verkocht voor de aanstaande wereldtournee van de groep. Het levert *NSYNC een bedrag op van $42.5 miljoen.


Manny_oquendoDe Amerikaanse percussionist Manny Oquendo overlijdt op 25 Maart 2009 in een ziekenhuis in de Bronx in New York aan de gevolgen van een hartaanval. Manny Oquendo wordt op 1 Januari 1931 geboren in Williamsburg, Brooklyn. Oquendo begint in 1945 aan een studie percussie. Zijn belangrijkste instrument zijn de timbales en hij wordt sterk beinvloed door het Cubaans drummen. Manny Oquendo speelt mee in een aantal tropische en Latijns-Amerikaanse bands als Carlos Valero, Luis del Campo, Juan "El Boy" Torres, Chano Pozo, Jose Budet, Juanito Sanabria, Marcelino Guerra, Jose Curbelo en Pupi Campo. In 1950 wordt hij bongospeler voor Tito Puente. Later speelt hij ook met Tito Rodriquez (1954) en Vincentico Valdes (1955). Daarna werkt hij in New York een tijd als freelance muzikant en wordt in 1962 lid van Eddie Palmieris La Perfecta orkest. Vanaf 1974 speelt hij met zijn eigen groep, Conjunto Libre (later simpelweg Libre) en heeft in 1983 een wereldwijde hit met Little Sunflower. Manny Oquendo ook bekend als Mister Timbalero is 78 jaar geworden.


BeatlesOp 25 Maart 2004 publiceerd het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone de uitslag van een enquete, waarin aan popsterren wordt gevraagd naar de belangrijkste pop-act van de Rock 'n Roll uit de afgelopen 50 jaar. Rolling Stone heeft 5 Juli 1954 als uitgangspunt genomen, omdat op die datum Elvis Presley zijn debuut-single That's Alright Mama/Blue Moon Of Kentucky heeft opgenomen in Memphis. Aan de enquete wordt meegewerkt door ondermeer Bruce Springsteen, The Edge, Chrissie Hynde, Art Garfunkel, Pete Townshend, Moby en Slash. The Beatles staan op de eerste plaats, gevolgd door Bob Dylan en Elvis Presley. The Rolling Stones staan op vier, voor Chuck Berry, Jimi Hendrix en James Brown. De enige vrouw in de top-tien is Aretha Franklin, die op een negende plaats staat.


Bernie_leadonBernie Leadon brengt op 25 Maart 2004 zijn eerste solo-album sinds 27 Jaar uit. De voormalig Eagles gitarist is in 2002 al aan de opnamen van Mirror begonnen. "The main reason was simply to DO it--it was TIME. I've been writing songs all along, and since moving to Nashville in the late-'80s, I'd begun writing something like 15-20 songs a year, instead of the typical three or four in previous years". aldus Leadon over waarom het zo lang geduurd heeft. Emmylou Harris is met een vocale gastbijdrage te horen in twee liedjes (Backup Plan en God Ain't Done With Me Yet). Op mirror wordt Bernie Leadon bijgestaan door Ryan Adams, Counting Crows, Rufus Wainwright en The Jayhawks. Mirror is geproduceerd door Ethan Johns, de zoon van Glyn Johns die in de jaren zeventig de eerste twee, en de helft van het derde album van The Eagles heeft geproduceerd. Bernie Leadon maakt dan nog deel uit van de groep, die hij in 1971 samen met Randy Meisner, Glenn Frey en Don Henley heeft opgericht. Bernie Leadon stapt in 1975 uit The Eagles, omdat de tournees hem te lang duren, en omdat vooral Glenn Frey en Don Henley van de Eagles een commercieel denkend bedrijf hebben gemaakt, Hij wordt vervangen door Joe Walsh. Bernie Leadon is te horen op vier albums van The Eagles:The Eagles (1972), Desperado (1973) On The Border (1974) en One Of These Nights (1975).


Op 25 Maart 2004 wordt Bobby Brown weer op vrije voeten gesteld na xc3xa9xc3xa9n nacht in de cel van een gevangenis in Massachusetts te hebben vastgezeten. Bobby Brown is een dag eerder, op 24 Maart 2004 opgesloten, omdat hij heeft verzuimd bijna $63.000 te betalen aan Kim Ward, zijn ex-vriendin. Zij zegt dit geld nodig te hebben voor het onderhouden van hun twee kinderen van 12 en 14 jaar. Bij het verlaten van het politiebureau noemt Bobby Brown de affaire een vergissing. "I thought it was paid. Things happen like that when other people are dealing with your business." aldus Brown. Bobby Brown heeft het bedrag nu voldaan. Het is niet duidelijk waar het geld vandaan komt. Op 24 maart 2004 heeft Bobby Brown tegenover rechter Paula Carey verklaard geen werk en geen inkomen te hebben. Hij moet op 26 maart 2004 weer voorkomen om de rechter duidelijk te maken hoe hij in de toekomst aan zijn financixc3xable verplichtingen wil voldoen.


Gewoon_jan_smitDe TROS zendt op 25 Maart 2005 de eerste aflevering uit van de tiendelige televisieserie Gewoon Jan Smit, die door meer dan anderhalf miljoen mensen wordt bekeken. De eerste aflevering van deze reality-soap over het leven van de Volendamse zanger is zodoende een succes. Jan Smit heeft in 2004 te kennen gegeven geinteresseerd te zijn in een serie waarin hij met de camera overal wordt gevolgd. Op 3 Juni 2005 wordt de laatste aflevering van Gewoon Jan Smit bij de TROS op Nederland 2 uitgezonden. De serie levert hem op 21 Oktober 2005 de Gouden Televizierring op. De eerste serie wordt ook uitgezonden op verschillende Duitse en Oostenrijkse televisiezenders. Jan Smit zal daarvoor zijn eigen stem in het Duits nasynchroniseren voor de serie die daar Normal Jan Smit gaat heten.


Johnny_hallyday_en_latitia_boudouJohnny Hallyday treedt op 25 Maart 1996 in Parijs in het huwelijk met de 19-jarige Læticia  Boudou. Voor de 52-jarige zanger is het dan inmiddels zijn 5e huwelijk. Eerder is de als Jean-Philippe Smet geboren Hallyday van 1965 tot 1980 getrouwd geweest met de zangeres Sylvie Vartan. Zij krijgen in 1966 een zoon, David. Vervolgens is Hallyday vanaf 1 December 1981 een half jaar getrouwd met Babeth Etienne. Van 1982 tot 1986 heeft hij een relatie met de Franse actrice Nathalie Baye. In 1983 wordt hun dochter Laura geboren. Met zijn derde vrouw Adeline Blondieau is Johnny Hallyday van 1990 tot 1992 getrouwd. Twee jaar later trouwen zij opnieuw. Adeline Blondieau is de dochter van zijn beste vriend. In 2004 adopteren Johnny Hallyday en Læticia  Boudou een Vietnamees meisje, Jade.


Willy_schobbenIn zijn woonplaats Kerkrade overlijdt op 25 Maart 2009, na een kort ziekbed, de Nederlandse trompettist, componist, dirigent en arrangeur Willy Schobben. Willy Schobben wordt op 5 September 1915 in Maastricht geboren. Op 6-jarige leeftijd speelt hij al trompet bij de plaatselijke harmonie. Schobben volgt zijn opleiding aan het muzieklyceum van Maastricht. In 1927 speelt hij bij het Maastrichts Stedelijk Orkest (MSO) de voorloper van het Limburgs Symfonie Orkest. Vanaf 1950 is Schobben dirigent van het AVRO dansorkest. Vlak na de Tweede Wereldoorlog richt hij samen met Bep Rowold en Pi Scheffer de band Red, White And Blue Stars op. Red, White And Blue Stars is de voorloper van de bekende big band The Skymasters, ook bekend als het AVRO Dansorkest, waar Schobben, sinds de eerste repetitie in 1946, de eerste trompet speelt. Zijn grootste succes beleefd hij in 1962, wanneer twee van zijn platen, Mexico en de instrumentale versie van Brandend Zand, de eerste plaats in de Nederlandse hitparades bereiken. Willy Schobben wordt voor zijn verdiensten voor de amusementsmuziek benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is gedurende zijn carierre 15 keer onderscheiden met de Gouden Trompet. In 1999, hij is dan al 84 jaar, verschijnt van hem nog het album Voice Of The Trumpet. In 2005 staat Willy Schobben voor het laatst op de planken. Willy Schobben is 93 jaar geworden.


Marc_anthony_dayanara_torresOp 25 Maart 2004 reageert Marc Anthony op de berichten in de Amerikaanse media over zijn onlangs stukgelopen huwelijk met Dayanara Torres (foto). De echtscheiding zou te wijten zijn aan zijn relatie met Jennifer Lopez, aldus de media. Marc Anthony heeft een persoonlijke verklaring gepubliceerd op zijn officiele website. "Laat ik hiermee beginnen. Het schrijven van deze brief druist in tegen alles waar ik in geloof. Ik heb mijn prive-leven altijd gekoesterd en beschermd. Details over mijn huwelijk en met wie ik omging toen ik niet meer bij mijn vrouw was, gaan niemand wat aan. Ik wil het feit benadrukken dat ik de bewering dat het einde van mijn huwelijk het gevolg zou zijn van ontrouw lachwekkend vind. Jennifer Lopez wordt ten onrechte hierin betrokken. Dit is niet juist. Op geen enkele manier heeft zij iets te maken gehad met de breuk in mijn huwelijk. Dit wil ik voor honderd procent duidelijk hebben", aldus Marc Anthony. Op 20 januari 2004 heeft Dayanara Torres ontbinding van haar huwelijk met Marc Anthony aangevraagd bij een rechtbank in Florida. Zij hebben twee kinderen. Christian is drie jaar, zijn broertje Ryan is zeven maanden. Marc Anthony en Dayanara Torres zijn op 10 mei 2000 getrouwd in Las Vegas. Uit een eerdere relatie heeft Marc Anthony een tienjarige dochter, Arianna.


Ringo_rama_van_ringo_starrVanaf 25 Maart 2003 ligt het album Ringo Rama van Ringo Starr in de platenwinkel. Bij de eerste 50.000 exemplaren van dit album is een 40 minuten durende bonus-DVD gevoegd met opnamen van interviews met Ringo & The Roundheads en beelden van de opname sessies met ondermeer Eric Clapton, David Gilmour, Willie Nelson en Shawn Colvin. Het nummer Never Without You op het album is opgedragen aan vriend en voormalig collega George Harrison.


Rechtop_in_de_windOp 25 Maart 1987 wordt vanuit het Koninklijk Conservatorium in Den Haag het door Astrid Joosten gepresenteerde Nationaal Songfestival uitgezonden. Aan Marga Bult is door de NOS gevraagd om met 6 voorgedragen nummers deel te nemen aan deze editie van het Nationaal Songfestival. Marga Bult wordt als Marga Groeneveld geboren in het Twentse dorpje Lattrop. Als tiener treedt ze al met diverse orkesten op in haar geboortestreek en ook in Duitsland. Na een opleiding tot verpleegster besluit Marga verder te gaan in de muziek en vormt in 1980 en 1981 samen met ex Teach-in zangeres Marianne Wolsink het duo Tulip. Wanneer in 1981 Gemma van Eck de groep Babe verlaat wordt Marga door de oprichter van de groep, Peter Koelewijn, gevraagd haar plek als lead-zangeres in te nemen. Babe, die naast Marga bestaat uit Rita van Rooij en Monique Hagemeyer scoort de ene top 40 notering na de andere. Helaas is de hoogste notering van alle singles slechts de 13e plaats. In 1986 houdt Babe op te bestaan. Marga gaat na het uiteenvallen van Babe solo verder onder de naam Marga Bult, de achternaam van haar inmiddels ex-man Wilfried Bult. Tijdens het Nationaal Songfestival zingt Marga Bult de volgende nummers: Verliefd, Rechtop In De Wind, Big Ben, Buiten Jou, Morgen en Het Leven Is Een Cadeau. Zij wordt begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo. Rechtop In De Wind, een nummer van Peter Koelewijn, wordt met 296 punten verkozen om Nederland op 9 Mei 1987 in Brussel te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale. Om internationaal beter in de smaak te vallen wordt  voor deze finale gekozen voor de naam Marcha. Het achtergrondkoor van Marcha bestaat uit Kees Stolk, Denise van der Hek en Marjolein Keunig. Deze laatste wordt later bekend als actrice in de dramaserie Vrouwenvleugel, als presentatrice van het programma Het Gevoel Van en als vrouw van zanger Henk Poort. Marcha (Marga Bult) eindigt op de vijfde plaats. Belgie wordt elfde met Soldiers Of Love door Lilliane Saint Pierre. Johnny Logan schrijft Songfestivalgeschiedenis. De Ierse zanger wint voor de tweede keer. In 1980 heeft hij met What's Another Year de zege opgexc3xabist. In 1987 doet hij dit met het door hemzelf geschreven Hold Me Now.


Yasmin Paris Kerr wordt op 25 Maart 1985 in Londen geboren, als dochter van Jim Kerr en Chrissie Hynde. De Simple Minds-zanger en de zangeres/gitariste van The Pretenders zijn in Mei 1984 met elkaar getrouwd. Na zes jaar komt in 1990 een einde aan dit huwelijk. Yasmin Kerr is tegenwoordig actrice. In 2006 speelt zij de rol van Alice in de bioscoopfilm Stand By Your Man.


Aprs_toiVicky Leandros wint op 25 Maart 1972 in de Usher Hall in Edinburgh de door Moira Shearer gepresenteerde 17e editie van het Eurovisie Songfestival. De van origine Griekse Vicky Leandros wint voor Luxemburg met het nummer Apres Toi. Voor Vicky Leandros is het de tweede keer dat zij voor Luxemburg meedoet aan het Eurovisie Songfestival. eerder wordt zij in 1967 vierde met het nummer L'amour Est Bleu. Tweede in Edinburgh worden de Britse New Seekers met Beg Steal Or Borrow. De West-Duitse Mary Roos is derde met Nur Die Liebe Lasst Uns Leben. Met 106 punten worden de Nederlandse Sandra en Andres vierde met Als Het Om De Liefde Gaat. Als voorlaatste eindigt A La Folie Ou Pas Du Tout van de Belgische Serge & Christine Ghisoland.


Wanneer The Police op 25 Maart 1980 een concert geeft in het Homo Bha Bha Auditorium in Bombay, India zijn Sting, Andy Summers en Stewart Copeland hiermee de eerste westerse popartiesten die sinds tien jaar hier weer optreedt.


Art_wood_charityIn York House in Twickenham, Londen vindt op 25 Maart 2007 een benefietconcert plaats ter nagedachtenis aan Art Wood. Art Wood is op 3 November 2006 overleden aan de gevolgen van prostaatkanker en is de broer van Ron Wood van The Rolling Stones. De opbrengst van het benefietconcert (ruim £39,000) gaat naar The Prostate Cancer Charity. Op het programma staat onder meer een optreden van The Art Wood All-Stars. In deze gelegenheidsformatie spelen ondermeer Ron Wood en Mick Avory, de drummer van The Kinks. Andere optredende artiesten zijn The Deputies, Tom Nolan & The Bluescasters en Hogg. Tijdens het optreden van The Art Wood All-Stars komt een deel van het plafond naar beneden, bovenop Mick Avory, die wonder boven wonder niet gewond raakt en vrolijk verder speelt. Na het optreden signeert Ron Wood twee posters van zijn werk die per opbod worden verkocht.


Op 25 Maart 1971 treden Jan Tuyp en Mary Veltrop in Monnickendam met elkaar in het huwelijk. De gitarist van BZN en zijn bruid kennen elkaar sinds hun jeugd. Hun eerste ontmoeting is in de bus van Volendam naar Amsterdam, waar beiden op school zitten. Jan Tuyp vraagt Mary Veltrop ten huwelijk wanneer zij in verwachting blijkt te zijn van hun eerste zoon, Sander. In 1976 wordt Vincent geboren. Derde zoon Kees volgt in 1979.


Buck_owensCountryzanger Buck Owens overlijdt op 25 Maart 2006 thuis, in zijn slaap, in Bakersfield, Californie. Alvis Edgar (Buck) Owens Jr. wordt op 12 Augustus 1929 in Sherman, Texas geboren en groeit uit tot één van de meest succesvolle Amerikaanse country-artiesten. Buck Owens heeft meer dan twintig keer op de eerste plaats van de countrylijst van Billboard gestaan met ondermeer I've Got A Tiger By The Tail en Love's Gonna Live Here. Op het album Help! van The Beatles uit 1965 zingt drummer Ringo Starr een eigen versie van Act Naturally van Buck Owens. Samen hebben Buck Owens en Ringo Starr dit nummer in Maart 1989 opnieuw opgenomen. Deze single bereikt de 27ste plaats in de countrylijst van Billboard. Al in 1992 kijkt Buck Owens vooruit op zijn dood. "Ik wil herinnerd worden als een jongen die gewoon wat muziek heeft gemaakt, die altijd zijn best deed en op tijd kwam, die schoongewassen was en altijd klaarstond om aan de slag te gaan, die wat liedjes heeft geschreven en die een geweldige tijd heeft gehad." Buck Owens is 76 jaar geworden.


Surfin_usa_van_the_beach_boysOp 25 Maart 1963 wordt door platenmaatschappij Capitol in Amerika het album Surfin' USA van The Beach Boys uitgebracht. Pas in Augustus 1965 wordt dit album ook in Europa op de markt gebracht. Surfin' USA komt op 4 Mei 1963 de albumlijst van Billboard binnen en bereikt de tweede plaats. Surfin' USA is het eerste album van The Beach Boys dat goud wordt in Amerika. Naast de titelsong staan op dit album de volgende nummers: Farmer's Daughter, Misirlou, Stoked, Lonely Sea, Shut Down, Noble Surfer, Honky Tonk, Lana, Surf Jam, Let's Go Trippin' en Finders Keepers.


Voor hun nummers Michelle en Yellow Submarine ontvangen John Lennon en Paul McCartney op 25 Maart 1967 de Ivor Novello Award. Deze jaarlijkse onderscheiding is vernoemd naar de in Wales geboren componist, toneelschrijver en acteur Ivor Novello. Novello is op 6 Maart 1951 in Londen op 58-jarige leeftijd overleden.Muziek Jarige Op 25 Maart

1934: Johnny Burnette - Zanger USA († 1 Aug. 1964)
1938: Hoyt Axton - Zanger USA († 10 Okt. 1999)
1942: Aretha Franklin - Zangeres USA
1947: Elton John (Reginald Dwight) - Zanger Engeland
1947: Duncan Browne - Zanger Engeland († 28 Mei 1993)
1949: Neil Jones - Amen Corner Gitaar
1949: Nick Lowe - Zanger Engeland
1951: Maisie Williams - Boney M Zangeres
1955: Patty Brard - Ex Luv' Zangeres
1960: Steve Norman - Spandau Ballet Gitaar / Sax
1966: Jeff Healey - Zanger / Gitarist Canada († 2 Maart 2008)

1969: Cathy Dennis - Zangeres USA
1971: Michael McKeegan - Therapy? Bas
1974: Finley Quaye - Zanger Engeland
1975: Melanie Blatt - All Saints Zangeres
1975: Juvenile (Terry Gray) - Zanger Engeland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten